» »

Imate orožje

Imate orožje

««
7 / 17
»»

Avenger ::

BigWhale je izjavil:


Za zombije so pa sablje in macete... Streliva prehitro zmanjka. :> Tudi kaksne ostrostrelske puske pridejo v postev za na dalec.


Ja zmanjka ja, ampak .22 lahko komot nosiš 2000 komadov na hrbtu pa ne boš trpel, z raznimi rezili pa moraš priti zelo blizu, kar je vseeno če te napade en zombi naenkrat, če je pa skupina desetih hkrat recimo, si pa oplel. Z orožjem jih lahko pa z razdalje potapkaš, pa še šprica ti ne. :D

Donfilipo, mislim da se število iskalcev dovoljenj ne spreminja bistveno, če bo kak drastičen porast, bomo o tem gotovo slišali.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Keyser Soze ::

Čaki, sej obstaja en lep manual. Zombie Survival Guide (by Brooks).

V njem je vse lepo obrazloženo, od razlogov za obstanek teh bitij, metod obrambe pred njimi(cons & pros različnih orožij), resničnih dogodkov(napadov) iz celega sveta, ipd.

Priporočam v branje, se je treba pripravit na morebitno invazijo al pa samo naključno srečanje. :D

P.S.: Imam strelno orožje. Raznovrstno. Pravo in CO2 oz. na fedre, dolgocevno in kratkocevno. Je pa res, da je pospravljeno na varnem v trezorski omari. Tako da za samoobrambo ni glih uporabno, pa še mal lesen sem ratal, ker nisem držal zadeve oz. streljal že kar nekaj časa.
OM, F, G!

guest #44 ::

@BW

Seveda se gre case to case...ampak zakon pač predvideva uporabo enakovredne moči. Kaj pa je sorazmerna moč v takem primeru?

Če ga mahneš z leseno palco lahko ga boš nokavtiral, lahko pa tudi ne. Če ga udariš z jekleno palco ga boš ubil. Kaj če ga ustreliš v nogo? Kaj pa če v glavo?

Zakaj bi sodnik bil bolj sposoben razsoditi kot običen forumaš? A ima kako nadnaravno sposobnost zaznavanja pravice? Če se držimo zakonov pol pač je uporaba sorazmerne moči edina varianta. Torej treba nekako preračunat koliko škode se povzroči posiljevalcu napram kolikor škode se je povzročilo tvoji hčerki. Čist literalno gledano, ga bi moral ti nazaj posilit...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Avenger ::

Hahaha, kakšne blodnje. Sodnik bi bil bolj sposoben razsoditi kot običen forumaš zato, ker ima pravno izobrazbo in se s tem poklicno ukvarja. Tale zadnji stavek kaže tvojo zgrešeno logiko, sploh se ne gre za sorazmerno škodo, ampak za sorazmerno SILO oziroma potencial nevarnosti - bistvo silobrana in podobnih je v preprečitvi kaznivega dejanja, ne v prizadejanju enake škode storilcu, torej oko za oko. Če storilec ogroža življenje lahko razpolagaš s sredstvi in silo, ki lahko potencialno ubijejo storilca, a le če ni druge možnosti. Torej če ima nekdo orožje, recimo nož, na vratni žili tvoje žene in grozi da jo bo ubil, ter te poziva, da odložiš pištolo, ga imaš pravico, vsaj po moji logiki, ustrelit, tudi če potem umre, ali tudi če je jasno da bo potem umrl - neposredno je ogrožal življenje tvoje žene, če bi odložil pištolo, svojo ženo in sebe prepustiš storilcu na milost in nemilost in lahko on zlahka ubije oba..
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Bellatrix ::

Orožje bi morali prepovedati. Vojska nebi smela obstajati.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

T-h-o-r ::

ah, pol bi se pa ubijali z golimi rokami
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Bellatrix ::

Nasilje sploh nebi smelo obstajati.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

donfilipo ::

Nasilje je spremljevalna oblika boja za preživetje. Survival.

Tudi ko vsak smisel tega, recimo tehnika preraste, je to, da je postalo odvečno, praktično nemogoče dopovedati. Pa vseeno. Povprečno se po prikazih Stevena Pinkerja vendarle neprestano zmanjšuje. Tako da nekega dne, se pa tudi zna celo res zgoditi, da ga ne bo več.

