» »

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

««
30 / 60
»»

Grey ::

Ti kačji pastirji pa človeške ribice so slabša interpretacija...je v bistvu bila bolj šala ane? :D
Namreč Egipčani bi znali lepše narisati oz pohieroglifiti ti dve živali.

To, da so imeli tehnologijo(ali Egipčani ali kdo drug), ki jim je omogočala letenje, je dejstvo. Vpršanje časa je, kdaj (če)bomo zares kaj fizično oprijemljivega odkrili.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Grey ()

Matev ::

zanimivo da so šele sedaj našli to sliko
pa kljub tolikem raziskovanju in preučevanju herioglifov

pa tako očitno je gor letalo in ...

po mojem je vse skupi fejk - objavljena pompozna fake novica z fake zgodbo in fake dokazi

zakaj tega ni nihče drug prej videl - zakaj magar turisti niso nikol slikal tega in se spraševal - nikoli ni bilo nobenga članka z tako slikco - pa sem veliko prebral in pregledal po tv o egipčanih

tega nikol ni blo

bile so razne slike majev z navideznimi cevkami iz nosu - a to je južna amerika in tisto niti približno ne spominja na hi-tehnologijo

tole z egipčani bi pa bila že svetovna znamenitost če bi obstajalo

nikjer ni linka ki bi potrdil obstoj teh slik - ali res obstajajo? po mojem zgolj kot digitalna montaža

Najenostavnejše je, da gremo pogledat v Abydos... ampak ali boš še tam rekel, da je pa to ponarejeno?

Večer je veliko za časom. To novico sem jaz bral že nekaj let nazaj. Skratka ni novo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Grey ()

Azrael ::

Tutankamon o njem zgodbic za majhne otroke nikoli ne zmanjka.

Sem ziher, da so pred 3000 leti obstajali lažji načini, da se nekomu razbije butico, kot neko frčalo...

Sem pa v dilemi, tu piše, da so gradili Keopsovo piramido nek 20 do 30 let. kar bi pomenilo, da so postavil v povprečju vsako uro 10 blokov. Sedaj pa, kje sem se zmotil?
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

ok
mogoče je res to tam

a na drug pogled me niti ne spominja več na letalo - bolj na ptico ali kako njihovo orodje
karkoli pač

podobnost z ufom gor ali dol

Thomas ::

Jest bi reku tkole:

Če bi bila piramida kocka z robom 100 metrov, bi imela 2 milijona ton. Pomeni po 200 ton na dan so morali nafurat nanjo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Duke Nukem ::

kar pa takrat niso mogli niti pod razno 8-) a mislite, da so po hlodah valili večtonske kamne ......pomoje tud da so jih ,kako so položili npr une kamne čisto na vrhu:D pa z vrvmi vlekli kamne težje kot ves folk, kje vleku skupaj :D to je čudno :\

Dvomim o teži samo 2 milijona ton za Keopsovo piramido.
Veliko piramido, visoko 147 m. Zgrajena je bila iz približno 2,5 milijona kamnitih blokov težkih od 2,5 do 15 ton.

Tako, da v najboljšem primeru, po teh podatkih, povprečje 650 ton dnevno, verjetno pa kar nekje 1000 ton dnevno. Očitno odlična logistika in genialno zamišljeni postopki ali pa so jih v resnici gradili precej več časa.

Ampak želim nakazati nekaj drugega: o teh starih civilzacijah imamo izredno pomankljivo znanje. Obstajajo zapiski, ki imajo to slabo stran, da se jih lahko razlaga na nešteto načinov, kot recimo Atlantido. Enostavno dejstva in miti so prepleteni tako, da se ne ve več zanesljivo, kaj je res in kaj domišlija.

In hec sploh ni treba preveč v zgodovino, da vidimo kako hitro se dejstva potvorijo. Bil je brodolom RMS Titanic in Cameronov film Titanic, ki ima z resničnim dogodkom skupno samo to, da se je luksuzna ladja z imenom Titanic potopila na krstni plovbi čez Atlasntik po trku z ledeno goro.

Dejstvo : prvi častnik William Murdochnapravi usodno napako z ukazom skrajno desno in z vso močjo nazaj, ko so opazili ledeno goro.

Vzrok: neuigrana posadka, ki ni vedela kaj vse ladja razreda Olympic zmore in prenese. Napake so se potem samo še kopičile do katastrofalnega konca.

