Forum » Znanost in tehnologija » Past eternal vesolje?
Past eternal vesolje?
JanBrezov ::
ChirkKarlie je izjavil:
Zakaj nikoli ne sanjaš o smartphonu oz. uporabi?
Haha, zna bit, da sem ravno nocoj sanjal nekaj takega. Bil sem član precej visoko v neki organizaciji, ki jo je vodil zloben kralj. Jaz sem hotel ubit tega kralja, a da me ne dobijo, sem moral poslati neke maile določenim ljudem v pravem času v pravem vrstnem redu, kar sem delal skozi smartphone/tablet podobni napravi z zelo enostavnim GUI, podobnem nastavitvam igre UnderRail (rdeč/oranžen vmesnik). Imam občutek, kot da mi je uspelo ubiti kralja, a vseh mailov nisem uspel poslali. Sem se zbudil presenetljivo naspan
c3p0 ::
V sanjah črke in številke nekako ne delujejo. Jaz sem v sanjah že večkrat skušal natipkat kak mail, ali enostavno koga poklicat pa ni in ni šlo.
kamiKaZaA ::
Enako. Znašel se v neki čudni situaciji. Rešitev je bila "pokliči to osebo". Imam telefon v roki in čeprav sem tedensko v stiku s to osebo je ni bilo na telefonu "med zadnjimi klici". Nič zato, grem pod vse "stike". Skrolam gor, dol, gor, dol celi imenik pa ga ne najdem in ga ne morem poklicati. Kasneje se zbudim, brez da bi opravil klic. Tako, da bo to res držalo glede telefona in klicev, da enostavno v sanjah ne moreš nekoga priklicati in ti številke in imena ne najde na zaslonu telefona...
ChirkKarlie ::
Pred leti med covidom sem imel kar precej dolgo obdobje, kjer je blo vse kar sem počel igranje šaha 8h+ na dan, analize, teorija, bla bla bla.. In sem večkrat sanjal pozicijo, našel "move" ampak figur nisem uspel premaknit nikakor.. tko da sem v bistvu v sanjah gledal šahovnico in samo mlel z možgani, muka, nočna mora..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ChirkKarlie ()
ChirkKarlie je izjavil:
Niti malo nisem pomirjen...
Vse je simulacija. Ne se preveč obremenjevat.
Ne le to, vesolje je lahko nastalo le sekundo ali manj nazaj in naslednjega trenutka sploh ni.
Ne vem, če se ravno strinjam. Vesolje ni nastalo. Vesolje je od vedno obstajalo in vedno bo. Fizično vesolje je kvantni blok, katerega velikost ne vemo. Ta blok ima samo eno stanje v neskončnem zdaj. Kvantni blok je iz neznanega razloga nestabilen, zato so v njem energijski tokovi (tok iz viška v manjko). Ti tokovi so "po nesreči" ustvarili delno zaprte, samoponavljajoče tokove, ki so živa bitja. Skozi evolucijo so ta bitja ustvarila spomin, kar nam da iluzijo preteklosti. Naši možgani so simulator, ki na podlagi spomina daje iluzijo prihodnosti. S tem je nastala iluzija časa. Vse ostalo je iluzija, produkt simulacije, v kateri živimo.
@Double_J pa nima nobenega razloga, da bi bil pomirjen. Vesolje je večno, on kot ena instanca ene ponovitve vzorca v kvantnem bloku pa ne. Njegova identiteta je unikatna, skupaj s spomini in simulacijo. Ko ni več pogojev za vzdrževanje njegove instance vzorca enegijskih tokov, nastopi smrt, s tem se izgubi spomin in zmožnost simulacije. Tu je "njegov" konec. Po smrti bo enako, kot pred rojstvom: nič.
V sanjah črke in številke nekako ne delujejo. Jaz sem v sanjah že večkrat skušal natipkat kak mail, ali enostavno koga poklicat pa ni in ni šlo.
Kar lahko ali ne v sanjah, je verjetno precej osebna stvar. Jaz se ne spomnim, da bi kdaj v sanjah govoril. Je en kup internega dialoga/razmišljanja, a govora se res ne spomnim. Enih sanj se točno spomnim, da ni bilo nobenega govora, ampak sem osebi pogledal obraz in razumel vse.
>> Ne vem, če se ravno strinjam. Vesolje ni nastalo. Vesolje je od vedno obstajalo in vedno bo.
