» »

F1 - sezona 2005

F1 - sezona 2005

««
18 / 52
»»

WarpedGone ::

Ammm, napako? Kje, js jo nekako nism vidu?

Vidu sm sam, da je en ovink precej na široko odpeljal, kar se sklada s tem da ma težji avto kot ostali.
Zbogom in hvala za vse ribe

Denos ::

Ja to ko je na siroko odpeljal to je za mene napaka:)

Gundolf ::

Šumi je sam reku da je naredu napako.

TribesMan ::

Tle neki hvalite Montoyo... meni se pa zdi ta tip en pussy. Sam naklada in provocira. O kakšni kvaliteti pa ne duha ne sluha. Sploh pa ga Kimi na vsaki dirki bolj owna. To da si pol sekunde na krog pocasnejsi od timskega kolega je za moje pojme nesprejemljivo. Tako slab v primerjavi z Kimijem še DC ni bil.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ČIP 008 ::

Čakaj malo TribesMan, Montoya je bil precej časa poškodovan. Za nameček pa je še zamenjal moštvo ( potrebno se je privaditi na McLaren) in ni nobene garancije da si v vsakem moštvu boljši od sovoznika. In če se vse to ujema bo šele čez par dirk pravi, ter začel zmagovati. Poglej samo primer pri Toyoti 4x cenejši Trilli vozi mnogo bolje od Ralfa. Pa pri Renaltu, odlični Fisichella pobere vsega borih 14 točk .........itd.

ČIP 008 ne se hecat... Montoya je v McLarnu že od oktobra lani... če se v tem času ni uspel privaditi je nekaj hudo narobe z njim. Kimi je od dneva ko je prišel v McLaren veselo začel ownati DCja... kljub temu da je bil veliko večji noob kot pa montoya ki ima že več let izkušenj v F1 in ostalih serijah.

To da Trulli prehiti Ralfa zame ni nič presenetljivega. Ralf je samo en preplačan brezveznik ki se šlepa v F1 predvsem na račun svojega priimka in dobrega managerja. Z "odličnim" Fisichello je pa isti šmorn, tip niti približno ni na nivoju Alonsa, je nekonstanten v dirki in dela ogromno napak. Mislim da se Flavio že močno sekira ker mu je lani Trulli ušel k Toyoti. To da je letos zmagal eno dirko je bilo pa samo srečno naključje da je takrat na kvalifikacijah v avstraliji vozil po suhi cesti in s tem osvojil pole. Od takrat naprej pa tone k titanik.

LP

TribesMan

shock ::

TribesMan:
Ampak montoya v prvih treh dirkah je bil vseeno pred Kimijem. To pomeni da je bil kimi slb takrat? Saj ne pravim da je montoya oh in sploh smo ti ga malo preveč podcenjuješ. Mimogrede tudi montoya se je boril leta 2003 za prvaka isto kot kimi, zaradi tega mislim da bo kaj od njega.

Daedalus ::

Hja, Ralf nikoli ni bil in nikoli ne bi voznik najvišjega ranga. Trulli je zelo hiter na kvalifikacijah, zna pa popuščati v dirki. Fisichella - ni mel sreče do sedaj, to je res, samo ne verjamem, da bo kdaj bistveno boljši od Alonsa. Montoya - zelo hiter, če se mu vse "poklopi" (ne dela glupih napak na kvalifikacijah al pa med dirko - recimo 360 stopinj obrat brez razloga). Sicer sem prepričan, da ma McLaren trenutno najmočnejši par voznikov in pričakujem bitke tud na ta račun (favoriziram pa Kimija)
Po drugi strani pa maš Alonsa - ki je že dokazal, da zna vozit, da prenese pritisk in ne dela nepotrebnih napak in Kimija, ki je tudi zelo hiter, prenese pritisk in ne dela nepotrebnih napak (čeprav je nekaj časa mel težave s tem). V glavnem - spremljam Kimija od časov Sauberja naprej in po učnih letih in lanski katastrofi McLarna zaenkrat zgleda, da se je postavilo na svoje mesto. Škoda edino leta 2003 in debkla McLarna z novim dirkalnikom...Upam pa, da bomo še večkrat gledali Alonso vs. Kimi bitke na kvalifikacijah (ala Monaco) in tudi med dirko>:D