Ampak to je za večino precej manj zanimivo kot neka pocukrana limonada, kjer kapitan umre na že davno potopljenem poveljniškem mostu, častniki se streljajo med seboj, ladja se prelomi, kot gajbica za sadje in še velik kup drugih oslarij.

Isto je pri moon hoaxerji, UFOtih, Bermudskem trikotniku in kar je še tega balasta.
Nekoč je bil Slo-tech.

ladja se prelomi, kot gajbica za sadje in še velik kup drugih oslarij.

ladja se je resnič prelomila kot napolitanka

če je bla pa narejena iz trdega, namesto žilavega materijala ;)

alum ::

ladja se je resnič prelomila kot napolitanka

ja, ampak ne kot gajbica za sadje. 8-)

kot piškot

Gundolf ::

Ok, tolko za tiste ki se vam ne da niti googla uporabit:
Najenostavnejše je, da gremo pogledat v Abydos... ampak ali boš še tam rekel, da je pa to ponarejeno?
Tule je originalna, neretuširana slika:
Kako je hieroglif nastal:
To menda ni edini primerek 'popravljanja' hieroglifov je pa eden izmed bolj zanimivih za domišlijo nekaterih. Sploh ker je retuširana slika toliko lepša in višje resolucije kot original :D Pa tudi bolj pogosta na interentu.
To, da so imeli tehnologijo(ali Egipčani ali kdo drug), ki jim je omogočala letenje, je dejstvo.
8-O 8-O

Nejc Pintar ::

to da so imeli Egipčani tehnologijo s katero se je dalo leteti je bullshit
Sicer pa: kakšen je problem premakniti 200tonski kamen z dovolj dobrim vzvodom?
Lahko je biti prvi, če si edini!

leinad ::

Če ne veš kot vzvod uporabljati druga kot les, je to problem ja.

tudi lesen vzvod se da kvaliteten narest. Vse je odvisno od konstrukcije:\

dej nehaj s takim da boš z lesom to lahk pajsnil:D pa tok ton kamna, so pred nosom našli ,al so ga od nevemkje navozili tja, kjer bojo delal :\ z lesom take tonaže ne moreš premikat :\ to je čudno kako so to delal in je nepojasnjeno ,sej v knjižnici vidiš slike, kako vlečejo z vrvmi ,samo to je zelo malo verjetno ;) tak projekt z takimi masivnimi kamni je problem izvesti še sedaj ne pa takrat ;)

ok, boš rekel da je danes to problem?
z nekaj truda mislim da se jo da sestavit v nekaj mesecih:\

Nejc že so delali z lesom, samo ne po principu vzvoda, ampak so hlode uporabljali kot kolesa, na katerih so "rolali" kocke.
Res, da še ni razjasnjeno kako točno so to takrat delali, ampak so pa že prikazali načine na katere bi se stvar takrat lahko delala (npr. s nanašanjem nivojev peska), zdaj pa vprašanje, če so oni delali po teh postopkih. Definitivno ni bilo nič nadnaravnega poleg.

Kako bi pa hlode dobili pod te tonske kamne?

Današnje poučevanje zgodovine gre po linearnem razvoju...v prihodnosti bomo najbrž videli, da temu ni bilo tako.

lahko je rečti da so valili na hlodih ,samo to je daaaaleč od gladkega premikanja po klancu in terenu ,če so ble skale tako težke, so se tud hlodi hitro deformiral ,pa kako boš prizignil tako skalo, pa potem hlode ven pobral ,ko bo na mestu:\ da nimajo res ufoti prste vmes :D

krneki0001 ::

Z dovolj velikom vzvodom bi prestavil celo Zemljo je rekel....

gzibret ::

Ahhh, če imaš dosti sužnjev in dosti bičev lahko narediš svašta.
Vse je za neki dobr!

kronik ::

Pomoje bi se hlod kr hitro vdrl v pesek, torej od kod jim sploh kamni? Zgradili so ogromno piramid ne samo eno ;)

Ramesses II ::

Jaz mislim samo, da nam manjka velik del zgodovine, in na tak način je najlažje zmedet ljudi, s tem da jim vzameš dele njihovega izvora. Teorije, ki so nastale, puščajo iz vseh strani. Očitno je, da glavni del manjka, s katerim je bila piramida zgrajena. To kar, pa je bilo narisano, da premikajo s hlodi, je po mojem bil ponaredek! In dosti mlajši od piramid. Nekateri zapisi so celo stari 500 let, najstarejše piramide pa 6000let. Pred Egiptom so bile narejene, v Grčiji, južni AMeriki,... Stenske slike so prave, in jih je malo morje. Po celem svetu so odkrivali slike, ki prikazujejo leteče predmete čez vso zgodovino človeštva.

