Forum » Loža » F1 - sezona 2005
F1 - sezona 2005

ČIP 008 ::
In zakaj je odstopil?
Ker ga je preprosto Alonso v zadnjii desetih krogih prisilil ali če hočeš preprosto porinil v odstop. Kar se pa tiče Španije in Monaca Alonso pač odpelje njboljše kar se da, drugo in četrto mesto je glede na okoliščine plafon. Tudi v F1 velja da najhitreje ne pomeni tudi najbolje.

Daedalus ::
Prisilil v odstop? Jaz tega nisem videl. Sem pa videl odpoved podvozja - zaradi česa, pa sem že napisal

Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

hunter01 ::
Prisilil v odstop.... V bistvu ga je prisilil v to da je teral formulo do konca zmogljivosti cel zakljucek dirke ce je hotel obdrzati zmago. Kimi jo je hotel, pritiskal, vendar vse skupaj ni zdrzalo zaradi prevelike obrabe gume. Ce bi malo bolj sparal na koncu bi lahko bil mogoce vseeno prvi (z odlicnim zadrzevanejm ceprav malo moznosti) ali pa z se vedno odlicnim drugim mestom. Tako pa nima niti prvega niti drugega.

TribesMan ::
Hec je v tem da če bi Kimi hotel šparat dirkalnik bi moral voziti na ravnini max 200km/h in to pač ni sprejemljivo, ker bi z tem izgubil ogromno časa in bi na koncu pristal najbrž izven deseterice, če bi vozil "samo" 300km/h namesto 310km/h to ne bi pomagalo popolnoma nič. Sej ostali deli proge sploh niso bili tako problematični, ko so kazali z onboard kamero v zadnjih 10 krogih njegov avto je bilo jasno videti da je samo na dolgih ravninah avto zacel noro vibrirati. V ovinkih kjer so hitrosti nizje tresljajev skoraj ni bilo.
Tko da je imel samo dve možnosti, ali bi zapeljal dol z proge, ali pa probal priti do konca in upati da zadeva ne bo popustila. Zdaj pač je kar je.
Tuki govorit da je Alonso prislil Kimija v odstop je pa popolnoma brezveze. Kot prvo Alonso skoraj ni izvajal nikakrsnega pritiska na Kimija. Vozil je dobre pol sekunde hitreje na krog kot Kimi (priblizno tri sekunde pocasneje od svojih najhitrejsih krogov) in to z "izpravnim" avtom, kar je za moje pojme cela žalost. Če bi bil tako faca bi v teh krogih ko je Kimiju kazalo slabo postavljal čase 1:30:xx in se zalimal Kimiju na dirkalnik, ter ga ganjal ko psa, oziroma tako kot je to naredil Michael Schumacher Alonsu v Imoli...on pa je raje lepo drajsal po progi in čakal da mu bo kaj padlo z neba...
Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja. Za mene Alonso ni odpeljal dirke popolnoma nič bolje kot Kimi, kvečjemu slabše, imel je le to srečo da je konkurentu razfukalo podvozje.
LP
TribesMan
Tko da je imel samo dve možnosti, ali bi zapeljal dol z proge, ali pa probal priti do konca in upati da zadeva ne bo popustila. Zdaj pač je kar je.
Tuki govorit da je Alonso prislil Kimija v odstop je pa popolnoma brezveze. Kot prvo Alonso skoraj ni izvajal nikakrsnega pritiska na Kimija. Vozil je dobre pol sekunde hitreje na krog kot Kimi (priblizno tri sekunde pocasneje od svojih najhitrejsih krogov) in to z "izpravnim" avtom, kar je za moje pojme cela žalost. Če bi bil tako faca bi v teh krogih ko je Kimiju kazalo slabo postavljal čase 1:30:xx in se zalimal Kimiju na dirkalnik, ter ga ganjal ko psa, oziroma tako kot je to naredil Michael Schumacher Alonsu v Imoli...on pa je raje lepo drajsal po progi in čakal da mu bo kaj padlo z neba...
Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja. Za mene Alonso ni odpeljal dirke popolnoma nič bolje kot Kimi, kvečjemu slabše, imel je le to srečo da je konkurentu razfukalo podvozje.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ČIP 008 ::
Zanimivo da za Kimijevo slabo dirkanje vedno najdete izgovore. Na drugi strani pa Montoyo popljuvate pa če je kjub poškodbi zbral samo 11 točk manj. Danes je torej podvozje preprečilo Kimiju zmago slavil pa je slučajno Alonso. No pa naj slučajno postane Alonso tudi najmlajši prvak!

