» »

Torej, začelo se je!

Torej, začelo se je!

undefined ::

Saj tudi vlagajo v medicino, reziskovanje vesolja, etc., Tron. Kdo pa misliš, da bo prvi človek na Marsu, Taliban? Mogoče celo Bin Laden, e? :D

burekar ::

Billy:
Bush je lepo povedal: "Are you with us, or are you against us. "In to je zelo hudo, ker je po hitrem postopku svet razdelil na dva dela, s tem pa tudi ogrozil nekatere države. Npr. slovenija: Seveda jih podpiramo, saj Američani so bili tudi do nas še dokaj v redu, pa ekonomska podpora bo dobrodošla v prihodnosti(če še bodo ZDA sploh obstajale). Ampak s tem smo avtomatsko prišli na jedilno listo sovražnikov Američanov-večine muslimanov.
Najbolje je biti nevtralen, dokler dobro ne preučiš zadeve, a naši politiki pač niso taskšni.
Peace be with you!

undefined ::

Ja, se strinjam s Thomasom. Aggressorju je končno po velikem čudežu uspelo skup spravit kolko tolk smiseln post. :D

undefined ::

"Ampak s tem smo avtomatsko prišli na jedilno listo sovražnikov Američanov-večine muslimanov."

Aja? A to smo prišli šele zdaj? Jaz sem pa mislil, da smo bili tam že po napadu Srbov na Slovenijo. :D
Ti so namreč imeli isti razlog proti Sloveniji, kot ga imajo Talibani/Islamci proti Ameriki - nekdo živi boljše od njih, dajmo ga sesut, prasca grdega! >:D

tejo ::

Slovenija se tako repenči, ko da bi teroristi podrli naš WTC. Še sreča, da Slovenije v svetu ne poznajo ne vem kako dobro, tako, da ravno Slovenije ne bodo (teroristi) napadli, pa če bi jo že hoteli, bi jo verjetno zamenjali s Slovaško. Zato res ne vem, kaj se gredo naši politiki... :\

Thomas ::

BC3

> pa ne sam da ne bojo nč rešl tud bin ladnovi pa drugi teroristi si bojo zapomnl kdo je američanom v rt lezu pa jim pomagu tko da bojo cilji tud kje drugje na sam v ameriki

Ti bi kapituliral pred teroristi in upal, da ne mislijo poislamiti Slovenije.

kako je že reku Churchil?

Hoteli ste se izogniti vojni in si nakopali sramoto. Vojno boste seveda imeli!

No ja ... (islamski) terorizem bo uničen.

Zahvaljujoč ZDA - seveda.

8-)


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Freak ::

Če kdo komu leze v rit je to Slovenija! Kaj pa lahko ponudijo Američanom za pomoč pri boju proti terorizmu! danes sem na dnevniku slišal, da so jim ponujal posebno urjenje v gorah! Če to ni nč druzga k lazenje ameriki in EU v rit. ( to ne pomen,da sem proti učlanitvi slovenije v EU). Kot, da nimajo Američani doma tudi gor.
Slovenija je izrazila svojo podporo ameriki pri boju proti teroristom. Ali ni to dovolj!

McWolf ::

AFGANISTAN AFGANISTAN AFGANISTAN AFGANISTAN AFGANISTAN AFGANISTAN AFGANISTAN AFGANISTAN AFGANISTAN AFGANISTAN AFGANISTAN >:D>:D>:D>:D>:D>:D
Go tell it on the mountains!

tejo ::

Evo ti Afganistan:



Da boste vedno na tekočem, pa kliknite tukaj. :D

||_^_|| ::

Kdorkoliže je to napisu:
No ja ... (islamski) terorizem bo uničen.

Jst močno dvomim v tole izjavo.

McWolf ::

a tista afgansitan? by me McWolfTM :D
Go tell it on the mountains!

BC3 ::

bravo thomas

Ti si pa včeraj jajca na oko jedel pa upal da kruh še ni prestar.
Kako je že reku Jože?

Ti si idiot.

No ja... (Thomas) pa brez zamere.

billy ::

Ja no...poglejmo malo podatke.

Stevilo vojakov Severne zaveze: 15.000
Stevilo talibanske vojske: priblizno 50.000

stevilo OBL gverilcev: 15.000

Torej...slednjih nebodo mogli sami vojakeci severne zaveze premagat, in bodo morali amerikanoti vkorakat....s tem se bo pa zacela podobna poguba amerike kot je bila v vietnamu. Torej jaz tu ne vidim konca talibanov, ga kdo drug?

tejo ::

Ja, če Američani zravnajo Afganistan. Kot veste je trenutno precej hribovit...

