» »

Najemodajalec = nategator

Najemodajalec = nategator

1
2
3 4 5

bluefish ::

20-30 evrov na mesec je 20-30 evrov na mesec. Če preračunaš na 100 let, zadeve ne spremeni čisto nič. Kot rečeno, ali se je splačalo, bo povedal, ko bo našel novo stanovanje. Morda bo najemnima ugodnejša, landlord prijaznejši, stroški nižji, sosedi boljši, soseska lepša ... Ali pa tudi ne.:P
Morda glupa primerjava - torej tebe ne bi nič motilo, če bi ti ob vsakem obisku trgovine zraven nabili še 10% in tega na računu ne bi navedli. Konec koncev to ne spremeni nič?

tj6000 ::

popolnoma mi je jasno, da se najemnik buni za 20-30EUR... ni mi pa jasno kak se komu da nategovat za tak dnar... ?!?
www.dBastards.si

lonz ::

mesas najemnik in podnajemnik! Js sem najemnik
Razlika mi je čisto jasna, ampak "po domače" se pač reče podnajemnik, pa včasih uide. Sicer pa to na vsebino napisanega ne vpliva čisto nič. Poleg tega tole ni pravno besedilo, ampak neobvezen klepet.:P

Kot ze zgoraj napisano, js nimam nobene koristi od nizjega zneska v pogodbi, ker je najemnina cisto trzna in prav nic ugodna!
Ja, ampak če bi vztrajal, da plačuješ samo toliko, kolikor piše v pogodbi, bi najemodajalec hotel še višjo najemnino, oziroma ti stanovanja ne bi oddal.
Množi to z vsakim mesecem bivanja v stanovanju in najbrž ni mala cifra.
20-30 evrov na mesec je 20-30 evrov na mesec. Če preračunaš na 100 let, zadeve ne spremeni čisto nič. Kot rečeno, ali se je splačalo, bo povedal, ko bo našel novo stanovanje. Morda bo najemnima ugodnejša, landlord prijaznejši, stroški nižji, sosedi boljši, soseska lepša ... Ali pa tudi ne.:P
Ali se ji bo splačalo, bo pa povedala, ko bo od DURS-a dobila račun.
Če te po slovensko veseli, ko sosedu crkne krava, se s tem sicer lahko tolažiš, drugače pa bolj malo.

O.


Če ti je 20 - 30 EUR/mesec/100let malo denarja; svaka čast.
...arrrrrr, shiver me timbers...

kixs ::

Glupost je morda so to, da nekdo, na kakrsenkoli nacin, tako ravnanje zagovarja.

connel ::

Okapi, sporoči Elektru, komunali, ponudniku interneta, da ne rabiš nobene položnice ampak naj ti samo sporočijo znesek, ki si ga po njihovem dolžan pa bo, če že tako zavzeto zagovarjaš tak način,... Obenem pa isto reci še policistu ob morebitnem prekršku, ki ga boš kdaj storil. Mislim wtf, očitno ga goljufajo in ti greš to še zagovarjat.

49106 ::

Okapi pač ne paše da zakoni veljajo tudi za njega

Okapi ::

tebe ne bi nič motilo, če bi ti ob vsakem obisku trgovine zraven nabili še 10% in tega na računu ne bi navedli.
In kako si uspel priti do tega genialnega zaključka. Jasno da vsakogar moti, če moraš nekaj plačati dražje, ampak preden se začneš bunit, se moraš vprašati, kakšne so druge možnosti. Če si s stanovanjem in najemnino sicer zadovoljen, je lahko tudi takšen "pribitek" sprejemljiv. Oziroma se zaradi njega ne splača seliti, ker boš morda potem na slabšem.

O.

T0RN4D0 ::

Vsi ki predlagamo malo radikalne metode na obeh straneh- niso tu strani najemnik-najemodajalec, ampak nategator in nategnjeni. Če ti najemodajalec ne plača najemnine, potem je on bad guy. Če ti najemnik vsak mesec spuli 30EUR, je najemnik bad guy.