Je pa res, da tisto, kar bo tako živelo, pa je resno vprašanje, če lahko kličemo človek, in ne kot nekaj, kar je to fazo preraslo. Saj je celo med nami kar nekaj uglednih primerkov te sorte, pa jih venomer, še delno krvavi po gobcih volkovi preglasijo:D In če se da zatolčejo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Bananovec ::

Bellatrix je izjavil:

Nasilje sploh nebi smelo obstajati.

Seveda. Potem pa reće kokoš "Umrla bom" in že imaš na krožniku pečeno bedro.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

tomi66 ::

Yup Bellatrix, pravilno razmisljas, samo prezivetje je izziv, ce pa se med sabo grizemo si pa to totalno onemogocimo.
Jaz sem nasel pot napredka, sedaj pa me ovirajo lobiji in oblasti, clovestvo bi moralo biti kot en organizem, delovati bi morali skupaj, kot cebele npr., mi pa se grizemo se dosti huje kot hijene, prav nagnusni smo. Povzeli smo vzorec virusa, ki zajeda planet. Point narave je "spread", clovek je pa koroziven "instead". Clovek bi moral "asap" v vesolje, taka je narava, sla bo v extrem(npr. na severni tecaj, ce je le mozno). In ce bi clovek znal brati naravo, kar je tudi sam, bi videl, da je tudi to nasa misija, take nature to space/explore space, namesto da zajedamo planet. 90% kar dela clovestvo je za skodo in ce integriras teh 90% v vesolje, bi bili ze pri vseh sosednjih zvezdah.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Okapi ::

Zakaj bi sodnik bil bolj sposoben razsoditi kot običen forumaš?
To je tvoj problem, ker si domišljaš, da poznaš zakone in jih znaš interpretirati enako, kot nekdo, ki je končal pravni faks in naredil sodniški izpit, ali kar pač morajo opraviti, da postanejo sodniki.

Posiljevalca ne smeš ustreliti, če že beži, ker se te je ustrašil, ko si se pojavil s pištolo v roki, lahko pa ga mirne duše ustreliš, če po opozorilu nadaljuje s posiljevanjem.

O.

guest #44 ::

Okapi je izjavil:

Zakaj bi sodnik bil bolj sposoben razsoditi kot običen forumaš?
To je tvoj problem, ker si domišljaš, da poznaš zakone in jih znaš interpretirati enako, kot nekdo, ki je končal pravni faks in naredil sodniški izpit, ali kar pač morajo opraviti, da postanejo sodniki.

Posiljevalca ne smeš ustreliti, če že beži, ker se te je ustrašil, ko si se pojavil s pištolo v roki, lahko pa ga mirne duše ustreliš, če po opozorilu nadaljuje s posiljevanjem.

O.


Za to pa nimaš podlage, da lahko tako mirne duše trdiš, da če nadaljuje ga lahko ustreliš.

Kot sem že reku zakon predvideva uporabo enake sile. Kako pa boš določu silo posiljevalca? Se strinjam Avenger, da ne gre za isto škodo, čeprav dolgoročno ja...ker ko na sodišču bi moral sodnik izreči kazen za sorazmerno škodo ki jo je storilec povzoču, v tistem trenutku pač ni tako clear cut zadeva.

A končana sodniška šola pomaga k razsodnosti človeka? I don't think so. Sodnik je prav tako človek in bo določu kazen malo po intuiciji. Zelo strikten in dosleden sodnik, bi vrjetno znal komplicirat, da je pištola bila v tem primeru prevelika uporaba sile, saj je šlo "le" za posilstvo in drugih znakov ogroženosti ni blo videt. Tehnično gledano, če ima posiljevalec nož pol se ga moreš tud ti z nožem lotit. V praksi pa logično ni tako, zato bo sodnik mau čez prste pogledal žrtvi, ker je pač žrtev.

Res ne vidim, kako lahko list papirja in par predavanj pripomore k nekakšni posebni sposobnosti razsojanja. Že sam zakon je luknjast, če gledamo dobesedno. Pa naj definira točno kako in kaj more bit...ne pa "uporaba sorazmerne sile". Sam realno itak, da ni izvedljivo...preveč kombinacij.

