» »

War: Gruzija vs Rusija

War: Gruzija vs Rusija

««
13 / 14
»»

Azrael ::

Katera resulucija UN govori, da Rusija ali kdo drug lahko uporabi vsa sredstva za neko napako (katero?) Gruzije?
Nekoč je bil Slo-tech.

nevone ::

Tole svarjenje pred Rusi, in kako se jim je treba klanjat in kako se jih je treba bati, je isto, kot takrat ko se je Slovenija osamosvajala. To je bilo enega svarjenja in strahu pred Srbi, prav tako kot danes pred Rusi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

Azrael> Katera resulucija UN govori, da Rusija ali kdo drug lahko uporabi vsa sredstva za neko napako (katero?) Gruzije?

Ista resolucija, ki ZDA in UK dovoljuje okupacijo Iraka.

"Se bo že uredilo sčasoma" pa seveda bodisi je, bodisi ni zadovoljiv pravni standard, celo ko govorimo o mednarodnem pravu. Če je, potem je ruska vojska ukrepala legalno, če ni, je ameriška vojska ukrepala ilegalno.

nevone> Tole svarjenje pred Rusi, in kako se jim je treba klanjat in kako se jih je treba bati, je isto, kot takrat ko se je Slovenija osamosvajala. To je bilo enega svarjenja in strahu pred Srbi, prav tako kot danes pred Rusi.

Živeti v zablodi je tvoja pravica, vsekakor, kar pa ne pomeni, da je to pametno. Rusijo je treba izzvati, a žal je ZDA in EU ne moreta. Idioti so si pač sami nakopali lastna izhodišča, na podlagi katerih lahko ruska vojska komot vkoraka v Kiev, ker se tam skrivajo teroristi (saj ste videli, kaj so naredili Juščenku), in tam ostane za nedoločen čas. Ne dvomim, da se bo našel kdo, ki bo z rožicami pričakal ruske tanke, in ga bodo lahko snemali s kamero.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Azrael ::

Modrijan res. ZDA so dobile mandat za Irak. Od kdaj je Irak = Gruzija?
Nekoč je bil Slo-tech.

jype ::

Azrael> ZDA so dobile mandat za Irak.

To ne drži. NATO je dobil mandat osvoboditi Kuvajt in uničiti Sadamove vojaške kapacitete. Ničesar drugega.

ZDA so si kar same vzele mandat osvobajat Irak, o čemer smo leta 2003 na tem forumu obilno razpravljali. In nekateri smo imel prav, drugi ste pa mislili narobe. Zdaj, ko bo treba požret, kar se je skuhalo, je pa nenadoma "nezaslišano", da se kaj takega dogaja. Hja, kršenje človekovih pravic je zelo absolutna kategorija, in ZDA pač ne morejo biti izvzete pod nobenim pogojem, kvečjemu lahko same sebe podredijo strožjim kriterijem. Pa se očitno niso.

Azrael ::

Ja, smo se kregali, res. Resulucije so zahtevale od iraške vlade in Husota popolno sodelovanje z inšpekcijami UN, če ne... Tipično politično korektno nakladanje, ki si ga vsak lahko razlaga po svoje in najbolje pri vsem, vsak ima prav.

Zapisano se je dalo razumeti tudi tako, kot so naredile ZDA. Edina konkretna stvar je bila, da se govori o Iraku in ne kar počez. Neverjetno za UN, samo občasno tudi slepa kura zrno najde.

Ko je bilo jasno, da so politiikanti v UN spet zavozii, (kdaj niso?), pa jok in stok mirovnikov za bogim Husotom, saj bo priden in ga ni treba tepst, pa tudi če ne bo angelček, glejmo mu skozi prste, samo, da se ohrani mir. Enako, kot so zagovarjali 60 let prej Dolfeta in sedaj carja.

Slabo to. Zelo slabo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Ales ::

Je slabo ja... Samo da bi jaz dal v isti koš tudi ZDA in polovico Evrope. Golazen.

