Forum » Loža » pečenje pice
pečenje pice
xsum1 ::
ok. da vidimo kako vi to delate.
Se pravi testo (500g moka, 1dcl piva, pol kvasa,2 scepca in pol soli,2 dcl vode, 2 žlici margarine,4 žlice olja). Potem pa za nadev šunka, pasirani paradižnik, sir (edamec ali drugi nariban - ne uporabljam mozarelle, ker mi sploh nima okusa in ne pride super na pici)
Mogoče kdo ve katero šunko in sir uporabijo na pici v picerijah?
Nadev gre v vrstnem redu pelati, šunka , sir (gobe, origano ne dajem ponavadi)
zanima me, kako preprečiti, da potem ko začneš pico rezati vse ne 'pade dol'
V družini jim namreč to ni všeč in pravijo, da zaradi tega ni v redu pica. Okus je super, ampak to jih moti.
Ne vem kaj delam narobe? Pasiranega paradižnika vem da ne namažem preveč gor...
Sicer pa, kaj še dajete na pico ali v testo za okus?
Ter pri testu, zadnjič smo uporabili tisto zmes, ki je kao že pripravljena za pico in je bilo čisto preveč lepljivo po gnetenju, da je bilo treba še dodati skoraj polovico namenske, ne vem ali je bilo preveč vode ali olja, da se ni strdilo?
Se pravi testo (500g moka, 1dcl piva, pol kvasa,2 scepca in pol soli,2 dcl vode, 2 žlici margarine,4 žlice olja). Potem pa za nadev šunka, pasirani paradižnik, sir (edamec ali drugi nariban - ne uporabljam mozarelle, ker mi sploh nima okusa in ne pride super na pici)
Mogoče kdo ve katero šunko in sir uporabijo na pici v picerijah?
Nadev gre v vrstnem redu pelati, šunka , sir (gobe, origano ne dajem ponavadi)
zanima me, kako preprečiti, da potem ko začneš pico rezati vse ne 'pade dol'
V družini jim namreč to ni všeč in pravijo, da zaradi tega ni v redu pica. Okus je super, ampak to jih moti.
Ne vem kaj delam narobe? Pasiranega paradižnika vem da ne namažem preveč gor...
Sicer pa, kaj še dajete na pico ali v testo za okus?
Ter pri testu, zadnjič smo uporabili tisto zmes, ki je kao že pripravljena za pico in je bilo čisto preveč lepljivo po gnetenju, da je bilo treba še dodati skoraj polovico namenske, ne vem ali je bilo preveč vode ali olja, da se ni strdilo?
- zaklenil: bluefish ()
harvey ::
Tole je prava tema o peki pizze že na tem forumu, kjer je bilo že veliko povedanega, ugotovljenega, dokumentiranega..
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 241456 (1305) | alekskac |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 149575 (504) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56589 (36462) | bluefish |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26595 (24343) | Vajenc |
» | PIZZA - recept oz. če ni skrivnost, kako jo pripravite? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21096 (19327) | krneki0001 |