» »

F1 - sezona 2005

F1 - sezona 2005

««
22 / 52
»»

nimus ::

Hjao hjao ne morem verjet kakšne svinjarije se dogajajo.
Ko mi je žal za Montoyo prav privoščil bi mu da bi bil 1.
Samo res že od samega prihoda v f1 ga noben ne mara!
LP

Daedalus ::

Ufff, sem si oddahno, ko je Kimi prevozil ciljno črto:D Nora dirka, spet do zadnjega metra>:D

Renault pa doživlja deja vu... Lani so po Kanadi padli nazaj - mogoče se letos ponovi isto>:D Alonso pa je tudi dobil nazaj za svoje izjave po Nurburgringu. So mu pozabli povedat, da se v steno ne gre zaletavat?
He he, Button rajš ni čakal, da ga Šumaher prehiti, pa je iz obupa zlomo avto:D

Monty je naredil hudo glupost...vrgel stran celo dirko. Če bi bil jaz Ron Dennis, bi ga poslal k psihiatru na tečaj odgovornega dirkanja:| Če ne bi počel neumnosti, bi na tej dirki McLaren povsem vlovil Renault v skupnem seštevku konstruktorskega naslova.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Samo pa je zanimivo kako lahko en dirkač tako spremeni dirko ,da se potem vse obrne na glavo.
LP

Daedalus: Pa kaj trosiš neumnosti.
Montoya je imel 30 secund prednsoti pred 3jim in potem pa je prišel varnostni avto.
In kaj ima pri tem Montoya.
Kimi je šol v boxe ter tudi sumaher.
Montoya je pa mogu jet takoj v boxe ko se je odmaknu varnostni avto in kle je pol zgubu mesta.
Milslim haloooo!!!!!!!!!!!!!!!!
LP

Fallen ::

Radeon Power, V kar nekaj prešnjih dirkah pa so imeli veliko nesreče, tako da je bil že cajt da se jim "pokaka".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Fallen ()

nimus - kaj ti sploh hočeš povedat?

Montoya je fasal črno zastavo zaradi lastne neumnosti. Al mogoče misliš kaj drugače?
[J.P.Sartre]

Tilen ::

Saj te neumnosti so mu ze v navadi tako da...
>:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Myth ::

Katere neumnosti?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Npr poskodba pri voznji z motorjem :)

archer ::

Ja pičku maternu, a fincu se pa dons ni usral.
Zato ker sta šla Renaulta, ki sta bla pred mclarnoma vn, se je Ferrariju "posral", mclarnu pa ne......????????
Sicer se je pa vidl kdo je legenda pr ljudstvu v Kanadi. Rdeča barva povsod,.....

Me res zanima, ce bi se ti poskodoval in ti kdo rekel da si naredil neumnost... jao, kakšne mate. Dajte rajš ontopic govorit. ;)

Pri intervjujih je kot Schumacher tudi Barrichello malce zabluzo. Če nebi tistih zadnih 10 krogov "butli" ven padli, nebi tja gor prilezla. Sicer pa vsaka čast Barrichelo. Iz zadnjega na tretjo. Čestitam! 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Myth ()

Ja no ce nebi "butli" Renaulti ven padli tut Kimi nebi zmagal, a niste razumeli ka vam hoce archer povedat. Pol pa tifoziji ravnogledi, itak..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

dëych ::

Dons je mel finc veliko sreče. :D Sm Montoya pa tut zna..:\

Microsoft ::

Ne mores primerjat tehnicni odstop, kjer avto res ne gre vec naprej, z odstopom zaradi rdece zastave, ki sploh ni pravi odstop. Lahko bi bla recimo kazen skozi bokse ali pa kaj takega. Kakor koli ze, pomembno je to, da je McLaren zdrzal, Renault pa ne.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Če če če če...kar se zgodi, se zgodi. Lahko zarad mene raziščete vse možne teorije okoli tega, rezultat bo ostal isti. Sej tud Kimi bi vlovil Alonsa, če bi mu obesa zdnjič zdržala 16 in ne samo 15 krogov. Leta 2003 bi bil Kimi prvak če mu ne bi na eni dirki razneslo motorja. Tako pač je v F1...
[J.P.Sartre]

Saj jaz nikogar ne zagovarjam samo hocem povedat da odstopi danes niso "resili" samo Ferrarija.

To je res, da se za najzaj ne da kaj dosti spremenit, samo je vsaj zame velika razlika, ce koncas dirko zaradi tega, ker poskusas zbit Villeneuve-ja ven, ker sicer ne bos prvak, ali pa ce prevozis rdeco luc, recimo. To nista dva ista odstopa.

by Miha

V vsakem primeru si brez tock. :8)

perci ::

Hvala fantje, 5 čukcov je padlo :D.

WarpedGone ::

Nista ista, ne. Prvo je žar borbe, drugo pa neumnost.

