» »

Torej, začelo se je!

Torej, začelo se je!

««
«
1 / 6
»»

BlackHole ::

Pred pol ure so Zda napadle Kabul in Kandahar.

ChiefThunder ::

kul...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

billy ::

Torej....me sedaj zanima koliko drzav bo proglasilo zalovanje za vse nedolzne zrtve in koliko medijev bo posvetilo 3 minuten molk ob 12.00.

Binji ::

Afganistanski gverilci bojo kopensko vojsko sesuli. To ni antiamericanska izjava temvec objektivno mnenje, ker so isto nardili s Sovjeti.
Res ne vem kaj mislijo da bojo nrdili.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Binji ::

billy: mene tudi. To pa je antiamericanska izjava.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Dalmatinc ::

Končno JUPI, JUPI amerika je začela

Jst jih podpiram po duši in telesu !:D

Elemen_T ::

Dalmatinc: Torej bolj malo veš kaj se dogaja.

McWolf ::

[je Sergio povedal, da brez izpadov]
Go tell it on the mountains!

tejo ::

Kwa dogaja?

Dej povejte kaj več, ker sem zamudil 24ur. A so že začel (Američani) z letalskimi napadi. Če so, potem želim pilotom veliko užitkov ob odmetavanju odvečnega balasta na Afganistan, Afganistancem pa želim veselo praznovanje novoletnih praznikov. Lep pozdrav! :D

ilanium ::

Spomnim se modrih besed neke profesorice iz gimnazije: Če o stvari nimaš pojma, bodi modro tiho.
To svetujem tistih debilom, ki se z ameriškim napadom na Afganistan brezpogojno strinjajo. Prosil bi vas za argumente. Zaenkrat ni še nihče nikomur predložil nobenih dokazov, da gre sploh za napad iz tuje države, kaj šele Bin Ladna konkretno. Vsaj tistim, ki bi to morali vedeti - vesoljnjemu ljudstvu. Če še ne veste, vsaj v ZDA vlada t.i. demokracija. Če se posvetim etimološkemu izvoru besede - demos pomeni ljudstvo, kratos pa moč. Torej, če je ljudstvo res močno, zakaj potem o ozadju povračilnih ukrepov ne vedo pravzaprav nič razen zagotovil predsednika. A? Svetovna elita marionetno sledi tej razlagi, saj je praktično že cel svet odvisen od ameriškega gospodarstva - toliko o "prijazni globalizaciji sveta". Torej, Bin Laden in Afganistan sta skupno samo nekakšna pipica, skozi katero bodo američani spustili vso svojo slo po maščevanju. Kot že rečeno gre pri vsem tem izključno in samo za nadvse odličen TV show, namenjen zadovoljstvu zavaljenih debeluhov tam čez lužo.

Torej bomo kar razkazovali moči. Kaj se je zgodilo z geslom - pametnejši odneha? Američanom želim povračilne ukrepe tistih držav, ki še znajo razmišljati z lastno glavo. Pa naj vam potem Bog pomaga, kreteni zajebani.

Thomas ::

Očitno deluje. Talibanski pristaši kot ilanium se močno žalostijo. :D.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

Striking back

  • Strikes began with volley of cruise missiles from U.S. and British ships in the Arabian Sea
  • Taliban command center at Kandahar airport destroyed
  • Attacks aimed at strategic locations, including terror camps and Afghan air bases
  • Taliban ambassador to Pakistan says Osama bin Laden and Taliban leader Mullah Mohammed Omar survived initial attacks, AP reports
  • Osama bin Laden on tape: 'America is full of fear'


    Več o tem najdete tukaj na cnn.com.

    P.S. Za vse tiste laike, ki bi radi trdili, da Američani napadajo nedolžne civiliste, preberite zgoraj še enkrat:
    "Attacks aimed at strategic locations, including terror camps and Afghan air bases".

