» »

Kje so prerokove karikature

Kje so prerokove karikature

««
8 / 11
»»

poweroff ::

Halo? kaj ima tukaj pri tej debati šerija veze? Sem kdaj zagovarjal talionske kazni ali kaj? Pobrskaj po forumu kdo se oglaša, da je treba morilce rezat, zažigat, itd. Jaz nasprotujem tudi smrtni kazni, pa jo ZDA imajo, nasprotujem pretiranemu kaznovanju in povečanju represije, pa potem poslušam, da sem "levičar".

ker se gre za osnovne človekove pravice,ki so svete vsakemu normalnemu človeku,bodisi kristjanu,židu ali ateistu!
Ja, saj to tudi jaz pravim. Samo ti očitno Islama ne poznaš. V Bosni imajo recimo dokaj normalno pravo, pa so muslimani. Nobenega šeriatskega prava nimajo.

No, saj ga jaz tudi ne poznam, samo ne bluzim pol po forumu...
sudo poweroff

poweroff ::

Pa glede nasilja v islamu, sem nekje zasledil, da naj bi to nasilje oz. "ogenj" pomenilo predvsem to, da moraš biti ti goreč v duši. Da se moraš boriti proti lastnim slabostim.

Skratka - obstajajo tudi interpretacije islama, ki niso "teroristične".
sudo poweroff

poweroff ::

Ahmed Pašić o Islamu, da se boš malce izobrazil.
sudo poweroff

Thomas ::

Matthai pravi, da je vse OK. Mi ga biksamo, samo to je.

Spet se fundiji z njim strinjajo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr Evil ::

nebivedu:

A woman used to perform circumcision in Medina [Madîna]. The Prophet (peace be upon him) said to her: 'Do not cut severely as that is better for a woman and more desirable for a husband.'–Sunan Abu Dawûd, Book 41, #5251.


Matthai.

Sharia (Arabic: شريعة; also Sharī'ah, Shari'a, Shariah or Syariah) is the Arabic word for Islamic law, also known as the Law of Allah.

Vir:Wikipedia.

In če si ti na raznih forumih tipa "nemejebat.com" zasledil razne izpade določenih osebkov,katere smatraš za desničarje,to ne pomeni,da se jaz z njimi strinjam.To je tako,kot,da bi jaz tebe označil za genocidnega komunista,ker nisi veren in zagovarjaš meni ogabna stališča.

Dr Evil ::

Ahmed Pašić o Islamu, da se boš malce izobrazil.


Ne se izvijat z raznimi "intelektualci".Veš,tudi jaz in ostali,verjamem,da večina arabcev ne,znamo brat.Čvekanje o tem, kako "ubij nevernike" ne pomeni to kar vsi pismeni ljudje razumemo,me ne bo noben mufti prepričal.

poweroff ::

DrEvil: ker nisi veren
Od kje ti ta podatek? Ali so to zgolj tvoje domneve?

Izpadov nestrpnosti pa je zaslediti malo moje po VSEH forumih. Celo v parlamentu. V Mmainstream medijih. V DELU, Magu, celo Družini. Samo toliko.
sudo poweroff

Dr Evil ::

Le s katere strani.

podbevna ::

Mathai in dr. Evil oba sta malo zašla.

Mathai spet te vprašam: "Kaj ima nestrpnost posameznih Evropejcev z norenjem hord muslimanov in diplomatskih predstavnikov muslimanskih držav in cerkve?"

Je to zaradi tega upravičeno? Je njihov fundamentalizem, ker je tebi razumljiv zato kaj manj nevaren?

Je uklanjanje njihovi verski normi (ne upodabljaj Mohameda) s strani Evropskih časopisov zato ker je "prijazno in nekonfliktno" kaj manj nesprejemljivo z vidika svobode verovanja in svobode izražanja v Evropi?

Ali uklanjanje grožnjam skrajnežev prispeva k varnosti kogarkoli (tu in tam)?

To so vprašanja, ki so bistvena in nanje nisi niti približno odgovoril.

