» »

Rusija grozi z jedrskim napadom

Rusija grozi z jedrskim napadom

1 2
3
4

jype ::

Thomas> Katastrofe ni - niti v Iraku.

S človekom, ki goji tako temeljne zablode, se je zelo težko smiselno pogovarjati.

gzibret ::

No, pa pejdmo malo v zgodovino, zakaj se rusi tako bunijo.

ZDA in USSR so še v času hladne vojne podpisali sporazum, da ZDA ne bo razvijala ščita, Rusija pa ne bo razvijala raket z vabami. Tako so hoteli ohraniti status quo. Namreč - ščit ti nič ne pomaga, če proti tebi leti 100 raket, v vsaki pa je še poleg jedrske konice še ene 20 vab.

No, ZDA je ta sporazum enostransko preklicala, ščit pomalem že deluje, Rusi pa še niso uspeli (ali pa ne priznajo), da so razvili oz. izpopolnili njihove rakete. Zato hočejo Rusi še rahlo natolcevat in zavlačevat. Ko bodo uspešno izstrelili medcelinsko balistično raketo, ki se bo v ionosferi razcepila v 50 vab, bojna glava pa bo vseeno zadela cilj, potem pa bodo triumfalno rekli: vi kar postavite vaš ščit, mi vas lahko kljub temu znukamo po želji.

To je to. V bistvu so tukaj ZDA tiste, ki so preklicale dogovor. Samo Rusi pa so tudi tako leseni, da niso opazili, da imajo rakete (poleg Francije, VB, Izrael...) še Severna Koreja, Indija, Pakistan, Kitajska, kmalu tudi Iran. In ščit je za ZDA in njihovo zunanjo politiko nujen, da jih ne bo mogla vsaka država jeb** v glavo. Še posebej, če bodo hoteli narediti invazijo v katero od teh držav, ki so v "klubu" (in njenih prijateljic seveda).
Vse je za neki dobr!

edge540 ::

Samo Ruse je treba prepričati, da uporabijo ta isti ščit za tudi za svojo zaščito. Ampak so preveč ponosni za kaj takega.

Pšenični ::

"Samo Ruse je treba prepričati, da uporabijo ta isti ščit za tudi za svojo zaščito. Ampak so preveč ponosni za kaj takega. "

Ko se bo začelo in bodo jedrske konice začele frčati po zraku, Rusi dobro vedo da nobeden na tej bogi zemljici dolgo ne bo potreboval nobenega ščita. Pri takem arzenalu, kot je danes na svetu je dovolj da famoznemu ščitu uide samo nekaj procentov raket. Pa smo tam. Pač če bodo Amerikanci postavili ščit, potem bodo Rusi spravili pol svojih raket na podmornice in jih po potrebi izstreljevali praktično od vsepovsod. Po moje gre Rusom bolj na k... da jo NATO obkoljuje, kot ta ščit. Okoli Rusije so države z Ruskim prebivalstvom-majnšinami in te države naj malo bolj pogledajo kaj se je zgodilo v Gruziji.....

gzibret ::

Rusi bodo še nekaj časa imeli travme zaradi izgube imperija. No, še vedno imajo največjo državo, samo vseeno.... Izgubili so velik vpliv, in zaradi tega se bodo sekirali še nekaj desetletij, če ne celo stoletij.
Vse je za neki dobr!

Pšenični ::

"Rusi bodo še nekaj časa imeli travme zaradi izgube imperija.

