» »

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

««
54 / 60
»»

Thomas ::

No, kaj sem reku!

Če bi poslušali Stepnega in "pustili beliverje pri miru", bi rojili kot muhe in nižali nivo foruma. Tega se spoštovano bwanstvo ne zaveda, da na ta način forum ŽE drsi na slabše.

Se že najde en pametnjakovič ki pravi - "ja ampak niste mu pa pojasnili ... ker pač tudi vi ne znate".

Na takšen način se nekako legitimira takele bluze. Na vsakem forumu, kjer se ne vlaga ekstra trud v njegov rigor, se slejkoprej naselijo nezanimive rumene teme in dominirajo odtlej. Mečejo svojo umazano senco na ostale.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

unixes ::

Da malo pokomentiram:

TO pomeni, da preživi samo inteligenca, homoerectus, pa ostaja tam kjer je vedno bil(v krogu ali v srednjem veku)

Ne v srednjem veku, ampak v kameni dobi!

Kar se pa tiče Homoerectusa, lahko povem takole.
Resnica je daleč za nami, zato je težko razvozlati bistvo naše zgodovine. Ramses, povem ti, da si preveč odlašal z odgovorom.

Odgovor je enostaven, ampak sloni na teorijah. Res, da se najbolj približujejo resnici, ampak zato moramo počakati še nekaj let, da bomo pripravljeni na slednje.

"Homosapiens, je dokaz, da nismo sami v vesolju, in to imaš popolnoma prav. Ker je edina opora znanosti in dokazovanja starih zapisov. Kloniranje primitivne vrste oz. homoerectusa(DNK)"

Zato ti povem, da pri svojih letih imaš še dosti lepega pred tabo. Ne se obremenjevat z negativci, ampak prepoznaj samo pozitivne točke v življenju, ki ti bodo krepile elan.

Dopolni svoje teorije, pa malo umiri svoj ego!

Lep pozdrav Slo-techovcem!

:)

Zgodovina sprememb…

• spremenila: unixes ()

Matev ::

unixes

registriran:
18.12.2005

evo ga

edit:
evo jo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

Zanimiva tema.

Hotela sem dodati svoj komentar.
Zato sem se registrirala.

0:)

Crimson_Shadow ::

Tole zmerjanje z "beliverji" je pa že groteskno. Prav res :\ Sploh ko ti tako trditev napiše "beliver" v znanost.
We create worlds

Gundolf ::

Crimson, saj lahko predlagaš boljše izraze, ki bodo ločevali med tistimi, ki verjamejo v vesoljce / vladne zarote / antigravity in podobno, ter tistimi, ki ne.

Evo. Alternativa prihaja. Flower power bi svojo agendo rad širil (tudi) na Slotechu.

Krimsonova teza, da znanost ni nič kaj boljšega kot ramzijevi bluzi, bi se potencialno hitro prijela.

Nobenega ne žalim, ampak komentiram samo zanimivo temo, zato se opravičujem.
Beliverji ali geniji?

Nicolaus Copernicus (1473-1543)
http://www-groups.dcs.st-and.ac.uk/~his...

Albert Einstein (1879-1955)
http://www.westegg.com/einstein/

Tesla, Nikola (1856-1943)
http://www.teslasociety.com/

Alternativa, je znanost na kateri sloni svet!
Samo to sem povedala.
Lepo prosim!

LP,
unixes

mladi ste še, zato spoštujte ljudi
ne bom vas več motila,

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenila: unixes ()

Nedolžne deklice kot je unisex, so rade volje pripravljene nasesti ramzesovim bluzom. Zgleda.

Potem pa okoli govoriti, da "tudi na Slotechu se pogovarjajo o furanju UFOtov".

Dost slabo za Slotech, to je moj point!

Stepni Volk ::

Ponovno začasno zaklepam temo. Zadeva kliče počiščenju sporočil... cca 150 po mojem zadnjem ogledu teme.

Na forumu se ne kriči!
kričanje je pisanje z veliko tiskanimi črkami več kot 10% teksta.
Enako deluje, pretirana uporaba klicajev v vsakem stavku, okrepljeni ali podčrtani tekst, te 1001 smeško.

Vsa tovrstno okrašena sporočila sem izbrisal ali popravil, da ni več optičnih smeti.

Ker ste spet presedlali na žaljenje drug drugega, je to že drugi začasni zaklep v enem tednu. Glede na podane pritožbe v temi: Pritožbe - 2, je očitno, da del publike Slo-techa moti stanje, ki je nastalo v tej temi. Moje mnenje o vsem skupaj, je razvidno iz pritožb. A moram pri tem upoštevati tudi vaše želje, tako tistih, ki ste se pritožili, kot nasprotne strani..

Zato sledi javno vprašanje ustvarjalcu te teme, Lacotta1234 alias Ramses324:
ALI JEMLJEŠ TO TEMO, KOT RESNO IN SI ŽELIŠ; DA SE JO TEMU PRIMERNO MODERIRA?

P.S. Tema ostaja začasno zaklenjena do odgovora ramses324 v omenjenih pritožbah.

Zgodovina sprememb…

Iz ramsesovega odgovora sklepam, da je kompromisno zadovoljen, da tema ostane v tem oddelku.
Temo odklepam.

Zaradi količine sporočil v posamezna izbrisana sporočila ni bilo vnešenih obrazložitev. Večina ima skupni imenovalec: žaljenje sogovornika ali kričanje.

