» »

F1 2004

F1 2004

««
17 / 43
»»

BigWhale ::

Ne, ne gre se za spektakularnost. Gre se za gledljivost. Taksne dirke niso gledljive. Ker so nezanimive. Ce je dirka taka, da se niti prehitevat ne da, potem jo je treba ven s seznama dirk zabrisat. Konec debate.

Pa ves zakaj spremembe pravil ne prinesejo nekih vecjih sprememb? Zato ker so premalo drasticne, ker so podobne prdenju v viharju. Ker se vse skupaj vrti okrog denarja in okrog tega kaj bo kdo dal in komu bo dal. In ne, odhod MSja ne bo pripomogel k temu, da bi formula postala nezanimiva. Daj lepo te prosim, kje si tako bedarijo pobral?

Saj vseeno kdo dirka in kdo zmaguje, dokler se kaj dogaja. Ce se pa nic ne dogaja je pa traparija.

Pravila? Kaj bi bilo potrebno narediti? Na voljo dat maximalno pet razlicnih motorjev, pet sasij in dvoje gume. Zmetat vso elektroniko iz avtomobilov. Starte, kontrolo zdrsavanja, ukinit povezavo z boxi. Kvalifikacije pustiti taksne kot so, le da bi se oba casa sestevala, tako kot pri smucanju, prvi in drugi tek. V primeru dolgocasne dirke, recimo da deset krogov ni zamenjave na prvih treh mestih, pace car, tako da se naredi regroup in potem spet leteci start. Pa gremo naprej.

Tista ideja o aerodinamiki je precej zanimiva. Pa odpravit razna pravila o 'varni in nevarni' voznji, hudica saj so dirke. Ne pa sola varne voznje.

TribesMan ::

Dirka je bil dolgcajt... velik dolgcajt... če ne bi mel sladoleda zraven bi zaspal... Ubistvu sem gledal samo zato, ker je bilo za en drek vreme.

Skratka letošnja sezona ponuja še dva rekorda... glede na to da bo MS na naslednji dirki spet zmagal, bo imel 6 zaporednih zmag na začetku sezone (raje pa še kakšno več), pa glede ne to da mu manjkata samo še dva pole positiona do rekorda, to tudi ne bi smel biti problem...

Bo pa dolgočasna sezona. Komur se pa zdi zmagovanje enega tekmovlaca zanimivo, se mi pa smili...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Tilen ::

Ce je dirka taka, da se niti prehitevat ne da, potem jo je treba ven s seznama dirk zabrisat.

Dirkalisce samo po sebi sploh ni krivo, barcelona ni od vceraj in ne vrjamem da se pred 20. leti tu ni dalo prehitevat.

O kontroli zdrsavanja sem pa ze tolikokrat pisal da res ne vem, al ti ne spremljas, al se pa delas neumnega. "Traction control" bi bil že ZDAVNAJ ukinjen samo problem tega je da se ga prakticno NE DA kontrolirat, to je blo ze 10000x povedano. In ce ukinejo traction control bodo tista mostva ki imajo vec $$$ lahko to zadevo "usunjala" v avtomobile in tega se NE DA kontrolirat zato so traction control uvedli za vse, da je pač to dovoljeno.

Ukinit povezavo z boxi

S 300 Kmh drvis po ravnini ... zaviras v ovinek peljes min 200 dalje... vendar sploh ne ves da v tistem ovinku tici postavljen Minardi... Dirkac mora bit obvescen s strani boxov ker je ta komunikacija hitrejsa, prej zve od tam kot pa vidi rumene zastave.

V primeru dolgocasne dirke, recimo da deset krogov ni zamenjave na prvih treh mestih, pace car, tako da se naredi regroup in potem spet leteci start. Pa gremo naprej.

Tega v F1 ne bomo videli, nekaj posebnosti mora ostati za KART serijo, ker ce bo vse prekopirano bomo kmalu imeli F1- KART serijo.