Anyway - še dve uri čakanja, pol pa štart>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Kaj ne poveš TribesMan 8-O ? Je tebi vsaj približno jasno je dan dandanašnji od samega voznika majhen procent za uspeh. Vsi povrsti ste hvalili Šumija kako dober in najboljši da je. No če drži "tvoja teorija" pa naj zdaj zmaguje naprej do 100-te zmage.:D

ČIP - še vedno je ob predpostavki, da mamo vsaj dva/tri približno isto hitra moštva - veliko odvisno od voznika. Maš voznike, ki bojo vozli na sami meji trenutno možnega in tiste, ki tega ne zmorejo. In prvih je v F1 malo. Je res, da brez dobrega materiala še nevem kako odličen voznik ne more kaj dosti naredit, ne moreš pa trditi, da je zgolj in samo od dirkalnika odvisno, kako daleč bo nekdo prišel. Poglej samo lansko sezono pri McLarnu - meli so sranje od dirkalnika, pa je kljub temu bil Raikkonen dostikrat precej hitrejši od DC-ja, tudi ko sta bla na istih taktikah. Komentatorji so se precej strinjali v opažanju, da je DC pomenil realno vrednost dirkalnika, Kimi je pa na to dodal še razliko v vozniku - in ta je znala pomenit do dve mesti na kvalifikacijah. Od kod torej razlika?
[J.P.Sartre]

OrlyTM ::

Ena izmed pomembnih razlik med dirkaci je tut, kolk je nekdo sposoben nastavit avtomobil oz. kolk je sposoben mehanikom povedat, kaj naj mu naredijo, da bo se hitrejsi. Dva dirkaca, isti material in en precej hitrejsi ... IMO tle nastavitve igrajo veliko vlogo!

Je pa seveda to tudi ena izmed kvalitet dobrega dirkaca.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ŽirC ::

zdej pa raikonen ve kako se je hakkinen pocutu v zadnjem ovinku spanije :D

Lp, ZirC
aks.rula.org

Myth ::

Temu se reče: krive so gume. :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

borchi ::

ma, shit!

sicer, je pa raikkonen verjetno sam kriv :'(
l'jga

Kimi:'( :(

Je pa sam kriv - ko je prehiteval za krog zaostalega Sauberja po ciljni ravnini, je sesul tole nesrečno gumo, ki mu je pol sesula obeso:'( :|

Mah, kaj čmo. Dirkanje pač - in Alonso tud ne bo vedno prišo do cilja...
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Denos ::

Pa glih v zadnjem krogu:( Upam da bo Alonso mel nekaj DNF da bota spet bol skup v tockovanju.

Fak... grdo... 1 krog... res skoda.

V vsakem primeru respect kimiju, ki je zadnjih 10 krogov delal čudeže s svojim avtomobilom. Pomojem ga je tako pretresla ta guma zadnjih 10 krogov da mu bo se 14 dni v glavi zvonilo...

LP

TribesMan

zile ::

Kimi nima sreče sploh :(
Ferrari tretji. Lets celebrate...hehe8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

OwcA ::

Hehe, a niste ravno navijači McLarna nekaj kritizirali Renaultove obrabe gum? ;)

P.S. Ne me preveč resno jemati, samo malo provociram, če pa me že, me nikar ne žalite z navijačem Renaulta, nisem, navijam za rdeče, Toyoto seve. :)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

ripmork ::

super dirka,Kimi se je res izkazal,škoda za smolo v zadnjem krogu...
Sem bil ziher da mu bo glih za glih uspelo zadržt prvo mesto,Alonsu bi zmanjkalo še ene par krogov da bi finca prehitel,a končalo se je tako kot se je...

Heidfeld me je pozitivno presenetil,štart ni bil najbolj posrečen,je pa celotno dirko odpeljal odlično.BTW res ne vem kako da še niso obupal nad Ralfom....da astronomske plače sploh ne omenjam.

me že res zanima kje so tisti ki so mel toliko za povedat v tej temi pa so zdaj "skrivnostno" tiho...

hunter01 ::

Alonso prepričljivo zmagal. >:D >:D >:D
Skoda k ni kimi zdrzal vsaj tolko da bi bil drugi, da ne bi bil Barichelo na stopnickah >:D >:D >:D

Alonso Car.8-) 8-)

T.i. flatspotted tyre nastane zaradi blokiranega kolesa na zaviranju, ko se del gume, ki je v stiku z asfaltom ob blokiranju zbrusi - tam guma ni več okrogla - kar povzroča, v skladu z obsegom poškodbe hude al pa malo manj hude vibracije. Tu je pa še zlomla obeso, kar pri hitrosti ~ 300 km/h ni nič čudnega. Seveda pa do tega pojava pride zaradi napake voznika pri zaviranju, al pa pri kakih težavah z zavorami.
[J.P.Sartre]