Ikarus ::

Se strinjam z Aggressorjem.

Ta prvi napad je povsem legitimen in tudi nujen, vsaj dokler je tak, kot je. Ne bo pa več upravičen, če bi se spustili v frontalni spopad z Afganistanom in Afganistanci, ampak to se gotovo ne bo zgodilo.

Veseli me, da si tudi prvi nakazal, kje bo (ok, bodimo dosledni - zaenkrat "naj bi bila") glavna teža reševanja teroristične grožnje. In to pomeni postopno urejanje nemogočih afganistanskih (pa ne samo afganistanskih) razmer, ki so gojišče za takšne fanatizme in absolutne ideje. (Da ne bo pomote: afganistanska/islamska revščina ni razlog za terorizem, ki je v osnovi destruktiven in iracionalen, ampak samo nujni predpogoj.) Zaenkrat delovanje in retorika Američanov in Zahoda precej jasno kažeta, da bo šlo za dolgotrajen proces, katerega glavni cilj je ravno ta.

Aggressor:"Ne zdi pa se mi fer, da Koalicija še vedno ni razložila, čemu se ji zdi bin Laden tako gotov storilec."

Gre za nevarnost kompromitacije virov, vendar je Blair že večkrat poudaril,da imajo trdne dokaze, z njimi prepričal tudi pakistanskega vodjo... Tudi Osama bin Laden je v zadnjem "nastopu" jasno povedal, da stoji za napadi in da si jih lahko obetamo še več. Tu mislim, da ni nobenega dvoma.

Z "zahodnim načinom" pa po moje ni nič narobe, ker načeloma pomeni svobodo in spoštovanje človekovih pravic; v tem svetu se bodo tudi muslimani dobro počutili in lahko v miru živeli s svojo vero in prepričanji in v materialnem blagostanju. Poglej Turčijo.

ns-miha ::

f.......... Amerika !!!!!!

nisem kak musliman (dalec od tega), vendar a ne velja v Ameriki da dokler ti ne dokažejo krivde si nedolžen !?! kot vem pa jo bin ladnu niso, kaj šele da imajo kak dokaz (no na to se tudi sklicujejo, da če hočeš nekoga spravit pred sodišče, moraš imeti trdne dokaze)







BlackHole ::

Ti dokazi so lahko tudi takšni: trdnih dokazov nimamo, ampak zdaj je idealna priložnost da uredimo stvari po svoje.
Včeraj je bila ena dobra oddaja na HRT TV o talibanih in njihovem početju, ko je ena domačinka afganistanka, ki živi v Australiji raziskovala razmere v Afganistanu. Talibani pobijejo vsakogar (pa še kaj več), ki ima karkoli proti njim. Usmrtitve izvajajo na nogometnem stadionu (bil je celo posnetek, kako je taliban ustrelil žensko v glavo iz neposredne bližine kar z avtomatsko puško). Obljubljajo nova delovna mesta in nevem kaj še vse, razmere so pa vedno slabše. Vemo kake pravice imajo ženske (praktično nobenih). Ko je novinarka obiskala neko šolo za ženske, so ji tam povedali, da če bi jih talibani odkrili, bi jih vse pobili. Res neverjetno je kaj počnejo talibani tam (seveda če je vsemu za verjet). Ena domačinka je povedala, da so prišli talibani na dom in ker njen sin ni znal njihovega jezika, so ga ubili.
Zdaj pa mene zanima, od kod sploh prihajajo ti talibani, če res govorijo drug jezik, kakšni so (bili) resnično njihovi končni cilji?

Če je talibanov res 50.000, potem bo to res podobno, sicer bolj Vietnamu v malem, vendar če jih mislijo vse "polovit", bodo imeli dosti lažje delo kot v Vietnamu, ne glede na to kaj se je rusom zgodilo.

poweroff ::

Imam en sam zelo kratek komentar. Se strinjam da je treba terorizem uničiti, vendar je treba najti pravi način.
Tole najbolje opisuje tale članek iz CryptoGrama...
All the warning signs are there: new and unproven security measures, no real threat analysis, unsubstantiated security claims. The ban on cutting
instruments is a perfect example. It's a knee-jerk reaction: the terrorists used small knives and box cutters, so we must ban them. And nail clippers, nail files, cigarette lighters, scissors (even small ones),
tweezers, etc. But why isn't anyone asking the real questions: what is the threat, and how does turning an airplane into a kindergarten classroom
reduce the threat? If the threat is hijacking, then the countermeasure doesn't protect against all the myriad of ways people can subdue the pilot and crew. Hasn't anyone heard of karate? Or broken bottles? Think about hiding small blades inside luggage. Or composite knives that don't show up on metal detectors.

