» »

Referendum o kaznih za prometne prekrške

Referendum o kaznih za prometne prekrške

««
10 / 11
»»

lonz ::

Tole je pa čisto off topic že.
...arrrrrr, shiver me timbers...

BlaY0 ::

Imaš prav...

solatko ::

Kazni bi morale odsevati nevarnost, ki jo s svojim dejanjem povzročaš, sedaj so take, kot, da bi v trgovini ukradel en žvečilni ali kondome, pa bi ti nabil 500€ kazni.
Že večkrat je bilo tudi tukaj potrjeno, da prekršek ni vedno enako nevaren in bi morala bit razlika ali greš v coni 30 ob 3-eh zjutraj 40 po prazni ulici, ali pa to storiš ob belem dnevu, ko gredo ljudje v trgovine, službe, otroci v šolo in podobno. Tudi ni enako ogrožanje, če greš na neki ravni cesti, z ogromno vidnega prostora 20 čez omejitev (seveda je prekršek), poleti v nedeljo popoldan, ko ni žive duše, razen inkasantov na cesti ali pa to storiš ob polnem prometu.
Iz tega se vidi, da je bilo piscem zakona, bistvo samo to, koliko denarja lahko pride v proračune. Čemu vsa mesta in občine v conah 30 in take kazni za prekoračitev, na mestih, kjer še nikoli ni bilo nesreče, pa se je skoz vozilo 50, tam kjer pa je bilo "nevarno", so pa itak ležeče policaje nastavli.
Poglejte si samo cesto, ki gre od Kolinske, proti Papir servisu, na desni strani trava in ograja železnice, na levi pa pločnik in nekaj križišč z neprednostno cesto. Pri tunelčku, ki je edina nevarna točka, semafor, od papir servisa naprej po Partizanski, pa normalna 50 omejitev, do prehoda za pešce, kjer je najprej znak 40 šola, potem pa še 30 - ležeča ovira.
Seveda se bodo komunalci postavli na zelenico in veselo pobirali denar, od voznikov, ki bodo v klancu navzdol, prekoračili hitrost ali pa bodo tiščali zavoro. Kaj to pomeni za okolje, sploh nikogar ne briga, sam da bo denar.

Seveda pa so za šminko sprejeli še dva zakona, ki naj bi "popravljala" večne prekrškarje, katerim, bi pa že pred 20-imi leti morali vzet dovoljenje ali pa ga zaradi stanja v kakršnem so vsak dan, sploh ne bi smeli delat.
Če bi hoteli vsaj malo izboljšati varnost, bi zdravniško spričevalo, moral dati lečeči zdravnik, ki ima vpogled v dejansko psihično in telesno stanje pacienta, pozna vsaj malo njegove navade in bi lahko edini, kolikor toliko spremljal sposobnost vožnje (bolezen, ki zahteva določena zdravila).

Ne dragi razpravljalci, hebe se našim politikom za varnost, jim pa diši naš denar. Če se bomo slučajno držali pravil (kar je praktično nemogoče), bodo morali pogruntat kaj drugega, da nam poberejo še tisto, kar sedaj od prispevkov v koverti ostane.
Delo krepa človeka

Mr.B ::

??? Bistvena razlika je samo v količini energije, ki si jo porabil za razliko 20 km/h torej iz 110km/h na 130km/h. Potem pa je razlika v porabljeni energiji, zgolj upor zraka, ter ostali minimalistični faktorji, ki se poznajo tudi pri 110 km/h. Torej če voziš 110km/h, pri 2500 obrati, je poraba enaka kot če voziš v šesti pri 130 km/h pri 2500 obrati ok cca razlike energije, ki jo porabiš zaradi razlike v porabljeni moči, zračnega upora, zato voziš malo več kot 2500 obrati. Torej energija je dejansko potrebna za prelaganje 20 km/h. Ok pri 900 km/h, pa si praktično dosegel zvočni zid, pa računice za avto pri 130 km/h ne moreš uporabiti.
Realno gledano, pa porabiš več energije če moraš na vsak kilometer, za budalo, ki vozi 100km/h za tovornjakom, pa se odloči prehiteti tovornjaka na AC-ju, pa morajo vsi tisti ki vozijo po prehitevalnem pasu 130 km/h brezmati, da naletijo na naslednjo tako budalo, ki se gre kamikazo za razliko cca 10 km/h, namesto da bi vozil 90 km/h za tovornjakom.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

solatko ::

Mr.B - Kaj ima to veze z temo?
O izkoristkih motorja in šparovni vožnji že obstoja tema ali pa si odprite novo.
Delo krepa človeka

49106 ::

Vsekakor več, kot ta tvoj zadnji prispevek.