Vedno zagovarjam fer play iz prve. Čisti računi, pa bo mir. Če te pa en na gobec, potem ti pa reče, da ga nazaj ne smeš pa naj se vsak odloči za način. Nekateri bodo nastavili drugo lice in podali prijavo, drugi bodo pač udarli nazaj. Okapi bi pa reku eh, thats life, enkrat na mesec jih moraš dobit po gobcu.


Če želi 20EUR več, naj dvigne najemnino za 20EUR. Ne pa da se skriva ene dodatne postavke med položnicami. Tud če 38EUR stroškov zaračna kot 40EUR ni panike, ne pa 70. Da vse skupaj zanika in še tebe zmerja zraven, je pa sploh poglavje zase. To je pa tako kot bi koga na gobec in ga potem še zmerjal da te pest boli zaradi njega, kako si drzne!
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Okapi ::

Okapi, sporoči Elektru, komunali, ponudniku interneta, da ne rabiš nobene položnice ampak naj ti samo sporočijo znesek, ki si ga po njihovem dolžan pa bo, če že tako zavzeto zagovarjaš tak način,
Če bodo zneski nižji, kot jih plačujem sedaj, sem takoj za to.

Mimogrede, v eni od velikih ljubljanskih optik mi je en od prodajalcev sam predlagal, da lahko dobim očala (z dioptrijo) po polovični ceni, če so lahko brez računa. Kaj misliš, kako sem se odločil?;)

O.

Chelios ::

Če imaš vse na papirjih TRRjih ali kako drugače dokazljivo, DURS & Urad za varstvo potrošnikov, pa poročaj kako se bo odzvala na grožnje :D . Če ji gre DURS gledat zadeve še za par let nazaj .. 5 al 10 po trenutni zakonodaji, jo lahko upalijo za fajn znesek. Bila pa je debata že v drugi temi na ST, da nekdo podnajemnika ni moral kar tako preprosto izseliti tudi po preteku pogodbe. Druga stvar pa je kot že rečeno, če ti je dosti do tega stanovanja. Sploh pa če ugotavljaš, da se še ogrevanje "zaračunava" drugače in si sedaj samo elektriko preverjal .. ne vem če samo samo 20 do 30EUR+ na mesec tole ...
Just juice me!

kixs ::

Dejansko so placila vse v gotovini. Vse kar imam je na roko napisan racun po postavkah: najemnina, ogrevanje, elektrika,... in poleg zneski. Na koncu datum in njen podpis.

Okapi ::

Načeloma bi to moralo zadostovati (če jo boš hotel kam prijavit).

O.

poweroff ::

Kaj misliš, kako sem se odločil?

Si pač nemoralen.

Upam pa, da ti je jasno, da nimaš pravice pizditi nad drago in neučinkovito državo in nad kriminalom raznih tajkunov, saj tudi sam sodeluješ v tej zgodbi.
sudo poweroff

Okapi ::

Jebiga, Janša je tudi računalnike švercal in hkrati pizdil čez drago in neučinkovito državo.

O.

kixs ::

Kaj misliš, kako sem se odločil?

Si pač nemoralen.

Upam pa, da ti je jasno, da nimaš pravice pizditi nad drago in neučinkovito državo in nad kriminalom raznih tajkunov, saj tudi sam sodeluješ v tej zgodbi.


