» »

Zmrznjeni na zaru peceni malancani / patlidzani / plavi paradajs :) KJE KUPITI?

Zmrznjeni na zaru peceni malancani / patlidzani / plavi paradajs :) KJE KUPITI?

Brias ::

Kot ze omenjeno me zanima kje naj to kupim v SLO... svoj cas je to imel markator, eurospin...

sedaj najdem zamrznjeno z zara samo LEDO kombinacijo z buckami in paprikami ( 10 posto malancanov 20 posto paprik 70 posto buck ) in surove zamrznjene malancane obcasno v leklerku ...

vem da je v italiji tega polno vendar so tudi temperature divje, tako da ne bom malancanov dajal v 10 freeze holnding bagov in 50 litrov leda...

fosil ::

Če si napisal toliko imen, pa dajmo še slovenskega - jajčevci
Tako je!

Brias ::

napisal sem toliko tujih imen ker ocitno jajcevec ni dovolj popularen v SLO da bi to trzili zmrznjeno / zar :)

pa brez zamere :)


KJE KJE KJE

fosil ::

Možno da jih zdej ni, ker so trenutno aktualni sveži.
Drugač pa lahko sveže spečeš v ponvi pa bo enak rezultat kot na "žaru".
Narežeš jih na rezine, posoliš in malo počakaš.
V ponev daš malenkost olja, toliko da je namazana in jih nato popečeš.
Za še boljši okus pa namesto navadnega olja uporabi olivno.
Pa potem ko jih obrneš daš lahko na že popečeno stran košček fete, ki se medtem ko se peče druga stran, lepo stopi. mmm :P
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

koyotee ::

+ malo vegete ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Pyr0Beast ::

Flikneš v vroče olje, pečeš kot pomfri, odcediš in poješ.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Bias ::

Pri malancanih, boš pa ja kupil sveže in se malo poigral. Zagotavljam da bo enako dobro ali vsaj boljše.

Brias ::

ma sej ce se spravim kuhat konkretno mi jih ni problem pripraviti kot prilogo, k... ali kot samostojna jed.... tudi v solati :)

sam tko za dneve ko dofilavas zamrznjeno pizzo margarito... se mi pa ne da se z njimi kaj prevec zezat :)


surovi se solidno zamrznejo sam mi ne sedejo na pizzi, zar peceni pa rata kr neki...

to oni sok zamrznejo pitaj boga z kako temperaturo :)

Bias ::

Brias, tud pico si začni sam delat boš videl kok je boljša ;)

Kero zmrznjeno pa kupiš, jaz sem enkrat za test pa je bla obup (no z vsemi dodatki je bla ok, sam sem na koncu videl, da me je dofilavanje stalo skor enak cajta kot da si jo sam naredim), sam se ne spomnim od kere firme.

p.s.: men se testa ne da delat in kupim Pečjakovega ali še cenejši je v Mercatorju enako Pečjakov (sam Mercator pakunga) pa je odličen. Ostalo pa itak ni umetnost ;) no razen jajčevcec :P

Brias ::

ma testo sem pa ke sam naredim, drgac pa kupim ali sveze v eurospinu, ucas pa od cucina nobile se mi zdi v hoferju tut sveze... pa sm pa ke u piceriji recem za par hlebcev pa jih dam zmrznt...

pico pa najraj kupm res samo kako stone oven pre baked ( pred peceno al v industrijski krusni oz. v industrijskemu priblizku krusne peci ) margarito, samo pelati mocarela, pa pol dofilam...

res ni neki prihranek, sam se mi zdi boljsi priblizek krusni peci... :)

ta sveza testa so pa zvita v svaljk z peki papirjem... men osebno ta papir mori... ga dam raje stran... + again je navadna pec :)


same pice zmrznjene surove ne predpecene.... ne kupujem....


zmaga saj pri nas mi je italpizza, ima jo merkator.... sam ni najcenejsa... handmade, wood burning oven baked.... :) mmmmmmm

Originating from the best Italian tradition, prepared according to typical Neapolitan recipe:
- LEAVENED FOR 24 HOURS: to make the pizza lighter and more digestible-
- KNEADED BY HAND: to obtain a thin crust with irregular borders
- COOKED IN A WOOD BURNING OVEN: to give that particular aroma and typical copper color to pizzas cooked in traditional wood burning ovens.
Deep frozen and packaged immediately, our pizza maintains its aroma and typical taste of a Neapolitan pizza maintaining unaltered its unique nutritional characteristics over a long period, until reaching your table.

