Forum » Loža » perverzna lopovščina (1000 eur)
perverzna lopovščina (1000 eur)
jype ::
Ja noro. Kolk lestev na minuto ti pa pade pred avto?
Če se zgodi izredna situacija pač upočasniš in naprej voziš zbrano. Mimogrede, ne znam si predstavljat kako lahko na ljubljanski zahodni obvoznici ne veš koliko je trenutna omejitev hitrosti - v vozlih je 80, sicer pa 130, tam kjer je cesta "modra" pa pač 100.
Če se zgodi izredna situacija pač upočasniš in naprej voziš zbrano. Mimogrede, ne znam si predstavljat kako lahko na ljubljanski zahodni obvoznici ne veš koliko je trenutna omejitev hitrosti - v vozlih je 80, sicer pa 130, tam kjer je cesta "modra" pa pač 100.
atubbuta ::
Pa saj ta ista lestev bi lahko padla tudi kje drugje dol s kombija.
In saj ni nujno, da je to lestev. Dovolj je že, da začne nekdo spredaj zavijat na bankine ali sosednji pas.
Nekateri dogodki pač zahtevajo na cesti 100% pozornost.
In saj ni nujno, da je to lestev. Dovolj je že, da začne nekdo spredaj zavijat na bankine ali sosednji pas.
Nekateri dogodki pač zahtevajo na cesti 100% pozornost.
:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: atubbuta ()
e-marko ::
Še malo pa bodo samokolnice začele leteti po zraku ali kaj? ;)
Se pa strinjam, da je 1000eur malo velik zalogaj, sploh glede na standard pri nas in v sosednji npr. Avstriji. Pa so menda tam kazni manj divje. Vsaj kolikor sem uspel zadnjič pogledati neko primerjavo v enem časopisu. Če se motim pa me popravite.
Tudi manjša kazen zaleže. Imam eno slikico doma izpred kar nekaj let (64km/h v naselju, sicer nobene hiše tam okoli ampak ok...) in tistih 14k sit se še sedaj spomnim. Če bi bilo 200k sit bi si enako zapomnil, le finančno bi me precej bolj obubožalo.
LP
Se pa strinjam, da je 1000eur malo velik zalogaj, sploh glede na standard pri nas in v sosednji npr. Avstriji. Pa so menda tam kazni manj divje. Vsaj kolikor sem uspel zadnjič pogledati neko primerjavo v enem časopisu. Če se motim pa me popravite.
Tudi manjša kazen zaleže. Imam eno slikico doma izpred kar nekaj let (64km/h v naselju, sicer nobene hiše tam okoli ampak ok...) in tistih 14k sit se še sedaj spomnim. Če bi bilo 200k sit bi si enako zapomnil, le finančno bi me precej bolj obubožalo.
LP
...somebody, somewhere...
energetik ::
Še večja bedarija pa je, da teh 1000€ za ene predstavlja hud zalogaj, za druge pa dobesedno drobiž. In ti ta drugi bodo kršili predpise še naprej. Sem bolj za to, da se kazni znižajo in poviša št. kazenskih točk/prekršek. Hkrati pa, če te dobijo brez izpita vozit, npr. 1 teden zapora (brez kakšnih težkih sodnih postopkov). To bi pa streznilo tudi bogataške frajerčke.
e-marko in energetik; točno tako. Edino to, da če pozabiš dokument doma, še ne pomeni, da si zaslužiš teden dni zapora.
Beli_Zajcek ::
Če bi bil sam tisti, ki se take akcije nebi šel, bi po tvojem mnenju bil ne le neumen temveč celo kak izdajalec. Probaj razmišljati malo manj absolutniško, togo, samo po sebi umevno. Raje razmišljaj bolj fleksibilno.
Oh verjami mi, da sem v tem primeru ti dal v mislih veliko placa, kot je le možno. Ampak na koncu pa nikakor ne mislim, da si izdajalec (kar počneš ni izdaja), ostajam pa pri mnenju, da si neumen. Greš se neko nepokorščino, ampak plačal boš vse davke in vse trošarine. Samo nekaj teh davkov in trošarin boš plačal sosednji državi. Uau, pa potem obelodaniš to na spletu, da bodo ja vsi videli kako boš "zajebal" državo. Vsem nam, ki bomo še naprej tankali v Sloveniji se nam trga srce ob misli na 5000€, ki jih boš odnesel v sosednjo državo. Pravi kerlc si, res jim boš pokazal barabam policajskim. Kaj se pa to pravi, da te ogulijo za 1000€, kjer po tvojem mnenju brez problema voziš 90. Glej, če bi bil pameten bi lahko teh 5000€ prinesel notri na več načinov. Med drugim je tudi menjava avta za dizlaša in tankanje kurilca. To bi bila čisto zaresna lopovščina. Ampak ne. Ti se greš "nepokorščino", ki ti bo vzela ogromno časa in pa v bistu sploh nisi nepokoren, ker *drumroll* plačaš cesarju vse kar je cesarjevega (samo drugemu cesarju).