kopriwa ::
mah raikönnen je car, gume so ga zajebale, sej je prov da je vozu na polno, Alonsu že ne bo pustu zmage če je slabši ;)
pa zabavno bi blo če bi Buttna pred sabo zadel, ker zgrešu ga je za par centimetrov, se je vidlo ko je iz drugih kotov pokazal
pa zabavno bi blo če bi Buttna pred sabo zadel, ker zgrešu ga je za par centimetrov, se je vidlo ko je iz drugih kotov pokazal
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kopriwa ()

Kimijevo slabo dirkanje? Heh, če bi slabo dirkal, ne bi vodil večino dirke. Pa tud Alonso je kosil travo, če slučajno nisi opazil... Da Barcelone in Monaka, kjer je pometel z Alonsom, niti ne omejam.
Poleg tega se je pa videlo na zadnjih treh dirkah, kar se je nakazovalo v Imoli - Kimi in McLaren je hudo strupena kombinacija, ki pa je slabo začela sezono. Tu je njihova največja napaka - plus nepotreben odstop v Imoli, na kar pa itak ne moreš meti nekega vpliva. Alonso je danes mel srečo, da ni poškodoval avta pri oponašanju kosilnice in da si je Kimi privoščil očitno neumnost pri prehitevanju Vilneva. Pa kot sem že rekel - sezona je še dolga, McLaren zgleda zelo zanesljiv, Kimi je verjetno pogruntal, da se bolj splača počakat par ovinkov za zaostalim, kot pa silit naprej in pri tem uničit gume, pa tud Renault z Alonsom bo kdaj odpovedal. Bo treba počakat še ene par dirk, prej ko se začne resno razmišlat o prvaku.
Poleg tega se je pa videlo na zadnjih treh dirkah, kar se je nakazovalo v Imoli - Kimi in McLaren je hudo strupena kombinacija, ki pa je slabo začela sezono. Tu je njihova največja napaka - plus nepotreben odstop v Imoli, na kar pa itak ne moreš meti nekega vpliva. Alonso je danes mel srečo, da ni poškodoval avta pri oponašanju kosilnice in da si je Kimi privoščil očitno neumnost pri prehitevanju Vilneva. Pa kot sem že rekel - sezona je še dolga, McLaren zgleda zelo zanesljiv, Kimi je verjetno pogruntal, da se bolj splača počakat par ovinkov za zaostalim, kot pa silit naprej in pri tem uničit gume, pa tud Renault z Alonsom bo kdaj odpovedal. Bo treba počakat še ene par dirk, prej ko se začne resno razmišlat o prvaku.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Myth ::
Ja, malce še more na potrpljenju vadit. Ko je slišal iz boksov da je Alonso hiter se mu je ziher srčni utrip dvignil.

¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

ripmork ::
če ma kdo ledene živce v f1 je to Kimi.
Srčni utrip je pa itak celo dirko ubijalski...
Kimi je za moje pojme že zdavnaj pokazal svoje znanje,sicer pa ima Daedalus prav-sezone je še dolga in o bodočem prvaku sezone je za zdaj težko govorit.
Srčni utrip je pa itak celo dirko ubijalski...

Kimi je za moje pojme že zdavnaj pokazal svoje znanje,sicer pa ima Daedalus prav-sezone je še dolga in o bodočem prvaku sezone je za zdaj težko govorit.

Tale Alonso se pa napihuje ko ena žaba: I think my car was quicker than the McLaren today.
Link
Aha, to bo. Zato je dohitel Kimija v zadnjih parih krogih. Jaz sem pa naivno mislil, da je bil hitrejši predvsem zaradi poškodovane gume na McLarnu
Kak sem naiven
Seveda ne pričakujem, da mu bo žal zaradi Kimijeve nesreče. Samo naj ne naklada potem, ko je dobil podarjeno zmago.
Link
Aha, to bo. Zato je dohitel Kimija v zadnjih parih krogih. Jaz sem pa naivno mislil, da je bil hitrejši predvsem zaradi poškodovane gume na McLarnu

