Forum » Loža » Katera zmrznjena pica?
Katera zmrznjena pica?
menjalnik ::
Katera je najboljša in kako jo pripraviti, da bo čim manj piškotasta? Sedaj sem kupoval tiste z lidla s suho salamo pa je ok, katero in kje vi kupujete?
[D]emon ::
Potem naj se preimenujejo v Klub Potrosnikov Slovenije in ne govorijo da delajo v javno dobro.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
mitja73 ::
Zakaj ne? ZPS se financira iz članarin.
Samo delno, veliko dobijo tudi davkoplačevalskega denarja in to nepovratno iz proračuna.
Oni pa pač tako zamutijo da je prosto dostopen naslov testa, keo to plača država, vsebina je pa plačljiva k to je za člane, .....
V glavnem čist bi jim morali odvzeti proračunska sredstva, ker samo bivakirajo.
matobeli ::
naprej pa potem po želji, meni paše kar v kosih in z roko, bolj kultiviranim z priborom,...
lahko tudi daš v mikser in popiješ.
lahko tudi daš v mikser in popiješ.
energetik ::
Katera je najboljša in kako jo pripraviti, da bo čim manj piškotasta? Sedaj sem kupoval tiste z lidla s suho salamo pa je ok, katero in kje vi kupujete?Jaz včasih vzamem Margerito v Hoferju in mi je OK. Razen roba, ki je piškotast.
Morda bi se dalo mehkeje speči, če bi jo prej odtajal in potem manj časa pekel, baje pomaga pa tudi skodelica z vodo na tleh v pečici, za bolj vlažen zrak.
alexa-lol ::
Prejšn teden je bila neka nemška oddaja na RTVSLO (1/2), o trikih prehrambene industrije.
Kako nastane "pica".
Testo
šunka, ki je sestavljena iz 51% svinjskega mesa, ostalo je voda, škrob in razna veziva, ojačevalci okusov
sir, ki kot surov nima okusa po siru ampak je nek sintetični zvarek. Ob peki poteče reakcija in ima sir dejansko okus po šunki
ko to sestaviš dobiš okusno pico za nekaj EUR
Govori še o ostalih trikih pri mesu, juhah iz vrečke.
Priporočam za ogled.
PS našel:
RTVSLO 2, 4. april 2014, Zvijače živilske industrije, nemška dokumentrana oddaja
Kako nastane "pica".
Testo
šunka, ki je sestavljena iz 51% svinjskega mesa, ostalo je voda, škrob in razna veziva, ojačevalci okusov
sir, ki kot surov nima okusa po siru ampak je nek sintetični zvarek. Ob peki poteče reakcija in ima sir dejansko okus po šunki
ko to sestaviš dobiš okusno pico za nekaj EUR
Govori še o ostalih trikih pri mesu, juhah iz vrečke.
Priporočam za ogled.
PS našel:
RTVSLO 2, 4. april 2014, Zvijače živilske industrije, nemška dokumentrana oddaja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alexa-lol ()
mitja73 ::
Zmrznjene nobene. Raje jej navaden kruh in šunko, bolj okusno od katerekoli zmrznjene ;-)
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: ali3n ()
Matek ::
Iz hoferja (obvezno margerita) tam kjer so 3 v kompletu pa sam dodaš salamo. T.O.P.Iz Hoferja so bistveno boljše tiste, ki so pakirane po eno (malo cenejše na komad), ker imajo normalnejši sir gr. Te 3 v kompletu majo nek icky siru podoben "skutin pripravek".
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
stara mama ::
Prejšn teden je bila neka nemška oddaja na RTVSLO (1/2), o trikih prehrambene industrije.
Kako nastane "pica".
Testo
šunka, ki je sestavljena iz 51% svinjskega mesa, ostalo je voda, škrob in razna veziva, ojačevalci okusov
sir, ki kot surov nima okusa po siru ampak je nek sintetični zvarek. Ob peki poteče reakcija in ima sir dejansko okus po šunki
Exactly my point!
MeGreat ::
Zanimivo, meni so pa iz hofra tiste pakirane po 1 zanič. Tisti "sir" na picah ki so po tri pakirane mi je nenormalno dober, pa ne pogruntam iz česa je
fosil ::
Zakaj ne? ZPS se financira iz članarin.
Samo delno, veliko dobijo tudi davkoplačevalskega denarja in to nepovratno iz proračuna.
Oni pa pač tako zamutijo da je prosto dostopen naslov testa, keo to plača država, vsebina je pa plačljiva k to je za člane, .....
