» »

Kje so prerokove karikature

Kje so prerokove karikature

««
3 / 11
»»

cirecire ::

Spomnite se kaj vse je zaganjala RKC in kaj bi zagnala, ce bi nekdo objavil karikaturo Jezusa, kako 'obdeluje' eno nesrecno ovcko iz crede.

Ja verjetno bi se po ulicah Evrope takoj začele sprehajati horde zamaskiranih katolikov z kalašnikovi v rokah in bi grozili navinarjem tako kot to počnejo potomci preroka Mohameda...

Danes so muslimani v Londonu pozivali na linč in sekanje glav novinarjev...pa jih je policija samo mirno opazovala...

Rad bi pa rekel samo še to, da nekateri kar tako pavšalno Kristusa povezujete samo z RKC.
Kristus je Bog vseh kristjanov in ne samo katolikov...Kristus je Bog tudi od pravoslavcev, evangeličanov, baptistov, metodistov, mormonov, anglikancev, prezbiterjancev....

Thomas ::

Dragi moji kristjani (in ateisti ter navadni pogani)!

Vam je že kliknilo mogoče, da požig zastave Danske, je požig križa, krščanskega simbola? Zato je to tak hit! Jebeš ameriško zastavo, njo je že dolgčas požigat, tukaj je pa idealna priložnost, da se ... množica izživi nad simbolom antagonistične in osovražene vere.

Ni vam kapnilo, ane?

Ali ste prenaivni in predobrohotni ljudeki, moja malenkost pa sem vendarle toliko pronicljiv, da sem skužil? (Ne brez pomoči!)

(Mirovnik bo seveda rekel, da sem samo bolj paranoičen, ampak on ni relevanten.)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cirecire ::

Thomas ima seveda prav...tukaj se vidi, kako muslimani teptajo križ na danski zastavi...


Thomas ::

> tukaj se vidi, kako muslimani teptajo križ na danski zastavi...

Odpadnika od Islama v krščanstvo kaznujejo s smrtjo. Zraven - najbrž čisto rutinsko - uničijo še vse simbole njegove vere.

Seveda, že tudi predno so bile objavljene tiste karikaturce.

To premisli, kdor še ni!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Zaradi islamske jeze, se tresejo hlače Bushu in krilce Condolisi.

Jemljeta v bran "sveto jezo muslimanov" in se požvižgata na svobodo govora, tipično ameriško vrednoto.

Seveda, še vedno rešujeta Irak in vse Arabce ... ampak tako cincanje in kompromisi so škodljiva reč. Slabo! Zelo slabo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Ma ne Thomas.. to je navadna rdeča zastava. Tiste bele črte so zato, da se zakrijejo šivi.>:D Hm res je malo preveč hude krvi okoli nedolžnega heca, je pa že res da tak bes in netoleranca ni ravno v prid napredku človeštva. Grožnjam se je težko nasmehniti, po tem, ko skoraj vsak dan kje poči kakšna bomba. Vendar na bes norega ne gre vračati z besom ponorelega. Torej, če bodo američani uspeli ukrotiti lastno islamsko populacijo, bo tudi evropejcem moralo nekako uspeti naučiti se ravnati z ljudmi različnih ras, ver in tako imenovanih "prepričanj". Vedeti je treba, da če pokličemo "policaja" nam bo rekel da so zapori čist ful, dnarja pa ni..komaj 70 biljončkov za futr in plače v starmu arestu...no če bo fejst grmel se bo dnar našel. Pa ne da bi to morebiti bilo dobro?Francozi so bili res kar mal paf zadnje čase in konflikt je tu...samo morda bi morali malce prej misliti na to.>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

Sej v tem samo se midva razlikujeva, donfilipo.

Ti bi reševal zadeve mirno, zame je "mir" postranskega pomena. Ker nimaš miru, če se preveč bojiš vojne.

Lahko pa iztržiš premirje, to pa ja. Bin Laden ga ponuja. Za začetek recimo nekoliko omeji svobodo govora s Šerijo ... lepo se opraviči ... skloni glavo in upogni koleno ... pa boš dobil premirje.

