Forum » Loža » 5000 eur odliva
5000 eur odliva
atubbuta ::
Kot je v temi "perverzna lopovščina (1000 eur)" napisano, je oseba, ki jo poznam na zelo grd način in po krivici dobila 1000 € kazni. Ker se nam to zdi to skrajno poniževalno, sem se odločil za akcijo, v kateri bo cela familja kupovala gorivo namesto pri nas v tujini toliko časa, da zaradi plačil trošarin naredimo 5000 € odliva. To je edini način, ki ga vidim, da se lahko na legalen način zoprstavim krivici, ki jo udejanjajo. Akcija je simbolična, saj država in nihče ne bo trpel zaradi teh 5000 €, tragedija, ki se pa lahko posamezniku in njegovi družini pripeti zaradi kazni 5000 € pa ima lahko skoraj da katastrofalne razsežnosti. V mislih imam predvsem tiste, ki komaj shajajo iz meseca v mesec.
Prosil bi vas, da poveste, kolikšen je procent trošarine v ceni goriva. Če prav vem, je tam okoli 70%, nisem pa povsem prepričan. Podatek rabim, da sploh lahko spremljam svojo akcijo.
Danes sem tankal v Gorici. Cena goriva praktično enaka, kot v Sloveniji.
Prosil bi vas, da poveste, kolikšen je procent trošarine v ceni goriva. Če prav vem, je tam okoli 70%, nisem pa povsem prepričan. Podatek rabim, da sploh lahko spremljam svojo akcijo.
Danes sem tankal v Gorici. Cena goriva praktično enaka, kot v Sloveniji.
:)
- spremenil: atubbuta ()
mtosev ::
v Avstriji je gorivo bolj poceni. vec bos ti prisparal :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ZaOstali ::
V Avstriji je bilo gorivo (par km čez mejo) okrog 87 centov (vem, ker je foter klical), vendar je bilo v skladišču (kaj pa vem.....) in mislim da samo za podjetja (nevem natančno).
P.S. : Naroča se samo v velkih količinah.
P.S. : Naroča se samo v velkih količinah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ZaOstali ()
BALAST ::
Ja, gremo se (Slo-Tech forumsko) tajno prohibicijo slovensko obdavčenega goriva, kot je bilo to že v preteklosti v nekaterih državah z alkoholom.
Prohibicija v zgodnjem 20. stoletju je bila prepovedano trgovanje in točenje alkoholnih pijač v številnih državah Severne Amerike in Severne Evrope, kjer prevladuje protestantizem.
Prohibicijski zakoni so veljali v naslednjih obdobjih:
od 1920 do 1933 v ZDA,
od 1914 do 1925 v Rusiji in Sovjetski zvezi,
od 1915 do 1922 v Islandija (pivo do leta 1989),
od 1916 do 1927 na Norveškem, vir: Wikipedija
od 1919 do 1932 na Finskem,
od 1901 do 1948 v Kanadi na Otoku princa Edvarda in krajši čas ponekod drugod.
Prohibicija v zgodnjem 20. stoletju je bila prepovedano trgovanje in točenje alkoholnih pijač v številnih državah Severne Amerike in Severne Evrope, kjer prevladuje protestantizem.
Prohibicijski zakoni so veljali v naslednjih obdobjih:
od 1920 do 1933 v ZDA,
od 1914 do 1925 v Rusiji in Sovjetski zvezi,
od 1915 do 1922 v Islandija (pivo do leta 1989),
od 1916 do 1927 na Norveškem, vir: Wikipedija
od 1919 do 1932 na Finskem,
od 1901 do 1948 v Kanadi na Otoku princa Edvarda in krajši čas ponekod drugod.
Tilen ::
Šel si tankat v staro gorico (italija)? Ti pa si smešen.
Seveda je smešen, ne ve niti, da mora za tablo "Naselje" peljat 50km/h in ne 90km/h. Potem pa jok in stok na forumu in protesti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
V bistvu bom še kar nekaj časa. Ampak ne samo v Gorici, lahko tudi na Hrvaško ali pa v Avstrijo.