V glavnem čist bi jim morali odvzeti proračunska sredstva, ker samo bivakirajo.
Od države ne dobijo nič.
Financirajo se samo iz članarin in prodaje revije in testov.
Tako je!
mitja73 ::
Zakaj ne? ZPS se financira iz članarin.
Samo delno, veliko dobijo tudi davkoplačevalskega denarja in to nepovratno iz proračuna.
Oni pa pač tako zamutijo da je prosto dostopen naslov testa, keo to plača država, vsebina je pa plačljiva k to je za člane, .....
V glavnem čist bi jim morali odvzeti proračunska sredstva, ker samo bivakirajo.
Od države ne dobijo nič.
Financirajo se samo iz članarin in prodaje revije in testov.
Ja pa ja, ne bluzi, raje poglej na Supervizor - http://supervizor.kpk-rs.si/podj/483760...
Blazz ::
Prejšn teden je bila neka nemška oddaja na RTVSLO (1/2), o trikih prehrambene industrije.
Kako nastane "pica".
Testo
šunka, ki je sestavljena iz 51% svinjskega mesa, ostalo je voda, škrob in razna veziva, ojačevalci okusov
sir, ki kot surov nima okusa po siru ampak je nek sintetični zvarek. Ob peki poteče reakcija in ima sir dejansko okus po šunki
ko to sestaviš dobiš okusno pico za nekaj EUR
Govori še o ostalih trikih pri mesu, juhah iz vrečke.
Priporočam za ogled.
PS našel:
RTVSLO 2, 4. april 2014, Zvijače živilske industrije, nemška dokumentrana oddaja
Leklerk dostikrat sedaj ob reklami za zmrznjeno pico pri sestavinah napiše: nadomestek sira, očitno so mu inšpektorji zatežil in predvidevam, da je pri vseh picah tako. Drgač pa moj nasvet, narediš testo za 10 pic, polivko za 10 pic, raztegneš daš polivko gor in zmrzneš. Nato k odtajaš dodaš šunko in sir pa pač kar ti paše vsakič sprot. tud pride super
KuntaKinte ::
sam naredim testo vedno iz kile moke in dveh vrečk suhega kvasa,to je za 4-5 velikih pekačev,odvisno kako vzhaja,razrežem in zamrznem,za omako pa samo testo preliješ s pasiranimi pelati in potreseš z pizza začimbo,flikneš zamrznjeno testo v mikrovele,v minuti je mehko,testo se razvleče v minuti,vse skupaj 5 minut in že brenaš
fosil ::
Zakaj ne? ZPS se financira iz članarin.
Samo delno, veliko dobijo tudi davkoplačevalskega denarja in to nepovratno iz proračuna.
Oni pa pač tako zamutijo da je prosto dostopen naslov testa, keo to plača država, vsebina je pa plačljiva k to je za člane, .....
V glavnem čist bi jim morali odvzeti proračunska sredstva, ker samo bivakirajo.
Od države ne dobijo nič.
Financirajo se samo iz članarin in prodaje revije in testov.
Ja pa ja, ne bluzi, raje poglej na Supervizor - http://supervizor.kpk-rs.si/podj/483760...
Včasih so dobival ja, ker so tudi imel brezplačno telefonsko linijo za pomoč potrošnikom.
Sedaj pa so zaradi varčevanja vse ukinil. Kar sedaj dobijo so še stvari za nazaj.
Tako je!
mitja73 ::
Zakaj ne? ZPS se financira iz članarin.
Samo delno, veliko dobijo tudi davkoplačevalskega denarja in to nepovratno iz proračuna.
Oni pa pač tako zamutijo da je prosto dostopen naslov testa, keo to plača država, vsebina je pa plačljiva k to je za člane, .....
V glavnem čist bi jim morali odvzeti proračunska sredstva, ker samo bivakirajo.
Od države ne dobijo nič.
Financirajo se samo iz članarin in prodaje revije in testov.
Ja pa ja, ne bluzi, raje poglej na Supervizor - http://supervizor.kpk-rs.si/podj/483760...
Včasih so dobival ja, ker so tudi imel brezplačno telefonsko linijo za pomoč potrošnikom.
Sedaj pa so zaradi varčevanja vse ukinil. Kar sedaj dobijo so še stvari za nazaj.
Marca 2014 so še dobili, tko da trenutno še živijo od proračunskega denarja.
Njihovi testi so pa bolj tko tko, ker naberejo samo tiste izdelke ki jih želijo oz. pri tehniki take da jim ostanejo ;-)
fosil ::
Zakaj ne? ZPS se financira iz članarin.
