» »

Vojna v Iraku

Vojna v Iraku

««
27 / 36
»»

Thomas ::

Narobe!

Napad na WTC in Pentagon (ter neuspeli na Belo hišo) je bil posledica nevmešavanja.

Do clasha civilizacij, ki so si preveč različne, pride slejkoprej.

Ne delajmo si nobenih iluzij!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

EjTi ::

Kle si pa tko mem udaru. Mogoče pride do tega - samo največkrat med sosednimi. Zakaj je pa glih me USA pa Arabci prišlo. Zakaj ni v Rusiji (res so tam delal to Čečeni, samo imajo Rusi Čečenijo okupirano), zakaj ni v Nemčiji, Franciji, VB. Napadl so zato ker se skos mešajo v nihove zadeve in pomagajo Izraelu - ki pa pobija Palestince. In če bojo pa recimo Iran ali Sirijo napadl pol bo samo še več terorizma.

To je prazen izgovor - "pomagate Izraelu". Če ne bi bilo tega, bi bilo pa kaj drugega.

Nekako "naravno" je, da se civilizacija širi. Čisto evolucijski princip. Ker tista ki se ne ... tiste najbrž ni več.

Vprašanje je samo, če je znosna ali ni znosna.

Nobena razen Zahodne ni znosna. O tem ni dvoma.

Pa naj politiki govorijo kar hočejo.

Azrael ::

Jest gledam na stvar takole: Irak je prva stopnica na poti do civiliziranja arabskega sveta. Če bi ZDA in zahod dopustile takšno stanje kot je bilo pred napadom na Irak, bi v nekaj letih imeli še večji naval beguncev v Evropo in folklora raztreljevanja v picerijah in avtobusih bi bila vsakodnevna praksa. Od takega stanja ne bi imel koristi nihče razen mafije in diktatorjev, ki ribarijo v kalnem.

Moje mnenje zakaj Irak:

1.) Ima diktatorja (in njegovo kliko), ki so mu zrasla krila preko vseh meja, tako da je zelo nevaren vsej bližni in daljni okolici.

2.) Ljudje v Iraku so vsaj malo spoznali svet okoli sebe in so za ta konec sveta tudi dobro izobraženi, tako da se bodo pravilno odločili.

3.) Iraško ljudstvo si je zapomnilo vse "veličastne" zmage SH nad Iranom, Kuwaitom in Kurdi. Ljudje se diktatorja in njegovih zelo bojijo, tako da državni udar nikakor ni možen, vendar ga obenem tudi zelo sovražijo, tako da ima akcija ZDA vse možnosti za uspeh.

4.) Ima nafto, ki jo potrebuje ves svet po sprejemjivih cenah ne po 100 $ za sod.

Po vojni bo veliko odvisno od upravitelja Iraka, ki bo upam sposoben vsaj toliko kot je bil general McArthur na Japonskem po WW2, tako da bomo lahko kmalu govorili tudi o vzhajajočih bližnjevzhodnih ekonomijah. Veliko bolje je da arabski svet ostalim konkurira ekonomsko, kot pa da grozi s teroristi, begunci in mnogo predrago nafto.

Lp, Azrael

p.s. Mirovnikom želim da preberejo knjigo Stanislaw Lem: Zvezdni dnevniki Jona Tihega in se malo zamislijo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

EjTi ::

Azrael: ki so mu zrasla krila preko vseh meja
Po čem to sklepaš? A zato ker jih USA skos po TV vlačijo? Pomoje so se v zadnjih letih umirili - zaradi neprestanih groženj. Tako da okolici ni bil preveč nevaren.

Thomas: Če ne bi bilo tega, bi bilo pa kaj drugega.
Ni pa rečeno da ta drugi razlog v njih prebudil tako sovraštvo kot sedaj - da grejo organizirat napad.
Pa naravno bi bilo da se bi civilizacija širila na južno Ameriko - ne pa direkno na Arabijo, kjer je nafta. Ta pove da to ni širjenje civilizacije ampak gospodarskih interesov. Civilizacija se je širila v Evropi - postopni padec komunizma.

Vprašanje je samo, če je znosna ali ni znosna.
Vprašanje je kera se obdrži - tista, ki je fleksibilna. Ko se zažne togost, se začne propad. Lahko je znosna pa propade.

