» »

5000 eur odliva

5000 eur odliva

1 2 3
4
5

root987 ::

Ja mal več se furi po lepotah naše države pa bo hitrejš šlo!
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

PrimozR ::

Že itak se gre eno glupo akcijo, zdej nej pa zarad te glupe akcije še bolj onesnažuje?

Timmah ::

važn da bo pršparou >:D
donde esta francesca

Sej ne bo, to je ves point. Ampak pač nekaterih z dobrimi, trdnimi temelji se ne da premakniti, pa naj bodo njihovi razlogi še tako čudni.

win64 ::

ja in v tisti temi je bilo ugotovljeno, da je vozil 90km/h 100 metrov pred tablo za konec naselja, če temu prištejemo, da je voznik vsaj 300m prej začel pospeševati čez 50km/h in mu po vsem tem še zmeram ni jasno, da je kršil zakon in da je kazen upravičena potem se je za vprašat kdo je tukaj idiot...

atubbuta ::

ja in v tisti temi je bilo ugotovljeno, da je vozil 90km/h 100 metrov pred tablo za konec naselja, če temu prištejemo, da je voznik vsaj 300m prej začel pospeševati čez 50km/h in mu po vsem tem še zmeram ni jasno, da je kršil zakon in da je kazen upravičena potem se je za vprašat kdo je tukaj idiot...

Navedena dejstva so kar močno potvorjena.
:)

šernk ::

vi se res še s fičoti vozite? sam začnem pospeševati nekje približno 150m pred tablo (takrat pač vidiš ali so policaji ali ne,za tem sledi le še uvoz na črpalko ki je na drugi strani ceste) in pri tabli imam ob normalnem pospeševanju hitrost 80km/h, če grem stiskat sem lahko takoj čez 100km/h tam.

sicer pa atubbuta, če hočeš da ti pomagam mi vozi italijanski bencin po naši ceni domov, pa se bo ta izdatek ti početveril (če ne še povečal...eh jeba vikendi delajo svoje:)))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

win64 ::

maš prav da je malo pretiravanja, ampak, če bi imel avto z 100kW in vsaj 200Nm in rečemo, da imaš do 100km/h konstanten pospešek 2,8m/s^2 bi to znašlo 100m, kar je še vedno daleč pred tablo.

In če imaš tako prav, pojdi dokazovat svoj prav na sodišče, pa povej kdaj bo sojenje, da vidimo koliko bo tvoja obramba zdržala...

Že itak se gre eno glupo akcijo, zdej nej pa zarad te glupe akcije še bolj onesnažuje?

Boli te k**** za okolje, sam da jih dobi država po pi***!!!111

;((
--- George Orwell

win64, to pa dobro vem, da ne bi zdržala. Zato sem se pa stvari raje lotil s 5000 EUR odliva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: atubbuta ()

Zheegec ::

To si si pa res dobro stvar zamislil!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

;-) ::

atubbuta
ne razumem zakaj hočeš za 5000EUR oškodovat državo na najbolj glup možen način. Tak bo cela tvoja familija zapravla dosti denarja, ker se bo vozla čez mejo in nabijala kilometre.

Pri 300m morš met 100 iz nule not:D ...no 400.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

jype ::

5000 krav bo dau
sam da bo državi ena crknola

win64, to pa dobro vem, da ne bi zdržala. Zato sem se pa stvari raje lotil s 5000 EUR odliva.

In kaj ti pove dejstvo, da obramba ne bi držala? Da je sodstvo v naši državi RES tako slabo? Think again.

5000 krav bo dau
sam da bo državi ena crknola

Moram priznati, da je ta akcija ena zadnjih preokupacij, ki jih imam. Le furam jo dalje, kot sem zastavil.

Valvoline ::

Država je dobrih 10% v minusu in seveda je ta keš treba nekje dodatno pobrat. Tako da kar pričakujte povečano število radarjev (policiska država) in dviga kazni pod prevezo varnosti in ostalega sranja. V resnici gre se le za denar.
P.S.
Kazni bi mogl poštimat v procentih kok oseba zasluži na mesec. Ker se enemu lopovu prav svira k fasa tistih 1k,v vsakem žepu ima 10k in se fura z novim ferrarijem.Najebe tisti k dela za 500e in je fasal kazn zarad tega ker se mu mudil na šiht da ne bo še brez teh 500e ostal,in zej bo mogu 2 mesca delat zastojn.

