Forum » Loža » 5000 eur odliva
5000 eur odliva
root987 ::
Mogoče bi blo treba sam narest v zakonu "1000 evrov oziroma x odstotkov plače, kar je višje", da bi še uni z 5000 evri plače in novim BMW-jem gledali malo okrog sebe.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
atubbuta ::
Nehite s svojo demagogijo, da ne verjamete v to, kar pišete. Dobro smo prelevili situacijo, ki v resnici sploh ni tako nevarna v najbolj nevarno križišče v Sloveniji. Mislm, take prav nevidne male laži. Sram vas pa ni, to vem. Mene bi blo. Orng močno. Sram.
:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: atubbuta ()
C_maniak ::
Dobro smo prelevili situacijo, ki v resnici sploh ni tako nevarna v najbolj nevarno križišče v Sloveniji.
ej, sam si trdil, da je križišče nevarno in neoznačeno!
Dobro smo prelevili situacijo, ki v resnici sploh ni tako nevarna v najbolj nevarno križišče v Sloveniji.
Pa še zdaaaaleč ne v taki meri. Da bi mogel se tam 30 vozt, da ne bi bil v smrtni nevarnosti.
90 je pa morda res preveč. Kazen 1000 € je pa NEUPRAVIČENA.
Obstaja črno, belo in še vsi ostali toni zraven. To kar vi vidite je le črno in belo.
Zgodovina sprememb…
Nep, mi vidmo sam rdeče, ko se kdo razpaca po bližnjih gozdovih, ker "je kle itak dovolj varn dab 90 furu ane pa ta ovink je itak čist uizi" pa poleti z ceste. Z mal sreče bo sam nastradu, z mal manj pa še sovozniki in še kakšna družina.
--- George Orwell
--- George Orwell
Dej ne bluzi prosim! Zaradi 87 km/h po Domžalski regionalki in to pred tablo za konec naselja. Ubiješ se isto lahko pri 50 km/h samo zato, ker non sto števc gledaš in te daje paranoja pred izgubo tisočaka.
GregiB ::
Pa daj zej pa nehaj jockat... Ne vem, kaj pričakuješ. Podporo za svojo vožnjo nad omejitvijo? Očitno "opravičenost" kazni enačiš s tem, da bi si moral vsak (po tvoje) "normalen" vozmik pač privoščiti tu in tam, al kako? Da voziš "z računico"..... No, verjetno me ne bodo ustavili, če pa, bo kazen.... "pravična"....? Sploh pa je najbolj debilen argument ta, da jockaš nad kaznijo na račun nizkih prihodkov.... Prometne kazni so "top of the list", kjer lahko sam poskrbiš za.... prihranke...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
"Ja zdaj bojo pa moji otroc lačn pa bosi bodo hodl naokrog po svetu!"
--- George Orwell
--- George Orwell
Zheegec ::
Dej ne bluzi prosim! Zaradi 87 km/h po Domžalski regionalki in to pred tablo za konec naselja. Ubiješ se isto lahko pri 50 km/h samo zato, ker non sto števc gledaš in te daje paranoja pred izgubo tisočaka.
Zakaj bi pa števec gledal? Daš lepo tempomat pa imaš konstantno hitrost in lahko gledaš okoli sebe po želji.
Če pa nisi sposoben voziti ~50 (par Km/h gor ali dol, pač recimo standardni odmik 5%) in se varno peljati - nisi primeren za na cesto, pa še za marsikaj drugega tudi ne. Pa če ne opaziš razlike med 50 in 90 (kolikor moraš iti, da dobiš 1000€ kazni), pa sploh nisi za na cesto. Prosim vrni izpit na prvo upravno enoto, ali pa se preseli nekam, kjer te ne bom mogel srečati na cesti. Hvala.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Lahko bi naprimer tudi zamenjal avto za kolo. Z denarjem ki bi ga prihranil pa pomagal ljudem, ki jim je težko. Amak pač Mati Tereza nisem.
Prosim vrni izpit na prvo upravno enoto, ali pa se preseli nekam, kjer te ne bom mogel srečati na cesti. Hvala.