Debata je o tem, da so se je sistem kaznovanja izrodil in da ne gre več za pravične kazni, temveč za sistemsko krajo denarja. Razumem, da ga primanjkuje, ampak potrebno bi bilo poiskati vsaj malo bolj pravične vire sredstev.Saj ti je Okapi že lepo predlagal, da namesto, da rabiš veliko časa za pot do Italije in posledično tankanje tam, pišeš županu, komandirju policije, poslancem. Poskušaš nekaj koristnega narediti v tej smeri, če te toliko moti. Meni se zdi, da ti je dal genialen predlog. V najboljšem primeru boš celo res dosegel spremembo sedanjega sistema. Tuljenje in jokanje po forumih je redko komu pomagalo. Na začetku mi je bilo še žal ko sem prebral, da boš moral 1000€ plačat, potem sem pa začel brat kaj pišeš. Kot neki užaljen froc, buhuhu dobili so me zdaj bodo oni plačali. Newsflash: Policaji, ki so te oglobili sploh ne vejo kako gospodarsko škodo so s svojim dejanjem naredili Sloveniji, ker najbrž tega foruma ne berejo. Prav tako ne ve za to škodo DURS, ki bo prejel teh 1000€.
Senitel ::
V primeru, ko gre za namensko polnenje proračuna NIČ.
V primeru, ko gre za resen prekršek pa odvisno od prekrška. 1000 eur kazni bi bilo utemeljeno šele, ko bi resno ogrožal varnost na cesti. Pa prosim dovolj z demagogijo, da je oseba, ki so jo ujeli kogarkoli ogrožala. Prosim ne imejte ljudi za bedake!
Še enkrat: Torej vožnja 40km/h nad omejitvijo hitrosti ni resen prekršek? Kaj je potem resen prekršek? Vožnja 100km/h nad omejitvijo (v naselju)?
Ni problem, da ima kdo ljudi za bedake. Problem je, da ljudje SMO bedaki!
Se strinjam kazen 1000€ je lahko velik zalogaj. Je bilo že tudi ogromno debat kako višanje kazni ne zvišuje prometne varnosti na daljše obdobje kot kakšen mesec. Se lahko spraviš z vso svojo žlahto in kolegi zasipat svoje predstavnike v parlamentu z vprašanji na to temo...
Gotovo bi bilo bolj učinkovito takega kršitelja strpat za en teden na hladno. Ampak to se ne bo zgodilo, ker so zapori tako ali tako prepolni.
Gotovo bi tudi bilo bolj učinkovito, če bi tega tvojega znanca (in vse ostale prometne prestopnike) na eni poti recimo v sklužbo ustavili in sprocesirali 5x s kaznijo 100€ vsakič namesto 1x za 1000€. Ampak tudi to se ne bo zgodilo, ker imajo policaji pač preveč dela z nevem čem drugim oziroma jih je premalo. Pa čeprav bi mimo Trzina komot v enem dnevu nabrali letno bruto plačo za kar lepo število policistov.
Kako fer bo pa po tvoje to, da se bo alkoholiziranim povzročiteljem nesreč izstavljalo račune za vse zdravstvene stroške? Isto se lahko naredi tudi za "neprilagojeno hitrost." Pač lahko boš dirkal 90km/h čez naselje, če se boš pa zabil v kakšnega drugega voznika boš pa instant pokasiral par 10k€ "kazni."
Tako je pač tvoj kolega samo "zadel na lotu"... Ker so policaji preleni, da bi "zadel na lotu" 3x na dan...
Beli Zajček, saj po svoje imaš prav. Ampak še bolj kot vožnja do Gorice je škoda vsega mojega časa, ki ga porabim za forum. Kupovanje goriva v tudini mi je pa pač zabavno in v tem uživam. Kakih stvari se preprosto ne da razumet in so nelogične. Edino žalitev bi se pa res lahko vzdržal.
Ideja od Okapija je odlična.
Ideja od Okapija je odlična.
Zgodovina sprememb…
atubbuta>Beli Zajček, saj po svoje imaš prav. Ampak še bolj kot vožnja do Gorice je škoda vsega mojega časa, ki ga porabim za forum. Kupovanje goriva v tudini mi je pa pač zabavno in v tem uživam. Kakih stvari se preprosto ne da razumet in so nelogične. Edino žalitev bi se pa res lahko vzdržal.
Ja sem razmišljal kako ostro naj napišem, pa sem sklenil, da je ta ton pravšnji, ker preprosto po 13 straneh te teme in celemu kupu pametnih predlogov še vedno vztrajaš pri svojem. Dejstvo je, da si vozil 40km/uro prehitro. Celo satelitsko ste šli z nekaterimi tukaj gledat odsek kjer se je to zgodilo, pa žal niso pogruntali nič kar bi zmanjšalo težo tvojega dejanja. Moje mnenje o tebi trenutno ni bleščeče, zato sem sklenil da ga ne bom zavijal v vato. Še vedno se mi zdi neumno zaradi razlogov, ki si jih navedel iti tankati v Italijo in še vedno sem mnenja, da tako ravnaš iz užaljenosti. Malce počakaj, da se čustva umirijo pa še enkrat premisli, kaj se splača. Zdajle mogoče preveč boli misel na 1000€, ampak zakaj bi metal še dodaten denar in čas za tankanje v Italiji. Škodiš samo sebi, policaji in DURS sploh ne vedno več zate. Policajem si bil samo 20 minut v 8 urnem delovnem času, DURSU boš bil pa še manj, ker imajo te zadeve poštimane preko računalnikov.
Čustva so tu z nekim namenom in prav je, da se jih upošteva. Tisti, ki pa čustva potlačijo vedno znova, pa raka fašejo.
