» »

Kako se pogovarjati z vernikom?

Kako se pogovarjati z vernikom?

««
15 / 22
»»

DarwiN ::

Okapi, hočeš reči, da ena takšna stvar, in sploh v tako revnem in religioznem okolju, nima nikakršnih direktnih katastrofalnih posledic?

Pope visits Africa, reaffirms ban on condoms

Plakati, ki govorijo: "HIV/AIDS: Using a condom is like walking on a tight rope, one slip could kill you."
Tako početje v tako vernih in neizobraženih državah IMO pomeni kar množičen poboj.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

enjst ::

Okapi je izjavil:

Če misliš, da kondomov ne uporabljajo zaradi tega, ker jim duhovniki tako govorijo, si hudo naiven.
Ne razumeš v čem je problem.

Neka organizacija (ki je hudičevo vplivna in se svojega vpliva tudi zaveda) zahteva od svojih SVOJIH ČLANOV (in se zavzema za to, da bi enako počeli vsi ljudje) naj ne perejo sadja preden ga zaužijejo, pa čeprav je sadje škropljeno s človeku škodljivimi insekticdi.

Ja vem, ne prepričujejo jih prav tega - ampak s tem izmišljenim primerom hočem nazorneje pokazati v čem je problem pri prepovedovanju uporabe kondomov.

Še boj grozno pa je, če se vprašaš, kaj bi lahko bil motiv za tem početjem... In seveda je "breed baby, breed"... Manj kondomov = več nosečnosti = več opranih believerjev = good for the church..

Podobno velja za splav in kontracepcijo... Manj kontracepcije = več nosečnosti + borba proti splavu = več believerjev = good for the church..

Vse je v številkah...Sploh, ko imajo večino in tako ohranjajo status quo..

Višek zla in hinavščine..

jype ::

DarwiN> Okapi, hočeš reči, da ena takšna stvar, in sploh v tako revnem in religioznem okolju, nima nikakršnih direktnih katastrofalnih posledic?

Ne tako hudih kot dejstvo, da kondom stane toliko, kot tamkajšnji prebivalec zasluži v celem tednu, poleg tega da ga je težko sploh kupiti.

Ne tako hudih kot dejstvo, da kondom stane toliko, kot tamkajšnji prebivalec zasluži v celem tednu, poleg tega da ga je težko sploh kupiti.

Morda, ampak tole je povsem nepovezana reč in ne zmanjša krivde RKC. Edino kar pove je, da RKC ne nosi edina celotne krivde, kar je pa itak jasno, čeprav ima tudi pri ceni in dobavljivosti nedvomno cerkev prste zraven... Poleg tega pa zbirajo donacije za pomoč in jim potem raje kot kondome, nesejo biblije, in btw - raje kot kruh jim postavijo cerkev...

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Pejte mal prebrat kaj od Toma Križnarja o Afriki.

Njihov problem ni RKC. Njihov problem je mačistična kultura v kateri se pričakuje od deca, da curo namoči v čimveč pičk. Ono lačno dete z velikimi očmi? Ko je star 14 let ima v roki puško in posiljuje po sosednji vasi.

Ne tukaj prodajat laži o "plemenitem divjaku", ki ima HIV in 10 nezakonskih otrok zato ker a) nima denarja za kondome ali b) ker mu RKC ne dovoli uporabljat kondomov.

Če je tako religiozen, da noče uporabljat kondomov, pol nej bo še tako religiozen da ga bo samo v svojo ženo tlačil.

@DarwiN: V afriki ne rabijo kruha ampak kontracepcijske tablete.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1228...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/46716...
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/...

Neto efekt 50 let pomoči v hrani je - humanitarna katstrofa. V Afriki je danes percentualno približno toliko lačnih ljudi kot pred 50 leti. Samo populacija se je strahotno povečala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaphodBB ()

jype ::

DarwiN> Poleg tega pa zbirajo donacije za pomoč in jim potem raje kot kondome, nesejo biblije, in btw - raje kot kruh jim postavijo cerkev...

Čeprav se tudi meni zdi Biblija le ena od čudaških knjig, se s to politiko RKC bolj strinjam kot ji nasprotujem. Bolje bi bilo, ko bi namesto cerkev gradili šole in namesto Biblij nosili tja razumljivejša in sodobnejša gradiva, a to ni tako slabo kot tisto, kar jim praviloma _prodajajo_ naša gospodarstva in države - zdravila in cepiva, orožje in strelivo.