Osnova za kakršnokoli izboljšanje situacije bi lahko bili samo delujoči Združeni narodi, tole kar sedaj imamo je patetično. To obstoječo kvazi institucijo povozijo kadarkoli se komu zahoče, če le ima dovolj veliko raketo na letalu.

Nedotakljivost zunanjih meja je bila eden temeljev te kvazi trdnosti svetovne ureditve in zdaj ko tega temelja ni več, bo nekaj časa vladal kaos, dokler se razmerja moči ponovno ne uravnovesijo. Do takrat bomo pa gledali regionalne vojne in poslušali kako je nekdo kriv za to in to, drug pa za to in to... En krvnik bo bolj pravičniški od drugega.

Glavno težavo vidim v tem, da po koncu hladne vojne žal ni prišlo do premika v svetovni ureditvi, še manj pa v dolgoročni politiki velikih sil, pač pa za preprosto prerazporeditev interesnih sfer. Ni prišlo do nobenega premika v načinu razmišljanja. Zmagovalec si je vzel svoje, podobno kot je storila Evropa po zmagi v 1. sv. vojni. In ko se je Nemčija dovolj pobrala, je sledila 2. sv. vojna. To obdobje po koncu hladne vojne vidim kot eno veliko zamujeno priložnost.

V tem trenutku enostavno ni nikogar, za kogar bi lahko rekel, da je vreden podpore povprečnega razmišljujočega in človekoljubnega človeškega bitja. Podpora ZDA, podpora Rusiji, podpora Kitajski, podpora Evropi... kompromisi, v skrbi pred hujšim zlom. Morda le Evropa nekoliko izstopa tukaj, a imam občutek, da v veliki meri tako izgleda zaradi njene relativne pasivnosti.

Interesne sfere se ponovno delijo, ker je očitno, da je Rusija ponovno dovolj močna, da želi svoj kos pogače nazaj. Zdi se mi, da smo pred obdobjem regionalnih vojn, prikritih in odkritih. ZDA so si skrhale en zob, kako bo šlo naprej bomo pa videli... Skrbi me to, da iz besednjaka teh zveri vidim samo prevzetnost in skrajno nerazumevanje situacije. Gledam Ricejevo na TV in mi ni jasno, kaj ima ta administracija v glavi. Katerikoli politolog, ki si zna prevesti njen diplomatski besednjak se lahko samo zgrozi. Podcenjujejo Rusijo, menijo, da so še vedno toliko močnejši, da lahko delajo kar želijo. In potem se najdejo lahkoverneži kot Gruzijci, ki to plačujejo s svojimi življenji.

Koliko ZDA nimajo blage veze s tem kaj delajo se vidi ko primerjaš patetiko doživljanja napada na WTC in njihovo zunanjo politiko. Koliko je vreden en stanovanjski blok V Gruziji? Koliko v Iraku? Nič, prav nič. Mislim da ostale velesile vsaj imajo določeno zavedanje do posledic svoje politike, ZDA pa enostavno ne dojemajo ničesar. Sicer ne vem, kaj je hujše... Tistemu revežu, ki ga bombardirajo, je najbrž vseeno.

jype ::

Azrael> pa jok in stok mirovnikov za bogim Husotom

Pod trdo roko katerega je zavoljo nasilja pomrlo manj Iračanov, kot pod iz ZDA uvoženo demokracijo.

Res, za zjokat se, da imamo takšnega svetovnega policaja, ki več škode dela, kot koristi, pa še če se kdo po njem zgleduje (kot se očitno zdaj Rusija) se vsi priliznjenci brez hrbtenice zgražajo. Jebiga, Američani so to igro začeli, zdaj jo pač lahko igrajo vsi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Azrael ::

Lepo, da ga zagovarjaš, tako kot eni Titeja, Stalina, Pol Pota Idi Amina... in "malo" prikrojijo dejstva.

Pod njiihovo komando je bilo super duper, nobenih problemov, cedila sta se med in mleko... Kot za koga.
Nekoč je bil Slo-tech.

djordjevic ::

Ma, bla-fakin-bla. Dejstvo je, da je od začetka 'izvažanja demokracije' umrlo več civilistov kot za časa Husseina. In umrlim je najbrž baš vseeno, ali so umrli v imenu diktature ali rojevajoče se demokracije. Mislim, zataknite si nekam to vašo prekleto (oh-how-very-western-of-you) dvoličnost.

jype ::

Azrael> Pod njiihovo komando je bilo super duper, nobenih problemov, cedila sta se med in mleko... Kot za koga.

