» »

"Bedastoce" v srednji soli

"Bedastoce" v srednji soli

«
1
2 3

Gandalfar ::

jrk0 je dejal:
no, jaz ne razumem cemu je pri matematiki tako tecna snov in taksne zahtevnosti. sploh pa je tako neumno narejen nacrt in vse, da je matematika postala dobesedno piflarski predmet. naucis se vse primere na pamet in ni vrag da ne pises 100%.

kot primer pol gre ena punca na tekmovanje ki ma matematiko 5 pa kaksen fant ki ma 3,4 in kaj se zgodi? decko je 1. na izbirnem tekmovanju v soli, ucenka pa bogve kje...
ko pride do razmisljanja pa vse odpove. to me zalosti.

sploh pa ne vem zakaj bi morali vedet neskoncno stevilo adicijskih izrekov o kotnih funkcijah pa ne vem cem se vse ko si gremo v trgovino nekaj kupovat.

res da more bit neko splosno znanje, ampak to splosno znanje je ze malo preraslo meje splosnega...
Kaksno je vase mnenje o tem?

Gandalfar ::

Osebno mislim, da se je jrk0 vpisal v gimnazijo zato, da bo nadaljeval studij na univerzi in mu le ta mora omogociti dobre predispozicije za katerikoli faks. Brez adicijskih izrekov si mrtev na vecini faksov. Ne mores priti npr. na fiziko pa da te tm osnov matematike ucijo.

Ce se ti zdi prevec vse skupaj pa bi se lahko ze sedaj vpisal na kaksno srednjo poklicno solo in bi bil na koncu ze pripravljen za poklic.

Zheegec ::

Samo problem je da so faksi bolj ozko usmerjeni tako da poleg športne vzgoje (>:D ) potrebuješ le še 2 ali 3 druge predmete.
Mato, anglo pa še kakšen predmet (odvisno - fiziko, kemijo, biologijo, geografijo, psiho, soco, filozofijo,... pač enega od teh, večinoma samo enega) se res rabi na faksu.
Problem je da je srednja šola postala totalno piflarska. Po mojem bi morala gimnazija biti dolga 2 leti, dobili bi osnovno znanje, zraven pa več uporabljali svoje možgane (kot bodoči intelektualci).
Kako je pa sedaj - prfoksi lahko povejo svoje mnenje, dijaki se pa spljoh ne trudimo več s tem - nima smisla. EDINO pri psihologiji smo diskutirali o čem, celo uporabljali možgane, ne pa se 100% piflali na pamet.
Prihraniš dve leti, potem pa greš na faks ki bi bil bolj ozko usmerjen.
Matura exam je pa spljoh zgrešen (IMHO).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

jRk0 ::

Res je da rabis taksno znanje, ampak mene osebno sploh ne zanimajo naravoslovni predmeti. Ne kemija, ne biologija, ne fizika, ne matematika kaj prevec...

zato niti nimam nobenega od teh na maturi. In ce me ne zanimajo, a se kljub temu morem ucit "splosnega" znanja, je nekaj narobe z ucnim programom.

Naj se matematika se bolj razdeli kot samo na visji in osnovni nivo (ki si ga dijaki itak izberejo samo zaradi tock, tu ne igra vloge nikakrsna ljubezen do matematike).

Pac, zasovrazil sem matematiko do dna srca v tej srednji soli, ker se mi je zagnusila. Iz vsakega letnika bolj. V osnovni soli mi je to naprimer bil najljubsi predmet.

Nasploh pa pri vseh predmetih zahtevajo prevec naenkrat. se spomnim, ko smo imeli 140 strani ucbenika za en test pri biologiji. Resda to mogoce ni veliko v primerjavi s faxom, a je vseeno sok v 1. letniku pa se v 2. Sploh ke biologija ni tako izredno lahka. In pol je tu se popolnoma nezanimiva profesorica in veselje ob ucenju in razumevanju je popolno.
You fuck up once, you loose two teeth.