Seveda ne pričakujem, da mu bo žal zaradi Kimijeve nesreče. Samo naj ne naklada potem, ko je dobil podarjeno zmago.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

borchi ::
alonso je novi schumacher (skoraj) v vseh pogledih. aroganten, hiter, konstanten, flavio-ta za "učitelja"... upam, da bomo meli še tesen zaključek sezone, da vidimo, če ima tudi občasne "brain farts" kot schumacher.
l'jga

Hja, sicer ne pričakujem, da bi moral pokazati sočutje do Kimija, samo tele izjave so mimo. Kar se pa tiče primerjave s Šumaherjem:
Just as a curiosity, this is what MS said after the Spanish Grand Prix in 2001 when Häkkinen had retired on the very last lap.
Q: Explain how you felt as you went past Mika on that last lap.
MS: Simply sorry, because I think we both have done a very good race, a very entertaining until the last pit stop. Then he jumped me at the last pit stop because he did a better last section in his second pit stop and I was a bit in traffic and having a bit of trouble on the top of that. But anyway, we have done a great race. It reminds me back to old days last year. Then seeing him then retiring on the last lap with five corners or whatever to go to the end - it's shocking, because he's really done everything right and then something like this... I'm sorry for him. I went to see him because it's not the way you like to win a race honestly, but then sometimes it happens in racing. It's happened to me and it has now happened to Mika, but that's the way it goes sometimes.
Just as a curiosity, this is what MS said after the Spanish Grand Prix in 2001 when Häkkinen had retired on the very last lap.
Q: Explain how you felt as you went past Mika on that last lap.
MS: Simply sorry, because I think we both have done a very good race, a very entertaining until the last pit stop. Then he jumped me at the last pit stop because he did a better last section in his second pit stop and I was a bit in traffic and having a bit of trouble on the top of that. But anyway, we have done a great race. It reminds me back to old days last year. Then seeing him then retiring on the last lap with five corners or whatever to go to the end - it's shocking, because he's really done everything right and then something like this... I'm sorry for him. I went to see him because it's not the way you like to win a race honestly, but then sometimes it happens in racing. It's happened to me and it has now happened to Mika, but that's the way it goes sometimes.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Gundolf ::
Samo tolk, preden skritizerate Alonsa, je čist prou povedu. On ga je lovil na konc, pri Renaultu so mu sigurno povedal da ima Kimi težave in naj da gas do konca. Torej namerno so vršil pritisk na Kimija da bi naredu napako al pa da bi preteru poškodovan material. In na koncu jim je ratal. A zdej nej pa rečejo da jim je žal ker je odstopu? Seveda da je Alonso srečen, to da Kimi odstopi je bil njegov cilj in verjetno je čutu olajšanje ko je pelju mimo. Sploh so pa pri Renaultu še dodatno ponosni zdej na odločitev za trše gume, ki je svojo vrednost pokazala šeče v zadnjem krogu.
Jaz mu čist nič ne zamerim, ker je v enem intervjuju povedal čisto po resnici. Šumi takrat proti Miki ni mel kej, lahko je le čakal da pripelje do drugega mesta ko je dobil darilo iz neba. Tu se je Alonso boril za prvo in ga dobil isto kot darilo iz neba, le da je tu lahko že kar nekaj krogov prej občudoval to darilo, ki je viselo v zraku.
Lahko da sem jaz čuden ampak zmaga kot v prvem primeru bi mi pomenila veliko manj kot zmaga v drugem primeru.
Jaz mu čist nič ne zamerim, ker je v enem intervjuju povedal čisto po resnici. Šumi takrat proti Miki ni mel kej, lahko je le čakal da pripelje do drugega mesta ko je dobil darilo iz neba. Tu se je Alonso boril za prvo in ga dobil isto kot darilo iz neba, le da je tu lahko že kar nekaj krogov prej občudoval to darilo, ki je viselo v zraku.
Lahko da sem jaz čuden ampak zmaga kot v prvem primeru bi mi pomenila veliko manj kot zmaga v drugem primeru.

