» »

Davek na nepremičnine

Davek na nepremičnine

««
23 / 23
»
»»

k4vz0024 ::

Se popolnoma strinjam. Ampak oni mislijo, da so übermenschlich.

arnecan1 ::

Okapi je izjavil:

A so ustavni sodniki taki nadljudlje, ali so "vladni" taki podljudje (da ne opazijo, da je nekaj neustavno)?
Če bi bilo tako preprosto opaziti, da je nekaj protiustavno, ustavnega sodišča sploh ne bi potrebovali. In tudi odločitve ustavnega sodišča so odvisne od njegove trenutne sestave. Interpretacija ustave je v resnici precej bolj subjektivna zadeva, kot si ljudje običajno predstavljajo.

O.

Sicer imaš ZELO prav, ampak v tem primeru so vsi sodniki glasovali proti uvedbi davka. Kot kaže, je davek bil prehitro uveden, oz. ne prehitro, uveden je prepozno, samo dodelan ni bil za operativno izvedbo.

Verjetno bi morali ta projekt pripravljati par let in preizkusiti tisoč možnih scenarijev in variant, urediti evidence, pripraviti ljudi na šok počasi. Samo kaj, ko se je pa letos tako mudilo, prejšnja leta pa na tem področju nič pametnega postorilo.

Osebno bi politike zaprl v živinski vagonm, brez vode in hrane; tako, sedaj pa se dogovorite, kako bo obrtnik obdavčen, kako kmet, kako fizična oseba, najdite kompromis, napišite na papir in prepustite strokovnjakom, da zadevo čez 5 let pripravijo na uvedbo. Basta.

Krivi so levi in desni. Zakon bi moral začeti resno pripravljati Drnovšek, nadaljevati Rop ter zaključiti Janša ali vsaj Pahor na začetku mandata. Ampak kot pri večini stvari, se levi in desni rajši kregajo o muziki na proslavah in mečejo drugu drugemu polena pod noge.

Nekatere zadeve so pač nacionalnega interesa, kot npr. vstop v EU ali osamosvojitev. Ni važno, kdo je na oblasti, v ozadju se nekatere stvari pripravljajo. Tako delajo Nemci.

Sicer pa je naša celotna davčna politika zgrešena, pa ne zaradi davkarije same, ampak zaradi politike. Zdaj so še Hrvati porihtali svojo davčno, nekaj so začeli migati v Srbiji, pri nas pa še kar nič. Utaja davkov in davčne oaze niso problem v Sloveniji, pravi Jazbec. Mi je že kar malo nerodno.8-O

k4vz0024 ::

Seveda bi morali poslanci zase sprejeti še poseben davek zase, ki bi bil 2x višji od najvišjega. Za vzor.:D

LeQuack ::

Zanimivo bi bilo vedeti, koliko nepremičnin imajo ustavni sodniki.
Quack !

trololo2 ::

Ah dajte no, zakon je bil gnil in pika.

Ravnokar je bila po radiju (radio1?) debata o razlogih za padec in zame je že sama nezmožnost pritožbe dovolj dober. Daleč smo prišli da se lahko poljubnemu uradničku malo pobliska ali je pač samo šalabajzar, ti pa potem MORAŠ plačati tisto ceno. Brez realne možnosti pritožbe 8-O.

m0LN4r ::

Pa bi sprejel zakon, da kaznijo tiste, ki nimajo urejenih papirjev, bi bla še večja gužva za pritožbe. Jaja.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

trololo2 ::

Po svoje škoda da so iz obdavčitve izvzeli sakralne objekte. Tisto bi bila šele smeha polna skleda, vprašanje kakšen bi bil model za cenitev. :)). Če so vrednost hotelov osnovali kar na vikendih, bi potem cerkve kako? Glede na najbližjo oštarijo?

:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trololo2 ()

Spajky ::

Vrednost cerkve bi zmerili na odvisnost od nadmorske višine konice turna zvonika : taka cerkev je najbolj vredna, saj je najbližje bogu :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

m0LN4r ::

Ja če obdavčiš cerkev, obdavčiš v bistvu verne babice, ki polnijo košarico. Bo pač župnik rekel "bog nam dal davek, jagnje nam naj da dnar"
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Oberyn ::

Gregor P je izjavil:

Politiki bi morali biti na "minimalcu" najmanj odkar smo uradno v krizi.

Saj so na minimalcu. A ni Barbika še v vlogi predsednika vlade izjavil, da s svojo plačo komaj pride skozi? In plača predsednika vlade je najvišja med politiki, kako je potem šele drugim tekla voda v grlo. Ni čudno, da je pol parlamenta v arestu, bogi reveži so morali krast, da bi preživeli...

LeQuack ::

Ja sej je težko ko moraš vzdrževat jahte in vile v eksotičnih krajih, ta hec ni pocen.
Quack !

AndrejO ::

LeQuack je izjavil:

Ja sej je težko ko moraš vzdrževat jahte in vile v eksotičnih krajih, ta hec ni pocen.

To se ne krije iz plače. Za to imaš skrivnostne "strice", katerih obstoj priznavaš, nikoli pa jih ne razkriješ.

No, razen izjemoma. Ko se izkaže, da je "stric" dejansko "sine", ki deluje po načelu bankomata. ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejO ()

jan_g ::

Malo je v medijih potihnila debata glede obdavčenja nepremičnin. Dvomim pa, da se bojo oblastniki kar tako odpovedali novi vreči denarja. Razne izjave podobne tej direktorja NLBja z nedavne konference, mi dajo misliti, da debata še ni zaprta. Zgleda celo, da se še otepajo depozitov:


Ni normalno, da varčujemo le v depozitih in v nepremičninah. Dobre štiri milijarde imamo v investicijskih skladih in 26 milijard v depozitih. Tega ni nikjer na svetu v resnih in razvitih državah, le na Balkanu, kjer se investicijska industrija še ni razvila. Da imamo v državi z več kot 1300 evri povprečne plače takšno strukturo naložbenega portfelja, je pa smešno. To je destrukcija. Pričakovati, da bodo banke, ki imajo 55-odstotno razmerje med krediti in depoziti, kar pomeni da ima za vsak evro kredita skoraj dva evra depozita, plačevale visoke obrestne mere, je absurdno. Pa še vedno nosite ta denar k nam. Dajte ga vendar v slovenske delnice!


Razumeti je, da imamo ljudje še preveč denarja in smo nepismeni, ker vlagamo v depozite in nepremičnine. Fantje, te milijarde bo potrebno obdavčiti, kajne?

Lonsarg ::

Slovenska ekonomija res drasticno trpi zaradi pomanjkanja investitorjev in je zalostno gledat denar v depozitih ki ga inflacija zre namesto da bi bil investitan. Ker tle hkrati izgubijo tako ljudje ki jim je denar pozrt kot pa ekonomija.

Se pa ne strinjam z vlaganjem v slovenske delnice, smo premali trg. Mi moramo zaradi razprsenosti investirati v EU/World sklade in hkrati moramo EU/World sklade pustiti da investirajo k nam, ne pa da se jih otepamo in ma vso silo vzdrzujemo visok drzavni % lastnistva.

In ja nepremicnine kot vlaganje so del problema, ampak ne spet tako velik del.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

MrStein ::

To je verjetno še modrost iz Jugoslavije: imaš denar? Depozit!
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
««
23 / 23
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17439145 (15832) kriptobog
»

novo vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14824610 (19594) buttcrack

Nov davek na nepremičnine. Ali bom obdavčen s 0,5%?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5311518 (10504) Mavrik
»

Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7414872 (13358) Furbo

Več podobnih tem