Parked cars now must be 300 feet from airport gates. Why? What security problem does this solve? Why doesn't the same problem imply that passenger
drop-off and pick-up should also be that far away?


Enako je s terorizmom. Če danes uničijo Afganistan, bodo sicer naredili nekaj, vendar terorizma ne bodo uničili. Prej spodbudili.

poweroff ::

Zadeva je zelo preprosta... mi mislimo kaj da so Talibani za en narod, kako spoštujejo muslimansko pravo, itd. Resnica je pa povsem drugačna. Naroda ni - so le skupki plemen in tolp. Ukvarjajo se s pridelavo droge, kar je po muslimanskih zakonih strogo prepovedano...
Gre se pa samo za denar in oblast, z drugimi besedami za moč. Če imaš moč, te ne bodo usmrtili, če je nimaš ali si na napačni strani pa - sorry. Ker so pa v glavnem vsi po kakih klanih so pa kar lepo zaščiteni. Tako da tako hudo življenje tam ni - seveda iz njihove perspektive.
To je pomembno zato, ker mi mislimo da oni funkcionirajo kot država, to pa ne drži, zato razni diplomatski pritiski niso uspešni. Vojaški napad pa oni ne dojemajo kot napad na svojo državo, pač pa na njih osebno. Zato ne bodo popuščali kot država, pač pa se bodo borili "za svobodo". Posledica - še več terorizma.

Blair jamra da 90% droge na britanskih ulicah izvira iz Afganistana in da si s tem Afganistan kupuje orožje. GROZNO!
Ampak od koga pa kupuje orožje? Dejstvo je da so ZDA ena največjih ilegalnih trgovk z lahkim orožjem.
Tako da so spet vsi v istem kotlu...

BlackHole ::

To v zvezi prepovedjo nošenja rezil in podobnih ostrih zadev, sem se jaz že takoj na začetku čudil, kaj se grejo, kot da terosist ne more kako drugače onesposobit pilota. To res ni nobena rešitev, kar zdaj delajo glede varnosti na letalih.

Kar se pa tiče prodaje orožja, jaz ne vem od koga ga afganistanci (talibani) kupujejo, ampak tudi če ga od američanov, kaj potem, če ga pa ne bi od njih bi ga pa drugje kupovali.

poweroff ::

Se strinjam, samo potem bib ilo treba ta problem globalno rešit...

Recimo... s prepovedjo in ukrepi za preprečevanje ilegalnega trgovanja z lahkim orožjem.
Čemur je pa Amerika nasprotovala! Mislim da mesec ali dva nazaj...

poweroff ::

Evo, tole je to:

Dve leti se je svetovna skupnost pripravljala na konferenco o omejevanju lahkega osebnega orožja. Konferenco so organizirali Združeni narodi v New Yorku in je 21. julija neslavno propadla. Na eni strani brega sta bili Evropska unija in Kanada, na drugi strani pa prijateljčki v orožju ZDA, Kitajska in Rusija. Po evropski oceni so bile ZDA ključni rabelj konference. Bush in njegovi so bili namreč trdno prepričani, da gre za napad na temeljno ameriško svoboščino, nošenje orožja ob vsaki priložnosti. Ameriška delegacija je jasno povedala, da je osebno orožje ameriška privatna zadeva, ki se nikogar ne tiče. Čeprav je konferenca zgolj hotela preprečiti ilegalno trgovanje z lahkim osebnim orožjem.
...
Višek cinizma je bilo vsekakor dejstvo, da je Washington preprečil omembo otrok kot žrtev, in to že v osnutku dokumenta. Kitajci in Rusi so se lahko samo zadovoljno hahljali v hladni ameriški senci.

Me zanima kaj porečete na to dežurni zagovorniki američanov?:D

Yohan del Sud ::

Ekhm.

Najprej naj se opravičimi zaradi odsotnosti, sem bil na bolniški zaradi mesojede bakterije.


