Forum » Na cesti » Formula 1 2012
Formula 1 2012

ABX ::
Da prekinem malo to trollanje.
Bwin lestvica:
Lewis Hamilton (GBR/McLaren) 4.00
Fernando Alonso (ESP/Ferrari) 4.25
Sebastian Vettel (GER/Red Bull) 4.25
Nico Rosberg (GER/Mercedes) 13.00
Romain Grosjean (FRA/Lotus) 15.00
Kimi R?ikkönen (FIN/Lotus) 15.00
Mark Webber (AUS/Red Bull) 15.00
Jenson Button (GBR/McLaren) 15.00
Michael Schumacher (GER/Mercedes) 17.00
McLaren 3.25
Red Bull 3.50
Ferrari 4.00
Lotus 8.00
Mercedes 8.00
Počasi se favoriti oblikujejo, ostali so postali outsiderji.
Bomo končno dobili voznika z dvema zmagama?
Bwin lestvica:
Lewis Hamilton (GBR/McLaren) 4.00
Fernando Alonso (ESP/Ferrari) 4.25
Sebastian Vettel (GER/Red Bull) 4.25
Nico Rosberg (GER/Mercedes) 13.00
Romain Grosjean (FRA/Lotus) 15.00
Kimi R?ikkönen (FIN/Lotus) 15.00
Mark Webber (AUS/Red Bull) 15.00
Jenson Button (GBR/McLaren) 15.00
Michael Schumacher (GER/Mercedes) 17.00
McLaren 3.25
Red Bull 3.50
Ferrari 4.00
Lotus 8.00
Mercedes 8.00
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()

Jst ::
"Sedaj se že popolnoma osredotočamo na dirko v Valenciji in prepričan sem, da je zaradi smole v Kanadi celotna ekipa še toliko bolj motivirana," je pojasnil Michael Schumacher.
Poudarki so moji. Dobro strategijo imajo. Smola jih motivira. Ni čudno, da Šumi toliko odstopa. Logično, ker je nr2 in ker on odstopa, jih to motivira in Rosberg dosega dobre rezultate. :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

PrimozR ::
Zanimivo, šumaher je MORAL odstopiti, ker se mu je DRS zataknil v odprtem položaju. Po pravilih lahko crkne le v zaprtem položaju.
http://scarbsf1.wordpress.com/2012/06/1... (na dnu)
http://scarbsf1.wordpress.com/2012/06/1... (na dnu)

Super Sonic ::
V mojih očeh ga vozi predvsem trojica Alonso - Hamilton - Vettel, takoj zadaj pa čakajo na napake Webber, Rosberg in recimo en od Lotusov, kar je pa precej nerealno v borbi za naslov.
Med moštvi je RedBull tisti, McLarnu in Ferrariju manjka dvojka, ostali delajo preveč napak.
Vettel je tam dobil zadnji dve dirki, ampak zelo tesno. Enkrat je dihal zadaj McLaren, enkrat Ferrari. Letos se pa proge še bolj "postrižejo", ker praktično tiste proge, ki so moštvom ležale prejšnja leta, sedaj prekosi individualna razlika posameznega dirkača.
Letos strokovnih komentatorjev skorajda ni, je samo sreča, ker moštva tudi sama ne vedo kje so, dokler se dirka ne začne odvijati.
Zanimivo, šumaher je MORAL odstopiti, ker se mu je DRS zataknil v odprtem položaju. Po pravilih lahko crkne le v zaprtem položaju.
To je kar zanimivo, še bolj pa postane, ko Scarbs pove, da napaka ni krivda D-DRS sistema, sem bil skoraj 100% v to.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Daedalus ::
To je razumljivo. Nočeš čez kak srednje hiter ovinek vozit z odprtim DRS-jem... je prenevarno. Če pa je skoz zaprt, pa samo malo hitrosti po ravnini zgubiš, pa še to pogojno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

To je razumljivo. Nočeš čez kak srednje hiter ovinek vozit z odprtim DRS-jem... je prenevarno. Če pa je skoz zaprt, pa samo malo hitrosti po ravnini zgubiš, pa še to pogojno.
Ja, saj logično je popolnoma, samo nisem sploh razmišljal v to smer. Sem mislil, da so sami pospravili avto, ne zaradi pravil.
TBH ne vem zakaj bi se zaradi D-DRS-a krilce zataknilo. Mislim če bi bilo karkoli v luknji, bi mehaniki verjetno lahko vzeli ven v boksih oz. stisnili, ko so se obesili na krilce. Pa se zadeva na obeh straneh ni dala. Še več, če bi se kaj npr. zataknilo v luknjo, bi itak krilce morda celo zvilo. Kako upogljiva so smo pa itak videli prav zaradi mehanikov.