Zgodovina sprememb…

Za uvod, najnovejše razmišljanje o vesolju: http://www.newscientist.com/

Kaj mislim o linku, ki si ga dal?

Glede na to, da tole ni S&T oddelek, bom povedal, da mi ni preveč všeč razmišljanje na njem. Multiverzum mi je mrzka zadeva ko sam hudič. Kar pa ne pomeni nič. To da je meni mrzko je irelevantno.

Samo sem pa stoposto da frdamani multiverze NI neskončen, če že je.

Drugo. Mrzki so mi tudi alieni. Ne samo UFOtni, pač pa alieni sploh. Najslabša možna novica bi bila, da nismo sami v Galaksiji. Da so še nekje kakšni ostudni osmonogi kuščarji, ki živijo v panjih.

To da so mi alieni ostudni je tudi irelevantno za vprašanje, če obstajajo ali ne. Samo imamo druge dobre razloge, da verjamemo, da jih praktično ni.

Je pa Multiverse še nekoliko ostudnejši od Sagan-Drakove Galaksije. Zagotovo. Ker v Multiverzu bi pa tudi to lahko bilo. Samo neeee .... še tam ne!

Samo vseeno Multiverza še bolj ne maram kot alienov in celo še bolj ga ne maram, kot UFOtne aliene.

Kar je pa, ponavljam, za obstoj enega ali drugega - irelevantno.

BlackHole ::

Poglej drugi primer, ampak drugačne SLIKE!"" AVTENTIČNE! To je ena od avtentičnih

Kaj torej pomeni (tebi predvsem) izraz avtentična slika? A potem to ne pomeni, da je na sliki dejansko plovilo alienov? Zakaj potem sploh poudarjaš, da je slika drugačna, avtentična? Vem, da bereš, tako da če boš spet ignoriral, vem da ignoriraš, ker nimaš kaj povedat v zagovor za tvoje velike zmote. Glavno je, da boš verjel še naprej vsem bedarijam, ki ti bodo pač na prvi pogled všeč.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

Vsi, ki bi radi pomagali pri iskanju malih zelenih, marsovcev, alienov ali kakorkoli jim že rečete (lahko tudi pinky nebodigatreba)

vedite, da je SETI@home odprt za vse. Vaši osebni mlinčki lahko pripomorejo pri obdelavi podatkov iz Arecibo radioteleskopa. Včlanite se tako, da naložite njihov screensaver, ki bo v času varovanje vašega zaslona tudi izrabljal neizkoriščene potenciale vašega mlinčka.
Omrežje prostovoljcev so na Berkley univerzi ravno razširili. Pod eno okrilje so pravili več različnih projektov in v sam SETI@home dodali še ostale radijske teleskope. Zadevo so poimenovali BOINC - Berkeley Open Infrastructure for Network Computing

Če se vam .edu linki upirajo, si oglejte še poljuden članek izpred 4 dni s strani http://www.nature.com/news/.

Ali je stik pravzaprav potrebno vzpostaviti, pa se sprašuje Steven Wolfran. Članek je žal plačljiv, a se da iz sledečih povezav izvleči nekaj zaključkov:
KLIK
KLAK
KLOK

Sam Stephen Wolfram bi morda bil všeč tudi Thomasu, njegove ideje morda malo manj. Tu je odziv na njegovo zadnjo knjigo: A new kind of science

Še zanimiv komentar iz david galbraith's bloga, ki se nanaša na članek izpred nekaj let, Da naj bi stopili v stik z alieni v letu 2025, ki bi lahko izgledali nekako takole:

"I'll put it in my diary." :D

Katera Wolframova ideja pa meni ni všeč?

Mogoče je kakšno nekoliko nerodno formuliral, ampak kolikor vem zanje, so mi vse všeč. Tudi če so prvotno Fredkinove.

Crimson_Shadow ::

Mislim, da bi bil za naslov tele teme bolj primeren izraz - Znanost/Zgodovina kot manupulacija in prirejanja dokazov na način, ki ustreza priznani "znanosti" in njihovim "vernikom".

Seveda je tu več kot dovolj osebkov, ki bodo trdili, da sedaj širim nebuloze in oslarije.

Ničkoliko znanstvenikov se sežgali na grmadi, ker se niso strinjali s takratno znanostjo.

"Znanost" je v preteklosti trdila, da je zemlja ravna plošča, in ko prideš do njenega roba padeš dol.
Trdili so, da se Sonce vrti okoli zemlje.
Trdili so, da človek ne bo nikoli "letel po zraku"
Trdili so, da je 40km/h največ kar lahko človek prenese.
Trdili so, da je 640KB več kot dovolj za pomnilniške potrebe računalnikov.
Trdili so, da je zemlja stara 6000 let (kar pa še vedno ne pomeni, da ima Darwin prav!)
..
..
Trdili so, da ima Irak orožje za množično uničevanja :D

Tko, da jst ne bi kr tko, "vrat na nos", verjel prav vsemu, kar ti servirajo. Pa čeprav ti to piše na priznani in uveljaljeni znanstveni spletni strani. Znanstveniki so "le" ljudje, ki se "tudi" motijo.

Pa čeprav za tem stojijo "številke". Statistika pa že tako ali tako velja za "vedo zavajana in manipulacije". Mimogrede ti številke "obrnejo" in jih predstavijo tako, ko si "interpreter" želi.
We create worlds

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

Ali namerno ne upoštevaš možnosti, da nekateri določena znanstvena stališča razumemo in se zato z njimi strinjamo, ali ti to samo ni padlo na um?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

> Trdili so, da se Sonce vrti okoli zemlje.