Najprej par dejstev.

1. Talibani so skoraj vsi dozadnjega iz vrst naroda paštunov, ki živijo v pakistanu cca 5 -10 M in v afganistanu, kjer so (relativno) večinski narod. Zato je talibanski sporazumevalni jezik paštunščina.

2. To deloma pojasnuje velik vpliv pakistana, ki je v zadnjih letih prav gotovo dodal piko na i, ko se je tako, malo za šalo malo zares igral s severnem sosedom, brez da bi zares vedel s kom ima opravka. Predstavljajte si no 150M pakistancev z Abombo pod talibanskim režimom. Hja to ne gre brez predhodnjih eksperimentov, ane. So šle stvari malo iz rok kmalu.

3. Na svatbo je bil povabljen osama big devil himself, s svojimi demončki, rekrutiranimi v zelo različnih okoljih: revčki iz revnih dežel, bogataševi sinčki iz revnih dežel, ki se jim smilijo revčki, taki ali drugačni psihoti in zaslepljenci, ki jim ni bilo težko predstaviti koran v poslanstvu, ki mu ni bilo namenjeno. Kljub umirjenemu videzu, inteligenci in asketskemu obnašanju, je leden definitivno primer za zaprt oddelek.

4. Anarhija. Obema glavnima vpletenima je skupna anarhija, več kot anarhija. Prepovejmo vse. Podrimo vse. Pobijmo vse. Požgimo vse. Uničimo vse.
In ko več ne bo ničesar, nas bo alah vodil v nov svet.

Kako naj bi ta svet izgledal, ne vedo niti sami.

Če se gremo globalno filozofijo, tu ni kaj razpravljat, za lokalno se bom morda razpisal pozneje

poweroff ::

Bom skopiral nekaj iz UZI liste... dostikrat se tam objavi kaj pametnega.:D

Njihovo sporočilo je: v teh trenutkih ne more nihče ostati ravnodušen, vsakdo se mora postaviti na stran »demokratov« ali »teroristov« in kdor ni z nami je proti nam.

Na ta način nam vsiljujejo lažno dilemo. Vojna, ki divja na relaciji Washington - Kabul je notranja imperiju, je spopad elit, ki želijo kontrolirati in si prisvojiti bogastvo, ki ga proizvaja šest milijard prebivalcev tega sveta. Ta vojna ni spopad med dobrim in zlim, temveč je spopad med talibani dolarjev in talibani nafte, med fundamentalizmom svobodnega trga in religioznim fundamentalizmom.
...
Vojna je konstitutivna imperialnemu redu. Imperij črpa svojo legitimnost iz permanentne vojne in neskončnih poskusov vzpostavljanja večnega miru.
...
Če želimo zavreči režim smrti, se mu moramo odtegniti. Za nas obstaja alternativa obema vrstama fundamentalizma.

Thomas ::

Yohan,





Prepovejmo vse. Podrimo vse. Pobijmo vse. Požgimo vse. Uničimo vse.

In ko več ne bo ničesar, nas bo alah vodil v nov svet.

Kako naj bi ta svet izgledal, ne vedo niti sami.



"Vedo". Prepričani so, da bo Allah takrat, ko bodo oni svoje opravili, vse porihtal kot je prav.

Takrat, ko bodo uničili nevernike, takrat se bo Allah nehal "skrivati" in bo poskrbel za svoje pogumne bojevnike.

Ker sedaj sta židovski in/ali krščanski bog preveč močna. Ne more biti Allah edini Bog, če so pa njegovi podaniki očitno pikzigmarji.

To jih boli. Edino Jihad bi lahko postavil stvari na svoje mesto - zato bi ga radi začeli.

Logična konsekvenca.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

burekar ::

Ej, Thomas. Dej mal premisl. Če še ne veš, sta Alah in pa krščanski bog eno in isto(Mohamed). Nekateri muslimani pač tega nočejo slišat.
Aja, vsevedni američani so spet zgrešili s tomahawkom(V Srbiji so enkrat en senik zadel). Zadeli so poslopje ZN, v katerem so živeli očiščevalci min. Ubili so 4 predstavnike ZN, zelo modro od njih. Tomahawki sploh niso tak natančni, kot nam pravijo na Discovery channelu. Pa konc koncev jih bodo tak al tak plačal vsi drugi člani NATa, kot pa ZDA. Tak, da se naš George ne sekira zarad štirih nepomembnežev.
Pa to, kak misliš, da bodo ZDA počistile muslimansko nesnago- ne bodo je. Niti približno je ne bodo. Tokrat bodo zelo verjetno izgubile ZDA. Čas bo pokazal kaj se bo res zgodilo, in spet bodo kot vedno nastradali civilisti.