    Give 'em hell, and godspeed! :D
  • StarY ::

    Ilanium, super ni kaj, verjetno tole zdaj pises iz Afganistana... ampak kako zaboga?? saj ne mores!!
    Talibani so prepovedali Internet, zaboga njihovega demokratskega, a nede!!;((

    pejt spat, bimbo

    billy ::

    IceMan in vsi ostali podobno misleci: torej sedaj kr so pac teroristi v oceh americanov jih je dovoljeno pobit?

    btw, 5 eksplozij je bilo v Kabulu...tam so pa nedolzni ljudje, ne?

    in se enkrat btw, mislim da nobena stran ( USA ali Talibani) ne govorijo absolutne resnice o zadevah povezanih glede te krize. Tako, da se ne zanasajte na izjave amerikanotov ali talibanov. Res pa je nekaj, da s tem kar ravno sedaj pocnejo in zaradi cesar umirajo ljude, nebodo nicesar resili.

    burekar ::

    Osama je prvič spregovoril svetu!
    Ne morem verjeti, da se je en miljarder odločil za življenje odpadnika-živi kot povprečen Afganistanec. Nekateri pač živijo za višje cilje. Lepo je povedal, da je Američane kaznoval bog in ne teroristi. Ne vem, če je bil glih bog, ampak za svoja dejanja je treba prevzeti odgovornost, drugače si slej ali prej kaznovan-kdo pa bo kaznovan v tej vojni, pa sami odločite, preden bo čas pokazal pravico.

    webcreator ::

    za ideale ginu budale>:D>:D
    To all the virgins: "Thanks for nothing!"

    ilanium ::

    Thomas,StarY in podobni. Zopet ste dokazali, da je vsa retorika, ki jo obvladate samo in izključno neargumentiran sarkazem in nič drugega. Prosim, če mi dokažete da v kateri svoji izjavi pretiravam oziroma je neutemeljena, me popravite. Ne trdim da vem absolutno vse, a svoje izjave vsaj poskušam argumentirat.

    Če bo pa debata potekala v takem intelektualno depriviranem nivoju, pa hvala kurcu zanjo. Kar se vašega bednega sprejemanja tujih mnenj tiče, pa predlagam da si preberete Platonovo Votlino...

    ilanium ::

    Še nekaj glede "za ideale ginu budale". Žal mi je, da tako misliš. Včasih je še kdo v kaj verjel in se za to boril, sedaj pa ljudje sploh nimajo več svojega prepričanja oz. nobenih višjih idealov, za katere bi se bilo vredno borit. Takim se strokovno reče sodrga - torej egoisti, katerih vidno polje je lastna denarnica. Viva capitalismus!

    Muflon1 ::

    Nedolžnih talibanov ni! STOP Razsuti Afganistan STOP Vendar kaj bo potem ko bodo afganistanci nori spustili ene par bojnih strupov inu bacilov? STOP pol bomo pa vnukom pripovedoval vidiš dečko tam čez morje so bli pa nekoč pametni američani zdej so se pa tam mutanti sprehajajo.... torej povzeto moje mnenje ko gledaš talibane....pa Riki Lake.... pa Jerryja Springerja....je še najboljš de se oboji spokajo do konca8-)
    Stran za ljubitelje skuterjev http://runnerklub.20m.com

    ||_^_|| ::

    ilanium je že takoj talibanski pristaš.
    Da crkneš.
    Thomas, StarY..to je isto kokr če bi vidva tolerirala homoseksualnost npr. in potem bi bla avtomatsko ožigosana za pedra. Kr neki.

    Maximus ::

    Ni mi čist vseč ta napad.
    Menim pa da bodo američani delno nasrkal, čeprav so tehnološko bolj razviti od afganistancev. Med vojno med afganistanci in rusi so se afganistanci privezali na vrhove dreves in ure in ure cakal da je prsu mim kak letau al pa helikopter in ga pol sesul s proti tankovsko raketo.
    Pa še neki, proti gverilcem se je zelo teško borit (čeprav so američani tehnološko bolj opremljeni) še posebej, če poznajo svoj teren.

    p.s.

    Teoretično bi se lahko vojna razširila in pol bi pa lahk bila pizdarija.;((

    Thomas ::

    Sarkazem je čisto zadosten za tiste, ki se sedaj bojijo - "kaj če je Osama Bin Laden nedolžen".

    Nepotrebna zguba časa bi bilo diskutirati s tako zaslepljenimi.

    Se je bolje zabavat nad njihovo sveto jezo.
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    Kaboom ::

    1. Afganistanski civilisti so zdaj najebali... Pa tudi če noben ne umre. Kaj Vam bi bilo vseeno če bi Vam nad glavami letala letala, rakete. Bi Vam bilo vseeno za Vaše otroke ?!?! Psihične posledice so lahko hujše kot fizične... Manjka Bin Ladnu kakšen ud mogoče ?

    2. Američani bojo še bolj najebali. Saj ni težko naredit bombe... Jaz sem delal majhne verzije "v raziskovalne namene". Kakšen solzilec, ki s povišanim koncentratom pusti trajne poškodbe, to je vse mala malica. Dobili bojo nazaj, verjetno daleč hujše kot pa bojo pustili za sabo v Afganistanu.