Takrat znanosti v današnjem pomenu ni bilo. Trdtev pripiši ... človeški intuiciji. Takoimenovani zdravi pameti.

> Trdili so, da človek ne bo nikoli "letel po zraku"

To ni bila NIKOLI znanstvena trditev. So jo pa lepo promovirali mnogi znanstveniki, tako kot je recimo ravnokar umrli Nobelovec Smaley zatrjeval, da nanotehnologija nikoli ne bo možna. To je njegovo privatno mnenje, ki z znanostjo nima nič.

> Trdili so, da je 40km/h največ kar lahko človek prenese.

Tudi za to ni bilo nobenih znanstvenih razlogov. Prej so bili nasprotni. Je pa res da so mnogi ali večina znanstvenikov okuženi s tem "zdravorazumarstvom". Tako kot splošna populacija tudi.

> Trdili so, da je 640KB več kot dovolj za pomnilniške potrebe računalnikov.

To je trdil Gates. On je bolj težko znanstvenik. Ves Microsoft je v znanstvenem pogledu pomemben kvečjemu kot sponzor, z Gatesom vred, jasno.

> Trdili so, da je zemlja stara 6000 let (kar pa še vedno ne pomeni, da ima Darwin prav!)

Tudi tega ni "trdila znanost".

..
..
> Trdili so, da ima Irak orožje za množično uničevanja

To je trdila CIA, SOVA, Bush, jest - tudi to nima z znanostjo nič skupnega. Metoda dela obveščevalnih služb ni ravno znanstvena, bolj kavbojska, kot vidimo.

Sicer pa, Sadam JE imel bojne strupe in ne ve se za vse, kje in kako so končali.

Se je pa takoimenovana uradna znanost motila že ene največ tisočkrat. Pa imela (zaenkrat zgleda) mnogo milijonkrat. Tako čez palec.

Če pa preštejemo, kolikokrat se je motil in se še moti krimsonizem ... Milijardokrat najmanj, tako čez palec.

Ramesses II ::

Znanost prestavlja samo zaključke po katerih se povprečni človek orientira. Razkol znanosti in "teorij", je pa dokaz, da se znanosti moti. Po drugi strani, pa znanost gleda za tem, da podaja samo razmuljive in ljudem dosegljive zaključke. Ker pred znanostjo je še Politika(informacij) in na tistoče drugih ustanov. Katere delajo iz zaključkov prakso za standardizacijo.

Ostalo je namenjeno vojaški industriji s katero se vodi svet.(ali takoimenovani višek znanosti)
Tako, da preden je povprečni človek karkoli dosegel, ga je znanost vedno prehitevala, ker imajo v rokah AS. To pa je financiranje večjih podjetij in na koncu javne finance, ki so pa kar se tiče tega neomejene, glede na dosežke.

Kaj torej pomeni (tebi predvsem) izraz avtentična slika? A potem to ne pomeni, da je na sliki dejansko plovilo alienov?

Poglej BlackHole: Vem, da sem začel z LEVO nogo, ampak ni bila bila vzrok moja slovnica, ampak nepovezane besede, ki sem jih izražal v uvodu. Zato se opravičujem, in upam, da boste s tem, zaključili.

Avtentičnost slike ali fotografije si predstavljam takole: Slika, katera je predstavljena kot AVTENIČNA, je bila slikana v času in prostoru. kateremu zatrjuje oseba, ki je sliko naredila. Sedaj, slika, lahke NE predstavlja plovilo nezemeljskega izvora, ampak predstavlja to kar vidiš. Leteči NLP. Katerega zaekrat nimamo v naših standardih. In z ozirom, da Namečija, še danes ni predstavila celega programa 2.svet vojne, vozilo ostaja NLP ali (Neznan leteči predmet). Zaenkrat dokazi kažejo, da je omenjeni NLP, zemeljskega izvora oz. Črni Projekt, katerega je izvajala Nemčija v času 3.rajha. Prav zaradi tega, so takoj po drugi svetovni vojni Amerikanci nudili zatičišče vsem Nemškim znanstvenikom, ki so sodelovali v omenjenih projektih. To je dokazljivo po določenih dekvalificiranih listinah, iz več držav, kjer je Nemčija razvijala novo tehnologijo po drugi svetovni vojni.
Ptah-Seker-Osiris

> Znanost prestavlja samo zaključke po katerih se povprečni človek orientira.

Od kod tebi, da se povprečni človek orientira pa znanstvenih zaključkih? Povprečen človek uporablja tehnologijo, medicino, farmcijo .... ki temeljijo vse na znanosti, v šoli se uči nekaj glavnih znanstvenih dognanj, zaključkov pa ne dela prav zelo znanstvenih, niti večine znanost ne zanima.

> Razkol znanosti in "teorij", je pa dokaz, da se znanosti moti.

Skoraj izključno se motijo "teorije". Kadar se moti takoimenovana uradna znanost, je to bil doslej poraz proti kakšnemu posamezniku, ki pa je tudi zastopal "povsem znanstvena stališča". Samo bolj pravilna.

Naprimer. Letošnjo Nobelovo nagrado za medicino sta dobila dva (bivša) "heretika", ki sta trdila, da bakterija povzroča čir na želodcu, ne pa stres in preveč začimb, alkohola in kave, kot je uradna medicina trdila dotlej. Ker da bakterija naj v kislem okolju želodca ne bi mogla preživeti. Zdaj so jima dokončno priznali prav in antibiotike (uspešno) uporabljajo pri zdravljenju čirov po celem svetu.