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Ne vem a je kdo v temi že to omenil. Pa četudi je ni nič narobe če se takšno vprašanje postavi večkrat.

Da bi prispevki ki jih plačaš državi s tem ko kupiš gorivo nanesli 5000 evrov boš moral kupiti kar nekaj več litrov goriva kot ga dobiš za 5000 evrov?

icematxyz itak je brezpredmetno mu to govoriti. zapičil se je v nekaj in to bo očitno naredil...

Država je dobrih 10% v minusu in seveda je ta keš treba nekje dodatno pobrat. Tako da kar pričakujte povečano število radarjev (policiska država) in dviga kazni pod prevezo varnosti in ostalega sranja. V resnici gre se le za denar.
P.S.
Kazni bi mogl poštimat v procentih kok oseba zasluži na mesec. Ker se enemu lopovu prav svira k fasa tistih 1k,v vsakem žepu ima 10k in se fura z novim ferrarijem.Najebe tisti k dela za 500e in je fasal kazn zarad tega ker se mu mudil na šiht da ne bo še brez teh 500e ostal,in zej bo mogu 2 mesca delat zastojn.

Se strinjam z kaznijo glede na zaslužek, ampak kako bi ti rešil to z turisti in ne državljani slovenije? In kako z študenti?

Ajd študente bi dal delati javna dela-ceste pometat je ena varianta, ampak nič ne boli bolj kot denar če ga nimaš pa še toliko bolj.

bluefish ::

Če ima študent za avto in posledično vzdrževanje le tega, potem nek dohodek očitno ima - bodisi on ali pa starši preveč. Torej se lahko veže na dohodek staršev.

Valvoline ::

Pač določit nekih minimalnih kazni ki bi bile Btw najmanj pol zneska k so sedaj,in opalit tiste z globoke žepe.Meja bi se začela npr pr znesku povprečne plače.Če zaslužiš veš potem po sistemu %,če zaslužiš manj po sistemu fiksnega zneska.Za tujce pač fiksni znesek.In bi vsakemu avtu z več k 100ks vgradil obvezno gps napravo notr za 24/7 kontroliranje hitrosti. Največ hudih speed freakov in prekrškarjev itak so owneri raznih 2000ccm3+ zverin.

bluefish ::

100KM imajo dandanes tudi nekateri 1,2 mlinčki, da o 1,4 ne govorimo. Sploh pa taka naprava nima smisla, če ni vsak odsek ceste ustrezno markiran in se v nadzornem centru potem beleži.

V Avstraliji majo bolje rešen problem, zdaj nevem na kerem delu točno, ampak sem govoril z prebivalcem -mladim voznikom in mi je razložil takole:
Mlad voznik ima na prednji šipi veliko črko P in nesme vozit nikjer več kot 100km/h -primer, v kolikor ga dobijo mu odvzamejo izpit takoj in velika kazen. Tako ni problema z kubikažo itd. In odvezma se tam vsi bojijo.

Če ima študent za avto in posledično vzdrževanje le tega, potem nek dohodek očitno ima - bodisi on ali pa starši preveč. Torej se lahko veže na dohodek staršev.

Nimam rednega dohodka, imam 2 avta v garaži (ki nista od staršev, kot imajo nekateri, torej popolnoma moja). Starši mi ne prispevajo za vzdrževanje avtomobila kajšele za nakup. Ne rečem, imam denar da jih registriram, vzdržujem, tankam in da popravim če kaj nepredvideno "crkne", žal pa nemorem rečt da imam par kEUR preveč oz. namenjenih za plačilo kazni, ki bi jo dobil zaradi brezvezne stvar naprimer 50m pred tablo konec naselja. Zato sem tudi menjal avto in šel na skoraj 3x manj KM. Zvok konjev ki se kregajo po havbo ni nikoli dober, ker samo vzbuja željo po še in še, ko pa maš "čebelco" z 60KM pa ti ne ostane drugega kot da voziš čimbolj šparovno, ker drugega užitka sploh ni.

Ne vem a je kdo v temi že to omenil. Pa četudi je ni nič narobe če se takšno vprašanje postavi večkrat.