-------

Se pa lepo uresničuje moja napoved od začetka teme, da desno od Busha, vključno z njim ... bodo sklepali čudna zavezništva. Rabini in visoki krščanski predstavniki ... "razumejo jezo muslimanov".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

/sarkazem on

Jaz bi predlagal naslednje - ker se v tisku v muslimanskih državah in na njihovih spletnih straneh pogosto pojavljajo karikature, ki so žaljive za države/voditelje Zahoda, predlagam da se najprej od problematičnih držav zahteva opravičilo, pol začasna prekinitev gospodarskih stikov, seveda je zraven obvezno zažiganje zastav na množičnih protestih, šefi držav Zahoda pa naj grozijo s "povračilnimi ukrepi" v obliki napadov na civilne cilje.

/sarkazem off

Si lahko kdo zamisli takšno reakcijo s strani zahodnih držav? Ne more? No, pol je jasno, kje se na grafu tolerance nahajajo muslimani. Očitno ne preveč visoko...če zganjajo tako štalo zarad par slikic.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

Eh, kdorkoli je objavil karitature je mal bebav. Mislim, ne opravicujem dejanj muslimanov in njihovih pozivov k javnemu lincu. Sicer pa tega ne pocnejo vsi muslimani, extremisti pac. Tudi med kristjani so extermisti.

PS: Bi bile nako bebav, ce bi objavil kako Jezusovo karikaturo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Thomas ::

> Bi bile nako bebav

Ga cukaš?

Odmajej se pogledat mau višje karikaturo Busha in krščanskega Boga, kit!

To je pa v redu?

Mislim, veličastno od Busha, da se takim karikaturam smeji in hkrati bedno od njega, da požre dol vnaprejšnjo priviligiranost tistih, ki vsak dan vpijejo, da zasluži smrt.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

podbevna ::

BW: Ja, samo v Evropi naj bi imel pravico biti "bebav". To je osnova naše kulture. Iz različnih mnenj in njihovega izražanja se kljub "bebavosti" marsikaj pomembnega rodi. In zato ne smemo pristati na nobene kompromise v tem pogledu.

Oni naj so v srednjem veku s svojim šeriatom, mi smo pa take fore s strani lastnih opižamljenih svetih mož prerasli v dobi razsvetljenstva.

Phil ::



Tale mi je najbolj všeč. Fino kaže trenutno stanje, ane?
LP

donfilipo ::

>Ti bi reševal zadeve mirno, zame je "mir" postranskega pomena. Ker nimaš miru, če se preveč bojiš vojne.

No ja Thomas maš prav. Samo dejstvo je, da kej več kot prdniti od besa ne morem. In tako že stalno zračim sobo. Tako da malo pacifizma ne škodi....No da bomo malo resni. We are dealing with terror here. A ma kdo kak link, ali pa idejo kako se s tem hudičem pravzaprav učinkovito spopasti, da boj ne traja 20 let? Da pa islam nima nobene veze s tem je pa jasno. Kakšno vezo je imel pa papež s križarji? Povsem nezakonsko.>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

2tiLen ::

Tomas: Se pa lepo uresničuje moja napoved od začetka teme, da desno od Busha, vključno z njim ... bodo sklepali čudna zavezništva. Rabini in visoki krščanski predstavniki ... "razumejo jezo muslimanov".


Seveda. Kritika islama je kritika vere. Verski dostojanstveniki pa kritike zelo neradi slišijo. Pa ni važno iz katerih logov prihajajo.

Dopuščanje kritike druge vere pomeni, da dopuščaš tudi kritiko svoje. Hop pa si na vročem stolu.

Oni pa so nezmotljivi in od boga poslani.

Tale duhovščina je vsa ista. Različne vere pa isti koncept. Z zgodbicami voditi ljudi. V nekaterih primerih koristno. Ne pa vedno.

BigWhale ::

> BW: Ja, samo v Evropi naj bi imel pravico biti "bebav". To
> je osnova naše kulture. Iz različnih mnenj in njihovega
> izražanja se kljub "bebavosti" marsikaj pomembnega rodi. In
> zato ne smemo pristati na nobene kompromise v tem pogledu.

Ja, se strinjam. Samo je vseeno butasto, kdorkoli je ze karikiran. S tem clovek nic ne pripomore k resitvi problemov v dani situaciji.

Je pa tako dejanje, v nasem primeru mogoce se toliko bolj trapasto, ker se ve, da je med muslimani toliko vec ljudi, ki bi znali precej bolj burno odreagirati na vse skupaj.