Rdečo luč se spoznava u mali šoli, ko ti povejo da takarat ne smeš čez cesto ker majo takrat avteki zeleno. Ko maš ti zeleno pa lahk greš, ker majo takrat avteki rdečo in morjo počakat.
Hint, hint...
Zbogom in hvala za vse ribe

Pa ti sploh ves, o cem se menmo?:\

by Miha

Denos ::

Ja no ce nebi "butli" Renaulti ven padli tut Kimi nebi zmagal.

Naj te spomnim da sta se McLarna zacela priblizevat Renaultama tak da bi LAHKO zmagal.

shock ::

Stvari morte gledat tudi malo drugače. Zakaj nekateri ki so šli 1 krog prej v boxe inso imeli zeleno luč in potem ko gre montoya notri pa ima na izhodu boxev kar naenkrat rdečp luč. Jaz tukaj ne vidim logike. A mi lahko kdo razloži oziroma pokaže mi kje je kaj napisano v pravilniku. Mislim da tukaj nekaj ne štima.

Rdeča luč je dokler je kolona pri izvozu iz boksev. Ko se cela četa odpelje mim, greš lahko na stezo. Zato da se ne rineš v kolono.

hunter01 ::

Korupcija

Ja, samo avto ostane gor dokler se vsi ne predispozicirajo na svoja mesta... In zakaj bi moral čakat če pa se lahko lepo vključi? Kolikor sem videl je šlo čist lepo.... še platz mu je lepo dal... mogoče sta celo kakšno rekla... :)

E to je pa svetovna bedarija. Tip je vodil na dirki in če bi čakal na rdečo luč, bi pristal na zadnjem mestu? Kak bullsh*t.
[J.P.Sartre]

SebaR ::

Kter smeh je tale POP TV:D . Ste gledali zdaj ob koncu športne scene?

c-c-c tehnične težave :))
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Pravila so sprejeta v naprej. Poznajo jih vsi dirkači. Tudi Montoya naj bi jih. Njihovo smislenost se ugotavlja preden so le ta sprejeta in ne šele ko tvoj najljubši dirkač faše zaradi njih.

V tem primeru v pravilih piše:

i) While the safety car is in operation, competing cars may enter the pit lane, but may only rejoin the track when the green light at the end of the pit lane is on. It will be on at all times except when the safety car and the line of cars following it are about to pass or are passing the pit exit . A car rejoining the track must proceed at an appropriate speed until it reaches the end of the line of cars behind the safety car.

Če mi ne verjamete si poglejte na http://www.fia.com/sport/Regulations/f1...
Prvi dokument, stran 24 točka i).

Montoya je v tem primeru kriv.

Meni se zdi samo čudno, da se na tak način izgubi mnogo mest... Sicer itak da se morajo strinjat s pravili, čeprav tole konkretno pravilo je malo čudno. Itak je pa jasno, da je Monty sam naredil napako. Ga ne branim s tega stališča - samo pravilo mi je čudno.
[J.P.Sartre]

Nihče te ne sili da moraš it v box. Pravilo je da med SC ni prehitevanja, kar posledično pomeni da če zapelješ ven lahko pripelješ v luknjo nekje sredi al pa na konec vrste. Če boš dost hiter zuni, še predno se naredi kolona si dober, če si pozen in prideš ven ko je že kolona greš na konc. Lahk pa ostaneš na stezi in profitiraš par mest. Your choice.

Hmm... torej se ne predispozicirajo formule po tem katere so???

SebaR ::

samo pravilo mi je čudno

Tudi meni se zdi malce čudno, morda zato ker prvič slišim zanj :)
Samo ne predstavljam si kako bi bilo ko bi se trije dirkači želeli vriniti v tisto zmežkano vrstico za SC-jem.
Hkrati neprijetno za vse dirkače, ko so le-ti na koncu z živci >:D

:)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Nihče te ne sili da moraš it v box.

To je brezvezn argumnent. Seveda ga nihce ne sili, da gre v box, da sploh dirka, da sploh zivi. Samo, v cem je potem sploh smisel tega dirkanja.

by Miha

?

Zjutraj bo manj bolelo, verjemi...

Ja jst ti samo pravim, da je tvoj argument, da mu ni bilo treba iti v bokse, totalno brezvezen in v nasportju z sportnim duhom.

by Miha

Naj te spomnim da sta se McLarna zacela priblizevat Renaultama tak da bi LAHKO zmagal.

