» »

Nov Italijanski film(Srce v breznu)

Nov Italijanski film(Srce v breznu)

«
1
2

Arcueid ::

Link! ;((

[ Dalec od problema clovestva... -- BigW ]
  • spremenil: BigWhale ()

Luka Percic ::

Kaj se jeziš?

Tudi to je bilo res.
Seveda pa bodo italjani dali noter se malo ideologije, pa pretiravali bodo ja..

Temu se reče siva propaganda. Naši so jo tudi izvajali. Torej (skoraj) vse kar poveš je res, le da ne poveš vsega.

In nevem kaj je problem da kazejo partizane kot okrutne morilce. Tisti ki so metali civiliste v jame, so to vsekakor bili. Pa čeprav so bili "naši".

siegmund ::

Partizani niso bili okrutni morilci. Vsaj zelo velika večina ne. Sploh pa so Italijani napadli nas in ne mi njih.
And now for something completely different...

karafeka ::

Pa porkaduš, te italijane mam jst poln kurc.

Prvo oni nas napadejo, zasedejo našo glavno mesto, folk pošilajo v taborišča, strelajo talce, pol pa ko zgubijo pa zahtevajo opravičilo, za naša dejanja proti njim. MIslim, višek irogance. Da nekih denarnih povračil ki bi jih morali MI plačat NJIM sploh ne omenjam!!!. Pa to so hujš ko hrvati!

ja seveda, bogi makaronarji, ko smo jih tak pobijali..... še bol bi jih blo treba, bi si ssej zapomnali da s Slovenci ni šale. Že mogoč da so jih partizani tak pobijali kot je prikazano v filmu, sam si naj zapomnijo da SO PRVO ONI NAS!!!

Luka Percic ::

To da nas Italjani zajebavajo je čisto res.

Je pa tudi res, da nas vznemiri vsak njihov prdec. Distancirali bi so od njih pa bi bilo. Ne pa da so vsi veseli, ko vidijo da nas so vznemirili.

Mislim da je še aktualen primer, ko so naši raje povezali z Italjani namesto z Američani. Varovanje Slovenskega zračnega prostora. No, in Italjani so našo neumnost še kaznovali, nespomnim se prav natanko, mislim da so ta prelet poimenovali po nekem fasističnem letalcu.

Če nas nemarajo gremo pač drugam. Samo kaj ko ideologija o "gnilem zahodu" se deluje, zato imajo naši nasledniki partije sevedno raje Italjane kot Američane.

"Sploh pa so Italijani napadli nas in ne mi njih."

To ni izgovor za zločine. Sej ne pravim da bi se mogli italiji opravičit za zločine. Bili so logična posledica te vojne, vendar kljub temu nedopustni.

siegmund; sej si sam potrdil da so nakateri pa le bili in to bi lohko naši priznali in žrtve zakopane po jamah spoštljivo pokopali. Šele potem bi imeli moralno zmago nad italjani tako pa nismo kaj boljši. Da ne govorimo da je napis TITO, ki je btw podžigal italjanske nacionaliste, pomislite kako bi izgledalo, da bi na drugo svoji strani hriba Italjani napisali DUČE(!?!), še pred kratkim svetil, pa še to da so ga nekateri obnavljali tudi pove svoje.

"še bol bi jih blo treba, bi si ssej zapomnali da s Slovenci ni šale."

Ta izjava pa je plitva. S slovenci je bila vedno šala. V jugoslaviji se posebno.

Revolucionarji pri vrhu so takrat tako rekli; Kaj nas briga Trst, glavno da je cela primorska rdeča.

Zakaj bi za svoje napake krivili Italjane?
Dejmo jih totalno sesut, samo n z besedami, ampak recimo z gospodarstvom/življenskim standardom, takrat bodo vidli, da se pretirani nacionalizem pravzaprav nesplača.

Pa se to; BigWhale zakaj si preložil temo? Ta film je na tapeti zaradi Ideologije. Kaj pa je Ideologija kot vprasanje človeštva?!