@DarwiN: Poleg tega pa zbirajo donacije za pomoč in jim potem raje kot kondome, nesejo biblije, in btw - raje kot kruh jim postavijo cerkev...

Vidim, da si dobro podkovan o misionarski dejavnosti? Daj pojdi pa res preberi kako poročilo s terena.

Cerkev je hkrati tudi šola, poleg tega jih misionarji učijo gospodarjenja in kmetovanja. Tako kot so menihi slovenskega kmeta naučil kolobarjenja in sodobnega kmetovanja. V srednjem veku so bili samostani center učenosti in znanosti. Dajte si dobit mal zgodovinske perspektive, no.

Brez Islama ne bi bilo renesanse in tudi sodobnega ateizma ne. Itd. Itd. Itd.

Zgodovina sprememb…

@DarwiN: V afriki ne rabijo kruha ampak kontracepcijske tablete.

Kontracepcija ja, ki ji RKC nasprotuje. In rabijo oboje.. Kruh na kratki rok, kontracepcijo in izobraževanje pa na dolgi..

Cerkev je hkrati tudi šola

Ja, šola pranja možganov in ohranjanja religije..

In nihče ne zanika, da misionarji naredijo tudi kaj dobrega in koristnega, le, daj toliko sredstev humanitarnim organizacijam in bodo naredile veliko več dobrega - Šole namesto cerkev, učbeniki namesto biblij, učenje namesto molitve, itd...

Pa ne zdaj zgodovine mešat in zaslug reigije... Jasno, da je imela religija povsod prste zraven, tako pri dobrih kot pri slabih aspektih razvoja, ko pa so bili ~vsi ljudje verniki.. We just didnt know any better.. Danes vemo bolje.

AmokRun ::

Ja in?

@DarwiN: http://armannd.com/none-of-the-1-billio...
http://www.chinadaily.com.cn/usa/epaper...
http://china.globaltimes.cn/society/201...
http://www.rtvslo.si/slovenija/unicef-s...
http://www.siol.net/slovenija/novice/20...
http://www.innercitypress.com/un1unicef...

Pizda, da niso sami katoliki v teh organizacijah? Medtem, ko misionarji večinoma osebno zbirajo sredstva za skupnosti v katerih živijo. Pa ne me narobe razumet, da zagovarjam RKC - zagovarjam pa misionarje. Kar se tiče RKC - je blo skrajno svinjsko, da je v času ko so njeni holdingi še leteli Mariborska škofija ni uspela enega centa namenit za žrtve naravnih katastrof.

Te birokracije so vse iste - medtem, ko eni trdite da samo verske povzročajo svinjarije. Enostavno ne drži. In se je potrebno vzdržat udrihanja po tistih, ki so na cesti in poskušajo pomagat (tako na eni, kot na drugi strani). Sploh če sam nič ne prispevaš in samo na Slo-Techu modruješ.

Zgodovina sprememb…

enjst ::

ZaphodBB je izjavil:

Zanimivo bi bilo izvedeti kaj več o povezanosti renesanse z islamom. Ampak močno dvomim da bo kaj iz tega.

Na splošno pa nisi zmodroval nič drugega kot to, da nekdo brez tega da je ušel iz ječe, ne bi bil na svobodi.

Če ti ponazorim s pojasnilom za telebane:
zasluge za Borisovo svobodo pripisuješ Janezu, kajti, če Janez Borisa ne bi zaprl v ječo, se ta ne bi imel iz kje osvoboditi.

Zaphod, si le našel dlako v senu?.. Saj so pa v humanitarnih organizacijah tudi samo ljudje in jasno, da pride do primerov nepravilnosti/korupcije... Ampak ne moreš jih primerjat z verskimi donacijami, kjer odvisno od cerkve, tudi do zgolj par procentov donacije dejansko pade v roke trpečih.

Ne moreš unicefa in redečega križa, ki namenita ~90% vseh donacij v koristne namene primerjat s tem: more than 65 percent of the money donated at churches across the world never reaches God.

Nima smisla s tabo..

