Slo-Tech

» »

SLS - gremo v opozicijo

SLS - gremo v opozicijo

Icematxyz ::

http://24ur.com/novice/slovenija/sls-o-...

Za tiste ki ste upali da SLS vsaj poskusi z pogajanji in bi raje videli SLS v koaliciji namesto desusa.

zee ::

Hvalabogu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zako ::

Kdo pa bi šel v koalicijo z Združeno listo Komunistov.

Upam, da ne bodo sestavili koalicije in bodo ponovne volitve.
Zako je zakon!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zako ()

djordjevic ::

Da bodo zmagali pravi, ne? Jaki demokrati.

AmokRun ::

Heh. Zdaj bo pa Kahel glavni.:))

d0rK ::

Enkrat je nekdo zapisal kako bo Pahor konkretno pljunu v svojo skledo ce zbere Kahla, ki ga je levica tako demonizirala pred volitvami..

Mu kaj drugega sploh se preostane sedaj?

opeter ::

Čisto vseeno je, kdo bo v vladi, dokler imamo upokojence (in teh verjetno ne bo nikoli zmanjkalo; sicer pa bomo mi tudi kmalu tam-tam), bo Kahel oz. njegova stranka z njegovimi nasledniki vedno zraven. To si zapomnite.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

mtosev ::

Kdo pa bi šel v koalicijo z Združeno listo Komunistov.

Upam, da ne bodo sestavili koalicije in bodo ponovne volitve.

fat chance

drugace nisem sel volil >:D
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, 256gb samsung, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

Karaya 52 ::

opeter> Čisto vseeno je, kdo bo v vladi, dokler imamo upokojence (in teh verjetno ne bo nikoli zmanjkalo; sicer pa bomo mi tudi kmalu tam-tam), bo Kahel oz. njegova stranka z njegovimi nasledniki vedno zraven. To si zapomnite.

Leta 2004 jim je komaj uspelo priti v parlament.

Icematxyz ::

Kdo pa bi šel v koalicijo z Združeno listo Komunistov


Kdo pa bi šel v koalicijo z Janezom Janšo?

Dr_M ::

Kdo pa bi šel v koalicijo z Janezom Janšo?

Pametni in sposobni. Razn Desus >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Icematxyz ::

Kdo pa bi šel v koalicijo z Janezom Janšo?

Pametni in sposobni. Razn Desus >:D


Aha. Zdaj pa vem. ;)

Zako ::

bravo Dr M.
Zako je zakon!!!

Icematxyz ::

Sicer pa nevem kaj vas tako Desus moti. Oni bi tako bil jeziček na tehnici v vsaki vladi. Ali Pahorjevi ali Janševi.

Jaz v bistvu smatram prej za bedake SLS, da kar gredo v opozicijo češ da sedaj pa bodo tam nevem kaj? Razturali? In jih bo zaradi tega 30 naslednje volitve v parlamentu? Takšna retorika je smešna.

Pa neko govorjenje o "nezaupanju" pa da je zato treba v opozicijo. Pa kaj še. 5 jih je dobilo mandat in za teh 5 se zgodba začenja znova. Kaj teh 5 briga preteklost?

Podobnik, Presečnik in Žerjav so pomoje malo zavajali z svojo retoriko, da gredo v opozicijo se okrepit. Njihov glavni cilj je bil da spravijo SLS v opozicijo k Janši. Kot neki zvesti cucki s Podobnikom na čelu.

Sicer pa politika? Blah. Hvala lepa za naslednja 4 leta. Me pa je malo presenetil SLS z svojo retoriko to pa moram priznati. Sem vseeno mislil, da so malo bolj "diht". ;)

Icematxyz ::

Drugače pa pamet in sposobnost? V Janševi vladi?

Kjer navodila prihajajo odločno od zgoraj po vertikali navzdol? Kjer velja stroga hirearhija...

Kar je tudi v eni oddaji (nočni klub ali kaj je bila) "intelektualec" Jambrek utemeljeval. Da je dejansko avtokracija vladanja, to kar je poosebljal Janez Janša edina pravilna in prava pot. In da demokracija pomeni prav to.

Kako lahko potem rečeš, da takšen sistem rabi Pametne in Sposobne ljudi? Takšen sistem rabi cucke, ki zvesto sledijo in izponjujejo navodila. Nikakor pa ne rabijo biti sami po sebi sposobni in pametni. Sposobni morajo biti le izpolnjevati "ukaze".

Ne rečem, da kdaj to ni potrebno. Ampak lepo vas prosim, trditi da tak preživet sistem treba na novo odkriti v Sloveniji? In da bo tak sistem naredil iz slovenije svetilnik sveta? In še več, trditi da takšen sistem potrebuje sposobne in pametne ljudi?