Zgodovina sprememb…

Tattoo- ::

...nespomnim se prav natanko, mislim da so ta prelet poimenovali po nekem fasističnem letalcu...

Eskadrilja, ki je zadolžena za varovanje našega zračnega prostora nosi ime po znanem fašističnem letalcu...res zgolj naključje? :\
Racing is in my blood - Ayrton Senna

PersonaRudis ::

Hjojojoj.:( Sovražim nacionalizem. Z obeh strani!

boss-tech ::

pa še mi naredmo en film o krutosti italijanov pa bo!!!

Luka Percic ::

Ne ni naključje, vendar saj smo vajeni takih in drugačnih iz provokacij italjanske strani. Zakaj se nebi mirno distancirali od njih na področjih kjer lahko?
No eno tako področje je bilo pokrivanje slovenskega zračnega prostora. Rade volje bi Američani to pokrili (seveda brez nacionalističnih gest), če se le nebi delali pametne v zvezi z Vilnsko izjavo. Pa nas tepe.
Pa nas bo še.

"pa še mi naredmo en film o krutosti italijanov pa bo!!!"

In kaj bi stem dosegli?

Tako se lahko gremo, pa bomo najslabso spet potegnili mi. Ne se ozirat čez mejo če ni treba. Mislim da je ignoriranje najboljsa resitev.

"Sovražim nacionalizem."
Do neke mere je zmeraj koristen, krepi narodno zavest, ustvarja vizijo, ki jo nam zelo manjka.
Sej vemo, da vladajoča koalicija neve kaj bi rada da postanemo, dokler smo se tako nizko bi si lahko vzeli kakšen zgled.
Pa tukaj ne mislim na Švico, ki ni vidla vojno ze... hmm no veliko let.

Caligula ::

Se po vsaki vojni do sedaj, so zmagovalci na koncu obracunavali z nasprotnikom.

Tudi v SLO je bilo zagotovo tako.
V vseh vojnah.

Tudi zato, ker je to znano dejstvo-da se vojaki zmagovalne strani VEDNO izzivljajo nad nasprotniki je razlog, da bi moral tisti, ki vojno zacne-oz ukaze, tudi nositi odgovornost za dejanja svojih vojakov, ce ti zmagajo in se recimo potem izzivljajo nad jetniki. Ker je to moral vkalkulirat v odlocitev za vojno. Tudi Bush bi moral odgovarjat za svoje vojake kot njihov vrhovni poveljnik. To, da se bodo take stvari zgodile se vedno ve. O njih ni dvoma. In tisti, ki to zacne bi moral nositi odgovornost tudi za take stvari.

boss-tech ::

film naredmo da bojo vidl kaj so pa oni delal z nami!

siegmund ::

Zadnjič sem poslušal govor nekega srbskega generala ki ga je imel med slovensko vojno za osamosvojitev. Grozno. Ljudstvu je razlagal kako naj bi TO pobijala civiliste, med njimi tudi ženske in mladoloetne. Svašta. Pa enkrat sem slišal nekega starega nemškega vojaka, ki je govoril o tem kako slabo so z njimi med drugo vojno ravnali Rusi. Mislim, sej so Nemci napadli Ruse, ne pa obratno.
And now for something completely different...

perci ::

Zadnjič sem poslušal govor nekega srbskega generala ki ga je imel med slovensko vojno za osamosvojitev. Grozno. Ljudstvu je razlagal kako naj bi TO pobijala civiliste, med njimi tudi ženske in mladoloetne.

Slovenci se služe najgnusnijim metodama i trikovima. Ne štede nikoga - ni žena ni deco.

Tko nekak je blo če se prav spomnim ;).

boss-tech ::

tisti ki so začeli vojno se zmeraj pol neki krivijo napadene kok so bli kruti do napadalcev, pa take glupe! kr neki

Thomas ::

Hja ... kaj naj rečem?