Binji ::

Amere daje preganjavica. So odkrili 2 primera vranicnega prisada in vsi so 100% da so jim to podtaknli Talibani. LOL!! Spodaj pa lepo pise, da ni nalezljiv. Zakaj bi torej Talibani podtaknili bolezen, ki ne samo da ni mnozicno nalezljiva, ampak je sploh nenalezljiva? Kot da jst za vsak virus ki ga fasem na compu obtozil Talibane.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Thomas ::

Matthai

Tole "izenačevanje obeh strani" v konfliktu je popolnoma zgrešeno.

"Eni ali drugi obojini isti" - pa je tudi nepotrebna voda na mlin zlončicev.

Ne samo zločincem proti Zahodnjakom - pač pa še v večji meri zločincev proti lastnim ljudem.

A ne gledaš nič TV - a misliš, da so to le imperialistična trobila, ki lažejo o odnosu Talibanov do žensk, do vseh premalo gorečih za alaha, do tujcev?

A misliš, da je produktivno razpravljat o legalnosti orožja v Ameriki?. V Sloveniji?

Tvoje prizadevanje za obojestransko kritičnost je lahko dostikrat hvalevredno.

V tem primeru pa je čisto odveč.

JurijTurnsek ::

amrikanci nimajo potrebnih dokazov, da je to naredu bin laden, sm ko mislijo, da noben drug ni mogo bit, pa si neki kr izmišljujejo, zato, da bodo spet lahko testirali novo ororje na muslimanit, ki so vsi povrst po njihovem mnenju teroristi....

američani so ***********(sledi vaša domišljija)
http://www.slatnaskejta.com

Thomas ::

Tistega luzerja Tonija Kozmančiča poslušam na TV zdeejle ...

Kdo financira tisti njegov "Mirovni Inštitut"?

ZDA so vse preveč denarja zmetale v takele projekte po Vzhodni Evropi.

Upam, da jih je vsaj sedaj srečala pamet.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maximus ::

Hja, kolikor jst vem so američani "ustvarili" talibane za časa vojne med rusijo in afganistanom. Pa američani pravijo da ne napadajo afganistana, ampak samo teroristična oporišča, obenem pa pravijo da bodo napadli vse države, ki podpirajo terorizem. Torej lahko kmalu pričakujemo napad na Španijo, Irsko pa verjetn še kako državo.

Aja, pa Tomahawk rakete so natančne, vendar se tudi med tem raketam vedno "najde" škart roba.8-)

BC3 ::

Na žalost nekatere nikol ne sreča. ( pamet ):'(

Nemelk ::

ma nej delajo kr cjo, sam "telebanov" nej se znebijo!>:D
Nemelk ™

Tr0n ::

Heh, jaz pa zdaj ravno press konferenco od Busha in Schroederja gledam na CNN.

Thomas ::

Zakaj si dobil "gnoja", Nemelk? :\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Igoraus ::

Američanci bojo pogoreli, oni so ena civilizacija na izumiranju njihova evolucije je dovela do tega da bojo zdej uničeni, zgledovat bi se mogli po njima in usmeriti svoj razvoj v totalno drugo smer, AMERIČANCI izumirajo :) :D
LP igoraus

TuXterrestrial ::

Ljudje dajte no dodati še eno dimenzijo v svoje razmišlanje in stvari bodo postale bolj jasne.

Ta dimenzija je čas!!!!

Rešitev za DANAŠNJE razmere je nažalost takšna kot to počno Američani!
Vzrok za današnje razmere je HLADANA VOJNA.
Če pogledate krizna žarišča po svetu, so natanko na stičišču interestnih ozemelj SZ in Amerike.
Dve znani krizni žarišči : Juga in Afganistan .

Če pogledamo iz strani družbeno političnih dejavnikov te dve žarišči vidimo, da zaradi vplivov velesil niso zmogle razviti sebi primerne družbene ureditve primerne za vse državljane . Ravno vpliv velesil je povzročil razkol znotraj države, ki pa kaskadno povzroči razpad družbe v državi.

Razlika med tema dvema žariščema je v bistvu samo v izhodiščne položaju in okoliščinah ...