Malo Off Topic:
George Carlin on politics

"Now, there's one thing you might have noticed I don't complain about: politicians," he explained in a routine that challenged all the premises of today's half-a-loaf reformers. "Everybody complains about politicians. Everybody says they suck. Well, where do people think these politicians come from? They don't fall out of the sky. They don't pass through a membrane from another reality. They come from American parents and American families, American homes, American schools, American churches, American businesses and American universities, and they are elected by American citizens. This is the best we can do folks. This is what we have to offer. It's what our system produces: Garbage in, garbage out. If you have selfish, ignorant citizens, you're going to get selfish, ignorant leaders. Term limits ain't going to do any good; you're just going to end up with a brand new bunch of selfish, ignorant Americans. So, maybe, maybe, maybe, it's not the politicians who suck. Maybe something else sucks around here… like, the public. Yeah, the public sucks. There's a nice campaign slogan for somebody: 'The Public Sucks. Fuck Hope.'"

tiga325 ::

Zanimivo je to, da je očitno, da si najemodajalka zmišljuje zneske in neupravičeno viša
zneske in nekateri tukaj to celo zagovarjajo. Po svoje razumljivo, ker se to ne dogaja
njim. Je dober občutek nategnjenemu rečt... Hej, poglej iz drugega zornega kota... In pusti
se na suho nategovat. Sej to ni nič takega. Prid še mal k men, sem te bom še jest mal nabrisal,
sem glih tak kot uni. Kej češ, tku se svet vrti. :|

Ko bojo pa takega "pametnjakoviča" po nesreči v sparu pri računu nategnili za 5 eurov, bo pa
inšpekcijo klical... :))

Dejstvo je da to ni prav, ne glede na kakršen razlog že ima. In s tem razlogom tudi prikriva
položnice. Sej če bi bil fant tiho, bi lahko čez par mesecev iz 40 eurov plusa prišli na
70 eur... In tako dalje.

Mene take pohuljene barabije pogrejejo, laganje v oči in sprenevedanje. Ravno zato bi se po
tolikih neuspešnih poizkusih nekega dogovora, kot jih je on naredil, jaz na njegovem mestu
spravil zajebavat nazaj. Plačeval bi najemnino po pogodbi, seveda z ustreznim potrdilom,
ostale stroške pa samo na podlagi računov, če bi me odklopila, bi jo prijavil na davčno.
To pomeni, da če redno plačuješ napisano najemnino do poteka pogodbe, ti ne more nič. Vmes
si najdi drugo stanovanje in če ti bo medtem nagajala, jo brez slabe vesti prijavi.

Čez leto se takih "pribitkov" nabere za 480 eurov in gre ženšče lahko komot na brezplačne počitnice
v grčijo... Namesto tebe, seveda.

jebiga, janša je tudi računalnike švercal in hkrati pizdil čez drago in neučinkovito državo.

O.


Nede? Če on lahko, boš pa še ti. Dejmo se zdej vsi nategovat in nategovanim razlagat, da je to normalno.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

Okapi ::

Dejmo se zdej vsi nategovat in nategovanim razlagat, da je to normalno.
Morda bi prej malo pred svojim pragom pometel? Plačuješ višjo najemnino, kot je napisano v pogodbi, torej zavestno sodeluješ pri davčni goljufiji. Dokler nisi ugotovil, da te najemodajalec še za dodatnih 30 evrov obere, je bilo vse lepo in prav, zdaj se pa buniš.

Edit:
Upsss, sorry, spregledal, da to ni napisal Kixs. Velja zanj.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Daedalus ::

Če si s stanovanjem in najemnino sicer zadovoljen, je lahko tudi takšen "pribitek" sprejemljiv.


Ti nisi resen. Če se najemodajalcu zdi, da bi lahko z oddajo stanovanja zaslužil več, naj pač predlaga povišanje najemnine. Če se stranki v poslu sklepata, ok, če ne, se pogodba razdre. Da bi pa pristajal na goljufanje? Bodi resen, no. Recimo, da je kdaj kaj resno zakomplicira. A hočeš v takem primeru z lažnjivim goljufom reševat spor? Verjetno, da ne.