Ne vem, če si me razumel. Dovolj močna entiteta (bitje, whatever) je lahko to vse kar naštevaš ustvarilo le sekundo, stotinko nazaj in tega ne boš nikoli vedel ali mogel vedeti.
Po neki drugi teoriji obstaja le en elektron, ki šviga naprej in nazaj po času.
"Večno" izgubi pomen, če lahko gremo še kakšno dimenzijo višje. Potem je čas le ena od osi.
To so bolj mind-benders, kaj je v resnici skromni človeški možgani ne bodo nikoli spoznali.
Ne vem, če si me razumel. Dovolj močna entiteta (bitje, whatever) je lahko to vse kar naštevaš ustvarilo le sekundo, stotinko nazaj in tega ne boš nikoli vedel ali mogel vedeti.
"Večno" izgubi pomen, če lahko gremo še kakšno dimenzijo višje. Potem je čas le ena od osi.
To so bolj mind-benders, kaj je v resnici skromni človeški možgani ne bodo nikoli spoznali.
>> Ne vem, če se ravno strinjam. Vesolje ni nastalo. Vesolje je od vedno obstajalo in vedno bo.
Aha, ti misliš umetno simulacijo, ki jo ustvari inteligenca skozi "inteligent design". Jaz sem imel v mislih, kako bi se reklo, "naravno", "prvo instanco" simulacije, ki nastane iz kaosa/nič. Ker tvoje inteligentno bitje je spet zaprt vzorec, ki mora biti v "nečem".
Nisem kaj več pisal o tem bitju, ker bi moralo biti tako napredno, več dimenzijsko (očitno obstajati izven tega vesolja, nasploh izven časa in prostora kot ju poznamo), da je kakršnakoli debata o njem nesmiselna.
Enako. Znašel se v neki čudni situaciji. Rešitev je bila "pokliči to osebo". Imam telefon v roki in čeprav sem tedensko v stiku s to osebo je ni bilo na telefonu "med zadnjimi klici". Nič zato, grem pod vse "stike". Skrolam gor, dol, gor, dol celi imenik pa ga ne najdem in ga ne morem poklicati. Kasneje se zbudim, brez da bi opravil klic. Tako, da bo to res držalo glede telefona in klicev, da enostavno v sanjah ne moreš nekoga priklicati in ti številke in imena ne najde na zaslonu telefona...
Tetris effect @ Wikipedia
The Tetris effect occurs when someone dedicates vast amounts of time, effort and concentration on an activity which thereby alters their thoughts, dreams, and other experiences not directly linked to said activity.
Se mi je že zgodilo parkrat, enkrat dejansko s tetrisom. V vseh primerih sem bil bolan z gripo ali prehladom.
Meni pri par igricah, Tetris, Populous, Settlers, pa še kateri. Ko sem imel dosti časa in volje za tako izgubo časa.
Šele zdaj vidim, da sem pri Tetris Effect citiral napačnega, moral bi tega:
ChirkKarlie je izjavil:
Pred leti med covidom sem imel kar precej dolgo obdobje, kjer je blo vse kar sem počel igranje šaha 8h+ na dan, analize, teorija, bla bla bla.. In sem večkrat sanjal pozicijo, našel "move" ampak figur nisem uspel premaknit nikakor.. tko da sem v bistvu v sanjah gledal šahovnico in
samo mlel z možgani, muka, nočna mora..
ChirkKarlie ::
Je kdo od vas že vrtal po vesolju na psihadelikih in srečal cyborg škrate?
https://www.monsterchildren.com/article...
Oni skrbijo, da simulacija poteka nemoteno.
https://www.monsterchildren.com/article...
Oni skrbijo, da simulacija poteka nemoteno.
The machine elves, according to Terence, are entities that one encounters when they consume the requisite amount of Dimethyltryptamine--or, more commonly, DMT.
Here is Terence's description of the beings:
'You pass through a membrane of some sort, and you're in a place. You're pushed through, and you see the tykes, as I call them. The self-transforming machine elves that are singing in a hyperdimensional language. They surround you and say, "Welcome, we're so glad to see you."
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ChirkKarlie ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Racionalizacija Obstoja (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 27987 (22210) | Saladin |
| » | Saladin sprašuje - Postinteligenten Bog (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 42367 (34873) | Saladin |
| » | Zakaj lahko nelogične "zadeve" "obstajajo"? (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 7918 (6074) | Saladin |
| » | Kaj je vse možno v true infinite času in/ali poskusih? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 13179 (10924) | Saladin |
| » | The Grand designOddelek: Loža | 2903 (2287) | Zero0ne |