Mr.B ::

solatko, pred kratkim sem se vozil iz smeri Karlovy Vary v Prago, zagotavljam ti da so tam ceste prvič ravne, in da se po navadni cesti komot pelješ 200 km/h.
Tod pred vsakim mestom na poti je bila "radar" postaja ki je kazala koliko greš na uro, in zagotavljam ti da sem v vsaki tretji "vasi" videl prisotno fizično policijsko kontrolo. Ej zagotavljam ti da nisem videl Čeha, ki si je upal peljati več kot 50 km/h, čez katerokoli "vas", pa da smo si na jasnem dobrih 112 km je iz Prage do tja.

Pri nas pa ? solatko, se moraš res ama res spozabiti kje stoji radar, kaj šele kontrola 1x na mesec....Toliko o varnosti, ozirom o kvaliteti zakona.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Grey ::

Mr.B je izjavil:

solatko, pred kratkim sem se vozil iz smeri Karlovy Vary v Prago, zagotavljam ti da so tam ceste prvič ravne, in da se po navadni cesti komot pelješ 200 km/h.
Tod pred vsakim mestom na poti je bila "radar" postaja ki je kazala koliko greš na uro, in zagotavljam ti da sem v vsaki tretji "vasi" videl prisotno fizično policijsko kontrolo. Ej zagotavljam ti da nisem videl Čeha, ki si je upal peljati več kot 50 km/h, čez katerokoli "vas", pa da smo si na jasnem dobrih 112 km je iz Prage do tja.

Pri nas pa ? solatko, se moraš res ama res spozabiti kje stoji radar, kaj šele kontrola 1x na mesec....Toliko o varnosti, ozirom o kvaliteti zakona.

TCAS-like sisteme v avtomobile pa bo stvar rešena na AC.

solatko ::

Sploh ni pomembno, kje so kontrole, saj če je promet urejen zgledno, omejitve postavljene smiselno, ni problem vozit po predpisih, morda včasih, ko je varno, malo čez. Včasih smo imeli lepo urejeno magistralke 80, naselja 60 in ceste rezervirane za promet motornih vozil 100, tisti del AC med Vrhiniko in Postojno pa je bila omejitev 120.
Vedno si brez striktnega opazovanja prometnih znakov vedel, koliko se moraš peljat, da si v mejah zakona.
Kako pa je danes, magistralka, ravna kot puška, pa z njive pripelje kmečka pot, tabla 60, bencinka pumpa 60, naselje od 70 do 30, AC 130, cesta rezervirana za promet motornih vozil 110.
Zdaj mi pa razloži, kako se znajt, da boš skozi v omejitvah, če so postavljene totalno nelogično, nekje je skoraj podobno poizkusu samomora, če se držiš zgornje meje, nekje bi šlo varno, še enkrat hitreje.
Rekli boste, prilagoditi je potrebno vožnjo razmeram na cesti, seveda, če ne bi na vsakih nekaj 10m, stala drugačna tabla in gre tvoje prilagajanje, čez omejitev. V conah 30, bodo vozniki opazovali števec, da slučajno, če je cestišče malo nagnjeno, ne bo zlezlo do 40 in ne dogajanja v prometu.
Recimo z mojim avtom, da držim 30, moram peljati v 3. brez gasa.

Včasih, si se z režimskimi miličniki lahko zgovoril, da se ti mudi in ti je kvečjemu ukazal, 15-30 minutno čakanje, da se ti ne bo več mudilo, danes se z inkasanti, ko ti nameri 10 km/h preveliko hitrost, s tem da nisi nikogar ogrožal, nimaš kaj pogovarjat, plačaj, on pa je naredil določen del inkasantske norme.

In ne bit zdaj spet pametni, kako je vsaka prekoračitev in napačna poteza, ogrožanje varnosti in zasluži predvsem še hujše kazni. Spomnite se, kako se obnašate kot kolesarji ali kot pešci, ko zapustite vozilo. Naj se javijo tisti, ki se vedno prepričajo, če je prečkanje varno, oglasite se tisti, ki se vozite z opremljenim kolesom, oblečeni v svetlejša oblačila.