Myth ::

Jaz bi pa omenil, da je res, da je snovi vedno več. In enostavno je ne znajo porazdeliti. Kaj šele da bi takšne programe naredili ( mislim 3-4 letne).
Kaj pa mislite o šolah v ameriki? (samo primer) Kjer si lahko sam izberes predmete ( ce se ne motim).
Mogoce je cas, da naredimo en tak velik fax. Če že posnemamo amerikance na vsakem koraku, bi jih lahko tudi v šolstvu. :D >:D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

OwcA ::

Pri kakšni matematiki ali fiziki je težava v tem, da povezave, ali če hočete temelji, ki bi odpravili potrebo po toliko piflanja (nekaj ga resda še vedno ostane) zahtevajo preveč znanja.
Bolj je vprašanje ali je smisleno ne favorizirati "ta pametnih". Mi (FMF-mafija) imamo naprimer lahko pri pisnih izpitih pri fiziki poljubno poljubnega gradiva, poanta je v uporabi znanja (razmišlanju). To bi lahko mirno prenesli tudi v srednje šole, a s tem, kot že rečeno, ustvarili neenake pogoje in naložili več dela učiteljem (odpadejo vsakoletno isti testi).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Gandalfar ::

Pri nas npr. pri fiziki je prof. izvajal poskuse v stilu, da je dovolil zvezke pri testih. Rezultati so bili podobni kot takrat, ko jih nismo imeli. Tisti, ko s(m)o znali s(m)o resili dobro z zaprtimi zvezki pred nami ostalim pa tudi zvezki niso pomagali... brezveze. Folk je len in se kampanjsko uci potem pa tarna, da je prevec.. jasno, da je prevec ce se pa zaj* prej cel mesec pred testom in nic ne dela v soli.

Zheegec ::

Vsakoletno isti testi?
Tudi pri enem predmetu ne, vsaj ne na naši šoli.
Spljoh pa če bi si želel nabirati ves ta "balast" bi lahko šel lepo na www.google.com in se pozanimal.
Saj da so pa VSE stvari slabe pa res nisem rekel, samo nekaterih pa 100% ne potrebujemo v srednji šoli, pa vprašanje je tudi če to rabimo v svojem lajfu/poklicu, ali rabimo nekatere stvari znati samo če gremo za učitelje >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zheegec ::

Ni fora da je preveč - fora je da je totalno nepotrebno.
A complete waste of time, samo za na bedno maturo pa moraš hoditi 4 leta v šolo, potem pa šele lahko greš na faks.
Saj recimo z učenjem angleščine (čeprav je učni program in način učenja zgrešen) ali pa z 1/2 matematike spljoh ni ni narobe.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

EjTi ::

Če je pretežko, greš pa na poklicno šolo. Res je moteče poslušati ljudi, ko jamrajo, kako je gimnazija težka. A jih je kdo silil, da grejo tja?

Nekaj so na TV govorili, da je premalo vpisa na poklicne šole. Tko da bi pomoje morali gimnazijam dodati to, da moraš snov razumeti, tako da bi iz gimnazije leteli ne le lenuhi, ampak tudi tisti, ki se samo piflajo. Greš pa na ekonomsko, računalniško, ... pa je, če je pretežko.

Zheegec ::

Saj sem na računalniški, samo na gimnaziji :D
Anyway, da je težko še vedno nisem rekel 8-)
Poklicna šola - težje prideš na faks dandanes.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gandalfar ::

ALIEN3001: ni treba .. mislim, da lahko pri 21 vsak opravlja maturo. Samo me zanima, ce se bi bil sposoben sam naucit v teh treh letih..

Zheegec ::

Pa še počakati 3 leta :D Pri 19-20 letih lahko opravljam maturo če hodim v srednjo šolo, če pa ne pa pri 21 letih pa še za $$$ (kolikor vem).
Res super!

Za naučiti se ni veliko - 5 predmetov :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

EjTi ::

Alien: Predlagam ti, da greš malo na fax pogledat (na kakšna predavanja) - po možnosti univeritetni program. In boš videl, zakaj imamo srednjo šolo. Potem je tudi 4 leta osnovne šole dovolj za na gimnatijo it?

Šola pač nudi postopno nabiranje znanja (mogoče ne dovolj uspešno - ker se večina učencev uči samo za kontrolke - in ne zato, da bi se kaj naučili). Če bi bil učni program prezahteven, bi jih preveč popradalo. Narobe je, da vsi hočejo na klasično gimnazijo in potem jamrajo da je pretežko (in hočejo znižati standard). S tem samo uničujejo potencial nadarjenim in pridnim učencem.

jRk0 ::

ni finta v tezavnosti snovi pa solanja pa vsega. ampak jaz enostavno nimam volje do ucenja stvari, ki me popolnoma nic ne zanimajo. in tako se dogaja pri matematiki pa se kaj se najde.

drugace sem naprimer bil v 1. odl, v 2. pdb, v 3. odl v soli...
in vse je samo za to da bomo maturo cim boljse pisali, nic tistega kar bi imeli dijaki radi, kar bi radi pobrskali pa kaj vse.

