Forum » Loža » F1 - sezona 2005
F1 - sezona 2005

Daedalus ::
He he, Šumaher na hlapih
Samo dobro je odpelal, svaka čast. Je pa skor res na zelo malo bencina, sploh glede na zelo ozko linijo skozi zadnji ovinek.
McLaren zgleda OK...sam da vse zdrži, pa da Alonso ostane zadaj

McLaren zgleda OK...sam da vse zdrži, pa da Alonso ostane zadaj

Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Matej_K ::
Pa zakaj pustijo tisto zeleno linijo ob vozišču
..jst bi tam potresu žebljičke po tleh
,pa nej mal bremzajo..ne pa da vsak lolek zapelje čez...zakaj so sploh ovinki pol?? ..nej jih še mal razširjo,pa bo letališka steza

... .. .

Microsoft ::
Noro!!! Pa cist sem pozabil gledat kvalifikacije!
by Miha

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

monster-x ::
Šumi je zakon odpeljal (skoraj 9 desetink pred Montoyo!), Montoya je bil tudi kar soliden. Je pa pri Ferrariju fora ka so raskiral z mehkimi gumami. Bomo vidl, kako bo jutr -- no, jaz ne bom videl ravno vsega dogajanja na stezi, ker bom dirko v Budimpešti gledal v živo.

There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Kjer kol bos ze tam, bos tak poleg avtov slisal tudi Mirana.
by Miha

by Miha

Hehe, Jimi. Drugače sem pa ob štartno-ciljni ravnini.
Aja, pa še to. Ko je Alonso pripeljal do cilja kvalifikacijskega kroga, so se okoli Šumija kar nagnetli fotografi. Sem mislil, da ga bodo kar podrli.
Aja, pa še to. Ko je Alonso pripeljal do cilja kvalifikacijskega kroga, so se okoli Šumija kar nagnetli fotografi. Sem mislil, da ga bodo kar podrli.

Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: OwcA ()

BigWhale ::
Vrstni red je precej zanimiv. Ce Michael zvozi prvih nekaj ovinkov, brez da se z Juanom ne zaletita in brez da ga slednji ne prehiti. Bomo najbrz delezni precej zanimivosti. PA videli bomo koliko casa mu dejansko gume zdrzijo. ;)

Hja, tole ze. Samo tocke se delijo samo v nedeljo.
Sej, dost podobno je blo pred tremi leti, ko je Montoya mel 7 zaporednih najboljsih mest, po petih krogih pa je bil Sumaher minuto pred njim. Tako da, lahko da majo dober en krog, samo celotno dirko jih pa lahko se kaj zmatra. Tudi McLaren mislim, da je se poostril nadzor nad tem, da se stvari naredijo tako, kot se morejo.
Ampak upam, ce ne drugega, da bo start noro fajni in da vsi dobro startajo.
by Miha
Sej, dost podobno je blo pred tremi leti, ko je Montoya mel 7 zaporednih najboljsih mest, po petih krogih pa je bil Sumaher minuto pred njim. Tako da, lahko da majo dober en krog, samo celotno dirko jih pa lahko se kaj zmatra. Tudi McLaren mislim, da je se poostril nadzor nad tem, da se stvari naredijo tako, kot se morejo.
Ampak upam, ce ne drugega, da bo start noro fajni in da vsi dobro startajo.
by Miha

Daedalus ::
Kimi mora mimo Trullija, Alonso pa mora ostati za njim. V tem primeru bo super, ker bo Trulli spet igral strojevodjo, tisti pred njim pa bojo dirkali
Ne verjamem pa, da ma Šumaher preko cele dirke za burek proti McLarnu, pa ni važno, če ga vozi Montoya al pa Kimi.

Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

ABX ::
Trulli ponavadi dobro štarta, tako da bo moral Raikkonen počakati prvi pit stop. :)
Moja napoved
1. Montoya
2. Kimi
3. Alonso
4. Trulli
5. M.Schumacher
Forza Trulli! :)
Moja napoved
1. Montoya
2. Kimi
3. Alonso
4. Trulli
5. M.Schumacher
Forza Trulli! :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()

Mah, dons bi se lahka McLarna oddolzila iz Nemcije pa se malo "udarla". Pa se Alonso je dost bliz, Sumaherja pa itak, da mu morjo zdej nagajat, ko mu lahka.
Edino skoda, da tole ni kaka Monza al pa kaj takega, ker Madarska ni glih dirkalisce, kjer bi se dalo na veliko prehitevat.
by Miha
Edino skoda, da tole ni kaka Monza al pa kaj takega, ker Madarska ni glih dirkalisce, kjer bi se dalo na veliko prehitevat.
by Miha

turok ::
Mene pa skrbi to, da sta Mclarna na umazani strani...Ne verjamem da bo Montoya prehitel Schumaherja...
Life is life .... na na na na na

Ne verjamem da bo Montoya prehitel Schumaherja...
Jst tud ne, ker ga bo preskocu.
by Miha
Jst tud ne, ker ga bo preskocu.
by Miha

McWolf ::
Tko k je Microsoft reku
. Pol bo pa še Raikkonen en troskok napravu
.

Go tell it on the mountains!

njok ::
Pa še na Hungaroringu je umazana stran res umazana.
BW,
Madžari so ocitno zelo navezani na F1, saj so po Berniju poimenovali cesto, ki vodi do proge, pa se srckan (
) bronast kipec so mu naredili (se nekaj je bilo, pa sem pozabil). Na hitro sem pobrskal pa nisem nasel nobenega vira.
BW,
brez da se z Juanom ne zaletitase tebi zdi, da ma ta scenarij res kako moznost?

Madžari so ocitno zelo navezani na F1, saj so po Berniju poimenovali cesto, ki vodi do proge, pa se srckan (

Pismo, jst mam filing, da bo tale dirka super! Komaj cakam. Edino me res malo skrbi, ker bi naj nek veter pesek gor na cesto prinesel, pa bodo potem oni na desni strani nasedl na ta pesek pa slabo startal. Ko bi si le pred startom lahko kako vsaj malo pocistili tist del, kjer bodo startali.
Ce ne drugega, ma Sumaher vsaj kaj upanja do prvega ovinka. Do drugega pa nima sans, da ostane kje med prvimi (ker bo ze kopal po travi
).
Se dobre pol urce, pa gremo na RTL II.
by Miha
Ce ne drugega, ma Sumaher vsaj kaj upanja do prvega ovinka. Do drugega pa nima sans, da ostane kje med prvimi (ker bo ze kopal po travi

Se dobre pol urce, pa gremo na RTL II.

by Miha

Pismo, jst mam filing, da bo tale dirka super!
Sicer tvojih kriterijev ne poznam, ampak vsako prehitevanje, ki se ne bo zgodilo zaradi postankov, bo mali cudez. Poleg tega, da ze sama oblika proge prehitevanj ne favorizira, se voznikom zaradi umazanije ne splaca zahajati izven idealne linije. Cakamo na start. ;)

Ok, zanimiv start, ce Alonso in Kimi ostaneta tam, kjer sta, bo VM se zanimiv. Preseneca pa Sumaher z zadrzevanjem.
by Miha

by Miha

Spet smola za McLaren.
by Miha

by Miha

bond007 ::
LOL smola ja...mogoče za vas navijače, dejansko pa je to nezaneslivost. Redbull recimo, je imel smolo...

Hehe, Coulthard je car. Ko je izstopil iz dirkalnika je pobral nekaj delov dirkalnika s proge namesto da bi se jezil. Pa cisto nic ni bil kriv. :)
Montoya lahko pogleda na svetlo stran -- Monzo in Spa bo lahko odpeljal z različnima motorjema. A je mogoce, da je k odstopu kaj pripomogel skokec pred krogom za ogrevanje?
Govori se, da bo na naslednji veliki nagradi ZDA mogoce nastopilo 5 mostev (beri: Toyota in Williams bosta mogoce prestopila k Bridgestonu).
Montoya lahko pogleda na svetlo stran -- Monzo in Spa bo lahko odpeljal z različnima motorjema. A je mogoce, da je k odstopu kaj pripomogel skokec pred krogom za ogrevanje?
Govori se, da bo na naslednji veliki nagradi ZDA mogoce nastopilo 5 mostev (beri: Toyota in Williams bosta mogoce prestopila k Bridgestonu).