Mimogrede, v eni od velikih ljubljanskih optik mi je en od prodajalcev sam predlagal, da lahko dobim očala (z dioptrijo) po polovični ceni, če so lahko brez računa. Kaj misliš, kako sem se odločil?;)


Če si plačal, si buhtl. IIRC nisi dolžan plačati blaga/storitve, če ti za to ne prodajalec ne izda računa. Plus, pri nakupih brez računa pozabi na reklamacije in morebitne garancije.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kixs ::

Sem klical za nasvet na stanovanjskega inspektorja, ki pravi, ce ona zeli odklopit elektriko, jo lahko. S tem sicer krsi pogodbo, a potem gre vse preko sodisca.

kixs ::

Sem klical se na DURS. Kar se njih tice, bi moral neskladje med pogodbeno najemnino in dejansko placano najemnino urejat preko trzne inspekcije. To bi potem spet slo preko sodisca, ki pa je znano, da v SLO melje zeeeeloooo pocasi.

BlueRunner ::

Kaj pa neskladje med prijavljenimi in dejanskimi prihodki od oddajanja nepremičnine? Utaja davka je namreč stvar DURS-a. Mehanizem kako do tega pride pa res morda tudi v pristojnosti tržnikov - vendar ne vem, če je oddajanje lastne nepremičnine delo na črno, da bi lahko odložil to težavo na inšpektorje.

poweroff ::

Predlagam ti,da si poiščeš drugo stanovanje, hkrati pa jo (legalno) "sprovociraš", da ti bo res odklopila elektriko in jo prijaviš tudi na tržno inšpekcijo.

Zadeva bo šla potem na sodišče, ti boš živel v novem stanovanju, ampak obresti bodo pa tekle.

Jaz imam tako "v paci" eno zadevo, ki se vleče že par let. Ker sem si tožbo spisal sam, je bil moj vložek okrog 300 EUR sodnih stroškov. Kasneje sem sicer rabil odvetnika, ampak ker smo kolegi, smo se dogovorili, da mi zaračunajo v primeru uspeha (ki je bil dosti visoko ocenjen).

No, nasprotna stranka se je res par let delala norca, ampak trenutno smo v fazi izvršbe. Precej sem prepričan, da se bo na koncu izkazalo, da je bilo tistih 300 EUR moja najbolj profitabilna "dolgoročna" investicija.
sudo poweroff

tiga325 ::

Sem klical se na DURS. Kar se njih tice, bi moral neskladje med pogodbeno najemnino in dejansko placano najemnino urejat preko trzne inspekcije. To bi potem spet slo preko sodisca, ki pa je znano, da v SLO melje zeeeeloooo pocasi.


Sej pravim, plačuj ji navedeno najemnino, ki je v pogodbi. Vsaj dokler ti ne vrne denarja ki si
ga preplačal in začne tranparentno zaračunavati stroške.

Prijave na DURS se bo pa itak ustrašla...

in najdi si tačas drugo stanovanje, ker tukaj ne bo več miru.

tiga325 ::

@Matthai - kot ideja...

Ko se bo Kixs97 izselil, pa sedaj, ko veš kakšne fore ima šjora, ki oddaja stanovanje, se vseliš
noter, "naivno" pustiš, da te nateguje eno leto, potem pa vložiš tožbo... (o:

Opkow ::

Jaz bi placeval najemnino, kot jo imas v pogodbi toliko casa, dokler ne prinese racune za tekoce stroske, tudi za nazaj.

Avenger ::

Zakaj ste se tolk zapičili v 20-30EUR, ki da je itak zanemarljiv znesek... Meni bi šlo enostavno preveč na jetra, da me ima nekdo dobesedno za norca in navidez strašno vestno piše vsakič vse zneske, sešteje, podpiše, datira... obenem pa nekje vrine tistih 30EUR. Kot trn v peti sred maratona... ja madonca da bi se ustavil in spulil ven, pa četudi bom zgubil čas!
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

mihec87 ::

Avenger daj v kuverto 30 eur ter mi jih pošlji(itak je to zanemarljiv znesek) ter to ponovi vsak mesec.

kixs ::

mihec87:
napacno si razumel Avengerja.

mirko2004 ::

reci da ti od zdaj naprej prinese položnice, ko pride po denar. Če to ne stori mu daj toliko za najemnino kolikor imata v pogodbi določeno,verjetno bo znorel,ti pa mu samo zagrozi s tržno inšpekcijo.
Drugače pa si raje išči drugo stanovanje,ker boš mel s tem zmeraj težave.