Lepo vas prosim! Tukaj pa se ne moremo strinjati. Niti s psom nimam takšnega odnosa, kaj šele da bi se strinjal, da more država imeti tak odnos z menoj.

mtosev ::

jansa je okay.
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, 256gb samsung, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

Icematxyz ::

jansa je okay.


Volil pa ga nisi?

mtosev ::

ker mi ni bilo da grem na volisce.
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, 256gb samsung, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

Ted ::

SLS se je odločil pametno. V levi vladi igrati jebeno stranko bi bilo neumno, stranka bi se utopila, SDS pa bi ostal edina stranka na desnici. Poleg tega je SLS 12 let v vladah izgubljal podporo.
Mah...

Icematxyz ::

Poleg tega je SLS 12 let v vladah izgubljal podporo.


Pa je razlog za to res dejstvo da so bili v vladah ali kje drugje? Sam ocenjujem, da bo v SLS prišlo do razkola v tem mandatu.

Edit:

Kontinuiteta sama po sebi nenazadnje ne pomeni nujno padca podpore. Recimo Janša bi rekel tebi kot kontra argument zagotovo sledeče: Zmagala je opcija, ki je vladal 12 let na 50 let podlage. ;)

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

SLS je izgubljala podporo, ker se je še prerada obračala po vetru. Je pa malo smešna ta tvoja izjava, da bi se SLS utopila v koaliciji. Bolj kot se je v aktualni koaliciji po zaslugi vrlega komandanta, se niti teoretično ne bi mogla.

djordjevic ::

ki je vladal 12 let na 50 let podlage. ;)
To formulacijo so zapisali včeraj v uradnem odgovoru vladnega kabineta na tezo, da je turbo-kadrovanje politično nehigienično. Udbomafija jim ne da spanca. :)))

tsh2 ::

janša bo še enkrat težko zmagal, ker v svetu ni ravno pogosto, da gre premier v opozicijo, potem pa nazaj na premierski položaj, razen v italiji naprimer. če bo levi trojček zajebal se lahko sls povzpne. če bodo imeli srečo jim lahko uspe. ampak brez dobrega voditelja pa ne bo šlo, šrot najbrž ne bo pravi.

kadarkoli je leva stranka v vladi z desno stranko, leva pridobi na popularnosti, desna pa izgubi. desno-leve vlade so koristne za levico (glede popularnosti), čisto leve vlade pa za desnico. torej je odhod sls v opozicijo dober za desnico (glede naslednjih volitev).

jrtjtejtt ::

Kaj drugega, razen vstopa v opozicijo, nisem pričakoval. Če si 12 let v vladi in konstantno izgubljaš podporo ni druge možnosti. Če si v koaliciji in nisi največja stranka, se težko močno uveljaviš (razen če vlečeš res dobre poteze na svojih resorjih, kar pa SLS ni počela). Pa tudi vodstvo SLS se mora zamenjat, ker Šrotu pač ni sojeno biti uspešen vodja (niti ne po njegovi krivdi, ker je odličen vodja, samo poglejte Celje, splet okoliščin ga je nardil neprimernega). Kakšen Žerjav bi lahko postal vodja (bog ne daj spet Podobnika), je priljubljen in neobremenjen s preteklostjo. Poteze ki jih je vlekel so bile večinoma ne samo priljubljene ampak tudi pametne in koristne, je človek akcije ki tudi opravi stvari.

V opoziciji se bo SLS lažje na novo profilirala, tam lahko brez problemov izražaš svoja stališča neodvisno in ljudem predstaviš svoj program.

Icematxyz ::

90 proti 60 je bilo če se ne motim glasovanje za to ali se SPLOH bodo pogajali.

To ni tako odločna večina. Plus tega SMS če se ne motim je hotel pogajanja. Tudi vsi poslanci, ki so v vrstah SLS niso bili apriorij proti pogajanjem.

Sam mislim da je SLS zrela za razkol v tem mandatu.

Posebej še če določeni člani SLS močno vlečejo z Janšo. To mislim da bo sčasoma samo večal razliko v mišljenju znotraj stranke.

Zgodovina sprememb…

jozek ::

Icematxyz, kaj se pa ti tako "vtikaš" v delovanje SLS ki ti je nazorsko očitno precej daleč. [;((
Draga nafta je gonilo razvoja ;-P ..

Karaya 52 ::

Kje ste volilci "nove politike"®? Jankovič sicer ni pozval h komentiranju bodoče vlade pa vendar bi se spodobilo. Osebno pogrešam novice o Patriah. Upam da koalicijska pogodba ne bo podobna ljubljanski megli, na katero se čez 4 leta ne bom mogel sklicevati. V roku dveh mesecev bom odprl temo "Katarina in njene protestne note" in prilimal pritožbe na Ruplov račun, ki sem jih tukaj pridno zbiral. Statistika bo še vedno najboljše orožje za boj proti prodajanju megle in golobučk, krize gor krize dol. Če bo konkretnih vprašanj zmanjkalo še vedno ostane koncept "nove politike"®. Pestro bo!

