» »

Popolna kontrola nad telesom ?

Popolna kontrola nad telesom ?

1
2
»

whatever55 ::

Khm evolucija lahko še privede v to smer, da bo človek popolnoma kontroliral svoje telo. Tudi razmišljanje se je pri živih bitjih pojavilo, čeprav bi lahko rekli da bi preživeli tudi brez njega.
Zdi se mi da bo človeško telo še precej napredovalo in moč volje narasla. Človek se neverjetno hitro razvija in z treningom bi lahko vsi postali Darren Brown.

Dax ::

Izkaže se, da so nekoč živčni centri za "nadzor telesa" že zapolnjevali lobanjo, vendar je evolucija odločila, da se morajo umakniti nekam nižje, tako da bo prostor za neokorteks.

Ponovno, kakšna je prednost tega, da človek zaposluje svojo zavest z nadzorovanjem dihanja in bitjem srca?

Narobe razumeš temelj evolucije. Catch ni v tem, ali bi ena vrsta lahko preživela brez neke pridobitve (kot si za primer navedel zavest pri človeku). Gre se za to, ali ta pridobitev pomeni prednost pred ostalimi vrstami, ki te pridobitve nimajo.
Mislim, da ni dileme, kakšno prednost pomeni povečana sposobnost ravnanja v povsem novih situacijah ali kratko - inteligenca.


Darren Brown? Resno? Ga poznaš osebno in lahko rečeš, da vse skupaj ni le show?

whatever55 ::

Darren Brown je show definitivno. Kje pa imamo prednost pred živalimi, da smo ostali brez dlak, da imamo šibkejše telo kot včasih, itd. V situacijah za preživetje ti bolj pomaga močan udarec, kot razmišljanje o nastanku vesolja.

nevone ::

> V situacijah za preživetje ti bolj pomaga močan udarec, kot razmišljanje o nastanku vesolja.

Odvisno od situacije.

Sploh pa, če je to res, kar trdiš, kako to, da niso potem planeta Zemljo zavzele živali z močnim udarcem, ampak človek z "močnim" razmišljanjem?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

whatever55 ::

Progresivni razvoj ni nujno razvoj, ki bi omogočil boljšo možnost za ohranitev vrste. Poglej ljudje se med seboj pobijajo zaradi bolj razvitih možganov in razlik v razmišljanju, katera druga vrste se pobija med sabo, če ni ogrožena glede preživetja? Tako lahko sklepam, da človek ogroža samega sebe in ker je cilj evolucije preživeti in penesti svoj dedni material, z vidika narave razmišljanje ni pozitivno.

Dax ::

Torej ti predpostavljaš, da je človek slepa veja v evoluciji, ki je obsojena, da propade zaradi samoanihilacije in jo nadomestijo intelektualno nižje razvite vrste. Spet malo prej si razglabljal o naslednji stopnji človeške evolucije. Kaj zdaj, propad ali razvoj? :)


Jaz menim drugače. Ljudje se ne pobijajo med seboj zaradi svoje pameti, temveč zaradi prevelikih razlik v inteligenci. Tisti na vrhu IQ lestvice so že davno ugotovili, da lahko z lahkoto manipulirajo s tistimi spodaj.
Slejkotprej se bo to normaliziralo, upam vsaj.

V nasprotnem primeru dam glas tvojemu scenariju apokalipse.


(žalostno, ampak kar si povedal odlično razloži, zakaj do sedaj še nismo srečali inteligentne vrste z drugega planeta)

whatever55 ::

Človek se lahko uniči, če pa se ne bo uničil, bo definitivno napredoval v zmožnosti svojih možganov lahko tudi do meje, ko bo vplival na vse procese svojega telesa. S tem bi se lahko izognil bolečini, ki je edina stvar, ki nas moti, naj bo fizična ali psihična. Pri tem naprednku ne gre za napredek v preživetju, gre za izboljšanje življenja posameznika. Našo evolucijo tako ali tako počasi odpravljamo, ker smo sposobmi razmišljanja in s tem razvili potrebo po sekundarnih stvareh, ki nimajo povezave z evolucijo.

Kakšna apokalipsa neki, če izumre človeštvo je za naravo to čisto nekaj normalnega in ne bo propadla.Čez čas se bo celo obnovila človeškega poseganja.

nicnevem ::

@maticmlakar
> Našo evolucijo tako ali tako počasi odpravljamo, ker smo sposobmi razmišljanja
> in s tem razvili potrebo po sekundarnih stvareh, ki nimajo povezave z evolucijo.

Ma..ni to čisto tako. Sposobnost razmišljanja je bila razvita ravno zaradi tega, da bi se lahko bolj učinkovito spopadali z okoljem - čisto evolucijski "namen". Temu služi tudi danes..čeprav v malo bolj prefinjenih oblikah...

> Kakšna apokalipsa neki, če izumre človeštvo je za naravo to čisto nekaj normalnega
> in ne bo propadla.Čez čas se bo celo obnovila človeškega poseganja.

Če izumre človeštvo bo v tem procesu ustvarjene ogromno bolečine in uničena možnost raja. V moji terminologiji torej apokalipsa. (ki jo seveda jemljem kot nekaj zelo slabega).

Sentienti so daleč na prvem mestu...vse ostalo, "narava", je...nepomembno. Le kot igrišče zanje...za nas.
overcomingbias.com -- transhumanizem.org -- singinst.org
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pod nožem prišel k zavesti, a kirurgi so rezali naprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
698433 (6431) Pithlit
»

Zavest, svobodna volja, determinizem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
40428141 (21688) Matevžk
»

Telepatija

Oddelek: Znanost in tehnologija
473401 (2498) Saladin
»

Večno življenje (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
39320460 (14637) Thomas
»

Človeški BIOS

Oddelek: Znanost in tehnologija
391504 (916) Kryx

Več podobnih tem