Forum » Loža » Pizza z risalnimi žebljički
Pizza z risalnimi žebljički
Yohan del Sud ::
Ajdova kaša z ocvirki in pehtranova potica z rozinami? Bljak. Za sodobnega človeka velja sodobna špagetarska hrana. Pizza!
Kaj dajete gor: Kajmak? Kikirikijevo maslo? Nojevo jajce? Marmelada? Morda vam pet feferonov, 10 dag popra in flaška tabaska ni dovolj in si še nadrobite glažune in britvice gor?
Se da soditi človeka po njegovi najljubši pizzi? Probajmo!
Evo moje najljubše obloge:
stlačeni pomodori
mozzarela
šunka
šampinjoni (v slanici in ne okisani)
česen
gorgonzola
origano
bazilika
3 olive
opcije:
jajce
feferonček (en sam)
kećap
aja pa pivo
Kaj dajete gor: Kajmak? Kikirikijevo maslo? Nojevo jajce? Marmelada? Morda vam pet feferonov, 10 dag popra in flaška tabaska ni dovolj in si še nadrobite glažune in britvice gor?
Se da soditi človeka po njegovi najljubši pizzi? Probajmo!
Evo moje najljubše obloge:
stlačeni pomodori
mozzarela
šunka
šampinjoni (v slanici in ne okisani)
česen
gorgonzola
origano
bazilika
3 olive
opcije:
jajce
feferonček (en sam)
kećap
aja pa pivo
Thomas ::
Tale mozzarela je ful sumljiva Yohan ...
Dobr ves, kdo je mozzarelo!
Samo ... namest piva pa le nekej spodobnga zacni pit.
Eeee vino ... vino ...
Dobr ves, kdo je mozzarelo!
Samo ... namest piva pa le nekej spodobnga zacni pit.
Eeee vino ... vino ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Tomi ::
Na pizzo, če imam le možnost, si dam vedno kombinacijo majoneza+kečap ali pa tatarsko. Zelo paše..
Seveda je to navadna pizza, drugače pa moč hladnilnika je neizmerna ( domačega, ne v Ljubljani )
Seveda je to navadna pizza, drugače pa moč hladnilnika je neizmerna ( domačega, ne v Ljubljani )
metrodusa.blogspot.com
Tomi ::
In s čim se vidva ne strinjata?
Ker je v postih nekaj trditev, s takimi lahko ne bi bila zadovoljna
Ker je v postih nekaj trditev, s takimi lahko ne bi bila zadovoljna
metrodusa.blogspot.com
Koci ::
No verjneto že vsi veste te, kako je nastala pizza. Nastala je na italjanskih dvorih in je bila v začetku izključno hrana služabnikov. Ti so si čez teden spravljali hrano, ki je ostala gospodi, potem pa so konec tedna te ostanke dali na testo spejkli. Zanimivo ne.
`DoC ::
Jst imam jem samo čisto navadno pico ala testo+pelati+šunka+sir. Vse ostalo mi ni dobro. Matr sem preprost človek mar ne?
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+
Avenger ::
No jaz dam pa gor včasih tud vse živo. Dobra kombinacija je recimo:
-speštan paradajz + žlička olivnega olja + sol + origano (zmešano skupaj
-šunka/pršut
-sir
-brokoli
-zelena paprika
-nekaj rezin svežega paradajza
-beluši - nanje kaniti malo kisle smetane/tatarske
-pečt dat na 200 stopinj
Jaz samo ne vem čist kater recept za testo je najbolš...
Jaz nardim tkole: v deci tople vode zmešam pol zavitka kvasa + ščepec cukra, dodam moko do primerne gostote, gnetem par minut, dam v pečico na ene 50 stopinj, pustim da haja ene 20 minut, zgnetem, dodam po potrebi še mal moke in razvaljam.
Problem tega testa je, hm, da se nekak dlje peče, vendar je skoja tanka. Tisga k pa mt nardi, pa 2x haja, najprej da v kvasvodo moke tok da je še tekoče, da hajat za 15 minut, doda moke do končne gostote, hajat šeenkrat za 15 minut in fertik. Pa not da še sol pa olja žličko...