Pod komando kapitala pa se seveda cedita med in mleko in ni nobenih problemov... Kot za koga, samo za manj ljudi.

Thomas ::

jure .. ima spet težave z realnostjo.

S kapitalizmom blaginja dejansko raste hitreje, kot so se to v socializmu lahko izmišljevali.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

Heh, pred par urami berem, da so hoteli Evropejci (najbolj zagreti so seveda Francozi, ker so najmanj energetsko odvisni od Ruskih energentov)začeti razglabjati o sankcijah proti Rusiji. Salonski evropski povzpetniki nam bodo, če bodo tako nadaljevali preskrbeli vlogo Gruzijcev. Američani spet sčuvajo Evropo, ker se sami ne upajo soočiti z Rusijo. Keri kreteni, Evropa odvisna od Ruskega plina in nafte, bo uvedla sankcije. Za začetek bi jaz predlagal , da Rusiji prepovejo izvoz nafte in plina k nam.

Heh, zgleda da Evropa, ki je bila navajena na pijančka Jelcina, še ni dojela da se z vojaško in gospodarsko obnovljeno Rusijo ne gre zezat. Kapnilo jim bo zgleda šele, ko bo sodček nafte 200, morda kakšen dolar več. Pač Ruska računica bo taka, da bodo načrpali manj in to prodali enkrat dražje. Bivši komunisti so, kot so dokazali že pri nas zelo dobri kapitalisti. Bojim se, da bo Evropska streznitev boleča in polna frustracij.

Pšenični ::

Poleg tega bi opozoril, še na dejstvo da smo večina tistih, ki smo obsojali napad na Irak l. 2003 imeli prav , ko smo to dejanje obsojali in takoj sprevideli glavni razlog za napad. Nafta, razlog za uničenje Iraka s strani ZDA je pač gonilno kolo Ameriške blaginje.

Prav tako kot takrat, je vloga ZDA v Gruzijskem konfliktu vedno bolj negativna. Nori Gruzijski predsednik je potegnil v nesrečo celoten narod zato da bi ugajal svojim ameriškim prijateljem. Kakšna katastrofa za narod še posebej če pomislim kako je prišel na oblast.

jype ::

Thomas> S kapitalizmom blaginja dejansko raste hitreje, kot so se to v socializmu lahko izmišljevali.

Pokazat to na primeru Iraka zmorejo samo uvoženi partijski funkcionarji, izšolani za tak posel.

Thomas ::

Še vedno žaluješ za Sadamovim režimom? Tako lepo sekularnim in sploh naprednim?

Po moje, da še.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Še vedno žalujem za milijonom mrtvih, ki jih je za sabo pustila demokratizacija, ki je Irak pustila nekje na nivoju Rusije.

Še.

Medtem ko si nekateri zatiskajo oči in se križajo ob povsem predvidljivih posledicah takega početja, se ostali zdaj lahko tolažimo zgolj s tem, da smo pred 6 leti pravilno napovedali, kaj se bo zgodilo (in se še vedno dogaja).

Res škoda, da se vaše napovedi o svetli prihodnosti niso uresničile. I'd love, more than anything, to have been proven wrong.

Thomas ::

Heh ... niste napovedali pravilno, mi je prav žal. NIHČE recimo ni napovedal, da bo poleti 2008 Irak bolj varen kot Afganistan, v istem času. Prav nobeden, se mi zdi.

Zgodilo se je nekaj nepredvidenega.

Tudi to, da ima Irak ta trenutek kolosalne prihodke od nafte, ni vedel prav nobeden.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> NIHČE recimo ni napovedal, da bo poleti 2008 Irak bolj varen kot Afganistan, v istem času. Prav nobeden, se mi zdi.

Saj tudi nihče ni napovedal, da bo četrt Gruzije poleti 2008 v ruševinah. Prav nobeden.

Thomas> Tudi to, da ima Irak ta trenutek kolosalne prihodke od nafte, ni vedel prav nobeden.

Ne se smešit, no, pojdi pogledat, kako si napovedal, da se bo naš zunanji minister sprehajal po Iraku leta 2006 (ko je, naj te opomnim, nasilje bilo bistveno hujše kot v Afganistanu) Kolosalni prihodki od nafte bi bili še večji, če jih več kot polovico ne bi pospravila "ameriška podpora demokratizaciji". Če bi dvignili sankcije zoper Sadama, bi se v desetih letih lahko tip kosal s Savdsko Arabijo. Škoda, da zoper Savdske Arabije nihče ne uvaja sankcij zaradi sistematičnih kršitev človekovih pravic, ane.

Pravilno smo napovedali, da bo žrtev bistveno več. Pravilno smo napovedali, da bodo Rusija, Kitajska, Iran in Sirija pridobili ogromen vzvod moči v mednarodni politiki. Pravilno smo napovedali celo to, da bodo ZDA s to napako postale mednarodno nepomembne, ko gre za globalen boj zoper kršenje človekovih pravic. Pa tudi to, da orožja za množično uničevanje ne bodo nikoli našli, prav tako pa nobenega drugega orožja, s katerim naj bi Sadam ogrožal ZDA ali celo svoje sosede.

Seveda pa imaš prav - nismo napovedali, ker tudi ne vidim, kakšno povezavo naj bi to imelo z Irakom in zakaj naj bi to napovedovali, kdo bo zmagal na evroviziji leta 2008.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

Pravilno smo napovedali celo to, da bodo ZDA s to napako postale mednarodno nepomembne


Sej nisi resen. Res nisi niti najmanj resen debater.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

"Tudi to, da ima Irak ta trenutek kolosalne prihodke od nafte, ni vedel prav nobeden."

NIma jih Irak ampak se ve kdo. Da je Irak sedaj bolj varen, kot je bil???. Torej "Prosim za cenik čarterskih poletov v Irak". To je treba preveriti na licu mesta. Torej letovali bomo, prosim za predloge.... mogoče v Faludži, ......morda v kakšni šiitski četrti v bagdadu. Morda veste če še kaj bombandirajo, mečejo fosforne bombe, uporabljajo osiromašen uran, ....

Oprostite ker toliko sprašujem, ampak saj gre za mojo varnost kajne.

jype ::

http://www.iraqbodycount.org/database/

Temu v civiliziranem svetu rečemo vojna. Temu so celo pod Sadamovo diktaturo rekli vojna.

Thomas> Sej nisi resen. Res nisi niti najmanj resen debater.

Povej to svojim american overlordom, ko bodo prišli osvobajat od Rusije okupirano evropo. Vse, kar so zmogli, je to, da so Gruziji prodali oborožitev in pomagali njihovemu najbolj bedastemu prozahodnemu politiku na oblast.

Thomas ::

Kaj se izvijaš, jure? Maloprej si rekel, da so ZDA "globalno nepomembne". Trapaš 100 na uro. Vedno si, to je nekaterim na tem forumu zelo jasno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OmegaM ::

So zelo pomembne, ampak s to svojo politiko s katero igrajo globalnega serifa za svoje lastne interese pa se dela ogromen razkol po svetu, od latinske amerike naprej, evropa, azija ...

Dejstvo je, da mislim da je edino legitimno vojno katero so naredili sedaj je bil Afganistan ter telebani, to je moje misljenje, to od 90' naprej in do danes, Irak katastrofa, ce nisi sunit ni vredu, ce nisi siit spet ni vredu, bog nedaj da si kristjan, kaj sele jud ... Ceprav slednjih ni ne vem koliko tam, ce sploh.

Skratka ... Klanje, vsakodnevno.