Hočem le povedat, da sodnik ko gre za take nedefinirane primere ni nič kaj boljši od kakšne povprečne tretje osebe. Bo prav tako malo čez prst razsojal, kot se mu zdi, da bi morlo.

Bellatrix ::

Moralno in religiozno je svet neprimerno zaostal za tehnologijo. Prihodnost je kot je rekel tomi v vesolju, ne pa v vojnah na tej zemlji. Preveč smo ozkogledni, veliko preveč.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

St235 ::

Samoobramba je z namenom definirana precej ohlapno in se ne spušča v absurde kot je zakonska omejitev na konkretnih primerih. Ocena je prepuščena presoji sodnika case by case.

Konrketno v priemru posilstva je namreč 1000 podvariant kako in zakaj se je zgodilo. Prideš ob štirih zjutraj predčasno z služebnega potovanja in nekdo natepava tvojo zvezano hči.
Potegneš pištolo in ga počiš. Sedaj pa lahko sestavimo 100 scenarijev v katerih boš krvi in 100 v katerih ne boš. Hudič je pač v detailih.

Lahko tvoji hčeri paše S&M in sploh ne gre za posilstvo, lahko gre za roleplaying, lahko gre dejansko za posilstvo pa se je tip usral v hlače že ko si odprl vrata. Po drugi strani pa ima lahko v roki pištolo, lahko celo strelja, lahko se zažene proti tebi z nožem...

Zato v teh priemrih ni možno potegnit splošnega pravila ampak se presoja case by case. Načeoma velja sorazmernost. Vendar ne v absurdnem smislu oko za oko. Gre za to, da lahko povzročiš toliko sile kot je potreno za preprečitev nekega kaznivega dejanja ob upoštevanju nevarnosti zase. Torej lahko uporabiš potencialno smrtonosna sredstva samo, če si dejansko v smrtno nevarni situaciji. Ocenjuje se tudi ali je bila uporabljena sila absolutno nujna za dosego cilja ali pa bi lahko kaznivo dejanje in nevarnost preprečil z manjšo silo. Če smo spet pri posilstvu je velika razlika, ali odpreš vrata stopiš do posiljevalca in mu z neposredne bližine spustiš metek v glavo, ali pa najprej zagroziš z orožjem, sprožiš opozorilni strel, ga obstreliš in potem ubiješ, ko še vedno teče proti tebi z nožem v roki.

Je pa vidno, da vas velika večina ni kaj dosti ravnala z orožjem. Namreč malo ljudi je, ki v stilu ameriških nadaljevank sposobno v sekundi ocenit situacijo, izvleč orožje in poslat metek nekomu v glavo. V zgorjaomenjeni situaciji je enako verjetno, da boš zadel posiljevalca, zgrešil ali zadel lastno hči. Ta verjetnost pa je tista, ki v evropi omejuje posest in uproabo orožja. Preprosto je večja verjetnost, da boš storil več škode kot koristi.

Se sliši smešno ampak v stresni situaciji zadet 50x50 tarčo na 4 metre niti pod razno ni enostavno. kaj šele, če moraš pazit da ne zadeneš kaj drugega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Okapi ::

Za to pa nimaš podlage, da lahko tako mirne duše trdiš, da če nadaljuje ga lahko ustreliš.
Vprašaj kakšnega sodnika, pa boš videl, da imam prav.

O.

Stra ::

My newest toy, for my ego to enjoy.

 Glock 17 - Univerzalna klasika

Glock 17 - Univerzalna klasika


Ni mi dalo miru in sem oznake takoj popacal v belo. :)) Srednji backstrap, nastavljivi zadnji merek, konektor menjan (2.5 -> 2 kg). Prvih 500 šusov BP.

St235 ::

Ni mi dalo miru in sem oznake takoj popacal v belo.
nočem niti vedet:)

Drugač pa je glock17, pa tudi 19 fenomenalno orožje. Praktično neuničljiv, varen, natančen... sam navadit se ga treba uproabljat ker je "double action" sprožilec precj drugačen od drugih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

T-h-o-r ::

s pištolo nimaš šanse, da zadaneš kaj pametnega
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

LuiIII ::

Sej ponavi streljaš bolj neumne reči, a ne? Tiste bolj pametne sorte pa upam, da ne bo treba streljat (delfini, opice in še eni opicam podobni, brez dlak, človeki al kaj so že?) ;-)

T-h-o-r ::

ja, nepremikajoče tarče na kontroliranem strelišču se že navadiš streljat


sam premikajočo tarčo v življenski nevarnosti pa težko zadaneš s pištolo, pa če si še tak "maher"
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

St235 ::

na veliko srečo vseh nas se nas velika večina nikoli v življenju ne bo srečala z tako situacijo.