zile ::
Če kdo hoče prispevati za spinal cord research in obenem biti "napejtan oz. naslikan" na REDBULL reanultu za dirko v Silverstonu.
Časa je še 8ur!
https://www.facesforcharity.com/en/home...
lp
Časa je še 8ur!
https://www.facesforcharity.com/en/home...
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()

Kaj pomeni "napejtan?"

Aha.

Icematxyz ::
Domenicali: "Vettel je zanimiv za Ferrari"
Letos se strinjam, da se že bolj kaže v luči, kot da je s pravega testa.
Pirelli v Valenciji stavi na Schumija
Torej nas je že kar nekaj.
Letos se strinjam, da se že bolj kaže v luči, kot da je s pravega testa.
Pirelli v Valenciji stavi na Schumija
Torej nas je že kar nekaj.

forplan ::
Eno ne vmesno vprašanje:
Ali se predvaja F1 SLO2 kanal tudi preko interneta recimo na mmc?
Ali je kakšna druga varianta za predvajanje preko interneta?
lp
Ali se predvaja F1 SLO2 kanal tudi preko interneta recimo na mmc?
Ali je kakšna druga varianta za predvajanje preko interneta?
lp
da se strinjam

forplan ::
Hvala za hiter odgovor.
Ali je zraven tudi Ališič ali je to samo prenos kot sem enkrat videl trening
Ali je zraven tudi Ališič ali je to samo prenos kot sem enkrat videl trening
da se strinjam

Je tudi Ališič. Takrat je bil nem prenos, ko prenosa ni bilo na SLO2. Sicer pa pač gledaš SLO2 prek interneta.

Ob obupni kvaliteti...

T-2 ima tv2go, ki je na iPadu kar solidne kvalitete.
I loled.
Si ti že slišal za 720p in 1080p resolucijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()

driver_x ::

Leta 2012 še nisi slišal za 720p in 1080p? Pod katerim kamnom to živiš, sliši se udobno za učenje (ni zunanjih distrakcij) :)

Leta 2012 še nisi slišal za 720p in 1080p? Pod katerim kamnom to živiš, sliši se udobno za učenje (ni zunanjih distrakcij) :)
Priznam, da še nikoli nisem slišal za 720p in 1080p resolucijo. Na kaj se pa nananša in kje so jo sprejeli?

Daedalus ::
@sammy, epic
Tole mi je konkretno polepšalo dan, lol

Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

@Deadalus: 
Če se vrnem k bistvu: T-2jev tv2go je vseeno bistveno boljši od RTVjevaga prenosa na MMC (o katerem je bilo govora).

Če se vrnem k bistvu: T-2jev tv2go je vseeno bistveno boljši od RTVjevaga prenosa na MMC (o katerem je bilo govora).

>T-2jev tv2go je vseeno bistveno boljši od RTVjevaga prenosa na MMC
True. Sicer bi pa lahko tudi RTVSLO napisal podobno aplikacijo, kjer bi bile vse vsebine iz MMCja. Saj jim plačujemo!
True. Sicer bi pa lahko tudi RTVSLO napisal podobno aplikacijo, kjer bi bile vse vsebine iz MMCja. Saj jim plačujemo!

sammy73, nehote si postal epic ;) L kot legenda! (pa brez zamere prosim)
Display resolution @ Wikipedia
Drži, drži!
Display resolution @ Wikipedia
Drži, drži!

Če sem prav razumel se je obregnil na besedo resolucija, namesto katere bi morala biti prej ločljivost. To, ali pa dejstvo, da je 720p in 1080p oznaka za signal, ne pa za resolucijo (čeprav se je v tehničnih krogih uporaba več kot prijela tudi kot oznaka ločljivosti zaslonov).

Grem v trgovino in vidim 1080p nov sijajni monitor za 500EUR.
Pa rečem trgovcu: "Jaz bi pa kupil točno tale monitor, ampak 1080i, ker mora biti 250EUR!"
:))
Pa rečem trgovcu: "Jaz bi pa kupil točno tale monitor, ampak 1080i, ker mora biti 250EUR!"
:))

Uf, sem štartal hud off-topic. Bolje da sem tiho naslednjič. xD

Kaj je potem najboljša varinata za spremnljanje F1 preko interneta? To zanima tudi mene. Trenutno se mi zdi najboljša varianta tv2go. ABX, ali ti poznaš kaj, kjer je F1 mogoče gledati v višjih ločljivostih?

