» »

Vojna v Iraku

Vojna v Iraku

««
20 / 36
»»

Thomas ::

Ti jo kar zaključi - in si pojdi "lizat rane".

:D

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vse ustave demokratičnih držav so bile posledica nekega (nasilnega ali nenasilnega) prevrata.

Večkrat nasilnega, kot ne.

To je realnost. Če in kjer tega ni bilo - se še naprej nadaljuje diktatura, brezpravje in nasilje.

Amen.

:)

Tarzan ::

Pozor hud Thomas. Spet se je snel z verige.

Drugače pa; Thomas, ki laja ne grize>:D

Snel z verige in dobro oklal nasprotno stran, ki ga je razjezila s svojo ignoranco.

Aroganca proti ignoranci.

Ikarus ::

Thomas, The Jack

Meni se zdi tudi popolnoma jasno, da ljudska volja v posameznih situacijah ni vedno skladna s sicer demokratično sprejeto ustavo, pod katero se podpiše to isto ljudstvo. Ustava pač vsebuje višja, trajnejša načela, ki ljudi in včasih celo večino skominajo, da bi jih spremenili za neke konkretne cilje. Da pa tega ne delajo kar popreko, so tu zakoni in konec koncev ustava, ki jo je težko spremeniti in odpre demokratično debato v kateri se potem posamezne zablode izčistijo oz. primerjajo z že sprejetim konsenzom. Takrat pa se odloči, če so se razmere toliko spremenile, da tisto sprejeto načelo ni več uporabno ali pa gre samo za trenutni odklon, zaradi katerega se ne splača žrtvovati kar celega načela.

Primer: nekoliko na pamet - pa ne preveč - lahko trdimo, da Slovenci ne odobravamo izgraditve džamije kjerkoli v Sloveniji ali pa Ljubljančani v Ljubljani. Demokratično? Je, ampak v nasprotju z našo demokratično ustavo, ki vsebuje stavek, da so vse veroizpovedi enakovredne. Ker Slovenci še vedno načeloma mislimo, da vere pa so enakovredne, različni uradi nagajajo muslimanom po svoje, ne more se pa kar sprejeti zakon, ki bi prepovedoval džamije ali pa razpisati referendum na to temo. Ampak na koncu se bo iskristaliziralo (ok, ne bo tako daleč): ali jim pustimo džamijo ali pa v ustavi spremenimo, da so "vse vereizpovedi enakovredne razen islama".

Drug primer: na zadnjih predsedniških volitvah bi ljudje za predsednika - če jim tega ne bi preprečevala ustava - najraje spet izvolili Kučana. To je preverjeno dejstvo ne ugibanje. Ampak za kaj takšnega bi bilo potrebno spremeniti v ustavi tisti del o največ dveh zaporednih mandatih. To bi bilo sicer možno, ampak bi se odprla širša debata o tem, kaj načelo dveh zaporednih mandatov pomeni in če bi bilo to pametno žrtvovati samo zato, ker imamo radi tega trenutnega predsednika.

Tretji primer je že pa res na meji demokratičnosti: pred parimi leti so se ljudje na veljavnem referendumu odločili za spremembo volilnega sistema. Odločitev je bila potrjena na ustavnem sodišču. Večina v parlamentu je takrat z ustavno spremembo povozila edini veljavni izkaz takratne ljudske volje.

Ta zadnji primer je malo izven konteksta, vem, samo sem malce žleht :-)

Tule smo malce zabredli deloma po moji krivdi, ko sem napisal, da je bila demokracija recimo zahodni Nemčiji "vsiljena" - in nekateri nasprotujejo celo temu nekako "iz inata", ker se ne strinjamo o nečem drugem, se pa še tu ne dajmo. Je bila in ni bila. Nacizem so pregnali z vojsko, denacifikacija je že potekala v sodelovanju z Nemci ampak še vedno podprta z zavezniško okupacijo. Ustavo in zakone so sprejeli Nemci sami, le da so jih morali pod budnim očesom zaveznikov - predvsem Američanov. Je bil Adenauer ameriška lutka? Glede na razvoj demokratične Nemčije lahko to trdijo samo zlobneži - čeprav tehnično gledano je pa bil.