Phil ::

mislim da je omenjeno samo za krajo, da se to lahko naredi, ampak to se mi zdi prav, če kradeš mora biti kazen vzgojna in tako imajo potem tudi manj kriminala

Mislim WTF:\? Enim se sekanje udov zdi v redu.
Manj kriminala? Po čigavih merilih?
LP

Daedalus ::

Danes sem po nekaj časa spet vzel v roke tiskano Delo in morm priznat, da sem bil razočaran. V treh! člankih so bila podana mnenja, ki so si itak na las enaka - vsi se strinjajo, da sicer obstaja svoboda govora, vendar da je pač relativna in da je sicer namen karikatur satira, ampak je pač treba pristajat na nekakšno rahločutnost in paziti, kaj objavljamo, da ne bi slučajno koga užalili. Hmm, si mislim, pač, nežne dušice, pa so se malo usrali. Dokler nisem naletel na del, ki je relativiziral okoli temeljnih človekovih pravic, v smislu - so res pravice, ki jih Zahod zagovarja - univerzalne? Mislim...tisti ki je to napisal, ne misli, vsaj ne veliko.

Edini, ki je imel prav, je Brejc. Ko je izjavil, da so lahko karikature zgolj povod za nekaj, kar se že dolgo časa kuha, kuharji pa so znani - islamski skrajneži. Ostalo si pa prisluži negativno oceno.

Aja...pa očitno so vsi spregledali drugo stran zgodbe...da je tale bes dejansko programiran, kar tudi potrjuje link, ki ga je dal Owca. Pa tudi fotke iz današnjega Dela, ki kažejo Palestince, kako mečejo kamenje na neko ambasado. So očitno zelo mladi (mladoletni) in takih res ni problem naščuvati, da grejo metat kamenje naokoli. Če se da pri nas študente (kao smetano družbe po mislenih sposobnostih) za pivo in sendvič prepričat, da grejo jajca v parlament metat...je one še tolko lažje. Dodajmo še k temu malo skupinskega nagona, pa smo tam. Ko so užaljeni tudi tisti, ki brez podpihovanja ne bi bili. A ni manipulacija z množicami čudovita reč? Pa sem mislil, da naši spin doctorji to obvladajo. V primerjavi z Arabci so pravi kekci, jih bo najboljše kam na Bližnji Vzhod poslat malo šolat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

poweroff ::

podbevna: "Kaj ima nestrpnost posameznih Evropejcev z norenjem hord muslimanov in diplomatskih predstavnikov muslimanskih držav in cerkve?"
1. v obeh primerih gre za hatespeech in pozivanje k nasilju.
2. muslimanske množice so bolj nasilne!!!
3. glede hord pa je nestrpnost v Evropi (konkretno v Sloveniji) ravno tako množična (poglej si tiste linke na prejšnji strani), oziroma: protesti muslimanov so ravno tako marginalni (a medijsko napihnjeni) kot nestrpnost izražena na forumih.

Je to zaradi tega upravičeno? Je njihov fundamentalizem, ker je tebi razumljiv zato kaj manj nevaren?
Razumeti NE PONENI odobravati. Razen za desničarje in bušiste, ti ne prenesejo da bi kdorkoli mislil z lastno glavo. :D


Je uklanjanje njihovi verski normi (ne upodabljaj Mohameda) s strani Evropskih časopisov zato ker je "prijazno in nekonfliktno" kaj manj nesprejemljivo z vidika svobode verovanja in svobode izražanja v Evropi?
Takšno uklanjanje se mi ne zdi sprejemljivo. Nesprejemljivo bi bilo, če bi šlo za širjenje verske nestrpnosti, ampak v tem primeru (karikatur) sem mi zdi, da ne gre za to.

Ali uklanjanje grožnjam skrajnežev prispeva k varnosti kogarkoli (tu in tam)?
Morda. Morda kratkoročno. Ampak to ne pomeni, da se moramo ukloniti. Tudi ko kriminalec grozi policiji se ta ne sme ukloniti. Mogoče bo policaj dobil eno po zobeh, ampak uklanjanje bi dolgoročno prineslo slabše posledice.