Mislim da ne gre toliko za obžalovanje za imperijem, ki je bil milo rečeno navadna okupacija samostojnih držav, kot za to da jih jemljejo premalo resno. Npr. v ZN. Kjer imajo pravico veta, pa vendar imam občutek da so do sedaj samo kimali. Situacija se bo zgleda spremenila in to tako da bo moralo biti več sodelovanja oziroma barantanja pod mizo. Tako kot je bivša Sovjetska zveza razpadla zaradi slabih gospodarskih razmer in vojne v Afganistanu se bo zgleda zgodovina ponovila in bo svoj primat edine velesile izgubila na istem kraju še Amerika. Seveda si je Amerika vzela še večji zalogaj, ki se ji je zataknil in ga ne more pojesti. Poleg vojaške sramote(ravnanje z ujetniki, strašne civilne žrtve, izguba kredibilnosti), jo vojna tudi ekonomsko izčrpava. In če je bila posledica vietnamske vojne izguba zlate podlage za dolar, bo vstrajanje v sedanjem položaju in iskanje novih še težjih konfliktov(Iran), na Ameriki pustilo še težje posledice.

nevone ::

Ruse je pokopal komunizem ali bolje rečeno komunisti. Wannabeji, ki so želeli posnemati carja, ampak samo v tistem delu, ki pomeni 'zdej se bomo pa mi fino mel'. Tipično za komuniste - tiste na oblasti - je, da imajo tendenco posnemati samo nekatere stranske učinke. Posnemati samo en del zgodbe je pa nekako premalo za kakšen večji uspeh širših razsežnosti. Ampak to je domet nekaterih - žal tudi ruskih novodobnih vladarjev.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

AlexP ::

Bravo Thomas, ne daj se rusofilom...

To so iste sorte ljudje, ki so pri nas leta 91 pričakali tanke JLA s sendviči...


Daj USS Nimitz ne budali s takimi. Že v temi Rusija vs Gruzija si bleknil:

Za mene je najbolj važno leto 91 in takrat je bil Rupel na pravi strani in odločno za Slovenijo, levičarji so pa JLA tanke pričakali s sendviči...



Tvoja mama jih je pričakala s sendviči. Spet en forum filozof, ki ima preveč časa. Dokaži kdo jih je pričakal s sendviči, podaj kake linke, drugač pa pejt mal ven na zrak, da se zaveš kake neumnosti klatiš. Naj ti mal pomagam - ker očitno si preveč infantilen, da bi doživel tiste čase - nihče ampak res nihče, ni šel deliti sendviče med tanke v tisti zmedi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AlexP ()

Grey ::

Thomas...sploh se ne repenči in ne zagovarjaj tega balističnega š(č)ita, ki ni vreden pol k*rca (stealth rakete, rakete z vabami, stealth bombniki itd.), ampak samo pizdarijo v politki povzroča.
Raje uporabi svoj intelekt in znanje fizike ter izračunaj, kako močan EM ščit bi morali imeti, da zaščitimo vsaj 80% slovenskega ozemlja pred radiacijo, ki bi nastala zaradi eksplozij. Je bolj koristno kot pa to, da se spravljaš na osebni nivo v debatah.

Osebno sem proti temu ščitu. Evropejci so se že večkrat dokazali, da lahko stvari doterajo celo bolje od američanov. Heckler&Koch puške, FN Herstal, evropska avionika, eurofighter, kvalitetni avtomobili....ni da ni. Zakaj pa enega ščita ne bi znali sami razvit? Ali pa Stealth UAV? Stealth letalo? Obrambni laser itd. Jaz RES ne razumem, kaj je tako težkega v tem???

Evropa IMO ne potrebuje toliko destruktivne vojske, ampak predvsem močno defenzivo. Seveda se spet poraja vprašanje - pred kom?

rasta ::

@Grey: Pretirano poveličevanje Zahoda s strani Thomasa je seveda neumno, vsega Zahod in ZDA nima najboljšega.

Tako težavnega v tem ščitu pa je, da potrebnih znanj še nimamo, saj še nihče ni nobenega zgradil (Američani so sicer že kar daleč). Izgradnja pa terja mnogo inženirskih naporov in denarja.