Edinega realnega zaveznika bi lahko imela Slovenija čez ocean. Pa ga seveda nima, ker je precej naših taglasnih tarazgretih glav na isti liniji, kot so italijanski komunisti. Poglavitni sovražnik so obojim ZDA, zraven se pa prijateljsko bockajo s tem, kdo je bil večji porco 60 let nazaj. Folklora, ki jo je cela Evropa polna - rdeče rjavi hrumijo čez Busha.

Zahvaljujoč zadnji intervenciji Amerike v Evropi, je tole zdaj komedija. Fašisti, komunisti - vsi isti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Trubadur ::

Vam so pa dost opral mozag a ne?
Kaj so bli partizani? Kaj so nardil razen tega do so po vojni pobil na tone domobrancev in ljudi ki so delal z njimi (domobranci).
Sej so v vojni nardil velik in so izgnal Nemce pa Italjane vn sam useen so bli izgovor za komunistično revolucijo.

In dobr da so posnel ta film!A mislte da so naši predragi in izredno spoštovani in priljubljeni partizani kej bolš delal s svojimi sodržavljni SLOVENCI? In ljudje k so zaukazal te čistke nam zdej solijo pamet.
Berite Thomasa!

Luka Percic ::

Trubadur, niso bili vsi partizani "bad". Je bilo pa njihovo vodstvo "bad". Zato je mogoče na koncu tako izpadlo.
Nemorem rečt, da bi bil bolj ponosen na Slovenijo, če bi enostavno počakali da okupacija mine.
(čeprav bi to vsekakor bilo najbolje za nas. Bojda so našemu vodstvu to svetovali zavezniki takoj po okupaciji- naj se ne upiramo, ker bodo Nemci le imeli povod za požige/izganjanje v taborišča)
Škoda da je bila to komunistična partija. Ki jo je brigalo vse drugo kot premagat nemce. Edina "uspešna" akcija partizanov je bila pri Dovcah. Pa še tukaj so se potem partizani precej "ponižajoče" zažgali trupla nemških vojakov.
Pa so veselo gorele okoliške vasi. Pa so kmetje brez strehe šli v partizane.
Problem je bil tudi, ker so bila vsa (no saj večina) poveljstev opremljena z samimi nesposobneži (kaj hočeš, povišani so bili tisti ki so se borili za revolucijo, ne pa tisti, ki so bili uspešni proti Nemcem). Potem pa smo vidli recimo take taktične cvetke kot je bil požig grada Štanjel (če se ne motim je bilo se precej takih primerov) po odhodou Nemške postajnke, tako za vsak slučaj da se nebi vrnili.

Bilo je. Kaj bi se zdaj sekirali? Le sprenevedat se ni treba.

Caligula ::

A kdo od vas tukaj lahko z gotovostjo trdi, da TO ni pobijala civilistov? Jaz za vojake nikoli nebi dal roke v ogenj, da tega niso poceli.
Cisto verjetno so se tudi nasi izzivljali. Samo je o tem kao bogokletno govorit. Samo bodite realni. Vsi so isti samo vsak na svoji strani.

Vojska je itak vojska. Posilstva zensk, izzivljanje,... in vse so enake. Toliko kolikor imajo moznosti, toliko pizdarij bodo naredili. Ce pa imajo se obcutek ,da se ne bo razkrilo,.. pa sploh.

Thomas ::

A kdo z gotovostjo lahko trdi, da na policiji ne posiljujejo prijaviteljic kraje torbice?

S popolno gotovostjo ne moreš trditi kaj dosti. Vendar to ni razlog, da vsesplošno relativizacijo. Da če neki beograjski general nekaj lapa, pa "sej ne veš, če ni res". To ni ravno produktiven način diskusije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PersonaRudis ::

Partizani so v mojih očeh kot arabske milicije v Nigeriji, al pa kake paravojaške gverilske skupine (vseeno leve al desne), ki se sicer bojuje za nekaj, vendar pa vmes še dosti drugega grdega naredijo. Pač horda pijancev, kvartopircev in prevarantov. Kot Dirty Dozen.0:)

Trubadur ::

wOrd!
Berite Thomasa!

perci ::

A kdo od vas tukaj lahko z gotovostjo trdi, da TO ni pobijala civilistov? Jaz za vojake nikoli nebi dal roke v ogenj, da tega niso poceli.