Nikoli še nisem na tistem mestu vozil 90 km/h in 99,9% vozim po omejitvah.
Sej to smo že ugotovil - si prej Mad Max.
--- George Orwell
--- George Orwell
PrimozR ::
Pa še zdaaaaleč ne v taki meri. Da bi mogel se tam 30 vozt, da ne bi bil v smrtni nevarnosti.
90 je pa morda res preveč. Kazen 1000 € je pa NEUPRAVIČENA.
Obstaja črno, belo in še vsi ostali toni zraven. To kar vi vidite je le črno in belo.
Kazen je neupravičena, a 90 km/h, za katerih je bila dana kazen, je pa preveč? A se ti sploh poslušaš?
Vidiš problem v tvojem postu?
Prosim vrni izpit na prvo upravno enoto, ali pa se preseli nekam, kjer te ne bom mogel srečati na cesti. Hvala.
Ampak zagovarjaš pa vožnjo tam pri 90 km/h? Kako pa to? Oz. zagovarjaš prehitro vožnjo (skoraj 2x čez omejitev) znotraj naselja. Ampak praviš, da voziš 99,9% po omejitvah. Spet, se sploh poslušaš?
C_maniak ::
pa kje si zdej 30 našel? tebi so vse te številke pa razdalje čist tko +/- 30%.
Brane2 ::
Včeraj sem na poti iz LJ v Celje naletel na tisto elektronsko tablo, ki je blicala:
"Vozite previdno ! 60km/h". Upočasnil sem, nevarnosti pa nikjer.
Ko se mi je kolona težkih tovornjakov nevarno približala od zadaj s 100+ km/h, sem pač pospešil, sicer bi bilo zelo neugodno.
Če bi takrat tam stal radar, bi bil kaznovan.
Ravno tako, če bi zaradi moje počasne vožnje nastalo sranje. Kako bi dokazal komurkoli vsebino tiste table na tisti trenutek ?
"Vozite previdno ! 60km/h". Upočasnil sem, nevarnosti pa nikjer.
Ko se mi je kolona težkih tovornjakov nevarno približala od zadaj s 100+ km/h, sem pač pospešil, sicer bi bilo zelo neugodno.
Če bi takrat tam stal radar, bi bil kaznovan.
Ravno tako, če bi zaradi moje počasne vožnje nastalo sranje. Kako bi dokazal komurkoli vsebino tiste table na tisti trenutek ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
O.K. Ampak:
- ni rečeno, da bi podatki o tem bili na razpolago meni, ali da se beležijo na nedvoumen način
- kaj ti pomagajo podatki, če te je 40+ tonski kamion zmečkal ko konzervo ?
- ni rečeno, da bi podatki o tem bili na razpolago meni, ali da se beležijo na nedvoumen način
BigWhale ::
Ja, to je sploh problem, ker so to taksni tovornjaki pri katerih soferji ne gledajo na cesto in ne zavirajo. Samo vozijo, preko vsega.
A ne? :>
Po tvoji logiki je najboljs, da bi vozil ene 385km/h po avtocesti. Takrat se ti ne bi nihce mogel v rit zaleteti. ;>
Ampak zagovarjaš pa vožnjo tam pri 90 km/h? Kako pa to? Oz. zagovarjaš prehitro vožnjo (skoraj 2x čez omejitev) znotraj naselja. Ampak praviš, da voziš 99,9% po omejitvah. Spet, se sploh poslušaš?
Ti očitno slabo spremljaš temo. Že nekajkrat sem omenil, da niso mene dobili v konkretnem primeru na radar, ampak znanca.
pa kje si zdej 30 našel? tebi so vse te številke pa razdalje čist tko +/- 30%.
Ker tako kot pišete, je že 50 km/h že hudo nevarna vožnja, za tisti konec seveda.
Zgodovina sprememb…
Ja, to je sploh problem, ker so to taksni tovornjaki pri katerih soferji ne gledajo na cesto in ne zavirajo. Samo vozijo, preko vsega.