Evropa pa močno (zastarelo) defenzivno vojsko (kar ji je še ostalo s hladne vojne) že ima, manjka pa ji enot za hitro posredovanje v krizah.
Ker če ZDA nehajo igrati svetovnega policaja, bo v kratkem času izbruhnilo kup lokalnih kriz, katere vplive po pokasirala tudi Evropa. Niti ni v prihodnosti za izključiti, da bi morebitno praznino hotela izkoristiti kakšna od ostalih vzhajajočih (ali zahajajočih) velesil (recimo Kitajska, Indija ipd.).

In pretiran pacifizem, ki vlada v Evropi, je ena velika neumnost.

A. Smith ::

Thomas...sploh se ne repenči in ne zagovarjaj tega balističnega š(č)ita, ki ni vreden pol k*rca (stealth rakete, rakete z vabami, stealth bombniki itd.), ampak samo pizdarijo v politki povzroča.


Če je tak ku*ac od ovce ta ščit, zakaj potem moti Ruse?

Zakaj pa enega ščita ne bi znali sami razvit?


Saj bi ga znali, ampak ceneje je, če ga postavijo Američani.

Evropa IMO ne potrebuje toliko destruktivne vojske, ampak predvsem močno defenzivo. Seveda se spet poraja vprašanje - pred kom?


Si predlagal sam, da bi mi ščit razvili. Očitno ga že potrebujemo. Je pa evropski vojaški aparat napram ameriškemu ali Ruskemu dokaj infantilen. Predvsem, ker se računa na američane, da delajo red naokoli. Ceneje.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

imagodei ::

Grey> "Raje uporabi svoj intelekt in znanje fizike"

:D
- Hoc est qui sumus -

jype ::

A. Smith> Če je tak ku*ac od ovce ta ščit, zakaj potem moti Ruse?

Vojaške inštalacije potencialno sovražnih velesil pri tvojih sosedih pač niso nekaj, kar bi bilo v tvojem interesu. Tudi niso v interesu države gostiteljice, ampak Poljaki se morajo tega šele naučiti, očitno.

Do agresorja se pač moraš obnašati durgače, kot do zaveznikov in Rusi očitno niso butasti.

rasta ::

Tudi Poljaki niso neumni.
Vrednejša vojaška inštalacija ZDA na njihovem ozemlju pomeni, da se bodo imele večji interes mešat v spor Rusija-Poljska in bo dražje prodana (precej dražje kot leta 1939).
Da s tem Rusom kvarijo strateške načrte, jih niti preveč ne prizadane. Tarča jedrskih konic so pa verjetno že tako ali tako od konca osemdesetih dalje.

jype ::

rasta> Vrednejša vojaška inštalacija ZDA na njihovem ozemlju pomeni, da se bodo imele večji interes mešat v spor Rusija-Poljska in bo dražje prodana (precej dražje kot leta 1939).

Jaz močno upam, da ne bo nikoli "prodana".

Že zgolj to da se spet oborožujejo je dovolj zaskrbljujoče.

Če se pa kateri od velesil strga (ZDA se zadnje čase kar malce prepogosto) bodo pa itak najebali precej bolj temeljito kot so leta 39.

A. Smith ::

Do agresorja se pač moraš obnašati durgače, kot do zaveznikov in Rusi očitno niso butasti.


Ja, rusi res niso butasti. Vedo namreč, da bo ščit slej ko prej delal dovolj dobro, da jih bo onemogočil. Ampak ni prav reči, da zdaj pa sosed postavlja strojnico na dvorišču. Strojnico imaš TI, on je pa postavil zid iz armiranega betona. A ni njegova privzeta pravica, da se zaščiti pred takim ustrahovanjem?

Menda naj bi hoteli rusi v 80tih želeli postaviti prav tak ščit. In seveda so takrat ZDA protestirale. Vendar so se časi od takrat spremenili. V jedrski klub je vstopilo kup držav, zato je status jedrske velesile izgubil svoj naboj. Naslednja stopnja je odpornost napram jedrskim napadom. To pride v poštev še posebej, ker vstopa Iran v jedrski klub, Rusija pa ga pri tem ščiti, ker ji narekujejo apetiti po Evropi (jedrske) zaveznike. In zdaj bodo ti zavezniki onemogočeni. Kaj se ne bo bunila!
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

A. Smith ::

Že zgolj to da se spet oborožujejo je dovolj zaskrbljujoče.


