» »

F1 - pred sezono 2005

F1 - pred sezono 2005

««
4 / 13
»»

Tattoo- ::

odhode vseh drugih mostev bi preziveli samo ferrarija ne :)

Dej človek ne kotali buč :\ Sej je vse lepo in prav, če navijaš za Ferrari...samo bodi pa vsaj objektiven! Če ni konkurence, vsako tekmovanje propade - in če ostali odidejo v GPWC je lahko Ferrari še tako dominanten in najboljši, vendar bo vseeno tekmoval sam proti sebi (oz. glede na izkušnje iz zadnjih let bo vedno prvi Schumacher in drugi Barichelo - brez tekmovanja). Ne verjamem, da bi bila taka F1 komu še zanimiva... ;(( Pa obenem bi te prosil, da začneš v svojih postih uporabljati tudi ločila, ker je drugače muka brati poste!

Btw, kaj ze pomen tista kratica?

BTW = by the way
GPWC = Grand Prix World Champion
Racing is in my blood - Ayrton Senna

Tilen ::

V njem ni nobenih laži,samo dejstva.

Sem mislis da si se vsaj naucil lociti lazi od spekulacij. Da ti pomagam, nekdo ki spekulira, definitivno ne laze.

Daj mi povej kaj bi raje gledal:tekmovanje kjer dirka samo Ferrari ali GPWC kjer bi dirkalo 9+moštev.

Jaz res ne vem kaj omejuje MClaren in druge, da ne dirkajo? >:D Pol pa itak ni cudno da ne zmagujejo. Naj jim en pove, da naj zacnejo dirkat? :\

Ja Tilen,Ferrari je najboljši..Boš zdaj lahko šel spat zadovoljen?

Ne, jaz to vem, vi se sprenevedate, da bi opravicili slabe nastope "vasih" mostev.

Zakaj pa je najboljši se mi pa res ne da še enkrat govorit,preberita si zgornji post še enkrat če ga nista dobro razumela.

Meni ni treba res nic razlagat. Statistika govori zase, ceprav je dostikrat relavantna.

Glede tega GPWC pa spljoh ne bom zgubljal besed. Kr nekaj.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

markec_ ::

Lol :) mam nekaj za povedat :) zdaj je ze eccelston kriv?
Kdo bo nasledni krivec za uspehe ferrarija?
Nevem zakaj se sprenavedate :) vsi imajo iste pogoje
na zacetku res :) vsaka sezona se zacne na novo z novimi dirkalniki :)
nevem kak mece mclaren milijone evrov? Da se na koncu borijo z dirkalnikom? Bo zdrzal ali ne?
Ce se za to porablja milijone evrov potem ni cudno da so vedno poden, pa da iscejo izgovore vsepovsod :) pomojem so izgovori pri njih :)
samo se mi zdi nesmiselno da se slepite :) ce neznajo neznajo :) to je njihov problem. Ne pa od mihaela al pa ferrarijev al pa eccelstonov :)
sej niso oni krivi da neznajo drugi :) ce bi mclaren naredo dirkalnik ki je hitrejsi pa da bi celo tekmo vzdrzal? Pol nebi bil problem zmagat dirke :)) ker po vase je michael tak slabi voznik :) pol pa res nevem kaj drugim mostvom manjka :)
mogoce pa je cas da se nehate slepiti :) bo tak bolse :) aja pa po vsaki sezoni se v monzi zgodi tekmovanje ferrarijev :) kjer so sami ferrariji na dirki :) pa ves kaj? Tribune so polne, si lahko mislis :)
mislim da se tistih 5 000 navijacev na vsaki tekmi nebi bilo ko spodbujajo druga mostva se sploh nebi opazlo :)
kaplja v morje :)

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Tody ()

Daedalus ::

>Mislite, da so ostali, predvsem Mercedes, BMW in Renault v Evropi, Honda na Japonskem (pa mogoce se kdo), dovolj mocni, da naredijo svojo ligo?:\