Ti tudi ne gres in ne reces najbolj kolericnemu sosedu, da je tepec zarukan, ker ves, da bo popenil in te sunil na gobec. Potem pa po moznosti se stokas kak nasilnez je... ;) Okrog tega, cigava je tista hruska, ki raste na meji, se zmenis s pametjo ne z zmerjanjem.

Thomas ::

> Je pa tako dejanje, v nasem primeru mogoce se toliko bolj trapasto, ker se ve, da je med muslimani toliko vec ljudi, ki bi znali precej bolj burno odreagirati na vse skupaj.

Hja. Zdej bomo dokazovali svobodo izražanja na recimo krisjanih, risali krščanskega boga v karikaturah, ker ti samo malo pojamrajo. Samo jim bomo že zagrenili življenje in pokazali, kdo je gospodar. Za stvar principa gre!

Muslimanskega preroka pa ne bomo smešili, ker so njegovi sledilci preveč divji. Tukaj raje ne bomo dokazovali svoje načelnosti.

Tako licemerni so Whale & Co.

Bljek!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Tam ti nekdo grozi, da se bo razstrelil pred osnovno solo, ti mu pa 'jebes mater/preroka/...' oziroma se kako drugace obnasas, da ga se bolj razbesnis.

Brihtna ideja! ;)

Sploh ni finta kdo je cigav prerok in kam spada.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Mr.B ::

Stver je čisto moralnega tipa.
Če se ti vernik, katerekoli vere , pa se ti v časopisu posmehujejo na račun tvojih verskih simbolov, boš reagiral ?
Odvisno ? Vatikan je politična organizacija, in se bo temu primerno odzval. Ker pa so posledično temu morelne norme toliko nižje, bodo, če bodo reagirali malo drugače.
Uprašanje je kako bo reagiral vernik rimokatoliške cerkve ? Verjetno nikoli, vsaj dosedaj niso, ker pomeni ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Brane2 ::

IMHO je vse skupaj bolj malo pomembno.

Če se bodo še nekaj časa kur*ili, bodo dobili od kake EU "atomski sleva", ukinitev vseh vrst pomoči, pa mogoče še kaj.

Folku se bo prej ali slej strgalo in bodo na demokratičen način pokazali, kaj si misli o nedotakljivosti posameznikov, še posebej neživečih.

IMHO si muslimani na tak način delajo precej slabo uslugo. Če kdo lahko bojkotira in omejuje koga, je zahod v prednosti.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

> Tam ti nekdo grozi, da se bo razstrelil pred osnovno solo, ti mu pa 'jebes mater/preroka/...' oziroma se kako drugace obnasas, da ga se bolj razbesnis.

Jah sej kaj sem pa rekel drugega. Whale zna zajebavat vse, Katoliško cerkev seveda tudi ... vendar spoštuje grožnje jihadistov in tukaj bo pač otopil svojo ostrino. Bo raje malo bolj zajebaval RKC in nadoknadil svojo liberalno načelnost.

Faux Bubba, SLO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Thomas - z idejami o teptanju križa na zastavi itd. te zanaša proti verski netoleranci... hočeš spor zaradi karikatur spremeniti v medverski spor? Komuniste si že uspešno noter privleku, vlečeš še katolike?
sudo poweroff

Thomas ::

> z idejami o teptanju križa na zastavi itd. te zanaša proti verski netoleranci...

Mene? Jest bi reku da tiste, ki te križe teptajo, ne mene.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gumby ::

ce je kdo dejansko pripravljen nekoga ubit zaradi ene po**** karikature, potem je zrel za ustonovo zaprtega tipa

ce je cela drzava ali celo ljudstvo tako neumno, jo lahko res samo se obzidamo in damo gor znak za boihazard

Vanich ::

Slike iz Londonskih demonstracij.
Slike so prave, NI ! fotoshop !

I rest my case.








cirecire ::

Je ravno te demonstracije v Londonu sem jaz včeraj omenjal...kjer so zamaskiranci pozivali na zločine...

Sprašujem se do kdaj bomo na zahodu trpeli te zamaskirane norce, ki pozivajo na linč in holokavst sredi zahodnih mest, pri tem pa se sklicujejo pa svoje pravice...Te muslimani iskoriščajo vse dobrobiti zahodne demokracije in socialne države dokler so v manjšini in jim to ustreza. Ko pa so v večini pa sami najbolj brutalno zatirajo drugače misleče in druge religije...