Spodaj je uradni link do strani ameriške ambasade, kjer trije okupacijski generali -iz Britanije, ZDA in Francije - dajejo soglasje k "demokratični" nemški ustavi iz l.1949, ugotavljajo skladnost z okupacijskimi zakoni in "predlagajo" popravke - oz. razveljavljajo tam, kjer si še niso upali popolnoma prepustiti oblasti Nemcem.

Approval by Western Military Governors

Bo v redu?

perci ::

Thomas: Žalostno, da ne ločiš 1 od 0. Žalostno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

TheJack ::

Ikarus: ...dajejo soglasje k "demokratični" nemški ustavi...

Dve vprašanji.

Zakaj si dal besedo ''demokratični'' v narekovaje?

Sem jaz govoril o nemških povojnih razmerah (ki so se po mojem pravilno urejevale) ali o definiciji demokracije in nekaterih izjavah, ki so bile semantično in drugače s sabo v nasprotju? Je možno, da ti dobro veš, kaj sem s svojimi zadnjimi par posti hotel povedati, pa se malce delaš neumnega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheJack ()

perci ... dej priznej, da si bil v zmoti. S tem boš dokazal edinole, da si zdaj pametnejši kot si bil prej.

TheJack ... zate velja isto.

Ampak zakaj so tele stvari tukaj on topic?

Zato ker gre za (nasilno) uvedbo demokratične ustave v Iraku, kar se je običajno moralo zgoditi tudi drugje po svetu.

Sicer oblast (ob)drži neka mafija, ki se sama oklicuje za zastopnika interesov naroda in da zato zasluži večno oblast.

Sej poznamo toliko zgodovine - mar ne?

Je možno, da ti dobro veš, kaj sem s svojimi zadnjimi par posti hotel povedati, pa se malce delaš neumnega?

Možno je tudi, da se mi ni treba delati neumnega glede na to, kam vse misliš, da me lahko spelješ.

:-)

Ja, v narekovajih zaradi tistega, kar si napisal. Ampak, če se ne delamo več neumne, je to semantika. Imam prav?

In izvirni greh je pri trditvi, da se demokracijo da vpeljati - na začetku - s silo. O tem se govori, ker se pogovarjamo o Iraku. Demantirali smo, da islamska vera ni združljiva z demokracijo - po moje kar uspešno - sedaj pa še, da prisila od zunaj lahko vzpostavi demokracijo, dodajam k seznamu še Srbijo.

Tolk načeloma, ne trdim pa, da lahko model Japonske kar apliciramo na Irak, ker preprosto Irak ni Japonska. Ampak do sedaj smo se pogovarjali samo načeloma, ker več znanja niti nimamo, se mi zdi.

Upam pa, da ga imajo Američani. Upam.

|-_-| ::

Thomas, imam eno vprasanje zate. Recimo, da Sadam, ko uvidi, da je z njim konec, ukaze zapliniti Bagdad, zrtve so v milijonih...Bos takrat priznal, da je bila vojna slaba resitev, ce ne kar huda napaka?

TheJack je sicer lepo povedal, kaj je demokracija. Thomasova demokracija je nekaj drugega. Programirana demokracija. Spet smo pri PROTOKOLu.:(

P.S.
Nikogar nisem zalil z opico [razen ZDA;)]. Samo vprasal sem. Drejcek se je vec kot ocitno skrival za Thomasovo ramo. A se boji sveta?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: |-_-| ()

Thomas

Zato ker gre za (nasilno) uvedbo demokratične ustave v Iraku, kar se je običajno moralo zgoditi tudi drugje po svetu.