Pa odpravit razna pravila o 'varni in nevarni' voznji, hudica saj so dirke. Ne pa sola varne voznje.
TOO, tooo, too!!! IN zakaj bi potem rabli med dirko instruktorja? (safety car)
>:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

zile ::

TribesMan: Men se zdi zmagovanje enega in istega dirkača oz. moštva zanimivo. Upam da se ti ne smilim preveč, hehe >:D

Tattoo- ::

Tu se sploh ne gre za spreminjanje pravil zaradi dominance MS in Ferrarija. Pred 10 leti je prav tako dominiral Williams pa so bile dirke vseeno zelo zelo zanimive...ker so imeli dirkači možnost priti v zaveterje ter s pomočjo tega prehitevati. Danes zaradi (pre)velikega vpliva aerodinamike to ni več mogoče :O. Pravila morajo spremeniti, zaradi same nezanimivosti dirk |O in ker je postala sodobna F1 preprosto predraga (ne samo za Minardi, Jordan in podobne ekipe...). Mislim, da bodo predstavljena pravila v dobršni meri pripomogla k cenejši predvsem pa zanimivejši F1 - to pa je glavni namen, neglede na to ali zmaguje MS, Montoya, Kimi ali Klien 8-).

@Tilen:

TC lahko odpravijo zelo preprosto, obenem pa ga nobena ekipa ne more na skrivaj vgrajevati --> enostavno vsaki ekipi FIA dobavlja zapečateno celotno elektroniko in elektronski nadzor delovanja motorja. To naj bi tudi uvedli 2008 ali že 2006 če bo vse po sreči :)).

Če bo šlo vse po sreči, bomo že kmalu gledali spremenjen ražim kvalifikacij - spet pohvalno, saj trenutni sistem ni za nikamor! :\

Spremenjene kvalifikacije
Racing is in my blood - Ayrton Senna

samo odpojdi s tem crach.net tukaj so objavlji tisti Montoyin polomljen bolid s prejsnje dirke, naj grejo nekam!. V bistvu pa smo pol ugotovili da je bil Ralfov...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

ripmork ::

dirke sploh ne bi komentiral;predvidljiva,dolgočasna,nezanimiva...res je,spremembe pravil do zdaj so bile res le prdci v viharju>:D ,upajmo da se bo le spremenilo v prihodnje.

da bi posnemali cart serijo v vsaj nekaj "malenkostih" bi bile dirke dosti bolj napete,sam osebno raje vidim kart-f1 serijo kot pa to bedo!pa daj no še gledanje partije šaha je bolj napeto.Še vedno pa ne vem kaj tako neznansko razburljivega vidi na teh dirkah Ališič:edina možna razlaga zame je,da je na komentatorskem mestu poln amfetaminov in poživil:8)

in Tatoo,prav imaš,mariskdaj je v prvenstvu prevladovalo eno moštvo,toda dirke so bile GLEDLJIVE,to pomeni da se je celo kaj DOGAJALO ali ZGODILO,...danes imaš več možnosti za poškodbo ob igranju rekreativnega tenisa kot profesionalnega dirkalnega športa kot je formula ena.To je dirkanje,vsekakor so dobrodošle varnostne izboljšave in ukrepi,še vedno pa je to dirkanje.To pa pomeni žrtvovati več kot le zvezo z boksi - če so bili v preteklosti dirkači na nevarnost opozorjeni z rumenimi zastavami so pa lahko še zdaj!
nekoč so bili dirkači formule ena najbolj občudovani športniki zato,ker so bili pripravljeni žrtvovati svoje življenje in ponos na stezah,to so bili junaki....

Žal mi je,da je sodobna tehnologija in manipulacija vsevprek pokvarila nekoč najbolj zanimiv in priljubljen šport,ki je pred male ekrane pritegnil staro in mlado..

cekr ::

.....
Nekoč so imel procesorji 3,5 MHz pa je bilo fajn?
Bi bil danes s tem zadovoljen?
.....

F1 naj kaže tehnološki napredek, če pa ga nekdo ne more dohajati je pa to njegov problem.
Dirkanje smetišnic (Kart) naj pa ostane tam kot je.
Skrajno brez veze sem mi zdi, da bi nekdo garal pol dirke in si naredil neko prednost potem bi pa na cesto priletel nek Safet in vse izničil. To nima nobene zveze s športom ampak samo hlastanje za trapastimi gledalci v Ameriki.