Hehe, a niste ravno navijači McLarna nekaj kritizirali Renaultove obrabe gum?

pri mclarnu je bilo videt večjo obrabo gum kot pri renaultu?! sma gledala isto dirko?

p.s. nisem ravno fan dennisa ;-)
l'jga

Ja zdej ko ni menjavanja gum se vsak "izlet" iz ceste na pesek toliko bolj pozna na koncu. Kimija je enkrat kar hudo odneslo (tam ko ga je heidfeld pol prehitel) pa nekaj hudih zaviranj, potem je guma ze totalno v k**** pol se pa zacne dogajati to kar je ze Deadalus napisal.

borch: tisti komentar se po moje navezuje se na Monaco ko so se Renaultu obrabile gume do konca pa so fani mclarna to full kritizirali, zdej je pa obratno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hunter01 ()

Kimi je imel tam na sredini dirke precej težav z zavorami... drgač pa gume so bile pri kimiju še čist ql (razn te k je bila zbrušena)

Skoda takih neumnsti... zaradi tega bodo izgubili sezono...

LP

TribesMan

tisti komentar se po moje navezuje se na Monaco ko so se Renaultu obrabile gume do konca pa so fani mclarna to full kritizirali, zdej je pa obratno.

a ti si tut tisto drugo dirko gledal, tk kot owca ;-)

od kod ideja, da je danes mclaren bolj obrabljal gume kot renault? pa še mehkejšo različico so meli pri mclarnu, če se ne motim.
l'jga

Ne podtikaj mi, nič nisem rekel o McLarnovi obrabi gum, le retorično vprašanje sem zastavil. ;)

P.S. mi je že žal za prejšni odgovor, v vsaki temi kjer je polno takšnih ali drugačnih navijačev je ironija kot biseri svinjam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

OK Renault itak fuuull "kuri" gume, sam ocitno bi tudi mclaren mogoce moral izbrati trso razlicico na tej dirki?

CHAOS ::

Obžalujem Kimi-jev odstop. Pri McLarnu so ga popolnoma po*rali. Kaj takšnega se mi zdi popolnoma neodgovorno in samo sreča je bila, da se ni pripetilo kaj hujšega. Na račun tega bo 100% letelo še veliko kritik in zelo verjetno je, da bodo komisarji v bodoče dirkača poklicali v bokse na menjavo gume.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

owca, ne razumem. kaj ti naj bi jaz podtaknil?

js sem ti zastavu samo dva neretorična vprašanja.
l'jga

Če bojo takšni primeri in po tvoje bojo komisarji poklicali voznika na menjavo gum bo to popolnoma nepravicno do ostalih dirkacev, ker bo un na racun bolj agresivne voznje in bolj agresivnih nastavitev, dobil moznost za zamenjavo gum?? Ki je tu previca... tega ne bomo vidli!! Prej kako diskvalifikacijo ali pa uvedbo menjave gum nazaj.

Meni se pa zdi, da še ena al pa dve podobne nesreče, pa se bojo pravila spet spremenila...

DC je po Imoli glasno kritiziral pravilo ene gume - on je isto flatspottal gumo na začetku dirke in takih gum ne smeš menjevati. Par dni po dirki je povedal, da ga je zarad tega tako premetavalo čez celo dirko, da se mu je še dva dni bliskalo po glavi... Ampak - to je pač napaka voznika, kaj češ...
[J.P.Sartre]

royal ::

Renault f1 je zakon tako dolgo ga je pritiskal da se mclaren kar razletel na koščke...Reno je zmagoval in bo zmagoval
Abit nf7-s barton 2500+ M (11 x 222) 2450mhz twister 512 pc3500
550w lc power vodno hlajeno..

Kar se mene tiče si je DC, Kimi ali kdorkoli drug sam kriv, če ustraja, ko avto ni več varen. Vsaj dokler bo odstop dovoljen.

