» »

Vohunski satelit bodo sestrelili.

Vohunski satelit bodo sestrelili.

1 2
3
»

edge540 ::

>>Exactly. S tem da jo imaš pod pretvezo ščita lahko MNOGO bližje sovražniku

Lahko. Ampak zakaj? Mislim da nikomur ni v interesu jedrska vojna. In zaradi ščita tudi ne bo prišlo do nje. Kdor si ga bo lahko privoščil ga bo postavil, ostali pa ne. Saj ZDA/Rusija ne bodo postavile ščita, da bi lahko udarile prosto po kom. Konec koncev lahko jedrsko konico dobijo nazaj z DHLom ali FedExom, če ne z raketo>:D

Saladin ::

Rusi so jezni, ker bodo sedaj spet morali (iz njihove perspektive) naredit neko protimero. Kar pomeni vlaganje ogomno denarja (ki ga nimajo) zgolj da držijo korak z Američani in ter v nekaj, kar jim ne bo prineslo neke realne koristi.

MAD je res nor, ampak obstaja sprijena logika za njem. In Rusi jo dobro poznajo.

Zato se ne tako hitro veselit okoli trenutne prednosti Američanov. Če bo Rusom zmnanjkovalo denarja, bodo tudi talibanom prodajali najnovejšo tehnologijo. KAr bo povečalo število nevarnih tarč. Kar bo pomenilo večja Ameriška vlaganja. Kar pomeni večja ruska vlaganja,....

ALi ste res mislili, da bodo Rusi prvi prevzeli inicijativo v korist miroljubnosti?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

edge540 ::

>>Zato se ne tako hitro veselit okoli trenutne prednosti Američanov.

Sploh se ne veselim. Osebno se mi zdi to potrata denarja. Prej ali slej bodo Rusi naredili raketo, ki bo razpadla na 100 delov, od tega jih bo 90 fake, 10 pa bodo konice. Potem pa naj imajo Američani na zalogi dovolj raket, da vse to sestrelijo. Brezveze.

AlexP ::

Te rakete so balistične, ja. Pogon jih vrže zelo visoko, da potem v prostem padu padejo na cilj. Enako kot artilerijske granate. Njihova hitrost pa ne sme biti previsoka, sicer bi zapustile Zemljo. