» »

Konec kapitalizma? (zeitgeist addendum napovedal ekonomski propad?)

Konec kapitalizma? (zeitgeist addendum napovedal ekonomski propad?)

««
5 / 28
»»

T-h-o-r ::

It's a Wonderful Life (1946)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

guest #44 ::

torej...ima kdo odgovor kako rešiti, to da nekateri imajo dosti preveč?

dolgoročno je seveda to da se sami zavedajo...blablabla...in take fore


kratkoročno? omejit osebni dohodek lastnika...ne z obdavčitvijo...ampak tako, da se "odvečni" denar mora (po zakonu) vložit nazaj v firmo in med sodelujoče partenrje. npr...mesnica ko ima izredno dobro leto in če ima dovolj likvidnosti za neke srednjeročne plane mora dat "odvečni" delež denarja nazaj pridelovalcem mesa (aka kmetom). slliši se v bistvu kot mešanje denarja iz enega žepa v drugega in nato nazaj v tvojga. lahko bi rekli zakaj ni že takoj mesnica odkupila prašiča po višji ceni? meni se zdi da ta drugačen način bi nekako evaluiral stanje na tržišču preko poslovanja zadnjega člena pred kupcem. pa še bi se točno vedelo kateri fondi so bili namenjeni izkjučno za investicije.

nevem...to sem se zdej v 2 minutah spomnu.

mislim, da prava smer je nekje med komunizmom in kapitalizmom (vsaj dokler ljudje razmišljamo tako kot pač sedaj razmišljamo). prav je da so sposobni nagrajeni ampak ekscesen pohlep bi morali omejiti.

WarpedGone ::

In komu boš "vrnil" denar, če se izkaže da bi se moralo kmetu vrnit "preveč" denarja? Boš dal denar sosedu al raje kr državi? Kako točno je to drugače ali bolje od hude progresivne obdavčitve?

Boleč gležn (državno vmešavanje) želiš pozdravit z amputacijo noge (še hujše državno vmešavanje in represija). Zavedaj se, da država ni neka vsevedna, vsevidna in nadmočna sila. Država je množica uradnikov, ki si želijo le čimveč zaslužit. Na takšen ali drugačen način. Uradniki pri vrhu pa se trudijo skozi zakone podkupit čimvečji del državljanov, da bi jih le ti še enkrat izvolili.

Bolje bo le, če bo kapitalizem res lahko kapitalizem (mi imamo tak zelo pohabljen kapitalizem). Problemi so, ker mu ne pustimo, da bi resno deloval. Deloval bo le, če bo država dopustila da ljuje enakopravno izražajo svoje ekonomske interese, preko učinkovitega sodstva bo pa to enakopravnost zagotavljala.

Kapitalizem iz konca 19.stoletja je prav tako pohabljen kapitalizem. Pravega čistega ni uspelo inštalirat še v nobeni državi. Je pa splošen trend, da manj ko je državnega poseganja, bolje stvari tečejo. In obratno. USA : USSR.

Žal si mladci pod čisti kapitalizem predstavljajo jugoslavijo 1930. Kar je direkt smešno.
Zbogom in hvala za vse ribe

THX 1138 ::

Pravega čistega ni uspelo inštalirat še v nobeni državi.


Le zakaj misliš da ne? Ker pač ni popoln sistem in tudi nikoli ne bo. Tisti ki so ga uvedli so v prednosti pred ostalimi oz kkar hočem rečt je da je sistem ki ne ponuja enakih možnosti.

Pa kar je najbolj važno kapitalizem je družbeni pojav, ne naravni in kot vemo pa tudi filozofska resnica je da so družbeni pojavi spremenljivi oz minljivi. In tako bo kapitalizem propadel kot vsa ostale ureditve v človeški zgodovini.
Najbolj hecno pa je da zahodnjaki enačijo kapitalizem z družbo, bolano res...

Kaj potem, imajo levičarji prav?:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: THX 1138 ()

Brane2 ::

torej...ima kdo odgovor kako rešiti, to da nekateri imajo dosti preveč?


To v bistvu nikoli ni bilo problem. V idealnem kapitalizmu ( kot današnji ni), je to mogoče celo ne ravno zaželeno, vsekakor pa neškodljivo in simpatično.

Problem je, kaj s folkom, ki je prišel do kupa denarja na rakotvoren,nezdrav (družbeno in/ali dejanjsko) način.
Skozi kriminal, izkoriščanje monopolov itd.

Ta denar in njegov lastnik je kot rakavo obolenje, kjeer vsak € povzroči za €N nove škode in ta v naslednjem ciklu novo.

Človek je v bistvu opica, opici je alfa in omega položaj v krdelu in brez "razsipanja bogatašev" bi opica vložila tak presežek v edino "racionalno" stvar- svojo oborožitev za zrušenje dosedanjega alfa samca.

Moderna ureditev blaži tovrstne percepcije in daje opicam varnsotni ventil. Namesto havbice si pač privošči podaljšek tiča v obliki športnega avtomobila recimo. Ali jahte. Ali treh dodatnih bajt.

Če ji to prepoveš, boš imel probleme z nepričakovanim povečanjem zbiralcev modernega orožja...
On the journey of life, I chose the psycho path.

oldguy ::

Sebičnosti se ne bomo izognili drugače, kot da ji dovolimo, da se kontrolirano izrazi. S tem, da pobereš, kolikor le lahko zato, da boš preprečil socialne razlike, siromašiš celo družbo, saj ji jemlješ tisto esenco, ki prinaša razvoj. Ambicioznost mora obstajat ravno tako, kot socialna država. Le v ekstreme ne smemo spustit ene in druge...

TESKAn ::

torej...ima kdo odgovor kako rešiti, to da nekateri imajo dosti preveč?


Če so to dosegli s svojo sposobnostjo, nimamo kaj piskat. Če so to dosegli nezakonito, imamo zakone in jih je samo treba dosledno izvajat. Mimogrede, to, da ima nekdo veliko premoženja, ni nezakonito.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

THX 1138 ::

Mimogrede, to, da ima nekdo veliko premoženja, ni nezakonito.


Je pa lahko v določenih primerih nemoralno.

WarpedGone ::

Ironija vsega je, da so ČISTO VSI primeri, ki vas motijo, posledica DRŽAVNEGA VPLETANJA. Vi bi radi to pozdravili s še več državnega vpletanja.

Smešno, neumno ali bolano? Odločte se vsami.
Zbogom in hvala za vse ribe

Brane2 ::

No, če gre za zaplembo premoženja "talentov", bi IMHO lahko prav prišla.
On the journey of life, I chose the psycho path.

T-h-o-r ::

brez državnega vpletanja pa bi rekli delajte za 1$ na dan, ali pa nič, kot je že bilo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

WarpedGone ::

Kaj bi to pomenilo za vrednost 1$? Postala bi ekvivalent današnjim 40$.

Problem je, da je za vas 1$ fiksna in nespremenljiva vrednost. Posledično živite v iluziji, da se s tiskanjem denarja proizvaja novo vrednost. Narobe.

Ali pa da lahko država kogarkoli prisili v ustvarjanje. Zopet narobe.
Lahko mu le dovoli ustvarjat, kar se posamezniku zdi. S svojim vpletanjem mu to ustvarjanje le omejuje in posledično zmanjšuje.

Državno vpletanje v kumulativi močno zmanjšujejo proizvedeno bogastvo in nas vse dela revnejše, kot pa bi bili, če bi se vsi trudili delat po svojih maksimalnih sposobnostih.

Minimalna plača zmanjšuje skupno proizvedeno bogastvo. V sloveniji namreč zobotrebcev ni možno delat, kljub temu da imamo ljudi ki gledajo v zrak, od socialne pa ne dobijo ničesar.

Ti ljudje, zaradi minimalne plače, NE SMEJO delat. Hvala lepa za tako socialo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

evo pogledal danes tale addendum, super dok.

Kje bi lahko zvedel več o tem projektu VENUS za boljšo družbo ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

Mipe ::

Raje ne navajajte Zeitgeista (Tako prvega kot nadaljevanja) kot vira, ker je to navadna šlamparija, polna netočnih in neresničnih trditev. To je samo propagandno delo, namenjeno pranju naivnih možganov.

Resno. Že ko sem gledal prvi del Zeitgeista, sem si hotel razbiti glavo ob zidu, tako trapast je bil.

whatever ::

Vsega ni za verjet. Ampak Venus Project je pa zelo fina stvar.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Mipe ::

Bi bil fina stvar, ampak:
The Zeitgeist Movement[12] is the activist arm of The Venus Project. The Venus Project is featured in the movie Zeitgeist: Addendum,[13] and in the Zeitgeist Movement Orientation Presentation,[14] as a possible solution to the World problems described in the film.[1]

The Venus Project @ Wikipedia
Tole je pa velikanska črna pika, če je to res, ker je Zeitgeist in vse povezano navadno sranje, kot sem že omenil. To je enako slabo kot če bi imeli Scientologe za podpornike.

Poleg tega pa je Venus Project zgolj ideja, obstaja samo stran, nekaj filmov in slik. Že res, da znajo oblikovat, ampak kaj, ko pod vsem tem lišpom ni ničesar. Nimajo konkretnih rezultatov, ne načrta, samo idejo. Kot pa vsi vemo, v tem svetu šteje samo implementacija ideje. Tipi so karizmatični sanjači, ki upajo, da bodo pregovorili to in ono vplivno osebo, da pa bi sami kaj konkretnega naredili, pa ne vidim.

Ideja je lepa, ampak kaj, ko je samo ideja.

whatever ::

Nekako tako kot naši transhumanisti, torej. Ampak družba se bo brez dvoma razvijala v smer Venus Projecta, če bomo pametni. Ne bo VSE tako, kot je tam predstavljeno, ljudje bojo še vedno morali v službo, ampak osnovne smernice so pa pravilne.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

SmeskoSnezak ::

Mipe, v tej temi je že parkrat napisano, da je Zeitgeist dokumentarec, ki ti da misliti. Tak da se ne trudi jamrat, kaka šlamparija je. :P
@ Pusti soncu v srce... @

Mipe ::

Ni dokumentarec, ne, točno to hočem dopovedati. Kako moreš reči, da je film, ki navaja več neresnice in netočnih dejstev kot Biblija, dokumentarec?

T-h-o-r ::

in kaj točno tako zlobnega in napačnega povedo? da politika diktira življenja? da se večina odlčitev sprejme daleč od oči javnosti?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

A. Smith ::

in kaj točno tako zlobnega in napačnega povedo? da politika diktira življenja? da se večina odlčitev sprejme daleč od oči javnosti?


Thor, tole si preberi. En tip si je vzel čas ter preveril izjavo za izjavo. Najprej za original, nato pa še za Addendum.

Praktično vsak drugi stavek v oddaji je laž.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

jype ::

A. Smith> Praktično vsak drugi stavek v oddaji je laž.

Vsak, ki ni laž, je pa citat captain Obviousa, tako da je film še bolj dolgočasen kot Trenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Pyr0Beast ::

Praktično vsak drugi stavek v oddaji je laž.
Eh. Če narediš 'dissect' na praktično vsaki stvari lahko res marsikaj obrneš.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

A. Smith ::

Drži. Ampak če je dokumentarec vreden svojega imena, bo kljub z nekaj pomanjkljivostmi v argumentaciji uspel prikazati neko realno sliko stanja.

Zeitgeistu tega ne uspe. Pri mnogočem so zgrešene dejanske temeljne predpostavke, na katerih sloni.

Poleg tega obstaja neka zgornja meja napak, ki naj bi jih kritičen gledalec še toleriral. ZG to mejo na dolgo in široko preseže. Preberi link.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Vajenc ::

Vseeno, če je "malo" prenapihnjen. Važno, da se zamislimo za sekundo ali dve. The Matrix tudi ni po resničnih dogodkih pa nam je vseeno dal misliti. Nekaj o Rokafelerjih že mora biti resnično ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

A. Smith ::

Se ne strinjam. Matrika se prodaja kot Sci-fi triler, h kateremu človek že vnaprej pristopi z izrekom "ne verjemi vsemu po TV" v mislih.

ZG se pa prodaja kot dokumentarec in poskuša narodu prodat žnj prirejenih ali lažnih dejstev.

Zame to ni isto.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Pyr0Beast ::

Se ne strinjam. Matrika se prodaja kot Sci-fi triler, h kateremu človek že vnaprej pristopi z izrekom "ne verjemi vsemu po TV" v mislih.
Težko je reči, da gledalci zagotovo ne bodo čemu takemu verjeli IN da na njih to ne bo vplivalo.

Poglej si samo vojsko, kjer so mnogi mislili da bo Iraq potekal v rambo stilu.

Shaping public opinion. Ta film pa zelo dobro prikaže večino današnjih dejstev v drugačni luči.
Diverziteta mora biti, da lahko človek kar se da dobro odloča v dani situaciji.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

A. Smith ::

Shaping public opinion.


S tem, da nekdo pove, kaj si misli, ni nič narobe.

Ampak reči "to je dokumentarec", potem pa nasuti kup direktnih laži, to je najmanj neetično.


Še enkrat.

Pri Rambotu so vsi vedeli, da gre za FIKCIJO. Zgodbo, ki se ni nikoli odvijala. Če je kdo mislil drugače, je bil premlad, da bi gledal take filme (ali pa duševno bolan/zaostal).

Pri ZG pa so rekli: preverite sami (itak ni skoraj nihče, pa so bili vsi sveto prepričani o nezmotljivosti ZG tukaj na forumu), mi pravimo, da je res. In potem so lagali.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

lennchma ::

Smrt kapitalizmu, svoboda narodu! ;(

PaX_MaN ::

Smrt kapitalizmu, svoboda narodu! ;(

To je vse, kar ti pade na pamet?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

A. Smith ::

Nekako tako kot naši transhumanisti, torej. Ampak družba se bo brez dvoma razvijala v smer Venus Projecta, če bomo pametni. Ne bo VSE tako, kot je tam predstavljeno, ljudje bojo še vedno morali v službo, ampak osnovne smernice so pa pravilne.


S tem se strinjam. Navsezadnje sem tudi sam do neke mere tehnokrat.

Amapk dosti bolje od mene je svoje mnenje podal tip, ki se je lotil dejstev v Zeitgeistu:

First of all, as I described on my about page, I am a huge believer in technology. The first time I heard of The Venus Project was around late 2000 and from the beginning I was in love with the idea of putting technology in a position to help us rather than hold us back. And as I investigated this whole idea more, I found a lot of people confused the idea with communism, socialism, or whatever their latest hate was.

Please, do not bring the Zeitgeist movement into the technocratic movement, you will hold it back and push people away.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Vajenc ::

Se ne strinjam. Matrika se prodaja kot Sci-fi triler, h kateremu človek že vnaprej pristopi z izrekom "ne verjemi vsemu po TV" v mislih.
Slogan "ne verjemi vsemu po TVju" velja za vse vrste projekcij po TVju, vključno z dnevnikom, dokumentarci, dramami po resničnih dogodkih, ZF ... The Matrix je npr. kriv za porast transhumanistov, ki so se ob gledanju zamislili za sec ali dve ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

A. Smith ::

Slogan "ne verjemi vsemu po TVju" velja za vse vrste projekcij po TVju, vključno z dnevnikom, dokumentarci, dramami po resničnih dogodkih, ZF ...
Za dnevnike vsekakor ne velja. Uredništvo lahko namreč ob pretiranem izkrivljanju realne slike kaj hitro faše tožbo. Tudi javna opravičila in preklici izjav niso na dnevnikih nič neobičajnega. Enako z dokumentarci. Tudi Al Gore je bil že tožen.

Pri filmih pa do teh tožb praviloma ne hodi, ker med napise stlačijo tudi "vsi dogodki in osebe so izmišljeni", nekaj česar pri dokumentarcih ni zaslediti.

Dokumentarec = dokumentacija realnosti.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Pyr0Beast ::

Pojasni kaj pomeni: 'Pretirano izkrivljanje realne slike'.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vajenc ::

Za dnevnike vsekakor ne velja. Uredništvo lahko namreč ob pretiranem izkrivljanju realne slike kaj hitro faše tožbo.
Poglej kakšna je "realna slika" dnevnika v Libiji, Venezueli, Kubi, Kitajski in kakšna pri nas in ostalem "zahodnem" svetu ...

Dokumentarec = dokumentacija realnosti.
... Zato lahko vsak avtor dokumentira realnost po svojem videnju. Tožbe so seveda vedno možne. Včasih celo zaželjene ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Aljaz1980 ::

preveč pišete, nič pametnega pa ne napišete

kar se tiče vmešavanje države, prav je
saj v nasprotnem primeru bi imeli podjetja z takimi monopoli, da bi glava bolela
vsi pa vemo da v področju z monopolom pa ni razvoja, saj bi bil nepotreben strošek, zakaj bi razvijal če me v to nobeden ne prisili, za dobro katerega? uporabnikov? zakaj?
kot kapitalizem me zanima čim večji dobiček, ne pa razvoj
podjetja z monopolom bi narekovala proizvajalcem kaj delati, kako se bo trg razvijal(kdo je microsoft da bo narekoval, kaj mora imeti netbook vgrajeno da se kvalificira kot netbook, saj ni proizvajalec hardwera ampak softwera)
hkrati pa onemogočala ostalim podjetjem, da vstopijo na trg
prav tako pa nebi bilo moralnih in nemoralnih dejanj, kvečjemu bol in manj dobičkonosna(primer: kazen intela)

warpedone ti si vse 3
drugače pa me zanima kdo so ti ljudje, ki ne dobijo minimalne plače?
mogoče takšni, ki so jo že imeli pa so jo izgubili, ker jim je bilo pod častjo delati ponujeno delo ali pa premalo plačano in se jim je bol splačalo poležavat ?
ta dela pa zdaj delajo tujci

sigurno se strinjaš da se jih ukine, vsi ki pa sedaj delajo za minimlano plačo, jim bojo pa podjetja še bol znižala plačo, preživeli bodo pa od lufta?

lahko pa mi poveš v katerem podjetju kjer delajo za minimalno plačo gre direktorju slabo, je slabo plačan ?

zvestim privržencem čistega kapitalizma pa mi razložite naslednje dve stvari:
1. kapitalizem skuša zadovoljiti vsem potrebam, vemo pa da so potrebe ljudi neomejene, naša zemlja pa je omejena z zalogami soruvin

2. kapitalizem zanimajo čim večji dobički

whatever ::

Sekularizacija vseh religij, to je vse, kar rabimo. Sekularizacija, ne izbris. Žal nisem toliko potoval po svetu, da bi dobil REALNO sliko o Islamu naprimer. Dvomim, da kdo na tem forumu, je. Ampak brez vsakih zadržkov lahko trdim, da je sekularizacija vseh religij najboljša stvar, ki se nam lahko zgodi. Potem lahko najdemo kompromise in skupne točke, ki so pogoj za solidarno družbo.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

lennchma ::

Človeštvo propada zaradi kapitalizma. Toliko slabih stvari je povezanih z njim, da te glava boli.

whatever ::

MENTALITETA, ne kapitalizem, je problem. Not just every society, every PERSON is inherently flawed.
+
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

oldguy ::

Človeštvo propada zaradi kapitalizma. Toliko slabih stvari je povezanih z njim, da te glava boli.


Eh, to smo že poslušali. Pa propada zaradi komunizma, pa zaradi nacizma, pa zaradi religij (dobro, tole je nekako še vredno diskusije), pa zaradi fevdalizma...

Ga ni bilo (uspešnega) modela, ki ne bi bil nekoč "kriv za propad družbe". Potem, ko pa nek sistem gre v maloro, se pa najde polno nostalgikov, ki trajbajo, kako fajn je bilo v starih dobrih časih. Kapitalizem, čeprav v krizi, je pač najboljše kar imamo. Malo enchantat ga bo sicer treba, a da bi bil per se kriv za propad človeštva? Hja, ljudje smo sebični egoisti, prej si priznaš, lažje ti bo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

lennchma ::

No, če propada samo družba, potem še ni tako hud problem.
Zdaj pa nam propada že planet. Tukaj pa se bi lahko zamislili.

oldguy ::

A global warming misliš? Al Gore je tudi en tak izdelek kalibra Zeitgeist. CO2 je pa fama za množice, da se pustimo strižt za davek na zrak. Dobesedno. Sranje, ki bi ga bilo res treba spucat, se pa še naprej stresa v vode kake Somalije.

Ne pozabit, da smo 30 let nazaj čakali ledeno dobo. Vsak "news" ima svoj spin, le ugotovit je treba, čemu služi. Nihče ti pa ne bo rekel: "Sicer tole trdim, ampak res je, da nimam najboljšega pojma, o čem sploh govorim." Ni dobro za denar za raziskave...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

SmeskoSnezak ::

če smo tehnično korektni, ni dokumentarec.

"Zeitgeist came into existence as a personal project which was shown in New York as a free public awareness expression." iz njihove spletne strani

p.s.:Hmm, Vajenc, no ja, malce se strinjam s to "definicijo", da je nek pogled na svet lahk dokumentarec. :)
@ Pusti soncu v srce... @

lennchma ::

Dobro, ampak nisem mislil glede Zeitgeist-a.
Planet na splošno propada. Vedno več je smeti, raznoraznih kemikalij, zrak je totalno onesnažen, voda še komajda pitna, deževnica kisla, jedrska testiranja nam tudi uničujejo atmosfero, itd.
Zaenkrat planet še živi. Vprašanje kako dolgo bo trajalo, da bo postal kot mars. Pri projektu HAARP, se frajerji igrajo z atmosfero, ko pa bo na soncu prišlo do nekoliko večjega izbruha delcev, pa bo verjetnost, da nam atmosfero odpihne v vesolje tudi večja.

AmokRun ::

Zaenkrat planet še živi.

Planet je že od začetka mrtev.

Mipe ::

Grega: Razvoj = dolgoročni dobiček. Žal je tako, da so kapitalisti novejše šole preleni in hočejo dobiček TAKOJ oz. ČIM PREJ, ne pa šele ko bodo že starikavi. Zato le redki vlagajo v večje projekte, ki se izplačajo šele čez več let, kot je recimo izkoriščanje oceanov in vesolja.

SmeskoSnezak ::

Mipe, ta tema ni o samem kapitalizmu... odpri novo temo kaj je kapitalizem ;) Vsi ostali se mu lahko pridružite.
@ Pusti soncu v srce... @

Mipe ::

Mislim, da je to vseeno povezano s temo, ki je konec kapitalizma. Vzrok bi utegnila biti miselnost modernih kapitalistov, ki sanjajo o voznem parku, zato se jim mudi delat dobiček, pri tem pa dolgoročne investisije grejo na stranski tir.

Aljaz1980 ::

Grega: Razvoj = dolgoročni dobiček. Žal je tako, da so kapitalisti novejše šole preleni in hočejo dobiček TAKOJ oz. ČIM PREJ, ne pa šele ko bodo že starikavi. Zato le redki vlagajo v večje projekte, ki se izplačajo šele čez več let, kot je recimo izkoriščanje oceanov in vesolja.

mišleno je bilo na vpletanje države, ki ponekod preprečuje monopol
v monopolu bo mel dobiček z razvojem ali brez pa če čez 10 let prodaja isto tehnologijo, saj alternative ne bo

Pyr0Beast ::

Nekako preprosta brezobzirnost do vsega vlada v trenutnem svetu.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
««
5 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Demokratični socializem (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Problemi človeštva
1989248377 (199752) Mr.B
»

Težave in rešitve, zakaj je kapitalizem uničil človeštvo. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
40890483 (77125) T-h-o-r
»

Komunizem + demokracija = možno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9213719 (9480) jype
»

Karl Marx je imel prav (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
73187152 (77714) LordTado
»

Capitalism: A Love Story [2009] by Michael Moore (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10213908 (12416) donfilipo

Več podobnih tem