Naprimer, zadne case so mi kaksna dela pr slovenscini precej vsec pa rad razpravljam o cem pa poslusam, ampak gremo takoj naprej, ker enostavno ni casa, ker je del (med njimi kaksna totalno brezvezna;)) enostavno prevec za 4 leta solanja.

pol pa se esej pa kaj vem vse in 1000 strani. Samo zaradi teh prekletih pik za vpis.
Ves cas se vse vrti okrog tega. Celo srednjo solo, celo osnovno solo, samo pike, pike in pike. Nikjer tistega kar bi mi radi pa nic.

Racunalnikov sploh ne uporabljamo vec nic pri pouku in nicesar. Pa mamo novo stavbo, nove racunalnike, projektorje vsepovsod.

Vedno stremijo vsi k boljsemu pouku pa je samo en drek iz tega. Ucitli pa samo tarnajo kako nimajo casa za snovi, kako je vcasih blo lazje pa kaj vem kaj se vse.
Pri fiziki naprimer je ves cas profesor ponavljal da so vcasih za manjso kolicino snovi imeli precej vec ur, vse so lahko obdelali in so snov razumeli. Elektrika naprimer mi je super sla, ker sem jo znal ze od prej pa komaj sem cakal 3 leta da bomo kaj delali. Pol smo pa itak samo tokokroge risali. Drugim pa so delali popolne tezave ker sploh niso razumeli zakaj gre in to le zato, ker vse bazira na piflanju, piflanju in piflanju. Vedno bolj zavracajo svobodno misljenje v solah:\

Se najbolj logicna je ostala geografija ki je tudi zanimiva...
You fuck up once, you loose two teeth.

OmegaBlue ::

Dobro strinjam se s tem da je snovi dosti preveč ampak se jo da naučit, ne ravno za 5 ampak 3-4 pa ni težavno. Postavljajo se pa tudi drugi problemi, recimo na moji šoli(SESŠ) so se letos "poigrali" s konferencami skrajšali 1. in 2. in povečali 3. snov pa je ostala ista, tako da je zdej bil dve konferenci drill do konca in pri koncu konference pa 3-je tedni polhni kontroln in spraševanja tako, da si na teden pisal 3 kontrolne in bil saj 2x prašan, potem nam pa prfoxi morijo kako je uspeh padel, mislim nevem kaj pričakujejo?

Nerira me tudi ko lepo govorijo "Pa saj mate veliko časa doma." heh.. V šoli sm tam nekj od 7h pa do 14h ponavadi (8 ur) ko pridem domov je ura 3, malo pospravim odpočijem, pojem kosilo in je ura pol petih potem naloga je ura 7 in potem naj se še učim?

To je moj primer, kaj pa sošolci ki se vozijo iz 3*p*m* in pridejo domov okoli petih?

Da sploh ne omenjam vikendov.

Po mojem mnenju je naš šolski sistem potreben temeljite prenove.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

T0RN4D0 ::

preveč je... pa dokler zastopiš je vse u izy... pol k se pa mal zakomplicira je pa shit... sicer se pa sploh ne morem matematke kej velik učit... OK, osnovna pravila mal, sam da bi pa šo primere pregledovat.... lame


men se je tak nasploh težkooo učit... pol ure na dan bi bil že luxuz (z nalogo vred)


pa najbolj smotani so kaki piflarski predmeti....


pa večinoma je odvisno od profesorja... mamo enga modela, k sam referate daje, pol pa sam prepisuje/mo/jo iz učbenika pa beremo... pol si pa nared zapiske kakršne si pač lahko... :\ (problem je, da vsi ne prepisujejo komplet vsega iz učbenika...)

ah ja... school sux...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Poldi112 ::

Srednja sola je gut. Bolj ko vam ni vsec, bolj je ok. Valda vas je treba namatrat. Sploh ne gre za to da te mora nekaj zanimat. Gre za to da se naucis uciti. Pa tudi kako bos uskladil vse zelje na gimnaziji. Ce bi bilo po mojen ne bi bilo kemije in biologije. Kaksen drug bi pa fiziko ukinil. Ampak najvecji pomen gimnazije je da se nauci ucenja. End of story. Na elektro recimo smo sli matematiko oc zacetka. Mnozice. Ampak brez gimnazije ne bi slo.

nicnevem ::

ah sej ni tko hudo...js sem trenutno prvi letnik na fri-uni, pa če pogledam za nazaj kaj smo na gimnaziji delal je bla vse skupi ena zajebancija in žurka..nikol se nism kej dost učil (ponavad en dan pred testom) pa sem vseen kr solidno naredu - 3xpravdobr, 1xodl...da se mal pohvalm:D ...upam da ne bo kdo za hudo vzel

