» »

Pravila igre-stanovanjski problem?

Pravila igre-stanovanjski problem?

1
2
»

stb ::

Pooblastilo je pogodba?? A ni pod pooblastilom ponavadi podpisan le pooblastitelj?
No, tudi če je tako in ga ne sprejme pač ostane brez vode. Zaradi svoje odločitve. Ti si mu ponudil možnost, da sklene pogodbo v svojem imenu in za svoj račun.

mat xxl ::

divya je izjavil:

mat xxl je izjavil:

Predhodniki slabo poznajo področje.

Dejstva so, da se prihodki od objave fizičnim osebam doseženi in plačani vam v letu 2013 prijavijo Dursu šele 15.1.2014, torej do sedaj še nista nič oddajali na črno in če vam golazen take naprej meče, jim ponudite vaš GSM, da to takoj storijo, če tako mislijo. Zakonodaja se sicer pripravlja na spremembe saj naj bi se letos do 15.12.2013 prijavilo ali se stanovanje oddaja in sicer GURSU ( ostane pa še prej omenjeno DURSU) to pa z namena, pravilnih obračunov davka na premoženje.

Torej niste v nobenem prekršku, pojdita do odvetnika in naj zahteva takojšnje plačilo zaostale najemnine, sicer če zamujajo je to krivdni razlog za vreči jih ven ......................

Upam, da vse Ok rešite in ne pregovarjajte se z njimi o odkupu, ker bi radi le čas zastonj bivanja pridobili, za v naprej vam pa polagam na pamet .... pojdite k notarju, naj on naredi izvršljivo najemno pogodbo, naj poleg are tudi povedo s čim še jamčijo plačilo svojih obveznosti ...... taka pogodba stane od cca 60 - 130 eur.

Davek za oddajo efektivni in dokončni je samo 22,5% in dajte državi svoje, da vas potem taka golazen ne more izsiljevati !


Hvala ti, to lahko uporabim. Sem zasledila podatek, za prijavo na DURS, ja. Ampak ali ni potrebno tudi prijaviti na občini oz. pokazati tam pogodbo v 30 dneh od podpisa? lp


Je bilo nekoč na stanovanjeskem skladu, pa že dolgo ni več tega !

divya ::

SUPER, HVALA MAT XXL!

stb ::

Glede prenosa lastnika / plačnika elektro priključka ima sistemski operater distribucijskega omrežja (SODO d.o.o.) pojasnila glede prenosa lastništva in glede spremembe plačnika, ki vsebuje tudi osnutek vloge.

Zanimivo si nekateri operaterji, npr vsaj GEN-I zadevo tolmačijo nekoliko v navzkrižju z logiko, le da zaščitijo sebe:
Lastnik merilnega mesta je navadno tudi plačnik na tem merilnem mestu, možni pa so tudi primeri, ko je uporabnik druga oseba (na primer najemnik nepremičnine). V takšnih primerih je smiselna ureditev spremembe plačnika, ki jo mora Sistemski operater distribucijskega omrežja (SODO d.o.o.) zabeležiti v uradnih evidencah.
Za ureditev te spremembe mora odjemalec električne energije, novi plačnik, podpisati novo pogodbo o dobavi električne energije in novo pogodbo o dostopu do distribucijskega omrežja.
Za zaključek pogodbe trenutnega plačnika potrebujemo lastnoročno podpisano izjavo o prekinitvi pogodbe, ki mora vsebovati naslednje podatke:
- razlog za prekinitev pogodbe (npr. prekinitev najemne pogodbe);
- številko merilnega mesta, na katerega se sklenjena pogodba nanaša;
- datum, s katerim naj bi se sprememba izvedla ;
- števčno stanje;
- podatek o novem plačniku merilnega mesta (ime, priimek in naslov) ter njegove kontaktne podatke (mobilno telefonsko številko ter elektronski naslov).
Na podlagi prejetih podatkov bomo novemu plačniku v podpis posredovali novo pogodbo o dobavi električne energije, vlogo za evidentiranje plačnika in pooblastilo za podpis pogodbe o dostopu do distribucijskega omrežja. Dokler ni sprememba na merilnem mestu urejena, pa je prejšnji plačnik še vedno odgovoren za poravnavo obveznosti.