> Po drugi strani, pa znanost gleda za tem, da podaja samo razmuljive in ljudem dosegljive zaključke.

Kvantna mehanika je tebi razumljiva? Dvomim. Relativnost poznaš in razumeš? Dvomim.

Znanstveni dosežki so nekateri ključni, veliki večini ljudi - nerazumljivi.

> Ker pred znanostjo je še Politika(informacij) in na tistoče drugih ustanov.

Pretirana trditev. Znanost je sicer nerazumljiva večini, vendar si jo večina pa tudi lahko ogleda praktično vso, v knjigah. Pa predvsem na edu linkih. Če kaj razumejo, je pa drugo. Še takoimenovanim znanstvenikom, so poleg njihove specialnosti, poznana samo temeljna dognanja drugje po znanosti. Še to večkrat ne. Ke so samo ljudje.

> Katere delajo iz zaključkov prakso za standardizacijo.

To ... je mau čudno rečeno. Malo znanstvenih zaključkov, takoimenovanih "široko sprejetih znanstvenih dejstev in teorij" ima kakršnokoli zvezo s standardi. Večina je ... irelevantna za področje (industrijskih?) standardov.

Thomas, končno se razumeva, samo vsak svoje trdi.(ampak zato ostajava civilista)

Znanost je sicer nerazumljiva večini, vendar si jo večina pa tudi lahko ogleda praktično vso, v knjigah.

Sej. Ampak knjige znanosti so pisane vedno v okviru povprečnega mišljenja. Nekdo je kmet, drugi je nuklearni fizik, ampak oba sta civilista, in vmes je povprečje. Si videl v 70ih v knigah slučajno SR-71?

Kvantna mehanika je tebi razumljiva? Dvomim. Relativnost poznaš in razumeš? Dvomim.

Ti poznaš kvantno mehaniko, jaz razumem teorjo relativnosti, sva civilista ali ne.

Od kod tebi, da se povprečni človek orientira pa znanstvenih zaključkih?

npr.Povprečni človek ima doma microvalovno pečico. To je meni popolnoma razumljivo, tebi verjetno še BOLJ, ampak dejstvo ostaja, da oba veva zakaj se gre.

PS: Thomas tebe nikoli nisem nameraval utišat ali kaj podobnega, kar zame ni razumljivo ampak pustimo.
Vsaj tak občutek si mi dal skozi temo, ker ti tema ni odgovarjala. Amak mi smo tukaj vsi, in vsak lahko nekaj doda.
Jaz sem prišel na forum s kontroverzno vsebino in informacijami, ki bodo pomagale razumevanju, povprečnega človeka. Tako sem imel namero, da približam določene informacije, zaradi kateri se ljudje norčujejo že 50 let in v njih nimajo pojma. Če ti imaš, jaz bi bil presrečen, da podaš kake informacije.
Ptah-Seker-Osiris

OFFTOPIC: Samo še nekaj, po kolikem času, ko je bil izdelek komercializiran,si ti izvedel naprimer za procestor AMD Athlon 2500+!

PS: Zelo pomembno za razmak standardizacije in komercializacije.
Ptah-Seker-Osiris

Thomas, končno se razumeva
Močno dvomim da se res.
Si videl v 70ih v knigah slučajno SR-71?
Ne mešati znanosti in tehnologije.
Povprečni človek ima doma microvalovno pečico. To je meni popolnoma razumljivo, tebi verjetno še BOLJ, ampak dejstvo ostaja, da oba veva zakaj se gre.
Spet isto. Tehnologija != znanost. Verjamem, da približno veš, koko ti mikrovalovka segreje hrano in poznaš nekaj tehnologije, ki je v mikrovalovki uporabljena. Ne verjamem pa, da obvladaš teorijo, ki stoji za njenim delovanjem.

P.S. Standardizacije?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gundolf ()

Tudi to poznam, ponavljam, ne sklepaj po uvodnem komentarju na začetku teme, lahko ga spremenim v dosti boljšega. Kot drugo pa poznam boljše Italiansko slovnico kot slovensko, un upam, da ti bo to dalo kaj vedet.

Microwave oven

Microwave

PS; Že to, da sem vedel kje iskat, ti lahko poda minimalna logika.
Standardizacija?

Standardi, že sama beseda ti pove. Kdaj je bil procesor sprejet v standard. 1999, po revijah so ga razglašali 2004. 5 let kasneje, sedaj, če sem se zmotil ok, drugače pa sem ti hotel povedat, kaj je med nami in kaj je bilo izdelano že najmanj 7let pred tem.

Tehnologija in znanost. SR-71? Z znanostjo v tehnogijo. Znanost ali veda. To je moje mišljenje. Če se motim, samo povej. Zato smo tukaj.

EDIT; Zame znanost zajema področja: Biologije, Fizike, Kemije, Matematike, Prav tako elektonike in elektrotehnike, in energetike, kvantne mehanike......
Ptah-Seker-Osiris

Evo, lep primer sem dal: Sedaj, kaj je bilo poznano človeku o elektromagnetnih valovih in kaj je bilo v javnosti oz. med nami. Poglej si tole.

Raytheon patented the microwave cooking process and in 1947,

In kdaj smo mi lahko pekli v microvalovni pečici? Da ne začnemo še o Nikoli Tesli,....