Da bi prispevki ki jih plačaš državi s tem ko kupiš gorivo nanesli 5000 evrov boš moral kupiti kar nekaj več litrov goriva kot ga dobiš za 5000 evrov?

Ja je že omenjeno. In tudi natančno preračunavam. Za teh nekaj primerov sem naredil le oceno, pri prvem primeru sem pa natančno izračunal odliv državi. Pride za okoli 9000 eur goriva.

Jaz zapravim 300EUR na mesec za bencin, torej bi rabo 30 mesecev torej 2 leti in pol da bi izpolnil tvoj cilj. Kak dolg boš ti rabo?

Vse odvisno od tega, koliko frendov in žlahte bo zvesto sodelovalo.

Matako ::

Mimogrede, kako kaj poteka akcija? Koliko se je že nabralo? XD
/\/\.K.

Beli_Zajcek ::

Mah ja, tale predlog glede kazni procentualno na zaslužek se je že pojavil večkrat. Navaden "flat tax". Kar se človek vpraša pri tem je, zakaj za vraga potem ne uvedemo tak "pošten" način tudi v obdavčevanje. Hmm. Tukaj se pa ponavadi zaplete. V glavah smrtnikov je to pošteno samo pri kaznih, ker zagotovi, da bodo "bogati" plačali več kazni. Pri davkih pa bi bila situacija obrnjena, navkljub izjemni začetni poštenosti tega predloga (vsi plačajo nek procent v absolutnem znesku bi sedaj višje obdavčeni plačali manj). Ampak to seveda običajnemu davkoplačevalcu seveda ni všeč. Tabogate je treba opalit, barabe nepoštene. Ziher so kradli! Pa nekoga je treba za jajca, ker je ziher zaslužu! Trdnih argumentov ne rabimo, saj imamo vroče glave in razgreta čustva. Kdo bi se lahko tako opremljen motil? :D

To, da hoče država dokončno spravt malo prometne kulture v idiote, ki ne znajo vozit in mislijo da so boga za jajca primli, ko so naredili izpit, je vsekakor (še) ne naredi policijske. Da bi se kvalificirala za kaj takega, bi moral biti sedaj ti (in morda še tvoja družina) že v zaporu zaradi blatenja ugleda države.

P.S.

No, to se strinjam. Morda bi edino nekje v enačbo vnesel še vrednost avtomobila/moč motorja.

Seveda pa bi bil tudi zelo vesel, če bi se ta flat tax mentaliteta ob sprejetju zakona ali malo za tem prenesla še na davke in ostale dajatve.
--- George Orwell

Matev ::

Seveda pa bi bil tudi zelo vesel, če bi se ta flat tax mentaliteta ob sprejetju zakona ali malo za tem prenesla še na davke in ostale dajatve.

vrtci so že subvencionirani in tako cenejši za manj premožne družine

a lej ga zlomka

največji reveži v najdražjih avtomobilih vozijo svoje otroke v "zastonj vrtec"

V Avstraliji majo bolje rešen problem, zdaj nevem na kerem delu točno, ampak sem govoril z prebivalcem -mladim voznikom in mi je razložil takole:
Mlad voznik ima na prednji šipi veliko črko P in nesme vozit nikjer več kot 100km/h -primer, v kolikor ga dobijo mu odvzamejo izpit takoj in velika kazen. Tako ni problema z kubikažo itd. In odvezma se tam vsi bojijo.

Nimam rednega dohodka, imam 2 avta v garaži (ki nista od staršev, kot imajo nekateri, torej popolnoma moja). Starši mi ne prispevajo za vzdrževanje avtomobila kajšele za nakup. Ne rečem, imam denar da jih registriram, vzdržujem, tankam in da popravim če kaj nepredvideno "crkne", žal pa nemorem rečt da imam par kEUR preveč oz. namenjenih za plačilo kazni, ki bi jo dobil zaradi brezvezne stvar naprimer 50m pred tablo konec naselja. Zato sem tudi menjal avto in šel na skoraj 3x manj KM. Zvok konjev ki se kregajo po havbo ni nikoli dober, ker samo vzbuja željo po še in še, ko pa maš "čebelco" z 60KM pa ti ne ostane drugega kot da voziš čimbolj šparovno, ker drugega užitka sploh ni.