Brez skrbi. Ne verjamem, da bi bilo komu v užitek gledati, kako Ferrari tekmuje proti Minardiju in Red Bullu. Je res, da so ostala moštva poskušala s predlogom pravil iz Brazilije lani Ferrariju spodnesti tla pod nogami, ampak zdaj pa rdeči z vsiljevanjem svoje igre ob podpori FIA pretiravajo. Sej pravim, če se ne bojo držali omejitve testiranja, k kateremu so se obvezala druga moštva, bo tudi vsa njihova prednost in zmagoslavje izgubilo smisel. Pa kar je najhujše - tudi kredibilnost Ferrarija bo na ničli. Sicer tifosijem to očitno nič ne šteje (je že tako, da si eni z nekim občutkom pripadnosti podaljšujejo razne prekratke ude), samo da Ferrari zmaguje.

Sicer bi pa bilo lepo videt, da bi vsaj McLaren - lanskoletni dirkalnik je bil po odpravljenih težavah na nekaterih stezah prav peklensko hiter - dihal za vrat Ferrariju. Bi se dokazalo, da tudi status primadon na dolgi rok ne pomeni dosti...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

ripmork ::

vidva(markec_ in Tilen) sta res prava Tiffosija,vse vidita rdeče...pa znata buče kotalit>:D .Pa sej mal zajebancije mora bit na forumu sam škoda ker vajinih postov ne morem jemat resno...
Ker je vsak vajin post večji kiks v prazno o tej temi ne bom več govoril-ker nima smisla.

Kakorkoli že,komaj čakam na prvo dirko...res me zanima kako bo pravilo enega motorja na dva vikenda izgledalo v praksi...predvidevanja so sledeča:Polovici dirkalnikov motor ne bo zdržal takega napora,kar pomeni da bodo iz dirke v dirko v večjem sranju
(slabše ekipe jasno),tole z gumam se mi pa zdi zanimivo,je pa vprašanje kako se bo obneslo v aspektu varnosti...ni ravno vsakdanji dogodek ko ti pri veliki hitrosti poči guma.:8)
Definitivno pa bo pokalo na prvi dirki,če ne karbon bodo pa gume>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

markec_ ::

Daedalus jaz nebi nespostljivo govoril o mostvih kot je minardi in red bull :) mislim sam navijas za mclaren ko niti ni kaj bolsi razen da ima zvenece ime :) samo se mores zavedat da ime nic ne pomeni brez usprehov :)

Tilen ::

Ker je vsak vajin post večji kiks v prazno

Kateri post? Me prav zanima. VSe kar sem povedal je res, ce ne, navedi.

olovici dirkalnikov motor ne bo zdržal takega napora

A to pa ni bull? Ti sploh ves kolk je zdrzal zadnji NPR. Ferrarijev motor ?

Glede zafrkavanja pa se strinjam, sam v mejah normale. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

markec_ ::

RIPMORK prvic si na forumu reko nekaj pametnega :) lepo da ne bos vec sodeloval v tej temi :)
samo ce mi lahko razloziz kaj pomeni buce kotaliti :) ne ker pujsek nisem da bi se na njivi igral z bucami :)
mogoce se slepis pa nimas o formuli ti nic pojma :) pa si zaslepljen navijac mclarna :) ali katerega drugega mostva :) sej nismo mi krivi da vi zgubljate :) ko bote zmagovali nebom mel nic proti tako kot imate sedaj to vi :) samo vem da se bo tedaj ferrari zelo trudil priti nazaj na vrh :) ce slucajno zgubi kero tekmo :) se bo trudo zelo :)
za tako trdo delo kot so ga opravili v preteklosti si zasluzijo vrh :) vsaj nekdo ki ni stal krizem rok pa gledal kaj delajo drugi ampak je s trdim delom uspel :)

Daedalus ::

markec - ne nabijaj v prazno...