Sem zato, da se vožnja, pod vplivom opojnih substanc, kaznuje res strogo, najstrožje, da se brezglavo norenje, kaznovalna politika zaostri, predvsem za stalne kršitelje, ni mi pa prav, da bo nekdo v kraju, ki ga ne pozna dobro, s fintami, katere se bo spomnila občinska uprava, plačeval ogromne zneske, ko se bo tam, kjer se vsake pol leta vozi že 20 let, plačal celo premoženje ali celo ostal brez izpita, ko bo peljal 50 tako kot zmeraj pa so po novem postavili tam cono 30. Kretenizem par exeletnt.

Vse za varnost blagajn.
Delo krepa človeka

Gray_Warden ::

solatko zakaj te toliko zanima kakšne je omejitev na neki cesti? Tudi če je nesmiselna ti to ne da pravice voziti s hitrostjo višjo od omejitve!

ali lahko s puško streljaš golobe sredi ljubljane na prešercu, če znaš res izvrstno streljat in garantirano ne boš zadel nobenega človeka?

solatko> ni mi pa prav, da bo nekdo v kraju, ki ga ne pozna dobro, s fintami, katere se bo spomnila občinska uprava, plačeval ogromne zneske, ko se bo tam, kjer se vsake pol leta vozi že 20 let, plačal celo premoženje ali celo ostal brez izpita, ko bo peljal 50 tako kot zmeraj pa so po novem postavili tam cono 30. Kretenizem par exeletnt.

če ta voznik ni sposoben videt table da je tam umirjena cona je očitno tako slep da ne sodi na cesto. Ti pa ga zagovarjaš, čeprav je za 20 km/h prekoračil omejitev hitrosti v naselju.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Nihče ne trdi, da mi je dovoljeno, kje si to prebral, pravim, da teh znakov ne postavljajo strokovnjaki v smislu varnosti, temveč vsak cepec, ki se mu zazdi, da gredo tam prehitro, oziroma bi šli prehitro, če znaka ne bi bilo. Vedet moraš tudi to, da se obnašamo precej na pamet in, da veliko voznikov krši predpise, ko se zamenja signalizacija in to nenamerno.
Delo krepa človeka

Gray_Warden ::

lej, vem da so nesmiseljo postavljene, se 100000000000% strinjam. ampak nimam pravice iti čez omejitev. Če bodo dal sredi avtoceste tablo omejitev 30 km/h je sicer nihče ne bo upošteval ampak moraš priznat da vsak ki je ne bo upošteval si zasluži kazen...

velikokrat sem živčen na cesti kjer je omejitev 60, pa bi šel tam lahko tudi 280 če bi hotel ker je asfalt v odličnem stanju cesta pa ravna. ampak nimam pravice iti več kot 60 pa če se voznik za mano na trepalnice postavi.

prav tako ne razumem zakaj mora biti na izvozu iz avtoceste omejitev 40???? in ravno na teh izvozih se radi postavljajo radarji saj policija ve da tam nihče ne vozi 40. Pa vendar je dejstvo da je tabla za omejitev hitrosti jasno vidna in vsak ki ne upošteva omejitve, si zasluži kazen četudi je le ta absolutno previsoka.

velja za ljudi ki imajo stare rijaste puntote ali novega bmw s 300 konji.

če želimo narediti naše ceste bolj varne moramo spremeniti miselnost voznikov. Kako bi to storili nevem. Najboljše bi bilo, da bi naredili vsakih 5 let obvezen trening varne vožne na vranskem, kjer bi vsak voznik vadil kako se obvlada avto v različnih situacijah. (čeprav je tisto na vranskem neomembe vredno...uporabno le za kakšne mestne voznike ki spolzko cestišče vidijo samo na prehodih za pešce kjer jim zdrsne na beli barvi).
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Ampak se strinjava, da je tisto tablo postavil tam, čisti cepec, ki o varnosti nima pojma, oziroma mu ni bil prvi cilj varnost.
Delo krepa človeka

Gray_Warden ::

popolnoma se strinjam.

