Forum » Loža » F1 - sezona 2005
F1 - sezona 2005

zile ::
Jap, PopTV tehnični problemi
. Pa ko je bla onboard kamera je bilo tud moteče, ko je dirkač prestavlju. Za popizdit, ker sound...

perci ::
če bi jst poptv gledal, bi zvok itak imel ugasnjen, ker raj ne slišim motorjev, kot da moram zraven še tistega shizofrenika poslušat.

|KoRn| ::
Glede kdo in koliko je pridobil s SC je zelo zanimivo pogledat. Nekateri pravijo, da je MS največ pridobil, se kdo spomne Monaca? Tam je največ izgubil, cel krog... tako da tale SC je čudovita stvar, da malce pomeša karta na dirki, 100% ideja Brnija

Freak on a leash!

OrlyTM ::
perci: ma sj se skor strinjam ze ... Alisic mi gre u iber na zivce ... sam Hrvaski jezik pa tut ... ampak vseeno sm vcer mal poslusu in morm rect, da mata zanimive tematike ... vsaj o tehnicnih stvareh se menita ... ne pa tale kmet od Mirsada k samo tracarijo zganja
bo treba se navadit na HTV gledat tole.
lp
OrlyTM

bo treba se navadit na HTV gledat tole.
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Kar se komentatorjev tiče, morm rečt, da so Hrvati ohoho pred nami. V vseh športih.
Fuzbal recimo je na HTV men 200% bolš gledat kot na RTV.
Fuzbal recimo je na HTV men 200% bolš gledat kot na RTV.

BigWhale ::
Orly, paa dejansko to tako v nascar in cart dela. Ce je zunaj safety car se lahko prehiteva. Pa zato noben ne nori in divja, da bi koga ujel, pac vozi hitreje, kot ostali.
Check your attitude, pa kdaj poglej se kako drugo dirko...
Check your attitude, pa kdaj poglej se kako drugo dirko...

Daedalus ::
Hrvaški kometatorji so par svetlobnih let pred Ališičem. Sicer občasno kaj spregledata, se pa trudita normalno komentirat dogajanje in dostikrat še zraven natrosita kup tehničnih zanimivost. Hrvaško razumem, tak da se mi ni treba z Mirsadom ubadat

Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Tattoo- ::
Hrvaški kometatorji so par svetlobnih let pred Ališičem. Sicer občasno kaj spregledata, se pa trudita normalno komentirat dogajanje in dostikrat še zraven natrosita kup tehničnih zanimivost.
Meni so se najbolj v srce vsedli komentatorji angleške ITV, ki posekajo vse naše bližnje in daljne komentatorje...
Torrent dirke z ITV komentatorji pa najdete tule:
Pravila
Meni so se najbolj v srce vsedli komentatorji angleške ITV, ki posekajo vse naše bližnje in daljne komentatorje...
Torrent dirke z ITV komentatorji pa najdete tule:
Pravila
Racing is in my blood - Ayrton Senna
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TribesMan ()

OrlyTM ::
Najhujsa sta bila nekaj casa nazaj Ben Edwards in John Watson na Eurosportu ... res sta mela hud komentar! Skoda, da so to skenslal :(
lp
OrlytM
lp
OrlytM
--------------------------------------------------

Alexius Heristalski ::
Pred začetkom dirke, ko so igrali kanadsko himno, je bilo isto - kar nekaj.
Ališiča bi morali enkrat pošteno stepst. Gobca med Team Radiom in potem izjavlja, da ni dobro slišal. Hudičev idiot arogantni! Ko bi bil vsaj tiho, da bi vsaj jaz slišal, njegovih "prevodov" itak ne potrebujem. Tako sem moral šaltat na HTV2, kjer komentatorja lepo utihneta in potem točno povesta, kaj je kdo rekel in komu je bilo namenjeno. Če mi HTV2 ne bi slabo lovilo ali če bi imel satelitsko, bi jaz PopTV že zdavnaj odpisal.
Ališiča bi morali enkrat pošteno stepst. Gobca med Team Radiom in potem izjavlja, da ni dobro slišal. Hudičev idiot arogantni! Ko bi bil vsaj tiho, da bi vsaj jaz slišal, njegovih "prevodov" itak ne potrebujem. Tako sem moral šaltat na HTV2, kjer komentatorja lepo utihneta in potem točno povesta, kaj je kdo rekel in komu je bilo namenjeno. Če mi HTV2 ne bi slabo lovilo ali če bi imel satelitsko, bi jaz PopTV že zdavnaj odpisal.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

neoto ::
Ka jim je že kdo na Pop kaj napisal?
Namreč prenos zvoka je v riti, po vašem tudi komentator, pa še kaj bi se našlo (seveda, reklame...).
Namreč prenos zvoka je v riti, po vašem tudi komentator, pa še kaj bi se našlo (seveda, reklame...).