Ja, Ameri so bili tisti, ki so prekinili pakt razoroževanja, ne Rusi.

Navidez.

Ampak kakšen problem je Rusom posodit sem ter tja po svetu nekaj jedrskih strokovnjakov, da se jedrski klub poveča? Noben. In le še vprašanje časa je, kdaj se bo začel dežurni policaj z magnumom počutiti dovolj nelagodno, da bo oblekel neprebojni jopič in prijel za dvocevko.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

jype ::

A. Smith> Ampak ni prav reči, da zdaj pa sosed postavlja strojnico na dvorišču. Strojnico imaš TI, on je pa postavil zid iz armiranega betona. A ni njegova privzeta pravica, da se zaščiti pred takim ustrahovanjem?

Ne. Privzetih pravic ni. Kar se mene tiče je ta ščit odlična stvar, mi je pa jasno, s kakšne perspektive nanj gledajo Rusi.

Nisem sicer prepričan, da tvoja interpretacija njihovega pogleda drži, sem pa prepričan, da sodobna Rusija, tako kot sodobne ZDA, svojo vojaško silo projicirajo v tujino predvsem takrat, ko je treba pomagat tistemu delu gospodarstva, ki je v lasti trenutne vladajoče garniture. Rusija bi težko izbrala primernejši trenutek za vojaški konflikt kot trenutek, v katerem je cena nafte začela padati. Zanje je vsaka upočasnitev padanja cen goriv direkten dobiček, seveda pa je pri tem treba uravnoteženo igrati tudi zunanjepolitično igro. Brez omejitev k sreči ne gre.

A. Smith ::

Ne. Privzetih pravic ni.

Hihihi.

A potem jo mora nekdo dat? Bog? Dalajlama? Jype? Ti bi državam odvzel pravico do samoobrambe?

(Se pa z ostalim delom replike strinjam.)
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: A. Smith ()

rasta ::

Pozabljate tudi, da je namestitev ščita na Poljsko, odličen izgovor za namestitev ameriških vojaških baz in njihovo vojaško prisotnost na sploh.
To bi znalo biti zelo neprijetno pri morebitnem ruskem izletu v katero od baltskih republik ali v Ukrajino v podporo ruski "zatirani" manjšini. Logistika podpore tem državam ter morebitno vmešavanje s strani ZDA se tako močno olajša, kot če bi ostalo samo pri bazah v zahodni Nemčiji.

jype ::

A. Smith> A potem jo mora nekdo dat? Bog? Dalajlama? Jype? Ti bi državam odvzel pravico do samoobrambe?

OK, imaš prav, narobe sem rekel. _Vse_ pravice so privzete.

rasta> Logistika podpore tem državam ter morebitno vmešavanje s strani ZDA se tako močno olajša, kot če bi ostalo samo pri bazah v zahodni Nemčiji.

Dobro je, da se Rusija tega boji, slabo je pa, če se zaradi tega ne približuje zahodu (kar je trenutno zelo aktualen problem).

A. Smith ::

Dobro je, da se Rusija tega boji, slabo je pa, če se zaradi tega ne približuje zahodu (kar je trenutno zelo aktualen problem).


Vprašanje je, če se je Rusija pod Putinom pripravljena zahodu približati v kateremkoli primeru sploh.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Brane2 ::

Z Nemčijo si je, kot kaže, zelo blizu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

A. Smith ::

OK, imaš prav, narobe sem rekel. _Vse_ pravice so privzete.