Eden od naju je tule preveč. :-)

TheJack ::

Ja, v narekovajih zaradi tistega, kar si napisal. Ampak, če se ne delamo več neumne, je to semantika. Imam prav?

Ne, nikakor ne. Še enkrat si preberi, kar sem napisal (pa tudi tisto, kar je pisal Thomas). Ponavljati se ne mislim (več).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheJack ()

Črticamož #2, ne bo priznal... Še bolj bo trobil, kako je bila vojna potrebna, ker Sadam v tem primeru IMA orožje množičnega uničevanja itn...

Pri Thomasu prepričevanje ne gre zlahka. Pomoje bo Thomasa minilo poveličevanje Demokracije šele takrat, ko bo ven prišla kaka nova zadeva. Kakšen high tech Tehnokratizem >:D
Btw, demokracija v Ameriki je nasplošno dosti slabša, kot v Evropi.

Ikarus,

Itak nekateri mislijo, da sva eden in isti! Drugi spet, da sva odveč oba! :))

Posnemovalec originalnega nicka,

Če bo Sadam zaplinil Bagdad - ne bo zaplinil Atlante. To je (legitimna) ameriška računica.

Bodo pa storili vse, da ne bo zaplinil nič.

iration ::

Sadam ne bo zaplinil nič, ker je vse biološko in kemično orožje že uničil.

Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

drejc ::

Mislm, da je biu Aristotel (popravte me ce se motm), ki je izjaviu, da je demokracija vladavina drhali. To drzi, a od takrat se je domokracija spremenila v tej smeri, da t.i. drhal voli ljudi, ki jim zaupajo, da v njihovem imenu sprejemajo odlocitve. Ce ljudstvu to ni vsec, ima cez 4 leta moznost, da isto vlado ne izvoli zopet. To je tut ta zaklopka, ki vsakemu drzavljanu demokraticne republike omogoca da izvede udar proti oblasti brez prelite krvi.

Aja, mojo papigo sm pa ze naucu, da razsirja protimirovniske misli po celi Sloveniji, tko da se ne cudt, ce boste enkrat na forumu vsi "mirovniki" zacel govort viva Amerika, takoj dol z Sadamom (ne pa cez n let, kjer je n>10), ipd... :D

V bistvu je papiga mirovnik, če se dere "dol s Sadamom", protimirovniki so pa tisti, ki jim je diktatura sveta in bi zanjo dali življenje. Nekje sem bral, da sta tudi dva "junaka" iz Slovenije želela darovati življenje za obstoj diktature, samo sta se premislila in sta že doma v Natu na varnem. ;)

OwcA ::

@drejc:
Mislm, da je biu Aristotel (popravte me ce se motm), ki je izjaviu, da je demokracija vladavina drhali.

Upoštevajoč tvojo željo, te popravljamo. To je izrekel Platon, tudi izraz "drhal" je rahlo preuranjen. Recio raje povprečnežev. Zato se je v svoji Državi zavzemal za aristokracijo (v prvotnem - dobesednem - pomenu, torej vladavino najbloljših).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thnks Owca. Drgac pa mislim (bom preveru), da so njegov rek res prevedli kot ...vladavina drhali..., ker drhal goni čredni nagon, to pa se dogaja tudi v demokracijah. Čredni nagon po mojem mnenju tudi edina omembe vredna problematika v demokraciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drejc ()

|-_-| ::

Thomas: Posnemovalec originalnega nicka,
Koga pa posnemam? A tole -> ||_^_|| naj bi posnemal? Eww. Sem [-_-] ze dolgo, dolgo [na zalost sem moral [-_-] zamenjati s |-_-|, sem se ob registraciji zatipkal pri email naslovu, kamor je potem poslana aktivacijska koda, zdaj je pa nimam. Kva c'm?] ;(

No, Thomas, ce sem prav razbral je tvoj odgovor NE. Vojna NE bi bila slaba ideja, CETUDI bi Sadam zaplinil ljudi, menis. |O

Se kdo tako meni?