Alexius Heristalski ::
Torej namerno so vršil pritisk na Kimija da bi naredu napako al pa da bi preteru poškodovan material. In na koncu jim je ratal.
Spet en, ki verjame v Mirsadove pravljice. Še enkrat si preberi zadnji TribesManov odgovor.
Kar se Španije 2001 tiče, MS je takrat imel težave z avtom, zato je v zadnjih 10 krogih precej upočasnil, če se prav spomnim, je vozil 3s na krog počasneje od Mike. To se mu je obrestovalo, ne samo da je ohranil 2. mesto, po Mikovi smoli je celo zmagal.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Kaj a če na koncu ni vozil svojih najhitrejših krogov to pomeni da je vozil počasi? Da ne verjameš ti v pravljice? Vozil je na maximum, če nebi bi težje blokiral kolo in zletel iz steze. Ok to je bilo pred postankom, ko je tudi naredil fastest lap, po postanku pa so začuda šli časi navzdol - verjetno zato ker je med postankom malo razmislil in se vdal v usodo :). Po moje obstaja dober razlog, da gume čisto ob koncu dirke ne prijemljejo več najbolje, mogoče mi lahko ti pomagaš da se ga spomnim ;)

Iz dirke v dirko je ta tema cedalje bolj slabsa. Zdej se gre samo za to da so Mclaren proti Ferariju tako kot je bilo to lani Ferrari proti vsem ostalim. Dejmo si priznat da je Alonso imel veliko sreco ker ce bi Kimi ostal na stezi bi ga zelooooo tesko prehitel v zadnjem krogu. Vendar tak je pac sport enkrat se enemu nasmehne sreca, drugic se pa komu drugemu. Enkrat eni pogodijo najboljse nastavitve drugic drugi. Alonso je imel to dirko sreco da je zmagal ker iskreno receno si jo je dosti bolj zasluzil Kimi, sam tak pac je.
BTW: Da nebo kdo mislil da navijam za Mclaren! Renault2Win
LP jerry
BTW: Da nebo kdo mislil da navijam za Mclaren! Renault2Win

LP jerry

Je mel srečo ja. Pa še dobro da je imel čelado gor, ko je izstopil iz avta, drugač bi verjetno začel kušvat vsako gumo posebi :)

dëych ::
Bomo vidl kaj bo na konc sezone.
Do takrat pa...
Sm reš škoda včeri, matr sm držu pesti pa ni pomagal.

Sm reš škoda včeri, matr sm držu pesti pa ni pomagal.

Modri dirkač ::
Alonso in Flavio sta se včeraj veselila kot da je konec sezone, sam, a ni še 12 dirk?
Kako hitro te lahko sreča zapusti smo včeraj videli.
Jaz bi bil na Briatorejevem mestu zelo, zelo tiho in naprej delal, ker zadnje sezone je Renault prav v drugi polovici sezone padel v luknjo brez povratka.
Prvenstvo je odločeno po zadnji dirki in ne po sedmi!
Mimogrede, Alonsove gume so bli včeraj spet precej zlizane, tko da morajo prvo pri sebi rešit probleme in ne pri drugih.
Kako hitro te lahko sreča zapusti smo včeraj videli.
Jaz bi bil na Briatorejevem mestu zelo, zelo tiho in naprej delal, ker zadnje sezone je Renault prav v drugi polovici sezone padel v luknjo brez povratka.
Prvenstvo je odločeno po zadnji dirki in ne po sedmi!
Mimogrede, Alonsove gume so bli včeraj spet precej zlizane, tko da morajo prvo pri sebi rešit probleme in ne pri drugih.
Everybody lies!

apachee ::
Alonso je hiter. To je pa tud vse kar se lahko njemu pripiše. Zame ni ne borben, ne zanesljiv, ne konstanten, ne ... Je ena navadna owca, ki se je znašla ob pravem času na pravem mestu. In tej owci letos padajo darila iz neba v naročje. Pač eni ljudje so pač taki. Drugi pa garajo in garajo in se trudijo, potem pa jih sreča zajebe. Ampak Alonso je najmanj 1/2 klase za Kimijem glede dirkaštva. Kimi si je, če ne prej, včeraj jasno zaslužil da ga ves svet F1 spoštuje in občuduje kot človeka in dirkača. Znanje je več kot očitno, talent vsaj tak kot pri MS. To smo že vedli. Ampak da se bori za zmago na tak način. Vsa čast njemu! Tip je borec, nedvomno tudi bodoča legenda. Alonso mislim da ne nikoli. Postavili ga bodo ob bok D. Hillu, J. Villeneuve in podobnim. Kimi se bo pridružil A. Senni, M. Schumacherju, A. Prostu, ... To je dejstvo. To je pokazala zadnja dirka. Seme se je ločilo od plevela. In to kakšnega plevela. V obliki Fernanda Alonsa! Za vse tiste ki pravite "ja sej Alonso je mel težave z gumami v Monaku ..." Ja in kaj je naredil? Začel se je sam sebi smilt in se vdal v usodo. Izgubil 2 mestu in potem jokal očku Flaviu. Kimi pa se je boril in to kako boril vse do zadnjega diha njegovega bolida. Sej je vedel kaj riskira. Itak. Ampak je pokazal da je borec in to da je kontroliral owco s takim bolidom ... RFLMAO Alonsu! Cepec! In to nesposoben. Letos Kimija še ni premagal! In se bo moral še potrudit da ga bo! Upam le da bo sezona poštena in da bo Alonso tudi vsaj trikrat odstopil pa naj se potem pokaze kdo je boljsi na posten nacin in ne z odstopi
You can't win without The Finn!