Vključno s pravicami do agresije, kakor namiguješ, ja. In potem nastajajo razne zaveze (NATO, ZN) in se te pravice omejuje. Pravice do samoobrambe se pa ne omejuje, kolikor jaz vem. In samoobrambe ne gre enačiti z USA style "povračilnimi ukrepi".
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: A. Smith ()

Grey ::

Thomas...sploh se ne repenči in ne zagovarjaj tega balističnega š(č)ita, ki ni vreden pol k*rca (stealth rakete, rakete z vabami, stealth bombniki itd.), ampak samo pizdarijo v politki povzroča.


Če je tak ku*ac od ovce ta ščit, zakaj potem moti Ruse?

Zakaj pa enega ščita ne bi znali sami razvit?


Saj bi ga znali, ampak ceneje je, če ga postavijo Američani.

Zakaj jih moti? Kaj pa Ruse ne moti, ko so vpletene ZDA? To sta dve velesili, ki hočeta imeti svoj prav. Tebi bi bilo kul, da na sosedovi parceli konkurenca zgradi svojo trgovino? Pa dejmo še Rusom dat, da ga zgradijo v Kanadi ali pa še bolje, Kubi. Pa bo volk sit in koza cela.

Ceneje? Kdaj se boste ljudje naučili, da to ni nič ceneje ne dražje ne ne vem kaj še vse. Preprosto pogledaš, kaj imajo oni. Od oka oceniš, kako to deluje, kaj se da izboljšati, to in to potrebujemo in gremo na delo. V roku 1-2 mesecev je ščit do potankosti razvit - garantirano!

A. Smith ::


Zakaj jih moti? Kaj pa Ruse ne moti, ko so vpletene ZDA? To sta dve velesili, ki hočeta imeti svoj prav. Tebi bi bilo kul, da na sosedovi parceli konkurenca zgradi svojo trgovino? Pa dejmo še Rusom dat, da ga zgradijo v Kanadi ali pa še bolje, Kubi. Pa bo volk sit in koza cela.

Ja, dve velesili sta. Ampak glede na to, da se nahajamo v hierarhičnem smislu nekoliko pod eno izmed njiju, je kar za zdržat. Ni prehudo. Bi bil pa hudič pod ta drugo, kdo bo pa prenašal socializem? Zato smo prasci in držimo s prvo, čeprav še zdaleč ni popolna, ker je izbira št.2 še toliko slabša.

Ceneje? Kdaj se boste ljudje naučili, da to ni nič ceneje ne dražje ne ne vem kaj še vse. Preprosto pogledaš, kaj imajo oni. Od oka oceniš, kako to deluje, kaj se da izboljšati, to in to potrebujemo in gremo na delo. V roku 1-2 mesecev je ščit do potankosti razvit - garantirano!

V to, koliko si s ceno in časom v drek brcnil, se sploh spuščal ne bom.

Samo to ti rečem, da od "združenih evropskih sil" ne bo nič, ker imamo evropejci že med seboj dovolj problemov. Vprašaj Irce...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Karaya 52 ::

Pred parimi tedni so bili predvajani posnetki dnevnika iz leta 1990 (marec, april?). Vprašanje je bilo preprosto: ali podpirate ustanovitev lastne vojske? Veliko jih je bilo, ki tega niso podpirali, češ neodvisnost si bomo izborili brez uporabe sile oz. vojska je nepotrebna. Kako mimo so brcnili se je pokazalo čez dobro leto, ne znam si predstavljati kje bi bili danes, če bi jih upoštevali. "Usoda naroda je lahko odvisna od lokacije ene same utrdbe" je pa pred 200 leti modroval Napoleon.

Brane2 ::

Z drugimi besedami, treba je vedno imeti kje na skritem paravojsko, za primer če prideš navzkriž s trenutno uradno vojsko ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Thomas ::

Katera (para)vojska se najbolj bori za tvoje ideale, tako jo izbiraš. Vedno je tako bilo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Če nimaš svoje paravojske, ko te uradna začni loviti in streljati kot da si zajc oni pa jagri, je hudič!