Tako, da ostanejo tarče (take in drugačne) na strelišču. Kar je pa pač hobi/šport kot vsak drug.

Avenger ::

Premikajočo tarčo je težje zadet s čimerkoli, ampak sploh ne nemogoče. Sej lahko treniraš tudi s premikajočimi tarčami...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

St235 ::

Avenger, spoken like a true hollwood child:)

Seveda lahko treniraš in seveda lahko zadaneš. Sam še toliko treninga na strelišču ne pomaga ko gre za realno situacijo, ko je treba v krtkem času sprejet odločitev in jo potem tudi dejansko realizirat.
To, da med skokom skozi okno, oceniš situacijo, potegneš orožje in zadaneš zlikovca med oči med tem ko se skriva za petimi devicami je stvar nadaljevank in filmov.
Pištola je izjemno nenatančna že na kratke razdalje, zato jo tako vojska kot policija uporablja kot zadnje sredstvo. Prvi zato, ker imajo za dosega cilja bolj učinkovita sredstva, drugi pa zato, ker se zavedajo, da je velika verjetnost, da bodo z steljanjem povzročili več škode kot koristi.
Zaradi kratke cevi, odsuna in slabe podpore je v situaciji, kjer se premikata tako ti kot tarča faktors sreče tisti, ki odloča kaj boš zadel. Sranje pri metku je pa to, da potuje po dani poti v skladu s fizikalnimi pogoji in ga kaj dosti ne zanima kaj mu je napoti. A hčerka, storilec ali naključni mimoidoči na cesti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Avenger ::

Hja, kakor vidim, se nasprotnega argumenta ne da dokazat, tko da nima smisla karkol govorit.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

St235 ::

Še najtežje je kompenzirat lastno gibanje. Če si izkušen in vajen uporabljat orožje v stresni situaciji, boš lahko zadel tudi tarče v gibanju. Sam potem spet pridemo do problema pretirane samoobrambe. Če imaš ti čas stat pri miru in merit, potem je velika verjetnost, da tarča beži ali se niti ne zaveda kaj se dogaja, kar pa pomeni, da samoobramba ni upravičena. Če pa si dejansko v situaciji kjer je ogrožena tvoja varnost, pa stat pri miru ni ravno najboljša opcija. Takrat pa metki letijo na vse konce in kraje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

gruntfürmich ::

natančna ali nenatančna; že z eno povprečno pištolo in malo smisla za njo se da natrenirat, da boš človeka na 25m zadel med oči, na 50m v glavo, na 100m pa v telo - po mojem mnenju z verjetnostjo več kot 70%.
tko da ne mislit da je pištola bukov kurac...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Z eno povprečno pištolo na 100 m ne zadeneš telesa s 70% verjetnostjo.

O.

gruntfürmich ::

jst mislim da ga. če dobro potreniraš prej. povprečne pištole dandanes so že hudo natančne.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

St235 ::

ROFL, na 100m ROFL...
Nisi še steljal s pištolo da take klatiš?

Keyser Soze ::

Na 100m s pištolo je mal huda. Razen če si res nadarjen strelec. Za take razdalje imaš puške. Z optiko. :D
OM, F, G!

St235 ::

Splošno priznana NAJVEČJA učinkovita razdalja za pištole je 50m ali 50 jardov(odvisno na katerem koncu sveta si). To je največja razdalja v kateri lahko odličen strelec v kontroliranih pogojih konsistentno zadeva tarčo.

Dejansko pa se z pištolo tekmovalno stelja na razdaljah do 30m.
Tukaj seveda govorimo striktno o kontroliranih pogojih in fiksni tarči.

Zadet gibljivo tarčo s pištolo na 100m je pa enako igranju lota.