Kar se mene tiče si je DC, Kimi ali kdorkoli drug sam kriv, če ustraja, ko avto ni več varen.

kar pa še ne pomeni, da ne bi bilo smiselno z drugačnimi pravili preprečiti, da bi nekatere napake dirkačev morale vodit do nesreč kot smo jo vidli danes.

me zanima kdaj bojo priznali, da je varnost dirkačev pomembnejša od zniževanja stroškov v f1?
l'jga

Gundolf ::

Gundolf, ja, montoya bo zadaj zivcen ;) To bo treskalo! ;)

BigWhale, vse si pokvaru ker si mežiku, drugač bi se ti zdele vsi tu klanjal :)

archer ::

pizda, sm uživu, ko ga je alonso lovil, sam čaku sm kdaj po vse potrgal na kimijevem avtu...
prov privoščim...>:D

Tilen ::

Samo kake pa mirsad na koncu ven mece to pa ne mors vrjet...

Al pa tista k je reko, da je kao MS zrino ven Montoyo lol. Pol ko pa je bil posnetek pa ni vedo kaj naj rece.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

mkonci ::

Ja ti pa bi bil za dirkača, če ne bi ustrajal, kakšen dirkač bi pa bil brez ustrajnosti. Verjeten sploh nebi štartal, ker je kr velika verjetnost da se ti kej naredi. Mater si LOL!!!:\ :\ :\

Kimi Zakon!

offtopic
archer - go f*ck yourself, ok? Ni važno, kdo je, samo jaz osebno nikomur ne privoščim sesutja podvozja pri ~ 300 km/h... hmm, mogoče tebi. Tak da zadrži takele bedaste za sebe, rajt? Frdamani froci nekompetentni;(

On topic - jaz bi McLarnu predlagal, naj se nehajo igračkati z najmehkejšo verzijo Michelin gum in naj začnejo uporablat medium verzijo - kot Renault. Alonso je pri svojem sprehodu čez pesek naredil isto glupost kot Raikkonen - ki pa se mu, verjetno zaradi trše gum, ni tolko poznala...
[J.P.Sartre]

archer ::

archer - go f*ck yourself, ok? Ni važno, kdo je, samo jaz osebno nikomur ne privoščim sesutja podvozja pri ~ 300 km/h... hmm, mogoče tebi. Tak da zadrži takele bedaste za sebe, rajt? Frdamani froci nekompetentni

hehe... smo pa živčni danes:\ :\

Tole pravilo enega kompleta gum na dirko postaja vse nevarnejše... Očitno bo treba počakat da se bo nekdo resno poškodoval, pol bodo pa spet pravila po starem. To da od nekomu ki ima flatspotano gumo preprečujejo menjavo je glupo do amena. Mehaniki so imeli pri drugem postanku že za vsak slučaj pripravljene gume za menjavo, vendar jih ne smejo zamenjat dokler je ne razfuka.
Kimiju danes itaq ni ostalo drugega kot da dirka do konca, pa bo kar bo... Sicer pa je blo letos že kar nekaj težav z gumami. In ko bo nekomu pri 300km/h razfukalo gumo in se bo pod pravim kotom zapičil v zaščitno ograjo bodo pač spremenili pravila. FIA čestitam.

Daedalus, Kimijev izlet na pesek se je zgodil kasneje kot problemi z zavormai. Je pa res da je šlo po tistem vse samo še na slabše.

LP

TribesMan

CHAOS ::

McLaren je s tem, ko ni vpoklical Kimija v bokse, ogrožal tudi vse prisotne. Vključno z vsemi, ki delajo ob stezi. Kako zelo jih je ogrožal je pa bilo lepo razvidno, ko je Kimi odletel mimo ene izmed Toyot (nisem siguren). Vsakemu normalnemu človeku je jasno, da vožnja z bolidom, ki lahko zdaj zdaj razleti, ne sodi na stezo. Nevarnost je brez takšnih dodatnih faktorjev zadosti prisotna. Misel, da bi kdor, ki bi bil prisiljen zamenjati gumo, lahko kar koli pridobil, je povsem zmotna. Bolid ob 3 starih in 1 novi gumi bo pa itak imel povsem drugačne vozne lastnosti. Seveda pa je tu še 20s izguba časa. Tako, da ideja o kakrnši koli prednosti odpade.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Že že, ampak pravila omogočajo samo menjavo popolnoma uničene (počene) gume, mislim da drugače ni dovoljeno gum menjevati. Pa tud če je čisto brez profila, pa žice ven štrlijo... Bilo bi pa skrajno neumno, da bi ga poklicali v bokse (umaknili iz dirke) - lahko bi zadeva zdržala tud do konca. Obese na F1 dirkalniku niso lih švoh zadeve... Tud Massa ni šal menjat sprednje gume, dokler je ni že popolnoma uničil.