Zgodovina sprememb…

@DarwiN: A si sploh pogledal prilepljene linke? Unicef in Rdeči Križ imata še precej slabšo statistiko.

@nuclear: Nič ne zagovarjam RKC - samo vaše laži in podtikanja razkrinkavam. Jaz sem oni heretik, ki ga sovražijo tako verniki kot ateisti.

@ateisti: Zakaj ne preprečite tega zločina RKC nad človeštvom?

Zgodovina sprememb…

@DarwiN: A si sploh pogledal prilepljene linke? Unicef in Rdeči Križ imata še precej slabšo statistiko.

Slabšo od 35%?, pa še od tega najbrž gre ~30% v namene širjenja religijskega virusa, kot je gradnja cerkva in drug marketing...

US Red Cross program expenses = 92.1%
US Unicef program expenses = 91.8%

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Okapi, hočeš reči, da ena takšna stvar, in sploh v tako revnem in religioznem okolju, nima nikakršnih direktnih katastrofalnih posledic
Seveda. Če ne upoštevajo papeževih oziroma cerkvenih navodil, da ne smeš seksati izven zakona, zakaj misliš, da ima mnenje o kondomih kakšen vpliv?

Neka organizacija (ki je hudičevo vplivna in se svojega vpliva tudi zaveda) zahteva od svojih SVOJIH ČLANOV
Neka taka organizacija od svojih članov zahteva, da ne seksajo z drugim, kot s svojo ženo ali možem. Boš malo premislil in popravil svoje mnenje o tem, kako "hudičevo vplivna" je?

Ne moreš unicefa in redečega križa, ki namenita ~90% vseh donacij v koristne namene
:)) Ti živiš na nekem drugem planetu, ali si samo prespal afero z našim Rdečim križem pred par leti, ali z našim Unicefom ravno te dni?

O.

Alamar ::

Ne tako govorit, v nekem drugem svetu živijo samo teisti, ostali danes vedo bolje.

Očitno ateisti ne znajo brat statistik:

Organizational Efficiency
Program Expenses 92.1%
Administrative Expenses 3.9%
Fundraising Expenses 3.8%
Fundraising Efficiency $0.11

Ta statistika nič ne pove kako je denar razporejen znotraj programov. Dobro je poznana afera, ko so recimo v programu za pomoč po tsunamiju na Indoneziji porabili 90% denarja za nova terenska vozila, nastanitev birokratov, plače in bonuse. Pa prostovoljci zastonj delajo.

Kot sem rekel, verske organizacije so manipulatorne in pohlepne, predvsem pa zelo posvetne zadeve (poglejte like kot je Rode).

Ampak vi kekci tukaj ste pa sramota. In s takimi argumenti ne boste nikogar prepričal. Jaz v tej temi sodelujem samo zato, da osvetljujem vaše argumente in dokazujem, kako religiozni ste v svojem ateizmu. V bistvu ste sramota za ateizem.

Seveda. Če ne upoštevajo papeževih oziroma cerkvenih navodil, da ne smeš seksati izven zakona, zakaj misliš, da ima mnenje o kondomih kakšen vpliv?

To ni ravno primerljivo. Seks je užitek in potreba, medtem ko so kondomi pa nadloga, ki se jo je veliko lažje odreči.. Pa tudi če ne bi upoštevali njegovega mnenja, že samo zaradi stališča cerkve je manjše osveščanje, manj gratis kondomov, itd...

Ti živiš na nekem drugem planetu, ali si samo prespal afero z našim Rdečim križem pred par leti, ali z našim Unicefom ravno te dni?

Saj imaš zgoraj uradne podatke za US unicef in rdeči križ. Afere tega na dolgi rok ne razburkajo preveč in menda ne pričakuješ da jih bom jaz tule opravičeval.. Smo pač nesposobni v tej naši mali državi. Saj bo to najbrž pripeljalo do sprememb, do večje regulacije in transparentnosti...

Zaphod, torej ko si stisnjen v kot, poiščeš en primer korupcije, eno luknjo, eno afero in tako diskreditiraš vso zadevo... "vsi so iste barabe, vsi kradejo"..

Tipičen apologetik...

Saj imaš zgoraj uradne podatke za US unicef in rdeči križ.
Ja, in ničesar ne povedo. Ni moj problem, če ti ne razumeš, kaj pomeni "program expenses".