Posti v tej temi postajajo čedalje bolj čudni, zato prosim da se vsi udeleženi vzdržite neumestnih komentarjev in poizkusite debato spraviti na nivo vreden tega foruma. Zgornji post naj bo za zgled... takih izpadov tukaj ne zelimo. Pa neglede po komu pljuvate. Nekaj postov je bilo tudi izbrisanih...
LP
TribesMan
LP
TribesMan

shock ::
Ok kakorkoli že, sta oba dirkača sposobna Alonso in Kimi.Včerajšnja dirka za mene je bila lepa in zanimiva. Samo škoda da ni prišlo do neposrednega duela v zadnjem krogu. Edino kar obžalujem je to da je zdaj v točkovanju Allonso daleč pred drugimi. Skratka saj smo hoteli vsi imeti zanimivo sezonao a ne? Tudi zanimivo je zdaj, da Alonso ima kar naenkrat ogromno navijačev, lani se ji ne spomnem toliko, kvečemu kak Webber je bil aktualen.

BigWhale ::
Sezona je se dolga, Alonso mora pa trikrat odstopit in Kimi trikrat zmagat, ce ga hoce sploh ujet. Ostali so pa prakticno ze out of the game. Razen ce se ne bo naredilo nekaj blazno drasticnega.
Kdo je imel na dirki najvecjo sreco? Ampak res najvecjo? Ja, jasno, Button. ;)
Kdo je imel na dirki najvecjo sreco? Ampak res najvecjo? Ja, jasno, Button. ;)

BigWhale ::
Overlord, jest navijam za to, da bi se prehiteval! Sredina dirke je bil en velik zeh!
No, se je pa moja napoved uresnicila, Montoya v tretji vrsti, treskalo bo! In je treskalo ;) Sem bil jezen na Webbra.
No, se je pa moja napoved uresnicila, Montoya v tretji vrsti, treskalo bo! In je treskalo ;) Sem bil jezen na Webbra.

Pridruzujem se TribesManu, in kot sem ze prej napisal dejmo raje komentirat dirke ne pa kritizirat, eni Renault, drugi Mclaren, tretji Ferrari. Ker ce ne je bolje da zaklenemo temo ker bo prislo se do kakega nasilja.

overlord_tm ::
BW, jest isto, samo z dodatkom, da bi največ prehiteval Ferrari
. Ampak zarad pravil o motorju in gumah bolj šparajo, kot prehitevajo.
Jest čakam kdaj bo FIA uvedla dizel motorje, ker imajo manjšo porabo, da bo minardi cenej pršu čez sezono

Jest čakam kdaj bo FIA uvedla dizel motorje, ker imajo manjšo porabo, da bo minardi cenej pršu čez sezono

SebaR ::
BW, jest isto, samo z dodatkom, da bi največ prehiteval Ferrari
a bojo spet prepirčki?
a bojo spet prepirčki?

Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
:>

LOL ta bi bila dobra da bi vsi imeli 1.9 diesl (ne turbo diesel), pol bi pa vidli starte, komu bi uspelo zakopat.
Tankali bi pa bioDiesel iz oljne repice ker je cenejši (sej je?)