dëych ::
Jst tistga na pop-tvju ne morem prenašat niti sekunde več. Gledam na HTV, čeprov je slika in zvok dost slabši, pa vsaj v miru gledam in 10x bolj zanimivo, kot pa unga poslušat, k še sam ne ve zakaj je tm.

offtopic: Kolk nora oddaja o F1 in senna vs prost na Discovery Channel. Tisti ki bo tole pogledal, bo vedu pri čem smo. Upam da kdo snema, ali pa da bo kakšna ponovitev.
PS: tudi takrat se je namerno zaletavalo...
PS: tudi takrat se je namerno zaletavalo...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()

TribesMan ::
He he... gledat na HTV pravite... dobra ideja. Čeprav pri nas je slika obupna, zvok pa še kar. Zato pa imam TV ki ima vgrajena dva kanalnika in lahko gledam sliko na enem kanalu in poslušam zvok z drugega. Zelo praktično prav v tem primeru :DD Čeprav potem zadeva zelo čudno izpade, ko Popovci šaltajo na oglase... hrvatje pa še zmeri komentirajo :DD
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

SebaR ::
TribesMan kter TV je to? Sliši se zanimivo :))
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

En Sonyev ki ima PaP funkcijo (Picture and Picture)... sicer je že 6 let star TV sam je vseen zlo hud... Wega 100Hz pa to :>
LP
TribesMan
LP
TribesMan

Microsoft ::
Pa jst bi pa reku, da je najblojse gledat na RTL II. Vse je kul, edino reklame so zelo dolge. Takrat pa pac presaltas na ORF 1, kjer celo dirko sploh nimajo reklam. In kar se komentatorjev na RTL II slis, sta svetlobna leta pred Alijem. Stalno gledata, kaj se dogaja z avtom (recimo opazita vsak zdrs avta in komentirata), dost tehnicno sta podkovana, da razumeta, kaj se dogaja, ko je radijo, sta tiho in potem komentirata, ... Skratka, zelo kul. Vsaj meni.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

To imaš prav Microsoft ko bi imeli še POPTV-jevci tako podkovane ljudi... No mene moti edino to da se govori nemško (je ne maram od malih nog), vsi drugi jeziki so bolj kul - najbolje bi pa bilo angleško na kakšne EuroSportu. =)

sid911 ::
jas pa najraje gledam rtl klub
majo včas za umret smešne komentare

majo včas za umret smešne komentare

1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Vse je kul, edino reklame so zelo dolge.
Ne rečt, da premagajo PopTV! Mimogrede, HTV2 ima krajše reklame kot Pop. Za število ne vem, ker ne gledam tam, zadnjič sem štel na Popu in so bile šestkrat (tiste pred krogom za ogrevanje niso vštete). Naslednjič jih bom še štopal.

BlackHole ::
Glede kdo in koliko je pridobil s SC je zelo zanimivo pogledat. Nekateri pravijo, da je MS največ pridobil
Jaz pa le mislim, da je bil to Barrichello, če ne celo kdo iz ozadja.Barrichello je tudi prvi zapeljal v bokse, če se ne motim. MS itak ni nič pridobil, razen zaostanka pri času. Tisti, ki so bili za njim (Trulli, itd) bi itak morali še vsi po 1x v bokse, kot on, če ne bi bilo SC.
Jaz pa le mislim, da je bil to Barrichello, če ne celo kdo iz ozadja.Barrichello je tudi prvi zapeljal v bokse, če se ne motim. MS itak ni nič pridobil, razen zaostanka pri času. Tisti, ki so bili za njim (Trulli, itd) bi itak morali še vsi po 1x v bokse, kot on, če ne bi bilo SC.
LP Marko

nimus ::
Hmm zanimivo vsi se pogovarjajo kdo je največ pridobil a kdo je največ zgubil pa se ne govori.
Je vse tiho in mitno!
Znimivo!
Je vse tiho in mitno!
Znimivo!
LP