Primer je že samo kakšna ovinkasta cesta kjer je omejitev 90, čeprav na tisti cesti več kot 60 na ravnini in 30 v ovinkjih ne moreš voziti. Table o kakšni omejitvi pa ni nikjer videt.... potem pa pripelješ na ravnino pa pred tabo stoji tabla omejitev 60 km/h in čez 20 metrov radar v grmovju...

ampak še vedno vozniki nimajo pravice sami presojat če lahko vozijo hitreje od omejitve. Seveda lahko vozijo počasneje da prilagodijo hitrost razmeram na cesti vsekakor pa nimajo pravice iti čez omejitev.

verjemi, tudi jaz kdaj pa kdaj pospešim čez omejitev vendar če me bo radar slikal si bom za kazen sam kriv.

kar pa se tiče visokih kazni....slovenija je v hudih denarnih škripcih...nekako morajo zapolnit proračun...
Why so serious?

dzinks63 ::

Te omejitve so iz časov fičkov, katrc in fapov in se slepo šlepajo v današnjih časih. Sedaj bi lahko bile omejitve na izvozih (in še kje drugje) postavljene precej višje

Grey ::

Gray_Warden je izjavil:

popolnoma se strinjam.

Primer je že samo kakšna ovinkasta cesta kjer je omejitev 90, čeprav na tisti cesti več kot 60 na ravnini in 30 v ovinkjih ne moreš voziti. Table o kakšni omejitvi pa ni nikjer videt.... potem pa pripelješ na ravnino pa pred tabo stoji tabla omejitev 60 km/h in čez 20 metrov radar v grmovju...

ampak še vedno vozniki nimajo pravice sami presojat če lahko vozijo hitreje od omejitve. Seveda lahko vozijo počasneje da prilagodijo hitrost razmeram na cesti vsekakor pa nimajo pravice iti čez omejitev.

verjemi, tudi jaz kdaj pa kdaj pospešim čez omejitev vendar če me bo radar slikal si bom za kazen sam kriv.

kar pa se tiče visokih kazni....slovenija je v hudih denarnih škripcih...nekako morajo zapolnit proračun...

Če je zakon trapast, nehuman in vodi v izkoriščanje, potem si ne zasluži spoštovanja in obstoja ter ga je potrebno spremeniti/izbrisati. Če se večina ljudi ne strinja z njim ter ga ne upošteva, potem ni napisan v korist ljudstva, ampak države/peščice izvoljenih/državne blagajne. Tega se pač ne tolerira.

Gray_Warden ::

lahko ga ne toleriraš in ne upoštevaš. Samo zaradi tega boš plačal kazen.

edino če se najde način, da se spremeni zakone.
Why so serious?

m0LN4r ::

Kako pa držite konstantni hitrost v vaseh oz. naseljih, ki so na gričih oz. hribovjih (ko se pelješ skozi vas in greš 3x gor pa dol) pa te na dolgi ravnici čaka policaj z radarjem? (Z ravnico mislim, da ni ovinkom, bregi pa so še vedno)

Kak bo plačal nekdo kazen, ki je na socialni pa vozi avto, ki ma max. 500€ vrednosti?
Zakaj ne dajo kazen na fiksne hitrosti? Recimo, če te ujamejo da voziš med 55 in 65 dobiš kazenske pike (brez denarne kazni). Če pa te ujamejo nad 65 pa dobiš NORMALNO denarno kazen + kazenske.

Glede rumene luči, pa SAJ POZNAMO POLICAJE... Kajkoli jim boš rekel proti oz. si nedolžen te bojo v vsakem primeru zašili...

Mene osebno moti višina kazni in način kaznovanja.
Sem bil priča vožnji ljudem na avtocesti po novem zakonu, vsi so se vozili 110-120 pred mano in noben ni upal prehitevati, kerr je bla ena škoda oktvija spredaj (podobna policajskim). Čez 15 mio nut se nas je vozilo 20 v koloni za oktavijo. Ljudje so živčno vozili, bremzali pospeševali, niso vedli če bi prehiteli avto ali ne itd. Za mene taka vožnja ni varna.
Počakal sem da se je nek kombi odločil da bo prehiteval, pa sem še jaz. NE HVALA jaz, se za tako živčno in nervozno kolono nebom vozil, ker so ljudje bolj obremenjeni z novimi kaznimi kot pa z vožnjo.

Glede kazni za alkohol se mi zdi 0,5 vredu. Kazni bi pa povečal za tiste, ki telefonirajo v avtu pa ne vejo kaj delajo na cesti oz. mislijo da druge ne motijo.
(razjezilo me je, ko sem se pelal skozi maribor in videl enih 8 ljudi, ki so telefoniral med vožjo, pa prekladal roko z volana na menjalnik v križišči in zavijali pa delali razne akrobacije. Da o tistih, ki pišejo sporočila ne govorim.)