Tu za Gruzijo pa se ve dobro za kaj se gre, in kot je nekdo tu omenil kake pisejo na rtvslo .... eeeeh, pretiravajo, ce si za srbe si srb + ruso, in ce za ruse si srb in take, povelicujejo ZDA ka bodo naredili pa take pa naj vdarijo po Rusiji, tega pa si svet ne sme pustiti, ampak ZDA in Nato so z Kosovom odprli pandorino skrinjico, in da, svet in ostali so ze pozabili ko so Rusi rekli, da ce ostali priznajo Kosovo, bodo oni J. Osetijo ter Abhazijo, najmanj od tega disi Kitajcem, se dobro ve zakaj, se posebej zaradi Tibeta.

Dejstvo je da nekaj takega ne potrebujemo ampak se vseeno dogaja, vsemu temu (ZDA) mora biti tudi neka protiutez, ampak takih protiutezi pa je zadnje case cedalje vec, se posebej ce gledamo zraven Rusije se Kitajsko, Indijo, mogoce celo Iran, ampak te nekako ne bi izpostavljal.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Berserker ::

Je možno da se rusija preobrazi nazaj v Sovjetsko Zvezo ?

jype ::

Thomas> Maloprej si rekel, da so ZDA "globalno nepomembne".

Tako je. Nihče od tistih, za katere bi bilo v našem interesu, da bi ZDA jemali resno, se ZDA ne boji niti malo. Škoda je žal zdaj že storjena in ni popravljiva drugače, kot z novim konfliktom katastrofalnih razsežnosti. Zapravilo se je tisto, kar se je z drugo svetovno vojno pridobilo (in menda ni treba poudarjati, da lekcija ni bila zastonj).

Politični samomor ZDA je izvedel vaša omiljena administracija Busha mlajšega. Putin se mu lahko samo smeji, Kitajci ga pa lahko malone kar odstavijo, glede na to kakšen delež ZDA si trenutno lastijo.

Thomas ::

Moram ponovno premisliti svoj prezir do "Multiple Words Interpretation".

Navsezadnje, jure je pa vendarle lahko iz kakšnega paralelnega Vesolja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Ja, povsem možno, da nisva iz istega. V tvojem je npr. v Iraku mir in blaginja, v mojem je pa vsak dan par deset žrtev nasilja. V tvojem gre denar od iraške nafte Iraku, v mojem pa se denar od nafte razdeli med korupcijo, provizije, črne fonde in profit ameriških družb.

V tvojem vesolju Rusija ni napadla Gruzije, ker si ne more privoščiti izobčenja iz mednarodnih teles, v mojem se jim pa jebe, ker ve, da ZDA in EU bolj potrebujeta Rusijo, kot Rusija potrebuje EU in ZDA.

Jaz bi tudi rad živel v tistem vesolju, kot ti, pa žal ne.

Thomas ::

Se opravičujem. Ne živiš v paralelni realnosti, ampak v ortogonalni nerealnosti.

> V tvojem gre denar od iraške nafte Iraku,

Plus še mnogo več.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

Po zadnjih informacijah je OVSE za izbruh sovražnosti direktno in nedvoumno obtožil Gruzijo. Zadeva postaja jasna, gre za popolnoma ponesrečeno vojaško operacijo, ki se jo je poskušalo nato v drugi fazi reševati z intenzivno protirusko propagando. Pri tem me najbolj moti da je tudi Evropa pri tem pokazala dokaj nenačelno držo, in da ni bila vsaj malo zadržana. No kar je je. No kaj takega sem tudi pričakoval, saj informacij z druge strani praktično ni bilo. Edino kar nam zdaj ostane je da priznamo novonastale države.

USS Liberty ::

>>>>Po zadnjih informacijah je OVSE za izbruh sovražnosti direktno in nedvoumno obtožil Gruzijo.

A lahko daš kakšen kredibilen link za to tvojo informacijo?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

urban99 ::

Baje bo Spiegel zadevo objavil v ponedeljek... tole je complicated

Ales ::

Se opravičujem. Ne živiš v paralelni realnosti, ampak v ortogonalni nerealnosti.


Kaj če bi pisali mnenja o temi, drobne žaljivke, podcenjevanja in ostale oratorne prevare pa prihranili za kako drugo priložnost? Če se kdo ne strinja s sogovornikom naj napiše utemeljeno mnenje o temi, paralelne realnosti, vesolja in ostalo pa pustimo ob strani. Ne velja samo za Tomasa, ampak ko on pride v temo, takih postov enostavno ni in ni konec.