RTVSLO uporablja Octoshape, ki je tudi p2p in podpira HD ter Adaptive Bit Rate. Škoda, da RTVSLO ne izkoristi stremanja v HD.
Ima pa ta rešitev res (trenutno) boljšo sliko od MMCjeve, ampak vseeno daleč od T-2 iptv HD kanalov... :/
Ima pa ta rešitev res (trenutno) boljšo sliko od MMCjeve, ampak vseeno daleč od T-2 iptv HD kanalov... :/

Danes pa kvalifikacije na meni najbolj dolgočasni progi.
Red Bull ima nove dele, Massa je včeraj testiral različne konfiguracije aero paketa, Alonso tudi nekaj novih delov, pri McLarnu so se ukvarjali z Buttnom, Norbert pa je na konferenci spet zagovarjal Šumija. Same old.
Izsek Norbertove izjave:
Kakšno sprenevedanje.
Glede časov iz prostih treningov: prvih 10 je tako skupaj, razlika 1 sekunde, da bodo kvalifikacije spet gamble. Ugotovili so, da bosta potrebna dva postanka in me prav zanima, kdo bo na dirki imel najboljšo in kdo najbolj noro strategijo postankov.
---
F1 Timing App so spet posodobili, sedaj prikazuje tudi kje na stezi je rumena zastava oz. kaj je narobe. Pred prejšnjo dirko so pa uvedli barve za gume, kdo mora še zamenjati gume. Super. Na začetku sezone, ko sem kupil app za 24EUR mi je bilo malo žal, ampak sedaj je prav super za ob gledanju TVja, ker prikazuje že kar precej informacij. Morali bi uvesti še, da če spremljaš enega dirkača, da ti kaže stanje KERSa in DRS. Najbolj vesel bi pa bil, da bi bila možnost on-board kamere. To bi bilo šele zakon!
Red Bull ima nove dele, Massa je včeraj testiral različne konfiguracije aero paketa, Alonso tudi nekaj novih delov, pri McLarnu so se ukvarjali z Buttnom, Norbert pa je na konferenci spet zagovarjal Šumija. Same old.
Izsek Norbertove izjave:
I think if you look at today, Nico did the fastest time on the prime tyre and then he was on the option. But he had this handicap of a yellow flag. Whatever Friday times mean, he would have been in a position to probably post the quickest time. And then the long runs look quite good. I don not know what that means compared to the others because you obviously do not know the fuel loads but our lap times were consistent.
Kakšno sprenevedanje.
Glede časov iz prostih treningov: prvih 10 je tako skupaj, razlika 1 sekunde, da bodo kvalifikacije spet gamble. Ugotovili so, da bosta potrebna dva postanka in me prav zanima, kdo bo na dirki imel najboljšo in kdo najbolj noro strategijo postankov.
---
F1 Timing App so spet posodobili, sedaj prikazuje tudi kje na stezi je rumena zastava oz. kaj je narobe. Pred prejšnjo dirko so pa uvedli barve za gume, kdo mora še zamenjati gume. Super. Na začetku sezone, ko sem kupil app za 24EUR mi je bilo malo žal, ampak sedaj je prav super za ob gledanju TVja, ker prikazuje že kar precej informacij. Morali bi uvesti še, da če spremljaš enega dirkača, da ti kaže stanje KERSa in DRS. Najbolj vesel bi pa bil, da bi bila možnost on-board kamere. To bi bilo šele zakon!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()

Alonso tudi ven.

1: Vettel,
2: Hamilton,
3: Maldonado,
4: Grosjean,
5: Raikonnen,
6: Rosberg,
7: Kobayashi,
8: Hulkenberg,
9: Button,
10: Di Resta.
Očitno je Red Bull pripravil dober paket in Vettel ga je super izkoristil. Pohvale Maldonadu, Grosjeanu in Kobayashiju.
2: Hamilton,
3: Maldonado,
4: Grosjean,
5: Raikonnen,
6: Rosberg,
7: Kobayashi,
8: Hulkenberg,
9: Button,
10: Di Resta.
Očitno je Red Bull pripravil dober paket in Vettel ga je super izkoristil. Pohvale Maldonadu, Grosjeanu in Kobayashiju.