Okapi ::

ja madonca da bi se ustavil in spulil ven, pa četudi bom zgubil čas!
Tudi na olimpijskih igrah, tik pred tem, ko bi lahko zmagal?

O.

element ::

Kakšna primerjava je to? Položaj v katerem se je znašel je na poti k zmagi, samo potrpi naj še malo zajebavanja v glavo pa se mu obeta prvo mesto in velika nagrada, a ne?

Vztrajanje v tem odnosu se mu dolgoročno ne bo obrestovalo. Kratkoročno pa tud ni treba, da se pusti nategovat.

tsh2 ::

jaz se sploh vselil ne bi k takemu pezdetu, ki bi mi rekel, da mi ne bo pokazal položnic. človeka je potrebno oceniti takoj ko ga spoznaš, da se ne boš kesal čez leta kot se ti zdaj.

blackbfm ::

Na začetku lahko stvari izgledajo bistveno drugačne.

kixs ::

jaz se sploh vselil ne bi k takemu pezdetu, ki bi mi rekel, da mi ne bo pokazal položnic. človeka je potrebno oceniti takoj ko ga spoznaš, da se ne boš kesal čez leta kot se ti zdaj.


Oni ni rekla, da ne bo kazala poloznic. Rekla je, da bo poloznice dobivala na njen naslov in jih tudi placevala. Ce bi takrat to rekla, tudi mene ne bi bilo tam.

Ce bo slo, se bom z njo probal nekako zmenit. Ce ne, pac drugam.

Glede na to, da sem izvedel tocne zneske poloznic... niti ne rabim vec njenih poloznic, ki bi samo dokazale, da me od zacetka nateguje in direktno grdo laze v obraz. Dejstvo je, da si ocitno domislja, da ne vem oz. da nimam dokazov, da me nateguje. Samo tako si lahko razlagam to njeno izmikanje.

lp

Okapi ::

Kakšna primerjava je to? Položaj v katerem se je znašel je na poti k zmagi,
Primerjava, ki ti pove, da si moraš vsakokrat preračunati, kako se ti splača ukrepati. Če plačuješ 50 evrov nižjo najemnino, ali za 40 evrov nižje stroške, kot bi jih sicer za podobno stanovanje kje drugje, se splača prezreti nateg za 30 evrov. Upoštevati moraš tudi stroške selitve, porabljeni čas, morebitne stroške nepremičninske agencije ...

Par evrov razlike med cifro na položnici in dejanskim stroškom prispeva tudi samo plačevanje na banki ali pošti, sem pa lahko prišteješ še porabljeni čas, če ne uporabljaš e-banke oziroma nimaš trajnika.

O.

overlord_tm ::

Okapi:
Tole je napisal kixs97 na zacetku teme. Torej verjetno najemnina ni nizja kot drugje :)

Kot ze zgoraj napisano, js nimam nobene koristi od nizjega zneska v pogodbi, ker je najemnina cisto trzna in prav nic ugodna!


Ce zenska hoce sama placevat poloznice naj potem se sama placa provizije. Saj jo ni kixs97 prisilil v placevanje poloznic, da bi mu potem ona se zaracunavala njen cas.

Kot da te jaz prislim da ti pridem na obisk vsak mesec, potem pa hocem se placilo za moj cas, ko sem bil pri tebi na obisku.

Okapi ::

Če najemnina ni ugodna, potem mu gazdarica tako ali tako dela uslugo, ko ga ven meče, če se mu že samemu ni dalo iskati kaj ugodnejšega.