ABX ::
Petrol 95
avgust 2009
DATUM 11.08.2009 25.08.2009
Maloprodajna cena [EUR/L] 1,14600 1,14200
Maloprodajna cena [SIT/L] 274,627 273,669
Prodajna cena brez dajatev 0,46549 0,46216
Trošarina 0,48951 0,48951
DDV 0,19100 0,19033
Torej:
Trošarina: 42.71%
DDV:16.66%
Gorivo: 40.62%
avgust 2009
DATUM 11.08.2009 25.08.2009
Maloprodajna cena [EUR/L] 1,14600 1,14200
Maloprodajna cena [SIT/L] 274,627 273,669
Prodajna cena brez dajatev 0,46549 0,46216
Trošarina 0,48951 0,48951
DDV 0,19100 0,19033
Torej:
Trošarina: 42.71%
DDV:16.66%
Gorivo: 40.62%
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Thanx. :)
0,48951 + 0,19100 = 0,68051
0,68051€/l x 37,49l = 25,5123€
Prvih 25€ uspešno! :cool
0,48951 + 0,19100 = 0,68051
0,68051€/l x 37,49l = 25,5123€
Prvih 25€ uspešno! :cool
Icematxyz ::
Kaj pa če bi raje na črno delal en čas pa boš državo ravno tako ogoljufal za 5000 evrov v nekem času. Pa še za kazen si boš zaslužil zraven. Heh.
Tilen ::
Preden bo atubbuta naredil za 5000€ odlivov državi pri trošarinah in DDV, bo ob porabi goriva pri nas še najmanj 3x preplačal svojo trenutno kazen. Neverending story. V glavi je potrebno urediti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
PaX_MaN ::
Jaka ti je to fora, če boš po tem letu in pol, dveh, preostalih 48,42 let spet tankal - v Sloveniji.
world ::
Nej povem, da večina zamejcev v Italiji, hodi točit bencin v slovenijo.Živim v Novi Gorici in jih videvam vsak dan.Tako da nevem kje je ceneje in kje dražje, pa me niti ne zanima preveč
You Have Not Lived, Until You've Found Something Worth Dying For!
šernk ::
@atubbuta: mi lahko poveš kje si tankal in ceno bencina tam? kar vem je še vedno 15centov dražji...vendar to so podatki AMZS...kakšna je realna cena ob meji pa ne vem...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Adrijan0 ::
Ja, jaz tud živim skoraj v NG, zato pravim da mi je smešen. Cena 100 oktanskega je pri nas za njih zanimiva, ker je pri njih tak benzin okol 1.4eur.
Lahko jutri pogledam točne cene.
Lahko jutri pogledam točne cene.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Adrijan0 ()
root987 ::
Če je oseba dobila kazen po krivici, bo gotovo sodnik za prekrške verjetno uspel ugotoviti nepravilnosti. Če pa je "po krivici" 90 v naselju pa upam, da je bila to zadostna lekcija. Mogoče bi mogu še kak izpit it, da bi se za nekaj časa še mal umiru.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: root987 ()
Wox ::
V bistvu bom še kar nekaj časa. Ampak ne samo v Gorici, lahko tudi na Hrvaško ali pa v Avstrijo.
Čaki malo... Iz kje pa si, da ti je vseeno kje tankaš? Mislim... do pumpe se moraš pripelat pa pol nazaj... Ni škoda bencina, obrabe gum in ostalih delov prevoznega sredstva?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Wox ()
dzinks63 ::
No ja, policisti imajo vedno bolj nove ideje za postavitev radarjev:
Zanimivo opremljena vozila z radarji:
Se zna število ujetih prehitrih voznikov še kar povečati.
Zanimivo opremljena vozila z radarji:
Se zna število ujetih prehitrih voznikov še kar povečati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
Aston_11 ::
Lepo. Državljanska nepokorščina za 5000 EUR. Država bo jasno opazila ta odliv. Par institucij (kakšen CSD) bo nehalo poslovati.