Enako mislim, za Laser, in še dosti drugih izdelkov. Na milione....

In 1916, Albert Einstein laid the foundation for the invention of the laser and its predecessor

In kdaj smo mi videli prvi laser? Leta 1953 so komaj začeli nekaj šuštrat...:| (maser, podoben princip)

TO je bilo znano že v letih 1916, mogoče še prej. Znano ali znanost! Preberi tole: :D

During its development, the format was referred to as the Reflective Optical Videodisc System before MCA, who owned the patent on the technology, re-named the format Disco-Vision in 1969. By the time the format was brought to -- market-- in 1978,

1916------------------------>1978 8-O 62let za pred tem je že tekla raziskava, in prav me zanima, če že naš Nikola ni imal kaj s tem...In kdaj smo mi dobili prvi CD-Player na tržišče v SLO?:D

Še to Microwave: Malo sem skopal na dan:

Nikola Tesla was a scientist who began his career work just prior to 1900. He pioneered alternating current, created fluorescent light and the arc lamp, invented the radio and developed the logic circuits used in modern computers. Over 700 patents were registered in his name and he was an important shaper of current technological achievements.

Mind-control operations utilize "directed-energy technology" described as "non-lethal defense" which targets and attacks human beings with microwave energy for experimentation -- or elimination -- purposes, and includes the capabilities of sending sound analogs ("voices") and mental images, and of reading a person's thoughts through brainwave translation.

Reportedly, in 1957, the Russians were performing Tesla-like technology experiments using microwaves aimed at various U.S. government facilities and personnel; and the Pentagon retaliated with top-secret Tesla-based projects of its own, the most famous of which is the "H.A.A.R.P." Project.

On June 30, 1908, a massive explosion devastated Tunguska, a remote area of Siberia, destroying 500,000 acres instantly. Audible from 620 miles away, it was the most powerful explosion in human history. Scientists believe it was caused by a meteorite or comet fragment, although no such objects were found. However, it seems obvious that Tesla's death ray had overshot its intended target at the North Pole and destroyed Tunguska.

HAARP

Stari, ti povem, da še sam si nisem mislil tega. :D
Ptah-Seker-Osiris

Ja seveda z znanostjo se pride do tehnologije. In tehnologijo se večkrat skriva kot samo znanost, ki je pripeljala do nje. Recimo, za atomsko bombo se točno ve, kako do nje. Tudi ne dvomim, da je poleg Američanov, ko so prvič preizkušali svojo, za možne designe atomskega orožja vedelo še kar nekaj narodov. Samo niso imeli tehnologije, da bi jo naredili. Tehnološko zanje je dalo Američanom tisti edge.

Seveda je tako pri večini vojaških projektov, če imaš napredno tehnologijo, jo moraš skrivat, le tako ostaneš pred ostalimi. Kateri norec bo pa objavil kakšen pomemben detajl BlackBirda, ko bo pa to kvečjemu zelo slabo za njegovo domovino. Podobno pri podjetjih. Nihče ne bo ubil kure, ki mu nese zlata jajca, tako da bi razkril detajle svoje tehnologije.

Tehnologijo jaz razumem kot aplikativno uporabo znanosti. In tehnologija dokazuje znanost. Mikrovalovi očitno res segrejejo snovi, ki vsebujejo dosti vode. Za izkoriščanje ZPE ne vemo, ker generatorjev na njeni osnovi še ni. Za antigravitacijo ne vemo, ker še noben poskus, ki naj bi jo dokazoval, ni bil ponovljiv.

Kar se standardov tiče, standard i lahko imenovali Socket 939, SSE2, ... Sam Athlon po moje ni po nekem standardu. Zato ne vem kaj potem misliš pod tem, da je bil standard zanj sprejet 5 let preden je procesor dejansko prišel na trg. Od načrta do izvedbe dejansko traja - je treba iz znanosti v tehnologijo prešaltat. Ampak ponavadi ne 5 let, tako da imaš verjetno kaj drugega v mislih.

S podajanjem wikipedie mi hočeš dokazat kaj? Da obvladaš teoretsko znanost, iz katere sledi, da mi mikrovalovi segrejejo hrano?

Stari, ti povem, da še sam si nisem mislil tega. :D
Ja zdaj me že res skrbi kakšne zaključke ti vlečeš iz tega. Ker očitno je v tem glavni problem - tvoje sklepanje.

Za izkoriščanje ZPE ne vemo, ker generatorjev na njeni osnovi še ni. Za antigravitacijo ne vemo, ker še noben poskus, ki naj bi jo dokazoval, ni bil ponovljiv.

Sej. Toje projekt, ki ga še nimamo v javnosti, ampak vsi vemo da je. Zadnjič sem podal en dober link, znanostvene osnove, kjer razlaga, da hočejo dat PRVI komercialni izdelek ZPE v komercialno rabo. TO pomeni, da ga ima vojska(tudi piše), in da iščejo komercialiste, ki bodo izdelek sprejeli in ga spravili v industraializacijo. ALi v komercialno rabo, pri nas doma.

Neh, za tiste linke, Wikipedije nisem hotel nič kej preveč zahtevnega povedat, ampak da razumem osnovo delovanja MIcrovalovov. In radijskih, in elektromagnetnih, ker smo to imeli že v srednji šoli pri osnovah elektrotehnike in električnih meritvah. NIč druzga.

Ja zdaj me že res skrbi kakšne zaključke ti vlečeš iz tega. Ker očitno je v tem glavni problem - tvoje sklepanje.