http://www.italpizza.com/eng/italpizza_...

blackbfm ::

Ja seveda, to so pravljice kar ti pišeš...verjetno tak testo naredi miljon dodatkov ki jih zmešajo notri..italijanom ni nič za verjet.

koyotee ::

a ti bi skuhal pizzo?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Phoebus ::

dude, kupuješ spečeno in zmrznjeno pizzo?
boš pa ja naredil sam, to je pa ja enostavna reč!

Venomus ::

Jaz sem samo enkrat kupil pico, za probat, v šparu ali hoferju, nevem več in ne kupim več.

Dobra je za tiste, ki nikakor ne znajo narediti kvašenega testa, ki so anti-talenti za kuhanje. Domača pica ima neprimerno boljši okus.

Vedno ko sem delal pico, mi je testo prišlo zelo visoko torej je bila pica na koncu kar nasitna. Sem pa pred parimi dnevi poizkusil ta recept, sicer s svežim kvasom in je pica ostala tenka, kot v gostilni.

Neverjetno kakšno razliko naredi sir v skorji ob strani, definitvno je za probat:

T0RN4D0 ::

Mja, zmrznjene pice so tudi za tiste ki imajo radi hrano gotovo v 10 minutah, pa še tistih 10 minut ni treba nič delat. :]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Blindeye ::

Venomus.

Še enih par trikov pri pizzi je, ki jo naredijo še veliko, veliko boljšo (sploh, če ti je všeč tista iz pizzerij).
Prvo: Ko oblikuješ testo v željeno obliko, ga zelo na tanko namaži z olivnim oljem (ali navadnim, kar imaš raje); tako se testo ne posuši (je hrustlavo zunaj, noter pa mehko); če imaš raje "keks" testo, pa ne mazati...
Drugo: Ko oblikuješ testo v končno obliko (lahko kar v pekaču) jo potem vzemi s pekača, pekač pa zelo dobro očisti! Pekač nato zagrej v pečici, ga vzami ven (previdno, seveda), ga pomokaj in daj pizzo v pekač s pomočjo deske, krožnika... Ponovno ta postopek ohrani notranjost testa mehko (kot pri mesu, ki ga najprej na zelo vročem popečeš, da sok ne steče ven), pa hitreje se speče in se ne posuši.
Tretje: Tukaj v videu omeni, da zagreješ pečico na 220 stopinj. Zaradi tega jo moraš kar dolgo peči. Poskusi zagreti pečico na max (pri meni cca 280-300 stopinj). Dovolj je cca 7 minut pečenja - odvisno od pečice.

Odkar sem poskusil, pečem še samo na ta način. Je pa treba zadeti primeren čas pečenja (pri starših je 7 min premalo, pri meni pa nad 7 min pomeni "keks" pečeno testo ob robovih)...

Dober tek!

pharaon ::

Sam za info, a ne pomen "patlidzani" paradižnik?

Venomus ::

Hvala Blindeye, takšne male finte zmeraj čisto spremenijo okus.

Bom probal :)

Steinkauz ::

Ej pica s suho salamo s hoferja za 1 eur je zakon.

Pa zelo redko jem tako hrano, ker osebno rad kuham.
Ampak za na hitro je pa zakon in sploh nima slabega okusa.

msjr ::

pharaon je izjavil:

Sam za info, a ne pomen "patlidzani" paradižnik?


E, tole si ga pa pihnu. So kar malancani: http://recipeci.com/musaka-od-patlidana...

Nekateri pravijo, da se tako loči tudi hrvaški in srbski ajvar. Prvi je z in drugi brez, čeprav sem za pinđur spet slišal obratno. Vse pomešano.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31165216 (19924) harvey
»

Pizza 24ur

Oddelek: Loža
132587 (2070) IceIceBaby
»

Povratni inženiring pice

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
334620 (3226) gzibret
»

PIZZA - recept oz. če ni skrivnost, kako jo pripravite? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5417808 (16039) krneki0001
»

Pizza z risalnimi žebljički

Oddelek: Loža
281748 (1477) Rott-von-weiler

Več podobnih tem