TO naj bi pobijala civiliste? Si ti spal med 10-dnevno vojno? Odvijala se je na našem ozemlju - le zakaj bi pobijali svoje civiliste?

borinho ::

Eden je zgori omenu oni Duce mi Tito to je isto, pa kaj še ni isto. Duce-Hitler.. to je isto, Tito - Churchil, to so ta prave naveze.
Poln qrac mam vas poslušat čez partizane, oni so se borili na isti strani kot američani. angleži in rusi, torej so bili zavezniki, z zelo omejenimi sredstvi. Pozimi jih je zeblo (zelo), hrane je blo malo itd. U glavnem orenk so ti fantje trpeli(pa niso bili vsi komunisti), zato da smo mel jugoslavijo, zato da mamo zdej Slovenijo, ogromno jih je umrlo..... Lohka bi bli mal hvaležni zato, ne pa da jih zdej po šetdestih letih pluvate....pa itaq da niso bli vsi dobri, tko kt niso bli vsi nemški vojaki slabi, samo to je zmer tko
Konec koncev so bili edini ki so se na našem ozemlju borili proti fašistom, za svojo zemljo (v nasprotju z domobranci)

Brane2 ::

Ce mene vprasate, gre za odmeve nekih vecvrerdnostno/manjvrednostnih kompleksov iz preteklosti in najpametneje se mi zdi, ce jh lepo ignoriramo.

Razlicnih meja itak ne dolocajo apetiti desnicarjev, ampak razmerje moci, to pa je danes odvisno od ekonomije.

Makaronarji so obremenjeni z zgodovinsko dediscino rimljanov, ki so bili veliki osvajalci, kar sinovom zgleda ne gre najbolje.

Se posebej jih boli, da so jih stolkli ko stare kante hlapci in da so se usrali pred partizani, ki jih je pozneje nasledila prava vojska, ki bi si teoreticno lahko privoscila kak sprehod po Italiji.

Evropo se vedno bremenijo stare napetosti in v bistvu pod interesi kapitala tli sovrastvo vseh do vsakogar.

Ce hocemo solidno parirati velikim, moramo pustiti da to obremenjuje njih, ne pa nas. In seveda pridno delati iz dneva v dan na lastni pameti in ekonomski moci.

To, da bo italijansko avtomobilsko industrijo nekoc nascala recimo tam ena skoda si verjetno 10 let nazaj ne bi nihce mislil.
Pa jih lepo dohitevajo ali celo prehitevajo.

Spagetije cakajo se bridka spoznanja...


That being said, zgodovina belj malo zanima in v skladu s tem tudi ne vem veliko o trpljenju italijanov pri nas.
Ce imajo solidno osnovo za tozbe, naj jih uveljavljajo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

BigWhale ::

Se dandanes imajo italijanski tanki, dve brzini za narej, pa pet v rikverc... ;>

Tattoo- ::

@BigWhale:

Ta je dobra :D
Racing is in my blood - Ayrton Senna

Trubadur ::

@borinho
pa niso bili vsi komunisti

Tisti ki niso bli komunisti so šli v partizane da si rešjo glavo
Da ti povem kako je blo pr moji bakici. Ubil so ji 4 brate (ne nemci, ne italjani ampak PARTIZANI) in to med vojno. Zakaj? Ker niso hotl it v partizane ker so nasprotoval komunistom. Moj deda je šel v partizane sam zato da si reš rit in si jo je. Še pol je meu jebo z UDBO in podobnimi kreteni. Takrat je bla njihova bajta na očeh vseh k so bli v vsemogočni partiji in so jih nonstop nadzoroval.

IN NE govor mi kako so partizani sploh najbolši in kaj so nardil. So nardil en drek. Po koncu vojne so pa pobil več ljudi kt med vojno Nemcev pa Italjanov.
zato da mamo zdej Slovenijo,

Smeh! Očitno te mal mede a?Očitno ne poznaš zgodovine osamosvajanja. Če bi blo po načrtih našega dragega ex-predsednika in drugih ljudi k so zdej na pomembnih položajih bi bli še zdej v Yugi.
Berite Thomasa!