Ko gledam takšne prizore sem še bolj prepričan, da ima Izrael prav, ko vedno brez milosti obračuna po načelu "zob za zob" in vedno trikratno vrne milo za drago tem divjakom...Oni razumejo samo jezik močnejšega...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

TESKAn ::

Če je to res...potem so tile ljudje zreli, da jih damo na avtobus, peljemo do najbolj vzhodne meje in jih lepo brcnemo čez. Je*** to, da so državljani EU. So meje, prek katerih ne bi smeli it.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

"Mirovni Inštitut" pa malo više izjavlja:

> [Thomas] hočeš spor zaradi karikatur spremeniti v medverski spor?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cryptozaver ::

A si upa kdo it sred Bagdada s podobnimi transparenti pozivat belce k mascevanju zaradi nekih verskih razlogov (bi se hitro kaj naslo)... hmm cas prezivetja bil bil hudo kratek.

Civiliziranost vcasih ni dobra.

Double_J ::

Jaz mislim, da je nujno spisat nove zakone za izgon iz države in to po hitrem postopku in tudi količinsko za veliko število ljudi. To je zelo za premislit kakšne točno, ampak se da spisat res dobre. Ko se bo situacija zaostrovala in bo blizu državljanske vojne, bodo stranke imele tudi to v kampanji. In če nobeden ne bo izgnancev hotel sprejeti, bo celotna EU izvažala ta folk na severne obale Afrike, kjer je nekaj njenega teritorija.

Če ti nasprotuješ osnovnim idealom in idejam svobodne družbe, te enostavno ne rabimo tu. Tebe in somišljenike lepo na trajekt.

Thomas ::

Ja. Ampak mormo vedet, da še včerej, je bil za razne Mirovne inštitute in druge "progresivce" največji problem ta, da so v Guantanamu po pomoti postregli s pork menujem, CIA pa na svojih poletih v Romunijo ni imela sedežev prvega razreda za višji rank Alkajde.

Tam nekje smo.

Zdej sta pa dve kalkulaciji. Ena, da bomo (kot Zahod) naposled le dojeli, kar Izraelci trobijo že nonstop.

Druga - Alkajdina - da se bo Zahod usral in dobil za nagrado pol tedna dodatnega premirja, pred naslednjo rundo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Alo a je kakšen sociolog tuki??? Če vemo, da po raziskavah 76% američanov verjame v biblično kreacijo sveta, 79% verjame v čudeže v bibliji in samo 15% jih verjame v Darwinovo teorijo o evojuciji, potem bo marsikomu jasno, da če je to možno v deželi materializma in velike blaginje in znanstvenega napredka, so podatki za kavbojske šerif dežele še malo hujši. Torej takole zažiganje in vpitje lahko zlahka sprožimo celo v ZDA ali pač kjerkoli. Zdaj ostane samo še izbira ali pustimo Darwina živega ali ga zažgemo na grmadi, ker 85% ljudi meni da žali boga. No toleranca je po moje stvar, ki se veča z razvitostjo kulture. Tako Darwina že pred x leti niso zažgali, le malce so ga smešili in to ga še danes. In ne verjamejo mu. In v tem tiščanju pa grmi zajec. Zakaj ljudje znanosti nekako ne verjamejo, in zakaj ravno obljubljanje posmrtnih nagrad večini ubožnih (no človeka se da naredit ubogega pa če zasluži 20.000 sit na dan..preverjeno) pomeni več kot misli velikih mislecev zadnjega obdobja (Einstein, Gandhi in jasno moram dodati Hitlerja, ki dokaže da vojna pač ni vedno dobro sredstvo za dosego ciljev ni bil pa tako velik mislec.) Na kateri ravni znanja in inteligence se pojavi bariera tipa: to pa lahko razume samo bog? Je to res že pri Darwinu? In ali so Arabci res toliko neumni, da ne bi vedeli, da je tisti Danec `just wanna make a buck or two`, da pa preroka ali mesijo noben penzel že po definiciji ne more užaliti, ker če eksistira potem gleda na nas po protokolu in se mu zdimo zabavne in poredne kreature. Ali pa so le oni tisti, ki so na nekaj jezni in nonstop užaljeni? In bi bili taki tudi če pride Mohamed osebno in reče ma pustite tiste z rdečimi zastavami pri miru? Ali pa jih res kultura uči netolerance do nevernikov?:\
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Daedalus ::