Od tukaj izhaja krivda Američanov in Rusov v te krizi.

poweroff ::

Thomas:
Trdim dve zadevi:
- dilema napadeni in napadalci je dilema na katero jaz ne pristajam in mi ni treba pristati. Saj v preteklosti so bili tudi Rusi vs. Američani, pa je Tito lepo pokazal da je možna tudi tretja pot (neuvrščeni). Talibani niso napadli nas, pač pa ZDA. Ko ZDA izvajajo svojo politiko pšo svetu se ne posvetujejo z nami. Ko "rabijo" pomoč, jo pa rabijo od nas. Mi smo nekje vmes, nekje zunaj tega. Jasno pa je da nas bodo eni ali drugi skušali prodobiti na svojo stran. Mi bi morali lepo reči: ne podpiramo terorizma, vendar to ni naš problem. Če rabite humanitarno pomoč - OK. Za kaj več pa hvala az sodelovanje.

- seveda ni sporno orožje V ZDA ali V Sloveniji. Sporna je ilegalna trgovina z orožjem. Kdo je kuec tega orožja? Razne države Tretjega sveta. Kdo ima dobiček? Proizvajalke orožja - ZDA, Kitajska, Rusija.
Seveda je normalno da bodo te države gledale na svojo korist in orožje prodajale. Namen orožja je pa da se uporabi. Ampak finta je tule: če bodo pa te "tretje države" orožje uporabile prozi ZDA, Kitajski ali Rusiji, potem je pa tako vik in krik. Dokler se koljejo med sabo pa naj se kar koljejo. To zame ni moralno.
Trdim da bi morali prodajo orožja zmanjšati. Pa ne zato ker so sedaj ogrožene ZDA, ampak zato ker orožje prinaša smrt. Američani so tukaj malce preveč hlepeli po dobičku in so se na koncu malce zafrknili... ampak če se zadeva ne bi obrnila proti njim bi še naprej "trgovali s smrtjo".

Freak ::

Way the go Mathai! Američano gre za dnar in nč druzga!

Ikarus ::

Iskanje "tretje poti", ki je metonimija za "naj drugi rešijo težave, čeprav so tudi naše", je po moje zgodovinski refleks majhnih in šibkih, proti kateremu se moramo boriti in ga izriniti na obrobje naše percepcije svetovnih problemov, ne pa ga propagirati. Je verjetno tudi ostanek prejšnjih časov, ko je politična nevtralnost posameznika pomenila njegovo preživetje. Ker ne želimo večno ostati majhni in šibki, ampak del močne in uspešne Evrope, Nata itd. S čisto praktičnega vidika pa je "nevtralnost" v primeru terorizma problematična že v smislu krilatice: "Če se ne bomo ukvarjali s politiko, se bo politika začela ukvarjati z nami". Poljudno lahko zamenjaš politiko s terorizmom v današnjem svetu. Kar sledi, se ve.

Kar se pa tiče prodaje velikih izvoznic orožja nerazvitim srednjeveškim režimom, "ki se potem koljejo med seboj", se strinjam, da je nemoralno in bi ga morali omejiti. ZDA so pri tem vprašanju odigrale kaj klavrno vlogo. Vendar to nima zveze s sodobnim terorizmom - ta je smrtonosen že z olfa noži.

simon ::

Je pa zelo zalostno koliko je vredno clovesko zivljenje (in Zdruzeni narodi), ko so v igri veliki. Komentar Zdruzenih narodov na smrt stiri nedolznih civilistov je bil, da naj americani bolj pazijo (vir).

Tr0n ::

Vojna je pac povezana z zrtvami.

Thomas ::

"Mir", ki je vladal v Afganistanu, preden so ga "napadli", je zahteval vsak dan vsaj stotine žrtev.

Tisti režim Talibaniv tam, bi morali začeti rušiti že prej.

Ampak tudi zdaj je v redu.


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> bili tudi Rusi vs. Američani, pa je Tito lepo pokazal da je možna tudi tretja pot (neuvrščeni)

Neuvrščeni so imeli sila klavrno bilanco.

Tako korumpiranih in tako zatiralskih režimov, kot so bili (in so v precejšnji meri še) t.i. neuvrščeni režimi - bi z njimi težko našli primero tudi v Vzhodni Evropi.

Neuvrščenost je bila samo nekakšna potuha, da so lahko lokalne elite delale zločine v svojih državah na svoj način.