Trenutno ostajam zvest svojemu zdravju. :)
Ko pa že govorimo o čustvih, mi ni jasno, kako to, da ste vi tako zavzeti v tej temi. Kakor, da bi vas ta kazen tudi prizadela. Zelo ste aktivni, kakor da se vse skupaj tangira zelo neposredno. Kakor, da želite nekoga oz. nekaj re?evati. Zanimivo je to.
Trenutno ostajam zvest svojemu zdravju. :)
Ko pa že govorimo o čustvih, mi ni jasno, kako to, da ste vi tako zavzeti v tej temi. Kakor, da bi vas ta kazen tudi prizadela. Zelo ste aktivni, kakor da se vse skupaj tangira zelo neposredno. Kakor, da želite nekoga oz. nekaj re?evati. Zanimivo je to.
Zgodovina sprememb…
MrBrdo ::
Joj nehajte jokat glede kazni, pa drugič upoštevajte omejitve, če vam je toliko škoda denarja. Kazen je treba odgovorno sprejet in se z njo sprijaznit. Omejitve so nekod res neumne, ampak nimamo kaj - dokler bojo jih bo treba upoštevat, ali pač tvegat kazen... Odločitev je pa pri vsakem posamezniku. Če "potegneš" 50m pred koncem omejitve pa res nič ne prišparaš, totalna bedarija.
MrBrdo
Velja. Ti boš plačal kazen, ko jo boš dobil in boš tiho. Jaz imam pa svobodo izražanja na tem forumu.
MrBrdo ::
Jaz sem imel ravno en mesec nazaj kazen 1000 EUR in prepoved vožnje ter odvzem izpita. Pogledal sem če obstaja kakšna luknja, je nisem našel in sem pač plačal. Če pa ne bi bil kriv bi se seveda pritožil. Mislim pa da je očitno iz opisa v prvem postu da ni dvoma o krivdi tega človeka. Ko enkrat narediš prekršek je potem jokat po raznih forumih prepozno.
MrBrdo
Zdi se mi zelo neumno od tebe, če se pustiš. Razen, če se ti zdi, da je kazen pravična. V slednjem primeru je pač tvoja dolžnost, da jo plačaš brez dodatnih besed. Moj dedek se je enkrat še zahvalil zraven, ko je spregledal znak za prepoved vožnje za vsa vozila, saj je bil prelaz zasnežen in so mu s tem, ko so ga dobili lahko da rešili življenje. Ampak niso le pokasirali, temveč ga budno spremljali do varnega dela ceste. Bilo je v Avstriji. Kaj takega se pri naz težko zgodi. Ampak verjamem v napredek, pri nas počasi, včasih celo v kontra. Upam, da pa sčasoma vseeno bo kaj bolje.
Okapi ::
Ko smo že pri dogodivščinah. Pred leti sem v živo videl, ko sta dva italijanska policaja na avtocesti morda rešila več kot eno življenje (in pri tem tvegala svoje).
Nekdo je na avtocesto zapeljal v napačno smer in potem v paniki obstal na prehitevalnem pasu, mimo so pa švigali avti. Po naključju je prav takrat mimo pripeljal policijski avto z dvema policajema. Ustavila sta na odstavnem pasu, en policaj je sto na uro tekel nazaj opozarjat voznike na nevarnost, drugi se je pa usedel v oni avto in ga na hitro obrnil sredi ceste. (Jaz sem pa to gledal z druge strani avtoceste, kjer sem kršil pravila s tem, da sem štopal:-)
Kakšno kazen je plačal možakar, ne vem, meni je policaj samo pomahal čez cesto, naj se spakiram stran.
O.
Nekdo je na avtocesto zapeljal v napačno smer in potem v paniki obstal na prehitevalnem pasu, mimo so pa švigali avti. Po naključju je prav takrat mimo pripeljal policijski avto z dvema policajema. Ustavila sta na odstavnem pasu, en policaj je sto na uro tekel nazaj opozarjat voznike na nevarnost, drugi se je pa usedel v oni avto in ga na hitro obrnil sredi ceste. (Jaz sem pa to gledal z druge strani avtoceste, kjer sem kršil pravila s tem, da sem štopal:-)
Kakšno kazen je plačal možakar, ne vem, meni je policaj samo pomahal čez cesto, naj se spakiram stran.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Utk ::
V bistvu nikjer ne pise kako zgleda. Morda v kakem pravilniku. Edino kar velja je prometni znak, ki cesto kategorizira in pa znak za omejitev hitrosti. Kaksna je pa omejitev tam, pa ne vem. Jaz pri nas se nisem videl ceste rezervirane za motorna vozila na kateri bi bila dovoljena hitrost 100km/h in bi cesta bila navadna dvopasovnica.
Ce kje je taksna cesta potem je to zgolj izjema, kot pa pravilo.
Če ne veš koliko je tam omejitev, vrni vozniško na prvo upravno enoto, hvala.
Takšna cesta je bila še pred par leti nazaj od Ljubljane do Zagreba, to je četrt slovenskega križa in to ni neka izjema, ampak pravilo.
Pa proti Štajerski in Gorenjski je tudi bla, če se ne motim, dokler ni bla avtocesta do konca zgrajena in je šel promet samo po polovici. Okoli Trebnjega je še danes ostanek. Dva pasova, navadna cesta, modra tabla in 100 omejitev. Si že vrnil vozniško?