V praksi v stersni situaciji med gibanje na 4 metre z lahkoto zgrešiš 50cm x 50cm tarčo. kaj šele če bi se še tarča gibala.

Prenesi to v situacijo kjer zgrešen stel pomeni, da si zadel hči/ženo/soseda in bo hitro jasna razlika med realnim življenjem in ameriškimi nadaljevankami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

St235 ::

So pa te debate glede samoobrambe tako ali tkao popolnoma zgrešene. V ZDA kjer te statistike dejansko vodijo pride do 90% samoobrambe na razdaljah med 3-6 čevljev oziroma 1-2m.

To je pa razdalja, kjer odloča precej več faktorjev kot samo to kakšno orožje ima kdo v roki.

Ena raziskav še iz leta 1983 je pokazala, da je na razdaljah krajših od 21 čevljev ali cc 6m. nož dejansko bolj učinkovit od pištole. Tukaj govorimo o samoobrambi, ne o tem, da imaš ti orožje že pripravljeno in usmerjeno v nekoga. Na tej razdalji ima stelec 1.5 sekunde časa, da zvleče in sproži orožje, če ga nekdo napade z nožem. Na podlagi tega je izdelan tudi Tueller Drill @ Wikipedia, ki je eden od pogojev za policaje v ZDA.

Te test jasno pokaže, da vsesplošna nošnja orožja ne more bistveno povečat varnosti.

St235 ::

Takole na samoobrambo gledajo v Texasu http://www.txdps.state.tx.us/ftp/forms/...
:
"A person who has the right to be present at the location where the deadly force is used, who has not provoked the person against whom the deadly force is used, and who is not engaged in criminal activity at the time the deadly force is used is not required to retreat before using deadly force as described by this section."

Vajenc ::

Pištole? Imeti doma?! Kaj vam pa je?!!

Bo kmalu tako kot v U.S., kjer lahko vsak še tako švohn zafrustriranec ustrahuje in pobija običajne, miru željne ljudi. Očitno res ni problem v politiki ampak v volilcih.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

St235 ::

ne pretiravaj, sam imam tako kratkocevno kot dolgocevno orožje doma, pa mi na kraj pameti ne pade na koga streljat ali ustahovat. Gre za odločitev posameznika, pod pogoji, ki jih predpisuje država.

Se pa strinjam, da librealizacija na nivoju ZDA ni smiselna, predvsem pa ni potrebna. Kdor ima do stelanja veselje in mu je to v užitek lahko brez težav pridobi ustrezna znanja in dovoljenja.

tomi66 ::

Tko je to Vajenc, ce nisi za Ganjo, si pa kaksno trso odvisnost najdes, fora orozja je trip, vsak lastnik tripa, kaksen killing device ali action hero bi bil, ponavadi je trip zadosti, ampak ego takih ljudi je zelo slab, itaq se ve, da je ego bolezen, vec kot ga imas, vec imas bolnega potenciala v sebi.
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

St235 ::

ROFL, pa menda ne verjameš sam sebi kakšne neumnosti trosiš? Verjamem, da bi se našel kdo, ki bi si domiljal da je Chuck Norris, če bi dobil pištolo v roke. Zato tudi omejitve pri posesti in uporabi orožja.

Vsi strelci, ki jih jaz poznam pa to jemljejo kot hobi/šport enako kot nekateri hojo v hribe, tek, kvačkanje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

gruntfürmich ::

St235 je izjavil:

ROFL, na 100m ROFL...
Nisi še steljal s pištolo da take klatiš?

streljam, zato pa take klatim. s svojo dokaj slabo CZ M70 še kar dobro streljam brez velike praxe. pa na daleč dokaj slabo vidim (~1 dioptrije).
dodaj temu veliko boljšo pištolo, boljši vid, več praxe, pa imaš sigurno večino zadetkov v silhueto človeka na 100m...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

tomi66 ::

Itaq boste vsi to zagovarjali, kako nedolzno in sportno je, toda nihce me ne bo preprical. Asociacija je vedno prisotna, to ni "loving device", temvec je "killing device", zelo navarna in strupena zadeva in posledicno si dosti bolj napet/zategnjen, kot v lezalniku na plazi, s Civavo na strazi.
www.hempaq.wordpress.com

IvoJan ::

Ne vem zakaj se pacifisti sploh ukljucujejo v to temo.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

St235 ::

a ti veš kolikšna razdalja je 100m? 100m je naprimer približna velikost nogometnega igrišča. Če pri takšni razdalji odklon 0,5 stopinje, boš zgrešil za 1m kar pa niti pod razno ni velikost silhuete.