Mislim, da je vsem stalnejšim obiskovalcem foruma jasno, kaj si kdo o komu misli, morda bi za spremembo lahko navajanje tega v postih preskočili.

Thomas ::

Ni tako. Ko nekdo reče, da "so ZDA postale globalno nepomembne", se ga vseeno lahko in celo mora pošlatati za čelo.

Četudi bluzi tebi simpatične skladbe.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ales ::

.... pošlatati za čelo .... bluzi ....


V diskusiji naj vladajo argumenti in ne sofistični prijemi. Tudi jaz se ne strinjam, da so ZDA postale globalno nepomembne, pa tega sigurno ne bom šel izražat s temi besedami.... Izguba časa bi bila, da ne omenjam, da je precej nevljudno. Vsak inteligenten bralec foruma si bo tako ali tako dopolnil mnenje o temi na podlagi argumentov.

Mimogrede, se opravičujem, ker sem te tako izpostavil, ni bilo mišljeno osebno in nisi edini, ki se kdaj spusti na osebno raven, upam, da se ne počutiš napadenega. Samo moti me, ker se s tem niža kvaliteta tem na Slotechu. Nisem moderator tukaj, ampak vseeno bi vsem priporočil - argumenti, ne diskreditacije.... pa bo.

Thomas ::

Sej se strinjam. Sej imaš načeloma čisto prav.

Ampak jure je bil tisti, ki je par dni nazaj nekaj trobil o tem "da rast v ZDA ni rast" - al kaj že. Nekaj kar je bilo tudi povsem out in nakar ga je spomnil username.

Zdej pa začne z drugo traparijo, povsem enako neumno. Na stotine jih je že izlegel. Zato nivo foruma pada - in the first place!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Ampak jure je bil tisti, ki je par dni nazaj nekaj trobil o tem "da rast v ZDA ni rast"

Jure je bil tisti, ki je izpostavil, da rast v ZDA, ki se umetno financira iz zveznih rezerv, ni rast. Še en, ki ga težko prenašaš, ker rad pove kaj, kar bi ti raje, da bi bilo res zgolj v paralelnih vesoljih, ki sliši na nadimek borchi, je potem omenil še dejstvo, da je "višji življenski standard" direktna posledica zapravljanja teh zveznih rezerv. Pa smo spet v napačni temi, za razdelat to stvar, ki nam nekaterim ne povzroča nobenih težav, nekateri ste pa zaradi njih v strašnih dilemah.

Thomas> Zato nivo foruma pada - in the first place!

Pada zato, ker nekateri na forumu, ki se imajo za nadvse dobro obveščene, ne znajo pravilno povezati vzrokov in posledic, včasih pa jih celo ne poznajo.

Če rečem, da so ZDA globalno nepomembne v temi o Gruziji, seveda to za pozorne bralce ni splošna in vseobsegajoča trditev, za funkcionalno nepismene posameznike pa morda res tak stavek ni najbolj razumljiv. Mislim, da sem ga v dovolj veliki meri pojasnil, da so tisti, ki so si želeli razumeti moje mnenje, lahko zaobjeli pomen. Z ostalimi naj se naprej ukvarja kdo drug.

Pšenični ::

Glede na to da resnica o konfliktu počasi prihaja na dan, me zanima kakšna bo dinamika priznavanja novih držav. Seveda se od nas - Slovenije pričakuje da bomo spet orali ledino in bili med prvimi. No pa šalo na stran.

Resnično me zanima, ker se krivda počasi vali na Gruzijo, kaj bo to pomenilo za priznavanje Abhazije in J. osetije. Kakšne so možnosti za to. Kdo bo med prvimi, ki si bo to upal. Če sploh kdo.

jype ::

Jaz mislim, da je priznavanje Abhazije in J. Osetije velika napaka. Rusi so s tem legitimizirali Čečenske in Dagestanske separatiste, kar je za njihove interese na kavkazu lahko zelo zoprn zunanjepolitični problem. Seveda se ob trenutno šibkih ZDA in popolnoma nesposobni EU Rusiji ni treba bati nikogar, a računati, da bo ves čas tako, bržkone ni pametno.

