» »

Omaka za filane parike-kako jo izbolšati?

Omaka za filane parike-kako jo izbolšati?

--MiRaLdInJo ::

Živjo.

Torej zanima me kako izboljšati oz.kaj dodati, da bo omaka za filane parike še bolj okusna.

Imam od Valfrutta paradižnikovo omako iz tetrapaka.

Navadno se lahko samo pogreje omako in skuha notri papriko, vendar me zanima, če lahko še kaj dodam notri za še boljši okus?

Lp

radmannsdorf ::

no ja, samo pogreta tetrapak omaka res ni dovolj:)
http://www.kulinarika.net/zadetki.asp?s...

pri nas dodamo na koncu, ko je že na mizi, žličko ali dve kisle smetane. po okusu. to je dobr :)

gzibret ::

Probaj nasvet od radmannsdorf-a, povej, kaj te moti in potem vprašaj ponovno. Opiši problem, kaj TOČNO ti ni všeč.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Go-ahead ::

Brez svežega paradižnika ne bo pravega okusa.

bobby ::

Definitivno prvi in edini predlog je, da se ne uporablja nič predpredelanega,..
potem pa kakšen petršilček, česenček, bazilike,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

radmannsdorf ::

pa ne pozabi na sladkor. tko kot je v večini receptov napisano.

UNIVERZUM ::

Se strinjam, s svežimi sestavinami je 100x boljše. Pač če hočeš dobro jest je v to potrebno investirat tudi nekaj časa.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

#000000 ::

Sveže sestavine ja, treba je pa tud malo gledat da jih ne ješ takoj, ampak šele naslednji dan, takrat so v bistvu taprave, enako kot golaž segedin, ipd. jedi, morajo stat vsaj čez noč.

Ikspe ::

če hočeš narediti boljšo omako kot tisto iz konzerve, uporabi material iz domačega vrta. poleg boljšega okusa je tudi bolj zdrava

samo dvakrat sem kupil konzerve. nikoli več

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ikspe ()

--MiRaLdInJo ::

Ikspe je izjavil:

če hočeš narediti boljšo omako kot tisto iz konzerve, uporabi material iz domačega vrta. poleg boljšega okusa je tudi bolj zdrava

samo dvakrat sem kupil konzerve. nikoli več


To glede pravih paradižnikov se 100000% strinjam. Naša mati vedno naredi filane paprike po starem babičinem receptu, seveda z domačimi paradižniki z vrta :)


Sam pa sem potreboval nekaj bolj na simple in sem potem malo probaval.

Skratka.

En tetrapak pasiranega paradižnik
150g kisle smetane
Ena mala žlićka sladkorja
Ena žlička moke
Za eno veliko žlico omake chili Sriracha

Meni je bilo super 8-)

PacificBlue ::

Dobra ideja za današnje kosilo:).
I’m out.
:3

MajorM ::

Jaz pri nas vedno popravljam okus domače omake. Vedno manjka samo:
1. Ketchup
2. sladkor
3. sol

videc ::

MajorM je izjavil:

Jaz pri nas vedno popravljam okus domače omake. Vedno manjka samo:
1. Ketchup
2. sladkor
3. sol

Ketchup že vsebuje 2 in tri. Namesto ketcupa bi jaz uporabil pasirane paradižnike, so vseeno boljši kot ketcup.
Še bolje bi bilo, da bi vprašal mamo, kako ona skuha. :D

Ozric ::

Prisegam na klasično omako, brez "eksotičnih" posegov: maščoba, sladkor, paradižnikova mezga, mleta sladka paprika...

shadowfax ::

Prepražiš čebulo, česen, paradižnike (lahko tudi kakšne dobre iz konzerve) dodaš baziliko, timijan, majaron, kar ti je všeč po okusu. Rdeča paprika, čili. Če te motijo koščki zmiksaš s paličnim. Če je preredko dodaš žličko moke, ki jo prej zmešaš v malo hladne vode, da ni grudic. Lahko tudi kisla smetana, ampak pri paprikah bi jo sam izpustil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Loža
1341241355 (1204) alekskac
»

"Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5626594 (24342) Vajenc
»

Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)

Oddelek: Sedem umetnosti
2213944 (10035) St@jler
»

Jetamova mala šola kuhanja

Oddelek: Loža
314995 (4084) Mercier
»

Najljubsi recept

Oddelek: Loža
152007 (1879) Bessie

Več podobnih tem