Pač, morda so zadeve res neokusne, samo svoboda govora je pomembnejša. Zdaj je treba to dopovedat še Bushu in Grimsu (RTV zakon press).

Edini, ki je imel prav, je Brejc. Ko je izjavil, da so lahko karikature zgolj povod za nekaj, kar se že dolgo časa kuha, kuharji pa so znani - islamski skrajneži. Ostalo si pa prisluži negativno oceno.
S prvim delom se strinjam. Z drugim ap ne povsem. Islamski skrajneži niso nastali iz lufta. Oni so posledica nečesa. Česa? To se je pa očitno prepovedano spraševat.
sudo poweroff

Dr Evil ::

Matthai pisal:Razumeti NE PONENI odobravati. Razen za desničarje in bušiste, ti ne prenesejo da bi kdorkoli mislil z lastno glavo. :D


Kdor razume ironijo:\ :D

_marko ::

->Islamski skrajneži niso nastali iz lufta. Oni so posledica nečesa. Česa?
Svoje kulture!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Daedalus ::

S prvim delom se strinjam. Z drugim ap ne povsem. Islamski skrajneži niso nastali iz lufta. Oni so posledica nečesa. Česa? To se je pa očitno prepovedano spraševat.

Zakaj? Zakaj bi blo prepovedano spraševat, od kod skrajneži? Sicer ti lahko zgolj delno pojasnim pojav talibanov v Afganistanu, kjer so nastali kot posledica dolgoletnega vmešavanja več različnih držav, na koncu še najbolj Sovjetske zveze, ki je v času hladne vojne hotela pridobiti čimvečji vpliv nad Bližnjim Vzhodom - predvsem zaradi kontrole nad energetskimi viri. Ker bi s tem lahko držala lep kos ostalega sveta za jajca. Je pač tako, da so Arabci na zelo zanimivem koncu zemlje naseljeni in da se marsikdo vtika v njih. Oni so se pa kdaj prej v zgodovini vtikali v koga drugega. Znana zgodba.

Vse podrobnosti o vtikanju s strani Zahoda pa naj razloži kaka bolj kvalificirana oseba. Mogoče nam lahko ti kaj pojasniš, ne? O Afganistanu vem še največ, ker sem delal seminarsko za fax na to temo. Je pa tudi res, da "domači" režimi niso kaj prijazne sorte. Pa tudi to, da vsega na Zahod ne moreš obesiti, kar je dostikrat cilj takih vprašanj. IMO obstaja tudi domača geneza islamskega skrajneža. Da nadaljujem - take sorte "homegrown" ideologije je naprimer arabski nacionalizem/panarabizem. Zveni znano? Je ja...s strani raznih umetnikov in filozofov umetno zgrajena ideologija o združeni Arabiji, ki razen enega, hitro propadlega poskusa ni nikol zaživela. Pa se je recimo Sadam precej trudil na to temo. In ko je enkrat nacionalizem propadel, je ostal odprt prostor za kako drugo norijo, kot se to ponavadi dogaja. Ko je ideja o "mi skupaj rulamo" propadla, se je pa zgodil obrat k veri, ki je "bolj zanesljiva" kot neko posvetno bluzenje. Obenem tudi razvoj na mednarodni sceni ni bil ugoden in nekdo je to izkoristil. Kombinirano z antisemitizmom, poskus odprave "katastrofe" in obratom proti Zahodu in nazaj k skrajni interpretaciji Korana. Verske norosti pač niso značilnost razvite, recimo v nekem smislu "zadovoljne" družbe, ampak prej značilnost skupinske frustracije, ki ne razume najbolj dogajanj okoli sebe in se v skladu s tem obnaša. Precej podobno profilu povprečnega verskega blazneža, sam tu jih je pač večje število na nekem prostoru. Pa sem v življenju spoznal nekaj na Jezusa mahjenih norcev...in niso zgled vernika. Prej so skrajno neprijetni za družbo.