Nekdo je napisal, da so bili Egipčani nezemljani.hehehhe....kar je absurdno. Nezemljani niso bili na Zemlji v šlapah in se pogovarjali z mobilci. hehe... Egipčani so bili veliki verniki, častili so bogove po najstarejših običajih. SLike katere so nastale, jasno kažejo na to, da je tam nekaj bilo. Če mene prašate, so bili Egipčanski bogovi nezemeljskega izvora. V starih časih so označevali za bogove tiste, ki so imeli znanje,sposobnosti in tehnologijo, katero niso razumeli. Poznali so samo naravne pojave in nič drugega. Razlagali so si, da so to bogovi, kateri prihajajo iz nebes. Govorili so o svetlobah in o bitjih. O bitjih s kačjo glavo, kožo itd. KEr so egipčani domnevali, da so piramide postavili bogovi, so v njih pokopavali kralje, ker so verjeli, da na tak način, umrli kralji, prestaplajo v božji svet oz. nebesa ali onostranstvo. Grobnice so bile polne darov, in so bile v večini oropane. Ker so tatovi grobnic živeli na tak način, da so kradli darove, in jih za velik denar prodajali po svetu. Večinoma so se tatovi pojavili v 18.st, ker so videli, da imajo omenjene grobnice veliko vrednost za arheologe in zgodovinarje po svetu. Tako, da večina grobnic je prišla na površje šele v 18st. Slike so po mojem avtentične. Zopet s tem, da so risali po njih, je mešanje megle in ustvarjanje zmede.
Ptah-Seker-Osiris

Valentin ::

> Če mene prašate, so bili Egipčanski bogovi nezemeljskega izvora.

Seveda so bli. Goa'uldi. :D

Še to, lega piramid se popolnoma ujema z ozvezdji, ki so jih odkrili šele v današnjih časih. Vse piramide imajo pravilno lego, vzhod-zahod,... Leta 2012, bo lega določenih piramid vzporedna z soncem, in Pleiades ozvezdjem. Tudi astronomi ne vedo, kaj to pomeni, ampak nekaj je sigurno na tem. Po majskem koledarju, je letnica označna kot konec časovnega ciklusa.
Sedaj na vrhu stopnic v Piramidi, je kačja skulptura, ki naj bi se v jutranjih urah leta 2012 osvetlila z soncem točno na predelu glave. Sedaj osvetli se res 2 x na leto, ampak 2012, naj bi svetloba dosegla točno tisto točko, ki je opisana v starih textih. Sedaj, lahko ni nič na tem, lahko pa je. Točnih podatkov ni, ampak tisti, dan je v več različnih kulturah opisan kot nekaj posebnega. Nekateri pišejo o koncu časa, nekateri o prihodu bogov, nekateri o katastrofah. SKratka, bomo vidli, kaj bo res. Katastrofe sigurno ne. Lahko poiščete različne razlage, in vam garantiram, da boste presenečeni.

Ena razlaga je tukaj Strange Rumblings at the Center of our Galaxy
Ptah-Seker-Osiris

Meamoto ::

Tudi križ v Strunjanu, vrh svetilnika v Izoli in še ena toča nekje v Italiji (Muggia?) tvorijo perfekten trikotnik ki je poravnan z bogsigavedi čem in je v popolnem ravnovesju z nečim tretjim. Edini efekt tega je kup osebkov v oranžnih tunikah ki non-stop skačejo okrog.

Čim imaš nekaj točk, je iz njih precej enostavno ustvariti neko celoto, ki se bo z nečim sigurno ujemala.

_n00b_ ::

Po majskem koledarju, je letnica označna kot konec časovnega ciklusa.
Ne me strasit.

Prebivalci amerike (pred kolumbom - ne vem zdaj tocno kateri) verjamejo da je stvarnik ze 7x poskusil narediti cloveka, ki nebi bil
samounicevalen. In to naj bi bil njegov zadnji poskus...