Stem ne rečem, da nisem še nikoli telefoniral med vožnjo. Če pa že pa na ravni cesti izven naselij, kjer ni nobenga okoli mene.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Gray_Warden ::

mOLN4r>Sem bil priča vožnji ljudem na avtocesti po novem zakonu, vsi so se vozili 110-120 pred mano in noben ni upal prehitevati, kerr je bla ena škoda oktvija spredaj (podobna policajskim). Čez 15 mio nut se nas je vozilo 20 v koloni za oktavijo. Ljudje so živčno vozili, bremzali pospeševali, niso vedli če bi prehiteli avto ali ne itd. Za mene taka vožnja ni varna.
Počakal sem da se je nek kombi odločil da bo prehiteval, pa sem še jaz. NE HVALA jaz, se za tako živčno in nervozno kolono nebom vozil, ker so ljudje bolj obremenjeni z novimi kaznimi kot pa z vožnjo.


čakaj malo človek...15 minut nisi upal prehitet škode oktavije ki je vozila 120 km/h? Saj veš da bi jo mirno lahko prehitel s 130 ali pa celo 121 km/h če bi hotel???

in pol se ti pritožuješ čez druge da vozijo preveč prestrašeno, ti pa si čakal da je šel najprej nek kombi prehitevat potem pa si končno tud ti upal prehitevat...
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Pri zadnjih postih se je pokazalo da ljudje še vedno ne poznajo pravil.

Če kdo pelje 120 km/h, ga lahko mirne volje prehitiš s 130 km/h. Ali pa 140. Za to tudi policaji ne ustavljajo ...

Spoštujte predpise. V obe smeri ...

LP I.

M-XXXX ::

Invictus je izjavil:

Pri zadnjih postih se je pokazalo da ljudje še vedno ne poznajo pravil.

Če kdo pelje 120 km/h, ga lahko mirne volje prehitiš s 130 km/h. Ali pa 140. Za to tudi policaji ne ustavljajo ...

Spoštujte predpise. V obe smeri ...

LP I.

Mimo policije greš lahko mirne duše 140 pa še trznili ne bodo... Pravzaprav tudi 150 ali več, saj v večina avtov nimajo radarja notri... (če vas to skrbi slučajno).

dronyx ::

M-XXXX je izjavil:

Mimo policije greš lahko mirne duše 140 pa še trznili ne bodo... Pravzaprav tudi 150 ali več, saj v večina avtov nimajo radarja notri... (če vas to skrbi slučajno).

To je sicer res, vendar če se te policaj spravi zajebavat, sploh ni nujno, da ima notri radar. Te pa ustavi in odkrije, da je prvi pomoči pretekel rok uporabe ali pa da nimaš napihnjenega rezervnega kolesa.

Glede na plače terenskih policajev 1100 EUR bruto se sploh ne čudim, če včasih svoje frustracije sproščajo na voznikih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Gray_Warden ::

eh zakaj bi te na avtocesti ustavil ker si ga prehitel s 130 km/h.. dajte no zdaj pa že rahlo pretiravate.

če imaš pretečeno prvo pomoč in policaj to odkrije si sam kriv. Zakaj pa je nisi zamenjal? Tistih 15 eur pa res lahko daš vsake 4 leta za prvo pomoč...


onyx> Glede na plače terenskih policajev 1100 EUR bruto se sploh ne čudim, če včasih svoje frustracije sproščajo na vozniki

če bi imeli plačo 1100 neto bi pa zdaj pisal da imajo previsoko plačo....samo da bi lahko govoril čez policiste. (saj veš s kakšnimi imbecili imajo dnevno opravka in to za ušivih 1100 eur bruto plače. Veliko ljudi jim niti spoštovanja ne zna pokazati...povej mi koliko časa bi ti zdržal na njihovem mestu? Jaz vem da mi niti na misel ne pride da bi šel k policiji ravno zarad nespoštljivih izmečkov ki mislijo da so boljši od policistov).
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

M-XXXX ::

To je sicer res, vendar če se te policaj spravi zajebavat, sploh ni nujno, da ima notri radar. Te pa ustavi in odkrije, da je prvi pomoči pretekel rok uporabe ali pa da nimaš napihnjenega rezervnega kolesa.

