» »

Nepremičnina

Nepremičnina

s1m0n ::

No ker so zdaj razdelili/razposlali te informativne izračune nepremičnin (stavb, zemljišč) sem ugotovil, da imamo zemljo za katero sploh nismo vedel, da še jo imamo (ni bila prodana, je ostalo od prodaje zemljišč na desni in levi strani omenjenega zemljišča) in glej ga to omenjeno zemljišče je celotno asfaltirano, da omogoča levemu in desnemu dovoz do hiše (ca. 240m2) in ne sluha in duha, da se je kdaj asfaltiralo, nikjer niti v zemljiški knjigi, katastru ali kjer koli!

Zanima me kaj naj storim ? Pozanimam z sosedi zemljišč, ki imajo preko mojega zemljišča urejen asfaltiran dovoz za odkup ali za odkup od občine, če je občina asfaltirala zemljišče ???
  • spremenil: s1m0n ()

LordTado ::

Kakšen kaos je pr nas eni so dobli po 200.000EUR ocenjene hleve kjer se pasejo miši not in bojo mogli zdej penzionisti plačevat davke,eni pa majo vile po 300m2 vredne 20.000EUR,ker so tako dali noter... :)bolano

s1m0n ::

Saj se, da na vse pritožit :)
Pri nas so tudi naredili nekaj napak z letnicami (hiša je za 30let mlajša), drugo pa ni kaj preveč narobe saj smo kvadrature podali za vse prostore mogoče kak meter več ali manj! In za to kar imamo pa skoraj nikoli nismo tam ocenli na nekaj čez 200.000EUR pa z moje strani ni vredno 4/6 tega :)

Bo pa potrebno za to zemljišče, ki je asfaltirano nekaj uredit ker je cesta večinoma v lasti občine nato pa so privat zemljišča ljudi, ki imajo tudi hišo ob tej cesti tako, da je cesta v njihovi lasti!

Pšenični ::

"Subject: FW: Fw: ŠOKANTNO!!! [Scanned]




Ste sploh prebrali 11. 12 in 13 člen novega zakona o davku na nepremičnine, ki se nam obeta drugo leto?

ODPIS DAVKA NI MOGOČ TUDI ČE PLAČILO OGROZI ŽIVLJENJE TISTEGA, KI MORA PLAČATI OZ. NJEGOVE DRUŽINSKE ČLANE!!!

11. člen
(odpis davka za fizične osebe)
Ne glede na določbo zakona, ki ureja davčni postopek, davka na nepremičnino ni mogoče odpisati iz razloga, če bi bilo s plačilom davka ogroženo preživljanje davčnih zavezancev in njegovih družinskih članov.
...
ČE NE MOREŠ PLAČATI TI BODO NEPREMIČNINO PAČ ODVZELI!!! TUDI ČE JE DOLG ZELO MAJHEN VREDNOST NEPREMIČNINE PA VELIKA

12. člen
(izvršba na nepremičnino)
Ne glede na določbo prvega odstavka 142. člena ZDavP-2, se davčna izvršba na nepremičnini lahko opravi, če davka ni bilo mogoče izterjati iz dolznikovih prejemkov, sredstev na računih, terjatev ali iz premičnega premozenja, tudi v primerih, ko je vrednost nepremičnine nesorazmerno velika glede na višino neplačanega davka.


ČE NE MOREŠ PLAČATI PA LAHKO SKLENEŠ Z OBČINO "DOGOVOR" OZ jo "PROSIS" ČE BI BILA TAKO "PRIJAZNA" IN NAMESTO PLAČILA DAVKA VZELA NEKAJ TVOJE NEPREMIČNINE V LAST. "KAKO PRIJAZNO OD NJIH KAJ NE?"

13. člen
(konverzija-SPREMEMBA terjatve v lastniški delez)
(1) Občina lahko z davčnim dolznikom sklene dogovor o konverziji zapadlega in neplačanega davka na nepremičnini v lastniški delez občine na tej nepremičnini.
(2) O sklenitvi dogovora o konverziji zapadlega in neplačanega davka v lastniški deleţ občine na nepremičnini odloča občinski svet na predlog zupana.
(3) Šteje se, da je davke plačan na dan podpisa dogovora o konverziji davka v lastniški delez občine na nepremičnini dolznika.
(4) Če se dogovor o konverziji davka v lastniški delez občine razdre, ta o tem obvesti davčni organ, ki na podlagi tega obvestila ponovno vzpostavi obveznost plačila davka skupaj z zamudnimi obrestmi.


kako dolgo bomo mirno gledali kaj počnejo z nami???? in to je pravna država????

Prosim pošlji sporočilo naprej, naj ljudje izvedo kaj dejansko piše v zakonu preden bo prepozno! "


No to zgoraj sem pravkar dobil po netu. Zgleda da je nekaterim šele zdej kapnilo, da nas bojo levaki obrali do kosti.


Drgač kar se tiče vrednotenja, sem dobil "lastništvo nazaj" nad polovico stanovanja, prodanega pred 12 leti...Upam da ne bom imel problema z davčno, no sicer bom zadevo uredil.
Komentarji so drgač odveč. Beda od bede, podn od podna...

roscha ::

Hint:

Verske skupnosti so proščene plačevanja davka.

Še en hint:

http://www.siol.net/slovenija/novice/20...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roscha ()

MadMicka ::

telbanc, ti levak ti :D

http://www.skupnostobcin.si/fileadmin/s...

Tule piše, da se če davka ni mogoče plačati, se vpiše vknjižba zastavne pravice. Komurkoli je dolžnik dolžan, se lahko upnik v
končni fazi vsede na nepremičnino. Država bo to lahko storila hitreje.