Za Afriko bi bilo boljše, če bi ostala kar kolonizirana še ene 100 let.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

simon ::

Vojna je pac povezana z zrtvami ... pravijo tudi teroristi

Aggressor ::

Poanta glede "tretje poti" v konkretnem problemu je ta, da se ne more od nikogar zahtevati, da se v dani situaciji brezpogojno priključi eni ali drugi strani pod točno določenimi normami. To je odrekanje lastne volje in lastne inovativnosti ter razuma, ne le ljudem, pač pa državam. Ne bi rekel, da ta smer, torej alternativa, a priori pomeni bežanje od problema (sploh pa da je simptomatična), sploh ne, pomeni drugo, originalno obliko reševanja, pomeni prikaz obsega alternativnih možnosti, človeškega potenciala. Seveda, če imajo države nosilke teh idej moč. Majhnih držav se sicer ne sliši tako zelo, da bi lahko pokukale na plano s konkretnimi dejanji, ampak navsezadnje so države zaradi ljudi, kajne? In kakšna je to država, ki pristaja na uniformnost zvečine zavoljo demagoških krilatic, ne upošteva pa človeškega intelekta? Globalizirana? Upam, da ne. Sedajle tudi visoka politika kaže, da niti malo ni imuna na servilnost, častihlepje, dajanje prednosti varnosti pred načelnostjo. Se lahko taki politiki nekritično verjame? To tako ali tako nikoli, sedaj pa še toliko manj.

Kar se tiče vojne dveh imperijev zla, se pa povečini strinjam, dasiravno seveda obstajajo med ZDA in Talibani ogromne razlike. Ampak, rezultat je slej ko prej bolj ali manj enak, torej ekspanzija, katere vzroki so lahko raznovrstni, od neubogljivosti volje po moči, oblasti, bogastvu, do verske oz. ideološke zaslepljenosti, obupa itd. Naj nas dejstvo, da so ZDA demokracija, ne zavede, da ne bi videli konkretnih problemov, ki so jih kot država prinesle na svetlo. So le in nič več kot določen stadij razvoja človeške civilizacije, ampak to jim ne zagotavlja nezmotljivosti in nedotakljivosti, pa tudi če bi slučajno bile na vrhu (kar pa niso). Svet je dinamična celota, ki kaznuje napake v medsebojnih odnosih. Še vedno trdim, da je bil 11. september simptom. Če ne bomo bolezni hitro začeli zdraviti, utegne zadeva postati kronična.

In pa, zopet ponavljam, z izbrisom Talibanov (moram se naučiti pisati "Talibov") bo storjen geopolitično mikroskopsko majhen korak, tako časovno kot prostorsko. Prava naloga nas čaka, to pa je sprememba načina življenja. Glede na dane podatke sem pesimist.

O zahodnem tipu življenja pa se mi ne da več razpravljati. Živite, kakor vam paše. Time will tell. Sooner or later.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

DIEUALL ::

Puste namir saudi arabijo in bin ladna prokleti pofukani americani jebo jim mater vsem americanom povejte katera drzava je najbogatejsa na svetu to je SAUDI ARABIJA amerika lol forever prasci pofukani ameriški;( sram jih naj bo muslimani rulz
i love muslim people ! i love SAUDI ARABIJA !!!!!!!:)

salam alekum SAUDI ARABIJA !! :)

Thomas ::

Aggressor

> Živite, kakor vam paše.

TO je temeljno načelo Zahodne civilizacije. Omejen si samo z enakimi pravicami drugih.

(Na islamskem "Vzhodu", pa večino pravic požre Allah. Oziroma mule jih v njegovem imenu suspendirajo.)

Spider in somišljeniki - bodite načelni do kraja in se poislamite!

Abdulah, Mohamed, Mujo, Haso ... :D

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

Mislim, da je zdaj pravi čas za Mujo&Haso™ vice. :D

undefined ::

Ja Spider, kaj pa sploh še delaš tukaj? Hitro leti v Pakistan, svojo presveto Alahovo deželo. :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osama bin Laden dead! (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
707150006 (14689) FoxKnox
»

Zasliševanja in mučenja v ZDA (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17246963 (44203) jype

Ponovitev 11. septembra? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
614791 (4007) Thomas

Kaj za božjo voljo se dogaja? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28114936 (11563) TheJack
»

Diskriminacija kot posledica (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
905332 (4355) Thomas

Več podobnih tem