» »

Medzavest

Medzavest

G3GANT1C ::

Pred leti sem nekaj malega bral Protokol, pa me zanima, kakšno je kej splošno prepričanje o sledečem: glede na to, da smo vsi ljudje isti model, lahko najbrž naši možgani enake programe laufajo. Zatorej se mi zdi, da bi bilo možno vse naše zavesti povezat v eno samo inter-zavest. Predvsem zanimivo bi bilo, če se izkaže, da se da to storiti brez kakršnekoli posebne tehnologije. Recimo, ena ideja: če si dva človeka dovolj dolgo medsebojno delita misli in si na ta način namerno medsebojno razkrivata delovanje njunih zavesti, potem bi se jima mogoče lahko ratalo sinhronizirat do te mere, da bi razmišljala iste misli in dobila dostop do zavesti drug drugega. Če se to da in če bi se vsi ljudje povezali v tako mrežo zavesti, bi bil to vsekakor korak naprej v evoluciji človeštva. Ima kdo kako mnenje o tem?
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

figula ::

Jaz ga imam - in je takšno, da že sedaj človeštvo biva v eni obliki kot praviš inter-zavesti. In ta je predvsem spodbujena s širino in pritiskom medijev. Ljudje pa kot lene ovce: beeee capljamo za nekim splošnim mnenjem in koljemo sami sebe in okolico. Ker je trenutna inter-zavest človeštva precej >>na psu<< in nič podobna evoluciji navzgor.;(

Tvoja ideja o medsebojnem povezovanju - saj še kar deluje in verjetno bi delovala še bolj, če bi se ta dva človeka načrtno ukvarjala s prodiranjem v zavest drug drugega. Samo bi morala biti extremista s kompatibilnimi vrednotami in z zelo močnimi osebnostmi, ker bi ju sicer zopet potegnilo v krog ovac v obnašanje, vsiljeno z različnimi družbenimi standardi.

Jaz sobivam z možem že 32 let in gradiva neko harmonijo in prijetno življenje. Res imava dostikrat isto mnenje in iste odzive na situacije - ampak štos sploh ni v tem! Point je, da si dovoliva in dopuščava različne poglede in različne čustvene odzive.

Vsake toliko delajo oddaje: >>kako dobro se poznata<<. Kakšno zobno pasto uporablja, kakšno kavo pije, kaj si misli ob pogledu na akt .... In takšne oddaje sprožajo splošno mnenje, da se morata dva za medsebojno srečo pač poznati do obisti. Totalni bullshit! Še sama ne vem, katero zobno pasto imava (pač eno, ki jo je mož kupil), običajno pije kapučino - samo lepo prosim to raje vprašajte njega, ker nimam pojma, kaj bi danes rad pil: mogoče z mlekom, mogoče črno ali pa sok ... in ob aktu lahko misli name, na kakšno fantazijo ali na recept za štrudl ...

Če mi danes ponujate skupinsko zavest - ne hvala, cenim svojo individualnost. mekeke

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bela, zelena in modra soba (strani: 1 2 3 484 85 86 87 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
4303216021 (63827) rh^
»

Snowden zadovoljen s svojo misijo, NSA se utaplja v podatkih

Oddelek: Novice / Zasebnost
288941 (5649) k4vz0024
»

Zavest, svobodna volja, determinizem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40430523 (24070) Matevžk
»

Blue Brain (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
18714208 (11580) BBB
»

Znnastveno dokazovanje ali ctivo za poletno branje (strani: 1 2 )

645654 (4661) Thomas

Več podobnih tem