..kaj vam naj rečem, ne se sekirat, pejte rajš kdaj na kak per pa bo...:D

aja, pa še neki glede matematke...mam mlajšga brata, ki prav tako hod na gimnazijo in ko mi pravi kakšne teste pišejo pa razne vaje, ki jih delajo in jih folk ne zna, se včasih kr za glavo primem...pa ne zato ker bi bil js tako nadsuperiorno genialen in ne vem kaj (v resnic sem kr precej bukov), problem je v tem za koliko so prfoksi znižali nivo...nevem kam to pelje...ko bo tak folk prišel na en tehnični faks bo pocepal da bo hec...res pa je po drugi strani da se npr. nivo angleščine vztrajno dviguje - bohve zakaj...

just my most humble opinion

hruske ::

Vse te bedastoce so lahko cist kul, samo povezat jih moras znat. Mozgani imajo obilico prostora, tako da jih kar nafilajte z znanjem. Kar pa je se pomembnejše, ne jih samo filat. Gledat moras, da iz tistga znanja tud kej scaras. Magari spis v angleščini o Journey of prime numbers into the world of stomach. Krneki uglavnem, sam da bluzis. Bolj ko tko bluzis, vec si zapomnis. Ko pa zacnes enkrat kreativno bluzit, pol si pa na poti, da odrastes. Pazi se.;)

frenk ::

znanje povezujte z vsakodnevnim življenjem pa vam bo velik laži:)...men sta ble pa lih matematka in fizika zakon predmeta, na živce mi je pa šlo, ker se predmeta programiranje in računalniški sistemi nista ujemala...pri računalniških sistemih smo recimo obdelovali delovanja operacijskega sistema, medtem ko pri programiranju nikol nismo nič delali s porti ali tcp/ip protokolom, ki smo ga naprimer pri računalniških sistemih obravnavali skor ceu let...in glede tega se z mano strinja tud moj prfox ampak baje on glede tega ne more nč nardit...je pa še zlo velik takih predmetov, ki bi se jih dal BP povezat...ampak šolstvu se bobesedno jebe...tko da nam ne preostane druzga da se znajdemo in znanje sami poiščemo:|

...pa tud določeni prfoxi dobesedno berejo iz knjige(tudi na fax-u), skor noben pa teh zadev ne zna logično povezat...velik je tud prfoxov, ki poznajo sam tist kar predavajo, ko jih pa vprašaš kaj več pa pojma nimajo al pa se delajo da znajo in ti celo kakšne neumnosti naklatjo...upam da se bo to s časom spremenil ampak nič ne kaže tako:|


p.s.: pa še nekaj...dogajal se je tud to, da smo mel praktične vaje o stvareh, ki jih na teoriji še nismo predelal in se skor nobenmu niti mal sanjal ni, ampak tko je to šlo, ker vse boli k****:)...as simple as that:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frenk ()

Jst ::

Gandalfar:

>Folk je len in se kampanjsko uci potem pa tarna, da je prevec.. jasno, da je prevec ce se pa zaj* prej cel mesec pred testom in nic ne dela v soli.


Hodil sem na SŠER (vegova) in pri predmetih ki me niso zanimali sem počel točno to. Zadnji dan pred testom. Pa nikoli nisem pisal nezadostno. Seveda če sem se učil.

Seveda sem imel v času SŠ tudi sam najslabše možno mnenje o sami organizaciji šole. Ko pa sem prišel na fax, sem se samo smejal. Primer: za predmet Slovenščina pri maturi sem moral znati knjigo književnosti in pa slovnico. Približno 150 - 200 strani vse skupaj. Na faxu: prvi izpit 3 knjige po 200 - 300 strani; snov ki me ni in me nikoli ne bo zanimala.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

root987 ::

@mk-klavz: Can't agree more... ;)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

EjTi ::

Sej to zniževanje kriterijev se potem pozna na fakultetah, ko jih veliko popada. Sploh na tehničnih faksih (im morajo zato kriterije zniževat). Moral bi to padanje malo na gimnazijo prenest. Naj jih že tam ene četrt do tretjine v 1. letniku pade.

Ne vem kaj je narobe če narediš kako drugo srednjo šolo in ne klasične gimnazije. Prav tako greš lahko naprej na fakulteto, pa še poklic imaš, če se ti na faxu kaj zaplete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EjTi ()

ferdo ::

Tistega ki kritizira povsem razumem! ima prav.

je pa nekaj!..