Evo, tule še en link o vedenju rdečih...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

dëych ::

offtopic!
markec_: si že slišal za vejice, pike in odstavke? Jaou, kam gre ta svet! Ljudje sploh pisat ne znajo več. Žalost. ;(


Lp

Myth ::

Moderaterje naprosam, da bolj spremljajo to temo, ker vedenje nekaterih se je poslabšalo. Npr. Markec_ , ki namesto ločil uporablja smeške, je še bolj provokatorski. ;(

Zdaj pa mi naj kdo pove kaj je prej Ferrari delal pred leti ko je McLaren "vodil"? V senci je zadi hodo... Dejstva so, da sta največa rivala pač samo Ferrari in McLaren, in se tisti navijaci ki ne vidijo slabih lastnosti svojih dirkačev, samo "bolani" ker glumijo nekaj tjavdan... govorim iz svojih izkušenj (Viole pri NK Mariboru).

Povej mi raje zakaj navijaš za neko moštvo, če vidiš samo tiste zmage? :\ Namesto da bi pričakoval hudičevo zanimivo dirko, ti je bolj do boring dirke kjer vodi en "bicikl". >:D
Zdaj pa se že nehajte provocirat med sabo. Pa povejte kaj še o drugih moštvih, mene ne zanima samo rdeč Ferrari pa sive puščice. >:D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Tilen ::

Daedalus, ravnajo napacno? Ne. Zakaj? Concorde. A jim je kdo roke lomil da so podpisali? NE.

Ne jokajte zdaj, nima pomena. Najbrz pa vsi vemo, zakaj niso podpisali oz se strnjali s tem predlogom :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tilen ::

Jaz pricakujem zanimive dirke, itak. Sam kaj ko ta Schumacher vse "zajebe". >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

OwcA ::

Moderaterje naprosam, da bolj spremljajo to temo, ker vedenje nekaterih se je poslabšalo. Npr. Markec_ , ki namesto ločil uporablja smeške, je še bolj provokatorski.

Se strinjam.
Posledično boste tudi ostali to upoštevali (z lepa ali z grda).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

ripmork ::

markec_:ne bom več razpredal o bratski navezi med rdečimi in Ecclestoneom,kar se pa teme f1 tiče pa ne skrbi,tu bom celo leto samo zate>:D

Tilen:

Kateri post? Me prav zanima. VSe kar sem povedal je res, ce ne, navedi.

vsak tvoj post je nabijanje o superiornosti Ferrarija pa kak smo drugi škodoželjni tardečim,v bistvu pa ko sem že rekel nisem navijač nobene ekipe in me ne boli k 5% kdo je prvak,hočem pa videt zanimive dirke,s tem da FIA nudi vsem moštvom enako podporo,ne pa da hlevu črnega konja naskrivaj(sedaj že javno) kruh talajo ostali pa drobtinice požirajo....kateri konj misliš da bo bolj močan,tisti ki kruh pa meso žre ali tisti ki drobtine na konc dobi,za povrh ga pa še vsi šinfajo?...ni težko uganit,anede?

če seveda razumeš asociacijske igre>:D

offtopic:
Za danes bo dost ker me čaka jutr kolokvij,bom imel pa jutri več cajta za tole besedno vojno-seveda če se bo nadaljevala-upam da ne.Saj lah ti nizam protiargumente cel dan če češ,sam je še kaj bolj pomembnega na svetu kot razlagat kaj je okroglo,kaj pa kvadrat nekomu ki je preveč prepričan v svoj prav.
ajd!:D

Tilen ::

Jaz nic ne nabijam samo repliciram z realnostjo glede na tvoje spekulacije, get it ?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Microsoft ::

Tilen, ti da to kaj mislit, da jih od 10, 9 nekaj podpise, 1 pa ne. In potem velja tisto, kar si je on 1 zamislil.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tilen ::