Tudi MS se je priblizeval Kimiju tak oda bi LAHKO zmagal. >:D

Denos ::

Ja samo je Kimi reko da se je sparal Alonso pa ni nic reko :)

Smo meli priloznost slisat Alonsa ja :]

Glede na to, da je Flavio še pred kratkim govoril kak njihov Renault vozi na 2. stopnji od 7 moznih (ne vem tocno) in da majo se fuul fuul rezerve se mi zdi ta performance zadnjih dirk malo kilav. :)

OrlyTM ::

Kimi ... lepa iz ozadja!
Schumi ... izkusnje veljajo! Maksimalni izkupicek nadane pogoje.
Barichelo ... pozivila jedu? :D :D
Montoja ... se enkrat dokazu, da je pek, da tezko vecjega najdes ... lamer totaln!
Alonso ... tudi najboljsi delajo napake!
Fisico ... ze itq dosegu vec, kot je sposoben!
Button ... eh ja ... napake stanejo!

overall ... zanimiva dirka! Mirkotu glasilke zavozlat, ker konc ... a res ne more utihnit, ko je team radio ;(( sm gledu na HRT in modela vse spustita in pol se komentirata, Mirko pa to lepo ignorira ... kmet, vazn, da je poln materiala za Lady :|

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

aja, pozabu ....

ker start renaultov 8-O 8-O 8-O konc!

lp
OrlyTM

@ Microsoft:
...v nasportju z sportnim duhom

v nasprotju z sportnim duhom je ze samo Montoyevo "dirkanje" :\ Model ne zna hitre dirke odpeljat, zato je pa tisast in impulziven.
Take lemerske napake res lahk sam pri njem pricakujes ... mislm, a lahk RDECO luc prevozis no ... :\ naj gre raje tenis igrat!

lp
OrlyTM

Gundolf ::

Ja, odličen start Renaultov in tudi McLarenov. Zanimivo kako težji dirkalniki bolje štartajo od tistih popolnoma lahkih (Button, Schumacher). Škoda samo ker se je tolk folka nalimal na ograde in delal druge neumnosti oziroma imel tehnične probleme. No ja sta pa vsaj Red Bulla prišla spet do točk:D. Sej nakonc mora pa zanesljivost dirkalnika tud neki štet. Tako kot pri Ferrariju, ki sicer ni več tako neverjetno vzdržljiv letos ampak imajo le to srečo, da se jim vse nezanesljive komponente pokvarijo že med treningom.

BigWhale ::

> Ga ne branim s tega stališča - samo pravilo mi je čudno.

Cel Safety car procedure je cuden. Tisti cas, ko je safety car zunaj bi se morali dirkaci razporedit en za drugim v tistem vrstem redu kot so bili, ko je SC zapeljal na pisto. Tudi prehitevanje bi moralo biti dovoljeno, da lahko tisti, ki so zaostali za krog in vec nadoknadijo izgubljene kroge. SC bi se pa umaknil takrat, ko je kolona spet poravnana. Ce gre kdo v bokse, pa pac pade na tisti konec kolone, ki je se v istem krogu.

Takrat tudi umikanje SC-ja in leteci start dobi smisel. Sedaj ga pa ne, ker sta prvi in drugi locena in so med njima trije avtomobili.

Hm, zadnje dve leti se mi zdi, so bili obeseni dve crni zastavi, obe je dobil Montoya. ;)

Ti si po mojem mal zgresu celo idejo SAFETY cara! SAFETY ... a stekas? Varnostni avto je tam zato, da lahko varnostniki pospravjo stezo od crasha oz. tistega, zaradi cesar je pac SAFETY car prsu na progo, ne pa zato, da premesa karte in strne vrsto pa da zaostankarji ujamejo prikljucek ... halooo ?!?

lp
OrlyTM

Jah, v Nascar in Cart je safety car še vse kaj drugega kot SAFETY. Dirkači so pripravljeni, da bo prišel SAFETY in da bodo to taktično izkoristili ter zapeljali v boxe. Shumacher je parkrat to lepo izkoristil.

Pa saj to je normalno, da dirkaci zelijo kar najbolj izkoristit Safety car, nism trdu nic drugac. Eni ga pac bolje, drugi slabse. Moj reply je bil na ono, kako bi moglo bit se prehitevanje dovoljeno med Safety carom, da bi lahko zaostankarji prikljucili ... ta je pa miloreceno trda :\ ... ker proga ni prosta, ker so na njej razbitine, on bi pa pustu trop zaostankarjev divjat okol po krogu, da ujamejo SC ... itq :\

lp
OrlyTM

to maš pa res :)

neoto ::

ne ljubi se mi ravno nove teme odpirat za kratko vprašanje: Ali tudi vam zvok prekinja pri prenosu na Pop-u? oz. ne prekinja ampak se spreminja višina tonov. Najhuje je seveda na koncu, ko himne špilajo...

jep, opazil pri prejsnji dirki in teli ta teden ... ampak tezava je samo na POPTV ... na Hrvaski in RTL je zadeva kul!

lp
OrlyTM
««
22 / 52
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116783052 (55372) 'FireSTORM'
»

F1 2006 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

186881699 (39237) Alexius Heristalski
»

F1 - pred sezono 2006

152986 (2741) Daedalus
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214183449 (50772) Microsoft
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119242262 (26923) balocom

Več podobnih tem