Sedaj pa ko je teh norcev že kar lepo število, so si pa omislili svoj politični program. Zakaj pa bi potem pozivali k umiku Zahoda z njihovega interesnega področja? Najprej se znebiš zunanje grožnje, pol pa obračunaš z notranjo. Zgodba slovenske komunistične avantgarde - upor proti Nemcem je ratal, pol pa je blo treba še na domači sceni rulat. S tem, da lahko tile pridejo do precej hujšega orožja, kot so brzostrelke, mnometalci pa tu pa tam kak tank. Nekako tako jaz razumem tole dogajanje. Lahko pa me kdo z več informacijami popravi, bom z veseljem updejtal svoja izhodišča.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Thomas ::

> Islamski skrajneži niso nastali iz lufta. Oni so posledica nečesa.

Mora biti kriv Zahod. Če ne, pa vsaj alieni, kot za piramide.

To je ene posebne vrste rasizem, ja. Kako so "divjaki samo nedolžni otroci, saj vse zlo izvira iz Zahoda... ".

Te butaste yade je neverjetno veliko.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

klemen22 ::

@Mathai
drEvil: Pridigarje sovraštva je treba brez pardona v trenutku iz države izgnat in o tem obvestit druge. Kdaj torej desničarji mislite oditi? In kam? _marko: Ravno to se zdaj v praksi negira! Kako lahko muslimani grozijo na ulicah komu s smrtjo? Lahko delam to jaz in nebom kaznovan kot muslimani? Če smo natančni, lahko odpreš katerikoli desničarski časnik, poljuben forum in si prebereš prispevke o Izbrisanih in homoseksualcih. Pa tudi o Romih. Ljudje šišejo, da jih je treba pobiti, rezati j***, itd. Kdo je odgovarjal? Trenutno poteka PRVI sodni postopek v zvezi s sovražnim govorom na internetu v Sloveniji. Desničarji grozite homoseksualcem, Romom, Izbrisanim in celo muslimanom s smtrjo PA NE ODGOVARJATE. Celo v tej temi nekateri grozite z nuklearnim napadom. Zame je grožnja z nuklearnim napadom grožnja s smrtjo. Zate ne? z-lot: Preprosto zato, ker v islamskem primeru ni ločnice med državo in cerkvijo, verskimi skupnostmi. Točno to pa je tista določba ustave, ki bi jo radi slovenski desničarji izbrisali. Jaja, tudi v Sloveniji imamo precej mudžahedinov. Samo da niso muslimanski. Daedalus: Si to želimo? Da bojo verska načela pred ustavnimi? Slovenski desničarji so to želijo. Ampak samo dokler je govora o "njihovi" religiji. Skratka, v Sloveniji desničarji lahko prakticirajo sovražni govor, pa se jim ne zgodi nič! So torej nad zakonom?

Ne vem, samo pozabil si omeniti da v Jugi in v Sloveniji so bili sovražni govori in dejanja (povečini) storjena večinoma s strani levičarjev.


S prvim delom se strinjam. Z drugim ap ne povsem. Islamski skrajneži niso nastali iz lufta. Oni so posledica nečesa. Česa? To se je pa očitno prepovedano spraševat.

Islamski skrajneži so že precej precej dolgo, kašnih 2000 let? Dokler bo še kakšen "nevernik" na tej zemlji do takrat bodo islamski skrajneži.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

bili_39 ::

Islamski skrajneži so že precej precej dolgo, kašnih 2000 let? Dokler bo še kakšen "nevernik" na tej zemlji do takrat bodo islamski skrajneži.


Tole sicer ne bo ravno držalo...

Razen, če imaš kakšno svoje štetje časa. :)

Thomas ::

1500 let. Ni nobena bistvena razlika.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DoDaske ::

hmmm...precej precej več let....res ne islamski pač po mojem mnenju je ekstremizem na svetu skoraj tako dolgo, kot človeštvo.