    3. Na CNN-u pa zgoraj piše da odmetavajo karitas zaboje, v spodnjem delu zaslona pa piše kje padajo bombe in rakete... Majke jim. Verjetno jim je zabave zmanjkalo pa so komercialne postaje (kot CNN) prosile Grma naj napade, da bojo spet lahko meli 24-hour-round-n-round-report.

    4. Aja, Grm je dosti slabši govornik v primerjavi z Billyom. Samo glava se mu miga, pa usta, včasih blinkne pa na hitro se premika, zelo slabo se opazi da ma pred sabo ekran z besedilom.

    5. Čez deset let se bojo pa za vsako vojno jokali. "Kdo je pa vojno rabil..." tako kot za vsako do zdaj, še posebej za Vietnamsko...
    Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

    OrlyTM ::

    Vse največje in najmočnejše svetovne države so v vojni proti terorizmu, proti afganistanskemu režimu. Odločeni izkoreninit možnosti za podobne napade, kot se je zgodil 11. prejšnjega meseca. Veliki del zahodnega sveta diha eno in upa na najboljše. Nekateri vrli slovenceljni pa nas zasipajo z informacijami, da se vsi motijo, da je za vse kriva ZDA, da je to bitka vodena za medije in izražajo odkrito žalost in upanje, naj Afganistan povzroči še več gorja zahodnemu svetu. Kaj ste drugega kot privrženci T(e)alibanov?

    Ne razumem vas, res vas ne ;((
    ...: bedno :...

    PS: Medtem ko sem bral to temo in nanjo odgovoril, nisem videl nobenega nickname-a. Torej nimam pojma kdo je napisal kateri post. Primoz ?

    lp
    OrlyTM
    --------------------------------------------------
    <b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

    BlackHole ::

    Jaz se strinjam, da je t(e)alibane treba "iztrebit". Kake dokaze imajo američani, še verjetno ne bomo hitro zvedeli. Po moje pa trdnih dokazov, ki bi kazali na Bin Ladna, ravno nimajo. V bistvu pa nisem na nobeni strani, ker sta obe strani naredili že veliko slabega. S tem, da so afganistanski civilisti najebali tudi če nobeden ne umre, se ne strinjam. Itak so v vojni že vrsto let, lakote pa so tudi že "vajeni". Poleg tega američani obljubljajo, da bodo poleg bomb metali tudi bombončke in hanzaplaste. Pričakujemo lahko pa samo še več terorističnih dejanj, ne samo po ZDA, verjetno tudi drugod po svetu.

    Kekec ::

    Polovit je treba te tri glavne papke pa ne jim sodit na sodiscu ampak kar na bojiscu metek v glavo pa bojo ostali revezi ki jim slepo sledijo mogoce ubrali kako drugo pot da se bodo borili za svoje pravice kajti s teroristicnimi napadi nebodo dosegli nic!

    jetam ::

    Hmm Predvidevam, da bomo (po besedah Busha) v kratkem videli tudi vojaško posredovanje na Severnem Irskem, kjer bodo polovili pripadnike prave IRA in jim sodili (morda pa kar metek v čelo?), pa seveda v Baskiji kjer mori ETA? Ne ne čakaj oni imajo kot del zahodnega sveta pravico do pregovorov, islam oz. muslimani pa si seveda zaslužijo takojšnjo vojaško uničenje... Diskriminacija? Kako sem lahko takšen Taliban, a ne?
    Alžirija, Sudan, Irak, Šrilanka, Izrael, Mehika, Kolumbija, in to gre v nedogled. Kdo bo naslednji? Morda pa Slovenjia in Hrvaška, ki jima marsikdo očita krivdo za vojne na območju bivše Jugoslavije? Uncle Sam wants YOU!

    Orly: Marsikater vrli Američan misli enako kot vrli slovenceljni tule ampak šššš ne razmišljaj prenaglas lahko te sliši kakšna domača Obveščevalna Služba in začne zbirati informacije o tebi... 133 člen ustave nekdanje SFRJ lahko ZDA kar copy/pastajo v svojo famozno Constitution of USA... Človekove pravice my ass

    jetam ::

    Še eno majčkeno nesramnost si bom dovolil: ko Bush reče "May god continue to bless USA" a se samo meni zdi, da ima tudi tole vojaško posredovanje konotacijo verskega fundamentalizma?