Tole kupovanje v tujini me spominja na davek na neumnost.
Tistih tisoč eur je bila oči-tno še mala cena.
Tudi ideja, da nekdo, ki vozi v naselju 90 km/h namesto 50 k/mh, se mi zdi v sosledju z idejo, da se hodi (vozi) kupovati gorivo v I, A, HR, itd iz razloga, ker sem kršil zakon.
Zelo briljantna ideja.
Enako briljantna kot ideja, da 1000 EUR ne odtehta globe za prehitro vožnjo v naselju in da je treba nesti še 5 kEUR ven iz SLo.
Aplauz, res briljantno.
Ne bi bilo morda bolje razmišljati v smeri, da bi se držali zakonov v SLO, ki pravijo, da se v naselju vozi tam okrog 50 km/h in užaljenost, ker policaj ustavlja ne samo v sredini naselja, temveč tudi konec naselja, zadržati zase, da se ne bo cel forum režal. Uau, konec naselja. Pazi sad ti situacijo. Za 5 kEUR cel forum razmišlja v smeri, da konec naselja ni naselje. In začetek nenaselja (za tablo) ni 90 km/h, temveč verjetno 110+ km/h....
Ne bi raje cela družina obesila napis v smeri, da ni lih najbolj brihtna...
Tole kupovanje v tujini me spominja na davek na neumnost.
Tistih tisoč eur je bila oči-tno še mala cena.
Tudi ideja, da nekdo, ki vozi v naselju 90 km/h namesto 50 k/mh, se mi zdi v sosledju z idejo, da se hodi (vozi) kupovati gorivo v I, A, HR, itd iz razloga, ker sem kršil zakon.
Zelo briljantna ideja.
Enako briljantna kot ideja, da 1000 EUR ne odtehta globe za prehitro vožnjo v naselju in da je treba nesti še 5 kEUR ven iz SLo.
Aplauz, res briljantno.
Ne bi bilo morda bolje razmišljati v smeri, da bi se držali zakonov v SLO, ki pravijo, da se v naselju vozi tam okrog 50 km/h in užaljenost, ker policaj ustavlja ne samo v sredini naselja, temveč tudi konec naselja, zadržati zase, da se ne bo cel forum režal. Uau, konec naselja. Pazi sad ti situacijo. Za 5 kEUR cel forum razmišlja v smeri, da konec naselja ni naselje. In začetek nenaselja (za tablo) ni 90 km/h, temveč verjetno 110+ km/h....
Wox ::
Mah... Državljanska nepokorščina je za pusije. Če hočeš opozoriti na krivico, ki se ti je zgodila, moraš iti pred parlament, se politi z bencinom in zažgati.
Mehmed ::
Mah... Državljanska nepokorščina je za pusije. Če hočeš opozoriti na krivico, ki se ti je zgodila, moraš iti pred parlament, se politi z bencinom in zažgati.
Pa glej da bo v tujini kupljen.
kixs ::
Naredi kakor hoces... drzava nas itak na vsakem koraku odira, ti se pac znajdi po svoje. Drzavi vedno bolj primanjkuje denarja, zato bodo taksne in drugacne iznajdljivosti policije vedno pogostejse.
@atubbuta: mi lahko poveš kje si tankal in ceno bencina tam? kar vem je še vedno 15centov dražji...vendar to so podatki AMZS...kakšna je realna cena ob meji pa ne vem...
Bil je Agip v Gorici, cena pa 1,067eur/l. Pri nas je mislim da 1 cent ceneje. Pri količini 100 l je to 1 eur, kar še za kavo ni.
Če je oseba dobila kazen po krivici, bo gotovo sodnik za prekrške verjetno uspel ugotoviti nepravilnosti. Če pa je "po krivici" 90 v naselju pa upam, da je bila to zadostna lekcija. Mogoče bi mogu še kak izpit it, da bi se za nekaj časa še mal umiru.
Tolikšna lekcija, da sem postal nepokoren državljan. Eden redkih, ki je zelo zvesto plačeval davke.