Tu se pač (še enkrat) vidi, kako "po domače" so spisana pravila v F1.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Myth ::

Če bi že dali tako "glupo" pravilo, bi blo lepo, da lahko vse 4 menja. Tako bi Schumacher tudi do konca prišo, ko mu je druga guma poknla. Zares glupo pravilo. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Gume in obese so letele že pred pravilom enega kompleta gum. Dirko je pač potrebno odpeljati optimalno glede na material ki ga imaš, pač napaka Kimija. V Monaco je imel Alonso zadnji dve gumi v tako slabem stanju da so se po dirki še dolgo vsi čudili kako je sploh prišel do cilja. V cilj je pripeljal kot četrti, Kimi (ki je dirkal vse ali nič) pa je raje pobral ničlo. Imamo pa zato novega najmlajšega prvaka v f1, ki vozi hitro in racionalno in v danem trenutku potegne iz dirkalnika največ kar se da. Svoj čas je takole vozil Prost. Šef moštva Flavio Biatore pa je tako povedal da je Alonso preprosto rečeno mnogo boljši ter stabilnejši kot takrat Šumi.

Sej Kimi bi lahko popustil in mogoče končal dirko okoli 4.,5. mesta. Pač ni take sorte voznik - pač flat out agresivna vožnja do konca. Alonso pa zna malo bolje čuvat material, plus dejstvo, da je mel Renault na začetku sezone najbolje pripravljen avto, mu gre samo v plus. Sicer je pa to prvi odstop, za katerega lahko kriviš neposredno Raikkonena. Raznešena guma in počena polosovina (po 10. krogih) ne moreta biti voznikova krivda. Sicer pa tud Alonsko bo kdaj odstopil zaradi lastne napake, al pa se mu bo kdaj avto pokvaril. Tako da sit back and relax, do konca sezone je še 13 dirk - komaj ena tretina predstave je za nami. Kimi pač naj vozi v prihodnje malo bolj previdno (uničit si dirko pri prehitevanju za krog zaostalega pač ni pametno), McLaren mu pa naj še naprej daje na voljo tako dober avto. Ostalega tak ne more narediti.

Zdaj pa še malo prerokovanja - v preteklosti se je izkazalo, da kdor zmaga v Španiji, postane svetovni prvak. Upam, da bo letos tudi tako0:)
[J.P.Sartre]

Ja saj še je do konca res 13 dirk. Pa vendar velika točkovna prednost predvsem pa samozavest kaže, da je Alonso trd oreh. Zobe si je na njem dodobra polomil sam "prvak" in to na domači stezi sedaj pa še Kimi v Nurburgringu. Ob starem lisjaku Flavio je Renault kar nekaj let potrpežljivo čakal in dočakal zmagovalni paket. Ne gre za moštvo ki se mu je slučajno ponudila priložnost za osvojitev prvenstva in bi jo vzadnjem trenutku izpustil iz rok.

Kimi si je polomil zobe na Alonsu? Ne bi rekel - ker še nista nikoli bila vpletena v neposreden dvoboj na stezi. Oziroma - pravzaprav sta bla. in ko sta bla, je Kimi odpihnil Alonsa na celi črti - kvalifikacije/dirka Španija, kvalifikacije/dirka Monaco, kvalifikacije Imola in Nurburgring. V bistvu je Alonso, ko je zmagal, od kar je McLaren poštimal dirkalnik, zmagal le zato, ker je Kimi pred njim odstopil:P
[J.P.Sartre]

Neglede na vse kritike novih pravil se mi zdi letošnja sezona veliko veliko bolj zanimiva kot recimo zadnje 3 mogoce 4? (totalno zanič!) Edino kar lahko upamo je da ne bojo gume vzrok za kasne hujse poskodbe ali celo za kaksno smrt, ker kot ste ze omenili je Raikonen tam enega skoraj sklatu dol s ceste, ko mu je slo kolo. Vglavnem jaz sem danes uzival v dirki, pa tudi ce Alonso na koncu nebi zmagal in bi bil Kimi prvi bi bil vseeno zelo zadovoljen!
««
18 / 52
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116783050 (55370) 'FireSTORM'
»

F1 2006 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

186881690 (39228) Alexius Heristalski
»

F1 - pred sezono 2006

152986 (2741) Daedalus
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214183447 (50770) Microsoft
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119242259 (26920) balocom

Več podobnih tem