Do tu lepo in prav, potem pa sledi:
Primer: Janez Novak je lastnik stanovanja, ki ga odda v najem Petru Prijatelju. Oba želita, da bi stroške za električno energijo plačeval najemnik stanovanja. Peter Prijatelj podpiše z GEN-I pogodbo o oskrbi z električno energijo, z ustreznimi potrdili pa GEN-I pri SODO uredi prenos plačnika z Janeza Novaka na Petra Prijatelja. Pomembno je vedeti, da lastnik merilnega mesta ostaja Janez Novak, ki je še vedno odgovoren za plačila, če najemnik- plačnik ne bi izpolnjeval svojih obveznosti.
8-O Zakaj potem že vse te kolobocije ??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stb ()

TallCezar ::

Za najemne pogodbe velja gospodarsko in obligacijsko pravo. Značilnost obligacije je, da je pravno varovana in velja načelo dolžnosti izpolnitve obveznosti (plačilo dolžnika). Glejte člene zakona o ugasnitvi obveznosti po samem zakonu in razdrtje obveznostne pogodbe.
Pri podpisu pogodbe je verjetno šlo za relativno nično pogodbo -nanaša se na lastnost strank, npr. oseba ni imela pooblastila. Pogodbenik, v čigar interesu je določena izpodbojnost, lahko zahteva, da se pogodba razveljavi. Več naj vam pove odvetnik, jaz nisem pravnik.

TallCezar ::

reeves je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

reeves je izjavil:

Dobr, to itak, ampak a ne bi šlo to malo hitreje, ker pogodba ne velja?

V sistemih delitve oblasti/demokracije neveljavnost/neobstoj pogodb ponavadi ugotavlja sodišče in ne lokalni šerif. V istih sistemih lokalnemu šerifu policija omeni kd samovolje, ko pride na vrata strašiti najemnike.

Po zakonih, ki veljajo tudi za šerifa.
Da postaneš najemnik rabiš veljavno pogodbo.
Začaran krog. Ampak sej to mi je jasn, veš kaj me zanima.
Če recimo da OP vlogo na sodišče za izselitev zaradi neveljavne pogodbe in ta postopek traja leto, dve. Oni imajo pravico stanovati notri, dokler odločba sodišča ni pravnomočna. Ali so ti potem dolžni plačati najemnino, če sodišče odloči, da je pogodba nična?


Če gre za notarski zapis, potem lahko takoj zahtevaš sodno izvržbo za izselitev. Končano v dnevu ali dveh (ne letih).

joze67 ::

Hayabusa je izjavil:

Dobi vunbacitelje in jih vrži ven.
Slo sodišča delajo počaaaaaaaassssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (beri bo prva obravnava čez 5 let).


Zanimivo. Na forumu, kjer se vsem začnejo tresti vse roke, če nekdo samo omeni povezavo na kak nelegalni torrent, se takšnile pozivi k protipravnemu (in neciviliziranemu) obnašanju mirno tolerirajo. Seveda smo resni forum, zato ne gre za hinavščino; kako torej poimenovati tako ravnanje?

Kazenski zakonik (KZ-1-UPB2)


Nasilništvo

296. člen

(1) Kdor z drugim grdo ravna, ga pretepa ali drugače boleče ali ponižujoče kaznuje, ga s silo ali grožnjo z neposrednim napadom na življenje ali telo preganja ali mu jemlje svobodo gibanja, ga prisiljuje k delu ali opuščanju dela ali ga kako drugače z nasilnim omejevanjem njegovih enakih pravic spravlja v podrejen položaj, se kaznuje z zaporom do dveh let.

(2) Če dejanje iz prejšnjega odstavka storita dve ali več oseb ali če je bilo hudo ponižanih več oseb ali če storilec drugega lahko telesno poškoduje, se storilec kaznuje z zaporom do treh let.

(3) Enako kot v prejšnjem odstavku se kaznuje, kdor povzroča nasilje ali ogroža varnost drugih na športnih prireditvah ali v zvezi s temi prireditvami.