Zdi se mi zelo neumno od tebe, če se pustiš. Razen, če se ti zdi, da je kazen pravična. V slednjem primeru je pač tvoja dolžnost, da jo plačaš brez dodatnih besed. Moj dedek se je enkrat še zahvalil zraven, ko je spregledal znak za prepoved vožnje za vsa vozila, saj je bil prelaz zasnežen in so mu s tem, ko so ga dobili lahko da rešili življenje. Ampak niso le pokasirali, temveč ga budno spremljali do varnega dela ceste. Bilo je v Avstriji. Kaj takega se pri naz težko zgodi. Ampak verjamem v napredek, pri nas počasi, včasih celo v kontra. Upam, da pa sčasoma vseeno bo kaj bolje.
Pa saj se ti je identično zgodilo pri nas. Samo ti pa res ničesar ne dojameš. S tem, da so te policaji dobili voziti 90 kjer je dovoljeno 50 in te ustavili ter oglobili, so morebiti rešili nekomu, ki bi ga ti zbil, življenje. Mogoče so te rešili pred samim sabo, ker bi se zaradi prevelike hitrosti lahko kam zabil (lahko bi ti pes pritekel na cesto pa bi se mu poskušal izogniti). Identična zadeva kot s tvojim dedkom (kljub zasneženemu prelazu je obstajala samo možnost, da se kaj hudega zgodi, tako kot pri vožnji 90 skozi naselje), samo kaj ko tega očitno nisi sposoben videti. Že drugič sem ti pokazal, da si sam sebi nasprotuješ v svojih izjavah.
;-) ::
Zakaj je pri nas tako? Zato ker ima vsaka policijska postaja norme.
Vsakemu policaju je rečeno na mesec moraš odvzet naprimer:
-3vozniška
-7pasov
-10 dobit na radar
Samo zaradi tega je delo policistov tako kot je. Če pa se kdo ne strinja da ni "neuradnih" norm pri policiji pa je bedak, ker sem govoril z tremi policaji prometniki iz različnih postaj in imajo točno število vozniških itd. ki jih morajo odvzet na leto. Če ne izpolnijo norme se morajo zagovarjat.
-3vozniška
-7pasov
-10 dobit na radar
Samo zaradi tega je delo policistov tako kot je. Če pa se kdo ne strinja da ni "neuradnih" norm pri policiji pa je bedak, ker sem govoril z tremi policaji prometniki iz različnih postaj in imajo točno število vozniških itd. ki jih morajo odvzet na leto. Če ne izpolnijo norme se morajo zagovarjat.
darkolord ::
...
-7pasov
Upam, da pasov ne odvzemajo!
Aston_11 ::
Ja, enih 12 strani sem zamudil, pa vendar: avtor teme ima prav v tem, ko vidi, da nekaj ne štima, narobe pa ima v tem, da je izbral nepravi način, ki nobenega ne boli, je pa vsem smešen za past po tleh. Beri: neučinkovit.
Zdej, imamo neke borce proti prekrškom, kar je fajn. Neko društvo, ki ima tudi spletno stran in še nekaj drugih nategunov, ki obljubljajo vse mogoče, dejansko pa so nateguni erste klasse. Ni najbolj fajn, da so glupi kot tema in da so tam zato, da nategujejo folk in jemljejo tone EUROV.
Vsak v tej državi, ki faše prekršek, pa je neenakopravno obravnavan, to pa je, kot vemo, razlog za ustavno pritožbo. Ne more nek bogataški pisun, ki mu dnar tlačijo v ritno luknjo, plačati 500 EUR, ko mu ostane še milijon ali pa dva, da se goni v pm, nekdo, ki zasluži tja okrog jurja ali manj pa prav tako 500 EUR in mu ne ostane niti za kruh.
Torej, moj korak bo, ko me ustavijo, v tej smeri. Sicer so me v zadnjih 17 letih nekajkrat ustavili, dvakrat so me tudi oglobili. Približno po inverzno enaki neumnosti kot avtorja te teme. Jaz sem ga gonil pred naseljem cca 65, v naselju pa jasno nisem zmanjšal. Sedaj čakam na kakšno slikco z radarjev, ker jih je že kar polno ob cesti in te prej ali slej slika. Potem pa gas - vsa pravna sredstva. Policaja itak težko vidiš.
Sicer bi lahko isto naredil tudi za Jankoviča, ki mi je na avto pustil listek za parkiranje za 40 EUR. Tudi tega postopka bo enkrat konec, ker sem vložil zahtevo za sodno varstvo (itak bom zgubil). Z odločbo sodišča bodo izčrpana pravna sredstva, kar bi bila lahko podlaga za ustavno sodišče - če bodo tako ustavno pritožbo vzeli naprej jasno.
Zdej, imamo neke borce proti prekrškom, kar je fajn. Neko društvo, ki ima tudi spletno stran in še nekaj drugih nategunov, ki obljubljajo vse mogoče, dejansko pa so nateguni erste klasse. Ni najbolj fajn, da so glupi kot tema in da so tam zato, da nategujejo folk in jemljejo tone EUROV.
Vsak v tej državi, ki faše prekršek, pa je neenakopravno obravnavan, to pa je, kot vemo, razlog za ustavno pritožbo. Ne more nek bogataški pisun, ki mu dnar tlačijo v ritno luknjo, plačati 500 EUR, ko mu ostane še milijon ali pa dva, da se goni v pm, nekdo, ki zasluži tja okrog jurja ali manj pa prav tako 500 EUR in mu ne ostane niti za kruh.