O.

Okapi, pogooglaj za "unicef programs", razen če se tudi ti obešaš na občasne afere..

@darwin: en primer korupcije - zgoraj sem naštel 6 primerov, katere sem našel v ... 30 sekundah guglanja.

Očitno bomo v tej temi prišli do spoznanja, da je ateizem duševna bolezen. :D

Edit: http://www.tamilguardian.com/article.as...
http://www.primorska.info/novice/12753/...

Prokleta Cerkev!

Zgodovina sprememb…

Zaphod, vse kar si jaz upam trdit (in tudi sem) je, da sekularne humanitarne organizacije veliko več pomagajo za vsak tvoj darovan euro kot religiozne...

Zdaj pa lahko še 70 afer poiščeš..

vse kar si jaz upam trdit (in tudi sem) je, da sekularne humanitarne organizacije veliko več pomagajo za vsak tvoj darovan euro kot religiozne...
Ti si lahko upaš trditi karkoli, dokaza za to pa nimaš prav nobenega.

O.

BigWhale ::

DarwiN je izjavil:

Zaphod, vse kar si jaz upam trdit (in tudi sem) je, da sekularne humanitarne organizacije veliko več pomagajo za vsak tvoj darovan euro kot religiozne...

Zdaj pa lahko še 70 afer poiščeš..

Urlpls?

Imas kakrsenkoli, vsaj posreden dokaz za to?

On ne rabi dokazov, tudi vere ne rabi. Ker on VE!

BW: Sem prilepil zgoraj link, ki pravi, da v globalnem povprečju gre več kot 65% verskih donacij v administrativne namene, plače, itd,... po drugi strani pa rdeči križ in unicef odščipneta zase zgolj ~10%..

The Spending Priorities of Churches
Almost 50 percent of the average church's budget goes to staff and personnel salaries. Missions and evangelism accounts for about 5 percent.
American churches spend an average of 22 percent of their budgets on the upkeep or expansion of their physical buildings.
Only 2 cents of every dollar given by American Christians goes to support overseas ministries.

edit:Še nekaj za branje: 97% of church money spent on people who give it?

Zgodovina sprememb…

A tega pa nisi opazil, da si pomešal hruške in balin kugle? Denar za Unicef je denar za dobrodelno organizacijo, denar za cerkev pa ni denar samo za dobrodelno organizacijo, ampak za vse, kar paše zraven. Primerjati bi moral denar za Unicef in denar za Karitas.

O.

@DarwiN: HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAH ROFLMAO! LMAO! AAAAAAAA
http://www.theonion.com/articles/report...

The Onion!??? OMG. Model - pa ti si zrel, da te odkrijejo in da postaneš Born Again Christian.

Ne me Jebat ™

Okapi, bi bilo super potem, če bi verniki ves ta denar darovali Karitasu.

Ne pa takole:

nuclear ::

Čez 2 dni je obletnica pokola v Srebrenici. Me zanima, kje je bil "bog", ko so to dejanje opravljali.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nuclear ()

Saladin ::

A kje je bil takrat NATO in UNPROFOR pa te ne zanima?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

jrtjtejtt ::

Ej pa kako ste eni vztrajni, da se vam da s temi tremi trolli besedat...svaka vam čast...prej bi kamen naučil letet...;((

nuclear je izjavil:

Čez 2 dni je obletnica pokola v Srebrenici. Me zanima, kje je bil "bog", ko so to dejanje opravljali.

Na pivu. Ljudem je dal svobodno voljo, ni naredil avtomatonov, ki bi ziveli tako kot so programirani. Jim je pa povedal kako naj zivijo. Potem je sel na pivo.

A res ne razumes tega?

Ne razumem, zakaj ga potem ljudje worhispajo in se mu molijo, če je šel na pivo. Good game.

nuclear je izjavil:

Ne razumem, zakaj ga potem ljudje worhispajo in se mu molijo, če je šel na pivo. Good game.

Zato, ker bo na koncu se vedno bog odlocal o tem, kdo je vreden, da zivi na novi zemlji.

Alamar ::

Ma kakšno novo zemljo. Jaz grem jutri k Mormonom na zakramentni sestanek, hočem svojo galaksijo.:P

Zato, ker bo na koncu se vedno bog odlocal o tem, kdo je vreden, da zivi na novi zemlji.