Men se je zdelo se kar zanimivo.
by Miha
by Miha

Sam vseeno, realnost je 2 sekunde na krog. Ogromno!
by Miha
by Miha

snow ::
Te dirke so zdej ena huda taktična igra! Krog prej v bokse, tolk težji, prosta pot... :) Njami!
Prehitevanje... em kaj je že to?
Čestitke Klienu za lepo izvedeno salto.
Coulthard car ja :) Lepo šel pobrat del avta... Mogoče je blo pa to še tisto sprednje krilce od Renaulta pa ga je vzal za spomin?
Prehitevanje... em kaj je že to?

Čestitke Klienu za lepo izvedeno salto.
Coulthard car ja :) Lepo šel pobrat del avta... Mogoče je blo pa to še tisto sprednje krilce od Renaulta pa ga je vzal za spomin?

Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

overlord_tm ::
jao kere gume je mel šumaher na koncu
. jaz predlagam da ferarri neha hodt v boxe, ker z vsakim postankom so samo počasnejši. naj orenk velik kestel namontirajo pa bo.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: overlord_tm ()

Vice ::
Če bi človek "vlagal" denar v športne stave z napovedmi, ki se rojevajo v teh bistroumnih glavah, ki so tukaj, bi postal revež, še preden bi na tekmi uspeli prižgati motorje.

ABX ::
Zato pa se kličejo "stave", drugače ne bi tukaj pametovali.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Eko končno sem v normalnem stanju (enmal spanca blo potrebnega), da loh pokomentiram dirko, glede na to, da sem bil tam. :)
Organizacija sama je bila res 1A -- sploh mi je bilo všeč, da je bilo pred dirko tudi veliko programa, kot je GP2 (bivša Formula 3 AFAIK), Porsche cup, itd. Tam je imelo veliko moštev tudi razstavne prostore in si si lahko od bližje pogledal njihov dirkalnik (dirkalnik si si lahko pogledal le pri Ferrariju (no, ta je imel razstavljen dirkalnik pri Bridgestone-u), McLarnu in pri Toyoti), kupil (po zasoljenih cenah sicer) kakšno njihovo stvar, ...
Folka je bilo sploh ogromno (tako na pamet bi rekel, da nekje 50-80k ali pa še dosti več) -- med drugim tudi kar dosti Slovencev (nekatere izmed njih sem ujel celo v objektiv -- glej spodnjo sliko). Vreme je bilo v redu, vendar temperature so bile za popizdit visoke. Kolikor sem dobil informacije je bilo okoli 35 stopinj, vendar ko se morš cel dan šetat po takih temperaturah, postane zelo neprijetno.
No, pa še dirka. Bilo je dramatično, kot bi rekel Ališič. :) Schumi je IMHO zajebal zmago pri drugem postanku, ko ga je potem Kimi prehitel. Drugače pa sta oba Schumija v redu opravila svojo nalogo -- o Kimiju pa ne bi, ker je zadnje cajte res dober. Aja, Alonso je razočaral na polni črti, ampak tako ali tako ima dosti prednosti, da osvoji končno zmago, če bo le pametno vozil do konca sezone. Aja, pa filing mam, da bo na naslednji dirki nekaj odpovedalo Kimiji, Montoya bo pa nekje pri vrhu -- kot bi se izmenjavala in kot da ne znajo narest avta, ki bi normalno zdržal dve dirki. Aja, pa še neki. Kar se sliši na TV-ju, ni nč proti tistmu, ko slišiš v živo tisto bobnenje dirkalnika, ko mimo tebe pičijo s 300+ km/h in ko prestavljajo (takrat nekaj orenk poči in bi lahko kdo mislil, da je kdo vrgel kako mini bombo.
).
P.S.: Formula 1 je leglo ženske lepote. :) Nekdo zraven mene je rekel, ko je gledal dekline (na spodnji sliki), ki so čakale dirkače, ko so šli na krog s tistim tovornjakom in pozdravljali gledalce: "I would give million for them. Jesus Christ."
P.S.2: Tista cesta se imenuje Bernie avenue (ali pa Ecclestone avenue, nisem ziher) in so jo Madžari postavili pred parimi leti, ker se jim takrat VN Madžarske precej tresla in je bilo vprašanje, če sploh bo (zaradi polno težav z dostopom in takimi stvarmi). No, naj omenim, da se ta dotična cesta dvakrat križa z drugimi lokalnimi in zaradi tega po dirki nastajajo dolge kolone za nazaj.
Organizacija sama je bila res 1A -- sploh mi je bilo všeč, da je bilo pred dirko tudi veliko programa, kot je GP2 (bivša Formula 3 AFAIK), Porsche cup, itd. Tam je imelo veliko moštev tudi razstavne prostore in si si lahko od bližje pogledal njihov dirkalnik (dirkalnik si si lahko pogledal le pri Ferrariju (no, ta je imel razstavljen dirkalnik pri Bridgestone-u), McLarnu in pri Toyoti), kupil (po zasoljenih cenah sicer) kakšno njihovo stvar, ...
Folka je bilo sploh ogromno (tako na pamet bi rekel, da nekje 50-80k ali pa še dosti več) -- med drugim tudi kar dosti Slovencev (nekatere izmed njih sem ujel celo v objektiv -- glej spodnjo sliko). Vreme je bilo v redu, vendar temperature so bile za popizdit visoke. Kolikor sem dobil informacije je bilo okoli 35 stopinj, vendar ko se morš cel dan šetat po takih temperaturah, postane zelo neprijetno.
No, pa še dirka. Bilo je dramatično, kot bi rekel Ališič. :) Schumi je IMHO zajebal zmago pri drugem postanku, ko ga je potem Kimi prehitel. Drugače pa sta oba Schumija v redu opravila svojo nalogo -- o Kimiju pa ne bi, ker je zadnje cajte res dober. Aja, Alonso je razočaral na polni črti, ampak tako ali tako ima dosti prednosti, da osvoji končno zmago, če bo le pametno vozil do konca sezone. Aja, pa filing mam, da bo na naslednji dirki nekaj odpovedalo Kimiji, Montoya bo pa nekje pri vrhu -- kot bi se izmenjavala in kot da ne znajo narest avta, ki bi normalno zdržal dve dirki. Aja, pa še neki. Kar se sliši na TV-ju, ni nč proti tistmu, ko slišiš v živo tisto bobnenje dirkalnika, ko mimo tebe pičijo s 300+ km/h in ko prestavljajo (takrat nekaj orenk poči in bi lahko kdo mislil, da je kdo vrgel kako mini bombo.