Pšenični ::

Skrajneži,skrajneži ......nej naprimer Tomas pove zakaj je prišlo v islamskem svetu do takih odklonov.Kje so vzroki za to nezadovoljstvo.Če npr. jaz neke vere ne razumem jo pustim pr miru. Tiste kdor ni znami je proti nam sem pa že nekje slšal

Thomas ::

> zakaj je prišlo v islamskem svetu do takih odklonov

Me sploh kaj dosti ne zanima, zakaj. S tem nej se ukvarjajo kar sami.

Mene recimo Indijci in Kitajci ne zanimajo prav zelo, še vseeno pa bistveno bolj od telih ... kriznikov. Proizvajajo in skušajo izvažati samo krizo. Dolgčas.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

A pol kr nabijaš

poweroff ::

So islamski skrajneži res posledica svoje kulture?
Kje so dokazi?

BTW: tudi križarji so širili vero z ognjem in mečem par stoletij nazaj. Tako da vprašanje kdo se je od koga učil fundamentalizma.

Sicer pa Thomas: Proizvajajo in skušajo izvažati samo krizo. Dolgčas. - krizo ti skušaš proizvesti. Vsak malenkosten spor je po tvoje spor religij in civilizacij...
sudo poweroff

Thomas ::

> So islamski skrajneži res posledica svoje kulture?

Večinoma so.

> Kje so dokazi?

Kje so dokazi, da niso?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Alexius Heristalski ::

nej naprimer Tomas pove zakaj je prišlo v islamskem svetu do takih odklonov.Kje so vzroki za to nezadovoljstvo

Malo višje si preberi Daedalusov post.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Pšenični ::

Heh, heh jaz sm vprašal Tomasa..

Thomas ::

Jest ti pa odgovarjam ali pa ne. Tebe ne cenim zelo, zato težko, da bi s tabo zgubljal čas.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

Dej Tomas sej je sam debata..

Razerzone ::

Bistvena razlika pa je, da krstjani zadnjih 500 let običajno nikomur ne grozijo s fizičnim nasiljem,...
to je eden izmed vas napisal ne vem tocno kdo... Pa naj mi ta en razlozi kaj je potem to kar Bush dela po Afganistanu in Iraku?? Ali pa to kar delajo izraelci v Palestini?? Saj ne da se strinjam s pokoli ampak clovek se mora branit... Skratka kot sem jaz tukaj zastopil je pravilno da se nekateri "branijo" na vse možne načine (tudi vojna intervencija v državo s katero nič nimajo - Irak) nekateri se pa ne smejo niti pritoziti ker je bil uzaljen njihov verski vodja, zelo zanimivo... MODERNA DEMOKRACIJA!

LP!

Thomas ::

> nekateri se pa ne smejo niti pritoziti ker je bil uzaljen njihov verski vodja

Sej izdate smrtno kazen za žaljivca, ane. A vam ni dost?

No ja, ene 100 do 1000 Evropejcev vam bo uspelo še pobit, najbrž. Potem boste spoznali, da tako pač ne bo šlo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> a naj mi ta en razlozi kaj je potem to kar Bush dela po Afganistanu in Iraku??

Naiven kot je, vam želi pomagat tam dol. Mislim, da če ga ta naivnost mine ... vam bo fuknil vodikovo, kot so nekateri predlagali, naj jo že po 11. septembru 2001, ko ste ga napadli.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Razerzone ::

Lej Thomas več kot očitno je da si ti neki anti-muslim! Tako da s tabo se sploh ne mislim zgovarjat! Pa še ena stvar mene v to ne mešaj, in samo tko ne obtožuj da bomo pobili, ker nimaš dokazov da jaz koga pobijam!? Ali jih mogoče imaš?? Jaz s tem kar se tam dogaja nimam nič! Sem samo izrazil svoje mnenje na nekatere vaše izjave ki mi niso lih pravilne...

LP!

Thomas ::

> očitno je da si ti neki anti-muslim!