Po drugi strani bi bilo v luči kosovskih izvajanj pričakovati val priznanj s strani zahodnih držav - pa ni videti, da so pretirano navdušene. ZDA celo zaostrujejo jezik, ob čemer pa Ruski diplomati z lahkoto odmahnejo z roko:

http://www.youtube.com/watch?v=5YQP1WmJp58

OmegaM ::

Seveda je napaka, kot je napaka glede Kosova, ampak kot se je zgodilo takrat da so priznali, pa ceprav neligitimno so s tem odrli nekaksno pandorino skrinjico, in sedaj samo to narasca, s tem da so Rusi takrat opozarjali, da ne bodo priznali Kosova, bodo pa ti dve pokrajni, ampak nihce jih ni jemal resno, Rusi pa so samo potrpezljivo cakali.

In ni seveda najboljse zaradi Dagestana in Cecenije, ampak ... tu Rusi ne bodo popustili se tudi zavedajo kje so prvic v Ceceniji naredili napake in se vrnili z drugo taktiko, in tudi mocnejso zasedbo.

Sedaj se cakam samo ponedeljek, da vidim kaj je OVSE res izjavil.

LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Pšenični ::

"Po drugi strani bi bilo v luči kosovskih izvajanj pričakovati val priznanj s strani zahodnih držav - pa ni videti, da so pretirano navdušene."

Kosovski primer je neponovljiv in edinstven. Tko ponavljajo za Ameriko Evropski papagaji. Vendar je potrebno povedati, da so tudi v našem primeru-primeru Gruzije nastopila "nova dejstva",(kot so se nekateri sklicevali ne dolgo nazaj in šli mimo resolucije 1244 v primeru kosova), ki jih bo potrebno prav tako upoštevati. Prej ali slej. Bojimo se lahko le pogostega pojavljanja novih dejstev in novih banana državic, ki bodo služile vsemu drugemu, le interesom svojim državljanom ne. Mednarodno pravo ne obstaja več.

Risija je že toliko močna, da si je priznavanje obeh republik lahko privoščila. Američani pa v jok.

OmegaM ::

Tako kot si rekel, mednarodno pravo ne velja nic vec, ker si veliki privoscijo kar si drugi ne bi smeli.

In da, Rusija je postala toliko mocna, da si to lahko privosci.

LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

USS Liberty ::

Zanimivo razmišljanje dr. Matevža Tomšiča...
Dobro je postavil ogledalo našim mirovniškim levičarskim pravičnikom... med katere spada naš moderetor

Se je pa ponovno izkazal tisti del slovenskega javnega mnenja, ki se ima za najbolj ''naprednega''.Mnogi takšni analitiki, komentatorji in mnenjski voditelji so se namreč nedvoumno postavili na stran Rusije. Po njihovem so glavni krivec za konflikt kdo drug kot Američani, ki ponovno stojijo za vsem tem. Gruzijski predsednik Sakašvili nastopa pri tem zgolj v vlogi satelita. In je jasno negativec - zgolj zato, ker je proameriški. In nasprotno, Rusi so pozitivci zgolj zato, ker kontrirajo politiki ZDA. Očitno je za radikalne levičarske ''pravičnike'' dober vsak, ki je nastrojen proti Američanom, pa na bodo to ruski ''siloviki'' s Putinom na čelu, Venezuelski burkež Chavez, ostareli kubanski ''el commandante'' Castro, ali iranski verski fanatik Ahmadinedžad. In kaj je vsem tem skupno? To, da režimi, ki jih vodijo, sistematično kršijo človekove pravice in omejujejo svobodo državljanov. Se pravi tisto, za kar se naši pravičniki deklarativno zelo glasno zavzemajo. To dokazuje, koliko (tj. kako malo) jim te vrednote resnično pomenijo.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Poldi112 ::

>In kaj je vsem tem skupno? To, da režimi, ki jih vodijo, sistematično kršijo človekove pravice in omejujejo svobodo državljanov.