Naj bi ga pustili da posipa ali ne posipa plina - povsem po svoji presoji?

Don't be silly!

Ja, jest! :-)
Ker take, ki so sposobni (in to tudi počnejo) pobijat lastne ljudi, je treba takoj spravit dol in jih onemogočiti.

Jest pa mislm, da ce bi sadam uporabu biolosko orozje, bi blo tega mirovniskega sranja po svetu konec... in vojna bi so odvijala naprej se v hitrejsem tempu in z vecjo podporo kot zdej.

mah, tega mirovniškega sranja ne bo še tako kmalu konec. itak jim je to samo izgovor, da se nekaj repenčijo čez ZDA. bojo že našli nove izgovore, ne skrbi.
bi blo pa fajn, ja :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iration ()

DavidJ ::

Nasprotniki vojne so v paradoxu.
Trdijo, da Sadam nima WMD, obenem pa pravijo, da lahko zaplini/zastrupi/znuka Bagdad.

:))

Pri pouku zgodovine smo se menli malo o situaciji v Iraku. In je profesor reku, da so Amerikanci politično zabluzli. "Še Kurdov niso na svojo stran spravli," oz. nekaj podobnega je reku. Potem pa še: "Če bi Hitler poveljeval Američanom bi zdle že bli v Bagdadu." (Ker trenutno jemljemo ww2.)

Aha, ja. Jest pa mislim, da če bi Američani potegnili Kurde in podobne nasprotnike Sadama na svojo stran bi zmagali prej, samo bi po koncu te vojne izbruhnila še državljanska.

Samo Hitler ni Rusom prnesu humanitarne pomoči, ampak je na njih poslal Einsatz Gruppe.
Koalicija naj bi se nahajala 80 km pred Bagdadom.

Irak bo padel. Potem pa se Iračanom obetajo lepši časi. :)

Nekdo je rekel, da je napadl nelegitimen. A Sadamova diktatura se ti pa zdi legitimna. :(
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Tr0n ::

Meni se zdi scenarij drzavljanske vojne zelo malo verjeten. Enostavno zato, ker vecina folka znotraj Iraka dobro shaja med sabo, kar je dokazalo pre-Sadam obdobje in so v svojem zivljenju videli ze tako ali tako prevec vojn in drugih grozot.

Sicer bodo pa zavezniske sile se kar nekaj casa morale skrbeti za red in varnost v Bagdadu in drugih mestih Iraka.

Najbolj pomembni so zacetni koraki in priprava nacrta, da se bo lahko dolgotrajen proces demokratizacije koncno tudi zacel.

Če AMerikanosi zmagajo, zelo verjetno.
Državljanska vojna, hm... Če bi se pobrali, bi definitivno prišlo do nje. Te 3 skupine neb mogle v sožitju bivat, no way. Se je že prevečkrat pokazalo.
Tako, da preostane smo še opcija, da vojska ostane v Iraku in skrbi za red. Čigava vojska? Bomo vidli, bo UN prevzel? Dvomim, ampak mogoče tudi (če res pride do najdbe WMD je še kak % možnosti). Kakšna bo to potem demokracija?

Thomas, vprašanje zate.
Palestinska država? Da - ne
Kurdistan ? Da - ne
Državljanska vojna po vojni (ali že med njo)? Da - ne

Da vidim, kakšno je tvoje prepričanje >:D
Če bi bil jaz Thomas, bi rekel, NE, DA, NE, ker pa nisem Thomas pa rečem DA, DA, DA:D

Kurdistan bo. Ampak zaenkrat šele (kon)federalna enota v Iraku.