Ne recem, ce bi bilo v nasprotju s pravili. Vem, da ni lepo, ni pa narobe oz. v nasprotju s pravili. Sami so hoteli Concorde. Ferrari pa kr ma svojo stezo naj testira. Zakaj pa nebi testiral ce lahko in dokler je Concorde ga lahko "izkoriscajo" legalno. To me spominja na tisto afero z Orionom. Ce si ljudje niso prebrali drobnega tiska, jebiga. Samo tukaj pac gre za malo oz kr za veliko vec denarja in globalni interes. Mislis, da so vedeli, da se jim lahko Concorde kdaj kontra obrne? Ce bi, pomoje nebi tega podpisali.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

BigWhale ::

Tilen, katerikoli sport, kjer nekdo doseze nadvlado in pometa s konkurenco, na kakrsenkoli nacin pac ze, ni vec zanimiv. Vsaj vecini ne. A to razemes? Preprosto vprasanje na katero lahko odgovoris z da ali ne.

Torej, da ima smisel furati tekmovanja se naprej, se spremeni pravila. Spreminja se jih pa toliko casa, dokler ne dobijo tudi drugi kaksnih moznosti za boljse uvrstitve. Zakaj mislis, da je Stenmark nehal zmagovati v smucanju? Ker so tockovanje spremenili. Drugace bi se naprej zmagoval.

Odrasti ze in se nehaj drzati mame za krilo, ker v tej debati samo se ti gonis kako je Ferrari dober in superioren. Pa je to v bistvu se najmanj pomembno. Ker bi bilo vseeno, ce bi se to dogajalo z Jugoplastika - Zastavo.

A razumes kje je problem?

Tattoo- ::

Poglej Tilen...seveda še velja pogodba Concorde, vendar so se vsa moštva obvezala, da bodo stremela k zmanjšanju stroškov (ker nobena ekipa - niti trenutno zmagovalni ter superbogati Ferrari niso sposobni na dolgi rok financirati takih izdatkov, kot se napovedujejo, če se ne sprejme nobenih ukrepov). In eden izmed največjih izdatkov za vse ekipe so ravno testiranja! Najbolj preprosta rešitev enormnih izdatkov bi bila pač zmanjšanje testiranj - tega pa Ferrari noče...

In še nekaj je...dokler je bila ekipa rdečih pod 'komando' Enza se je vedno polek lastne koristi pri dirkanju stremelo tudi k dobrobitu ter obstoju/razvoju F1. To pa zato, ker je bil Enzo po duši dirkač...daleč pred poslovnežam. Po smrti 'il commendatoreja' pa je pomemben samo še $$$...pa četudi kura, ki nese zlata jajca (F1) na koncu umre :P
Racing is in my blood - Ayrton Senna

Tilen ::

BigWhale, jaz te cisto razumem. Samo meni je blo vseeno zanimivo lansko sezono, sorry. :)

Tattoo-, tudi tebe stekam. Ferrari ravno na tega AS-a spila ker majo vec kesa in lahko vec testirajo. Z zmanjsanjem testiranj bi bile ekipe bolj skupaj, teoreticno. Koliko bi pa bili kaj motorji vzdrzljivi potem, ce se jih nebi toliko stestiralo kot se jih?

Odrasti ze in se nehaj drzati mame za krilo, ker v tej debati samo se ti gonis kako je Ferrari dober in superioren.

A mogoce sirim krivo vero? A mogoce ni trenutno tako? No za letos se ne morem nic reci, lahko pa zagotovo trdim da bodo med top 3. In nekdo ki pride med top 3 ze ni kar tako, tisti ki pa zmaga pa je se tolk vecji car.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

markec_ ::