MadMicka ::

Karaya52, kakšne novice o Patriah pa bi ti rad slišal? Gre za hudičevo komplicirano zadevo, saj je navidezne posle v kazenskem pravu težko dokazovati. Ampak Finci so pred svojim pragom že precej popucali. Vodstvo Patrie je odletelo ZARADI PODKUPNIN. Če bo kdaj zadeva na Finskem doživela sodni epilog pred kazenskim sodiščem, je pa že drugo vprašanje.

In glede koalicijske pogodbe je tako, da ta ni namenjena volilcem in temu, da se spremlja, kaj so v vladi uresničili in kaj ne. V prvi vrsti je koalicijska pogodba namenjena usklajevanju med koalicijskimi partnerji. Volilci pa, po 4 letih presodijo, ali je oblast dobro delala ali ni. Ali so na splošno zadovljni z obastjo ali niso. Tako preprosto je to.

Karaya 52 ::

S Patrijo bom še moril, ker je imela vpliv na volitve, kar se tiče pa koalicijske pogodbe; res je to primarno pogodba med strankami. Uspešnost mandata bo temeljila na ambizioznosti in realizaciji pogodbe. Vsaj kar se tiče mandatarja.

MadMicka> Volilci pa, po 4 letih presodijo, ali je oblast dobro delala ali ni. Ali so na splošno zadovljni z obastjo ali niso.

Ta koncept mi nikoli ni dišal. Megla in bučke ter bučke in megla. Ne volim po občutku.

Icematxyz ::

Icematxyz, kaj se pa ti tako "vtikaš" v delovanje SLS ki ti je nazorsko očitno precej daleč. [;((


V bistvu so bile volitve in sem ocenjeval vsako stranko in analiziral besede, kaj so govorili. Pač hotel sem voliti preudarno. Zato tudi na krajše obdobje po volitvah ne morem biti na njihove izjave imun.

In v bistvu sem moral najti razlog, zakaj govorijo to kar govorijo. Da MORAJO iti v opozicijo. In sam sem pri sebi to tudi razčistil. Moral sem pa si postaviti prej par vprašanj.

In moj zaključek je ta, da morajo v opozicijo, ker so zvesti Janši. Ne pa zato kar so zavajali in govorili navzven. Češ da zato, ker se morajo okrepiti. Če bi to bilo res ne bi kongres stranke odločil, da gredo v opozicijo z 90 proti 60 ampak 130 proti 20 recimo. In SMS, ki ni obremenjena s preteklostjo je bila za pogajanja za vstop v koalicijo. Kar to tezo tudi potrdi. Zavezništvo z Janšo je razlog za opozicijo. Nevem zakaj potem resnico izkrivljajo.

In prav to izkrivljanje in dvoličnost jih je stala rezultata. Druga nebom rekel. Sedaj pa počnejo to spet...

Zgodovina sprememb…

Ted ::

In moj zaključek je ta, da morajo v opozicijo, ker so zvesti Janši. Ne pa zato kar so zavajali in govorili navzven. Češ da zato, ker se morajo okrepiti. Če bi to bilo res ne bi kongres stranke odločil, da gredo v opozicijo z 90 proti 60 ampak 130 proti 20 recimo. In SMS, ki ni obremenjena s preteklostjo je bila za pogajanja za vstop v koalicijo. Kar to tezo tudi potrdi. Zavezništvo z Janšo je razlog za opozicijo. Nevem zakaj potem resnico izkrivljajo.

Ob tem pa imajo predsednika stranke čigar brat je Janšev najhujši sovražnik :D . Get real. SLS in SDS sta že od nekdaj največja rivala na desnici. Desnica je med sabo skregana do amena. Še pomnite večinski volilni sistem? SLS je imela načelno podporo Kučana kot "žlahtna" konzervativna stranka. Kje pa sta Kučan in SDS pa mi menda ni treba razlagati.

Desnico tako kot levico druži le sla po oblasti. To je edini motiv ob katerem se pozabi vse (osebne) zamere med vodstvi strank in strankami nasploh.

Icematxyz ::

Ob tem pa imajo predsednika stranke čigar brat je Janšev najhujši sovražnik


Da saj pravim da bo prišlo v stranki do razkola. Stranka se vleče na 2 pola in razmerje moči je že dokaj uravnoteženo. SMS pa je tako proti tej odločitvi bil v celoti že na začetku.

Torej da v SLS so Janševi in pogojno bom rekel Pahorjevi. Oziroma ne bom rekel Pahorjevi ampak NE Janševi.