Samo delno, veliko dobijo tudi davkoplačevalskega denarja in to nepovratno iz proračuna.
Oni pa pač tako zamutijo da je prosto dostopen naslov testa, keo to plača država, vsebina je pa plačljiva k to je za člane, .....
V glavnem čist bi jim morali odvzeti proračunska sredstva, ker samo bivakirajo.
Od države ne dobijo nič.
Financirajo se samo iz članarin in prodaje revije in testov.
Ja pa ja, ne bluzi, raje poglej na Supervizor - http://supervizor.kpk-rs.si/podj/483760...
Včasih so dobival ja, ker so tudi imel brezplačno telefonsko linijo za pomoč potrošnikom.
Sedaj pa so zaradi varčevanja vse ukinil. Kar sedaj dobijo so še stvari za nazaj.
Marca 2014 so še dobili, tko da trenutno še živijo od proračunskega denarja.
Njihovi testi so pa bolj tko tko, ker naberejo samo tiste izdelke ki jih želijo oz. pri tehniki take da jim ostanejo ;-)
Januarja so dobil nič, februar nič, marec pa 3k, od tega se res da živet.
Tehnike ne testirajo sami, ker je predrago, ampak so to združeni testi več potrošnikih organizacij iz EU.
Tako je!
MIHAc27 ::
Sam tudi ne maram zmrznjenih pic. Ampak nazadnje sem kupil mislim da v Hoferju 12 mini pic z kislo smetano... pa so mi bile všeč.
Ponavadi so nekak OK, sem pa jedel tudi že (mislim da Family Frost-ovo) pico z brokolijem, ki je bila tako zanič da sem moral dati kilo ketcupa, da sem sploh lahko pojedel.
Ponavadi so nekak OK, sem pa jedel tudi že (mislim da Family Frost-ovo) pico z brokolijem, ki je bila tako zanič da sem moral dati kilo ketcupa, da sem sploh lahko pojedel.
Mipe ::
Med zmrznjeno in svežo pico je razlika OGROMNA. So pa tiste hoferjeve zmrznjene pice res poceni...
m0LN4r ::
V večini gostiln pa majo testo oz. hlebčke 300g v hladilniku tudi po par dni.
Pa v testu je okol pol deci do deci olja na eno pico.
Narezano salamo pa v hladilniku po par dni. (Ponavadi se recimo cela salama v nedeljo (oz. ko zmanjka) nareže in da v hladilnik, za med tednom). Narežejo tut po celo puranjo šunko 1-2kg pa šopaj v hladilnik, da majo pol mir in ni treba rezat. Suho salamo pa se že dobi v vrečki narezana itn.
Sir pa je nek kupljen že nariban v vrečki. Surov ima okus po nič oz. mal po maslu.
Pa v testu je okol pol deci do deci olja na eno pico.
Narezano salamo pa v hladilniku po par dni. (Ponavadi se recimo cela salama v nedeljo (oz. ko zmanjka) nareže in da v hladilnik, za med tednom). Narežejo tut po celo puranjo šunko 1-2kg pa šopaj v hladilnik, da majo pol mir in ni treba rezat. Suho salamo pa se že dobi v vrečki narezana itn.
Sir pa je nek kupljen že nariban v vrečki. Surov ima okus po nič oz. mal po maslu.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
mitja73 ::
V večini gostiln pa majo testo oz. hlebčke 300g v hladilniku tudi po par dni.
Pa v testu je okol pol deci do deci olja na eno pico.
Narezano salamo pa v hladilniku po par dni. (Ponavadi se recimo cela salama v nedeljo (oz. ko zmanjka) nareže in da v hladilnik, za med tednom). Narežejo tut po celo puranjo šunko 1-2kg pa šopaj v hladilnik, da majo pol mir in ni treba rezat. Suho salamo pa se že dobi v vrečki narezana itn.
Sir pa je nek kupljen že nariban v vrečki. Surov ima okus po nič oz. mal po maslu.
Kje točno v katerui gostilni je tako, da se ve in da vsaj mi ne hodimo več tja ?
echo ::
Lol, dlje kot je testo v hladilniku, boljše je (nekje do pet dni)
http://slice.seriouseats.com/archives/2...
Mene motita masten sir in sol.
http://slice.seriouseats.com/archives/2...
Mene motita masten sir in sol.
m0LN4r ::
Tam kjer študenti delajo v kuhni, pa študenti hodijo čez dan na kosila. MB študentske gostilne, kjer je na bone vse po vrsti.