Morem rečt za mrnice nisem se nic poslabsal, mislim da sem taki bil vedno :)
kak jaz pisem pa se mi zdi da ce ti ne pase nerabis brat :) ker pol mi pogrejete, pol pa napisem kaj prevec :) pac tak smo navajeni v mb-ju :)
ce nam kdo pogreje mu pac pogrejemo trikrat nazaj :)
kake slabe izkusnje mas pri ali z vijolami :) mislim da sebe opozarjaj ki kaj pises :) ker se zmeraj bi se rad meno o f1 predvsem o ferrariju :)
nevem ne naj se jocem ce pac ferrari najbolsi :) ja je bil nekaj casa v senci mclarna :)
pa nismo zganjali take panike te ko jo sedaj vi. Pac smo navijali za ferrari :) pa cakali na bolse case, sicer malo bol manj optimisticno kot to delate vi. Smo vedeli da cez noc se ne da nicesar spremeniti, ampak je za to potreben dalsi cas :)
nismo se drli vsepovsod, pred vsako sezono ja zdaj smo pa najbolsi :)
mamo pa se sedaj dret da smo najbolsi :)
vsaj opraviceno to delamo :)
prej pred leti smo pa cakali, v miru, pa imeli tihi optimizem :)
pa bili veseli vsake nepricakovane zmage :)

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Tody ()

Microsoft ::

Samo meni je blo vseeno zanimivo lansko sezono, sorry. :)
To je tisto, cesar smo 'mi' zakrbljeni. Pojem zanimivosti v F1 je padel pod kakersno koli razumno mejo. Verjem.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Myth ::

Markec_ , zgresil si poanto mojega posta, preberi si še enkrat, okey? Prav tako tudi hodis off topic s temi mariborskimi... kdaj bo moderater zacel brisati dele postov, ki se ne nanasajo na F1? Če je kaksen moj zravn, se opravicujem, nenamerno...

Prejle sem ravno čital da je Coulthard pri Red Bull? 8-O Pa da imajo tudi Liuzzija, ki je zmagovalec F3000. 8-O Upam, da bo nova ekipa dala komu brco v rit, kakšnim močnejšim like Ferrari pa McLaren.

p.s.: Jaz sem lani nehal navijat za bilokoga. Ker so bile dirke nezanimive. Mogoče bom letos na koga stavil. Do nadaljnega samo gledam F1, jasno to? ;) Da se ne boste spet spotikali, da sn od koga navijač.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Tilen ::

Pojem zanimivosti v F1 je padel pod kakersno koli razumno mejo. Verjem.

Saj se ne branim obracunov like MIka - Schumacher, je bilo super :) Samo se tudi ne pritozujem cez lansko sezono npr.>:D

Kako je zdaj z Hakkinenom? Je ze kaj shujsal? Pride nazaj v F1? >:D

Bi znal popestrit zadevo, s konkurencnim dirkalnikom seveda.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Denos ::

Naj bi imel moznost priti nazaj v F1 a je raje izbral DTM za sezono 2005.

Tilen ::

Raje sal tja kot pa ga bluzil v kaksni zabluzeni ekipi brez potenciala, pametno. On je bi lvedno faca >:D

Kako pa kaj Villeneuve? On je mislil vsaj koliko se meni zdi, da bo bolj na easy vse skupaj pa se je zgleda uštel.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Denos ::

Tukaj pise o cemer sem govoril. Mi je pa smesen njegov komentar zakaj je sel v DTM: "When it's raining, in the DTM car you don't get wet" :) Glede Villeneuva pa tud jaz mislim tak:)

Myth ::

Najde kdo celi intervju? Jaz ga nisem nashel... pa bi rad kaj vech zvedel... :\
en LP in BZ
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Daedalus ::

Sicer pa tole postaja zanimivo - Mercedes, BMW, Renault in po novem še Honda in Toyota v GPWC in na drugi strani Ferrari in FIA... Še link. Nekdo je trenutno zelo sam in to ne more biti kaj preveč dobro.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tattoo- ::

Kako je zdaj z Hakkinenom? Je ze kaj shujsal? Pride nazaj v F1?