Tankali bi pa bioDiesel iz oljne repice ker je cenejši (sej je?)

overlord_tm ::
Pa uporabljajl bi gume z obnovljenim profilom, avtomobili bi bili iz plastike, ker karbon jie predrag ...
če bo šlo v tej smeri potem bomo to vidl čez x let :). no upam da se bo vmes kdo spametoval in ugotovil bistvo formule. high tech, hitrost, prehitevanje
če bo šlo v tej smeri potem bomo to vidl čez x let :). no upam da se bo vmes kdo spametoval in ugotovil bistvo formule. high tech, hitrost, prehitevanje

CHAOS ::
Tema je F1 - sezona 2005. Seveda je potrebno obdržati nek kulturen nivo pisanja, kar pa nikakor ne sme pomeniti, da nebi smeli izraziti svojega mnenja. Kljub temu, da sem vnet privrženec MS, je ta Kimmijev odstop pomenil, da se zna ponoviti kakšna izmed sezon, ko je bilo že na polovici jasno, kdo bo prvak. Alonso je pa dirkač, ki bo pri veliki večini požel prav takšne antipatije kot jih je MS. Poln samozavesti, pravšnja mera arogance ter pametne vožnje. Kljub temu, da je več kot očitno, da Renault letos ni najboljši bolid, pa ima vse šanse, da s pametno vožnjo do konca sezone prikrižarijo do naslova. Takšna je pač formula 1. Ne splača se vedno staviti na favorita, ker ta pogosto odpove. Takrat pa pridejo na vrsto zanesljivi.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Mah, kr naj Alonso pametno vozi. Jaz mam raje dirkače, ki poznajo samo flat out - kot Kimi. Je pa res, da vsake tolko časa tak stil vožnje pobere svoj davek. Samo vsaj dirka do konca, vedno na robu. To je dirkač. Ostali pa naj šparajo opremo - so samo vozniki