In čemu? A ima samo ta fetiš, ali pa mu kronično primanjkuje samozavesti in potrebuje, da ga neka primitivna bitja worshipajo? Zato zahteva ego boosterje.:))

Pa ne gre za final judgment, bog bi naj imel interes do vsakega voljnega človeka in poslušal njegove molitve, zato jih tudi toliko pozdravi za kroničnimi boleznimi, rakom, povrne okončine amputirancem, itd..

Na "novi zemlji" bodo pa bojda živeli vsi, ki so sprejeli Jezusa za svojega odrešenika... Torej ni tako važno kako živiš, ali si moralen in dober človek ali pač kriminalec/morilec.. Važno je, da ti uvidiš luč. Takrat ti bo vse za nazaj oproščeno.. To bog bolj ceni in mu je veliko bolj važno kot kakšen človek si, kako si živel in ravnal z drugimi bitji..

=)

Kako me zabava ta logika vernikov lega, prava komedija.. Prej sem gledal nekaj za foro na internetu, in tko začnem brat o "babi vangi", ki je napovedovala neka dogajanja 5000 let vnaprej.. Tko za foro, za zabavo berem te letnice, kaj se bo kej dogajal, in matera:

"Joj, to so izmišljotine ovo ono, dej no ta baba si kar nekaj izmišljuje"

Ne rabim nadaljevat kako me zabava logika vernikov.

PS: link do babe vange, če koga zanima za foro: http://lighthead.wordpress.com/2008/09/...

smash ::

nuclear je izjavil:

=)

Kako me zabava ta logika vernikov lega, prava komedija.. Prej sem gledal nekaj za foro na internetu, in tko začnem brat o "babi vangi", ki je napovedovala neka dogajanja 5000 let vnaprej.. Tko za foro, za zabavo berem te letnice, kaj se bo kej dogajal, in matera:

"Joj, to so izmišljotine ovo ono, dej no ta baba si kar nekaj izmišljuje"

Ne rabim nadaljevat kako me zabava logika vernikov.

PS: link do babe vange, če koga zanima za foro: http://lighthead.wordpress.com/2008/09/...

če nisi veren, si prazen

@nuclear: Ti veš da maš prav, a ne?

solatko ::

smash - seveda si prazen, če imaš glavo samo za klobuk gor postavit. Sej lahko prebiraš pravljice in, če se ti zdi, da ti praznina bobni v glavi, začneš verjeti v Ostržka.......
Delo krepa človeka

Zanimivo kako nihilistični bukseljni sami sebe označujete za nihiliste, hkrati ste pa užaljeni ko vam nekdo reče, da ste prazni.

solatko ::

In verniki, ki ste polni, pa uporabljate vse življenske norme, ste moralni in spoštujete zakonodajo. Čudno, da je potem tako sranje na tem svetu, pri nas pa sama nevoščljivost, zavist in hinavščina.
Neverniki niti slučajno nismo nihilisti, pa tud taki buksljni ne, da bi verjeli v pravljična bitja in bi nam bil to glavni življenski cilj.
Najprej se začnite obnašat, kot vas uči vaša vera, potem pa boste morda tudi pridobili spoštovanje nas praznih bukseljnov.
Delo krepa človeka

Ja očitno si bukselj, če ne razumeš da nisem vernik?

če nisi veren, si prazen
Ravno obratno..

@DarwiN: Pa kaj se kitiš s tujim perjem. Kaj si ti naredil v življenju? Se ukvarjaž z znanostjo? Ne... zato ker si en zahojen lumpenproletarc.

ZaphodBB je izjavil:

Ja očitno si bukselj, če ne razumeš da nisem vernik?

Jaz tudi lahko rečem, da sem veren, pa 16 strani govorim kot ateist. Bi bila isto nesmiselna logika, kot je tvoja. Zanikaš, da si veren, 16 strani pa govoriš kot duhovnik o veri, in kako smo ateisti bukseljni(karkol že to pomeni). Oprosti.
««
15 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42373237 (67318) Marilyn
»

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
992128589 (113199) PacificBlue
»

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
55286977 (76735) gruntfürmich

Več podobnih tem