To je pa tudi res ja... Po drugi strani, kolikokrat so pa že koga ustavili na AC, pa da ni bila provida?

solatko ::

To da se ne spoštuje policije, je posledica politike in samega obnašanja le teh. Pravih policistov je malo, pa še manj jih bo, ostali bodo tisti, ki uživajo v hebanju naroda, da se ve, kdo je oblast, tako kot je izjavil tisti inkasant, ki se je rikverc vozil po AC, jaz sem policaj, te lahko kaznujem, ti pa mene ne moreš. Upam, da ni več inkasant in nikoli več ne bo.
Plače v državni upravi, so za vse, ki moraj delat (do 5. plačilnega razreda) zanič, samo poglejte medicinske sestre, referente na šalterjih, osebje vzdrževanja v vseh državnih službah...., neto malo čez minimum in potem bi radi učinkovito državno upravo, ne se hecat.
Delo krepa človeka

dronyx ::

M-XXXX je izjavil:

To je pa tudi res ja... Po drugi strani, kolikokrat so pa že koga ustavili na AC, pa da ni bila provida?

Nisem mislil na avtocesti, ampak na običajnih cestah, kjer se ljudje tudi ne upajo prehitet policaja, pa če ta vozi izven naselja tudi 60 km/h.

M-XXXX ::

dronyx je izjavil:

M-XXXX je izjavil:

To je pa tudi res ja... Po drugi strani, kolikokrat so pa že koga ustavili na AC, pa da ni bila provida?

Nisem mislil na avtocesti, ampak na običajnih cestah, kjer se ljudje tudi ne upajo prehitet policaja, pa če ta vozi izven naselja tudi 60 km/h.

Hmm, no glede tega pa nimam nobenih izkušenj (hmm, sploh ne vem če je že kdaj vozil pred mano...:D)

solatko ::

Ko je pred leti po prehitevalnem pasu mimo Fužin proti dolenjski, parkiral patruljni avto s hitrostjo okoli 100 km/h, sem mu mirno poblendal, lepo se je umaknil desno in potem je še nekaj časa vozil za menoj, pred predorom, sem se držal vseh omejitev, potem pa ni šel več za menoj, ker so lovili kombije, z nalepko 80, ki so vozili hitreje.
Policijski avto brez migajočih luči, je navadno vozilo v prometu in je dolžan se umaknit, če zadržuje kolono z hitrostjo nižjo od omejitve. Nekaj krat sem doživel, da so se lepo umaknili, čim sta bila zadaj vsaj še dva in potem nadaljevali počasno vožnjo.
Delo krepa človeka

Double_J ::

http://www.policija.si/index.php/compon...

Hehe... tudi na oddihu ne boste ušli naši policiji. Stroški za nastanitev bodo šli pa iz bolj učinkovitega in hitrejšega pobiranja kazni v tujini.:P
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Gray_Warden ::

onyx

takšnega policista lahko brez problema na _primernem_ mestu prehitiš. Če pa bo policist opazil kakršnokoli nepravilnost pri tvojem prehitevanju (neuporaba smerokazov naprimer ali prehitevanje na nepregledni cesti), pa te ima vso pravico ustaviti in pregledati vozilo...ob najdbi nepravilnosti pa te lahko mirno kaznuje četudi je našel le led diode v pozicijskih lučeh.

Če pa ga prehitiš po zakonu in imaš izpraven avto pa ti nima kej narest.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

Tole s temi policisti pa me spominja na bivše komunistične države, ki so imele sporazume da so lahko še v notranjosti druge države pomagali lovilti disidente, ki so prebegnili.:))
Dve šivanki...

djordjevic ::

To veš, recimo, da so že pred kakšnimi 8 leti britanski policisti veselo hodili v Grčijo na pomoč tamkajšnjim kolegom zaradi velikih mas Britancev, ki so se zgrinjale v Grčijo? Ampak, ja, ti kar hrani svojega trola, da te še na dopustu lovijo komunajzerji. Paranoja FTW. ;((
No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J ::

Danes dva policista, jutri dve policijski postaji...;)
Dve šivanki...

Reycis ::

Kazni so za nase razmere bistveno previsoke in nesorazmerne. Zakon sicer ni slab. Zelim si vec preventive. Opazam predvsem povecano stevilo tabel, ki ti kazejo kako hitro vozis in bolj jasno oznacevanje cest. Se vec tega in morda se kaksne nove preventivne metode.