Pa naprej, če davek preseže 20% vrednosti nepremičnine (oz. 20.000 EUR), se naredi izvršba na nepremičnino. Komurkoli je dolžnik dolžan,
lahko upnik v končni fazi dela izvršbo na nepremičnino.

Zdej, kaj bi rad telbanc pa levaki, da bi bila država pri izterjavi davkov v slabšem položaju, kot ostali upniki napram dolžniku?

Pšenični ::

"Zdej, kaj bi rad telbanc pa levaki, da bi bila država pri izterjavi davkov v slabšem položaju, kot ostali upniki napram dolžniku?"

Ti že dobro veš, kaj mislim.Sicer pa....še ena cvetka

http://www.finance.si/blog/26/711

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Ne vem, ti men povej. Ti praviš: "ČE NE MOREŠ PLAČATI TI BODO NEPREMIČNINO PAČ ODVZELI!!! TUDI ČE JE DOLG ZELO MAJHEN VREDNOST NEPREMIČNINE PA VELIKA"

Kaj točno hočeš s tem povedat? Da če si državi dolžan 1 EUR, ti bodo za vedno zaplenili nepremičnino vredno 100.000 EUR? Ali morda to, da če si državi dolžan 20.000 EUR, ti bodo za vedno zaplenili nepremičnino vredno 100.000 EUR? Ali pa nemara, če si državi dolžan 20.000 EUR, ti bodo zarubili nepremičnino, jo prodali na dražbi, razliko pa boš dobil v žep? Zdej pa ti men povej, a če si pa dolžan komu tretjemu, kaj se zgodi? No, ker ne vem, kaj misliš, razloži. Lahko tudi tako na široko, da bo razumel desetletni otrok.

Pšenični ::

"Ne vem, ti men povej. Ti praviš: "ČE NE MOREŠ PLAČATI TI BODO NEPREMIČNINO PAČ ODVZELI!!! TUDI ČE JE DOLG ZELO MAJHEN VREDNOST NEPREMIČNINE PA VELIKA""

Hočem rečt, da ti bojo še gate slekli. Boš že videl. Imamo na delu levičarje, ki se grejo kapitaliste.....(to je najhušje, kar se nam je lahko zgodilo)

Tebi za en evro vzamejo nepremičnino, po drugi strani pa s tvojim denarjem dokapitalizirajo razne zadevščine-in tle ne gre za en evro. Narobe svet.

Ne vpij, ker pol ne slišiš kaj ti hočem povedat.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Za Ljubljano je za 2011 po zakonu predviden davek 0,056%. Jaz sem letos plačal 88 evrov stavbnega nadomestila, drugo leto bom pa 86 evrov davka. Se pravi je davek za zdaj nižji.
Za naprej bo občina sicer davek lahko tudi dvignila, in če ga bo občutno, bo pač Zoki lahko pozabil na tretji mandat.

O.

MadMicka ::

Mi bomo plačal 20 EUR več davka. Lumpi :P

celebro ::

A ima kdo link do podatkov o odstotkih za davek za vse občine?

klemenSLO ::

Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Vikking ::

Telbanc: kar precej pretiravaš.

Verjetno bo zadeva kot prvo delovala na principu, kjer ima nekdo stalno prebivalšče bo do določene kvadrature oproščeno davka. Zato mislim da ne bo nobenih ogroženih življenj, kot želiš pretiravati in izpostavljati.

Potem pa upam da bo davek zelo progresiven. Se pravi naprimer: 3 članska družina ima 150m2 bivalnih površin, kjer ima stalno prebivališče. To je oproščeno davka. Potem pa si glava družine lasti še 5 stanovanj, ki jih daje v najem. Vsako naslednje stanovanje višji davek. Se pravi za naslednje stanovanje 2% davek na ocenjeno vrdnost, potem 4%, 8%, 16%. Tako upamo da bo kmalu na voljo več stanovanj.

Tisto kar si pisal o občinah pa se verjetno gre za večja poslopja, kjer bo občina vzela del prostora, jih dala različnim društvom v uporabo, lastnik pa bo oproščen davka.

Tale davek lahko lepo elegantno naredi več reda, in enakosti (med reveži ki res nimajo ničesar, in tistimi reveži ki nimajo ničesar a hkrati kar nekaj nepremičnin v vrednosti tudi več miljonov EUR hkrati pa ubošček prejema socialno pomoč), prav tako lahko uporabijo davek, da spodbodejo lastnike praznih stanovanj, da jih končno ponudijo trgu.

Podpiram davek a mora biti "socialen", narediti red, obdavčiti tiste ki imajo preveč, znižati cene nepremičnin ki so za slovenski prostor glede na kupno moč, neverjetno visoke.

Pšenični ::

"Verjetno bo zadeva kot prvo delovala na principu, kjer ima nekdo stalno prebivalšče bo do določene kvadrature oproščeno davka. Zato mislim da ne bo nobenih ogroženih življenj, kot želiš pretiravati in izpostavljati."

Verjetno...Verjetno še noben ni zajca ujel.

genius11 ::

Jaz sem doma dobil nezazidljivo parcelo, v hudem bregu (primerno za sadje) ocenjeno na 3400 evrov (1000 m2).

Brat pa bo vrjetno dobil davka za plačat kakšnih 500 evrov, ker je posest vredna, kar lep milijonček.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genius11 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114188634 (15779) MrStein
»

novo vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14824598 (19582) buttcrack
»

Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7414856 (13342) Furbo
»

Vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6512555 (10515) Okapi
»

Obdavčitev nepremičnin - zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31185361 (80171) Mr.B

Več podobnih tem