DSmidgy: Jest mislim da je SH bil v zadnjih letih vedno bolj nevaren ker deluje malo bolj v ozadju.
1.) Podpira terorizem (prijateljuje z Osamo, plačuje 25.000 $ sorodnikom "uspešnih" teroroistov samomorilcev).
2.) Nekdanji ateist, bi rad postal novi Mohamed ali pa še kaj več ...
3.) V svojih govorih podžiga versko nestrpnost, čeprav je na začetku imel ravno nasprotno stališče, ko je bil še nekoliko v senci presednika Al Bakra, in resnici na ljubo prosvetljen diktator, ki se je zavedal nujnosti razvoja države, ampak to je že več kot 20 let zgodovina.
4.) Praktično ves denar iz mednarodne pomoči in programa nafta za hrano je porabil za nakup orožja, verjetno tudi WMD, ljudstvo pa strada in nad njim se znaša njegova klika.

Konnec koncev je star 66 let in ve da večno ne bo živel. Dela pa vse tako kot bi se hotel posloviti od tega sveta z velikim pokom ...

Enkrat se vsaka pesem izpoje.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

Vlady ::

Ampak ste se hudiča vprašal, kaj je vzrok terorizma????
Vzrok terorizma je:
- neenakost med bogatimi in revnimi
- ljudje hočejo to pokazat in ker ne morejo drugače, se lotjo samomorilskih napadov
Druge večje fore tle ni. Zarad vere itak nebi noben terorističnega napada delu, ker mu ne korist oz. drugim ne korist. Vera je samo slab "izgovor" za terorizem. U bistvu se pa za tem ne skriva samo vera ampak odprava razlik. In dokler se bojo teroristi bojeval za to bojo oni to saj probal "poslušat". Itak je pa američanom čist vseen kako žvi folk nekje v Iraku al pa Sloveniji in al si lahko spoh prebivalci kupjo za jest, lahko sploh u šolo hodjo... itd. Če bi američani namest v orožje dajal revnim državam, da bi izobraževal folk, bi blo 95% manj terorizma, ker bi bil folk saj mal osveščen. Če bi pa namenil, še mal več denarja, da bi lahko vsi živel NORMALNO ne v kupih keša, pa sploh nebi več poznal terorizma. Američani so si čist sami krivi za to, kar so jim naredl 11.9.2001, res mi je žal žrtev, sam čestitam tistmu k je to naredu. Ker je bil skrajn čas, da jim en mal ponos omaje. Te američani se nosjo, kot bi bli neki nadljudje, sami majo pa folk neizobražen, saj 90% američanov ne ve kje je Slovenija al pa nas zamenjujejo z Slovaško. Isto kot bi jest zamenju Kanado in ZDA al pa Mehiko in ZDA.
Mi je eden američan zadnjič prbil da je Slovenija na meji z Mongolijo.... mislem. Sram bi blo mene pr taki izjavi.
Kar se pa tiče njihovega bogastva in preseravanja (oprostite grdi besedi ampak ne znam se drgač izrazt) bi pa tkole povedu:
A se jim je treba vozt v avtomobilih k majo mašine od 5.0 do 8.0 al pa še več..????
A jim je treba žvet v taki potrošnji hrane??? Doma majo same bajsote, pa učijo ostal folk o zdravi hrani, sami pa največji potrošniki fast fooda.
A je treba, da ma en bedn igralc k igra u enem bednem filmu k traja po možnosti manj kot 90min (al pa seriji npr.: prijatelji) tako plačo???
A jim je treba preseravanja na vsakem vogalu?
A jim je treba nanost ne vem kolk drago orožje v Irak in tm probavat in trošt denar, ki bi ga lahko dal drugim???
Dost mam... Prosu bi moderatorje, da saj postijo ta post, da se bo folk mal zamislu nad tem kar mamo tam čez lužo... Hvala.

OwcA ::

@Vlady:
Dost mam... Prosu bi moderatorje, da saj postijo ta post, da se bo folk mal zamislu nad tem kar mamo tam čez lužo... Hvala.