Palestinska država bo, ampak samo če in ko se bodo Palestinci odrekli terorizmu. Ne bo pa niti takrat to kakšna posebna sreča za tamkajšnje prebivalce. Izrael bi bil zanje boljša varianta. Samo imajo pa pravico do države - seveda.

Ne bo državljanske vojne. Četudi si je mirovniki želijo.

:P

Kryx ::

Nasprotniki vojne so v paradoxu.
Trdijo, da Sadam nima WMD, obenem pa pravijo, da lahko zaplini/zastrupi/znuka Bagdad.

Skoraj gotovo je, da Iraq nima jederskega orožja. 99.9%, da ga nima. So pa (zelo verjetno ZDA) skušale pred vojno s ponarejenimi dokumenti prepričat javnost, da Sadam ima ali izdeluje jedrsko orožje.

Po moje je tudi manj kot 10% verjetnost, da je imel kemično ali biološko orožje pred začetkom vojne.

Ena verjetnost, da sedaj Sadam ima naprimer kemično orožje, še vedno je. Lahko ga ravno zdaj izdeluje.

Ne izključujem možnosti, da bi ZDA uporabile MWD na kakšnem omejenem območju v Iraku (ali okolici), da bi "dokazale" obstoj MWD v Iraških rokah.

Kryx

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kryx ()

krneki0001 ::

Palestinska država bo ko bodo vsi židje plaval v morju in jih amerika ne bo več podpirala. Prej palestinski teroristi ne bodo nehali - ker je cel izrael bil nekoč palestinski.

Kurdska država - nikoli, jih bodo turki pobil, kar jih bo ostal jih bodo pa iračani.

Državljanska vojna - če bo pameten novi voditelj (diktator, ker demokracije NE bo) lepo z trdo roko vodil državo, ne bo nobene državljanske vojne, sam kurde bodo pospravl, ker so izdajalci in so se pridružili skupnemu arabskemu sovražniku - ZDA.

To je samo moje mnenje.

LP
Nebivedu

Luka Percic ::

Zanimivo mnenje..:D
Demokracija bo.
prej ali slej.(verjetno slej)

Svet kot ga vidi nebivedu je sila temačen svet.

Še dobro da ne obstaja.

Thomas za razliko od tebe, vem, da živimo v tem svetu - arabci in židje - ne gre skupaj.
Ta svet je tok temačen in ZDA ter njeni podaniki vključno z našo vlado delajo to temo.
Podrejati se nekomu, to je tisto kar vas večina zna - sam se ne znam podrejat. In se enim glupim "svetovnim policajem in njihovim podanikom" sigurno ne bom.
ČE nekateri mislite, da je svet lep in da se nč ne dogaja - mal poglejte okol sebe al se pa zbudte. V sanjah je res vse lepo, ampak samo dokler ne nastopijo more.

LP
Nebivedu

Zgodovina sprememb…

Sam se dobro podrejaš arabskemu sentimentu do Židov. Namesto da bi lepo povedal, da se bo pač nekje potegnila meja med njimi - in mir.

Naprimer.

Napaka, samo moje videnje islamskega sveta je mal drgačno od tvojga.
Arabcev, ki sovražijo žide je preveč, da bi lahko kar postavl mejo. Bi jo mogl pol tut neprodušno zapret, kar pa sam veš, da je nemogoče.
Sam se ne podrejam arabskemu sentimentu do židov, ampak trezno razmišljam, v nasprotju s teboj. Kaj bi ti naredil, če bi v slovenijo vkorakala jugoslovanska vojska, pa bi te pregnala iz tvojga doma pa bi rekl tole je zdej naše in ti nisi zaželen, zato se moraš izselt od tukaj. Sam osebno bi sigurno najmanj eno bombo podstavu - in v tem jih razumem, podpiram jih pa ne. Mislim pa da ti tega ne razumeš.
Thomas mislim, da te je amerika malo zavedla in da si zaljubljen vanjo(pravijo da ko si zaljubljen nič ne vidiš dokler ni prepozno). Ko bo prepozno boš spoznal, da bi bilo bolje na irak vršt atomsko bombo, kot pa vkorakat vanj. In vendar Iraq sploh nebi bil problem, če bi kupoval bojne strupe pa kemijske strupe samo od američanov, ker pa jih je še od francije in rusije, se pa ne ve kok ma kakih zalog, in ker noče prodajat nafte ameriki, je to že zadosten povod za vojno proti tej državi.