    BlackHole ::

    Me zanima kako dolgo bodo še talibani trdili, da niso otrpeli škode in žrtev.

    Tr0n ::

    Dejsto je, da so americani morali nekaj naredit. Naslednji logicni sklep je bil napad direktno na teroristicne cilje.

    Napadajo, kot sami vidite vecina ponoci, da se minimizirajo civilne izgube in da imajo se dolocene vojaske prednosti.

    Bodite pa prepricani, da USA nikoli ne bo s temi napadi pobila 6000+- ljudi, kot jih je samo teroristicni napad na WTC, da ne govorimo o Pentagonu in ostalem,... To tudi ni njihov cilj, ker si kaj taksnega sploh ne morejo privoscit. Prevec je javna tale zadeva.

    Tr0n ::

    Pa se nekaj sem pozabil dodati. USA zeli s temi napadi doseci zamenjavo vlade oz. vladavine v Afganistanu. S tem bodo lahko notranji posamezniki izpodrinili Talibane, ki se jim tako ali tako serje za navadne civiliste v Afganistanu.

    Zadeva je verjetno se bolj komplicirana, ampak v bistvu gre zato. Zato tisti, ki kar nekaj v tri dni nabijate, se prej malce zamislite, zakaj USA to dela kar dela in obratno. Tukaj ni crno ali belo, tukaj je v igri veliko dejavnikov.

    jetam ::

    Potem pa še dodaj da so ZDA že velikokrat dosegle zamenjavo vlade oz. vladavine in da so se vedno opekle. Cela južnoameriška zgodovina 20. stoletja je polna državnih udarov sponzoriranih od CIA. In večinoma so bili žrtve teh udarov civilisti: umorjeni, "izginuli" ali kakorkoli že... Zakaj naj bi bilo sedaj drugače?

    Kekec ::

    Jao jao kao da se to po drugih drzavah ne dogaja, pa tut v bivsi jugi se je to se v tistih rdecih cajtih ko smo mel titota na celu!

    Mi smo Titovi, Tito je naš! hehehehhe

    ||_^_|| ::

    ZDA že drugič menjajo oblast v afganistanu.

    ginekolog ::

    Jaz ne podpiram brezglavih napadov.

    Vseeno pa mi bo žal za Amere, ko jim bodo na NY spustili 5 kil antraxa(hud strup). :|

    JB

    tejo ::

    Jaz gledam CNN... :\

    OldSkul ::

    Povedal bom samo tao!
    Podpiram napade ker so si jih Talibani zaslužili.Čist prav jim je zakaj pa niso izročili Bin Ladna!
    Če bi ga izročili vojne ne bi bilo!

    ||_^_|| ::

    sadar ne mors to tko gledat. ker tle je miljon cejev. ce nebi talibani napadl, ce nebi americani bli tolk pametni..ce ce ce...

    OldSkul ::

    Ma zdej je kar je!
    Pa še nekaj Amerikanci so prav storili (kdo pa je tko naumen da bi dopustil napade) toda priznam da Al Kaida ne bodo nikoli iztrebili in je to potrata časa!

    tejo ::

    Ja, vojna je že spet...

    Fantom ::

    Sedaj lahko samo čakamo kakšen bo odgovor muslimanov.
    Čeprav ne verjamem da bodo sploh kaj neredili, saj ne morejo biti bitke s polovico sveta. Mislim, da si je Bush dobil dovolj zaveznikov.

    ||_^_|| ::

    Fantom: terorizem se bojo šli

    Nico ::

    Američani so še sli vojne ker je za njihovo preživetje kot svetovna najsila nujna. "Teroristi" so zrusli 2 neboticnika in skoraj unicili celotno ekonomijo polovice sveta. Recimo če bi izvedli "teroristi" kak napad na velike trgovske centre, bi ljudje zaceli mnozično bati in nebi vec toliko nakupovali. Posledice...
    Udari sovražnika kjer je občutljiv.
    Zakaj "teroristi"? Za indijance je bil beli človek čudak, z debilnimi življenskimi načeli, in je pobijal nedolžne mame in otroke (da zveni bolj dramatično-usa style!!:)). Danes pa so cvet civilizacije. Nikoli ne veš kako se obrne..

    Tr0n ::

    yup, na zalost

    BlackHole ::

    Ne vem, zakaj toliko obtožujete sam američane, ko pa angleži na primer sploh niso tako nedolžni. Vedno so zraven, pa še kdo drug.