P.S.: Formula 1 je leglo ženske lepote. :) Nekdo zraven mene je rekel, ko je gledal dekline (na spodnji sliki), ki so čakale dirkače, ko so šli na krog s tistim tovornjakom in pozdravljali gledalce: "I would give million for them. Jesus Christ."

P.S.2: Tista cesta se imenuje Bernie avenue (ali pa Ecclestone avenue, nisem ziher) in so jo Madžari postavili pred parimi leti, ker se jim takrat VN Madžarske precej tresla in je bilo vprašanje, če sploh bo (zaradi polno težav z dostopom in takimi stvarmi). No, naj omenim, da se ta dotična cesta dvakrat križa z drugimi lokalnimi in zaradi tega po dirki nastajajo dolge kolone za nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: monster-x ()

PersonaRudis: Ne vem še. Odvisno od zanimanja. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: monster-x ()

Odvisno od zanimanja? To sploh ni vprasanje po mojem...
(Saj to o tistih zenskah, ne o dirki? Ker slednje, mi je vseeno ;) )
(Saj to o tistih zenskah, ne o dirki? Ker slednje, mi je vseeno ;) )

Tezko recemo, da je Sumi kaj zajebal. Prednost Kimija je bila, da je lahko zdrzal krog dlje in se nato z manjso kolicino goriva prebil pred oba Ferrarija. Ko je enkrat imel prosto pot prednost pred zadnjim postankom ni bila vec vprasanje.