Zmeri enkrat na koliko steljaš, pa boš videl da nisi niti blizu 50m. Koliko nabojev spraviš v črno na razdalji 20m?
Z glokom 17 na 30m v kontroliranih pogojih se da lepo polnit tarčo. na 50m natančno steljanje že odpade in je praktično samo še ali zadaneš tarčo ali ne. na 100m je pa samo še ROFL. Na takšni razdalji ti nišan praktično pokrije celega človeka. Obstajajo seveda tudi long range pištole, ki takšne strele primerljive z puškami http://www.6mmbr.com/gunweek049.html

Zadaneš seveda lahko, ker kugla bo slej kot prej nekaj zadela. Problem je pa v tem, da je to ali boš zadel željeno tačo ali ne bolj odvisno od sreče kot znanja. Pa še to v kontroliranih pogojih. Ko enkrat h temu dodaš veter, sonce, stes..., da o gibanju ne govorimo, pa se pogovarjamo o verjetnostih ki so podobne lotu. S to razliko, da naboj, ki zgreši tarčo še vedno nosi dovolj energije, da ubije ali poškoduje koga tretjega.

tomi66 je izjavil:

Itaq boste vsi to zagovarjali, kako nedolzno in sportno je, toda nihce me ne bo preprical. Asociacija je vedno prisotna, to ni "loving device", temvec je "killing device", zelo navarna in strupena zadeva in posledicno si dosti bolj napet/zategnjen, kot v lezalniku na plazi, s Civavo na strazi.


Zakaj bi bil zategnen? a se ti počutiš zategnega ko režeš salamo, ker držiš potencialno morilsko orogje v roki? a ko štihaš vrt si zategnen, ker kaj veš kaj vse s elahko stori z motiko. Veš kako mora bit zategnen vsak ki se usede v avto, ker tudi s tem lahko koga ubiješ, veš kako si šele zategnjen, če imaš čivavo? Kaj če komu pregrizne vrat med ležanjem na plaži?

Umor se začne in konča v glavi. kos pleha je samo orodje za dosego cilja. Pripisovati mu nekakšne mistične moči je absurdno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Vajenc ::

Jaz nisem noben pacifist. Naj imajo takšne igračke vojaki, policaji in kriminalci za pasom ostali športni streljači pa na strelišču. Ne pa, da se geek kar po forumu hvali s sliko novega Glocka pred domačim namizjem. Naslednja stopnja je hvaljenje, kako lahko nekoga na 100m zadaneš med uči. Bolano. Začnite zbirat znamke.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

St235 ::

Vajenec z zadnjim delom se ne bi mogel bolj strinjat. Komur orožje predstavlja podaljšek ega, nima kaj delat z pištolo.

Tomi: V življenju nisem imel asociacije, da bi z orožjem karkoli ubil. kljub 10 letnim izkušnjam in lastništvu oržoja nisem nikoli na pištolo ali puško gledal kot pripomoček za ubijanje. Kar je verjetno tebi popolnoma nerazumljivo je tudi to, da nikoli nisem imel interesa se pridružit zeleni bratovščini in čepet na drevesih vse noči.

Gre za aktivnost, ki zahteva 100% koncentracijo, ker mi to omogoči da popolnoma odklopim stes in obveznosti službe. Tista ura na dan mi omogoča, da so moji možgani usmerjeni na točno specifičen cilj - zadet čim večkrat čim bližje sredini. Tako odlopim vse ostalo in sem enako sproščen kot moja draga, ki mora tist čas lest na vrh bližnjega griča.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Avenger ::

St235 je izjavil:


Gre za aktivnost, ki zahteva 100% koncentracijo, ker mi to omogoči da popolnoma odklopim stes in obveznosti službe. Tista ura na dan mi omogoča, da so moji možgani usmerjeni na točno specifičen cilj - zadet čim večkrat čim bližje sredini. Tako odlopim vse ostalo in sem enako sproščen kot moja draga, ki mora tist čas lest na vrh bližnjega griča.