Čaki malo... Iz kje pa si, da ti je vseeno kje tankaš? Mislim... do pumpe se moraš pripelat pa pol nazaj... Ni škoda bencina, obrabe gum in ostalih delov prevoznega sredstva?
Iz Ljubljane, ampak mi je vseeno. Tokrat sem bil že v Logatcu na obisku, pol sem pa še novo cesto Serpenice šel ščekirat, pa fotra sm hotu jt obiskat v Gorico, pa ga pol ni blo.
Ja, vem, vsi ki delate na policiji ali pa notranjem ministrstvu ali pa na sodišču se mi skušate neki kao "režat". V resnici pa je kar dosti ljudi tukaj na moji strani. Vem pa to, da ste se tisti s policije tuki vsi zbudili, ostali pa ne. Vsak se poskuša ven vadit, amak tuki to ne bo šlo.
Pa še enkrat; SPLOH NE ZAGOVARJAM KRŠENJA ZAKONOV! Ne zagovarjam pa tudi krivične LOPOVŠČINE. Sankcije morajo biti PRAVIČNE in ZMERNE!
Že vidim, kako Janez vlaga interpelacijo zoper Kresalko.
Aja, ne. Osebno mislim, da je sposobna ženska za svoj položaj. Žal jo pa čaka še precej dela.
world ::
Nova lopovščina : http://24ur.com/cestni_pripetljaji/foto...
You Have Not Lived, Until You've Found Something Worth Dying For!
Gotovo mu ne bodo jurja kasiral. Ča pa, potem je to lopovščina. Prav je, da se dela red v mestu in s tem prispeva k bolj prijetnemu urbanemu okolju.
neo ::
Gotovo mu ne bodo jurja kasiral. Ča pa, potem je to lopovščina. Prav je, da se dela red v mestu in s tem prispeva k bolj prijetnemu urbanemu okolju.
Malo še počakajte, pa vam bo ta vaš pameten župan še bicikle lisičil, pa to je možno samo pri nas videt.....
Neo's
d0rK ::
Ena tema ni dovolj da zajame tvojo jokarijo? Dej STFU pa tankej kjerkoli ti pase. Prekrsis zakon in zato ker ti ni vsec kako te ujamejo se
spravis jokat na forum. Ce bi ti cas in trud jokanja preusmeril v kaj bolj produktivnega bi verjetno lahko zasluzil dovolj za lep kos kazni. In
vem da kao nisi bil ti tisti ki je prekrsil zakon ampak takim praviljicam ne verjamem 5%.
spravis jokat na forum. Ce bi ti cas in trud jokanja preusmeril v kaj bolj produktivnega bi verjetno lahko zasluzil dovolj za lep kos kazni. In
vem da kao nisi bil ti tisti ki je prekrsil zakon ampak takim praviljicam ne verjamem 5%.
BigWhale ::
Bemtis polovicarje!
Gres se eno 'akcijo' pa se zraven spravljas k lacen srat! Ce bi se sel konkretno akcijo, bi zdaj te tvoje stevilke, ki si jih SAM vnaprej pripravil in si naredil izracun, predstavljal na POP TVju in na presernovem trgu.
Ne pa tkole eno forumsko trapanje.
"Zdej grem u akcijo!!!"
"A mi lahk en pove cene?"
Okapi ::
Atubbuta, predlagam, da si kupiš še en 20 l kanister, in vsakokrat, ko greš tankat čez mejo, še njega napolniš, potem pa bencin tu prodaš kolegom in sorodnikom, ki podpirajo tvojo akcijo. Pa ko boš tankal, še šteko cigaret kupi in flašo Vecchie. Če ne kadiš in/ali piješ alkohola, to prodaš tukajšnjim simpatizerjem. Boste prej maščevali krivično kazen.
O.
O.
root987 ::
Ja, vem, vsi ki delate na policiji ali pa notranjem ministrstvu ali pa na sodišču se mi skušate neki kao "režat". V resnici pa je kar dosti ljudi tukaj na moji strani. Vem pa to, da ste se tisti s policije tuki vsi zbudili, ostali pa ne. Vsak se poskuša ven vadit, amak tuki to ne bo šlo.