Kako pa vi testo delate?
-speštan paradajz + žlička olivnega olja + sol + origano (zmešano skupaj
-šunka/pršut
-sir
-brokoli
-zelena paprika
-nekaj rezin svežega paradajza
-beluši - nanje kaniti malo kisle smetane/tatarske
-pečt dat na 200 stopinj
Jaz samo ne vem čist kater recept za testo je najbolš...
Jaz nardim tkole: v deci tople vode zmešam pol zavitka kvasa + ščepec cukra, dodam moko do primerne gostote, gnetem par minut, dam v pečico na ene 50 stopinj, pustim da haja ene 20 minut, zgnetem, dodam po potrebi še mal moke in razvaljam.
Problem tega testa je, hm, da se nekak dlje peče, vendar je skoja tanka. Tisga k pa mt nardi, pa 2x haja, najprej da v kvasvodo moke tok da je še tekoče, da hajat za 15 minut, doda moke do končne gostote, hajat šeenkrat za 15 minut in fertik. Pa not da še sol pa olja žličko...
Kako pa vi testo delate?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
classic ::
Men full paše tatarska omaka na pizzi, a še komu?
Drugače pa je po mojem najboljša pizzerija JULČI, pa po vašem?
Drugače pa je po mojem najboljša pizzerija JULČI, pa po vašem?
modelizer ::
Tatarska je res suuper trooper zadevajest sem tataranjam, ko mali modelizer poje tatarsko postane....
...........fly, robin fly........up, up to the sky
kuzifix ::
In kaj fali pecenicam, zgancem pa repi? Al pa matevzu pa krvavicam? Seveda pri -20°C Drgac polet pa rula pica, pa spageti ... Yummy
Na pici mam pa najraj ksno morsko s trzasko omako, drgac pa tud klasicna rula, ce je gor se mal cesna, vec vrst sira, svezi jurcki ... Pa kaj bi se nastevu, itak pozrem vse kar dobim na kroznik
Na pici mam pa najraj ksno morsko s trzasko omako, drgac pa tud klasicna rula, ce je gor se mal cesna, vec vrst sira, svezi jurcki ... Pa kaj bi se nastevu, itak pozrem vse kar dobim na kroznik
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.
DOLF ::
Pizza
1-morska
2-kmečka
3-kraška
4(opcija) pizza, ki ima enako ime kot pizzerija v kateri jem!
Sestavi se razlikujejo (odvisno od pizzerije) vendar so v osnovi podobni!!
aja,pa Laško pivce!!
1-morska
2-kmečka
3-kraška
4(opcija) pizza, ki ima enako ime kot pizzerija v kateri jem!
Sestavi se razlikujejo (odvisno od pizzerije) vendar so v osnovi podobni!!
aja,pa Laško pivce!!
luni ::
ponavadi jem sirovo pico (ko so samo razlicni siri gor), lahko tudi v kombinacio z gobicami, ce pa sem ze mesno razpolozen, pa si narocim kaksno bolonjsko s kislo smetano
Artificial Intelligentia
trillian ::
jaz kot prvo nisem mesni tip..
tako, da moja pica izgleda priblizno takole..
pomodori, sir.. vec vrst sirov, paprika, olive, svez paradiznik, kaki melancani... in kapljica kisle smetane...
njam..
tako, da moja pica izgleda priblizno takole..
pomodori, sir.. vec vrst sirov, paprika, olive, svez paradiznik, kaki melancani... in kapljica kisle smetane...
njam..
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"
Thomas ::
Lih sem dobr s pol pice.
Boljs bit malo lacen.