Torej, moj korak bo, ko me ustavijo, v tej smeri. Sicer so me v zadnjih 17 letih nekajkrat ustavili, dvakrat so me tudi oglobili. Približno po inverzno enaki neumnosti kot avtorja te teme. Jaz sem ga gonil pred naseljem cca 65, v naselju pa jasno nisem zmanjšal. Sedaj čakam na kakšno slikco z radarjev, ker jih je že kar polno ob cesti in te prej ali slej slika. Potem pa gas - vsa pravna sredstva. Policaja itak težko vidiš.
Sicer bi lahko isto naredil tudi za Jankoviča, ki mi je na avto pustil listek za parkiranje za 40 EUR. Tudi tega postopka bo enkrat konec, ker sem vložil zahtevo za sodno varstvo (itak bom zgubil). Z odločbo sodišča bodo izčrpana pravna sredstva, kar bi bila lahko podlaga za ustavno sodišče - če bodo tako ustavno pritožbo vzeli naprej jasno.
S tem se povsem strinjam - struktura in višina kazni se tudi meni ne zdi ustrezna, prav tako jasno razumem pomislek recipročnosti pri denarnih kaznih.
Pa vendar avtor teme nima prav v tem, da pravi, da je kazen nepravična. Ni. Če je naredil neumnost, je kazen pravična. Kazen bi bila nepravična, če bi ga doletela, ne da bi storil očitano dejanje.
Pa vendar avtor teme nima prav v tem, da pravi, da je kazen nepravična. Ni. Če je naredil neumnost, je kazen pravična. Kazen bi bila nepravična, če bi ga doletela, ne da bi storil očitano dejanje.
Pa saj se ti je identično zgodilo pri nas. Samo ti pa res ničesar ne dojameš. S tem, da so te policaji dobili voziti 90 kjer je dovoljeno 50 in te ustavili ter oglobili, so morebiti rešili nekomu, ki bi ga ti zbil, življenje. Mogoče so te rešili pred samim sabo, ker bi se zaradi prevelike hitrosti lahko kam zabil (lahko bi ti pes pritekel na cesto pa bi se mu poskušal izogniti). Identična zadeva kot s tvojim dedkom (kljub zasneženemu prelazu je obstajala samo možnost, da se kaj hudega zgodi, tako kot pri vožnji 90 skozi naselje), samo kaj ko tega očitno nisi sposoben videti. Že drugič sem ti pokazal, da si sam sebi nasprotuješ v svojih izjavah.
Evo, pa prav to, o čemur ti pišeš ne drži. Oseba o kateri pišem v 25. letih od kar ima izpit še ni povzročila prometne nesreče. To pomeni, da je zelo dober in previden voznik. Jaz nisem tako dober voznik, sem bil na samem začetku nekoliko bolj štorast in manj previden. A nobenemu bitju nisem lasu skrivil. No ja,ubogi muci, ki mi je skočila pred avto sem res taco povozil, pa 40 km/h, ki sem jih takrat imel ni pomagalo.
Se sicer strinjam s tabo, da je kaznovalna politika v tej državi zašla v napačno smer, samo tega predloga o diferenciaciji med bogatimi in revnimi pa ne razumem. Oba storita enak prekršek, oba plačata določeno vsoto denarja. Podobno kot če kupita Krpanov hlebec v mercatorju. Za oba ima isto ceno. Je res, da si lahko bogat pisun privošči več hlebcev oz. kazni samo kaj zato? Saj zbirata za hude prekrške tudi kazenske pike, pa če jih bosta nabrala dosti se bosta poslovila od vozniške.
Evo, pa prav to, o čemur ti pišeš ne drži. Oseba o kateri pišem v 25. letih od kar ima izpit še ni povzročila prometne nesreče. To pomeni, da je zelo dober in previden voznik. Jaz nisem tako dober voznik, sem bil na samem začetku nekoliko bolj štorast in manj previden. A nobenemu bitju nisem lasu skrivil. No ja,ubogi muci, ki mi je skočila pred avto sem res taco povozil, pa 40 km/h, ki sem jih takrat imel ni pomagalo.
Mi lahko poveš kje v tem kar sem napisal zgoraj je relevantno, da tvoj dedek še ni povzročil prometne nesreče? Vse kar sem rekel je, da tudi naši in ne samo avstrijski policaji s kaznimi preprečujejo morebitne nesreče. Tvojega dedka so v Avstriji dobili v prekršku, ki bi ga lahko stal življenja (samo možnost je obstajala ni nujno, da bi ga res izgubil). Prav tako so tebe v Sloveniji dobili v prekršku, ki bi lahko koga drugega stal življenje, lahko pa celo tebe. Podal sem hipotetična primera kako bi se to lahko zgodilo pri vožnji 90, kjer je dovoljeno 50. Kar sem trdil je, da v obeh primerih policaji umirjajo promet in tako potencialno rešijo življenja. To počnejo tako avstrijski (ampak ti avstrijski policaji so pa res tolk boljši od naših samo zato, ker so avstrijski) kot slovenski. Še enkrat poudarim, lahko se 1000 voziš 150 skozi naselje pa ne bo nobenemu nič, 1001-ič pa pride nesreča. Zato so policaji, da zagotovijo upoštevanje omejitev in zmanjšajo možnost nesreče.
Če se je tvoj dedek zahvalil policajem, potem lahko storiš to tudi ti. Kaj pa veš, mogoče bi zgazil otroka, potem bi se pa celo življenje sekiral. Tako so pa te ustavili in ti sploh ne dali šanse zgaziti froceka.
