» »

Milijon za Thunderbirda 1.0

Milijon za Thunderbirda 1.0

Mozillazine - Razvijalcem Mozille Thunderbirda, ki je končno prilezla do različice 1.0, je podobno kot razvijalcem Firefoxa uspel veliki met. Na strežnikih z novo različico tega odprtokodnega odjemalca za elektronsko pošto so namreč zabeležili milijon prenosov datoteke.

To prikazuje na dejstvo, da se vedno več uporabnikov odloča za odprtokodne alternative programom, ki ponavadi pridejo skupaj z operacijskim sistemom. Ostaja pa vprašanje, ali je to zaradi agresivne propagande, ali pa zaradi dejstva da uporabniki postajajo bolj osveščeni. Brez dvoma pa alternative predstavljajo napredek v varnosti na internetu.

15 komentarjev

nurmaln ::

a mi lahko prosim nekdo na hitro pove kaj so glavne prednosti thunderbirda pred outllook express

Bistri007 ::

OSVEŠČENOST == PROPAGANDA

Pegaz ::

"Odbijanje" spama

overlord_tm ::

a mi lahko prosim nekdo na hitro pove kaj so glavne prednosti thunderbirda pred outllook express


ammm, probi pa vidš:D .

Avalonis ::

Če se motim naj me nekdo obesi za jajca...

Torej...večina virusov/črvov, ki se širijo po netu izrabljajo določene za Outlook Express specifične varnostne pomankljivosti. Teh pomankljivosti v Thunderbirdu ni, so pa verjetno druge. Trenutno je velika večina virusov/črvov napisanih za izkoriščanje lukenj v IE/OE in tukaj je tudi glavna prednost FF/TB.

Pusti času čas in tudi FF/TB bosta postala ranljiva.

Masamune ::

tko ko je overlord reku... probej in bos vidu. moje mnenje je, da je zelo preprost, zelo pregleden in zelo zmogljiv. iz se M$ ne pise na njem :D :D :D
lp, j

gobice ::

Jst sm mislu, da bo Thunderbird lahko nadomestil Outlook, ampak ima precej manj funkcionalnosti. Čakam na verzijo 2.0 :D

Mavrik ::

Thunderbird je e-mail klient. Outlook je personal organiser. Edini MSev produkt s čimer se Thunderbird lahko (in želi) primerjati je Outlook Express.
The truth is rarely pure and never simple.

Microsoft ::

...ali pa zaradi dejstva da uporabniki postajajo bolj osveščeni.
Ce si dost ozavescen, je IE dovolje vredu, da si varen.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

ghaefb ::

gobice: potem bi moral probat Evolution >:D
_ghaefb

poweroff ::

Preprosto je Outlook Express (in tudi Outlook) zastarela tehnologija. Če hočeš kaj več, seveda. Recimo šifriranje mailov, spam filtre, iskanje in filtriranje sporočil, itd. Ko sem začel uporabljati Thunderbird doma, sem videl, da enostavno ne morem več nazaj. Preprosto cel kup malenkosti, ki ga naredijo bolj funkcionalnega.
sudo poweroff

GRainbow ::

Men je uganka zakaj ne more MS, ki je ohoho firma mal vec pozornosti posvetit razvijanju (in vse kar pase zraven) taksnih programov, ki pridejo v kombinaciji z Win OS. Ker, ce neko podjetje, ki ima zelo malo zaposlenih in se ukvarja z vec produkti naenkrat lahko sledi zeljam kupcev in pritisku napredka in nezazeljenih programov - vsebine (ce ze govorimo o taksnih stvareh), zakaj tega nebi mogel pocet microsoft, ki ima dost vec kapitala, zaposlenih, ...

Saj ni cudno, da niso popularni, ce ne pokazejo nic interesa za taksne stvari.
Se nekomu, ki ne sledi tolk tem stvarem, se posveti, da se grejo cudne igre.

They think they own the world.

Mozilla je dober program, ki odlicno sluzi potrebam nekoga, ki zeli uporabljati aplikacijo te vrste.
Vsec mi je njihov minimalisticni pristop k stvarem - ima to, kar potrebujes in nic vec - in to kar potrebujes je zelo enostavno najti.

Sam se nisem presel nanj (imam pa ze pripravljenega v quick launchu ter v njem vse nastavljeno - za hude case), ker mi trenutno, za moje potrebe, OE se odgovarja.

...

Romčy ::

Kaj bo pršla ta stvar tudi v Slovenščini?

WhiteAngel ::

GRainBow: Čisto enostaven odgovor, ker se jim ne splača. (itak 90% uporablja njihove produkte, dokler ne bo padlo pod 50% ne bodo mignili). Druga teorija pa je, da so bitko že izgubili in ne bodo več vlagali v razvoj brskalnika in poštnega odjemalca, ker nima smisla. Rajši nudijo FF in TB zraven OS-a v prihodnosti. Nuditi morajo le support (pa še to le tehnično pomoč), ki pa ga lahko zelo enostavno dosežejo (oba projekta sta free in odlično dokumentirana). Boli jih k*rac za naše podatke, kavne mlinčke in živce. Važno, da je $$$.

darkolord ::

Druga teorija pa je, da so bitko že izgubili in ne bodo več vlagali v razvoj brskalnika in poštnega odjemalca, ker nima smisla.
V Outlook bodo sigurno še vlagali


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je kultura odprte kode mrtva? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
508076 (6133) čuhalev
»

PHP4 se počasi poslavlja

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
374151 (2783) sverde21
»

Kako hroščati so odprtokodni programi

Oddelek: Novice / Varnost
415847 (3488) 64202
»

Je OpenOffice.org za slovensko državno upravo predrag? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
42139935 (31398) jype
»

Mozilla Firefox 1.0.2 v vsej svoji mogočnosti je tu! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
11311083 (8405) njok

Več podobnih tem