Naš šol.sistem je star. Primer: če te bo nekaj FULL zanimalo imel boš FULL motivacijo, boš po končanem šolanju zelo pameten izpadu, resno, zelo bogato znanje boš imel. Takih nas je recimo 1% ? .. jzt sm mel to srečo v sredni, da je bila samo angleščina pa matematika, ki mi ni šlo, pa sem se trudu za 2 un mi je ratalo. ostalo je bilo 3 ali več. STROJNA šola. sedaj mi še vedno matem. dela probleme, angl. ne več tko. Enostavno, če te neki ne zanima, ti to ne bo všeč in ne boš znal. koj je že nekdo omenu.

Kaj pa če si tak, ki ti samo 50% predmetov odgovarja ostalih 50% pa je na drgi šoli?

Treba nove temelje za to šolstvo. stari so že gnili...

root987 ::

Vprašanje za vse: Kakšne mislite da bi morale biti ocene nekega dijaka pri nekem predmetu v gimnaziji/srednji šoli, da bi mu potem kot študentu šlo okej? Je pa res da je vprašanje precej relativno - kot že omenjeno, precej odvisno od interesa posameznika.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

moj_nick ::

Uf, škoda, da nisem te teme že prej videl.

Ja, prvi post me zadene u nulo. Matematko mam 4, ker mi prfoxa zaradi uspehov na tekmovanjih da kako 5ko :\. In potem me še sprašuje, če bi šel na kak naravoslovni faks (FMF-mafia:D)...


Tudi "piflanje" nekaterih mi ne gre v glavo. Dobro, učijo se npr. za tisto 5ko pri zgodovini in jo tudi dobijo. Potem pa razlaga prfoxa za likovno umetnost umetnost starih civilizacij in vpraša razred, kje se začne stari vek v Evropi. No, med odgovori raznih "piflarjev" in "piflark" sem uslišal tudi Rim. d0h! Jst imam zgodovino 3 in sem edini vedel pravi odgovor. Zdaj ne vem, kdo se ne zna učit, oni ali jst?


Gimnazija mi bo očitno večno ostala uganka...
110111001001010001010000

EjTi ::

moj_nick: Sem imel podobne izkušnje v osnovni šoli s piflarji - ne vejo da je kit sesalec, ne vejo da se pri delitvi celic DNK skopira, ne vejo da se je 1. s. v. bila v začeku 20. stoletja, ... To je pa zato, ker šolski sistem to dopušča. Dober sistem je na faksu, ko pol leta jelmješ snov in imaš potem test - zej se pa napiflej (no ... na kakšnih je glih to namen). Vmesne kontrolke bi lahko bile piflarske, na koncu leta bi pa morale biti take, ki zahtevajo razumevanje. In če jo 2x rukneš bi ponavljal.

Kaj pa če si tak, ki ti samo 50% predmetov odgovarja ostalih 50% pa je na drgi šoli?
Treba nove temelje za to šolstvo. stari so že gnili...

Na gimnaziji bi bilo treba pač vse znat. Na drugih 4 letnih šolah bi se lahko kaj spustilo, kar res nima veze z smerjo. To da izbereš kateri predmeti ti odgovarjajo bi pa lahko bilo na poklicnih šolah (par predmetov + veliko prakse).

Stvar je, da nimamo vsi enakega IQja in zato mora biti pač več težavnostnih stopenj v srednjih šolah. In če se vse stlači v gimnazijo bo ta tako izgubila na kakovosti, da bo trpela kvaliteta kadra, ki pride iz fakultet. Kar pa ni uredu. Pač ne moremo vsi imeti dr. pred imenom - in s tem ni nič narobe.

jRk0 ::

prvo morte zacet locit med klasicno in splosno gimnazijo... :)
mene marsikaj ne zanima, samo pac se ze naucim, ker je vse v zivljenju od tega odvisno in rabis dobre ocene ce hoces kaj postat. Ucim se zadni dan, mam pa 4ke pa 5ke v soli. Kaksna 3ka se kje pade (mat). Sploh pr matematiki mi ful variirajo ocene :) od 1 do 5, vsega vraga mam...

Tu se lepo vidi kaj mi je fajn delat in kaj ne:)
You fuck up once, you loose two teeth.

BigWhale ::

> ne vejo da je kit sesalec,

Naj kar mene prasajo...

Legend(SLO) ::

Enim tlel očitno neka rahla dejstva niso jasna. Da mammo drugi najtežji šolski sistem po zahtevnosti glede na število ur. Aja mal se pomatraš pa gre. Nevem no, če se vm zdi normalno da na dan pred testom čudežno zboli 15 osebkov od 35 in pridejo samo na test. V tednih k so testi je vs folk doma "boolan" (beri: Se uči). No ja če to ni mal prezahteven nivo pol pač nevem kaj je.