Delamo na policiji?
Hihi
Pa še enkrat; SPLOH NE ZAGOVARJAM KRŠENJA ZAKONOV! Ne zagovarjam pa tudi krivične LOPOVŠČINE. Sankcije morajo biti PRAVIČNE in ZMERNE!
Pravične že, zmerne pa toliko, da si jih ne boš upal izvajat. Oziroma, če jo boš, da se magar zmeniš za eno leto obročnega odplačevanja (z obrestmi, se razume!), da ti neb glih otroc bosi hodil naokrog.
Sam če pa vmes še enkrat ponoviš hujšo kršitev, ti pa zarad mene lahko počas že avto vzamejo.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Sam če pa vmes še enkrat ponoviš hujšo kršitev, ti pa zarad mene lahko počas že avto vzamejo.
Ne se zaj....! Ne govorimo o hujši kršitvi. Govorimo o prezgodnjem povečanju hitrosti na dovoljeno hitrost!
Vi kar kasirajte, veliko je ovc, ki vam bodo plačevale.
Resni kršitelji bodo pa itak ostali še naprej nesankcionirani. Ker je sistem naravnan na inkasantstvo, in ne na ustvarjanje splošne varnosti.
Pa tukaj ni to prava tema. Odprta je druga za to.
Senitel ::
Ne se zaj....! Ne govorimo o hujši kršitvi. Govorimo o prezgodnjem povečanju hitrosti na dovoljeno hitrost!
Kakšna pa je definicija "prezgodnjega povečevanja hitrosti na dovoljeno hitrost"? V vsakem trenutku imaš samo eno dovoljeno hitrost. Torej do znaka za konec naselja je 50km/h, po znaku za konec naselja je 90km/h.
Po tvoje lahko čez manjša naselja kjer imaš od table za začetek in konec nasleja recimo kakšne 200m ali manj brez slabe vesti prevoziš z 90km/h right?
Ko si tak car si zračunaj še koliko si pri tem "prezgodnjem povečanju hitrosti na dovoljeno hitrost" pridobil na času! Če bi zaradi tega prekrška vozil 100m dlje z 90km/h bi profitiral celih 9 sekund.
Torej za ~9 sekund se ti je zdelo povsem vredno naredit prekršek za 1000€.
KaiV6 ::
atubbuta:
Saj je pravicna sankicja, za vse vecne case si jo bos zapomnil, oz vsaj do vsote 5000€.
BigWhale ... to so tisti, ki akcijo "Nic nas ne more presenetiti" odpovejo zaradi dezja :)
Saj je pravicna sankicja, za vse vecne case si jo bos zapomnil, oz vsaj do vsote 5000€.
BigWhale ... to so tisti, ki akcijo "Nic nas ne more presenetiti" odpovejo zaradi dezja :)
<insert>podpis.html</insert>
andromedar ::
@atubbuta
Glej, če si bil trezen takrat za volanom, potem si se najbrž jasno zavedal tega da prehitro voziš - na napačni strani table za naselje. In če si se tega zavedal in si to vseeno naredil, potem imaš najbrž jurja evrov viška, ki si ga pripravljen poklonit državi. Ne vem in ne razumem kje je tukaj krivica. Razen če se zgovarjaš na neprištevnost.
Saj ne rečem, da se jaz vedno in povsod držim predpisov, ampak če ga zavestno kršim, sem pripravljen plačat kazen. Ne bom se pol jokal na forumu in iskal ostalih, ki se je zgodila podobna "krivica". Zresni se, odrasti in prevzami posledice svojih dejanj na svoja ramena.
In ne, ne delam na Policiji, MNZ ali katerikoli drugi javni službi. Pa ne poznam nikogar, ki ne bi plačeval davkov - tako da pošteni državljani (po tvoji definiciji) najbrž nismo tako redki.