[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Microsoft ::
Po dolgem casu sem se spet malo ustavil kle, da vidim, kake briljantne pesnitve bote kaj spesnil po tej dirki. In vidim, da vse po starem.
Je pa zanimio, zdej ko MSja "ni vec" vsi kr neki za Alonsota navijajo, Renault itak povna (kot je leta 2001 ko se je z minardijem boril). Prov smesno in bolano hkrati, kako se nekateri obrnejo tja, kamor veter piha. "Ne ne, sam jst pa za njega navijam ze od ..." Maj es, ja.
Je tudi zalostno, da je v ospredju taktiziraznje. Ma dober, naj taktizirajo pri golfu. Samo da pa so potem nekateri prav veseli, kako en kao taktizira pri formule, je pa slabo. Namesto, da bi gledali dirke na noz, gledamo neke "meneđerje", kater bo spravil vec tock skupaj in bo na koncu leta kao najboljsi. Zanimivost same dirke je ze kar nekaj casa postranska zadeva. Bog ne daj, da se zgodi kaka nesrece. Sploh take briljantne ideje, ko je mel Sumaher v Italiji enkrat, da se do prvega ovinka ne prehiteva. Pa do drugega, pa tretjega,... pa cetrti je tudi opasen...
Gledalci bi mogli zahtevat in vzpodbujat dirko, ki bo ponudila akcijo ne pa neko sparanje materiala pa nevem kaj vse. Pa tudi tisto, ko je Kimi malo gumo unicil je pac majckena napaka. Kaj ces, saj se dirka. Mar ne?
Ne. Gre se le se za to, kdo ma vec tock. Pa ce jih dobi se na tako dolgocasen nacin. Prov pogresam kake akcije. Ce se spomnete, recimo tretje dirke v sezoni 2000, v Braziliji. Ko Montoya zrine Sumaherja na pesek. In potem par let kasneje mu on vrne v Italij (lani). (pa pustmo ob strani, a ga je, a ga ni, bi mogu, bi lahka,...) To so akcije. Da se dogaja. Da se dajejo.
Mislim, da so se pri McLarnu tudi malo posvetovali kaj bodo nardili z gumo, pa so se odlocili, da bodo dirkali naprej. To je pravo. Ne pa neko sparanje materiala. Ja, sej bi lahka bil cetrti al pa peti pa bi mel la la la... Kaj mene briga, kaj bi mel.
Ce bi vsi tako gledali, potem najboljse, da se takoj na startu na travo umaknes, pa da gredo vsi mimo tebe. Tak, da malo taktiziras.
Mi je tud zal, da ni Montoya kaj vec nagajal Sumaherju. Sicer je skoda, da se ni prvi ovinek nekako boljse izsel. Mogoce mu je tudi voljo pobralo pa lahko da je tudi sparal material. Kar je spoloh moderno. Upam, da bo naslednja dirka kaj vec ponudila. Sploh, ce pride Montoya nekje v sredino startne vrste, kjer letos kraljuje Sumaher, bi blo lepo.
Nc. Grem spat rajs pa pozabm na to dolgcasno formulo.
by Miha
Je pa zanimio, zdej ko MSja "ni vec" vsi kr neki za Alonsota navijajo, Renault itak povna (kot je leta 2001 ko se je z minardijem boril). Prov smesno in bolano hkrati, kako se nekateri obrnejo tja, kamor veter piha. "Ne ne, sam jst pa za njega navijam ze od ..." Maj es, ja.
Je tudi zalostno, da je v ospredju taktiziraznje. Ma dober, naj taktizirajo pri golfu. Samo da pa so potem nekateri prav veseli, kako en kao taktizira pri formule, je pa slabo. Namesto, da bi gledali dirke na noz, gledamo neke "meneđerje", kater bo spravil vec tock skupaj in bo na koncu leta kao najboljsi. Zanimivost same dirke je ze kar nekaj casa postranska zadeva. Bog ne daj, da se zgodi kaka nesrece. Sploh take briljantne ideje, ko je mel Sumaher v Italiji enkrat, da se do prvega ovinka ne prehiteva. Pa do drugega, pa tretjega,... pa cetrti je tudi opasen...
Gledalci bi mogli zahtevat in vzpodbujat dirko, ki bo ponudila akcijo ne pa neko sparanje materiala pa nevem kaj vse. Pa tudi tisto, ko je Kimi malo gumo unicil je pac majckena napaka. Kaj ces, saj se dirka. Mar ne?
Ne. Gre se le se za to, kdo ma vec tock. Pa ce jih dobi se na tako dolgocasen nacin. Prov pogresam kake akcije. Ce se spomnete, recimo tretje dirke v sezoni 2000, v Braziliji. Ko Montoya zrine Sumaherja na pesek. In potem par let kasneje mu on vrne v Italij (lani). (pa pustmo ob strani, a ga je, a ga ni, bi mogu, bi lahka,...) To so akcije. Da se dogaja. Da se dajejo.
Mislim, da so se pri McLarnu tudi malo posvetovali kaj bodo nardili z gumo, pa so se odlocili, da bodo dirkali naprej. To je pravo. Ne pa neko sparanje materiala. Ja, sej bi lahka bil cetrti al pa peti pa bi mel la la la... Kaj mene briga, kaj bi mel.
Ce bi vsi tako gledali, potem najboljse, da se takoj na startu na travo umaknes, pa da gredo vsi mimo tebe. Tak, da malo taktiziras.
Mi je tud zal, da ni Montoya kaj vec nagajal Sumaherju. Sicer je skoda, da se ni prvi ovinek nekako boljse izsel. Mogoce mu je tudi voljo pobralo pa lahko da je tudi sparal material. Kar je spoloh moderno. Upam, da bo naslednja dirka kaj vec ponudila. Sploh, ce pride Montoya nekje v sredino startne vrste, kjer letos kraljuje Sumaher, bi blo lepo.
Nc. Grem spat rajs pa pozabm na to dolgcasno formulo.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Myth ::
Ne se jezit, ker tukajšna "mularija" piše takšne. Jebiga...
Sicer pa se strinjam s teboj. Važna je akcija. In da se ljudje znamo pošalit, če je "naš" zgubil. Ne pa jamrat in žalosten bit. Nič, nehal sem mislit nazaj. Mislim naprej. Go, Silver Arrows. Se veselim naslednje dirke.
Sicer pa se strinjam s teboj. Važna je akcija. In da se ljudje znamo pošalit, če je "naš" zgubil. Ne pa jamrat in žalosten bit. Nič, nehal sem mislit nazaj. Mislim naprej. Go, Silver Arrows. Se veselim naslednje dirke.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

>Mi je tud zal, da ni Montoya kaj vec nagajal Sumaherju. Sicer je skoda, da se ni prvi ovinek nekako boljse izsel. Mogoce mu je tudi voljo pobralo pa lahko da je tudi sparal material.
Montoya je kot posledico trčenja z Webrom mel pokodovano dno dirkalnika in ni mogel hitreje vozit. Če tistega trčenja ne bi blo, bi verjetno bil vsaj en McLaren na stopničkah...
Montoya je kot posledico trčenja z Webrom mel pokodovano dno dirkalnika in ni mogel hitreje vozit. Če tistega trčenja ne bi blo, bi verjetno bil vsaj en McLaren na stopničkah...
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Tečnobe. Montoya ... heh. Dokazal je, da je iz pravega testa - Kimiju ne seže niti do kolen, čeprav ima ponavadi dosti za povedat. Jaz ne bi preveč upov polagal nanj, razen za kakšno bedarijo narest.