Trubadur ::

Aja BW agree:D
Berite Thomasa!

BigWhale ::

Moj deda je bil pa v nemski vojski ;> Pa po rusiji se je pojal, pa s prestreljeno ramo se je iz bosne nazaj v slovenijo primajal..

Ah, partizani, ne partizani, tabeli, tardeci, taplavi al pa tacrni... vsi so delal svinjarije...

DavidJ ::

Moj deda je bil tudi partizan. Pred tem pa gost v pow kampu v Derbyu, še bolj nazaj pa v Wehrmachtu.

To so bli cajti.

:\
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

Bob Rock ::

Smeh! Očitno te mal mede a?Očitno ne poznaš zgodovine osamosvajanja. Če bi blo po načrtih našega dragega ex-predsednika in drugih ljudi k so zdej na pomembnih položajih bi bli še zdej v Yugi.


Ce bi blo po nacrtih domobrancev bi bli ob koncu vojne med porazenci, pa bi bla Slovenija se manjsa ko je pa zdej, ce bi sploh bla. Pa mogoc sploh ne bi prislo do osamosvajanja.

Luka Percic ::

Huh, huh.
Močno dvomim, saj nas zavezniki ravno zaradi Komunističnega vodstva niso preveč marali.

Je pa brezpredmetno.
Kaj bi če bi...

PersonaRudis ::

Samo zanimivo, ne? Domobranec se bolj simpatično sliši kot pa partizan.:D

borinho ::

Samo zanimivo, ne? Domobranec se bolj simpatično sliši kot pa partizan


tolk simpatično kt holokavst, fašizem, Hitler ;(

Trubadur ::

borinho kok si str?:\
Berite Thomasa!

Luka Percic ::

borinho a si hotel s tem kaj povedat? A da ja?
Le kaj?

Caligula ::

Perci-mas pav-sem se kmecko izrazil-ne mislim civilistov. Samo v Holmcu so itak poceli stale. pac ne nad civilisti ampak....

Alexius Heristalski ::

Borihno, ti si pa tapriden pionirček! Te je tršica v vrtcu imela najrajši, kaj?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Thomas ::

Tole nas lahko izuči. Da če ni neke postave, ali pa je tista postava kako malfunctioned, pride do množičnih zločinov.

Pa bili Arabci, Črnci, Italijani, Slovenci ali Japonci. Ni važno.

Torej vsem močno državo zahodnega tipa, pa magari pripeljano na tankih . Tako je še najmanj žrtev.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jst ::

> Tako je še najmanj žrtev.

Sarkazem ali sprenavedanje?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

Realizem. Obvladovanje štetja in aritmetike. Hladna glava.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jst ::

V kateri vojni pa ni prišlo do zločinov, kjer so sodelovali američani? Oziroma je stvar semantike, kaj pojmuješ pod besedo zločin.

Realizem praviš? Subjektivni realizem, selektivni realizem.

...

Kaj bi pa ti šel šteti? Žrtve vojne ali zločine. Štetje slednjega ni konstruktivno, ker pač ni dovoj trdnih dokazov.

...

Bolj kot "demokratizacije" so mi všeč mirovne misije, recimo na Kosovem. Kjer je vključen tudi psihološki faktor za vspostavitev reda. Ne pa devastating power.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

CX20RE ::

Pa eno ful simpatično zaprisego imajo:
''Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti zvesto izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj''

Ne rečem, da so najbolj zagreti naciji, bili so pa vsekakor pussiji in so ''naredili francoze''. Pa še oni so imeli Reneja&Co.;)

Vojna je veliko sranje, po koncu se folku sfuzla zaradi vseh grozot in se dela še dodatne pi.zdarije. Najbolje, da se vse skupaj zapečati z eno moralno obsodbo, na pa da se tukaj kregamo kako so se naši dedki klali po koncu vojne. Ni produktivno.