Aston11, take rabimo. Moralno te podpiram 100%. Všeč mi je, ko nekdo uporabi metodo, ki je učinkovoitejša od moje. Za razliko od tistih, ki se znajo samo neki razburjat v prazno.
jype, prepričan sem, da če bi predmetna oseba dobila npr. 50 ali pa 150 eur. kazni, tega niti omenil nebi (v kolikor bi v doglednem času seveda uredili predmetni priključek).
jype, prepričan sem, da če bi predmetna oseba dobila npr. 50 ali pa 150 eur. kazni, tega niti omenil nebi (v kolikor bi v doglednem času seveda uredili predmetni priključek).
Hvala in nasvidenje, gospod policist! Mile grazie, signor policioto! Tot ziehn!
Dober državljan še isti dan, ko je storil prekršek, plača globo! Ne polovičko, ampak globo x2. Država rabi denar!
Slovenskih policajev je premalo. Rabili bi jih x2.
Slovenske ceste so zanič. Vsaj večinoma. Ene so celo obupne. Rabili bi nove. Po Rebrnicah navzdol ali navzgor garant uničiš avto.
Nekateri so obupni vozniki. Predvsem ženske so pravi projektili. Občutek je, da se sploh ne zavedajo, da vozijo. Kar neka čustva jih oblivajo. Avto jim je falus.
Da povzamem: dedek je vedel, kako se obnašati, prav tako tudi policiji. Ni pa razloga, da se danes ne bi kljub slabim cestam, obupnim voznicam, preobremenjenim policajem obnašali slabše, kot se je dedek. Važno je, da se človek ne obnaša kot budalo, kljub razlogom v okolici, ki bi takšno obnašanje celo opravičevali ne pa tudi opravičili.
Da nadaljujem: vse se začne in konča pri temeljnih pravilih obnašanja (bontona) torej.
Dober državljan še isti dan, ko je storil prekršek, plača globo! Ne polovičko, ampak globo x2. Država rabi denar!
Slovenskih policajev je premalo. Rabili bi jih x2.
Slovenske ceste so zanič. Vsaj večinoma. Ene so celo obupne. Rabili bi nove. Po Rebrnicah navzdol ali navzgor garant uničiš avto.
Nekateri so obupni vozniki. Predvsem ženske so pravi projektili. Občutek je, da se sploh ne zavedajo, da vozijo. Kar neka čustva jih oblivajo. Avto jim je falus.
Da povzamem: dedek je vedel, kako se obnašati, prav tako tudi policiji. Ni pa razloga, da se danes ne bi kljub slabim cestam, obupnim voznicam, preobremenjenim policajem obnašali slabše, kot se je dedek. Važno je, da se človek ne obnaša kot budalo, kljub razlogom v okolici, ki bi takšno obnašanje celo opravičevali ne pa tudi opravičili.
Da nadaljujem: vse se začne in konča pri temeljnih pravilih obnašanja (bontona) torej.
Beli zajček ja, če verjameš v pravljice. V glavnem je to tudi namen kaznovanja previsokih hitrosti, ki se pa je pri nas nekako izrodil. Ni več namen varnost, ampak zaslužek. V tej temi dokazano na začetnih straneh; če se ti da čitat.
Beli zajček ja, če verjameš v pravljice. V glavnem je to tudi namen kaznovanja previsokih hitrosti, ki se pa je pri nas nekako izrodil. Ni več namen varnost, ampak zaslužek. V tej temi dokazano na začetnih straneh; če se ti da čitat.
Se pravi, če te prav razumem (kar je težko, ker pogosto menjaš ploščo), je tvoj problem samo v tem, da boš plačal 1000€, ker se je sistem izrodil v neki zaslužkarski sistem. Ne moti te, da si vozil 90 kjer je omejitev 50. Pa tudi nas poskušaš prepričat, da bi dosti lažje plačal to kazen, če bi verjel, da ti naša policija na tak način le poskuša pomagati, saj se včasih zgodi, da spregledaš kak znak (imate take gene v familiji, že dedku se je dogajalo si rekel). Žal te z namenom pomagati in hkrati zaračunati ustavijo samo avstrijski policaji. Naše lopovske barabe te ustavijo samo z namenom zaračunati, nič pomagati in to te seveda moti in prav je tako. Najbolje, da pišeš poslancem, županom, naslednici Hanžka in se potrudiš, da bo tudi naša policija ustavljala tako iz računskih kot pomagalnih razlogov.
P.S. Še vedno nisi pojasnil zakaj si mi odpisal, da dedek ni povzročil nesreče že 25 let, oz. kaj je to dejstvo relevantno na moj prejšnji post.
;-) ::
če bi verjel, da ti naša policija na tak način le poskuša pomagati,
Ne skuša nam pomagati, če bi nam skušali pomagati bi se postavli v center mesta in iskali bedake ki prekoračijo hitrost, tako pa se postavijo 20m pred tablo pred koncem naselja. Zakaj?
Ker gre vsakemu samo da dopolni normo in jo preseže in tako dobi 100€ zraven k svoji mali plači stimulacije, kar mu veliko pomeni.
Ne skuša nam pomagati, če bi nam skušali pomagati bi se postavli v center mesta in iskali bedake ki prekoračijo hitrost, tako pa se postavijo 20m pred tablo pred koncem naselja. Zakaj?