Hakkinen je imel (bojda) opcijo, da se vrne v F1 ali pa da vstopi v DTM. In po njegovih besedah je v F1 že dokazal vse, medtem ko ostaja DTM še izziv. Za sezono 2005 pa je podpisal za ekipo Mercedes AMG ;)

Kako pa kaj Villeneuve?

Villeneuve pa je podpisal pogodbo z Sauberjem. Glede lanskega 'udejstvovanja' pri Renaultu pa je povedal, da je bila tisto brca v temo...
Racing is in my blood - Ayrton Senna

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tattoo- ()

Denos ::

Novi aerodinamicni deli ki jih danes testira Ferrari:




Sprednji del mi je grd ampak ne zato ker nisem njihov navijac.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

Tilen ::

Haha, spet bo vroče. Tisti dodatek na sprednjem krilcu je IMO prenizko glede na to kaj dopuscajo pravila. Zdaj ce je luknja v pravilih taksnja, da ta dodatek lahko imajo pol itak kul :)

Sam stajliš pa glih ni :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tody ::

ah važn daj performance na višku.

ripmork ::

ja sprednji del je res weird...to sem že spraševal na forumu kako lahko že leta FIA dopušča srednji del sprednjega krilca tako nizek,glede na to kako stroga omejitev je določena za robove krilc,pa nisem odbil nobenega odgovora..:\ .Res so tale pravila čudna,stvari bi morale bit bolj jasne.

zanimivo da imajo vsa moštva z boljšimi(in lastnimi) vetrovniki rob sprednjega krilca tako "nažagan"... muste be something special about it...

in ne,definitivno ni stylish:D

Microsoft ::

Tole bosta morala dost ahtat, da ne bo slo prevec cez kak robnik, cez tist plasticen kolicek ob robniku ali kakko travo, ker bi kar hitro znal zgubit tistle dodatek.

Sicer pa res smesno. A niso se za letos napovedali se zvisanje sprednjega krilca, zdej pa mislm, da Ferrari postavlja 'rekord' tega desetletja, kako nizko v resnici je to sprednje krilce.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::

Kar se tiče sprednjega krilca.

Ta sredinski del je lahko tako nizek saj po pravilniku to spada k šasiji.

Tle mate pravilnik:

3.7 Front bodywork height :
3.7.1 All bodywork situated forward of a point lying 330mm
behind the front wheel centre line, and more than 250mm
from the centre line of the car, must be no less than
150 mm and no more than 350 mm above the reference
plane.
3.7.2 All bodywork situated forward of the front wheel centre line
must be no less than 50 mm above the reference plane.


Pa še linki, da si lahk mal sami preberete:

Sporting regulations
Technical regulations
Everybody lies!

ČIP 008 ::

Očitno so se pri Ferrariju ustrašili konkurence in na hitro naredili kar se je narediti dalo. Rezultat je tu takole na oko je Ferrari res pravi grdi raček napram Mercedesu MP4-20, ki je res prava paša za oči. Vendar lepo še avtomatsko ne pomeni tudi hitro. David C. očitno z tem nima problemov in mu na novem delovnem mestu gre odlično. No te sreče pa nebo izgleda imel Pizzonia ki je sedež že vnaprej izgubil proti Heifeldu. Nemec tudi na stavnicah kotira 83% Pizzonia 17%.

Tilen ::

Očitno so se pri Ferrariju ustrašili konkurence in na hitro naredili kar se je narediti dalo.

A ti si zamudil lansko sezono?

Modri dirkač, tnx za odsek iz pravilnika FIA. Zgleda da so nasli spet eno "luknjo" v pravilniku. >:D Upam samo, da se nebo tole krilce kaj lomilo ali zvijalo.

Se nam obeta ista zgodba kot z "kandelabri" ?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tilen ::

Podaljsanje pogodbe Concorde do 2012 ?