BlaY0 ::

Malo OT pa vseeno... še ena nebuloza iz sorodnega zakona (ZMV), ki je začel veljati s 1.7.:

29. člen določa, da v primeru ko lastnik nima vozniškega dovoljenja, le ta določi tudi uporabnika (z dovoljenjem), ki se ga ob registraciji vpiše v prometno.

31. člen določa pogoje za registracijo in sicer, da se vozilo registrira na podlagi vloge lastnika, tej vlogi pa je treba priložiti dokazila, med katerimi pa začuda ni vozniškega dovoljenja??? 8-O

BlueRunner ::

Zakaj meniš, da je to nebuloza?

Začuda v 31. čl. ni navedenega niti osebnega dokumenta. To pa zato, ker se je govora o dokumentih, ki se nanašajo na vozilo, ne na osebo.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

@Gray Warden
Sry people, ampak jaz nimam proračuna, da si lahko privoščim kazen za bilokaj. Pa niti nisem htel tvegat, ker nikoli nemoreš bit 100%
Pa prinas je omejitev 110 in policaji zlo radi zajebavajo in ustavljajo avte, ki jih prehitijo.
Lepo vklopijo odzadi lučke:" Prosim vozite za mano!"
Lahk mi pa nakažeš na TRR pa bom z veseljem prehiteval policaje.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

amigo_no1 ::

Po navadnih cestah se policaji vozijo okoli omejitev +/-10 kmh.
Po AC včasih žulijo 100 kmh in je prav zabavno gledati folk, ki se ves presran vozi na njimi.
Jaz grem seveda mimo.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Tudi jaz sem že parkrat na avtocesti prehitel policaja in kolono 5+ vozil, ki se je nabrala za njim, ko je vozil 100-110. Lepo mirno 130 mimo, tudi trznil ni.

Ponavadi se potem še kdo opogumi.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Jaz takih policijskih vozil sploh dohitim ne, se je pa že zgodilo, da je mene dohitel, pa ni prehitel.

Keyser Soze ::

m0LN4r je izjavil:

Pa prinas je omejitev 110 in policaji zlo radi zajebavajo in ustavljajo avte, ki jih prehitijo. Lepo vklopijo odzadi lučke:" Prosim vozite za mano!" Lahk mi pa nakažeš na TRR pa bom z veseljem prehiteval policaje.

Če ti policaj ne izmeri hitrosti skladno s predvidenimi normativi se lahko 100x postavi na glavo.

Kaj bo rekel sodniku? Da je on imel na števcu 130, ti si ga pa prehitel tam od oka z 20km/h hitreje?!
OM, F, G!

BlaY0 ::

BlueRunner je izjavil:


Začuda v 31. čl. ni navedenega niti osebnega dokumenta. To pa zato, ker se je govora o dokumentih, ki se nanašajo na vozilo, ne na osebo.

To, da se moraš izkazati pred uradno osebo zahteva že "en drug zakon", ni treba da vsak zakon to določa eksplicitno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

Gray_Warden ::

m0LN4r :: včeraj, 19:43:22
Sem bil priča vožnji ljudem na avtocesti po novem zakonu, vsi so se vozili 110-120 pred mano in noben ni upal prehitevati, kerr je bla ena škoda oktvija spredaj (podobna policajskim).

m0LN4r :: danes, 09:12:54
Sry people, ampak jaz nimam proračuna, da si lahko privoščim kazen za bilokaj. Pa niti nisem htel tvegat, ker nikoli nemoreš bit 100%
Pa prinas je omejitev 110 in policaji zlo radi zajebavajo in ustavljajo avte, ki jih prehitijo.

če je policist ali kdorkoli vozil po omejitvi ga pa tako ali tako nimaš kaj prehitevat se vam ne zdi? (razn če imate posebne pravice in omejitve za vas ne veljajo).
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

BlaY0 je izjavil:

BlueRunner je izjavil:


Začuda v 31. čl. ni navedenega niti osebnega dokumenta. To pa zato, ker se je govora o dokumentih, ki se nanašajo na vozilo, ne na osebo.

To, da se moraš izkazati pred uradno osebo zahtevajo že "en drug zakon", ni treba da vsak zakon to določa eksplicitno.

Saj... pa vozila verjetno tudi nimajo "vozniškega", da bi ga lahko predložil. Tudi tega ne vem kaj si ti ugledal tako zelo "bizarnega".