O.

pikicaf ::

Leta 2008 sem diplomirala na področju najemnih pogodb - diploa je temeljila na delu iz prakse, ki sem jo opravljala na Mestni občini v Stanovanjskem referatu (zdaj Služba za stanovanjske zadeve). Sicer nisem pravnik, pa sem vseeno morala (in jih še vedno) slediti pravnim podlagam na tem področju.

Tako je. Na DURS se odpraviš, če imaš kakršnikoli dokaz da mu plačuješ toliko kot praviš. Če mu plačuješ na roko in zato ne dobiš nobenega potrdila (recimo podpis), potem žal ne boš ničesar dosegel (tvoja beseda proti njegovi). Toliko bolje zate, če jim nakazuješ na račun.

Na Dursu dosežeš, torej če lahko dokažeš le to, da ga kaznujejo zaradi "utaje davkov".

Imaš pa na voljo Stanovanjsko inšpekcijo, ki se nahaja v LJ (ne vem od kod prihajaš) in jih moraš kontaktirati ali osebno ali jim poslati pisno sporočilo. To jim je nalog za opravljanje inšpekcije. Ta potem ko pride naloži lastniku, da mora pokazati račune (njemu, ob tvoji prisotnosti), vendar, če spet nimaš dobenega potrdila kolko si mu plačal, ne dosežeš ničesar (samo to, da dejansko vidiš račune).

V vsakem primeru, če se odločiš za DURS ali inšpektora lahko pričakuješ da bodo zahtevali izselitev.

Priporočam ti, da se obrneš na inšpekcijo (spodaj kontakti), oni ti bodo najbolje povedali, kaj in kako do ustreznih potrdil (dokazov). Jaz sem vsem svojim strankam na občini tako svetovala oz. sem jih bila "dolžna" že povezati z inšpektorjem, ker jih je večina bila na sociali (na tem oddelku sem sprejemala/reševala vloge za subvencionirano najemnino).

Če te še kaj zanima vprašaj, kolko se bom še spomnila, sicer pa sem še vedno v kontaku z ostalimi zaposlenimi - kak nasvet vedno prav pride.

pikicaf

Kontakt stanovanjske inšpekcije

Republika Slovenija
MINISTRSTVO ZA OKOLJE IN PROSTOR
INŠPEKTORAT RS ZA OKOLJE IN PROSTOR
Stanovanjska inšpekcija

tel.: 01 420 44 02, 01 420 44 10

oz. krajše
RS MOP
Stanovanjska inšpekcija
Vilharjeva 33
1000 Ljubljana

p.s.: inšpektor s katerim sem sodelovala je Igor Tomaž (Tomaž je priimek)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: pikicaf ()

kixs ::

Mat'r ste eni trdi.

Najemnina je trzna in cisto normalna. Napisal sem, da nimam nobenega popusta (recimo -10EUR), ker imam na pogodbi napisano za pol manj najemnine. V to stanovanje sem se vselil, ker je bilo takoj vseljivo in na pravi lokaciji. Cena je bila sprejemljiva. Bilo je delno opremljeno (kuhinja in kopalnica brez pralnega stroja). Ker itak slej ko prej rabis svojo opremo, sva s punco manjkajoco opremo kupila in vgradila (postelja, omara, zofa, pralni stroj...). Tudi zato, ker je bilo samo delno opremljeno, je najemnina bolj na zgornjem nivoju in prav nic nizka ali ugodna.

Imel sem svojo racunico, ki bi se cisto lepo izsla, ce ne bi ona dodatno nekam stisnila teh cca 30EUR na mesec. In ne, nimam tezav krit svojih stroskov, cetudi bi bili dejansko visji!

pikicaf:
tako kot sem ze prej napisal. Sem se obrnil tako na DURS kot na stanovanjskega inspektorja in pri obeh je bil odziv bolj kot ne zelo mlacen. Inspektor je bolj kot ne govoril samo, da bo slo to na sodisce in da bom moral najti drugo stanovanje. Drugega mi ne more svetovat - to so njegove besede. Na DURSu je izgledalo kot, da je to cistno normalno, da je tako napisano na pogodbo. Rekla je, da je pac odvisno kako smo se zmenili in ce smo se zmenili za 2x visjo najemnino kot je v pogodbi, da naj to placam :|