To je to ja, tudi zame.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

guest #44 ::

Kake cvetke mečejo eni...100m, človeka...ja po živi sreči. Na 100m je človek že tako majhen.

Mipe ::

Ravno prav, da prekrije merek, nato pa še trugo.

Stra ::

"Dej, ne lepi tega gor, saj veš kaj bo, splošen sentiment ljudstva ni primeren za take eksperimente. Našli se bodo progresivni 'intelektualci' z ustavljenim razvojem uma tam nekje na stopnji pubertete in te tik-tak etiketirali kot največjega deviantneža naokoli."

Lani smo imeli s kolegi debato, kaj bi se zgodilo, če npr. zakorakaš med folk z majico z narisanim gromozanskim My Glockom ali pa na forum prilepiš sliko lastnega.

In smo prišli do zaključka, da je to po eni strani dobra zadeva za pričetek debate za tiste, ki jih stvar pritegne, po drugi pa zelo na hitro razkrinka zafrustrirano-zakompleksane nestrpneže. Zgornji citat je iz tiste debate.

In vnaprej se opravičujem za ad hominem napad. :)

Frustracija in kompleksi morajo res biti globoko ukoreninjeni, da se neki neznanec začne tako obremenjevati z nekim drugim neznancem in sliko njegovega Glocka, da se pridruži (njemu očitno nedojemljivi) temi in nanj projicira svoje lastne predsodke ter začne zapovedovati in paramoralizirati.

*sigh*

Kot dulcis in fundo pa še izjavi, da ni pacifist. Dobro je, kot kaže, da taki orožja nimajo.

No, jaz pa imam orožje pa sem vseeno pacifist. Kar pomeni, da zadnjič, ko sem zalotil neimenovane sredi kraje železja z mojega dvorišča, nisem na njih skočil z nabitim orožjem, temveč sem jim lepo vljudno dal vedeti, da to ni prav.

gruntfürmich ::

St235 je izjavil:

Zadaneš seveda lahko, ker kugla bo slej kot prej nekaj zadela. Problem je pa v tem, da je to ali boš zadel željeno tačo ali ne bolj odvisno od sreče kot znanja. Pa še to v kontroliranih pogojih. Ko enkrat h temu dodaš veter, sonce, stes..., da o gibanju ne govorimo, pa se pogovarjamo o verjetnostih ki so podobne lotu. S to razliko, da naboj, ki zgreši tarčo še vedno nosi dovolj energije, da ubije ali poškoduje koga tretjega.

nobeden ne govori da je treba koga zadeti ali ubiti, gibanje, stres... govorim o strelišču.
če si bom (upam da bom) kupil kaj pametnega kdaj (p226 x-five ali DE), bom sigurno sprobal streljati na 100m. ker mislim da se da.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

guest #44 ::

gruntfürmich je izjavil:

St235 je izjavil:

Zadaneš seveda lahko, ker kugla bo slej kot prej nekaj zadela. Problem je pa v tem, da je to ali boš zadel željeno tačo ali ne bolj odvisno od sreče kot znanja. Pa še to v kontroliranih pogojih. Ko enkrat h temu dodaš veter, sonce, stes..., da o gibanju ne govorimo, pa se pogovarjamo o verjetnostih ki so podobne lotu. S to razliko, da naboj, ki zgreši tarčo še vedno nosi dovolj energije, da ubije ali poškoduje koga tretjega.

nobeden ne govori da je treba koga zadeti ali ubiti, gibanje, stres... govorim o strelišču.
če si bom (upam da bom) kupil kaj pametnega kdaj (p226 x-five ali DE), bom sigurno sprobal streljati na 100m. ker mislim da se da.


Pol pa svizec zavije čokolado...

Načeloma se da, sam trošit metke za tako loterijo je mal potratno. Obična pištola niti slučajno nima merke za tako razdaljo, tko da boš streljal precej na blef.

gruntfürmich ::

zakaj pa misliš da se drugače troši metke?:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
««
7 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posest orožja (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Problemi človeštva
2678485724 (7488) fikus_
»

Novo streljanje v Ameriki (Oregon) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18544748 (32498) c3p0
»

napad v Las Vegasu (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
41992364 (84188) Grey

Več podobnih tem