Gray_Warden ::

BlaY0 :: danes, 07:54:07
citiraj
#
citiraj
#
Malo OT pa vseeno... še ena nebuloza iz sorodnega zakona (ZMV), ki je začel veljati s 1.7.:

29. člen določa, da v primeru ko lastnik nima vozniškega dovoljenja, le ta določi tudi uporabnika (z dovoljenjem), ki se ga ob registraciji vpiše v prometno.

31. člen določa pogoje za registracijo in sicer, da se vozilo registrira na podlagi vloge lastnika, tej vlogi pa je treba priložiti dokazila, med katerimi pa začuda ni vozniškega dovoljenja???


zakaj pa bi moral ob registraciji predložiti vozniško dovoljenje? Saj ti veš da obstaja ogromno takšnih ljudi, da je avto registriran na ženo ki niam izpita, vozi ga pa mož?
Ali pa je avto registriran na dedka brez izpita, vozi ga pa njegov vnuk.
Why so serious?

BlaY0 ::

BlueRunner je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

BlueRunner je izjavil:


Začuda v 31. čl. ni navedenega niti osebnega dokumenta. To pa zato, ker se je govora o dokumentih, ki se nanašajo na vozilo, ne na osebo.

To, da se moraš izkazati pred uradno osebo zahtevajo že "en drug zakon", ni treba da vsak zakon to določa eksplicitno.

Saj... pa vozila verjetno tudi nimajo "vozniškega", da bi ga lahko predložil. Tudi tega ne vem kaj si ti ugledal tako zelo "bizarnega".

Lej še enkrat ker očitno je treba dvakrat... po novem zakonu, če nimaš vozniške, moraš pri registraciji "določiti" nekoga, ki ga ima in tega se vpiše v prometno! Ampak če nihče od tebe ne zahteva, da pokažeš vozniško ko registriraš avto, je ta člen brezveze tam, ker se sploh ne ugotavlja potreba po "določitvi uporabnika". Torej, če nimaš vozniške in greš registrirat avto, te ne bo nihče nič vprašal ali jo imaš oziroma nimaš, ker te "uradna oseba" ni dolžna vprašati po vozniški.

Se pa jaz nisem zapičil v to ampak je AMZS na to temo napisal en članek na dveh straneh v Motoreviji. Torej bo nekaj na tem.

Gray_Warden je izjavil:


zakaj pa bi moral ob registraciji predložiti vozniško dovoljenje? Saj ti veš da obstaja ogromno takšnih ljudi, da je avto registriran na ženo ki niam izpita, vozi ga pa mož?
Ali pa je avto registriran na dedka brez izpita, vozi ga pa njegov vnuk.

Preberi zakon oziroma samo člene od 28. do 31. ker po novem je to definirano in velja od 1.7.2011.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

Gray_Warden ::

se opravičujem, nisem vedel da se je to spremenilo.
Why so serious?

m0LN4r ::

OOOOja pa še kako te lahko kazni, če pa ne zarad druge te bo, ker je ocenil, da imaš umazano registersko. Se pač dogajajo take svinjarije. Policaj pa njegov partner vs. jaz (beseda proti besedi) me prav zanima kdo bo na slabšem. Tam ko je omejitev 110 in prehitim policaja z 120 nisem še prekršil nobenga zakona. Me pa lahk iz zajebancije ustavi in če se upreš bo našel sigurno kako napako.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

imagodei ::

Bilo bi pa na moč fino, če bi se naučil citirati, Gray Warden. Ker takole ugotavljat, kva je tvoj tekst in kaj citiran, je malo čudno. Imamo lepo opcijo - Citiraj. Poleg vsakega posta na katerega odgovarjaš.
- Hoc est qui sumus -

dronyx ::

Gray_Warden je izjavil:

razn če imate posebne pravice in omejitve za vas ne veljajo.

Kakor mi je znano, si policaji in še nekateri drugi na privat avtomobile lepijo IPA nalepke (mednarodno policijsko združenje). Tako se prepoznajo med sabo in se ne kaznujejo. Ne vem pa kje se te nalepke dobi.
««
10 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko vozniki opazujejo/mo prometno signalizacijo

Oddelek: Loža
465148 (1609) fikus_
»

Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12926581 (18375) strup121
»

Novi zakon o cestnoprometnih predpisih (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53588053 (71097) darkolord

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48676622 (69322) Gandalfar
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119484970 (57723) BlueRunner

Več podobnih tem