Vse kar imam od racunov, je njen list papirja, kjer po postavkah pise Najemnina...xxxEUR, Elektrika...xxxEUR,... na koncu Datum in njen podpis.

lp

pikicaf ::

Žal si mel smolo ko si "naletel" na gluha ušesa. Maš še eno opcijo (pri meni vedno pali) - Nan DURSU zagrozi, da prideš naslednjič z novinarjem, s katerim si se že pogovarjal, da pač poveš zgodbo, kako država ne želi pobirat davke za katere ima zakonsko podlago :)

overlord_tm ::

Na DURSu je izgledalo kot, da je to cistno normalno, da je tako napisano na pogodbo. Rekla je, da je pac odvisno kako smo se zmenili in ce smo se zmenili za 2x visjo najemnino kot je v pogodbi, da naj to placam :|


Hmmm, zakaj se potem pri placi ne mores zmenit da ti pac napisejo minimalca, ostalo pa na roke? Pomoje se samo lenim davkarskim * ne da premaknit. Lazje trosarine dvigat kot vse davke pobrat ...

Ne resno, ce je kak ekonomist/pravnik, kako je s tem da se na papir napise en znesek, placuje se pa na roke visji. Ce je to legalno je po moji (matematicni) logiki legalno tudi da ko kupim avto napisejo na racun 1euro, in od tega placam davke, ostalo pa se "zmenimo". (ok, ta primer bo kmalu out, ko bodo na co2 obdavcili :))

Okapi ::

Na DURSu je izgledalo kot, da je to cistno normalno, da je tako napisano na pogodbo.
Pa si morda pomislil na to, da si v resnici sostorilec pri davčni goljufiji. Zanjo veš že od podpisa najemne pogodbe, sodeluješ pri njej in je doslej še nisi prijavil. Konec koncev lahko gazdarica reče, da si ji to ti predlagal.
Hmmm, zakaj se potem pri placi ne mores zmenit da ti pac napisejo minimalca, ostalo pa na roke?
Saj ponekod se da. Še zlasti, če si v službi v svojem d.o.o.-jčku.:P

O.

amigo_no1 ::

Potem bo tudi državna pokojnina temu primerna...

kixs ::

Na DURSu je izgledalo kot, da je to cistno normalno, da je tako napisano na pogodbo.
Pa si morda pomislil na to, da si v resnici sostorilec pri davčni goljufiji. Zanjo veš že od podpisa najemne pogodbe, sodeluješ pri njej in je doslej še nisi prijavil. Konec koncev lahko gazdarica reče, da si ji to ti predlagal.
Hmmm, zakaj se potem pri placi ne mores zmenit da ti pac napisejo minimalca, ostalo pa na roke?
Saj ponekod se da. Še zlasti, če si v službi v svojem d.o.o.-jčku.:P

O.


Morda sem sostorilec. Na DURSu je samo rekla, da koliko pise na pogodbi ali vec ali manj kot dejansko placujem, je zame cisto vseeno, ker oni nimajo nic z mano.

Nizjo najemnino na pogodbi je predlagala oz. zahtevala ona, ker se je sklicevala na neke clene, ker ima ona kot lastnica tudi neke stroske. To je seveda bullshit.

lp

Okapi ::

Nizjo najemnino na pogodbi je predlagala oz. zahtevala ona, ker se je sklicevala na neke clene, ker ima ona kot lastnica tudi neke stroske. To je seveda bullshit.
No, vsaj teoretično je možno, da si je napačno razlagala normirane stroške:P Ki se seveda odštetejo, ko prijaviš dohodek od najemnine, ne ko najemnino zaračunaš. Obstaja tudi teoretična možnost, da ona dejansko prijavi ves denar, ki ji ga plačaš. Kaj piše v pogodbi, DURS v resnici ne zanima, ker moraš dohodke od oddajanja stanovanj AFAIK tako ali tako posebej prijaviti.