snow ::
Montoya :))
>Gobca med Team Radiom in potem izjavlja, da ni dobro slišal.
Sam to pa res. Blablalbllbalblablal... nekaj sem skoraj slišal kar so se menli, ampak pač ne. Ja pa itak so še govorili, ko je že rekel, da ni dobro slišal. Jah kaj.. fajn mu je :)
Drugače pa je dost bedna dirka mi bla. Smo že prav bogi, ker smo navdušeni nad safety car, pa nad tem da gre kdo ven in potem oni zadaj pridobijo kakšno mesto. Juhej to je res pravo dirkanje.. :|
Štart je bil dost kul edino.
Sam to pa res. Blablalbllbalblablal... nekaj sem skoraj slišal kar so se menli, ampak pač ne. Ja pa itak so še govorili, ko je že rekel, da ni dobro slišal. Jah kaj.. fajn mu je :)
Drugače pa je dost bedna dirka mi bla. Smo že prav bogi, ker smo navdušeni nad safety car, pa nad tem da gre kdo ven in potem oni zadaj pridobijo kakšno mesto. Juhej to je res pravo dirkanje.. :|
Štart je bil dost kul edino.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

nimus ::
Ja samo res cista beda kr neki kle zgubi čisti smisel dirkanja.
Mah kr neki kle sploh ni bil potreben safety car.
Dejstvo je da je Montoya prenevaren dirkač in zato ga FIA ne mara.
To je dejstvo, da imajo vozniki pred njemu strah ker jih dobesedno zjebe ko loleke.
Sej bo pršou še njegov čas ko bo dirko za dirko zmagoval.
Mah kr neki kle sploh ni bil potreben safety car.
Dejstvo je da je Montoya prenevaren dirkač in zato ga FIA ne mara.
To je dejstvo, da imajo vozniki pred njemu strah ker jih dobesedno zjebe ko loleke.
Sej bo pršou še njegov čas ko bo dirko za dirko zmagoval.
LP

V bistvu so se na planetf1.com malo lotili računanja in so glede na tajming izhoda SC ugotovili, da sta bila Monty in Kimi na ravnini takrat, ko so jih klicali v boks. Se pravi, da sta pri hitrosti ~ 300km/h, obrati motorja med 17 - 18.5 k RPM poskušala razumeti, kaj hočejo povedat. Pa na backstraightu je še most, če se ne motim.
Button je po dirki povedal, da preko radia komunicira zgolj v počasnih ovinkih, ker je na ravnini nemogoče - se motor preveč dere. In ko dajo gor team radio, ga dajo pred, med, mogoče malo po kaki šikani/kompletu ovinkov. Tak da se mi zdi čisto mogoče, da je kaj preslišal... Čvekanje po radiovezi v dirkalniku pač ni podobno čvekanju po mobilcu v zvočno izolirani sobi...
V bistvu so se na planetf1.com malo lotili računanja in so glede na tajming izhoda SC ugotovili, da sta bila Monty in Kimi na ravnini takrat, ko so jih klicali v boks. Se pravi, da sta pri hitrosti ~ 300km/h, obrati motorja med 17 - 18.5 k RPM poskušala razumeti, kaj hočejo povedat. Pa na backstraightu je še most, če se ne motim.
Button je po dirki povedal, da preko radia komunicira zgolj v počasnih ovinkih, ker je na ravnini nemogoče - se motor preveč dere. In ko dajo gor team radio, ga dajo pred, med, mogoče malo po kaki šikani/kompletu ovinkov. Tak da se mi zdi čisto mogoče, da je kaj preslišal... Čvekanje po radiovezi v dirkalniku pač ni podobno čvekanju po mobilcu v zvočno izolirani sobi...
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Če mene vprašaš, formula bolj ropota ob pospeševanju kot pa pri veliki hitrosti. Ne vem no, res da sem obakrat ko sem bil na Gp-ju (Imola, Monza) bil še v času Damona Hilla (malo po smrti Senne), ampak takrat se mi je zdelo da ob pospeševanju bolj ropota.