Ker gre vsakemu samo da dopolni normo in jo preseže in tako dobi 100€ zraven k svoji mali plači stimulacije, kar mu veliko pomeni.
Ne me napačno razumet. Tudi jaz nimam nekega visokega mnenja o naši policiji. Samo igram pa po pravilih igre. Preprosto jim ne dam tega zadovoljstva, da me dobijo tam kjer prometna signalizacija dovoljuje nesmiselne omejitve. Ne dam mojega denarja za brezveze. Če bi se mi pa kdaj zgodila podobna situacija, pa ne bi jokal po forumih in kazal s prstom na poredne hudobne policaje z butastimi normami za izpolnit.
atubbuta> jype, prepričan sem, da če bi predmetna oseba dobila npr. 50 ali pa 150 eur. kazni, tega niti omenil nebi
Ja, in naslednjič bi spet peljal prehitro! To ni dovolj dobro.
C_maniak ::
ma sej za njega še 1000€ ni dost, ker še vedno misli, da ni naredil nič narobe. krivi so znaki (oz. pomanjkanje teh), policaji, jumbo plakati ...
P.S. Še vedno nisi pojasnil zakaj si mi odpisal, da dedek ni povzročil nesreče že 25 let, oz. kaj je to dejstvo relevantno na moj prejšnji post.
Ne mešat osebe, ki je tokrat dobila 1000€ kazni in mojega dedka, ki so ga ustavili pred prelazom. Ta dva nista v krvnem sorodstvu in se ne poznata dolgo. Torej oseba, ki je tokrat dobila kazen je uzoren voznik, brez prometnih nesreč. Res je, da ni do potankosti upoštevala omejitev, vozila pa je vedno v razumnih okvirih. Na zelo grd način namreč želite potvoriti resnico in pišete o divjanju. Če jo je radar ujel pred znakom za konec naselja, še ne pomeni da divja. In če je že imela to smolo, bi lahko dobila normalno kazen. Drugo pa je debata, kaj ima sploh radar za počet pred tablo za konec naselja. To vprašanje pa se mi zdi etično sporno. Potem je pa še v igri en neurejen priključek... In vse skupaj se mi zdi nesprejemljivo.
Točno tako je. Dobro si zadel problematiko. Ampak nekateri so ali tako slepi in s spranimi možgani, da tega ne vidijo ali pa tako pokvarjeni, da tega nočejo videti.
Zajček jaz jim dam zadovoljstvo da me dobijo, sam plačal še nisem.
To ni dobra taktika, ker te bodo vlačl po sodnikih in ti potem naprtijo visoke stroške. Če dobiš dobrega odvetnika, te morda lahko na koncu vsega skupaj reši, ampak jaz se s tem ne bi igral, zna biti predrago.
Drugo pa je debata, kaj ima sploh radar za počet pred tablo za konec naselja. To vprašanje pa se mi zdi etično sporno.
a ne sme stat? kje bi pa po tvoje še lahko stal?
Potem je pa še v igri en neurejen priključek... In vse skupaj se mi zdi nesprejemljivo.
zakaj se pa potem tega ne lotevaš? kako boš to rešil s tankanjem v tujini?
atubbuta> jype, prepričan sem, da če bi predmetna oseba dobila npr. 50 ali pa 150 eur. kazni, tega niti omenil nebi
Raziskave pravijo drugače.
TI praviš drugače.
prepričan sem, da če bi predmetna oseba dobila npr. 50 ali pa 150 eur. kazni, tega niti omenil nebi
dzinks63 ::
Drugo pa je debata, kaj ima sploh radar za počet pred tablo za konec naselja.
Samo tole je pa res za debatirat, zakaj sploh imamo zakone in zakaj imamo parlament, mogoče celo zakaj sploh imamo lastno državo? Nekaterim res ni nič jasno, oziroma jim noče biti jasno.
Drugo pa je debata, kaj ima sploh radar za počet pred tablo za konec naselja.
Samo tole je pa res za debatirat, zakaj sploh imamo zakone in zakaj imamo parlament, mogoče celo zakaj sploh imamo lastno državo? Nekaterim res ni nič jasno, oziroma jim noče biti jasno.
Za zaj...vat folk v glavo prav gotovo ne.
Stvar je taka: če imaš dober avto in lepo pelje, ter uživaš v vožnji z njim, rabiš izgovor, da nekam greš zgolj iz razloga, da delaš kilometre. Bejbam to ne bo nikoli jasno, ker so v osnovi glupe. Kaj boljše kot iti nekam daleč tankati iz razloga, ki babam ne bo nikoli razumljiv?
Jaz bi tudi, pa se mi ne da, pa dražji so italijani (menda, vsaj), pa ne da se mi fašistov gledat.
Glede zakonov in parlamenta: taka je demokracija. Možnost pobud je, možnost ustavnih pobud ali pritožb tudi. Kakšno stavko je tudi mogoče organizirati.
Problem je v masi ljudi, ki to dela in v tisti masi, ki to (še) ni pripravljena storiti.
Kot rečeno, avtor teme ima prav, da se buni. Res, da ni prav, da vozi 90 tam kjer je 50, vendar ima svoje razloge in prav je, da jih poskuša predstaviti. Zgolj zato, ker niso vsem všeč, rešitev ni najbolj učinkovita, še ne pomeni, da so razlogi slabi in da ne bo prišel še na kakšno (boljšo) idejo. (Že zato, ker ga vsi praskate.)