Ti očitno pojma nimaš o tem. Fotrov znanec je s kamionom na mdžarskem poradiral kompletno policijsko zasedbo - radarsko kontrolo. Recimo. Pa v SLO ti najdem kup podobnih primerov.
NI vseeno a ti se odzadaj zabije osebni avto ali te samo dotakne 40-tonec, ki udarca še čutil ne bo, dokler z zobni ne boš brusil njegovih zavornih diskov.
Ti očitno pojma nimaš o tem. Fotrov znanec je s kamionom na mdžarskem poradiral kompletno policijsko zasedbo - radarsko kontrolo. Recimo. Pa v SLO ti najdem kup podobnih primerov.
NI vseeno a ti se odzadaj zabije osebni avto ali te samo dotakne 40-tonec, ki udarca še čutil ne bo, dokler z zobni ne boš brusil njegovih zavornih diskov.
Ja, takih je priblizno toliko kot tistih, ki jim je neprivezana voznja resila zivljenje.
Govoris tako kot, da bi vsak dan vsaj kakih pet tovornjakarjev zapeljalo cez en avto, ki je sel prepocasi. :>
Eden je več ko zadosti- če gre za tvojo rit.
Sploh pa naj bi kiti bili inteligenta bitja z dolgim spominom. Ne tako dolgo nazaj je tip s kamionom naredil štalo v tem tunelu Golovec, recimo.
Sploh pa naj bi kiti bili inteligenta bitja z dolgim spominom. Ne tako dolgo nazaj je tip s kamionom naredil štalo v tem tunelu Golovec, recimo.
Sploh pa me je isti poti zelo solidno izsilil tovornjakar ( velik 40 ton kamijon) - na isti poti.
Tip se je odločil za prehitevanje drugega tovranjaka ob minimalni hitrostni razliki medtem, ko sem jaz bil na njegovi levi mogoče še par metrov za njim in solidno hitrostno razliko. Tip je vozil ene 100, jaz ene 130+, prehitevani kamion pa malce manj od njega, mogoče tistih 5km/h manj.
Bilo je potrebno zelo solidno bremzanje. Tip je očitno "zaspal". Videti je bilo, da ga je dogodek temeljito zbudil, kar je prehitevanje končal skrajno previdno z veliko rezerve. Sicer pa, tudi če bi me zrinil s ceste ali zmečkal, ni veliko verjetnosti, da bi se mu to kaj veliko fizično poznalo. Ja, imel bi legalna sranja če bi počakal policijo ali če bi ga ujeli, a niti približno kot jaz...
Ja, ne kamionarji v SLO ne sesujejo 15 tipov na dan, a na leto se nabere - in tisti tipi so ponavadi res kakovostno sesuti...
Tip se je odločil za prehitevanje drugega tovranjaka ob minimalni hitrostni razliki medtem, ko sem jaz bil na njegovi levi mogoče še par metrov za njim in solidno hitrostno razliko. Tip je vozil ene 100, jaz ene 130+, prehitevani kamion pa malce manj od njega, mogoče tistih 5km/h manj.
Bilo je potrebno zelo solidno bremzanje. Tip je očitno "zaspal". Videti je bilo, da ga je dogodek temeljito zbudil, kar je prehitevanje končal skrajno previdno z veliko rezerve. Sicer pa, tudi če bi me zrinil s ceste ali zmečkal, ni veliko verjetnosti, da bi se mu to kaj veliko fizično poznalo. Ja, imel bi legalna sranja če bi počakal policijo ali če bi ga ujeli, a niti približno kot jaz...
Ja, ne kamionarji v SLO ne sesujejo 15 tipov na dan, a na leto se nabere - in tisti tipi so ponavadi res kakovostno sesuti...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Eden je več ko zadosti- če gre za tvojo rit.
Sploh pa naj bi kiti bili inteligenta bitja z dolgim spominom.
Seveda. Zato, ti pa pravim, da so taksni primeri precej osamljeni in bi se po tvoji logiki moral voziti okrog neprivezan. Tudi neprivezanost ti lahko resi zivljenje. :)
Osamljene so tudi nesreče. Po tvoji logiki potem tudi policije na cestah ne rabimo, ker gre itak za relativne redkosti...