LP
Nebivedu

> mislim, da te je amerika malo zavedla in da si zaljubljen vanjo

Zaljubljen v Ameriko?

Prej v Zahod v celoti. V Zahodno civilizacijo, ki pa trenutno ima težišče v ZDA.

Pa ne zaljubljen, ampak ocenjujem Zahodno civilizacijo za "za silo dobro" - medtem ko ostale ocenjujem za "pekel na Zemlji".

Imam zelo realen pogled na te zadeve, podprt s fakti.

Tisti ki se bodo temu smejali, naj pomislijo kako sem včeraj neusmiljeno "zdelal" pravnike tule. Percija, Matrixa in TheJacka. Pravzaprav postrigel na balin. Ikarus jih je pa potem še pobril. Ne bodi se z rogatim!

;)

Tr0n ::

Thomas: pozabljas, da je tole debata in da ne gre za "zdelanje", prepricevanje ali spreobracanje misli.

Keyser Soze ::

JA Thomas, U wish.

Veš če ti živiš v nekem zmotnem prepričanju ne mislit, da ti ostali sledijo.

Edini brez las na glavi in še kje drugje si pač ti. Še en "sinko", ki nima drugega dela kot da leži za računalnikom.

Nekateri imamo v življenju še kakšne druge prioritete in nismo tako odvisni od posameznikov na tem forumu kot to ti smatraš. Saj sem ti že povedal. Kdaj pa kdaj lahko tudi pogledaš vsaj čez okno, če se ti že ne da dvigniti svoje .... izpred računalnika. Ostali živimo svoje življenje. Saj ne pričakujem, da boš to razumel.

Rogatimi.

Tudi brez tvojih pritrditev te uvršamo med te sesalce.

;)

Zgodovina sprememb…

Kryx ::

Tisti ki se bodo temu smejali, naj pomislijo kako sem včeraj neusmiljeno "zdelal" pravnike tule. Percija, Matrixa in TheJacka. Pravzaprav postrigel na balin. Ikarus jih je pa potem še pobril. Ne bodi se z rogatim!

Da to ponavljaš in poudarjaš, pomeni:

• da je to samo tvoja želja,
  • da ti gre pravzaprav samo za "prav" v debati,
  • da imaš rogovje (kozel ali hudič?).

Kryx

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kryx ()

Thomas, če bi imel realen pogled na vse, potem bilahko že dojel, da ponekod demokracija ni možna. dojel bi tudi lahko, da se tudi s silo ne da nič narest narodu, ki se je izoblikoval v bojih, v trpljenju - edino kar narediš je to, da jih obrneš proti sebi, in potem se tvoji problemi šele začnejo.
Sej problem ni bilo sadamovo orožje za množično uničevanje - do sedaj, problem bo sedaj, ko ga bo spustil in zaplinil ljudi, ki niso nič krivi, al pa še kaj hujšega.

To bi moral vedeti, ko imaš tako realen pogled.

LP
Nebivedu

Tron,

Debata do neke meje gre. Toda ko nekateri vlečejo na dan "ploščato Zemljo" ali "demokracijo z dosmrtnim predsenikom Sadamom" - potem debata nima več smisla.

Potem je pokazati kako absurdne so njihove trditve - najbolj produktivno.

Kaj recimo boljšega, kot dokazati TheJacku, ki se na pravo spozna, da je njegovo razumevanje ustave čisto otročje.

Potem se pokaže, koliko so vredne njegove trditve v tem topicu.