Čebelco s 60 konji šele žgeš, vsja jaz. Da se premakneš na 50 oz. 90 ni drugega, kot gas v poden. S ~100 konji (preizkušeno ravno včeraj) se na 90 pripelješ popolnoma lepo, na izi.

vrtci so že subvencionirani in tako cenejši za manj premožne družine

a lej ga zlomka

največji reveži v najdražjih avtomobilih vozijo svoje otroke v "zastonj vrtec"

To je žalostno ja. In zelo problematično. Sam poznam ene par primerov, ki uspešno zajedajo družbo in verjamem, da jih je morje, ki to počnejo še z večjim uspehom, kot ti, ki jih poznam.

No, morje jih gotovo ne more bit, saj sicer nihče ne bi plačeval davkov in bi kar vsi živeli v veselem brezobdavčenem svetu.
--- George Orwell

Jih je pa kar precej. Toliko, da se čuti upliv na standard v državi.

Uf, gotovo so se policisti tam postavlili samo zato, ker je proračunski primankljaj zaradi unih skopuhov prevelik.
--- George Orwell

Pa zdej merjo do table!!! Prej so ziher imel standardno 'predrazdaljo', kjer so nehali meriti, ki so jo izračunali po formuli X=l/10 +/- 10%x, kjer je x 'predrazdalja', l pa dolžina naselja. Sam pač, proračunski primakljaj, potem pa takoel folk nedolžno faše jurja kazni. Ker 20 metrov rped tablo pospeši in na radar prileti z 80.

šernk ::

Uf, gotovo so se policisti tam postavlili samo zato, ker je proračunski primankljaj zaradi unih skopuhov prevelik.

NE...zato ker je tam najlažje napisati tistih 10 kazni...ker tisti ki grejo skozi strjeni del naselja 40...skozi večji del naselja 50 in mimo table 60...bodo plačali edino tam kazen
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

To je pa že zelo blizu resnice. In ker jih ne znamo omejit. Poleg tega pa niso krivi samo skopuhi temveč v veliki meri skorumpiran folk, ki jim je več do lastnega profita, kot pa do preprečitve 10x ali pa 100x večje škode od njihovega profita. Glavn da se zakolje kuro k nese zlata jajca, sam da se to kuro lahk v svoj žep pobaše.

tvoj sarcasm detetektor je nonexistent. priporočam obisk servisa.

Tu sta se sarkazm in realnost slučajno srečala na isti liniji.

Po pa ni čudno da crkne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: atubbuta ()

darkolord ::

Kako kej kaže? Koliko škode si že naredil?

Škode nisem naredil nobene, ker jaz škode pač ne delam. To ni v mojem smislu.

Naredil pa zem že nekaj odliva. Za novo leto, ko sem se peljal v Log pod Mangartom sem točil v Trbižu. :)

Zaenkrat še ni veliko (okoli 200 eur skupaj), ne vlagam dosti energije v to. Bo pač dlje trajalo, saj ni pomembno.

Keep up the good work!
--- George Orwell

DLje trajalo as in, ne bo ti uspelo v 50 letih...

PaX_MaN ::

4 mesece za 200EUR...
Nch, se slišmo maja 2018.

Ja, ko sem bil najbolj vztrajen, sem v slabem mesecu zbral računov za več kot 200 eur, to je dobrih 100 eur odliva.

In kako, da ste se naenkrat spet spomnili na to?

Tilen ::

Kako se ne bi? :))
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Saj račune ni težko zbrat, težje je zbrat take ki so šli iz SLO tankat preko meje.

Nisi tak zagnan kot si deloval.

BigWhale ::

Polovicarstvo bi skor lahko bilo sportna panoga! Takoj te uvrstimo v slovensko reprezentanco! :>

Sam kaj, ko tehle 200 EUR se polovicarstvo ni ...

Ziga Dolhar ::

Ma, mislm da bo inflacija prispevala levji delež k temule odlivu :P
https://dolhar.si/
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Premik krajevne table (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5813316 (11659) BigWhale
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26155650 (44856) Oki
»

Referendum o kaznih za prometne prekrške (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
549159137 (150381) BlueRunner

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

48681666 (74366) Gandalfar
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119489380 (62133) BlueRunner

Več podobnih tem