perci... formula se redko kdaj vozi z konstantno hitrostjo... ponavadi vedno pospešuje ali bremza... In glede na to da je tam na tisti ravnini končna hitrost 330km/h bi rekel da rabi vsaj pol ravnine da pride nad 300. Pa tud tvoja teorija ni bogvekako trdna... Avto se najbolj dere takrat ko je v najvišjih obratih oziroma kadar mašina da najeveč od sebe. In pri končnih hitrosti je ta pogoj popolnoma izpolnjen... mašina je na najvišjih obratih in oddaja nejvečjo moč...
LP
TribesMan
LP
TribesMan

Itaq da bolj ob pospeševanju. Prva do konca, druga, tretja. To je vse v roku par sec. Ne vem če doseže 19k obratov v šesti.
Pri 300+ jim že bolj upor zraka že nagaja
Pri 300+ jim že bolj upor zraka že nagaja

Zgodovina sprememb…

zile v šesti za šalo doseže 19k rpm... v sedmi pa ponavadi prileze do nekje 18k rpm...
LP
TribesMan
LP
TribesMan

Tak da se mi zdi čisto mogoče, da je kaj preslišal... Čvekanje po radiovezi v dirkalniku pač ni podobno čvekanju po mobilcu v zvočno izolirani sobi...
Moja opazka je bila namenjena Mirčiju.

Tribesman: Sej pravm, možno da je bil sam občutek tak.
Recimo, bil sem na Tosi v Imoli in je tam tako svinjsko ropotalo, da sem mislil, da mi bo bobniče razgnalo. Na ravnejših delih proge, sem imel drugačen občutek. Morda tudi zato, ker je na ravnem delu dirkalnik prej mimo in ni tazga efekta...
Recimo, bil sem na Tosi v Imoli in je tam tako svinjsko ropotalo, da sem mislil, da mi bo bobniče razgnalo. Na ravnejših delih proge, sem imel drugačen občutek. Morda tudi zato, ker je na ravnem delu dirkalnik prej mimo in ni tazga efekta...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()

Itak, da je ropotalo. Dirkalnik prituli po ravnini, na bremzanju vsekava mašina ko hodič pri prestavljaju v nižje prestave, pa še kake gume pocvilijo... Samo vseeno je motor glasnejši pri 18k rpm - samo po ravnini je hitro mimo
Sicer pa še malo prikaza delovanja sicer starega motorja F1 - tole je mislim da Arrows-ov Asiatech motor. Aja, datoteka je sicer velika 16,5 Mb, sam je dober posnetek

Sicer pa še malo prikaza delovanja sicer starega motorja F1 - tole je mislim da Arrows-ov Asiatech motor. Aja, datoteka je sicer velika 16,5 Mb, sam je dober posnetek

[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()

Awww, kaj trga na 5x120W sinusa...
v majhni sobi. Zdej mi ni treba v Monzo

Zgodovina sprememb…

ABX ::
Tudi italjanski komentatorji so odlični. Med njimi je vedno kak bivši voznik F1, kateri večkrat razlaga inside fore.
Skoda za Trulli-ja.
Skoda za Trulli-ja.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

CHAOS ::
Ravnokar sem prebral izjavo FIA o pravilih za 2008. Kaj naj rečem.
Zanimivo, zanimivo. Slicks... Hmmm, nekoč že dolgo je tega... Kakšna so kaj vaša mnenja o spremembah?

'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Link prosim...pol pa bo sledilo mnenje.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Microsoft ::
Kako pa je kaj vreme v Indianapolis? Ker, ce sem prav slisal, je ta teden naslednja dirka.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

pirat ::
Fajn za Michelin torej.
Upam, da pride Kimijev bolid do cilja. V tem primeru ostalim preostane boj za 2. mesto...
Upam, da pride Kimijev bolid do cilja. V tem primeru ostalim preostane boj za 2. mesto...

Ta teden že?? No še en razlog več da se bom teško učil...

TOP ::
Morda pa so nalašč naredili da Montoya ne sliši,ker so hoteli da Kimi zmaga,ker ima šanse za naslov prvaka.Samo moje mišlenje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | F1 2007 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 83052 (55372) | 'FireSTORM' |
» | F1 2006 (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Loža | 81700 (39238) | Alexius Heristalski |
» | F1 - pred sezono 2006Oddelek: Loža | 2986 (2741) | Daedalus |
» | F1 2004 (strani: 1 2 3 4 … 40 41 42 43 )Oddelek: Loža | 83449 (50772) | Microsoft |
» | F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 42263 (26924) | balocom |