Ze 7x smo se pobili! :(

X-Files, nič bat. To je nov začetek, ne pa konec. 7 let časa imamo, da se spametujemo, ani dovolj? Jaz že veselo nakladam, pa noben tega ne šteka. :P Misli z svojo glavo, in ne to kar drugi blebetajo. Misli nase in ne na druge in njihove probleme. To je ključ uspeha. Javni glas je moral bit vedno usklajen, tako, da ga večina najlažje sprejme.:P Sedaj, če je laž nima veze, bistvo je, da ljudje ne paničarijo in so tiho, ter se ne sprašujejo preveč kaj je in kaj ni. Da pridno delajo in služijo za državo in cerkev. To je najlažja linija odpora, da ne sprejmeš resnice in se ne obremenjuješ. DA zanikaš obstoj druge vrste življenja in tako najlepše živiš, komot na kavču s pivom in čikom v roki. Zato po eni strani je boljše bit omejen in neveden. Vsaj se ne obremenjuješ kaj je pravično in kaj ni. In se ne obremenjuješ za dobro človeštva. Omejeni najlažje preživijo tako, da služijo, skrbijo za svojo rit, in izkoriščajo množico. Drugo pa ni pomembno. Tako lahko rečeš, da se samo enkrat živi in delaš kar ti drugi rečejo.hehehe....:D
Ptah-Seker-Osiris

nas leta 2012 čaka global upload?:\

_n00b_ ::

Ne bom se zdaj tu na smrt preprial kdo ima prav in kdo ne, povedal bom samo moje mnenje.

Meni je pac vseeno ce bom leta 2013 se zivel ali ne, zaenkrat sem srecen in se ne obremenjujem prevec s tem kaj bo jutri. Ampak nacin kakor danasja druzba funkcijonira ne more pomeniti nic dobrega. Kljub temu da je hladne vojne konec, se vedno ne pomeni da lahko zivimo v miru. Prislo je do 1 ww, do druge ww, vedno zaradi pohlepa, in na nacin kakor danasja druzba funkcijnira je 3 ww samo se vprasnje casa. Morda je ne bom dozivel, ampak jasno je da smo obsojeni na propad, ce se nna druzba popravi in zaenkrat se nic ne kaze da bi se in se vrejetno tudi v prihodnosti ne bo. Pravzaprav se stvari odvijajo v ravno nasprotno smer od dobre, in te stvari popravit bo zelo tezko, dolgotrajno in mucno. V sedmih letih pa hudo dvomim da se bomo popravlili. Ce pa pride do 3 ww pa bolje da ne izgubljam besed kaksne bodo posledice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _n00b_ ()

root987 ::

A se ve natančen datum do katerega bi naj zgradil bunkr pa se primerno vojaško opremil v letu gospodovem 2012?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenil: root987 ()

DarkSite ::

--> B u l l S h i t

@root: not bad idea, si ga bom zgradil pod bajto, če pa ne bo nič, bom pa jedrske odpadke notrt spravil:)

Očitno je šlo po hlodih. Kolikor vem so uspešno opravili neke poizkuse dandanes z nekje podobnimi masami.

@root987:

Zdi se mi, da je bilo nekaj govorjenja, da se bo to zgodilo enkrat začetku septembra. Samo najprej je bilo rečeno leta 2004 . Pozneje so letnico popravili na 2012. Verjetno niso bili pozorni na kakšne decimalke.:D
Nekoč je bil Slo-tech.

root987 ::

Eh, kakšne decimalke neki! Ne se hecat!

Višja Sila nam je podaljšala deadline. :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Gundolf ::

Slike so po mojem avtentične. Zopet s tem, da so risali po njih, je mešanje megle in ustvarjanje zmede.

Hehe, upam da te kdaj kakšen arheolog, ki je se ukvarja s hieroglifi sliši. Da njegovo delo označuješ z ustvarjanjem megle. No ti bom raje drugače rekel, hirto piši email kakšnemu uglednemu egiptologu in ga vprašaj o abydos helicopterju. Ti bo sigurno povedal resnico. Vsaj egipčanskih hieroglifov pa ZDA menda res ne prikriva?

Aja btw, to so hieroglifi kar pmeni, da niso stenske poslikave, ki bi prikazovale objekte iz vsakdanjega življenja ampak črke njihove abecede. In z upoštevanjem 'megle' ter ostalim delanjem zmede - če verjamemo, da sta to dva napisa eden čez drugega (menda kar pogost pojav - ampak spet je treba nekim norim znanstvenikom verjet na besedo) - dobita napisa celo smiseln prevod. Po drugi strani lahko verjamemo, da so to res poslikave in prikazujejo letalne naprave, poleg je nek random vzorec in vse skupaj je obdano z obilico teksta, ki se čisto nič ne nanaša na njih. Res se je težko odločit čemu verejti. Occam's razor anyone?