LOL:D

Moje sklepanje, glede na "čiste" informacije, ki sem jih bral. DA so NLP, v večini naš proizvod. Nezemljski pa ni dokazan, to pa se sedaj dela, v zadnjih 5 letih.:\ Ker BAJE tehnologija, izhaja od njih.
In pustimo vse hoaxerje tako Believerje kot Skeptike, da se cufajo med seboj. To je samo propaganda, ali desinformacija za prave znanstvene dosežke. KEr so trenutno v obravnavi kot Črni Projekti, človeškega izvora.
LOL: pa kaj misliš, da meni ni smešno brat zgodbice believerjev, in skeptikov, ki se cufajo in nekateri celo razlagajo, da imajo stike.(Tako kot sva se cufala mi2) :P Nemogoče, da jih imajo, ker je pred tem eno strogo pravilo, ki sem ga že več X omenil. Če ga KDO sploh ima, je to vodstvo ali vojska, oz. se smatra kot National Security. Ali največje glave na svetu, ki seveda tega ne bodo priznale(Klasifikacija Top Secret - eyes only). Ker jih drži pravilnik ali High Security codex. Kar pa pride v javnost, pa seveda morajo popačit, da folk temu ne verjame.(ali takoimenovani "MIND COTROL")
Tako dela SETI(neprofitni projekt, tako kot CSETI), USAF, NASA, NRO, NSA, CIA,...

offtopic: Si videl "delo" CIE, v povezavi 911 in IRAK? Na POPTV, je bilo povedano menda včeraj ali en dan prej.(poročila)
ps: Sorry za "updates" ampak sem moral dodajat.
Ptah-Seker-Osiris

Doslej ni ZPE dala niti nano Joulea energije. Tako da je njena znanstvena utemeljenost več kot vprašljiva, kaj šele da bi imeli praktične aplikacije.

Nekateri pa seveda "pridobivajo investitorje" na to finto, da "jim že dela prototip za ZPE".

Razen tega, če bi ZPE uspeli narest - če je že možno - ni nikjer rečeno, da bi od tega lahko pogrel klobaso. Ali pa da ne bi izparilo Zemlje v trenutku. Oboje bi bilo mogoče. Ker vemo o tem nič, samo daleč najverjetneje, da gre za otep prazne slame.

Gundolf:

> Za antigravitacijo ne vemo, ker še noben poskus, ki naj bi jo dokazoval, ni bil ponovljiv.

Ja no, "bivšo antigravitacijo", ki jo (seveda) niso nikdar uspeli zaznati, je nadomestila s Hubblom kar lepo zaznavna repulzija, ki je prevzela tudi prej prazen pojem - "antigravitacija".

Strani, katere prebiram, ko imam čas:

npr. Ena stran, na kateri dobiš marsikatero informacijo:

ZPEnergy

Še ena zelo lepa razlaga:

Claims to Working Devices :D Nekako tako si razlagam: Od trditev do operativnih sistemov!

npr. Mark Goldes says his firm is developing pre-commercial generators. These one kilowatt Magnetic Power Modules™ are expected to be in production next year. (ZPEnergy; June 16, 2005)
Ptah-Seker-Osiris

Sej. Toje projekt, ki ga še nimamo v javnosti, ampak vsi vemo da je
Ali pa je le projekt, ki ne obstaja in za katerega skoraj vsi vemo, da ne obstaja.

TO pomeni, da ga ima vojska(tudi piše), in da iščejo komercialiste, ki bodo izdelek sprejeli in ga spravili v
industraializacijo.
Ja free energy rabi komercialiste za svoj uspeh, čist res, drugač ne bo noben hotu kupit tega sranja. Ali pa morda rabijo denar od kakega bogatega prismojenčka izmolzt. Teh strani, ki ponujajo free energy je polno. Ene delujejo na antigravity (ta NLPjevski antigravity), drugi na ZPE, tretji na magnetih, na vodi, mislim da le na hrčkih še nihče ni zasnoval in patentiral nečesa, ki bo revolucioniralo pridobivanje energije, ter nato iskal vlagatelje.

Ja Thomas, sem imel Ramzesovo antigravitacijo v mislih. Kaj je to kar ti praviš kaka nova oznaka za dark energy? Vsaj tako se mi zdi da so do sedaj označevali repulzivno silo v vesolju.

P.S.
These one kilowatt Magnetic Power Modules™ are expected to be in production next year. (ZPEnergy; June 16, 2005)
Kul Ramzes, že čez pol leta ti ne bo treba več računov za elektriko plačevat. Glej da boš povedal, kako se kaj obnese zadeva, takoj ko jo dobiš.

Zgodovina sprememb…

Strani so, delujočih (magari prototipov) pa ni.

Ne obstaja "Zero Point Energy trapping device". Enostavno ga ni. Po vsej verjetnosti, ker ni fizikalno možen.

Najprej ga današnja fizika direktno prepoveduje. Kar je že precej slabo, ni pa to ultimativno razsodišče. Saja fizika se lahko spremeni, mar ne?

Ja, lahko se. Vendar malo verjetno, da ravno v smer, ki bi bila dobra za naše baterijske odjemalce in transportna sredstva. Malo verjetno, zlasti še, ker bi bilo potem pa precej čudno, da delujejo pa stvari, za katere vemo da delujejo.

ZPE je malo nad ravnijo "sistema za ruleto", kar se tiče verjetnosti, vsaj.