Montoya je vsaj meni pokazal, da zna peljati. Se spomnete sezone 2001 ali 2002, ko je nanizal 7 zaporednih naboljsih casov v soboto. Boste rekli, gume so bile za en krog potem cez dirko pa ni bilo nic iz tega. Ze mogoce. Samo je v neposrednem boju z Ralfom kar pometal, pa tudi posredno z ostalimi, ki so imeli site gume.
Da se zna boriti tudi s Kimijem je recimo pokazal na zadnji dirki, lani. Saj se se spomnemo, rajt?
by Miha
Da se zna boriti tudi s Kimijem je recimo pokazal na zadnji dirki, lani. Saj se se spomnemo, rajt?
by Miha

Z Ralfom itak vsak pometa, še Button ga je v svoji prvi sezoni (2000) ene parkrat peljal scat. Ne vem, no, Ralf po moje ni neko hudo merilo. Edino zna se dobro prodati, pa še to zaradi priimka in sposobnega menedžerja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()

Montoya je dober samo kadar ima dobre dneve, drugače pa je čist en navaden povprečnež... žal.
LP
TribesMan
LP
TribesMan

koker se spomnim je bil Montoya en hud Wunderkind v CART-u , tu v f1 res ni nič posebnega v primerjavi z drugimi dirkači....ja bilo je nekaj dobrih dirk,pa tut nekaj neumnih napak,na koncu pa v petih letih odkar je v f1 nič konkretnega...
Alexius:tist o Ralfu je pa čist res,3xpreplačan je zato da sedi v dobrem avtu in nič ne naredi v njem.Če ga prierjamo s Trullijem še toliko bolj.
Alexius:tist o Ralfu je pa čist res,3xpreplačan je zato da sedi v dobrem avtu in nič ne naredi v njem.Če ga prierjamo s Trullijem še toliko bolj.

A se gremo še tu eno podobno temo kot na Planet F1? Vsaka ekipa dobi primernega smajli™ja.
Ferrari
Williams
McLaren
Renault
BAR
Sauber
Red Bull
Toyota
Jordan
Minardi
Ferrari

Williams

McLaren

Renault

BAR

Sauber

Red Bull

Toyota

Jordan

Minardi

good one
sam bi bolj rekel:
Kimi
Alonso
M Schumacher
smajli pove več kot tisoč besed

sam bi bolj rekel:
Kimi

Alonso

M Schumacher

smajli pove več kot tisoč besed

Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()

Tilen ::
A ni pretirana uporaba smeskov "prepovedana"/nezazeljena?

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Toyota smajli zamenjaj z Jordanovim, pa bo. Z ostalimi se strinjam

[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Tilen pa kar neke izgovore isce, namesto da bi ze koncno spoznal, da Sumaher brez pravega materiala ne more nic. Cisto nic.
by Miha
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()

Super Sonic ::
"Samo je v neposrednem boju z Ralfom kar pometal, pa tudi posredno z ostalimi, ki so imeli site gume"
No ja glede na to, da Truli pometa z Ralfom pri Toyoti, pol se Ralf ne zdi več primerjava.
Respect Kimyu za tole kar počne Montoyi letos.
No ja glede na to, da Truli pometa z Ralfom pri Toyoti, pol se Ralf ne zdi več primerjava.
Respect Kimyu za tole kar počne Montoyi letos.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | F1 2007 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 83050 (55370) | 'FireSTORM' |
» | F1 2006 (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Loža | 81693 (39231) | Alexius Heristalski |
» | F1 - pred sezono 2006Oddelek: Loža | 2986 (2741) | Daedalus |
» | F1 2004 (strani: 1 2 3 4 … 40 41 42 43 )Oddelek: Loža | 83448 (50771) | Microsoft |
» | F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 42260 (26921) | balocom |