Sebastjan: In kakšen je ta reality check? Ali si sploh že bil tam?
Upam, da ne boš Bronxa in pa 15 klošarjev štel pod realiy check?
Tudi v Bronxu lahko vidiš razne sfrizirane mercedese CL(SL) 500-600...

Verjemi, da sem jih v združenih arabskih emiratih videl 100X več dobrih in dragih avtomobilov, kot si jih v bronxu lahko samo predtavljajo. V ZAR imajo še v trafikah na ulici klima naprave.

LP
Nebivedu

Bwahahahaahah, patetično tole Thomas, resno :D
Svetujem ti, da si prebereš še enkrat naš "dvoboj" in se zbudiš iz sanj.

Zgodovina sprememb…

Jah perci si trdil včeraj, da je ljudska volja čez ustavo.

Kar je v nebo vpijoča izjava za enega pravnika.

Ti je Ikarus lepo povedal, da ljudska volja bi izvolila Kučana še v tretje (verjetno).

Toda Ustava tega ne dopušča.

Imel si narobe. Priznaš pa še zmeraj ne.

Ljudska volja ima pravico spremeniti Ustavo in s tem dovoliti ponovno izvolitev Kučana. Samo, če imaš v ustavi predpisan postopek po katerem se to dela, moraš to narediti po tem postopku. Nič demokratičnega ne bi bilo na tem.

Ljudstvo pa lahko ustavo spreminja po mili volji. Verjemi.

Zgodovina sprememb…

Ljudstvo v Nemčiji jo je celo ukinilo. In padlo v Hitlerjevo diktaturo.

Ljudstvo NE SME spreminjatu ustave povsem poljubno, če hoče obdržati demokracijo. Če jo, ni to več demokracija.

Zapopadu?

Ne, ljudstvo v Nemčiji je ni ukinilo. Izvolilo je Hitlerja. Ta jo je potem brez pooblastila ljudstva na nelegitimen način ukinil. Sicer pa to tule sploh ni relevantno.

Ljudstvo NE SME spreminjatu ustave povsem poljubno, če hoče obdržati demokracijo. Če jo, ni to več demokracija.

No vidiš, to je pa res. Ampak bistven je tale tvoj "če". Namreč če ljudstvo ne želi več demokracije, je taka odločitev lahko popolnoma demokratična. To, da od takrat naprej ne bodo več ziveli v demokraciji je tukajle beside the point. In tale izjava nima nič skupnega s tvojo originalno izjavo, ki smo jo že dve strani nazaj uspešno zrušili.

Zapopadu?

Ko ti zmanjka argumentov se začneš posluževati primitivizmov? Zares kultivirano.

Thomas, če je v demokraciji volja večine, da se ustava zamenja ali se popravi, potem se jo mora popraviti ali zamenjati. Vendar v mejah nekih NORM, ki so za zahodni svet sprejemljive(to pa zato, ker tja vsi rinejo razen arabce, katere je pa ker niso po "JUS-u" kr za pobit in za spreobrnit).
LP
Nebivedu

Zgodovina sprememb…

Hitler je imel "podporo ljudstva". Ampak to je čisto vseeno. Ne Hitler brez ne z podporo ljudstva - tega ne bi smel storiti.

> Namreč če ljudstvo ne želi več demokracije, je taka odločitev lahko popolnoma demokratična.

To ni res. Take odločitve demokracija sploh ne predvideva.

To ne bi bila demokratična odločitev.

Ni demokratične izbire med demokracijo in diktaturo.

To je mit neuvrščene politike in OZN - kvečjemu.

Perci ... priznej!

««
20 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena iraške vojne

Oddelek: Problemi človeštva
404043 (2820) Stepni Volk
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20416014 (11919) Thomas
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60029287 (21706) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

1509209 (8053) nevone

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

215560765 (38718) Tomi

Več podobnih tem