Kul Ramzes, že čez pol leta ti ne bo treba več računov za elektriko plačevat. Glej da boš povedal, kako se kaj obnese zadeva, takoj ko jo dobiš.

LOL :D Sej vsi vemo ,da je to iz ekonomskega vidika zaenkrat neizvedljivo. PRav tako kot v samem začetku 20st. ko je Nikola Tesla predstavil:

The Colorado experiments prepared Tesla for his next project, the establishment of a wireless power transmission facility that would be known as Wardenclyffe
Tesla is recognized among the most innovative engineers of the late 19th century and early 20th century. His patents and theoretical work form the basis of modern alternating current electric power (AC) systems, including the polyphase power distribution system and AC motor, with which he helped usher in the ---Second Industrial Revolution--- .

In 1899, Tesla decided to move and began research in Colorado Springs, Colorado, where he could have room for his high-voltage high-frequency experiments. Upon his arrival he told reporters that he was conducting wireless telegraphy experiments transmitting signals from Pikes Peak to Paris.

PS; Danes pa uporabljamo za igračke, da se naši mulci igrajo. Ker je bil projekt iz ekonomskega vidika Neizvedljiv. Ampak sorry, na tak način bi rešli kontinet kot je Afrka. Ne pa se ukvarjali z Materializmom. TO skuša doseč Discolsure Project. Ker, kar se tiče ekonomije in industrije ter kotiranja, mislim, da imamo zaslužka še PREVEČ.

Unicef----------> Falšoni in dobičkari! :|
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

Gundolf:

> Kaj je to kar ti praviš kaka nova oznaka za dark energy?

V bistvu ja. Repulzija = temna energija = antigravitacija.

Mislim, LOL, ne veš a bereš StarWars al uradno znanost, mestoma! >:D

Zato se ljudje še toliko hitreje izgubijo in pristanejo v čudnih blodnjakih idej. Kot sem že rekel, niti Nobelovci niso izvzeti. Niti Einstein ni bil. Tako da Ramzesu jest ne zamerim preveč, da je zmeden.

Znanost je pretežka za človeštvo. Noben Atlas ne nosi celega znanstvenega neba, polno majhnih Herkulovčkov ga podpira po koščkih, za silo.

Zraven, se imajo pa eni še cajt in energijo afnat. Mislim tiste, ki dobro vejo za kaj se gre, pa so "virtuozi". Kaj jim je bilo treba zajebantom uporabiti izraz "temna energija"? Ljudi to zbega, to pobalinsko krščevanje, sploh ker so gledali StarWars. Ali pa šarm, okus .. pri kvarkih. Kar je tudi afnarija, ljudi mede.

Kar se Tesla tiče, smo žrtve Jugoslovanskega nacionalizma.

Tesla je bil velik inovator, pa nikakršen znanstvenik. To je resnica, ki so jo prikrili generacijam. Resnica, ki se je niso zavedali niti sami?

Najbrž.

Sej Temna energija oz. Dark energy, anti. materia nevem kako se točno izrazi, ampak vem, točno ka govoriš. Že izraz temna energija izgleda, "okultnega" izvora!Maš prav Thomas. Ker je že sama beseda po sebi stereotip, ki zbuja domišljijo!:\

Vir info: Dark Energy

University Park, Pa. -- Scientists from the Sloan Digital Sky Survey (SDSS) recently announced that an extensive investigation of the distribution of material in the universe strongly supports the idea that "Dark Energy," and not matter, is the primary constituent of the universe. Two of the coauthors of the study are members of Penn State's department of astronomy and astrophysics: Professor Donald Schneider, who is chair of the SDSS Quasar Science group and the SDSS scientific publications coordinator, and Research Associate Daniel Vanden Berk.

PS; Osnova vesolja, po domače!:D
Ptah-Seker-Osiris

S čim bi ti Ramzes rešil kontinent kot je Afrika? Z wireless power transmitterjem? Ojej ramzes, ojej.

P.S. Ne ne ne, ne antimaterije v dark energy al pa dark matter mešat. To je pa čisto drugo.

Zgodovina sprememb…

Neeee Gundolf...... Wardenclyffe stolp je bil samo primer, ker se nanaša, da v 19st. niso dali v komercializacijo zaradi ekonomskih razlogov. Po domače rečeno, nočejo dajat energije za Đaabe
-------> Free Energy System ( quantum vacum)

Pridobivanje delavne energije ali električne energije iz prostih virov, kot je vacuum.
Pa v take projekte noben ne gre, ker je neizvedljiv zaradi , ker nočejo "dat niti Kinte."

PS; Škrtice, a Afriko pa movzejo že od vsega začetka. Bela rasa nad Črno. Rasizem, Diskriminacija.
Sorry, ampak svetovna ekonomija si to lahko privošči, ne pa da nam kažejo uboge otroke po TV(Zopet propaganda, kot vse ostale reklame, pol pa vidiš, da je vse skupaj ena sama laž), da moramo nakazovat miliarde dolarjev letno, da pol imajo samo eno cunjo več za obleč. TO NI FER."
Unicef, Amnesty, in na tisoče podobnih pa živijo kot ...
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

Ok, se pravi WPT ne, kaj pa imaš potem v mislih ko praviš:
Ker je bil projekt iz ekonomskega vidika Neizvedljiv. Ampak sorry, na tak način bi rešli kontinet kot je Afrka!!!;(

Lej Ramzes, samo dopolnil bom Gundolfa:

- dark matter

- dark energy

- antimatter

Niso kar isto. O tem imaš na tem forumu v Z&T mnogo napisanega. Na kvarkadabri še več. Wikipedia ti takoj lahko razčisti te pojme.