Point je:
- glupo je, da policiji ustavljajo tam, kjer ni nihče pretirano ogrožen, in je očitno, da to ne delajo zaradi varnosti temveč zgolj zaradi kršitve (neživljenskega) zakona,
- ni prav, da jih ni tam, kjer bi nekdo z 90 km/h lahko koga ali kaj poškodoval (sredi vasi), ko že vožnja povzroči občutek strahu/ogroženosti pri ljudeh,
- ni prav, da zakonodaja ne omogoča, da se ljudi, ki permanentno ogrožajo, permanentno ne more spraviti s cest.
Zaključek je, da tisti, ki ve, da nekaj ni prav, pa nič ne stori, bleja v prazno luno. Ali naj bo tiho, ali naj pokaže jajca.
Jaz bi tudi, pa se mi ne da, pa dražji so italijani (menda, vsaj), pa ne da se mi fašistov gledat.
Glede zakonov in parlamenta: taka je demokracija. Možnost pobud je, možnost ustavnih pobud ali pritožb tudi. Kakšno stavko je tudi mogoče organizirati.
Problem je v masi ljudi, ki to dela in v tisti masi, ki to (še) ni pripravljena storiti.
Kot rečeno, avtor teme ima prav, da se buni. Res, da ni prav, da vozi 90 tam kjer je 50, vendar ima svoje razloge in prav je, da jih poskuša predstaviti. Zgolj zato, ker niso vsem všeč, rešitev ni najbolj učinkovita, še ne pomeni, da so razlogi slabi in da ne bo prišel še na kakšno (boljšo) idejo. (Že zato, ker ga vsi praskate.)
Point je:
- glupo je, da policiji ustavljajo tam, kjer ni nihče pretirano ogrožen, in je očitno, da to ne delajo zaradi varnosti temveč zgolj zaradi kršitve (neživljenskega) zakona,
- ni prav, da jih ni tam, kjer bi nekdo z 90 km/h lahko koga ali kaj poškodoval (sredi vasi), ko že vožnja povzroči občutek strahu/ogroženosti pri ljudeh,
- ni prav, da zakonodaja ne omogoča, da se ljudi, ki permanentno ogrožajo, permanentno ne more spraviti s cest.
Zaključek je, da tisti, ki ve, da nekaj ni prav, pa nič ne stori, bleja v prazno luno. Ali naj bo tiho, ali naj pokaže jajca.
Raziskave pravijo drugače.
Točno tako kot je rekel dzinks. TI praviš drugače. Raziskave so pokazale, da so manjše vsote in pa pogostejše kazni boljše od večjih vsot in pa redkejših kazni. Samo pogostejše kaznovanje bi pomenilo več policajev na cesti ali pa ogromne investicije v kamere, kar pomeni približevanje Veliki Britaniji. Ne eno ne drugo si trenutno ne moremo privoščiti (pa prihodnost glede tega tudi ni bleščeča). Kaj lahko narediš kot navaden državljan? Hja, vozi po predpisih. Pardon mislil sem rečt: tankaj v sosednjiih državah. It's a sensible thing to do!
Radar pred koncem naselja meri hitrost v naselju. Tam nadzoruje izvrševanje zakona. Ni pa tam zaradi varnosti, ker konec naselja predstavlja tablo (da jo kdo ne ukrade), naselje pa so hiše in ljudje, tam pa radarja ni, pa ne bi bilo krize, če bi bil.
Zheegec ::
Včeraj sem šel tam, kjer se naj bi to zgodilo. Moram reči, da bi te za vožnjo 90 tam kar zbrcal. Ni dovolj pregledno, vidi se da se neka cesta priključuje (je zelo jasno), samo pogled na to cesto je zelo slab. Tokrat pohvale policajem, da dejansko stojijo na mestu, ki je nevarno in kjer prevelika hitrost res lahko povzroči nesrečo - ker ponavadi stojijo na lepo preglednih delih cest in samo kasirajo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Včeraj sem šel tam, kjer se naj bi to zgodilo. Moram reči, da bi te za vožnjo 90 tam kar zbrcal. Ni dovolj pregledno, vidi se da se neka cesta priključuje (je zelo jasno), samo pogled na to cesto je zelo slab. Tokrat pohvale policajem, da dejansko stojijo na mestu, ki je nevarno in kjer prevelika hitrost res lahko povzroči nesrečo - ker ponavadi stojijo na lepo preglednih delih cest in samo kasirajo.
Saj smo že predebatiral, kako je s tem. Ni nobenih varnostnih elementov. In kaj potem sploh počne tabla za konec omejitve tam? Do križišča se pripelješ dobesedno po pokrajni. Še enkrat si poglej. Stransko cesto zakrivajo le nekatera drevesa in še to ne tam, kjer se priključuje. Na priključku je postavljen stop znak (vsaj to), tako da avto preden se priključi, se na vidni točki ustavi. IN navsezadnje, ko je tako nepregleden priključek; kako pa naj nedomačin ve, da je tam sploh priključek, če je nepregleden, kot praviš ti? Daj no!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28535 (20329) | strup121 |
» | Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 56223 (45429) | Oki |
⊘ | Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 82493 (75193) | Gandalfar |
» | Speeding Facts vs Myths (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 14568 (11446) | jype |
» | Prehitra vožnja - ugovor (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 14413 (11943) | Tear_DR0P |