Ali te je že kdaj kdo izbrisal kaj kar je bilo vsaj pribljižno smiselno?
Prosim, da nam v prihodnje ne podtikaš takšnih zlohotnosti, v kolikor misliš da se ti je zgodila krivica, pa imaš na voljo Pritožbe.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

> Vzrok terorizma je:
> - neenakost med bogatimi in revnimi
> - ljudje hočejo to pokazat in ker ne morejo drugače, se lotjo samomorilskih napadov

Zakaj potem multimilijonar Laden gre med teroriste?

Ker je bolj bogat, kot 99% njegovih žrtev?

Ker so "revni njegovi bratje"?

Zakaj jim potem ne pomaga finančno in ekonomsko, z možnostjo zaslužka in s spodbujanjem izobraževanja?

Ker je Vladyjeva teorija napačna.

Thomas, zarad tega gre miljonar Laden tja, ker mu ni vseen za njegov folk. Si pomislu nakej tazga? Mal je takih, k se jim ne gre za keš, ampak za folk. Itak pa Laden ne živi ne vem kako bogato.

OwcA ni se mi zgodila krivica, samo moje poste dostikrat razume(jo)te kot provokacijo ali napačno razlagate. Včasih uporabm tud kako gršo besedo, ki ne spada ravno sem gor, sa včasih je tud to treba :) Drgač pa nimam pritožb. Pa oprosti če sm ti podtaknu kako zlobnost ni bilo namerno. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vlady ()

> zarad tega gre miljonar Laden tja, ker mu ni vseen za njegov folk

Njemu je pa res vseeno za njegov folk. Poziva ga v samomorilske akcije.

On poziva mladeniče "naj se žrtvujejo, ženske naj priskrbijo hrano za borce, stari naj pa molijo za uspeh akcije".

To ni noben samaritan, to je čisti "vojskovodja".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

Ja vojskovodja za bolši jutri svojga folka. On saj neki nardi za njih, ne pa poslanci pa ostali kekci, k sam sedijo pa visoko plačo vlečejo pa samo obljubljajo pa ke u tri krasne prazno slamo mlatjo. Pomembna so dejanja ne besedeTHomas... c c c

drejc ::

vlad: Dejanja, ne besede... lol... pol bi ti mogu podpirat intervencijo v iraku... tko pa med "dejanja" rajs sortiras samomorilske napade...

drejc, kaj pa bi ti naredu s folkom, k ma komi za preživetje, oz. sploh ne pozna denarja ampak menajo hrano za hrano med sabo, da prežvijo. Če itak žvi tko bedn, mu ne preostane nč druzga, kot da nardi samomor. Če pa ga nardi tko, da usmer pozornost nase, pa še 1000x bolje zanjga. Sam američani hočejo teroriste iztrebt namest, da bi mal svojga keša dal drugim. To jim ne bo nikol uspel, kot jim ne uspel izkorerinit islamske vere. 1x1

sebastjan v ::

Vlady

> Vojskovodja za njihov boljši jutri....
Malo morgen.:D
To, kar počne in druge prepričuje, so samo plod njegovih zamer, zablod inpd.(prej so bili rusi, zdaj so američani, potem bo pa kdo - mogoče kitajci?
Zanimivo, da se ne bori proti šejkom, ki tako spretno izkoriščajo svoje prebivalce - kaj praviš Vlady?

vlad: če bi ta "reven" folk sedel na nafti, bi jih vprasu, ce mi jo prodajo vrjetn...mislm da bi blo čudn, da bi biu tak folk sploh "reven"

Vlady: Kitajski pregovor pravi , da če daš lačnemu ribo, nisi naredil nič, ker bo tisti kmalu spet lačen. Pomagaš lahko samo tako, da ga naučiš loviti ribe, da jih bo znal loviti in ne bo več lačen.
Vse tiste velike vsote, ki so šle v razvoj držav 3. sveta so bile po večini proč vržen denar. Lokalni diktatorčki so si postavljali spomenike (Naserjev jez na Nilu), kupovali orožje in osebno bogateli in nikoli niso pomoč uporabili za izobraževanje lastnega naroda, ker vsi vedo, da je pameten narod težko vleci za nos.
Če primešajo še malce lokalne vere, je uspeh za samodržca skoraj 100% zagotovljen.
Tako da je edino Japonska in Nemčija po WW2 in še J. Koreja in Taiwan, kjer je bil razvoj diktiran od zunaj (ZDA), uspešen.
Želim, da bo Irak sledil poti uspeha.