Kar pa se pasu tiče, se načeloma strinjam.
Kaj koga brga, če se vežeš ali ne, sploh če si recimo znalec in bi lahko imel brez pasu večje možnosti preživetja ?
Nimam nič proti temu, da te v primeru poškodb opali zavarovalnica ali kaj podobnega ampak zakaj bi se s tvojo privezanostjo morala zaj* policija, mi ni čisto jasno.
Kaj koga brga, če se vežeš ali ne, sploh če si recimo znalec in bi lahko imel brez pasu večje možnosti preživetja ?
Nimam nič proti temu, da te v primeru poškodb opali zavarovalnica ali kaj podobnega ampak zakaj bi se s tvojo privezanostjo morala zaj* policija, mi ni čisto jasno.
jype ::
atubbuta> Ubiješ se isto lahko pri 50 km/h samo zato, ker non sto števc gledaš
Eni gledajo samo števec in vozijo 900, pa precej bolj varno, kot ti 50!
Eni gledajo samo števec in vozijo 900, pa precej bolj varno, kot ti 50!
Zato ker je na drzavi, da poskrbi, da ne bo prevec dnarja zmetala stran za invalidske vozicke.
Tear_DR0P ::
dej brane ne seri - tovornjaki ne vozijo preko omejitev, ker mora za en teden met pri sebi shranjene tahografe, za dve leti pa na sedežu firme in če mu najdejo speeding, ga oglobijo tudi za nazaj, revizije so pa precej pogoste, tudi na carinskih pregledih. poleg tega imajo vsi novejši kamioni tako blokade,kot tempomate.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Daj ne seri. Kot da ne bi vedel, kako je s tahografi. Folk ima zmontirano svašta.
PrimozR ::
Ti očitno slabo spremljaš temo. Že nekajkrat sem omenil, da niso mene dobili v konkretnem primeru na radar, ampak znanca.
Če pvoziš varno in po omejitvah', kako ga lahko potem zagovarjaš, če vozi 90 v naselju? Govoriš da si moder, a obenem tudi zelen.
Daj ne seri. Kot da ne bi vedel, kako je s tahografi. Folk ima zmontirano svašta.
Dej ne seri. Taki so v manjsini in ce taksnega na avtocesti isces, ki ti bo v rit priletel potem se takoj nehaj privezovati, ker ti bo to resilo zivljenje.
Pa saj tudi mrtvi so na cestah v manjšini.
Če voziš po predpisih samo zaradi relativno majhne možnosti da boš umrl, potem lahko kar takoj nehaš voziti, ker ti bo to rešilo življenje.
Če voziš po predpisih samo zaradi relativno majhne možnosti da boš umrl, potem lahko kar takoj nehaš voziti, ker ti bo to rešilo življenje.
Brane2> Če voziš po predpisih
Po predpisih voziš zato, ker smejo drugi udeleženci v prometu pričakovati, da jih boš upošteval. To tudi piše v zakonu.
Da je to bolj varno, kot vožnja mimo predpisov, je seveda popolnoma očitno vsakomur, ki ni debil.
Po predpisih voziš zato, ker smejo drugi udeleženci v prometu pričakovati, da jih boš upošteval. To tudi piše v zakonu.
Da je to bolj varno, kot vožnja mimo predpisov, je seveda popolnoma očitno vsakomur, ki ni debil.
Brane2> Če voziš po predpisih
Smejo != morajo. Če bi bilo to enako, ne bi bilo potrebe za defenzivno vožnjo.
Zanimivo je, da so mnogi namenoma debili v nekaterih situacijah.
Da je bolj varno, če se ne greš "kdo ima več jajc" s težkim kamionarjem njim recimo ni očitno, ker da je možnost da boš umrl, relativno majhna. V takih situacijah po njihovem ni problem umreti, če le crkneš po zakonskih okvirčkih.
Sploh pa mi ni jasna vloga tahografa v vsem.