Kako vem? Sem posredno delal, pomagal v kuhinji. Da o moki v kleti, na katerih so mišji kakci ne govorim.
Še ko sem bil tam mi ni blo jasno kak pridejo mimo inšpekcije. Hjao pa škatle za pice...
@echo
ja na nekaterih je že skorja od starosti, pa po možnosti že mal kislo :D
Kako vem? Sem posredno delal, pomagal v kuhinji. Da o moki v kleti, na katerih so mišji kakci ne govorim.
Še ko sem bil tam mi ni blo jasno kak pridejo mimo inšpekcije. Hjao pa škatle za pice...
@echo
ja na nekaterih je že skorja od starosti, pa po možnosti že mal kislo :D
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
mitja73 ::
Tam kjer študenti delajo v kuhni, pa študenti hodijo čez dan na kosila. MB študentske gostilne, kjer je na bone vse po vrsti.
Kako vem? Sem posredno delal, pomagal v kuhinji. Da o moki v kleti, na katerih so mišji kakci ne govorim.
Še ko sem bil tam mi ni blo jasno kak pridejo mimo inšpekcije. Hjao pa škatle za pice...
@echo
ja na nekaterih je že skorja od starosti, pa po možnosti že mal kislo :D
OK, ostali ne hodmo v šrudenske gostilne ;-) Pač kolkor plačaš, tolko dobiš, druge ni.
fosil ::
Po moje je vse boljše od zamrznjene pice.
Malo boljše so pice iz hladilnika.
Še boljše so sveže pečene pice, ki ti jih po naročilu spečejo v nekaterih večjih trgovinah.
Še boljša varianta pa je, da kupiš narejeno testo in potem sam naložiš gor stvari in spečeš.
Zadnja in najboljša varianta pa je, da še testo narediš sam
Malo boljše so pice iz hladilnika.
Še boljše so sveže pečene pice, ki ti jih po naročilu spečejo v nekaterih večjih trgovinah.
Še boljša varianta pa je, da kupiš narejeno testo in potem sam naložiš gor stvari in spečeš.
Zadnja in najboljša varianta pa je, da še testo narediš sam
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
dexterboy ::
Kaj pa testo za pizzo, ki ga prodajajo v Lidlu? Pakirano v trikotni embalaži, cca. 30 cm dolžine.
Vzameš pekač, položiš peki papir in "odrolaš" testo po dolžini... vse ostalo je plod lastnih idej, kaj se da gor
To sem naštel kot neko srednjo rešitev; ni ravno self made "mesi sine", ampak pa daš lahko gor pravi pršut in domače jurčke
Vzameš pekač, položiš peki papir in "odrolaš" testo po dolžini... vse ostalo je plod lastnih idej, kaj se da gor
To sem naštel kot neko srednjo rešitev; ni ravno self made "mesi sine", ampak pa daš lahko gor pravi pršut in domače jurčke
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
m0LN4r ::
Zakaj si pa nebi sam zmesil testo pa dal bunko v skrinjo?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
MeGreat ::
Tisto testo v lidlu je obupno zanič . Najboljše je od pečjaka, tako dobrega niti doma ne naredim pa sem že milijon receptov poskusil
mn ::
Tisto testo v lidlu je obupno zanič . Najboljše je od pečjaka, tako dobrega niti doma ne naredim pa sem že milijon receptov poskusil
+1 Za tole. Jaz tudi od kar sem prvič kupil Pečjakovo zmrznjeno testo ne kupim nič drugega. Samemu se mi za ta denar ne da pacati. Kar se pa zmrznjenih pic tiče, pa še ene dobre nisem jedel, tako da jih raje delam sam.
fantasycamp ::
dam testo za 30 min vzhajat po 20 min vključim pečico da se ogreje, dam pol gor pelate,sir artičoke in olive.(baziliko in origano kot začimbe)
vse skup me traja da spečem dve za uro 15, do uro 30 min...
To da bi kupu neko zamrznjeno pico polno E-jev se mi še sanja ne ko se enkrat sam navadiš delat...
vse skup me traja da spečem dve za uro 15, do uro 30 min...
To da bi kupu neko zamrznjeno pico polno E-jev se mi še sanja ne ko se enkrat sam navadiš delat...
McAjvar ::
Pa v testu je okol pol deci do deci olja na eno pico.
Tole morda drži za kako pico, kjer je v testu krepko čez 1kg moke. Nikakor pa za navadno velikost pice za eno osebo.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
shadeX ::
stara mama je izjavil:
Kok lahk jete to zmrznjeno sranje?