Lp, Azrael

Kakor se čudno sliši - ampak brez ameriških marincev v bližini, se demokracija težko prime.

;)

Važn da majo američani vsega dovolj... >:D

sebastjan v ::

Česa že?

:D

Simko ::

cheering, looting in baghdad! :)

Nekateri so že prosti. Da bi se tudi za ostale končalo čimprej!

Tr0n ::

V Bagdadu bo huda bitka. Ogromno mesto.

krneki0001 ::

Kdo mi lahko opiše povezavo Sadam Husein in Osama BIn Laden?
Ta dva sta skregana - eden se drži šeriatskega prava kot pijanec plota in hoče uničit američane.(laden)
drugi hoče samo oblast in moč.(sadam)

LP
Nebivedu

Odin ::

Obadva sta za odstrel

A zdej vidite mirovniki - kako strašna je bila vaša zabloda?

Arabci se že "ven vlečejo". Še vi se začnite!

Samo to tranzicijsko obdobje, ki sedaj vlada je zelo nevarno. Veliko bo odvisno od tega, kako bodo zadevo od tukaj naprej resevali.

Absolutno! Se strinjam, Tron. Lahko pride celo do prehodnih težav.

Ampak ta projekt bo gotovo uspel. Irak bo postal taglavna arabska država.

Bush bo triumfiral. Triumfira pravzaprav že. ZDA so od danes naprej še močnejše. Oziroma so vsaj njihovi nasprotniki totalno ponižani. Vključno z "našimi" (na oblasti in v Mirovnem Inštitutu).

In na tem forumu.

8-)

Kryx ::

V Bagdadu bo huda bitka. Ogromno mesto.

Nedvomno. Če tako praviš. Če tako pravijo TrOn, Tr0n (persona rudis), Thomas, še kdo?

Zanimivo je brati tale thread in imeti v mislih, da morda nekateri prispevki pridejo izpod istih prstov, čeprav na prvi pogled ne zgleda tako.

;)

Kryx

Kryx - si beden s tem namigovanjem. Midva s Tronom sva različni osebi - bodi brez skrbi.

Namesto da insinuiraš, se rajši skopaj z ostalimi mirovniki zamisli nad svojim poznavanjem stvari in nad tem, če ste res tako pozitivne osebe, kot si domišljate.

Heh ...

:))

Kva je zdej mirovniki... a ste se poskril ko nacionalna garda v Bagdadu, a? Dejte se začet mal vn vlečt no, al pa vsaj priznajte zablode, al pa še naujbolj... učite se na napakah :)

Da, TrOn in Tr0n sta moja usernejma, ampak to je druga zgodba.

Bedno je v glavnem domišljanje nekaterih (Thomas...) o tem, kaj si drugi domišljajo ("mirovniki"...).

Različni osebi? Kaj pa to pomeni? 8-O

Kryx

Me zanima, kaj bo rekla Al Jazeera iz Ljubljane ob 13:00.

Pa tista tepka, ki je želela poročati iz Iraka, pa je jokala kar iz Amanna o "neokolonializmu" in podobne neslanosti.

Pa Šurc iz Washingtona.

Pa TheJack pa Mici pa Matthai ..

Pa nasprotniki Vilnuške izjave ..

Pa Vlasta Jalušič in Tonči Kuzmančič, zdej ko ne bo več keša za MI.

(Aja, če še nista vedela - zdej vesta.)

Razen če ... ne bo zadeva zasenčena z notranjo politiko. Kar pa tudi ni čisto nepovezano. Odprto temo mamo pa tud.

Kryx:

> Bedno je v glavnem domišljanje nekaterih (Thomas...) o tem, kaj si drugi domišljajo ("mirovniki"...).

Bedno je tole, kar si pisal dneve nazaj:

Jaz sumim, da dejansko smo na seznamu 45-ih (ali 30-ih) zaveznikov agresije. V družbi Uzbekistana, Azerbajdžana, ZDA in podobnih. Za tistimi, ki vsaj javno priznajo, da so zraven.

>:D

Zakaj?

A je bil morda sum totalno neupravičen?

A je bil odnos vodilnih fer do domače javnosti?

A ti je tako hudo, da se ni zadeva bolje iskristalizirala 'tebi v prid'?