TribesMan ::
Monster-x a ti dejansko misliš da bi MS zmagal, če bi po drugih postankih prišel ven pred kimija? Mislim sej je res da je Hungaroring en kurc proga kar se prehitevanja tiče, samo računaj da je Kimi natolkel ene 40s prednosti pred MSjem v samo drugi polovici dirke... In verjetno se v zadnjih krogih ni pretirano trudil... Sploh pa sta oba imela še tretji postanek. Če ne prej bi ga potem ob zadnjem postanku našišal... Na žalost je realsnot ferrarija trenutno sekunda na kroga za modro-rumenimi in črno-srebrnimi konkurenti... ob slabem dnevu pa jih našiša še Toyota in BAR...
BTW kdo slučajno ve kako bodo zgledali McLarni z Johnny Walkerjevimi sponzorskimi motivi? Tista usrano rjavo-rdeča barva ne obljublja kaj veliko...
Aja... kar se pa albuma tiče, pa kar na dan z njim... posebej z "mesnatim" delom ;)
LP
TribesMan
BTW kdo slučajno ve kako bodo zgledali McLarni z Johnny Walkerjevimi sponzorskimi motivi? Tista usrano rjavo-rdeča barva ne obljublja kaj veliko...
Aja... kar se pa albuma tiče, pa kar na dan z njim... posebej z "mesnatim" delom ;)
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Tattoo- ::
So že zgledali to nedeljo na dirki na Madžarskem...ampak nič pretresljivega
Vseeno pa McLAren še vedno išče glavnega sponzorja (Đoni Šetać bojda pokrije le 20 % bivšega West-ovega proračuna
)...
Tale je boljša
:
So že zgledali to nedeljo na dirki na Madžarskem...ampak nič pretresljivega

Tale je boljša

Racing is in my blood - Ayrton Senna

TribesMan, to že, ampak v prvem delu dirke je Schumi kar dolgo zadrževal Kimija za seboj, tako da če bi prišel pred njega, bi ga še dlje zadrževal za seboj, čeprav sta imela kar dolgo konstantno razliko med seboj, kolikor sem videl. Ampak je res žalostno, da Ferrari ne more spravt dirkalnika skupaj. Recimo na treningu se je Schumi odlično izkazal. Ne štekam pa zakaj ni mogel tudi na dirki tako hitro vozit.
Aja, btw. Vzdušje je tam bilo super. Še posebej ko je recimo Schumi dobro štartal in dokler je vodil, s(m)o njegovi navijači bili povsem navdušeni in ga vsak krog pozdravili, medtem ko so McLarnovi navijači hladno sedeli in opazovali dirko. Po Kimijevem drugem postanku pa se je zadeva povsem obrnila. :)
Aja, btw. Vzdušje je tam bilo super. Še posebej ko je recimo Schumi dobro štartal in dokler je vodil, s(m)o njegovi navijači bili povsem navdušeni in ga vsak krog pozdravili, medtem ko so McLarnovi navijači hladno sedeli in opazovali dirko. Po Kimijevem drugem postanku pa se je zadeva povsem obrnila. :)

Ne stekas. Pri McLarnu so se odlocili za krajsi postanek (IIRC za skoraj 2 sekundi), tako da Schumi ni imel nobene moznosti, da bi prisel pred Kimijem ven, pa ce bi se se tako potrudil z nastavljenjem zapore diferenciala.
Vprasaj Trullija.
Ne štekam pa zakaj ni mogel tudi na dirki tako hitro vozit.
Vprasaj Trullija.

Hm, je kdo videl kako je Kimi prehitel Montoyo? Jaz ne vem, a mi je mali takrat tecnaril al so ble reklame vmes...

overlord_tm ::
Ne štekam pa zakaj ni mogel tudi na dirki tako hitro vozit.
ker je na tekmi 70 krogov in vsak krog so bolj znucane gume. na koncu bi že težko govoril o gumah pri šumiju

shock ::
A niste slišali tisti strokovni komentar od jerančlča (vsaj mislim da je on razladal). Rekel je da gume imajo med dirko tudi do 110°C in ko grejo v boxe se ohladijo tam do 80°C. Med tem časom ko se gume ohlajajo se določene snovi strdijo (kot pri izdelavi stekla), nato ko pa se gume nazaj segrejejo pa tiste trde snovi ne dobijo več iste lastnosti kot na začetku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | F1 2007 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 82849 (55169) | 'FireSTORM' |
» | F1 2006 (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Loža | 81476 (39014) | Alexius Heristalski |
» | F1 - pred sezono 2006Oddelek: Loža | 2973 (2728) | Daedalus |
» | F1 2004 (strani: 1 2 3 4 … 40 41 42 43 )Oddelek: Loža | 83229 (50552) | Microsoft |
» | F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 42008 (26669) | balocom |