Pa Lahko bi v prvih dveh letih gimnazije okvirno predstavl predmete. Potem se pa odločš v skaladu s tem kam mislš naprej da si zbereš ene par predmeto 5-6, ki se jih boš uču. Pa bi blo use lepo urejen.

Ce se ti zdi prevec vse skupaj pa bi se lahko ze sedaj vpisal na kaksno srednjo poklicno solo in bi bil na koncu ze pripravljen za poklic.
Evo to je tipičen primer človeka k ne pozna zgoraj naštetega dejsta. Poleg tega je na gimnazijah 70% do 80% gimnazijcem šola popolna nočna mora. Na srednjih in poklicnih je at procent dost nižji. In če gre useh teh 80% dol iz Gimnazij bojo vlki problemi to mi vrjem pa tut če ti en dam linka.

Sam najhujš mi je pa k slišm: "Ja sam pol bi mel pa prfoksi ful več dela" Pa kaj a so plačani da delajo. Najhuj je pa k slišm to od naših k so plačani tko kt na nobeni gimnaziji pa si še vode nemorjo kupt, da bi se umil. in so ukinl izdelavo dveh enkaovrednih testov. Prfoksi so čist dost plačani in bi lahko delal lepo in ne tko da je njim najbl u easy. Če jim kej ni uredu pa tut oni LAHKO grejo tko kt praute za une k jim gimnazija ni ušeč in jim je šola nočna mora.

Tko povedu sm svoje
krneki

kopernik ::

Meni je bila gimnazija razmeroma lahka. Resda je bilo pri nekaterih predmetih tudi veliko piflanja, ampak kaj čmo ... sej na faksu so tudi predmeti, kjer je veliko piflanja (vsi, ki boste šli na FRI, se boste zelo lepo naučili učiti na pamet - prof. Mihelčič :))).

CCfly ::

kopernik: no pa se je koncno nekdo oglasil :D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CCfly ()

nicnevem ::

se mi ne ljub iskat na netu...kaj pa uči Mihelčič in v katerem letniku
ga mamo?

jRk0 ::

Da majo prfoksi dovolj place se pa NE strinjam. Precej premalo so placani za svoje delo in narejen studij.

Sta oba moja starsa ucila na srednji soli (mama se zdaj) in nic kaj dosti ne zasluzi. Glede na to kaj vse so morali studirati.

Za anglescino v Lj je potrebno 96 pik...:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Legend(SLO) ::

Ja okol 300k oz. rajš več je res popupračna plača za nš gospodarski standard ki jih prežiula. Ni panike sej to je res ena taka mizerna plača.

SleepLess ::

jah, sam sem prvi letnik gimnazije in je bil kar šok iz osnovno prit sem. V osnovni nonstop brezucenja 5, sedaj pa se treba kar krepko ucit ze za 4. Se mi ne zdi prezahtevno, zdi se mi pa zluftan 3/4 solskega sistema

jRk0 ::

in od kje tebi ta podatek? drugace pa primerjaj malo z drugimi drzavami kako je.
in 300k je bruto, ce je. pa je manj...

pa delaj ti z otroki cel dan, v sluzbi si od 7ih do 5ih, vcasih se dlje, konference, roditeljski, seminarji, popravljanje kontrolk, sestavljanje, ti sploh ves koliko casa more profesor doma delat pa si pripavljat neke bedarije za v solo?

ni vse to, kar ti vidis njega tam pr tvoji uri pa pove pa gre domov...
You fuck up once, you loose two teeth.

jRk0 ::

jan: ti si na isti soli kot jaz, ce se ne motim, a? (gimptuj)
saj ni tako tezko kot zgleda:) ce bi pa zaceli govorit o delovanju _nase_ sole pa bi itak nasli se precej vec bedastoc... :)

vodstvo je zgreseno:>
You fuck up once, you loose two teeth.

Legend(SLO) ::

Ta podatek mi pa iz več različnih verov. Sicr ni za use sredne šole ampak je za našo gimnazijo in ga je potrdil tut kr dost prfoksou.