>:D

Kryx

Predvsem se je izkristalizirala v dobro velike večin Iračanov.

Ti pa hitro ujemi še kakšne demonstracije kje - ker jutri jih že morda več ne bo.

Kaj, ko bi raje odgovoril, kaj je bilo tako 'bednega' v tistem postu (zate seveda).

Kako si lahko domišljaš zame naprimer, da hodim po demonstracijah? To si domišljaš od trenutka dalje, ko sem napisal prvi post tle.

Demonstracije v ZDA so tudi v podporo vojni. Smo videli, da se zanje najemajo medijske hiše..., skratka plačuje, da kdo pride. To je bedno.

:\

Kryx

Ok, malce se ohladita. Zadeva se zdalec ni koncana.

Šibaš ti na mojo ignore listo Kryx.

Ker .. kaj se čem otepat z nekom, ki je čisto izgubil s svojimi stališči?

Raje opazujem, kako POČASI se obrača Al Jezeera v Ljubljani. Obrača se pa.

"Spoštovane 3/4" ... se tudi počasi obračajo.

Res zanimivo!

LOL. Thomas? :D

Šibaš ti na mojo ignore listo Kryx.
Ker .. kaj se čem otepat z nekom, ki je čisto izgubil s svojimi stališči?

Pa ne ti men, ker moj post je 'beden' pol, če se morš pol 'otepat', pa se ti ne da.:\

Pa glih TrOn se meša, he he.

Kryx

Lejte...Kryx pa še kr brca... patetično...

drejc,

ti deluješ pa zelo zelo preprosto: kot en Thomasov fedrček.

;)

Kryx

Ja no, obnašat se ne znaš Kryx.

V Sloveniji jih je vsaj nekaj 100 tisoč, ki razmišljajo podobno kot Drejc.

Samo večina se jih ni upala oglašati zaradi militantnih mirovnikov in pihalcev v levičarske rogove.

Zdej ... bo malo drugače.

Thomas: Zakaj je človek takoj "mirovnik pa anarhist in militantni mirovnik, če se ne strinja s tabo?

LP
Nebivedu

P.S. A to pomeni tudi to, da ker se ti ne strinjaš z mano si idiot?

iration ::

nebivedu, jest ne vem če se strinjam s tabo, če pa ne poveš nobenega stališča. Kolkr se spomnem, si bil proti osvoboditvi Iraka. Kako je kaj s temi stališči? Da vidimo, mogoče se bojo pa sedaj strinjal ...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

nebivedu ... ah, sej ni vredno se s tabo pričkat.

Jst sm proti temu, da se pobija civiliste z "pametnim" orožjem iz zraka. Moje mnenje je bilo tako, da naj sadama&Co spravjo pod rušo na drugačen način in ne s tem, da bombardirajo civilne cilje pa novinarje streljajo.
Ko sem bil jst u iraku je bil bagdad full lepo mesto, dons je pa kup ruševin.

Še vedno pa trdim, da demokracija tam ni možna. Če jo bodo vzpostavili, bravo njim, če je pa ne bodo...

LP
Nebivedu.

Zgodovina sprememb…

Thomas: zakaj se ni vredno - ti podžigaš ogenj, s tem ko zmerjaš - jaz sem samo vprašanje postavil. Lahko bi odgovoril nanj.

LP
Nebivedu

nebivedu... ti sploh ne veš kaj pomen bombardiranje v pravem pomenu besede... Berlin&Dresden v WW2, to je bombardiranje, ko ni stalo nic visjega od 0,5metra, okej, tole v Bagdadu pa je unicevanje strateskih ciljev. Poglej, kaj je v 10tih letih ratal iz teh dveh nemskih mest in to je blo pou stoletja nazaj!... mislm mal logike no.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drejc ()

Evo pa imate tretjo svetovno vojno. Upam da se zelo motim, ker če se ne...

LP
Nebivedu

Tvoj prvi post tukile. Sej mogoče je še kakšen sočnejši, samo se mi ne da iskat.

««
27 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena iraške vojne

Oddelek: Problemi človeštva
403986 (2763) Stepni Volk
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20415492 (11397) Thomas
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60028212 (20631) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

1508857 (7701) nevone

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

215559350 (37303) Tomi

Več podobnih tem