Forum » Loža » mikrofon kot dodatek za smartphone
mikrofon kot dodatek za smartphone
iNooby ::
LP
V teh časih ko večinoma ljudi že namesto kamere, za snemanje uporablja telefone me zanima če obstaja nek external mikrofon ki bi ga enostavno priključil na jack za boljšo kvaliteto zvoka?
Ta stvar bi prav prišla na kakšnih koncertih da nebi blo več tistega popačenega(šumečega) zvoka, ker me raz***** da je slika 1080p zvok pa kot da bi se brane kastelic iz londona javljal:)
V teh časih ko večinoma ljudi že namesto kamere, za snemanje uporablja telefone me zanima če obstaja nek external mikrofon ki bi ga enostavno priključil na jack za boljšo kvaliteto zvoka?
Ta stvar bi prav prišla na kakšnih koncertih da nebi blo več tistega popačenega(šumečega) zvoka, ker me raz***** da je slika 1080p zvok pa kot da bi se brane kastelic iz londona javljal:)
Haters gonna hate...
hojnikb ::
jack je samo za slušalke, ne pa za mikrofon.
Za kej takega bi blo treba fizično predelat telefon.
#brezpodpisa
AndrejO ::
A ma nemoj: Phone connector (audio) @ Wikipedia
Tale je sicer namenski za iPhone ampak očitno so in se jih da kupiti. Samo malo kreativnega iskanja je potrebno.
Upam, da veš, da takšnega porta nimajo vsi telefoni. In ker se OP ni zjasnu, kater telefon ma, je pač težko tako stvar priporočat
#brezpodpisa
Good Guy ::
Upam, da veš, da takšnega porta nimajo vsi telefoni. In ker se OP ni zjasnu, kater telefon ma, je pač težko tako stvar priporočat
kaj ti živiš ene 10 let nazaj
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Kot sem rekel, op se ni zjasnu kater telefon ma. Lahko ima tudi staro regljo, kar se mene tiče.
#brezpodpisa
Tudi pametnjakovič z 1080p ti ne pove, kakšna je razporeditev pinov na tem jacku :)
The four rings of a TRRS connector are assigned to different purposes by different manufacturers. Any 3.5mm plug can be plugged mechanically into any socket, but many combinations are electrically incompatible.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
A bejžno. Od tega, da tega nima vsak telefon smo prišli do različnih razporeditev pinov ali obročkov.
No, na srečo je danes tako, da lahko pri nakupu artikla pogledaš s čim je kompatibilen.
No, na srečo je danes tako, da lahko pri nakupu artikla pogledaš s čim je kompatibilen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejO ()
No sej. Če bi vedl model telefona in question, bi bilo to trivialno opravilo..
#brezpodpisa
@hojnikb čestitam, osvojil si internet...
Že v naslovu teme sem navedel kateri "tip" telefona imam
smartphone reglja?
Že v naslovu teme sem navedel kateri "tip" telefona imam
mikrofon kot dodatek za smartphone
smartphone reglja?
Haters gonna hate...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: hojnikb ()
Samo smartphone ne pove kaj dosti.
Seveda bi to vedel, če bi prebral vse moje poste..
Seveda bi to vedel, če bi prebral vse moje poste..
#brezpodpisa
facepalm res...
kaj ti še nisi videl človeka ki bi imel slušalke priklopljene na telefon in bi se pogovarjal preko mikrofona(ki je NA slušalkah)?
Haters gonna hate...
Kot sem rekel, tebi facepalm, ker nisi prebral VSEH mojih postov.
da ti pomagam
da ti pomagam
Tudi pametnjakovič z 1080p ti ne pove, kakšna je razporeditev pinov na tem jacku :)
The four rings of a TRRS connector are assigned to different purposes by different manufacturers. Any 3.5mm plug can be plugged mechanically into any socket, but many combinations are electrically incompatible.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Samo smartphone ne pove kaj dosti.
svašta :) vsi pametni telefoni imajo jack priključek hahah not sure if trolling or...?
Haters gonna hate...
A ti se norce delaš al samo po naravi tako slabo bereš ?
The four rings of a TRRS connector are assigned to different purposes by different manufacturers.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Če ne znate brat, pa ni moj problem.
Nisn zato jst trol, če hočem OPja opozorit, da obstaja več kot ena konfiguracija pinov za 4 pin jack...
điz..
Uglavem rabiš nekaj takega (seveda more bit pinout primeren tvojmu neimenovanmu pametnjakoviču).
http://www.ebay.com/itm/Smart-Phone-Con...
potem pa svoj mic gor..
Nisn zato jst trol, če hočem OPja opozorit, da obstaja več kot ena konfiguracija pinov za 4 pin jack...
điz..
Uglavem rabiš nekaj takega (seveda more bit pinout primeren tvojmu neimenovanmu pametnjakoviču).
http://www.ebay.com/itm/Smart-Phone-Con...
potem pa svoj mic gor..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
einstein :P ::
Kako pa imaš lahko potem na slušalkah še mikrofon zraven na žici, da lahko telefoniraš?
@op
Jah lej, tistih telefonskih 1080p je bolj, kot kakih 480p na običajni kameri ali fotoaparatu, tako da se ti pa za tist zvok tudi ni treba pretirano sekirat.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Meizu predstavil telefon brez gumbov, rež in priključkovOddelek: Novice / Android | 10084 (6462) | Stari maček |
» | Gaming SlušalkeOddelek: Pomoč in nasveti | 5879 (4182) | darkz |
» | Bo iPhone res brez 3,5-mm stereo priključka in kaj to pomeni (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 51782 (44993) | matobeli |
» | Slušalke z mikrofonom za mobitelOddelek: Mobilne tehnologije | 1213 (1101) | lovro535v2 |
» | Adapter HDMI -> DVI + audioOddelek: Zvok in slika | 928 (844) | hojnikb |