Pa primerjaj ti mal plače v gospodarstvu z drugimi državami. V našem negospodarstvu gre večji % prihodga od davkov v plače kot drugje v Evropi. Pa itq, da se teb zdi plača premejhna če žviš od nje, če bi jo mogu pa plačvt pr tem bi se pa tvojim starcom usak let manjšala unim pa večala bi se ti pa tut zdela OGROMNA.


v sluzbi si od 7ih do 5ih

Sej mam neki dioptrije. SAM SLEP PA NISM. In mamo razrd na taki lepi lokaciji in vidm kdaj se odpelejo in kdaj pridejo. ja 2X letno majo tisto prokleto konferenco in 1X na mesc sestank v popoudanskih urah. Ob 7h pridejo kako pol mene vidjo na poti k hodm od doma 10 do 8h? In zakaj vidm kr velik učiteljev, da se odpeljejo že ob 12h? Zakaj, ko rabm kakšnega po pouku 14:20 ni našoli skorajda nobenga več?
Ej takih buč mi pa ne bo noben prodju.

Nevem kolk je za prpraulat. Sam jih je dost priznal da jih niti ni velik. BTW: 90% jih teste popraula medtem k kšen drug razred piše teste tko da....

Sam mislm, da je to use že mal preveč off topic

CCfly ::

se mi ne ljub iskat na netu...kaj pa uči Mihelčič in v katerem letniku
ga mamo?


VSS program: 2 in 3 letnik (Ekonomika poslovanja, Poslovne funkcije in se en predmet za informatike)
UNI program: 5 letnik (Ekonomika poslovanja)

jRk0 ::

je offtopic ja. niti se ne bom kregal, ker poznam dobro kako je s tem v soli. niso vsi ucitelji taksni, ne. eni si zasluzijo precej vec kot dobijo, drugi precej vec dobijo kot si zasluzijo. ( v nemciji majo btw precej vec place;))

saj vseeno, lahko drugi topic odpres za to;)
You fuck up once, you loose two teeth.

Lio ::

dost je odvisn tud od prfoksa. Nekateri pustijo da pač vprašaš kar te zanima, ti razložijo, povejo kako zanimivost in pač naredijo pouk dokaj zanimiv(tako je pr ns pri zgodovini in geografiji) nekateri pa te sploh ne pustijo do besede. Rečmo pr matematiki je moj sošolec hotel prašat prfokso, če mu lahko neki razloži, ker ne razume kaj delamo, ona pa mu reče-po uri počak:\ Seprav model tisto uro ni nč vedu zakaj se gre, kaj počnemo itd. In tako je pri večino predmetih.

Ko je že nekdo omenju fiziko. Glih zdej smo pr elektriki, in seveda rišemo tokokroge:\ Pa čeprav je toliko zanimivih stvari ki bi jih lahko prfoksa pokalaza nevednim. Že teslin trafo bi bil dobr primer, ampak ne, ona odjodla kr ma za povedat, in nariše na tablo dva tokokroga, za doma jih naredite še pet in adijo:\

Včasih mam občutek kot da vem več kot prfoksa. Prfoksi zgleda prov nimajo več bvolje da bi kj naučil, tm so samo še lutke ki odbrenkajo svoje, spustijo kriterij pr kontroln in viola:\


Kam gre naše šolstvo, pa šele v osnovni sm.

nicnevem ::

se mi ne ljub iskat na netu...kaj pa uči Mihelčič in v katerem letniku
ga mamo?

VSS program: 2 in 3 letnik (Ekonomika poslovanja, Poslovne funkcije in se en predmet za informatike)
UNI program: 5 letnik (Ekonomika poslovanja)


..ah šele v 5.letniku - kje je še to (trenutno sem v 1. :)) ...se prav še ene 7 let, če bo bog dal :D

T0RN4D0 ::

jst sem mel še kr srečo v osnovni...

na splošno sem mel the dumbest razred okol sebe... par na s je blo odličnih (od fantov sam jst, pa še to so bmi mal šenkal), 1 pd, 1 dobra drugo vsi po vrsti zadostni... kadar ni kdo cepnu...


tak da učil smo se osnove... ponavlal, da je blo za 2.

Men se ne da nikol učit, zato je blo to odlično, stvari ti postanejo jasne u nulo, zastopim in spomnim se jih še zdej.

pr fizikiki je blo pr štromu odlično... mal smo sestavlal tokokroge... mal smo določal uporčke... stari je zejbavu vse po vrsti (ponavad se je nad punce spravu)... pr testih smo lahk mel zvezke pa kjige... pa še zmer je blo poln šponov, čeprav so bli lahki...

moram rečt, da je tud zdej fizika še kr zanimiva, ker profesor 8razrednik, babič- gim lava) rad kej pove... med uro fizike mamo ''razredne posle'', ki se zavlečejo od začetka pa še v odmor... pa kak poskus povemo, kako zanimivost pove...

geo mamo pa sam referate skos... pa sprašuje. tiste ocene od referatov so pa tud tak kavbojsko razdeljene. :\
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Ch4N93 ::

Jaz sem hodil na 4 letno elektro, sedaj pa ponavljam ;(( prvi letnik na FERI-ju Elektrotehnika VŠS
Moje mnenje je, da so v srednji šoli res nekateri predmeti popolnoma brezvezni npr. biologija. (res je, da ti prav pride pri razmnoževanju :D ) Po moje preveč težijo tudi slavistke s tem njihovim razčlenjevanjem, kaj je hotel pesnik/pisatelj povedati z nekim delom, ki ni imelo za mene ne repa ne glave.
Hja... glavno da je to za mano.