To so spoznali hard way Židje v Nemčiji in Bošnjaki v Jugi. Pa še marsikdo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

kako močan EM ščit bi morali imeti, da zaščitimo vsaj 80% slovenskega ozemlja pred radiacijo, ki bi nastala zaradi eksplozij.
Nisem čist ziher, ampak se mi zdi da mešaš elektromagnetni šok ob eksploziji s kasnejšo radiacijo. POpolnoma različne stvari.

Osebno sem proti temu ščitu.
Jaz osebno sem pa za. Now what?

Evropejci so se že večkrat dokazali, da lahko stvari doterajo celo bolje od američanov.
Res je. Pa tudi obratno (morda še večkrat).

FN Herstal, evropska avionika, eurofighter, kvalitetni avtomobili....ni da ni. Zakaj pa enega ščita ne bi znali sami razvit?
Glede evtropske avionike prvič slišim (a lahko da je res), glede eurofighterja bi bil malo previden... Vsekakor pa pomisli: tudi Evropejci niso vse za vse. Nemci znajo narest super avte, da še Ameri vsi hočjo met BMW in Mercedes -Francozom to dostikrat ne uspe. Zato pa žabarji delajo fajn vino, sire itd, kar pa Švabom ne gre najbolje.... Podobno je s primerjavo EU-ZDA.

Ali pa Stealth UAV? Stealth letalo? Obrambni laser itd. Jaz RES ne razumem, kaj je tako težkega v tem???
Jaz pa ne razumem, kako kdo ne razume, da so to zelo komplicirane zadeve.

Pretirano poveličevanje Zahoda s strani Thomasa je seveda neumno, vsega Zahod in ZDA nima najboljšega.
Ja, na prvi pogled res ne, ampak samo kakih 99% stvari. Na drugi pogled pa ... ja, vse.

In pretiran pacifizem, ki vlada v Evropi, je ena velika neumnost.
To se pa povsem strinjam.

Pacifizem v smislu "nobenga ne gremo tepst, če nam nič noče" je seveda nujen.
Pacifizem tipa "nobenga ne smemo tepst sploh, no matter what" je pa idiotski, ker se bo hitro našel en, ki bo šel tepst nas - kaj pa potem, se mu bomo pustili? Trapasto je nastaviti še drugo lice - temveč raje nastavi obe pesti.

Vojaške inštalacije potencialno sovražnih velesil pri tvojih sosedih pač niso nekaj, kar bi bilo v tvojem interesu.
Ampak kdo bi bil pa tak tepec, da bi sočutno upošteval interese sebi sovražne sile? Qrc jih gleda - če so agresivni, se pred njimi braniš.

Rusija bi težko izbrala primernejši trenutek za vojaški konflikt kot trenutek, v katerem je cena nafte začela padati. Zanje je vsaka upočasnitev padanja cen goriv direkten dobiček
Jap, to je vsekakor res.
Zadnič sem s pol ušesa poslušal neko dabato na FoxNews kanalu, ali bi morala ZDA uvesti gospodarski embargo na Rusijo zaradi štale v Gruziji.
Eden od komentatorjev se je lucidno pošalil "Russia is a sheep in wolf's clothing" :D
Kajti rusko gospodarstvo je v bistvu na psu, rešuje ga le izvoz energentov.

Zato je tudi v strateškem smislu nujna v ZDA in nasplošno na Zahodu popolna liberalizacija pri črpanju nafte in postavljanju novih rafinerij - ob lastnih dobavah in nižjih cenah na tak način najlepše in najučinkoviteje zajebeš tako kameltrajbarje kot tudi prepotentne Ruse, ki obojji nič drugega na znajo/zmorejo kot nam prodajat črno brozgo. Si jo bomo sami nakuhal, odbi bre!
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

username ::

Kaj pa Ruse ne moti, ko so vpletene ZDA? To sta dve velesili, ki hočeta imeti svoj prav. Tebi bi bilo kul, da na sosedovi parceli konkurenca zgradi svojo trgovino?
Jao jao. Kar se dogaja na sosedovi parceli, je stvar njega in tebe nič ne briga.