Tip te zmečka tako, da postaneš NELOČLJIV del zploščene pločevine.
Pride policija, opravi pregled tovornjakarja, njegovega vozila in vzame tahograf.
Kako potem "saj imajo vsi tahograf" postane relevanten za situacijo ?
Si policaj potgne tahograf med ritnici in se čas povrne pred samo nesrečo in se ti odpelješ živ in zdrav ?
Tip te zmečka tako, da postaneš NELOČLJIV del zploščene pločevine.
Pride policija, opravi pregled tovornjakarja, njegovega vozila in vzame tahograf.
Kako potem "saj imajo vsi tahograf" postane relevanten za situacijo ?
Si policaj potgne tahograf med ritnici in se čas povrne pred samo nesrečo in se ti odpelješ živ in zdrav ?
In na podlagi tega ti namiguješ, da je pametno, če skozi naselja voziš 150?
Pametno!
To je le posledica tvojega izkrivljanja mojih argumentov, da jih lažje ovržeš.
Ampak ne povrne mrtvih.
Zato argument "Koji se ti ku*ac sekiraš, saj imajo vsi tahograf" odpade.
Zato argument "Koji se ti ku*ac sekiraš, saj imajo vsi tahograf" odpade.
Brane2> Zato argument "Koji se ti ku*ac sekiraš, saj imajo vsi tahograf" odpade.
No it doesn't.
No it doesn't.
Tako je. Če morajo tovornjakarji spoštovati predpise, potem ti pač ni treba voziti prehitro zgolj zato, ker je eden izmed njih teslo.
In po isti logiki se ti ni treba umakniti, če vidiš, da iz nasprotne smeri nek debil prehiteva v škarjice.
Tudi če boš zaradi tega umrl.
On krši zakon, to je važno.
Tudi če boš zaradi tega umrl.
On krši zakon, to je važno.
bluefish ::
In po isti logiki se ti ni treba umakniti, če vidiš, da iz nasprotne smeri nek debil prehiteva v škarjice.In po kaki logiki te bo tovornjakar kar prevozil?
Včeraj točil gorivo na Istrski avtocsti (Ina). Niti 1 m več nisem prevozil za to.
S gorivom natočenim v Gorici (Agip) sem imel povprečno porabo 4,1 l/100 km. Z enim tankom prevozi 880 km. Celotno povprečje pri mojem avtu je dobrih 5 l/100 km.
S gorivom natočenim v Gorici (Agip) sem imel povprečno porabo 4,1 l/100 km. Z enim tankom prevozi 880 km. Celotno povprečje pri mojem avtu je dobrih 5 l/100 km.
In po isti logiki se ti ni treba umakniti, če vidiš, da iz nasprotne smeri nek debil prehiteva v škarjice.In po kaki logiki te bo tovornjakar kar prevozil?
Redkokdaj te kdo udari po logiki. Ko pride do sranja je to praktično vedno zato, ker se jim načrtovano ni izšlo.
12.9.2009: 37,64l diesel
13.9.2009: 15,60l 95
27.9.2009: 40,26l 95
28.9.2009: 43,17l diesel
04.10.2009: 36,34l diesel
Okoli 75 eur odliva. Natančnejše izračune bom naredil, ko bom imel več točenj v tujini.
Res gre nekoliko počasi. Akcijo bom mogel malo pojačati, da ne bo trajala 5 let.
13.9.2009: 15,60l 95
27.9.2009: 40,26l 95
28.9.2009: 43,17l diesel
04.10.2009: 36,34l diesel
Okoli 75 eur odliva. Natančnejše izračune bom naredil, ko bom imel več točenj v tujini.
Res gre nekoliko počasi. Akcijo bom mogel malo pojačati, da ne bo trajala 5 let.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Premik krajevne table (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13421 (11764) | BigWhale |
» | Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 55913 (45119) | Oki |
» | Referendum o kaznih za prometne prekrške (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 159793 (151037) | BlueRunner |
⊘ | Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 81971 (74671) | Gandalfar |
» | perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 89839 (62592) | BlueRunner |