» »

Konec kapitalizma? (zeitgeist addendum napovedal ekonomski propad?)

Konec kapitalizma? (zeitgeist addendum napovedal ekonomski propad?)

««
«
1 / 28
»»

SmeskoSnezak ::

No, glede na film Zeitgeist Addendum in tale ekonomski propad, zlom borz, itd. me zanima kaj si folk misli. Se mogoče obeta napoved iz filma? Kapitalizmu je odšteta ura? Jaz menim, da čeprav bi radi družbo pozitivno naravnano, je ne bomo nikoli meli, saj je ravno človeški faktor tisti, neznani del sestavljanke, zaradi katerega so ljudje vedno različni in bodo takšni ostali. Nekako jin&jan finta, dokler bodo eni ljudje bolj pozitivno naravnani in delujoči, tako bodo obstajali tudi negativni. Zakluček tega bi blo, da bomo sklep iz filma težko dosegli. Vedno bo nekaj bilo, ki bo zdrževalo takšno stanje. Torej se bo kapitalizem obdržal? Kaj lahko sledi kapitalizmu?
@ Pusti soncu v srce... @

Grey ::

Kapitalizmu sledi "nirvana". Mešanica sodobnih novosti, socializma/komunizma in kapitalizma. That's the only way to go. Zdraviti smrtno poškodovano žival nima smisla.

hermes ::

Tudi kapitalizma je lahko enkrat konec seveda...ko se bo našel kakšen drug sistem, vednar za enkrat kaj takega ni na vidiku.
Trenutna kriza je pa če se izrazim po športno: "utrujenost in globoko dihanje po silovitem šprintu" Kot vedno se bodo tudi tokrat obnovile moči in potem s polno paro naprej...še hitreje kot dosedaj.

WarpedGone ::

Hočeš nasvet? Kupuj delnice, seveda razpršeno in preudarno s prihranki, ki jih lahko par let pogrešaš. Stvari se bojo v parih letih podražile za parkrat.
Zbogom in hvala za vse ribe

Pyr0Beast ::

Ali pa ga naloži v nepremičnine :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Daedalus ::

+1 pod WarpedOne. Čez ene par let bojo oni, ki so lahko zdaj privoščijo kupovat delnice, lepo bogatejši. Ostali bomo pa tud kak, bati nič:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

djordjevic ::

Hočeš nasvet? Kupuj delnice, seveda razpršeno in preudarno s prihranki, ki jih lahko par let pogrešaš. Stvari se bojo v parih letih podražile za parkrat.

+1

jype ::

Nehte kupavat delnice, ste nori al kaj, vse bo propadl in zame bo cena višja.

durrenmatt ::

se strinjam, ne kupvat delnic (da jih bo za mene več ostalo)

SmeskoSnezak ::

Kaj boš z delnicami? Sploh spremljate novice? Kar nekaj podjetij je šlo pa pa... eni že odpuščajo ljudi.

Jaz priporočam, da postaneš self-eficiant. Energetsko neodvisen, neodvisen od trgovin, etc. Še najbolša metoda po mojem prepričanju. Ne rabiš več plačevat za elektriko, niti skrbet za hrano, saj si jo sam prideluješ. Česar pretirano ne rabiš, prodaš in greš na kak lepi dopust. =)

Zeitgeist pravi, da naj tehnologijo obrnemo sebi v prid. Jaz rečem, OK. Samo vic je, da prvotno potrebujem denar da si nabavim tehnologijo. Dobra finta, kaj? =)
@ Pusti soncu v srce... @

zee ::

Morda je tu misljeno tudi npr. delo na domu - delas od doma -> manj voznje z avtom -> manj € za prevoz -> manj potnih stroskov, ki ti jih izplaca delodajalec -> delodajalec (naceloma) prihrani.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

jype ::

SmeskoSnezak> Kaj boš z delnicami?

Se tebi zdi, da bodo podjetja, ki se ubadajo s perspektivnimi tehnologijami, propadla?

SmeskoSnezak> Zeitgeist pravi, da naj tehnologijo obrnemo sebi v prid. Jaz rečem, OK. Samo vic je, da prvotno potrebujem denar da si nabavim tehnologijo. Dobra finta, kaj? =)

Tehnologijo komot tudi ustvariš, ni je treba samo uporabljat.

donfilipo ::

Jype>>Se tebi zdi, da bodo podjetja, ki se ubadajo s perspektivnimi tehnologijami, propadla?

Ja jebela...bi bilo pošteno od bogeca da ne bi...ampak na žalost, zagotovo jih bo kar nekaj. Torej so čudna pota gospodova:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

bozickus ::

WarpedOne

Mislim, da sedaj RES ni čas za delnice.
Če se Bavčar in Šrot bojita za svoje.
Moj frend je Krkine kupil po 129 € (vzel konkreten kredit za to) in poglej sedaj, kje je. Brez denarja,brez službe, brez družine. Vse je to verižna reakcija.
Moj nasvet; delnice pustite pri miru, raje kakšno zemljico kupite. Na njej pa lahko drugačne delnice rastejo; zelje, fižol, krompir, buče...
In te "delnice" se v večjih mestih kupujejo za med. DOBESEDNO!
Če pa jih ne prodaš, še vedno je tu blagovna menjava ali pa preprosto napraviš pojedino in si sit.
S delnico si še rit ne obrišeš.

Da pa ne bom samo čez delnice govoril; splača se obdržat gotovino.
In, ko pride čas, ko se zadeve umirijo, ko prične rast, kupiš delnice in profitiraš.
Carpe diem permaneo!

djordjevic ::

In, ko pride čas, ko se zadeve umirijo, ko prične rast, kupiš delnice in profitiraš.
Saj res. Zakaj bi kupil delnice po bistveno nižji ceni in potem profitiral veliko bolj, če pa jih lahko začneš kupovati, ko tudi vse ostale ovce blejajo, da se ekonomija pobira? Jao jao. Saj nihče ne sili v nakup delnic ljudi, ki za to nimajo denarja. Tudi jaz ga nimam za take reči, če bi ga pa imel viške, pa bi naredil natanko to, kar je rekel W1.

Pyr0Beast ::

Ko se ekonomija podira se podira, nimaš kaj. nepremičnine so še najbolj zihr stvar.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Daedalus ::

Ko se ekonomija podira, ni nič ziher. Tud bajta ne. Z delnicami je pa tako - če maš nekaj odvečnega denarja, ga (razpršeno) vložiš v delnice, za katere lahko takole prek palca pričakuješ, da bojo preživele. Verjetno ne bojo vse, tiste ki pa bojo, pa bojo po koncu krize začele pridobivati na vrednosti. Razen če si prepričan da bo konec sveta. Sam v tem primeru se je najboljše takoj obesit na prvo drevo, da ne trpiš predolgo, ane>:D

Lahko pa tud njivo orješ, pa fižol prodajaš. Your choice.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

bozickus ::

Če je bajta tvoja in v njej kamin..imaš vsaj kje biti/živeti.
Carpe diem permaneo!

borchi ::

> Se tebi zdi, da bodo podjetja, ki se ubadajo s perspektivnimi tehnologijami, propadla?

skoraj bi šel stavit, da so perspektivna (v pravem pomenu besede) podjetja veliko bolj izpostavljena takemu finančnemu prepihu...
l'jga

SmeskoSnezak ::

jype, torej naj se vsak človek posveti temu, da bo ustvaril tehnologijo, ki v bistvu že obstaja in se trži? Zakaj bi pa čas zapravljal? Škoda časa in življenja. Ali pa razloži, kako si to mislil.
@ Pusti soncu v srce... @

magg ::

> Se tebi zdi, da bodo podjetja, ki se ubadajo s perspektivnimi tehnologijami, propadla?

skoraj bi šel stavit, da so perspektivna (v pravem pomenu besede) podjetja veliko bolj izpostavljena takemu finančnemu prepihu...


Vsa podjetja s perspektivnimi razvoji, tehnologijami in idejami so svoje iznajdbe patentirali. Vse projekte so financirali in patente pokupili vodilni proizvajalci, distributerji, in iznajditelji trenutno aktualnih tehnologij. Vse kar je bolje od tega se pospravi pod mizo in se tam drzi dokler se trenutni proizvodi prodajajo.
Dokler bo nafta in plin se avtomobili ne bodo vozili na druge stvari ( 99.9% prevoza se dela na nafto in plin ). Dokler je nafta in plin bodo naftne druzbe kupovale iznajde in patente, ter se na vse moci trudili da obdrzijo dejavnost ki jim prinasa profite.

Enako je z vsemi perspektivnimi tehnologijami in idejami... vodilna elita namenoma preprecuje razvoj ki bi ogrozil njihov obstoj na vrhu druzbene lestvice... vrh je definiran z denarjem.. denar pa je moc. Predsedniki so lutke.

:D

Thomas ::

Nekateri bomo šele začeli prodajati. Šele zdaj se bomo zares vmešali v kapitalizem. Koliko je to všeč socialistom, nas niti ne briga. Pomembni so nam samo potrošniki in njihovo zadovoljstvo. Vedno bomo našli davčne oaze, if need be.

Če se pa popuca stara garda, pa ne bomo jokali.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Nekateri bomo šele začeli prodajati.

Vso srečo! Če boste dovolj uspešni, vas čez nekaj let zagotovo kupimo tudi pri nas.

SmeskoSnezak> jype, torej naj se vsak človek posveti temu, da bo ustvaril tehnologijo, ki v bistvu že obstaja in se trži?

Ne. Vsak človek naj se posveti temu, da bo ustvaril tehnologijo, brez katere nihče več ne bo hotel živeti (in jo bo torej dobro prodajal).

Danes so omejitve za vstop na trg bistveno manjše, po koncu trenutne finančne krize bodo pa še manjše. Veliki in počasni bodo vedno težje konkurirali majhnim in prilagodljivim - ko gre za tehnologijo. Zamenjati monopolista na področju telekomunikacij se brez podpore države ne da - monopolista na področju razvoja spletnih brskalnikov se pa komot.

leinad ::

Veliki in počasni bodo vedno težje konkurirali majhnim in prilagodljivim - ko gre za tehnologijo.


Words of wisdom. Ravno zato Google in Microsoft odštevata vsaj osem mestne zneske v $ za start-up-e. Se jim preprosto bolj splača, kot da bi sami razvijali.

S.Dreamliner ::

hehe, en vic na temo finančne krize:

zakaj je ta finančna kriza hujša od ločitve?...... zato, ker sem brez polovice denarja, žena je pa še vedno doma... hahahaha :D

zdej pa mal resnosti ;)

moje opažanje zadnjih nekaj let... sploh po tistem, ko se je padec delnic umiril po 9/11, je tako, da so si ljudje pri nas drastično dvignili materialni prag. hiše so zrastle, stanovanja so se kupovala, avtomobili so se vozili,... počitnice v tujini, neverjetno, kako veliko denarja so imeli ljudje. sploh se je potrošnja povečala, ko se je uvedel Euro, kajti ljudje enostavno niso imeli občutka, koliko so dejansko zapravili, ter da se je plača iz 100.000 (na pamet) spravila na 400. veliko manj številk a ne?

če pa smo gledali produktivnost, so govorili da raste... ja ampak umetna produktivnost. efektivnih ur pa je manj. definitivno. res je, da ljudje hodimo domov ob vseh poznih urah, pa vendar, če pogledam urnik mojih kolegov, je veliko kavic, pa kosila, pa neefektivnega časa, ko kramljaš s kolegi. najmanjše odstopanje od realne produktivnosti je v tovarnah, kjer je proizvodnja linija avtomatizirana, ali pa imajo zaposlen minimalen delež človeškega faktorja. načeloma pa je delovna storilnost padla. in to je problem, ker se razmerje med dobičkom in stroški povečuje, ker tudi neefektivni deovni čas delodajalec plača, kar se potem odraža na ceni produkta/storitve.

skratka, kaj je/bo prinesla finančna kriza? malo bolj bo potrebno gledati v denarnico, pa malo manj dopusta bo, pa ljudje bodo bolj cenili zaslužen denar, pa ljudje, ki živijo na račun drugih (delovno sposobni, ki pa ne delajo, ker so leni) bodo morali začeti malo migat.


kar se pa tiče družbenega/političnega sistema (kapitalizem) pa mislim, da je prehodna faza, oziroma se mora spremeniti do te mere, ko ljudje ne bodo hodili v službo po denar, ampak se bodo začeli zavedati, da njihovo delo pomeni preživetje podjetja in s tem njihovo preživetje (karikirano), na kratko, delavci naj bi bili lastniki svojega dela. kot je rekel kolega zgoraj mešanica kapitalizma, komunizma in še česa. pa da ne bo pomote... plačan naj bo vsak toliko, kolikor doprinese k podjetju. in delavci so zelo pomemben dejavnik in naj bodo nagrajeni za svoje delo, če so ga dobro opravili.

Pyr0Beast ::

Mislite da bo svet čez 50 ali 100 let še vedno delal elektroniko na roke ? :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Calligula ::

Thomas, a ti se se javljas? Po vsej klavrnosti tvojega razmisljanja v zadnjih letih? Samo malo ti moram v obraz vreci spet to, da se je vse kar sem rekel uresnicilo in vse kar si vehementno in naivno pisal ti izkazalo za blodnje. Zato me preseneca, da se vztrajas.

Res ni slabo, ce se ljudje, ki se kategoricno motijo skozi daljse obdobje, v nekem trenutku spremenijo v poslusalce in bralce namesto vztrajanja na stari poti.

Samo pravim. Sam ne bi niti sitnaril tule ampak res si fascinanten v svoji zaverovanosti..

Thomas ::

Slučajno sem videl, da se me je nekdo spomnil.

Kapializem je še vedno OK. Periodične "slabosti" so pač v njegovi naravi, socializem pa ni drugega kot megla.

Carry on!

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

rh^ ::

Nekje sem enkrat prebral: ce hoces obogateti moras najprej 3x bankrotirati.

Z delnicami se ukvarjam ze kar nekaj casa. Naslednje pol leta bo resnicni pokazatelj kaksne so razseznosti te krize. Tistim, ki se s tem ne ukvarjate ne priporocam nakupa danes, ker med danes in pol leta naprej verjetno ne bo vec kot 10 procentov razlike, lahko pa po najbolj crnih napovedih izgubite vse. Cez pol leta pa bi znalo bit vse skupaj bolj stabilizirano in bi lahko sledil pravi cas za nakup in dolgorocen zasluzek.

Spekulantje pa itak kupujejo in prodajajo non stop. Sicer je takih danes verjetno bolj malo ampak vseeno :).

SmeskoSnezak ::

Mogoče malce obudim temo, saj sn ravno včeraj naletel na en članek na to tematiko, vmes pozabil, ob eni drugi temi tu gor pa se zdajle spomno nanj.

No, članek sem našel na tej strani (spet bo koga odrvnil portal =)
@ Pusti soncu v srce... @

THX 1138 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: THX 1138 ()

SmeskoSnezak ::

Sem enkrat ta tedn opazo v eni drugi temi omembo filma I.O.U.S.A, ki tudi govori o "recesiji" itd. Dober film za razmislit ob Zeitgeistu. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

durrenmatt ::

ko več ne bo kapitalizma, tudi zeitgeista ne bo

THX 1138 ::

ko več ne bo kapitalizma, tudi zeitgeista ne bo


Potem bo pa Apokalipsa, Razodetje and stuff like that. :)

Croc_X ::

Ta kriza ne bo pokopala kapitalizma. Neki casa bo ta kriza trajala ampak ko se bo trg prilagodil na razmere se bojo stvari umirile in pol bo pocasi spet vse ratalo tako kot je bilo. Addendum ima sicer zelo lepo idejo o svetu brez denarja, ki bi koristila vsem, samo to v trenutnem svetu ni mogoce vpeljat, ker mamo ljudje logiko razvito okoli denarja. Meni recimo nebi bil problem delat zastonj ce bi bilo tudi vse ostalo zastonj, samo kar dosti ljudi (ce izhajamo iz trenutnega sveta) bi pa izkoriscalo vso to zatonjskos za lastno okoriscanje, izkoriscanje in nedelo. Problem je v tem da dolocene vrste osebkov ne morajo (oz. celo ne smejo?) obstajat v svetu, kjer je vse zastonj in se vse dela v druzbeno dobro (nekako v stilu odprte kode), ker bi to izkoriscal v slabo takega sistema. V glavnem ideja sveta brez denarja in dela za druzbeno korist se mi zdi zelo vredu, samo dvomim da bomo mi to kdaj docakali. Pomojem bi bil prehod na tak sistem lahko samo postopen v obdobju kar nekaj generacij.

Vajenc ::

Meni recimo nebi bil problem delat zastonj ce bi bilo tudi vse ostalo zastonj, samo kar dosti ljudi (ce izhajamo iz trenutnega sveta) bi pa izkoriscalo vso to zatonjskos za lastno okoriscanje, izkoriscanje in nedelo.
A ni ideja, da delajo stroji namesto nas. Mi pa imamo ves čas za svoje hobije. Mislim, da je bilo prikazano v smislu, da umetnik nekaj naslika in izdelek nekomu podari namesto proda ter s tem pridobi "le" dober občutek namesto denarja.:))

edit: to, da bi delali ljudje v družbeno dobro smo že sprobali pa se ni obneslo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

dzinks63 ::

Pomojem bi bil prehod na tak sistem lahko samo postopen v obdobju kar nekaj generacij.


Lepo, ampak zelo optimistično. Rekel bi nekaj 1000 generacij. V svetu (ali vsaj v svoji državi) mora biti ustvajenih toliko viškov vsega in sproti se morajo dopolnjevati, za vse zemljane, plus še razvijati je potrebno nove. Hrana in vsega ostalega se ne bo pridelovalo, ampak bi se delale le končne kopije. Bile bi samo robotske tovarne, katere bi skrbele za nas in za njih same. Vendar si takšne družbe kar nekako ne morem predstavljati. Ko bo vse to doseženo, bomo najbrž tudi že dosegli stopnjo nesmrtnosti in odisejade po vesolju. Takratni pogled na sedanjost, bi bil kot sedanji pogled na obdobje dinozavrov.

Utk ::

Seveda bi morali delat stroji praktično vse, če bi hoteli kaj takega. Zato je bil komunizem malo prezgodaj.
Za vse druge stvari, ki jih ne bi mogli delat stroji, bi pa recimo uvedli neko obvezno tlako, 4 ure na dan. Te 4 ure na dan se bi pa lahk učil za dohtarja, ali pa vdrževal stroje v tovarni, kakor ti je ljubše. Moralo bi bit vseeno vse tolk napredno, da ne bi manjkalo dohtarje, niti vzdrževalcev.
Samo to gre lahko postopoma. Najprej ne bojo delali tisti, ki si bojo to lahko privošli, potem pa vse več. Če ne boš nič znal niti nič imel, boš pa moral še kar nekaj časa delat.

Pyr0Beast ::

Samo to gre lahko postopoma. Najprej ne bojo delali tisti, ki si bojo to lahko privošli, potem pa vse več. Če ne boš nič znal niti nič imel, boš pa moral še kar nekaj časa delat.
Povej drugače. Višji razred ne bo delal več, nižji pa bo še naprej garal. Ah, pa saj to imamo že danes ! :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vajenc ::

Ne, tudi dohtrji in vzdrževalci bi bili stroji ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Utk ::

PyroBeast, točno tako, sej to se že dogaja. Včasih so otroci pri 12 letih že resno delali (no, ponekod da še), danes večini do 25. skoraj ni treba. Pa po 65 tudi več ne. Če imaš malo več denarja, ti sploh nikdar ni treba. In takih je vse več. V nekaterih državah lahko samo s socialno podporo čist solidno preživiš. No, morda bi moral pri nas kak Cigan naredit seminar na to temo. Ampak tist, ki nič ne dela, in preživi, ne bo šel niti seminarja delat :)

Tr0n ::

Kapitalizmu sledi "nirvana". Mešanica sodobnih novosti, socializma/komunizma in kapitalizma. That's the only way to go. Zdraviti smrtno poškodovano žival nima smisla.

Nekaj v tem smislu bo verjetno, ja.

Vajenc ::

Mešanico komunizma in kapitalizma imamo na Kitajskem, socializma in kapitalizma pa v Franciji. Oboji podpirajo tudi sodobne novosti, pa je kriza vseeno tudi pri njih.

Zeitgeist hoče nekaj novega. Bolj udarnega.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Tr0n ::

Mesanica preizkuseni idej mora bit globalna. Ti ne pomaga, ce je 90% tako, 10% je pa ZDA s svojimi fat mackami ki pokvarijo zadevo se za tistih 90%.

Utk ::

Kaj zeitgeist hoče je čist irelevantno. Nič se ne bo zgodilo čez noč, razen če nekdo naredi nasilno revolucijo. Iz tega pa tudi ne more nič dobrega prit. Lahko samo gledamo kako se vse počasi spreminja.

Vajenc ::

Revolucijo ja, samo ne nasilno. Postopno. Mislim, da so govorili o enem svetu => eni naciji, katera uspeva v visokorazvitem, nemonetarnem sistemu. Tehnologijo imamo "samo" še mi se mormo spremenit. Nič hudega, če nam da idejo film Zeitgeist.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Queen ::

Če govorimo o gospodarskem sistemu, katerega idejo nam podaja Zeitgeist, bi bilo to gospodarstvo še najbližje prostemu trgu, kjer bi bila večina dobrin javno dobro.
Namreč, gre za sistem, ki ne pozna denarja, saj le-ta ni potreben zaradi zadostne količine dobrin. Tako kot je danes potrebno, da je za normalno funkcioniranje družine nujno, da ima vsaj dva zaposlena člana po min. 8h/dan, bi v tem sistemu bilo dovolj, če bi bil zaposlen, oz. bolj zadolžen eden član družine za 4h/dan. Namreč, tudi avtomatiko mora nekdo nadzorovati. Bi pa se verjetno veliko več časa posvečali izobrazbi, ki bi postala ključnega pomena. Nove ideje, nove tehnologije...
Seveda ima takšen sistem ogrooomno lukenj. Namreč, zahteva strogi red in disciplino. Kako bi v takem sistemu opravili z vsemi lenuhi in zajedalci, ki bi samo črpali sadove, ne bi pa bili pripravljeni nič prispevat...
Bilo bi verjetno dosti manj kriminala, saj ne bi bilo takšne potrebe po prilaščanju tuje lastnine. Vprašanje tudi, v kakšni obliki bi se sploh razvijala lastnina naprej?
Ne vem, to je sistem, ki zahteva pridne, delovne in disciplinirane ljudi, ki poznajo solidarnost in ljubezen do sočloveka.
Mislim, da naše človeštvo tega ne bo doseglo, žal, je hinavščina preveč visoko cenjena lastnost.

USS Liberty ::

če bo nekoč slučajno res obstajal tak sistem, da ljudjem ne bo potrebno nič delati, ker bodo vse namesto njih delali roboti, bodo levičarji kaj hitro pogruntali, da so roboti izkoriščani in da je treba naresti novo revolucijo in osvoboditi robote pred izkoriščevalskimi ljudmi, he he....
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Tr0n ::

Yup. Drugace se lahko hitro zgodi Matrika, Terminator ali Battlestar Galactica. ;)

Zheegec ::

Kaj je sedaj - Zeitgeist po eni strani govori, da bo konec kapitalizma, po drugi strani pa govori o zlobnih bankirjih in gospodarstvenikih, ki kapitalizem izkoriščajo za svoje namene svetovne dominacije.

Eno ali drugo?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
««
«
1 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Demokratični socializem (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Problemi človeštva
1989244936 (196311) Mr.B
»

Težave in rešitve, zakaj je kapitalizem uničil človeštvo. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
40889453 (76095) T-h-o-r
»

Komunizem + demokracija = možno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9213541 (9302) jype
»

Karl Marx je imel prav (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
73185804 (76366) LordTado
»

Capitalism: A Love Story [2009] by Michael Moore (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10213713 (12221) donfilipo

Več podobnih tem