In v čem se USA tu razlikuje?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

TESKAn ::

To, da režimi, ki jih vodijo, sistematično kršijo človekove pravice in omejujejo svobodo državljanov.


Kako pa ti imenuješ Guantanamo? Patriot act? Je to kaj drugega kot kršenje človekovih pravic in omejevanje svobode državljanov? Ne pozabi, od "zibelke demokracije", kot se radi imenujemo, se pričakuje dosti višje standarde kot od diktatur.

Nekako desničarji ne pokapirate, kaj se dogaja sedaj. ZDA so z Irakom in primerom Kosova legitimirale napad na suvereno državo z nekimi kvaziargumenti in odcepljanje pokrajin od matične države, ko dovolj naraste koncentracija "tujih" prebivalcev. Sedaj enako naredi Rusija (ko se gre mirovno posredovanje s povračilnim napadom na Gruzijo in s priznanjem j. Osetije), je pa vse narobe. Ampak veš kaj? Izgovor za tako obnašanje so jim dali Američani s svojimi dejanji.

Vem, da tega desničarji ne morejo razumet. Ste prepričani, da kar delate vi, je sveto in prav, ko pa kdo drug uporabi enako taktiko, je pa konec sveta. Ampak mogoče se vas bo pa enkrat kaj prijelo in ne boste več dajali totalitarnim režimom izgovorov za napade na svoje sosede.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

T-h-o-r ::

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

USS Nimitz, citira Matevža Tomšiča> In je jasno negativec - zgolj zato, ker je proameriški.

Ne. Zgolj zato, ker je začel vojaško agresijo, v kateri je izgubilo življenje en kup ljudi. Kdo ga je pripravil do tega seveda ni nepomembno, a on je negativec neodvisno od tega.

USS Nimitz, citira Matevža Tomšiča> Rusi so pozitivci zgolj zato, ker kontrirajo politiki ZDA.

Rusi niso pozitivci, temveč realisti. Dobro se zavedajo, kako lahko izkoristijo napake, ki jih delajo administracije ZDA. Mi se Rusov lahko kvečjemu bojimo, hkrati pa se lahko bojimo tudi ZDA.

USS Nimitz, citira Matevža Tomšiča> To dokazuje, koliko (tj. kako malo) jim te vrednote resnično pomenijo.

http://www.salon.com/opinion/greenwald/2008/08/30/police_raids/ - indeed, it does! Check your facts, fascists.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

WarpedGone ::

>> In v čem se USA tu razlikuje?

Človek, ki ne loči serijskega morilca od pocestnega lopova, postavlja takšna vprašanja. On ima svojo lastno agendo, kaj mu je pač všeč in jo potem opravičujke z "argumenti", katerih bi se vsak kolikčkaj pameten sramoval.

>> hkrati pa se lahko bojimo tudi ZDA.

Sej, ne rečem da se pocestnih lopovov ni za bat. Vsebina denarnice je tudi neki vredna. Ampak serijski morilci so čisto druga kategorija. Vaši filtri tega zgleda ne zmorejo ločit. Sej se ne spomnem, da kdaj pa so.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

jype ::

WarpedOne> Vaši filtri tega zgleda ne zmorejo ločit. Sej se ne spomnem, da kdaj pa so.

Od kdaj so pa pocestni lopovi neposredno odgovorni za smrt več milijonov?

Do the body count, potem se bomo pa naprej pogovarjal.

WarpedGone ::

>> Od kdaj so pa pocestni lopovi neposredno odgovorni za smrt več milijonov?

Američani so postrelili več milijonov iračanov?
Zbogom in hvala za vse ribe
««
13 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Združitev Rusije in Belorusije (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17526021 (12505) Pac-Man
»

Rusija grozi z jedrskim napadom (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15914315 (11485) gruntfürmich
»

Protiraketni ščit

Oddelek: Problemi človeštva
372845 (2112) jype
»

Bo Rusija napadla Gruzijo?

Oddelek: Loža
252015 (1588) DavidJ

Več podobnih tem