Pa tisto, kako "so hudobni kapitalisti onemogočili Teslo, da bi ljudje od njih bili še naprej prisiljeni kupovati elektriko" - je navadna fama. Takoimenovana urbana legenda.

Teslini prenosi brez žic so bili ... bluz.

O reševanju Afrike pa rajš ne. Bom jest začel s tem, da Afriko bi rešili le, če bi tam uvedli parlamentarno demokracijo in kapitalizem, poleg produktov parlamentarne demokracije in kapitalizma, kakršen je recimo cepljenje otrok. Da je potem ljudi 10 krat več v arhaični družbi.

Pol bodo pa morali moderatorji brisat.

Vem ja....Thomas

Ampak, poglej kaj je bil "Thomas Alva Edison"? Samo v Wikipediji ti piše. Dobičkar, kateri je imel pod palcem, in je jemal projekte drugim po "domače" povedano.

Tehnika, ki jo svetovna Ekonomija stalno uporablja oz. izkorišča.

PS; Sorry, "Thomas" and "Gundolf".
Grem sedaj, ker imam nujne opravke. Se tipkamo drugič....letim.

EDIT: Kaj pa trg Diamantov? Izkoriščanje tako, da ljudje umirajo zato, da z njimi trgujejo(ilegalno in legalno), na koncu pa kupiš krvavi dimanat(brušeni) in ga daš svoji ženi na prst, ko se poročiš.
Tistim ubogim revežem pa dajo par fičenkov, pol ga pa prodajajo za milione.
Sej vem, kaj boš rekel, ampak vseeno ni fer. "Thats Life"
Ampak je Afrika. Nerazvita dežela, katero treba podpirat, ne pa izkoriščat!
Zato pa je sedaj Globalizacija! In jaz polagam vse upe vanjo! Da se že enkrat vse skupaj izenači.

ZDej pa res grem.! Ajde, banda Slo-tech.
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

Edison je bil samouk in genialen inovator.

Tesla je bil akademski elektrotehnik in nekoliko manj širok inovator.

Edison je bil uspešen pionir/kapitalist na področju elektrike.

Tesla je bil slab za posel, pa dober v izpopolnjevanju Edisonovih površnosti.

Tesla je bil gentleman, Edison je bil pa tudi mau prasca.

Eto, tko je blo to.

Ne razumem ne kvantne mehanike, še manj relativnostne teorije, da ne bo pomote.

A mi je nekaj zanimivega pri BIG-BANG teoriji. Če je bilo najprej nič, ter potem je naenkrat začelo nastajati vesolje... ali ni zgolj teoretično gledano to možno ponoviti?

Nič kar naenkrat je nastalo. Ves čas je. Kar časa je.

Štekaš?

Kot je rekel Smolin - stavka brez besed ni, časa in prostora brez Vesolja tudi ne. Nobenega "prej" ni bilo, nobenega "zdej ni, pol pa je, nastalo bo/je vmes".

Treba se je navadit razmišljat background independent.

Vesolje ni igra, ki se odvija na nekem odru. Oder in scena sta v samem scenariju!

To je background independent!

Od vsega skupaj štekam samo to, zakaj je ljudem tako mamljiva in "logična" ideja o pridobivanju energije iz nič.
Če veliki pok ponoviš v miniaturnih okvirih, pridobiš "zastonj" energijo.

in potem takoj naslednji "logični" korak, ki je seveda popolnoma skrega s prvim:
Če nič ne obstaja, potem se tudi jaz ne bom umrl - postal nič. Prešel bom na "višji nivo", postal bom nekaj novega.

Nsprotja v lastni veri so torej neopazna. Zakaj?
Da lahko greš lažje spat.

Zgodovina sprememb…

Evo, da vas malo razveselim, vsaj z eno mojo sliko. Takoj vam povem, da tukaj ni nobenega U.F.O.-ta!

Samo povejte mi, kaj bi lahko povzročilo tako oglato črto? :D civilno letalo? Ali vojaško?

V bran morate vzeti, da ko sem črto opazil(kotna tanka črta), pa dokler sem jo slikal je minilo dobrih 20min(deloma razkropjena). Imam tudi križanje, črt pod kotom 90 stopinj.
PS: ANalizirajte. PRavzaprav spekulirajte, ker bi rad slišal različne verzije.

EDIT: Popravljeno...Sej se bom navadil StepniVolk, thanks.
Ptah-Seker-Osiris

Mati ::

Nič posebnega ne vidim na sliki. Ukrivljenost začne nastopat zelo oddaljeno, torej gledaš zelo v daljavi, zato ne vidiš točno ukrivljenosti. V kolikor bi gledal to ukrivljenost precej bližje bi jo pa lepo razločil in bi videl, da tukaj ni nobenega ostrega kota.

Je pa ta "črta", kondenziran zrak, ki ga povzročijo letala. To črto bi pripisal civilnemu letalo.

LP
««
54 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25327250 (20999) Ziga Dolhar

UFO Area 51 - The Alien interview (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

58443443 (34483) STASI
»

UFO nad Kuala Lumpurjem (strani: 1 2 )

566814 (4975) Tic

Nezemljani in življenje na drugih planetih (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

46435803 (29556) Stepni Volk
»

UFO ! (strani: 1 2 )

826776 (5747) nuclear

Več podobnih tem