Bistvo te teme je teza, da do pogajanja ni prišlo, ker so še nekateri bolj vplivni (in nekateri majn vpilvni) bolj na strani Janše kot ne. Stranka pa je morala iti tja kamor je hotela večina. Ampak to zagotovo ni po godu dokaj velikemu procentu ljudi znotraj SLS. Sedaj mislijo da bodo v opoziciji zraven Janše mešali drek potem pa izšli na naslednjih volitvah kot zmagovalci?

Sam ne vem. Vem pa, se takšno ravnanje NSi ni obrestovalo niti malo. Uvrže pa tudi natolcovanja SDS ta poteza. Saj SDS trdi da SD vodi politiko izključevanja ker se z njimi ne pogaja o koalicji. Od zadaj pa tako vedo, da takšna povezava ni mogoča in niti zaželjena z njihove strani. To je jasno dokazal njihov "podanik" SLS.

KandazaR ::

Če je to res kar praviš, potem je prav da stranka čimprej razpade in se nanovo profilira do naslednjih volitev. Drugače pa bo v slovenijo skozi zadnja vrata prišel večinski sistem. Po naslednjih volitvah bo zihr še kaka leva stranka letela iz parlamenta (verjetno lds). Ker krog volilcev je znan če hočeš izboljšati svoj rezultat (k čemur vsi stremijo) pač moraš odžreti drugi stranki delež.
Sicer pa kaj se folk sploh sekira kaj se dogaja na desni. Jasno je da v sloveniji samo desne stranke nebodo nikoli dobile 46+ glasov in bodo vedno (če bodo imele že priložnost vladati) prisiljene v pakt z vsaj eno levo.

tsh2 ::

sls bi bil neumen, če bi šel v vlado. saj je v studio city lepo razložil presečnik, zakaj ne gredo v vlado: predvidevali so, da bo šel desus, tako da bi bil sls samo nek privesek, ki ga ne bi nihče posebno rabil. imam občutek, da ima sls kar lepe šanse, da se zopet povzpne. če slučajno potone janša bo sls zavzel njegovo mesto in se kar lepo povzpel.

Invictus ::

Meni SLS ni bil nikoli všeč. Preveč nekega masla na glavi (sicer kdo ga nima). Pa da ne govorim o bratih Podobnik ... In vse štale na kmetijskem ministrstvu.

Bi pa po moje bilo prav da so v vladi. Sedaj bi se lahko izkazali s kakšnimi pametnimi predlogi in ukrepi, in dobili več glasov na naslednjih volitvah. tako bodo pa samo čakali, da bo sedanja vlada kaj zafrknila in se bodo obešali na to. kaj pa če ne bodo nič zaj*****? Potem jih ne bodo mogli pljuvat ...

Če Pahor ne sestavi vlade, ni novih volitev, ampak se določi nov mandatar. V letošnjem primeru najbrž Janša. Ampak zgleda se je Desus odločil da bo vseeno v vladi.

Kar se tiče Združene liste komunistov, pa toliko za vse mlade forumovce (za bolj omejene). Skoraj vsi starejši predstavniki strank (vključno z Janšo), so bili včasih člani Zveze komunistov Jugoslavije. Zgodovina pove veliko ...

LP I.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

jrtjtejtt ::

...samo čakali, da bo sedanja vlada kaj zafrknila in se bodo obešali na to. kaj pa če ne bodo nič zaj*****? Potem jih ne bodo mogli pljuvat ...


Ja seveda, vlada ne bo v štirih letih nič zaj... to bi pa rad doživel (resno, kako bi blo lepo, če bi vlade vse, česar se lotijo, izpeljale brez napake).

Za SLS je bila sprejeta odločitev edina pravilna. Vlada (stranke) vedno dela napake in ljudstvo jo zaradi tega kaznuje (problem je da napake vlade plača tudi stranka, pa je bla za ali proti). Če si v opoziciji, lahko deluješ samostojno. Daješ predloge, nasprotuješ slabim rešitvam, podpiraš dobre. V opoziciji SLS ni vezan na Janšo, zakaj bi bil? Neke skupne akcije opozicije so uspešne takrat, ko pozicija vidi, da ga je res utupila in sprejme kake predloge, drugače pa opozicija lahko samo laja (če kdo kdaj gleda, ve kako poteka glasovanje o amandmajih opozicije v parlamentu).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28141048 (34333) Keyser Soze
»

Parlamentarne volitve

Oddelek: Loža
441740 (898) smash
»

Afera na kmetiskem ministerstvu RS

Oddelek: Loža
461580 (881) perci
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49019725 (9764) iration
»

Kdo bo na volitvah zmagal? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
563543 (2675) Daedalus

Več podobnih tem