In če je to povsem offtopic, vseeno komentiram - a eni mislite, da če bi delali biznis, da vas morajo varovat pred konkurenco? (vas in izključno vas?)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Grey ::

kako močan EM ščit bi morali imeti, da zaščitimo vsaj 80% slovenskega ozemlja pred radiacijo, ki bi nastala zaradi eksplozij.
Nisem čist ziher, ampak se mi zdi da mešaš elektromagnetni šok ob eksploziji s kasnejšo radiacijo. Popolnoma različne stvari.

Ne, ne mešam, prav si prebral. NASA namerava podoben ščit narediti za zaščito astronavtov v kapsulah. Torej...koliko energije potrebujemo, da pokrijemo celo državo? En Krško?

Luka Percic ::

Lej fotonov nemoreš odbivat (preusmerit-razem z ogromno gravitacijo).

Nasa pa dela ščit proti delcem ki ne letijo z svetlobno hitrostjo.

Tako da to dvoje nima nobene resne povezave.

Grey ::

Lej fotonov nemoreš odbivat (preusmerit-razem z ogromno gravitacijo).

Nasa pa dela ščit proti delcem ki ne letijo z svetlobno hitrostjo.

Tako da to dvoje nima nobene resne povezave.

Preusmerit se jih tudi da. Prav tako zablokirat. Trilijone kubičnih metrov Einstein-Bose kondenzata okoli Slovenije, bi lahko teoretično zaustavilo gama radiacijo. Posebna stena iz materiala z negativno refrakcijo pa preusmerila okoli Slovenije. Torej...če se da to v plinskem in v trdnem se zagotovo da tudi samo z EM valovanjem enako dosežt. Naj si bo to umetno gravitacijsko polje ali pa kaj podobnega.

_marko ::

A ti si spet pri teh umetnih gravitacijskih poljih? wtf?!

Ščit je realnost, to kar pa ti govoriš pa nima nobenega pomena...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Grey ::

Ali pa Stealth UAV? Stealth letalo? Obrambni laser itd. Jaz RES ne razumem, kaj je tako težkega v tem???
Jaz pa ne razumem, kako kdo ne razume, da so to zelo komplicirane zadeve.

Niti ne. Če mi daš denar in možnost, da zberem kader, ti naredimo UCAV. Pač...sprašujem se, zakaj v Sloveniji še nimamo kakega resnega podjetja, ki bi se s tem ukvarjalo. Verjamem, da bi lahko bili precej konkurenčni.

A ti si spet pri teh umetnih gravitacijskih poljih? wtf?!

Ščit je realnost, to kar pa ti govoriš pa nima nobenega pomena...

Bi lahko bila realnost, če bi se to kdo spravil delat...

Thomas ::

koliko energije potrebujemo, da pokrijemo celo državo?


Toliko, da umre od tega vse živo v Sloveniji. In na celem svetu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Jao jao. Kar se dogaja na sosedovi parceli, je stvar njega in tebe nič ne briga.


To ti misliš. Na srečo napak misliš.

Na sosedovi parceli se lahko dogaja vse (skoraj), razen stvari ki ogrožajo druge.

djordjevic ::

Sosed, recimo, za marsikaj na svoji parceli potrebuje dovoljenje vseh sosedov okoli sebe. Toliko o tem, kaj vse SME početi.

rasta ::

Niti ne. Če mi daš denar in možnost, da zberem kader, ti naredimo UCAV. Pač...sprašujem se, zakaj v Sloveniji še nimamo kakega resnega podjetja, ki bi se s tem ukvarjalo. Verjamem, da bi lahko bili precej konkurenčni.


Vidim, da zagona kakšne industrijske linije od blizu še nisi videl. Take čisto enostavne, kjer gre v bistvu samo za natunane PID-je.

