»

Izšel Firefox for Mobile 1.0

vir: engadget
engadget - Projekt, pred časom poznan tudi kot Fennec, je končno dosegel prvo popolnoma stabilno različico, 1.0. Brskalnik je zaenkrat v različici 1.0 sicer na voljo le za operacijski sistem Maemo, medtem ko je različica za Windows Mobile še vedno v alfa stadiju, za Android pa še pripravljajo prvo javno izdajo. Mobile Firefox 1.0, ki si ga lastniki Nokie N900 in N810 že lahko namestite, s seboj prinaša podporo Weave, ki omogoča deljenje zaznamkov, zgodovine, gesel in še česa prek več različnih sistemov, tudi mobilnih. Podpira tudi Awesome Bar, ki omogoča iskanje po spletu in zgodovini, brskanje v zavihkih, razširitve, ter se zaveda vaše lokacije in tako prilagodi zemljevide in ostale informacije, povezane z lokacijo. Vgrajena je tudi podpora Adobeovemu Flashu,...

30 komentarjev

Francoska vojska prispevala kodo za Thunderbird 3

Slo-Tech - Francoska državna uprava je, kot smo v zadnjem času večkrat poročali, velika uporabnica odprtokodnega programja, kot kaže pa v skupnost tudi prispevajo.

Francoska vojska se je tako pred časom zaradi varnosti namesto programa Microsoft Outlook na 80.000 računalnikih odločila uporabljati odprtokodni odjemalec e-pošte Mozilla Thunderbird. Za Thunderbird so pričeli v okviru projekta Trustedbird razvijati številne varnostne izboljšave, nekatere med njimi pa so tudi vključili v tretjo različico Mozille Thunderbird.

Po mnenju francoske vojske je prednost odprtokodnega odjemalca e-pošte Mozilla Thunderbird ravno odprtost, ki jim omogoča razvoj številnih varnostnih dodatkov. Po mnenju slovenske vlade pa je koda Linuxa preveč odprta in zato neprimerna za končnega uporabnika.

27 komentarjev

Thunderbird ne bo dovolil infokraje

Mozillazine - Mozilla Foundation ne pripravlja novosti samo v svojem brskalniku, pač pa tudi v njegovem bratu - poštnem odjemalcu Thunderbirdu.

Že pred dnevi je Scott MacGregor predstavil sprotno črkovanje v različici za Windows. Med vnašanjem besedila se besede, ki niso v izbranem slovarju, obarvajo z rdečo vijugasto črto, podobno kot v urejevalniku besedil in tudi nekaterih poštnih odjemalcih. Poskusite lahko razvojno različico z vgrajeno noviteto, vendar pred tem preberite opozorila in opombe v forumu. Najnovejša pridobitev Thunderbirda pa je zaščita pred...

11 komentarjev

Milijon za Thunderbirda 1.0

Mozillazine - Razvijalcem Mozille Thunderbirda, ki je končno prilezla do različice 1.0, je podobno kot razvijalcem Firefoxa uspel veliki met. Na strežnikih z novo različico tega odprtokodnega odjemalca za elektronsko pošto so namreč zabeležili milijon prenosov datoteke.

To prikazuje na dejstvo, da se vedno več uporabnikov odloča za odprtokodne alternative programom, ki ponavadi pridejo skupaj z operacijskim sistemom. Ostaja pa vprašanje, ali je to zaradi agresivne propagande, ali pa zaradi dejstva da uporabniki postajajo bolj osveščeni. Brez dvoma pa alternative predstavljajo napredek v varnosti na internetu.

15 komentarjev

Thunderbird 1.0

Mozillazine - Slab mesec po Firefoxu 1.0 je na voljo njegov kolega, Thunderbird 1.0. Prva uradna različica Thunderbirda ponuja nepredne rešitve za upravljanje elektronske pošte, kot so pametno ustavljanje odpadne pošte, zaščita pred zlobnimi prilogami, šifriranje in digitalno podpisovanje sporočil, hitro iskanje sporočil, imeniki za shranjevanje iskanja ... Obenem je Thunderbird snovan na temeljih Firefoxa, torej ponuja tudi dodatne razširitve, teme, prilagodljiv vmesnik in drugo. Ste navdušeni? GetThunderbird.com!

11 komentarjev

Winamp 5.06

Winamp - Pri Nullsoftu so, novicam o koncu razvoja njihovega glasbenega predvajalnika navkljub, izdali novo različico Winampa. Nova različica 5.06 potrjuje njihovo namero, da programa ne bodo več dopolnjevali, temveč samo še izpopolnjevali, saj ima različica le nekaj odpravljenih hroščev. Lepo, da tudi po koncu uradnega razvoja, še vedno skrbijo za uporabnike.

Novo različico lahko dobite tukaj.

35 komentarjev

Iskanje lokalno, drugič

News.com - V zadnjih preteklih mesecih se je Google začel pospešeno seliti na druga področja. Eden najbolj odmevnih kosov njihove programske opreme je bil gotovo Google desktop search, za katerega se je sicer izkazalo, da ima nekaj varnostnih lukenj, a je vseeno prišel v precej množično uporabo. Prav tako so se že pojavile govorice o izdaji svojega Instant messenger programa.

To pa seveda nikakor ni všeč njegovemu najbližjemu konkurentu, MSNju, saj mu število uporabnikov počasi, ampak vztrajno pada. Zato so se odločili za svojo protiofenzivo in to z izdajo svojega lastnega programčka za lokalno iskanje, ki deluje na podoben način kot Googlov. Samo orodje je bilo v razvoju že dlje časa, saj so tehnologijo predstavili že v juliju, medtem ko je izid Google Desktop Searcha vplival na to, da so razvoj pospešili ter točneje določili datum izida. Odločili so se, da bodo orodje izdali do konca tega leta in s tem neposredno konkurirali Googlu.

Medtem pa je tudi Yahoo! že objavil začetek razvoja...

11 komentarjev

Firefoxu je uspelo

Slo-Tech - Kot smo že poročali so ustanovili spletišče spreadfirefox, ki si je zadalo cilj, da bi v desetih dneh Firefox preneslo milijon uporabnikov. Rekord jim je uspel že v štirih dneh, torej v manj kot 100 urah. Danes se je prijavil tudi uporabnik slo-tech, me zanima kdo je to. [:)]

Kot je nekdo že napisal: Netscape lost it, and Internet Explorer won only a battle. People, the browser war is finally over. Get Firefox!

98 komentarjev

XP = eXtra Proprietary

Linux Today - Zanimiva primerjava. XPji naj bi bili zelo podobni 'turistični pasti'. Gre za to, da ti v tujem mestu neznanec ponudi pomoč in pravi, da te bo peljal do vseh najboljših trgovin in turističnih točk. Kmalu pa turist ugotovi, da ga neznanec vodi le do lokalov, ki so v lasti njegovih sorodnikov, ali pa od njih dobiva povratne usluge. Skratka, da je bil grdo prevaran.
Za razliko od turistične pasti, ki jo lahko kadarkoli zapustite, pa se uporabniki MSjevega Passporta ne bodo mogli tako hitro odvaditi...
RedHat ob tem poziva k bojkotu MSja dokler se ne spametuje in neha z 'priklepanjem' uporabnikov na svoje storitve. Gre tudi za to, ali naj o tem kaj je dobro za uporabnike odloča kapital (ki mu dejansko ni mar za ljudi) ali uporabniki sami.

0 komentarjev