Glede matematike: mi smo bili prva generacija, ki je imela poklicno maturo. Čeprav je bilo jasno, da na poklicni maturi nebo ne odvodov in ne integralov, se je prof. odločla da bomo to jemali. rekla je da bomo rabli na faksu.
Ko je prof. na FERI Maribor (VŠS Elektrotehnika) prvo uro pri OET vprašal koliko nas je jemalo odvode v srednji je roko dvignilo cca. 40 študetov od 250.
Ko pa je vprašal za integrale pa je večina samo debelo gledala, kaj to je, sam pa sem ugotovil, da razen mene in mojih sošolcev v srednji nima nihče drug pojma o integralih.
Integrale smo potem jemali v poletnem semestru pri MAT 2, pri fiziku pa je že drugi teden veselo izpeljeval enačbe z integrali.
Toliko o tem...

Glede gim.:
Nekaj letošnjih in lanskih "fazanov" sem vprašal, zakaj so se odločili za gimnazijo. Večina jih je odgovorila, da zato, ker se še niso odločili, kaj bi rabi postali. žalostna resnica je da veliko takih kasneje na faksu zabluzi in potem (p)ostanejo gimnazijski maturanti.

LP Ch4N93

Myth ::

Ja, saj. GIm je misljena na splosno, medtem ko poklicna ti da konkreten poklic. Jaz sem raje vzel poklicno, ker hocem met nekaj po srednji, ce bi na faxu zabluzo. Ceprav bi naj na GIM vzeli dosti vec (misljeno splosno), da bi kasneje na faxu znali. Ja, kaj ti to pomaga, ce ne ves kaj bi rad? Z srednjo GIM si ravno ne mores konkretne sluzbe najt (IMHO).

p.s.:No ja. Bomo videli kako bo letos na faxu. Grem na FERI UNI in me cela druzina ne bo prepricala drugace. Ceprav se trudijo. Kaj te morem , ce mi MAT ne gre. :( Bom ze zrihtal!

Kjer je volja, tam je pot

LP
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

T0RN4D0 ::

Mr|ce; če ti matematika ne gre, pol bo najbrž še kr zanimivo na FERI UNI :)

nisem sicer tam, sam kolkr vem je sama matematka...;)

probi... kar bo pa bo... lahk, da maš samo zateženga prfoksa...:P
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

BigWhale ::

> Enim tlel očitno neka rahla dejstva niso jasna. Da
> mammo drugi najtežji šolski sistem po zahtevnosti
> glede na število ur. Aja mal se pomatraš pa gre.

A dej ne jamrej. Pejdi v Ameriko, tam se bos v srednji soli ucil crkovanja. Zemljepis pa tako ali tako pride na faxu...

;>

Daedalus ::

>Vprašanje za vse: Kakšne mislite da bi morale biti ocene nekega dijaka pri nekem predmetu v gimnaziji/srednji šoli, da bi mu potem kot študentu šlo okej? Je pa res da je vprašanje precej relativno - kot že omenjeno, precej odvisno od interesa posameznika.

Pomoje, da ni lih pomembno. Srednja šola je pač eno tako čudno obdobje v katerem začneš malo bolj spoznavat svet okoli sebe in posledice so lahko precej čudne... Če bi npr. mene srečal v 1. ali 2. letniku gimnazije, bi si reko da tale tip ne bo nikol končal šole... Pa sem jo, z prav dobrim uspehom, isto na maturi, pol pa pridem na faks, ugotovim, da mi izbrana smer ne ustreza, si vzamem leto odmora, zdaj pa počasi naprej delam izpite in seminarske... Vsak, ki je sposoben narediti gimnazijo z dobrim uspehom, je po mojem mnenju čisto dovolj sposoben biti en povprečen študent. Itak je motivacija najpomembnejša.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6015572 (13260) amacar
»

katero srednjo šolo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6310730 (7325) Janac
»

Čopki in sponke na zdarvstvenih šolah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12221141 (18335) Pithlit
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13748142 (45624) Jan987
»

Izbira šole (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
528404 (7627) Klemenn

Več podobnih tem