    Aggressor ::

    Izredno težko je špekulirati, kaj bi se zgodilo, če Koalicija včeraj ne bi napadla. Talibani verjetno ne bi nikoli prostovoljno predali bin Ladna, čeprav to, glede na več frakcij, ni popolnoma izključeno. Glede napadov nimam posebnih zadržkov; namreč, Talibani bi bili slej ko prej zrušeni z oblasti, s strani tega ali onega dejavnika. Zelo verjetno bi prebivalstvo ob dolgotrajni vojni med sprtimi frakcijami utrpelo evč škode, kot pa jo bodo, če Koaliciji uspe hiter poseg (kar pa seveda ni zagovoljeno). Talibane pa je treba onemogočiti, če je bin Laden res kriv za napade v ZDA, saj z varovanjem bin Ladna izgubljajo popolno nevtralnost na mednarodnem področju. Ne zdi pa se mi fer, da Koalicija še vedno ni razložila, čemu se ji zdi bin Laden tako gotov storilec. Večkrat sem pa že povedal, da me ne skrbi toliko direkten poseg, kot to, da na dolgi rok ne bo drastičnih sprememb, ker se nobena od zahodnih velesil očitno v resnici ni naučila nič pametnega. Torej se bodo teroristični napadi ponavljali. Verjetno še v hujših oblikah. Dokler ne bo neki kritični masi tam na Zahodu jasno, da je z njihovim načinom življenja nekaj narobe. Si pa natančnega mnenja še nisem ustvaril.
    en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

    billy ::

    Torej....recimo, da razumem zakaj to pocnejo Americani, pac...zelja po mascevanju. Ampak kaj se tu vtikuje Anglija ?!?!....je mogoce kaj vecjega za tem? In kaj se sploh vtikujejo druge drzave ( predvsem mislim tiste, ki hocejo vojasko pomagati "ameriki"). Kaj jim ni jasno, da s tem kar sedaj pocno nebodo nic resli. Se vec, poslabsali bodo stanje. Bin Landnovih 14.000 gverilcev pa nebodo pobili tako lahko. In s tem tudi ogrozajo razmere v drugih drzavah, kjer se "prebuja" islamska vera. Mislim....in potem ti ljudje vladajo svetu?!?....JAAAOO....(tu mislim predvsem Busha, Blaira in se drugih strickov ki jim je zgleda zelja po krvi zameglila razum)

    BC3 ::

    (billy)
    pa ne sam da ne bojo nč rešl tud bin ladnovi pa drugi teroristi si bojo zapomnl kdo je američanom v rt lezu pa jim pomagu tko da bojo cilji tud kje drugje na sam v ameriki

    Tr0n ::

    NATO in USA sta zaveznika. Ce si kaj spremjlal porocila po napadu na WTC, si lahko slisal, da so sprejeli nov clen, ki pravi, da ce nekdo napade USA da napade tudi NATO drzave in obratno. Ceprav je USA zelo mocna sila, pa vseeno potrebuje tudi zaveznike proti taksnim nasprotnikom. Gre verjetno se za kaj drugega. Bomo vidli, kaj bo nastalo iz tega.

    Sem pa se vedno mnenja, da so ti napadi, od kogarkoli pac, cista bedarija. Naj raje vlagajo v razvoj medicine, tehnologije in raziskovanje vesolja, kot pa v vojaske zadeve. Bi imeli vsi vec od tega.

    Thomas ::

    billy

    V napadu na WTC je umrlo več Angležev kot v katerikoli teroristični akciji po WWII.

    Anglija je velika demokracija, podobno kot ZDA - in njihov glavni zaveznik.

    Kaj je tle čudno?

    Aggressor

    Tole nisi tko slabo napisal. Četud se ne strinjam čist. Ampak vseen.
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
    ««
    «
    1 / 6
    »»


    Vredno ogleda ...

    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    »

    Osama bin Laden dead! (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

    Oddelek: Problemi človeštva
    707150003 (14686) FoxKnox
    »

    Zasliševanja in mučenja v ZDA (strani: 1 2 3 4 )

    Oddelek: Problemi človeštva
    17246963 (44203) jype

    Ponovitev 11. septembra? (strani: 1 2 )

    Oddelek: Loža
    614790 (4006) Thomas

    Kaj za božjo voljo se dogaja? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

    Oddelek: Loža
    28114934 (11561) TheJack
    »

    Diskriminacija kot posledica (strani: 1 2 )

    Oddelek: Loža
    905331 (4354) Thomas

    Več podobnih tem