EU mora na tem mestu za dalj časa ukinit pomoč vsem državam, kjer so na oblasti/al pa samo harajo naokoli razni Hamasi in Al Akse. Kar se pa tiče demonstracij v Londonu - za dolgo časa, ampak res dolgo časa zapret, če je možnost pa za vedno izgnat avtorje/prenašalce tistih plakatov. Tu se moja toleranca neha...takih groženj se ne sme dopuščat. Nikjer in nikoli. Mora se dati jasno vedet, kdo se bo komu prilagajal.

They can do this our way...or the highway. Druge možnosti ni. Je ne sme biti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> In ali so Arabci res toliko neumni, da ne bi vedeli, da je tisti Danec `just wanna make a buck or two`, da pa preroka ali mesijo noben penzel že po definiciji ne more užaliti

A ne dojameš, da je ogorčenje samo maska? Za "sveto jezo". Pa ne toliko nad neverniki, kot nad belci?

Religija je tu sekundarna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

>A ne dojameš, da je ogorčenje samo maska? Za "sveto jezo". Pa ne toliko nad neverniki, kot nad belci?

No tole se zlahka preveri...in če je res malce poenostavi zadevo. Belih ...ne samo belih....arijskih muslimanov poznam kar nekaj. Let us see>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

Hja, arijski muslimani ti ne bodo vedeli povedati, saj sami tudi ne vedo, v čem je caka.

Vojna za pašnike je v centru dogajanja, evropski so pa lepo zeleni.

Da se to manifestira kot verska vojna, je pa "navada" iz zgodovine. Bolj mehanizem iz zgodovine.

Samo bi bilo vseeno zanimivo prebrati, kaj arijski muslimani mislijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::


drejc: Kako naredit selekcijo, ma kdo kakšno idejo?
Ja, najbolje kar glede na versko oz. narodnostno poreklo. OK, TO JE BILA IRONIJA. Drejc, pazi - zanaša te na spolzek teren.


Hehehe Matthai, jest sm humanist, bi rajš kakšno bolj humano selekcijo naredu. Tib pa kr naravno pustu ane, sj prow sam je mal preveč krvava za moj okus. (ni podtikanje, je dejstvo ki ga učijo na osnovnih šolah)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

drejc ::

Matthai ne pomni kako je zgledala naravna selekcija V Turčiji in Egiptu, vsakič ko so prišli na oblast verski fanatiki.

Coup d'etat
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

donfilipo ::

>Samo bi bilo vseeno zanimivo prebrati, kaj arijski muslimani mislijo.
Bo mal za počakat Thomas..lahko pa povem kaj je priznal nekdo, ki je bil 5 let odsoten v Iraku iz moje soseske in sem mu namontiral kh..khm..m linux (majhnega mehkega če bo priden pa dobi dolgega trdega)...prav da je šu ke zarad dnarja in da uni na zanjo nč sami nardit in ko jim bo nafte zmankal bojo pocrkal...No ni musliman...je materialist in v boga verjame toliko kot Rockefeler, ki se ni dal pokopati s 5 metersko šivanko (40cm šivankino uho..drago a odrešujoče_Acroni). Pa še nekej misli...misli da so mirovniki tam tudi zaradi črno mastnega denarja..nafte. Toje je pa hud DEJA VU. Ampak pravi..ne tisti iz gumarabike.>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

para! ::

A to je dovoljeno? Grožnje na demonstracijah, namreč?

lp
Death before dishonor!

Phil ::

Eh ZDA so pa zatajile. Lahko bi rekli da se obnašajo povsem po "evropsko". Pa ravno iz Evrope bi se lahko naučili da tako "paktiranje" z muslimani dolgoročno ne pelje nikamor.
LP

flipflop ::

A to je dovoljeno? Grožnje na demonstracijah, namreč?


Očitno je dovoljeno če si na pravi strani. ;(

Thomas ::

> Eh ZDA so pa zatajile.

Če bi bila Ameriška politika v tem primeru kaj vredna, bi rekli:

"Danska nam je pomembnejša od celega Bližnjega Vzhoda minus Izrael."