Če pa ne vemo kako so sploh uspeli zgradil piramide pa še ne pomeni, da so jih vecoljci prinesli. Zaboga, modernim inženirjem je komaj uspelo postavit delujoč trebuše (naprava za obleganje utvrdb iz poznega srednega veka), v naravni velikosti. Če vas pa vseeno te piramide tolk motjo si pa možne načine gradnje najprej pogooglite pa pol debatirajte, ne pa da tukaj padajo izjave v stilu "Pomoje bi se hlod kr hitro vdrl v pesek" in "pa kako boš prizignil tako skalo, pa potem hlode ven pobral ,ko bo na mestu". Ramzes vsaj svoje izjave iz neta črpa, ampak eni pa tule take buče valite da niti smešno ni več.

Aja Ramzes, jaz ti tule na random na list papirja narišem tri točke in ni vrag da, če bi se potrudil, za njih ne bi na nebu našel treh zvezd v povsem istem razmerju. Sploh če imam na razpolago enepar tisoč let, da se mi te zvezde čist v nulo poravnajo.

Thomas ::

> Vsaj egipčanskih hieroglifov pa ZDA menda res ne prikriva?

Hieroglifski pečat "Strogo zaupno - for your eyes only!" še ni odstranjen?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kakšne buče valimo nekej ,če hočeš postavt take skale ,je treba hlode spodaj dobiti noter pa ven ;) se vidi da nikol še nisi nič delal, pa ne veš kako je to v praksi :D js mam tak šiht da prenašam bremena skoz :D

Stepni Volk ::

Z ogledpm National Geographica ali Discoverya, ko poustvarjajo zgodovino, se vam bo vse pojasnilo. Od visečih vrtov, do kipov na deviških otokih, ter tudi kamenčkov v piramidah.
Piramide so gradili tudi kje drugje po svetu.

Zgodovina sprememb…

IgorGrozni ::

Asteriks:\ ? Obeliks>:D .

Aja, po hlodih valjaš svoja bremena?

Gor na hlod bloka ob dovoljšnem man-poweru, ni problem spraviti, ker je hlod nenavsezadnje- okrogel. Ne vem pa zakaj bi ti hlode ven spravljal, ker so to zamišljene kot ene "tračnice" iz hlodov.

glede dol dajat tudi jaz ne vem, kje vidite problem? Pač ne daješ več hlodov spredi:\

ne daješ spredaj ;) samo še zmer jih nekaj ostane spodaj ,ko prednji del sede na tla :D

iggy ::

sej pride lih na rob tazadn hlod k je skor na tleh že kamn, pol pa sam brcneš dvakrat in to je to :D>:D

/off topic

Drgač smo že orenk off topic ane:\
Hey, you're fat!

Stepni Volk ::

Problem te teme je, da je težko biti off-topic. Dokazi in proti-dokazi se skrivajo povsod.

Tako je bila tudi ena teorija, da vesoljci s pomočjo krav kradejo zrak z našega planeta.

iggy ::

Tako je bila tudi ena teorija, da vesoljci s pomočjo krav kradejo zrak z našega planeta.

ROFL

A maš usaj link? Vidš to je razlika med laiki in ramzijom, ki use skupaj podkrepi z "nedvoumnimi" dokazi
Hey, you're fat!

No, da že enkrat razčistim s tabo iggy! Da ti dokažem, to kar ti ne moreš. Sedaj mi povej, kaj imaš ti, kot dokaze proti obstoju življenja v vesolju?! Dobro preberi še enkrat, če ne razumeš vprašanja, preden odgovoriš! Da vidim samo EN dober dokaz proti! hahahahaha......Ej, čisto resno mislim! Res, raje si še enkrat preberi vprašanje, če ga ne razumeš, da ne ustreliš kozla!PAZI na besede, da jih prav napišeš, v skladu z vprašanjem! :\ In seveda odgovori brez postat mojih besed, ker ne rabimo še enega klovna!8-O Odgovori z svojimi besedami, tako kot pišeš spise v šoli. No sedaj, kar odgovori pa nehaj brat!:P
Ptah-Seker-Osiris
««
30 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25329247 (22996) Ziga Dolhar

UFO Area 51 - The Alien interview (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

58445433 (36473) STASI
»

UFO nad Kuala Lumpurjem (strani: 1 2 )

567220 (5381) Tic

Nezemljani in življenje na drugih planetih (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

46437319 (31072) Stepni Volk
»

UFO ! (strani: 1 2 )

827212 (6183) nuclear

Več podobnih tem