Iz izkušenj zadnjih let se točno vidi, da bolj omejujejo razne elektronske pripomočke, boljši je Schumacher.
Na dirkah bi morali omejevati samo porabo bencina, kubaturo motorja, širino vozila in gum. Vse ostalo bi pa moralo biti narejeno po svobodni odločitvi moštev. S tem bi spodbujali napredek in kreativnost. Če pa je vse predpisano je pa s tehnološkega vidika en sam dolgčas. F1 je bila dolgo časa vir najvišje tehnologije in tako naj tudi ostane. Za dirkanje kakšnih omejenih zadev naj pa uvedejo F1.2.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

> problem tega je da se ga prakticno NE DA kontrolirat, to je blo ze

Vse se da kontrolirat. Ne bluzi.

> Dirkac mora bit obvescen s strani boxov ker je ta komunikacija
> hitrejsa, prej zve od tam kot pa vidi rumene zastave.

'Zastavonose' so bile vcasih na dikah na vsake pet metrov. Se mi zdi, da so tudi zdaj. Ce tega ne vidis,... ne pretiravaj no.

> Tega v F1 ne bomo videli, nekaj posebnosti mora ostati za
> KART serijo,

Zakaj? Kart-a evropa ne gleda. Gledajo ga v 95% samo americani.

> TOO, tooo, too!!! IN zakaj bi potem rabli med dirko
> instruktorja? (safety car)

Pojma nimas zakaj pride safety car. Mar ne? Razlika je ce nekoga obtozijo da nevarno vozi, kot pa ce so na cesti delavci, ki popravljajo asfalt (... odstranjujejo posledice nesrece ...) Se ti ne zdi?

Cekr, ti pa ne bluzi, ker tole:

> F1 je bila dolgo časa vir najvišje tehnologije in tako naj
> tudi ostane.

Je taka bedarija, da ni vecje. Ja, sigurno kaka stvar iz F1 pride v osebne avtomobile, torej tehnologija. Ampak precejkrat je ravno obratno. (Pol)Avtomatski menjalniki, aktivno vzmetenje, kontrola zdrsa...

Kaj ti bo ves napredek in kreativnost, ce pa dirk nihce ne bo vec gledal. Mogoce razen pescice braindead navijacev trenutnega zmagovalca, ki bo vodil od prvega do zadnjega kroga, vsi ostali bodo pa v gosjem redu vozili za njim...

> Skrajno brez veze sem mi zdi, da bi nekdo garal pol dirke in > si naredil neko prednost potem bi pa na cesto priletel nek

V bistvu letosnjo sezono se nihce ni pol dirke garal ampak mu je uspelo hitreje priti v pits, imeti tudi sreco, da ob izstopu ni prisel v guzvo in potem hitro odpeljati dva do tri kroge, da je ohranil prednost ali pa pridobil tiste pol sekunde, kolikor je potreboval za boljse mesto.

Oprosti mojemu skepticizmu, ko ti ne verjamem, da nekdo gara pol dirke da si privozi neko prednost. Moj deda je rekel, s polno ritjo je lahko srat. In jaz se kar strinjam z njim.

Kaj ko bi namesto cele dirke odvozili deset krogov, sli vmes trikrat menjat gume in prevozili ciljno crto. Vse skupaj bi bilo bistveno prej fertik. Pa televizije bi imele eno uro in pol vec programa.

Cart najbrz nima najboljsih avtomobilov ampak je pa dosti bolj zanimiv kot trenutna F1. In, surprise surprise, v kartu se nagradi tudi tistega, ki je imel najdalj casa pole position v dirki.

Napredek in inovativnost nista vredna pol pizde mrzle vode, ce bodo na koncu dirkala samo stiri mostva. In tako na koncu bo, ce bo sel trend tako naprej.

BigWhale;sam ne bi mogel bolje povedati!

cekr;povej nam,si že gledal kdaj dirko serije CART?
Enkrat si (če imaš eurosport) oglej dirko in se potem pizdi na tiste "smetišnice"
Kot drugo te sprašujem če si slučajno strasten navijač rdečih-ampak na to sploh ne potrebujem odgovora,ker že vem da je "JA!"
Pa sej ni problema če si,samo malo objektivnosti prosim.Veš,sej jaz tudi vem da je najboljši pa oh in sploh vse možne zmage tako da lahko te superiornosti mirne volje enkrat izpustiš.Mi to nič ne pomaga če so dirke za en kurac od dolgčasa in predvidene že vnaprej.

kar se pa kreativnosti tiče:edina svobodna odločitev ki ostane tričetrt moštvom je,da naredijo šasijo iz kartona;(

citiram:Nekoč so imel procesorji 3,5 MHz pa je bilo fajn?
Bi bil danes s tem zadovoljen?