Formula One's governing body, the FIA, as well as Bernie Ecclestone's Formula One Management [FOM] and Ferrari have agreed a deal to extend the Concorde Agreement for a further four years, from 2008 to 2012.

vir

Hopa hopa :)




Barcelona - 28/01/05
1. Luca Badoer - Ferrari F2004 - 1'15"899 - 75 laps
2. Michael Schumacher - Ferrari F2004M - 1'16"002 - 57 laps
3. Juan Pablo Montoya - McLaren Mercedes MP4/20 - 1'16"536 - 72 laps
4. Felipe Massa - Sauber Petronas C24 - 1'17"470 - 91 laps

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Modri dirkač ::

Kakšna luknja?:\
Sej ma večina moštev v tistem delu upognjeno krilce.

Ferrari ma pač namesto upogiba še posebej miniaturno krilce.
Tu gre predvsem zato, da se doseže čimbolj umirjen tok zraka pod bolidom.

McLaren in BAR mata pa zelo upognjeno.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::

Podaljsanje pogodbe Concorde do 2012 ?


Prizanesi nam s starimi novicami, ker je več kot očitno, da spremljaš F1 zelo površno.:D
Everybody lies!

Tilen ::

Modri dirkač, moja napaka. Sem cekiral pa je res Tatoo- ze to objavil prej. Bom moral manj povrsno brat. :))
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Daedalus ::

Tisto sredinsko krilce zna biti dejavnik tveganja pri vožnji čez robnike, tako da sem skor 100%, da ga na dirkah ne bo... Ker v kvalifikacijah ni dobrega časa brez zelo ostre vožnje.

Drugače pa še več zanimivih novic - Hondin motor baje še ni preživel razdalje dveh dirk. Satu ga je na testiranjih razneslo po dveh hitrih krogih, kot že dva prej. Še ustrezen link.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Modri dirkač ::

Norbert Haug je danes izjavil, da od ponedeljka do danes sploh niso menjali motorja v MP4-208-O . S tem, da so vsak dan prevozili več km kot na eni dirki, se pravi več kot 300 km na dan.

Vsaj z motorjem nimajo problemov.:)
Everybody lies!

Alexius Heristalski ::

Dobr to. Konkurenca vedno prav pride!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

TribesMan ::

Zanesljiv McLaren??? Tega pa nismo vajeni... >:D No držimo pesti da bo vsaj malo konkurence na bojišču...

Zdej počakamo samo še do torka, da Wiliams in Renault privlečeta na plano svoje adute...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Denos ::

Upam da je res to glede novega McLarena. Glede Renaulta: uradne predstavitve se sicer ni bilo vendar novi model r25 ze nabira testne kilometre:




Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()

markec_ ::

Kaj naj recem :) novi ferrarijev dirkalnik me je impresioniral :)
verjamem da me bo se bolj impresioniral z casi in zmagami :)
o-ja :) se bo zmag :) objektivno gledano :) je kaki je :) subjektivno :) se ena nora razlicica ferrarija :) za se bol slajse zmage :)

ripmork ::

Mclaren je res zanesljiv,kar je prva stopnička za srebrne...hitrost je pa drugo vprašanje.
Dejstvo pa je da bomo pravo razporeditev moči videli le in samo marca ko bodo prvi resni treningi...tile časi še ne povedo dosti-razen seveda tega da so dirkalniki počasnejši kot lanski,kar je bilo povsem pričakovano.

Tisti ferrarijev privesek bo pa prej problem kot pa izkoristek luknje...
Že tako nemalokrat letijo običajna krilca,tistole bo pa sfrčalo dol že v prvem krogu...dvomim da bodo to uporabil na dirkah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()
««
4 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116778716 (51036) 'FireSTORM'
»

F1 2006 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Loža
186876893 (34431) Alexius Heristalski
»

F1 - pred sezono 2006

Oddelek: Loža
152799 (2554) Daedalus
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

Oddelek: Loža
257681759 (40674) Alexius Heristalski
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

Oddelek: Loža
214178972 (46295) Microsoft

Več podobnih tem