Ampak da ne bo pomote, meni je čisto jasno, da gazdarica muti, ti si pa moraš pač preračunati, kaj se ti splača storiti.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

poweroff ::

Naj pikicaf še pove, ali je kiks sostorilec (v očeh DURSa) ali ne.
sudo poweroff

pikicaf ::

Naj pikicaf še pove, ali je kiks sostorilec (v očeh DURSa) ali ne.


Po zakonodajski luknji NE, ker ne plačaš davka ti ampak lastnik (glede na višino dohodka). Če ti plačaš več al pa manj, je za državo vseeno, je pa drugače če "služiš".

Davek je odvisen od višine dohodka. Lahko si ga izračunaš. Recimo da je najemnina 100€
12x najemmima (vseeno katera)= a (12x100=1200€)
a - 40% = b (40% prizna država za vzdrževanje)
torej b= 720€

Davek na oddajo nepremičnine je pa normalno 20% (torej 20% od b), kar pomeni da je potrebno davkariji na leto plačat 144€


Torej če je prejeta najemnina 200€ in ne 100,potem samo ta najemodajalec na leto utaji točno 144€ - pa vem za primere kjer je najemnina napisana 100 dejanska pa je 550 ali več (torej od vsakega država ne dobi tolko kot bi morala) - recimo nekaj na temo polnjene "preprazne" državne blagajne - na to sem mislila z novinarji.

Meni je pomagalo. Za dohodnino lani so mi premalo vrnili 720€ - in 3x sem se pritožla v LJ, ker so mi v Mb zračunali 1250 - dobila sem cca 500€. Šele ko sem jim povedala za novinarja da pride z mano (kar sem se dejansko res zmenila) so mi ostali denar prenakazali (v roku 5 dni) - brez problemov.

Na davčni je treba pač gušit.

Tear_DR0P ::

kixs ti sam čimhitrejenajdi drugo stanovanje in spokaj ven
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

TekO ::

Hmmm, zakaj se potem pri placi ne mores zmenit da ti pac napisejo minimalca, ostalo pa na roke? Pomoje se samo lenim davkarskim * ne da premaknit. Lazje trosarine dvigat kot vse davke pobrat ...

Ne resno, ce je kak ekonomist/pravnik, kako je s tem da se na papir napise en znesek, placuje se pa na roke visji. Ce je to legalno je po moji (matematicni) logiki legalno tudi da ko kupim avto napisejo na racun 1euro, in od tega placam davke, ostalo pa se "zmenimo". (ok, ta primer bo kmalu out, ko bodo na co2 obdavcili :))


Legalno po vsej verjetnosti in logiki ni, dela pa se to na veliko (povečinoma pri sp-jih zaradi lažjega prelivanja denarja, prikazovanja stroškov ipd.), ker te je pač skoraj nemogoče ujeti. Vsaj jaz vse ki jih poznam, da imajo minimalca, dobivajo potem nekaj še na roko..
+ potem imaš lahko še "bonus" za to tvojo "poštenost", in dobivaš še socialno podporo od države (če imaš npr partnerja z nizkim prihodkom in pa otroke)

Je pa res, da bodo potem dobili manj pokojnine..
Ideas are bulletproof.

kmetek ::

kixs97: DURS in inšpekcije, to so šalabajzerji nesposobni ljudje z fake diplomami.

Najdi si drugo stanovanje. Pa če že imaš za najemnino, zakaj ne kupiš lastnega?
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Deložacija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30364256 (57172) Ishmael
»

odpovedni rok 90 dni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
517220 (6148) Magic1
»

Izselitev najemnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8722950 (19517) MrStein
»

Preklic pogodbe na določen čas

Oddelek: Loža
395302 (4102) šernk
»

Odpovedni rok pri najemu stanovanja

Oddelek: Loža
198688 (6142) St235

Več podobnih tem