Ta primerjava je pa najbolj butasta primerjava kar sem jih kdaj slišal.:P :P :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Mihc ::

KLIK!

Sem Skoraj umru od smeha!:D >:D

LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!

cekr ::

Mogoče primerjava s frekvenco procesorja ni ravno najboljša je pa čisto umestna, če se govori o tem, kako bodo formulo oklestili za 20 let nazaj.

Navijač rdečih? Zaenkrat me pravzaprav ne zanima, kdo je prvi poimensko. To je pač nekdo, ki je v sedanjem trenutko najboljši.
Kdo je njaboljši pa povejo zadnje izjave vodstev konkurečnih ekip.
Meni osebno je ljubše moštvo BAR. Kar pa ne pomeni, da ne znam ceniti dela kogakoli, ki se trudi. Ne maram pa moštev, ki imajo veliko za povedati, nazadnje so pa podn.
Veliko govorjenja - malo muzike.

Sem pa tja pogledam kdaj tudi Kart, samo po pravici povedano mu nekaj manjka.
Še vedno pravim, da je to dirkanje smetišnic.
Na splošno pa se sam v razumevanje ameriških športov ne vtikam.

Meni trenutno stanje v F1 ni všeč, samo dokler bo konkurenca samo vrtela jezike, toliko časa ne bodo mogli blizu. BAR je zelo blizu, samo potrebovali bi malo bolj izkušenega voznika, ki so ga lani sicer že imeli.

V končnem pa lahko gledate tudi boj za drugo in tretje mesto. Problem je samo v tem, ker ta mesta niso dovolj medijsko cenejana.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Lime ::

:D

Daedalus ::

>"Traction control" bi bil že ZDAVNAJ ukinjen samo problem tega je da se ga prakticno NE DA kontrolirat, to je blo ze 10000x povedano.

Ah, daj no... Nazaj na fergazerje, pa bo>:D

Dirka je bla pa boooring. No ja, vsaj Button je pokazal, kolko je vreden kot dirkač. Z trenutno drugim najboljšim dirkalnikom na stezi je komaj prilezo do ene bedne točke... Je mel Alonso kr prav...

McLaren - do zanesljivosti so očitno prišli. Zdaj ostane še "samo" poiskati hitrost:O :D

ROTFL za tole fotko:D :D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Mogoče primerjava s frekvenco procesorja ni ravno najboljša je pa čisto umestna, če se govori o tem, kako bodo formulo oklestili za 20 let nazaj.

Kot so jo v začetku 90-ih ko so prepovedali turbo motorje, določili prostornino max 3. litre ter čez nekaj let še omejitev na max. 10. valjev. Kot so jo 93-tega ko so prepovedali aktivno vzmetenje ter CVT menjalnike. Kot so jo 94-tega ko so prepovedali 'ground effect' ter določili popolnoma ravno dno. Kot so jo 95-tega ko so prepovedali uporabo berilija pri izdelavi motorjev,...

Poanta zgodbe...vedno so obstajale omejitve, tako da je govorjenje, da se bo F1 vrnila za 20 let nazaj popolnoma zgrešeno!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tattoo- ()

Kot so jo v začetku 90-ih ko so prepovedali turbo motorje, določili prostornino max 3. litre ter 10. valjev.

S temle se pa ne strinjam... leta 90 ni bilo nikakršne omejitve glede števila valjev... še leta 94 so se uporabljali 8 in 12 valjni... slednji celo še v letu 95...

LP

TribesMan

S temle se pa ne strinjam... leta 90 ni bilo nikakršne omejitve glede števila valjev... še leta 94 so se uporabljali 8 in 12 valjni... slednji celo še v letu 95...