Nisem. Antimuslimi so tisti, ki so vam privoščili Sadama, recimo. Jest sem od tanaivnih, ki hočemo, da živite vi in vaše ženske človeka vredno življenje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Razerzone ::

LoL Thomas naiven kot je Bush ni niti malo naiven ampak zelo pameten in svoji državi zagotavlja zaloge nafte... Posledica tega je pa da bomo mi tukaj (se pravi tudi ti) vedno vec placali za nafto ki jo nujno rabimo... Tako da si ne zatiskaj oci da Bush pomaga komur koli drugemu razen ZDA!! Boli njega kako zvi folk v Iraku al pa Afganistanu...
Aja glede tega z vodikovo, sej sam še neumni se ne zavedajo da bo Iran pršu do jedrskega orožja tako da bomo videl kako se bodo ZDA poj šopirle po svetu... pa samo še nekaj ja sej bi moral vržt vodikovo da jo začnejo še rusi ali pa še kdo recimo tudi muslimani ja tudi oni imajo jedrsko orožje verjetno na tvojo žalost... S tvojim razmišljanjem bi svet res daleč pršu bi pa samo metal vodikove bombe super...

Dr Evil ::

Sej zato pa je večina muslimanov bolših od svoje vere.

Razerzone ::

Lej Thomas ne vem zakaj ti govoriš nam??? Jaz živim normalno življenje sem ti že rekel da s tistim tam nimam nič!!! Sej tud jaz ne podpiram tega zatiranja, če boš kje prebral da sem napisal da to podpiram potem mi kaj povej... Samo to kar ti govoriš nima nobene veze s tem pa tud če Bush use une države unič jim vrjetn nav pomagv ampak jih bo poslal v še večjo bedo...

Pšenični ::

Kaj dela Bush v Iraku in Afganistanu? Poskuša vzpostavit vojaško ravnotežje na bližnjem vzhodu ,ki se bo podrlo,ko bo prišel Iran do jedrskega orožja .Seveda je tukaj vzrok predvsem nafta.

Thomas ::

> sej sam še neumni se ne zavedajo da bo Iran pršu do jedrskega orožja

Ne bo prišel, ne bo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Razerzone ::

telbanc ne zastopim te lih najbolj?? Kaksno ravnotezje je to ce on prevzame nadzor nad dvemi drzavami??

Razerzone ::

Thomas no bomo videli a bo al nav... Bomo videl kaj bodo zahodne drzave glede tega nardile...Mogoce vojno intervencijo??

nurmaln ::

bo Iran pršu do jedrskega orožja tako da bomo videl kako se bodo ZDA poj šopirle po svetu

A ti to resno?
Pomoje so možnosti da iran pride do jederskega orožja bolj majhne, če pa se jim že posreči naredit kako bodo vse njihove kapacitete uničene v nekaj dneh.
Predvsem pa se mi zdi da ZELO ZELO precenjuješ tele irance če misliš, da bi se jederske države začele po svetu obnašat bolj pohlevno samo zato ker bi iran imel bombo. Ena bomba (ali 5) v iranskih rokah sigurno niso neki kar bi si človek želel, ampak mislim da se ZDA zaradi tega ne bi pustile kakorkoli izsiljevati, konec koncev je to en prdec v primerjavi z njihovo jedersko oborožitvijo.

Pšenični ::

Amir Nadzor nad iIakom in Iranom Ameriki omogoča morebitno vojaško intervencijo v iranu, vsaj povečuje njeno možno uspešnost.Vojaško ravnotežje se podrte zato, ker Izrael obkrožen z miljoni arabcev ,v primeru da Iran dobi nuke, z atomsko pač ne bo mogu več grozit okol sebe, ker če jo bo vrgu ,jo bo verjetn tud sam pokasirou.V tem je poanta. Sam u tem primeru smo ga vsi nasrkal.