Glej, če si bil trezen takrat za volanom, potem si se najbrž jasno zavedal tega da prehitro voziš - na napačni strani table za naselje. In če si se tega zavedal in si to vseeno naredil, potem imaš najbrž jurja evrov viška, ki si ga pripravljen poklonit državi. Ne vem in ne razumem kje je tukaj krivica. Razen če se zgovarjaš na neprištevnost.
Saj ne rečem, da se jaz vedno in povsod držim predpisov, ampak če ga zavestno kršim, sem pripravljen plačat kazen. Ne bom se pol jokal na forumu in iskal ostalih, ki se je zgodila podobna "krivica". Zresni se, odrasti in prevzami posledice svojih dejanj na svoja ramena.
In ne, ne delam na Policiji, MNZ ali katerikoli drugi javni službi. Pa ne poznam nikogar, ki ne bi plačeval davkov - tako da pošteni državljani (po tvoji definiciji) najbrž nismo tako redki.
Eh?
1. - nisem jaz vozil, vem pa, da oseba, ki je vozila je izredno uvideven voznik.
2. - jaz se praviloma držim omejitev ža kar nekaj let.
3. - ne morem pomagat, če sm "čudak" in za razliko vem, kaj počnem.
4. - v tej temi ni debata o prekrških, čeprav sem ga na samem začetku omenil.
PrimozR ::
1. - nisem jaz vozil, vem pa, da oseba, ki je vozila je izredno uvideven voznik.
1. očitno ni, kazen za 1000 € pravi drugače.
2. praviloma. Torej jih kršiš, in veš za to?
3. si prepričan da veš?
4. o namenu teme pa ne bi :D
1. očitno ni, kazen za 1000 € pravi drugače.
2. praviloma. Torej jih kršiš, in veš za to?
3. si prepričan da veš?
4. o namenu teme pa ne bi :D
1. Vsi vemo, da občasno kršenje predpisov in obzirna vožnja nima nobene povezave. A nas imaš za res tako neumne?
2. Ja redko. Npr 150km/h na avtocesti, ko voda gori. Letos je bilo to 1x, predzadnje pa pred tremi leti.
3. Vem.
4. Avto mi z italjanskim gorivom resnično malo pokuri. 4,2 l/100 km. :cool
BigWhale ::
4. Avto mi z italjanskim gorivom resnično malo pokuri. 4,2 l/100 km. :cool
Ce je to osem litrov manj kot sicer potem se ti dejansko splaca! Do prve italijanske pumpe imas kakih 200km mar ne?
:>
Okoli 80 km je iz Ljubljane (v obe smeri 160). Če greš iz ljubljane, se dejansko ne splača. V kolikor pa imaš že pot v Gorico, je pa to stvar 5 km.
Zdaj je pa popolnoma odvisno koliko si zagret za stvar. Prvič me je zelo srbelo in sem šel kar iz Logatca (pa še novo cesto sm si ogledal). V nadalnje bom pa točil v tujini le takrat, ko bom blizu meje.
Zdaj je pa popolnoma odvisno koliko si zagret za stvar. Prvič me je zelo srbelo in sem šel kar iz Logatca (pa še novo cesto sm si ogledal). V nadalnje bom pa točil v tujini le takrat, ko bom blizu meje.
PrimozR ::
OMG! Iz Ljubljane hodiš tankat v Italijo??
Sicer pa kazen je kazen. 90 km/h v naselju je 90 km/h v naselju. Če te dobijo tistikrat enkrat v življenju, ko boš kršil omejitev, jebiga, zakaj si jo pa ravno takrat?
Sicer pa kazen je kazen. 90 km/h v naselju je 90 km/h v naselju. Če te dobijo tistikrat enkrat v življenju, ko boš kršil omejitev, jebiga, zakaj si jo pa ravno takrat?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Premik krajevne table (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13316 (11659) | BigWhale |
» | Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 55650 (44856) | Oki |
» | Referendum o kaznih za prometne prekrške (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 159136 (150380) | BlueRunner |
⊘ | Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 81666 (74366) | Gandalfar |
» | perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 89380 (62133) | BlueRunner |