Se pa obnašajo ko eni Francozi, smotkoti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Azrael ::

> Se pa obnašajo ko eni Francozi, smotkoti.

Ali bi bila to lahko namerna replika EU cincanju, mlačnemi in kapitulantski politiki do Iraka, ko bi bila potrebna mednarodna enotnost, pa je zaradi EU ni bilo ?

Klofuta EU in jasno opozorilo javnosti, kaj pomeni v takih stvareh popuščanje ? Mogoče še kot, da ZDA ne bodo vedno reševale EU iz težav, da naj kaj končno učinkovito naredijo tudi sami ?

Malo se mi zdi čudno, da bi se teh večnih zgag, kar naenkrat vsi ustrašili.
Nekoč je bil Slo-tech.

IceIceBaby ::

Nevem kako mi je uspelo, ampak za te karikature sem šele danes pri poročilih izvedel (sem bil mal ven iz realnosti zgleda :)) Rečem lahko samo to, da so kofi anan in vsi ostali, ki se opravičujejo muslimanom za to dejanje navadne pič** muslimani pa spet nazorno pokazali, da niso kompatibilni z ostalim svetom. Jaz samo še čakam kdaj nas bodo začeli nukat.

Meni se zdi neverjetno in smešno obenem, da so te prasci zaradi ene take stvari pripravljeni ubijati in uničevati vse okoli sebe. Za mene so takšni ljudje navadni izrodki, in nič nebi imel proti če bi jih spravili z zemlje.

Barakuda1 ::

Malo se mi zdi čudno, da bi se teh večnih zgag, kar naenkrat vsi ustrašili.


Res ne vem čemu se čudiš in zakaj? Saj to ni prvič.

Se še spomnite kako je bilo z založniki, knjigarnami ali knjižnicami, kjer si nisi mogel mirno in brez problemov izposoditi, naročiti ali kupiti znane knjige "Satanski stihi"?

Da o letalskih prevoznikih sploh ne govorim

Iz strahu pred maščevanjem fundamentalistov, Salmana Rushdieja niso hoteli spustiti na letala družb British Airways in Lufthansa


Je bilo takrat kaj drugače?

p.s.
Mimogrede. Tud slovenci se nismo lih izkazali s pogumom in pokončnostjo.
Prevod je ugledal luč sveta šele leta 2005.
Hja, celih 17 let je bilo potrebnih.:(

Barakuda1 ::

kst :| (in ostali)

Prosim za kultiviran dialog.
Z načinom in opazkami kot so tvoje kst, pač ne kažeš, da si/ste kaj drugačni in boljši od tistih, ki jih (povsem opravičeno) kritizirate.

IceIceBaby ::

barakuda, kater del mojega posta točno te moti ? Tisto o kofiju ananu ali tisto kjer sem napisal da so muslimani prasci in izrodki ?

Če gre za kofija bom popravil, če pa za muslimane pa sploh ne bom več pisal. Če ljudi, ki so zaradi ene blesave slike pripravljeni ubijati ne smem označiti z izrodki očitno nisem v primernem stanju za to debato.

Barakuda1 ::

kst, če si tako nesamokritičen, lahko pol kar nehaš priobčati neprimerne poste. Nimam nič proti.

Double_J ::

Report: Germany to expel hundreds
Sunday 23 January 2005, 9:08 Makka Time, 6:08 GMT

German officials are drawing up lists of hundreds of Muslims to be deported from the country under a new law making expulsions easier, the German weekly magazine Der Spiegel said on Saturday.

Der Spiegel said authorities were already using their powers under an immigration law introduced this month in conducting an operation dubbed Aktion Kehraus (Action Sweep Out).

The interior ministry declined to comment on the report beyond saying that deportations were a matter for Germany's 16 federal states.

Under new rules, potential deportees will not be able to use normal legal channels to challenge an expulsion order. A special panel of the Federal Administrative Court will be responsible, with no right of appeal.

Der Spiegel said judges were expected to deal with up to 2000 cases a year.

Hja...:)

Double_J ::

««
3 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obramba pred islamom preveč "radikalna" za Obamo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7410231 (8709) Blisk
»

Pakistan blokiral Facebook, Youtube, Wikipedijo in Flickr (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7626822 (24960) ahac

Prerok in karikakture (nadaljevanje) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1498872 (6288) BigWhale

Več podobnih tem