Glede teorij o ničnosti pogodbe. Če je pogodba nična, najemojemalec ni najemojemalec, pač pa si nezakonito (in neutemeljeno) prisvaja pravico posesti. Lastnik naj ga torej pozove k odpravi tega stanja in hkrati ali vsaj hitro za tem odda prijavo za motenje posesti na policijo. Seveda se bo zapletlo. Ker ne-najemojemalec ima posest (in je torej ne more motiti) - kako je le prišel do ključev? In ima tudi pogodbo. Pogodba postane nična, e se s tem strinjajo vse pogodbene strani, oziroma če tako ugotovi sodišče.

Seveda lahko pričakujemo, da bo najemojemalec naredil popolni pregled vseh listin, od vpisov v zemljiško knjigo do pregleda zdravstvenega stanja in številke čevljev bodočih najemodajalcev. (Bomo pač razočarani.) Ali pa, da sklene pogodbo v dobri veri, da oseba, ki mu daje stanovanje v najem, s tem stanovanjem dejansko razpolaga. Torej, če sestra B misli, da je sestra A oddala stanovanje, ki v resnici v delu ali celoti pripada sestri B, se morata najprej zmeniti med sabo. Sestra B namreč obtožuje sestro A goljufije, najemnik pa bo morda obe obtožil goljufije (ker od aprila do pojava mističnega investitorja ni bilo težav, potem pa je pogodba postala nična?).

Kako imata sestri urejen svoj odnos z DURS, v vsej zgodbi ne igra prav nobene vloge. Omeniti velja, da če ju nekdo s tem izsiljuje sedaj, ju bo morda še kasneje; ali pa ju bo tako ali tako prijavil, just for the fun of it. Ampak na izvajanje pogodbe o najemu pa to ne vpliva, kot tudi ne na možnost reševanja spora znotraj sodnega in represivnega aparata države.

Aston_11 ::

joze67 je izjavil:

prijavo za motenje posesti na policijo

Policija nima z motenjem posesti nič, pač pa sodišče. Motenje posesti je motenje takrat, ko motiš posest nekoga drugega, kar pomeni, da jo pred motenjem nimaš. Rok za vložitev tožbe je 30 dni od dneva nastanka motenja in seznanitve z motiteljem. Tvoja prijava se imenuje tožba. Do prve obravnave pride odvisno od zasedenosti sodišča, če imaš srečo, tudi že po pol leta.

joze67 je izjavil:

Pogodba postane nična, e se s tem strinjajo vse pogodbene strani, oziroma če tako ugotovi sodišče.

Pejdi bloditi kam drugam. Pogodba je nična, če nasprotuje zakonu oz. morali. Nična je zaradi tega nasprotovanja, ne pa zaradi strinjanja strank (nova pogodba) ali morda celo ugotovitve sodišča. To je že itak nelogično, sodišče ugotovi ničnost, če je pogodba nična, ne postane pa pogodba zaradi ugotovitve nično. Aja, morda ti pa ni jasen pojem ugotovitvenega tožbenega zahtevka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

TallCezar ::

Deloma imata prav. Pogodba ali pravni posel je lahko:
- Nična od začetka
- Postane pravni posel, ki je bil sklenjen, ničen pozneje.
Poznamo naslednje oblike ničnosti:
1. Absolutna nična pogodba (lahko začne sodišče po uradni dolžnosti ali pa stranke),
2. relativno nična pogodba - izpodbojnost pogodbe (Sopogodbenik se mora v roku izreči o tem ali ostaja pri pogodbi ali ne) in
3. Delna ničnost - veljavnost pogodbe, čeprav vsebuje nično določilo, če je namen ugotovitve ničnosti prav v tem, da bi se pogodba znebila tega določila.

Aston_11 ::

Ti si še študent? Praktika še nisem slišal, da bi take našteval, zlasti pa ne kakšnemu sodniku ali pa take pisal v kakšni vlogi.

Pri tvoji relativno nični pogodbi mora v roku vložiti tožbo, sama izjava na veljavnost pogodbe ne vpliva.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najemna pogodba - neposredna izvršljivost

Oddelek: Loža
367546 (6260) mat xxl
»

Deložacija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30363363 (56279) Ishmael
»

Izselitev najemnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8722635 (19202) MrStein
»

Problem z najemodajalcem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11522220 (16914) Tear_DR0P
»

Najemodajalec = nategator (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21637369 (23844) Timurlenk

Več podobnih tem