Mogoče imate vi "stara mama" kakšen dober recept za pico, glede na vaše dolgoletne izkušnje ? :)
RejZoR ::
Jezst dam v pico okol 2 srednji žlici olivnega olja (na 400g moke). Itaq ga not zlijem po občutku. Na pico ga ne dajem nič, razen če delam z bučkami, kjer pa še solim in nasujem grobo mlet česen. Pri vseh drugih pa je brezveze dodajat ekstra maščobo če ni potrebe.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Alamar ::
Mnoge zamrznjene ali iz hladilnika iz Hoferja in Lidla so boljše kot v večini picerij in boljše od večine doma pripravljenih. Sestavine in prehranske vrednosti pišejo na vsaki škatli. Vsak pač ne zna narediti dobro domačo pico. Precej doma pripravljenih, ki sem jih probal je bila obupnih. Ista fama kot s kao domačim kruhom iz kruhomata, ki je v dosti primerih samo za ptice futrat.
m0LN4r ::
Pa v testu je okol pol deci do deci olja na eno pico.
Tole morda drži za kako pico, kjer je v testu krepko čez 1kg moke. Nikakor pa za navadno velikost pice za eno osebo.
Še kako drži za večino picerij, to je recept v kuhnji zaliman na zid, kaj daš v mikser. Kaj misliš od česa je rob hrustljav.
Možno da tam kjer pečejo v kaminu dajo manj, ampak tam kjer so električne se da 1L na 5kg.
5kg moke, (pol vreče)
1L olja,
topla voda,
nemkolko dag instant kvasa
oh pa sol sol in sol.
fi 28cm pica je na iz +/- 300g testa . Še kak info?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
radmannsdorf ::
jaz sem pice pekel v piceriji, pa nismo dajali nič olja, tudi sam ko delam testo dam samo moko, sol, kvasec(narejen iz kvasa,sladkorja,tople vode).
pa ko delate testo, ga naredite z zelo toplo vodo, se veliko lažje in boljše mesi kot z mrzlo.
olivno olje je samo po vrhu, ker česen nasekljam(ne stisnem s stiskalnikom) in ga dam v olivno olje, s tem potem "prelijem" pico. pa ne pretiravat z oljem.
če testo in nadeve režejo za več dni vnaprej, so pač ene navadne lenobe ki jim bo biznis kmal šel v tri pm.
topla voda in pol urce vzhajanja na toplem naredi čudeže.
drugač pa od kupljenih, kar sem jih probal še nobena ni bila da bi lahko rekel dobra, sploh se mi zdi neumno to da kupuje folk že obloženo pico KAO, potem pa daje gor še salamo pa sir. tud to je treba plačat, in če cenite vaš čas izdelave, pomivanja, elektrike, si s ceno tam nekje kot pri pici iz picerije.
pa ko delate testo, ga naredite z zelo toplo vodo, se veliko lažje in boljše mesi kot z mrzlo.
olivno olje je samo po vrhu, ker česen nasekljam(ne stisnem s stiskalnikom) in ga dam v olivno olje, s tem potem "prelijem" pico. pa ne pretiravat z oljem.
če testo in nadeve režejo za več dni vnaprej, so pač ene navadne lenobe ki jim bo biznis kmal šel v tri pm.
topla voda in pol urce vzhajanja na toplem naredi čudeže.
drugač pa od kupljenih, kar sem jih probal še nobena ni bila da bi lahko rekel dobra, sploh se mi zdi neumno to da kupuje folk že obloženo pico KAO, potem pa daje gor še salamo pa sir. tud to je treba plačat, in če cenite vaš čas izdelave, pomivanja, elektrike, si s ceno tam nekje kot pri pici iz picerije.
m0LN4r ::
Vsako leto jim gre bojlše: http://supervizor.kpk-rs.si/podj/461461...
No saj, predvidevam da je ološ zaradi študentov.
No saj, predvidevam da je ološ zaradi študentov.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
cordoba ::
Meni je piza ristorante, dobiš pa jo skoraj v vsaki malo večji trgovini.
https://www.google.si/search?q=ristoran...
https://www.google.si/search?q=ristoran...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 244089 (3938) | alekskac |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 150694 (1623) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56929 (36802) | bluefish |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 96133 (79223) | korenje3 |
» | Zmrznjeni na zaru peceni malancani / patlidzani / plavi paradajs :) KJE KUPITI?Oddelek: Loža | 2833 (2331) | msjr |