Jup...se posipam s pepelom - to sem čudno napisal (sem že popravil) :D

Ferrari je še pozno v 90-ta 'trmoglavil' pri tradiciji z 12. valji :8) (ki pa je proizvajala orgazmične zvoke) :))

apachee ::

Ja ze mogoče da je MS eden izmed najboljših driverjev vseh casov.

SAM DEFINITIVNO PA JE NAJVEČJI DVORNI NORČEK KAR JIH BILO V KARAVANI F1!!!!!!!!!!
You can't win without The Finn!

BlackHole ::

SAM DEFINITIVNO PA JE NAJVEČJI DVORNI NORČEK KAR JIH BILO V KARAVANI F1!!!!!!!!!!

Zakaj že?! Sicer pa, vem da se tako samo tolažiš.

A je se kdo drug tko skakal na odru? ;)

Dr_M ::

od kdaj pa je clovek dvorni norcek, ce je vesel?? :\
sicer pa je slovenska zavist ocitna.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ja, sploh pa moja... haha...

me prav zanima zakaj Schumi ne dirigira več italijanske himne....ziher je dobil kje makarone v glavo>:D

Kolegi iz višjih krogov so mu nekoč dejali, da naj bi se med igranjem himn stalo mirno...>:D

A ni to tko samoumevno? ;)

Ja tko so nas učil, samo včasih se človek spozabi, sploh če si pod vplivom zmagoslavja...:D
Pa zdi se mi, da mu je všeč Italijanska himna. Taka poskočna, kot on, na zgornji sliki. >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

A je se kdo drug tko skakal na odru? ;)

A je še imel kdo drug razlog za to? ;)

boštjan ::

ne vem no kaj vas moti kako kdo izžareva čustva ob uspehu,eni pač skačejo in se nasmejijo,drugi pa kameram le kisel nasmešek podarijo. sicer pa ne vem kaj ma to z F1 skupnega.:\

drugi pa kameram le kisel nasmešek podarijo

Predvsem tega rad pokaze MS kadar ne zmaga... bognedaj da ni na stopnickah, ker pol ma nos dolg ko ponedeljek...

LP

TribesMan

IN kaj je narobe s tem? Ce si "navajen" dobrih/najbolsih rezultatov je vse kar je slabse slabo, žal.

shock ::

Tak je ko mu ne gre kaj prav >:D.

Zeh.

Microsoft ::

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Michael Schumacher: MEIN KAMPF:P !>:D

Jetz am DVD fur nur 10€!:D

by Miha

Kr zabavno ... ane JimiBtn? >:D

Zgodovina sprememb…

Ja, cist si me v jok spravil. Res. Umiram od smeha.. help... ... ... ..

Sploh pa je tretja slika cist offtopic. Ker jst navijam za Montoyo in ne za Williams. ;)

by Miha

Zgodovina sprememb…

bo treba refreshat ... ce pa govoris o tretji sliki je pa tut tisto Montoya ... bo treba tut tebi malo celade "v roke vzet" :)

evo ti ... pa vsaj za "svoje" mostvo bi lahko vedel, je pa res da se lahko vsak zmoti >:D

Dr_M ::

na predzadnji sliki se vid, kasn kekc je montoya...skor bi se poscal od smeha :)
slika je se bl smesna od une k sta coultard pa hakkinen gor mal predelana :) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tilen, ocitno si zgresil point.;)

Aja, pa ne gre se za to, kdo je lepi al ne. Gre se za to, da je dobra modifikacija slike. ;)

by Miha

Zgodovina sprememb…

kje na tretji sliki pa vidis ti kaksno modifikacijo? >:D

Austria 2003

Race results:

1 1 Michael Schumacher Ferrari 69 1:24:04.888 1 10

2 6 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 69 +3.3 secs 2 8

3 2 Rubens Barrichello Ferrari 69 +3.9 secs 5 6

4 17 Jenson Button BAR-Honda 69 +42.2 secs 7 5

5 5 David Coulthard McLaren-Mercedes 69 +59.7 secs 14 4

6 4 Ralf Schumacher Williams-BMW 68 +1 Lap 10 3

7 14 Mark Webber Jaguar-Cosworth 68 +1 Lap 17 2

8 7 Jarno Trulli Renault 68 +1 Lap 6 1

9 15 Antonio Pizzonia Jaguar-Cosworth 68 +1 Lap 8

10 21 Cristiano da Matta Toyota 68 +1 Lap 13

11 12 Ralph Firman Jordan-Ford 68 +1 Lap 16

12 16 Jacques Villeneuve BAR-Honda 68 +1 Lap 12

13 18 Justin Wilson Minardi-Cosworth 67 +2 Lap 18

Ret 11 Giancarlo Fisichella Jordan-Ford 60 Fuel system 9

Ret 9 Nick Heidfeld Sauber-Petronas 46 Engine 4

Ret 8 Fernando Alonso Renault 44 Engine 19

Ret 3 Juan Pablo Montoya Williams-BMW 32 engine 3

Tilen, se enkrat, zgresil si point.

Ne gre se za to, kdo je lepi in kdo ne. Stvar je v tem, da je slika zmodificirana v stilu 2.sv. Meni se pa ta slika zdi smesna. That's all. Ce ti to ne potegne, pol...

In ja, vem kdo je na tretji sliki, ampak spet si zgresil point. Jst navijam za voznika in ne za mostvo. Ce crkne motor, potem ni to napaka voznika...
In ja, Sumaherju se kaj tazga NE more narediti oz. se mu nikoli ni.

by Miha

In ja, Sumaherju se kaj tazga NE more narediti oz. se mu nikoli ni.

Huh, kaj takega pa sploh nisem trdil! Se zgodi tudi najbolsim :P in sicer tocno 48 dirk nazaj je "odpovedal" Sumaherjev Ferrari (upm da poznas okoliscine) >:D

In ja, vem kdo je na tretji sliki, ampak spet si zgresil point. Jst navijam za voznika in ne za mostvo.

Vsak izgovor je dober, vendar tale je pa res slab.

Zgodovina sprememb…

Le zakaj bi bil slab izgovor?

Sej mam ja jasno napisano v podpisu voznika in ne mostvo.

by Miha

Ce crkne motor, potem ni to napaka voznika...

No, tud tole ne bo čist držalo.

Dvomim, da formulo vozijo takik kekeci, ki ne bi znali prestavljat z pomocjo "metulcka".:P

Drgace me pa prav zanima, kaj ima voznik pri temu, ko crkne motor?:\

by Miha

flashroyal ::

Občutek za mehaniko! Tudi to je element, ki ga MS ima JPM pa občutno manj. Material znajo najboljši pač manj obremenjevati ko nekateri slabši. V precej primerih je za odpoved mehanike kriv voznik.

flashroyal, se strinjam, saj oba, MS in JPM, vozita popolnoma identicni formuli.

Mislim ej, ta je bla dobra, ja.:\ No, sem se kar nasmehnil, pa se mal si me prebudil, ker sm pocas ze zaspan.;)

Pa občutno al očitno?

by Miha

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

>V precej primerih je za odpoved mehanike kriv voznik.

Se ne bi strinjal... Motorja na primer ne more prevrtet, ker ma itak omejevalnik vrtljajev. OK, če že zapelje kje po travi pa poškoduje podvozje, ali pa "pleh" bolida, ostala mehnika pa mora zdržati. Če ne zdrži, je za to kriv tisti, ki je zadevo naredil, ne pa voznik... Ker vsi v nekem moštvu vejo, kakšen stil vožnje imajo njihovi vozniki in tako tudi vejo, kaj mora material zdržati.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BTW, Kimi R. je cist zanec voznik. On sploh ne zna varcevat oz. pravilno delat z materialom. Se lepo vidi, kako je letos na prvih treh dirkah skuru motor. Nesposobnez..

Sam caki mal, a se ni lani celo potegoval za naslov sv. prvaka?

Ce to drzi, pol tu nekaj ne stima. Al je se je od konca lanske sezone do zacetka letosnje ona tako poslabsal, da ne zna vec avta vozt? Dvomim...

by Miha
««
17 / 43
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 - pred sezono 2006

Oddelek: Loža
152901 (2656) Daedalus
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

257685084 (43999) Alexius Heristalski

F1 - pred sezono 2005 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

60532673 (24222) OwcA
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119240634 (25295) balocom
»

F1 (strani: 1 2 3 4 )

17010191 (8919) Nemelk

Več podobnih tem