Pšenični ::

Pardon se popravljam nadzor nad Irakom in Afganistanom

Razerzone ::

nurmaln irancem je dosti tudi 1-5 jedrskih bomb ker vrjem američanm je bl pomembn 100.000 američanv kokr 100 miljonov muslimanov... nisem rekel da se bojo pustili izsiljevt ampak primer ti je Pakistan vsi so bli tok proti pakistanu nekaj časa nazaj vključno z američani da ne omenjam indijcev ko je pa Pakistan stestiral jedrsko orožje so se pa usi malo pomiril dejstvo je da noben noče tvegat jedrske vojne ne glede na to če ima amerika toliko orožja... nisem rekel da bo iran neka svetovna velesila ampak na miru ga bodo pustil usi! jah sej telbanc Bush bi najraje napadel use države z nafto da si zagotovi zaloge, mamo srečo da Slovenija ne leži na nafti, če ne bi Bush ze najdel razlog za napad;)

Dr Evil ::

Mate neke modrooke.A je te bolše,da fanatiki nadzirajo nafto?

Sej ko tako gospodarno s tem denarjem upravljajo.Eni v blišču drugi v bedi.vse za alaha.

Razerzone ::

Lej dr_evil se prav ti zj tko pravš da če ma makedonija nekaj kar slovenija nima in rabi gremo makedonija zravnat z zemljo pa jim to uzet kaj bojo oni ko jih jebe! dejstvo je ta nafta je njihova last pa to bilo američanom všeč ali pa ne!

Samo je pa res da bi denar lahko razdelili med ljudstvo ne pa med peščico ljudi! Samo ali ni tudi tukaj tako vsak sebi grabi???

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Pa naj mi ta en razlozi kaj je potem to kar Bush dela po Afganistanu in Iraku??

Aha. Ti bi pol v Afganistanu pustil na oblasti talibane, da še naprej furajo svoj training campa za Al Kajdo. Dobro, da si to hitro razjasnil.

Pa verjamem, da bi se verski eliti v Iranu zdelo blazno fajn, da bi jih vsi pustili na miru. Da bi lahko še naprej podpirali teroriste v Iraku in Palestini in po svoje furali državo. Kar vključuje tudi dobrote tipa na smrt obsojanja mladoletnikov, pa splošna diskriminacija žensk...Vse, da so mule na oblasti. No, (upam) da jim ne bo uspelo. Do jedrskega orožja pa tudi ne bojo prišli. Ker če bo Zahod ocenil, da so jim prenevarni - se bojo njihovi objekti za razvoj jedrskega orožja hitro znašli v isti ravnini, kot so tla. In sem precej prepričan, da v tem primeru ne bo razkola tipa Irak, ampak bo sodelovanje tipa Afganistan. "Bogi" lranski predsednik se bo pa drl, kaj so narobe naredli, tak ko se zdaj dere, da je holokavst izmišljen. Pa mu ne bo pomagalo to kaj dosti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Razerzone ::

LoL dedalus! Jaz tudi Busha ne bi pustil na oblasti ker on je globalni terorist! Palestinski teroristi?? Kaj pa tisti posnetki ki so bili nekaj časa nazaj ko se ti palestinski teroristi večinoma otroci borijo s kamni proti izraelskem tanku?? pa konc koncv tko kt pravjo zj sej so švaboti pobijal žide bi jim pa tm državco nardil če so že tok bli fer poj do njih kot opravičilo... to kar si pa omenjal to mučenje pa itak da ne podpiram! Sej povsod so slabe strani tudi v zahodni civilizaciji so! No če so američani tok proti jedrskem orožju naj najprej sebe razorožijo... ampak ne oni bi najraje vidl da se usi razorožijo samo oni ne bi tud ruse razorožil če bi lahko... sam to kar se zj zgovarjamo se mi zdi da je že oftopic...

iration ::

> Kaj pa tisti posnetki ki so bili nekaj časa nazaj ko se ti palestinski teroristi večinoma otroci borijo s kamni proti izraelskem tanku?

Se pravi ti se po defaultu postaviš na stran šibkejših? To je vse kar šteje?

Sicer pa je debata zelo izgubila na kvaliteti zadnjih par postov, odkar se oglašata Amir in telebanc.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
««
8 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obramba pred islamom preveč "radikalna" za Obamo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7410244 (8722) Blisk
»

Pakistan blokiral Facebook, Youtube, Wikipedijo in Flickr (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7626848 (24986) ahac

Prerok in karikakture (nadaljevanje) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1498877 (6293) BigWhale

Več podobnih tem