Lotus je tudi dobro uvrščen in če niso preveč skurili gume ter z dobro strategijo, se lahko oba uvrstita precej visoko. Mogoče bomo kakšnega videli celo na stopničkah. Buttnove težave se očitno manjšajo in tudi zanj upam, da bo imel dobro dirko. Najraje bi pa videl, če bi zmagal Rosberg, da se približa vrhu lestvice.
Ha, pa Force India ima oba dirkača med prvih 10!
Ha, pa Force India ima oba dirkača med prvih 10!

Webber zal sabotiran. Q2 pa res izjemen. Nekaj dobrih driftov :)
Ta proga je res zelo težka v smislu, da če dirkalnik malo odnese, si ob konkreten čas. Škoda za Webbota, najprej sem mislil, da so ga poslali v Q1 z nekimi starimi mehkimi gumami, vendar se je hitro videlo, da se krilce DRS ne odpira.
Lotus je tudi dobro uvrščen in če niso preveč skurili gume ter z dobro strategijo, se lahko oba uvrstita precej visoko.
Realno na čase so favoriti jutri: Rosberg, Vettel in oba Lotusa, s tem, da je Kimi tu kar nekaj hitrejši od Romana, tko da upam, da mu dajo prosto pot. Odločale bodo trde pnevmatike, kjer je izredno hiter tudi Ferrari, ampak ker so obupni na mehki, verjetno z Alonsom ne bo nič. Torej osebno računam na troboj Rosberg-Vettel-Raikkonen, je pa nemogoče napovedati kako resni so pri Force Indiji in Maldonado. Tudi McLarna nista ravno čisto mimo in imata dobre možnosti. Če bo pa v taktiki vodilnih preveč napak, pa lahko od zadaj prileti še MS, avto ima vsekakor briljanten za to stezo. Če je uspelo Perezu v Kanadi iz 15 mesta prilest na štenge, je ob podobnem fiasku vodilnih v Valenciji, kandidat za stopničke tudi on.
To bo čista igra taktike in tyre managmenta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()

2 postanka naj bi bila optimalna, 3 je mogoče, 1 se zdi neizvedljiv.

Ampak Roman je dosegel boljši čas kot Kimi? Upam, da Lotusu kaj uspe tokrat!
Mehkejše kot so gume, boljši Roman je. Ampak danes bodo odločale trše pnevmatike, kjer je pa Raikkonen boljši. Poleg tega Roman dela dosti napak v samih krogih in ta steza kruto vrača to v času. Tako da na long pace bi moral biti Kimi boljši dirkač Lotusa - danes.
2 postanka naj bi bila optimalna
Seveda, iz mehkih na 2x trše, to je optimalno danes. Vsi, ki so šli včeraj v Q1 popravljat čas s tršo gumo, so danes praktično že iz igre oz. so v hendikepu 3 krogov. 1 postanek bi bilo neizvedljivo, imam na sumu, da je RB hotel z Webbrom v to smer, ker včeraj skoraj ne bi porabili trših gum v kvalifikacijah, lahko pa da so mu hoteli pripravili teren za danes in mu dati 2 povsem novi zmesi trših gum na avto. Vsekakor kreativno in vsekakor nihče od vodilnih nima kompleta več. Včeraj po Q2 sta imela Kimi in Nico +3 kroge na mehkih napram ostalim, pa sta potem zagemblala dokaj neuspešnov Q3. Ampak kot sem že rekel, ni fora v mehkih, ampak trših gumah.

Kje je DRS Detect in RDS cona?

Med ovinkoma 11 in 12, letos je samo 1 in ta je podaljšana, kar bi lahko bilo efektivno.

Maldonado je ravnokar povedal, je pričakoval pole včeraj. LOL, me prav zanima kako močni bodo pri Williamsu danes.

TribesMan ::
Nekaj tiho ste danes... zatišje pred nevihto?
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

JayKay ::
:) mislim da je mclaren zajebak taktiko danes. 16 sec so za vettlom tudi s postankom manj bodo zadaj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 4 … 66 67 68 69 )Oddelek: Na cesti | 401436 (257031) | BT52 |
» | Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Na cesti | 258741 (164567) | Alexius Heristalski |
» | Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Na cesti | 141899 (100648) | Jst |
⊘ | Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Na cesti | 193006 (156251) | WarpedGone |