Svet ni črno-bel ampak je vsaj v odtenkih sive.

Luka Percic ::

No, njim se je zdel večji sovražnik Slovencev komunistična revolucija kot okupacija Nemcev. Sej nikjer ne piše da so pa radi imeli Hitlerja. Je bila pa nemška vojska edino možno kritje.

Ne upravičujem, le pojasnujem.

Zgodovina sprememb…

BM ::

OK
V vsej debati vidim v bistvu dve teme
Prva govori o sami revoluciji, komunizmu in sodelovanju domobrancev z okopatorjem.
Druga, govori o delitvi sveta po drugi svetovni vojni in kaj je dobila ali zgubila Slovenija s tem.

Za prvo stvar lahko rečem, da tukaj lahko vsak reče ama vse kar se mu zljubi in je neproduktivno razpravljat na takem nivoju.
Za drugo stvar pa povem tole. ZDA in zavezniki po drugi svetovni vojni so že nevem že kateri konferenci razdelili svet. Pri tem so veljale že obstoječe pogodbe iz prve svetovne vojne in po teh bi italiji pripadala primorska in istra.(še pomnite mejo z Italijo pri Postojni?????????? Seveda ne!!! Vprašajte svoje dedke in babice ozeroma pra....). Dejsvo je, da s priključitvijo zahodnim silam bi Slovenija zgubila več kot pridobila. In to so dejstva in ne misli in mnenja. Vse to lahko preverite tudi v knjigah arhivih in še kje.
Za Slovenijo je bila vsaj takrat boljša opcija Tito kot ZDA. Nažalost smo takrat bili in smo še tako pici,pici,pici postranska zadeva za sile kot so bile Sovjetska zveza,ZDA.

PS: Rekel sem Tito in ne Sovjetska zveza(za tiste k mislijo da smo pripadal vzhodnemu bloku)

BM ::

Še to, da boste lažje raumeli zahodno zavezništvo v tistem času. Italija je zmagovalka v drugi in prvi svetovni vojni in tako se tudi obnaša(pogodba ob kapitulaciji italije in vojaškem puču ko so vrgl Dučeja) . Italija danes je v bistvu italija po 1943 in ne pred. Podobno svinjarijo je zahod naredil na našem severu, ko je razglasil Avstrijo za žrtev nacizma.

PS in ne niso naredili zaradi komunizma v sloveniji pač pa pragmatike. Rabl so nekaj desetmiljonsko italijo ob sebi.Jeb.. se jim je za miljonsko slovenijo(dobesedno).

Alexius Heristalski ::

BM, ti si vse skupaj priredil po svoje!:|
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

BM ::

mogoče slabo izrazil ne pa priredil.

Thomas ::

Zahodni zavezniki so Jugoslaviji bili pripravljeni dati ozemlje do Vidma. Stalin je od YU komunistov zahteval, naj ga ne zahtevajo.

Moram pa reči, da jest dajem demokratično evropejsko državo pred blagodat nacionalne države. Zdej imamo sicer oboje, nekateri pa pravijo, da brez 45 let zmrzovalnika po Ruskem ideološkem konceptu, tega danes ne bi imeli.

I wonder.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Meni se je pa vedno zdelo zanimivo, kako se da mladim ljudem obremenjevati s konflikti tipa domobranci vs. partizani in kako jim politični agitatorji v Slo. s tem perejo možgane. Sploh ob dejstvu, da je stroka bolj ali manj že dognala svoje... Bi blo IMHO boljše to energijo vlagat v analizo trenutnega stanja, ne pa zgubljat energijo v prepirih okoli več kot 50 let starih dogodkov.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Brez priznanja ne bo sprave (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
586392 (5337) imagodei

Sodelovanje z okupatorjem je državljanska dolžnost (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
63530908 (24426) Primoz
»

Postaviti Gregorju Rožmanu spomenik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
996339 (4332) Thomas

Opravicevanje kolaboracije z okupatorjem je nesmiselno. (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
71532570 (18992) IgorGrozni

Več podobnih tem