Vsekakor se malo izobrazi v tej smeri. To bo sicer ubilo tvoj mladostniški idelizem, samo c'est la vie!

Thomas ::

Na svoji parceli definitivno lahko delam prestrezne rakete, za sosedove rakete, ki merijo na mojo parcelo in nosijo atomske bombe.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Če smo že pri takih analogijah, ki so sicer rahlo stupid, ane.

Lahko bi Rusom prepovedali posest jedrskih raket, ker so skoraj začeli nuklearno vojno, zaradi svoje pregovorne šlamparije.

Herojsko (in antisovjetsko) ravnanje nekega Rusa je preprečilo masoven pomor milijonov, mogoče milijard ljudi.

Da je bilo njegovo delovanje "antisovjetsko", je jasno razvidno iz njegovega kasnejšega življenja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Grey ::

Niti ne. Če mi daš denar in možnost, da zberem kader, ti naredimo UCAV. Pač...sprašujem se, zakaj v Sloveniji še nimamo kakega resnega podjetja, ki bi se s tem ukvarjalo. Verjamem, da bi lahko bili precej konkurenčni.


Vidim, da zagona kakšne industrijske linije od blizu še nisi videl. Take čisto enostavne, kjer gre v bistvu samo za natunane PID-je.

Vsekakor se malo izobrazi v tej smeri. To bo sicer ubilo tvoj mladostniški idelizem, samo c'est la vie!

Hja, verjamem, ker mi ga ubija vsakdan, ko gledam, kako je vse tako nepraktično zastavljeno.

Grey ::

Niti ne. Če mi daš denar in možnost, da zberem kader, ti naredimo UCAV. Pač...sprašujem se, zakaj v Sloveniji še nimamo kakega resnega podjetja, ki bi se s tem ukvarjalo. Verjamem, da bi lahko bili precej konkurenčni.


Vidim, da zagona kakšne industrijske linije od blizu še nisi videl. Take čisto enostavne, kjer gre v bistvu samo za natunane PID-je.

Vsekakor se malo izobrazi v tej smeri. To bo sicer ubilo tvoj mladostniški idelizem, samo c'est la vie!

Hja, verjamem, ker mi ga ubija vsakdan, ko gledam, kako je vse tako nepraktično zastavljeno v ekonomiji, politiki, šolstvu itd.

Double_J ::

erojsko (in antisovjetsko) ravnanje nekega Rusa je preprečilo masoven pomor milijonov, mogoče milijard ljudi.


Čeprav on naj nebi mogel kar sprožiti nekih raket. Lahko bi pa poročal nadrejenim kot vem.

Sej a bi smel kdo sploh sprožiti preden bi dal ukaz voditelj KP?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Thomas ::

V resnici obstaja upanje, da sta bili dve varovalki. Petrov in višje ruske komande, ki bi prav tako preprečile jedrsko vojno.

Možno je. A spremeni ničesar.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

djordjevic ::

Ne. Do jedrske vojne namreč ni prišlo.

Thomas ::

To, da ni prišlo, še nikakor ne pomeni, da smo varni tudi za v bodoče. Slejkoprej bo prišlo do jedrske vojne, če bomo MAD vlekli v nedogled. To je vsaj polovica že dojela.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Na svoji parceli definitivno lahko delam prestrezne rakete, za sosedove rakete, ki merijo na mojo parcelo in nosijo atomske bombe.

Pravzaprav ne. Pri nas zagotovo ne.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

War: Gruzija vs Rusija (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68135512 (22087) jype
»

Vohunski satelit bodo sestrelili. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1049847 (7704) sverde21
»

Protiraketni ščit

Oddelek: Problemi človeštva
372832 (2099) jype
»

Ponoven neuspeh raketnega ščita

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
333576 (2639) Thomas
»

Posnetek Ladnovega Bineta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22257636 (54864) Tomi

Več podobnih tem