Boljs bit malo lacen.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
OrlyTM ::
Pizza ... Nekaj kar bi lahko jedel vsak dan
Moja pizza ponavadi izgleda takole:
No, ko je pizza na mizi pa sledita še dva dodatka: tatarska in kečap, together :))
slin ... grem kr eno naročit :)
lp
OrlyTM
Moja pizza ponavadi izgleda takole:
- Paradižnik
- Šunka
- Sir (navadno dvojna doza)
- Gobe (najrajši šampinjoni in zagotovo ne okisani)
- Koruza (obvezno)
- Suha salama (opcija)
- Pršut (opcija, zelo pogosto)
- Hrenovke (opcija)
- Česen (opcija)
No, ko je pizza na mizi pa sledita še dva dodatka: tatarska in kečap, together :))
slin ... grem kr eno naročit :)
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
Sergio ::
zlakotili ste me...
moja pica: kraška z jajcem in tatarsko. yummy
moja pica: kraška z jajcem in tatarsko. yummy
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
tejo ::
Ponavadi jem pico 4 letni časi. Imajo jo v vsaki pizzeriji! Najboljše pice pa dobite v pizzeriji Pod Gradom!
Binji ::
tejo: si ze probal pice v Studencu? Mljask!Drgaci pa je meni tabuljs kar navadna pa s prsutom gor.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
darh ::
jest pa vedno narocim tole:
standar, brez gob in origana, pa s koruzo !
damn.... pocas se jo bom ze navelicu...
drgac je pa najbols pica k jo moja mami nardi...
standar, brez gob in origana, pa s koruzo !
damn.... pocas se jo bom ze navelicu...
drgac je pa najbols pica k jo moja mami nardi...
Excuses are useless! Results are priceless!
tejo ::
Jest sem ravno danes jedel pico, ki jo je spekla mami.
Na žalost me je zmotila pri testitanju Detonatorjev 12.**, ampak pica je bila pa dobra!
Sestavine:
Sunka
Sir
Paradižnik
Neke začimbe (ke ene)
pa seveda testo
Pica je bila po sestavinah revna, ampak DOBRA!
Na žalost me je zmotila pri testitanju Detonatorjev 12.**, ampak pica je bila pa dobra!
Sestavine:
Sunka
Sir
Paradižnik
Neke začimbe (ke ene)
pa seveda testo
Pica je bila po sestavinah revna, ampak DOBRA!
R0K ::
Moja zgleda takole :
Navadna pizza (šunka, sir,...)
+
-mleto meso (dodatki)
-česen
-kisla smetana
-jajčka
Navadna pizza (šunka, sir,...)
+
-mleto meso (dodatki)
-česen
-kisla smetana
-jajčka
Yohan del Sud ::
Tejo? Pod Gradom? Jiiihaaa! Škoda da sem z lj. Priporočam definitivno. Aja to je v tržiču na stari cesti na ljubelj.
OZZY ::
Hm pizza. Moja najlubša hrana.
Pri meni mora biti obvezno navadna. Obvezno mora biti gor dvojni sir in gobe ter česen.
Ko pa jo mam pred sabo pa gre gor še tabasco in malo popra včasih tudi malo tatarske, če punca slučajno vzame kalamare.
Mora pa biti obvezno pečena v krušni peči in narejena iz pivskega testa.
AAAAA.
Zdej sem pa tok lačn ratu, da morem obvezno eno pico naročt.
Pri meni mora biti obvezno navadna. Obvezno mora biti gor dvojni sir in gobe ter česen.
Ko pa jo mam pred sabo pa gre gor še tabasco in malo popra včasih tudi malo tatarske, če punca slučajno vzame kalamare.
Mora pa biti obvezno pečena v krušni peči in narejena iz pivskega testa.
AAAAA.
Zdej sem pa tok lačn ratu, da morem obvezno eno pico naročt.
Go with the flow.
Rott-von-weiler ::
tak ko je tomas na začetku reko mocarela je sumljiva na pici ko je topla je zelo dobra ko pa postane pica malo bolj hladna in z njo tudi mocarela je kot čigumi al pa ko podplat sory samo jas sn mel tako izkušnjo
-------------------------------
piši kao što govoriš
piši kao što govoriš
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 241636 (1485) | alekskac |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 149625 (554) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56644 (36517) | bluefish |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26600 (24348) | Vajenc |
» | PIZZA - recept oz. če ni skrivnost, kako jo pripravite? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21098 (19329) | krneki0001 |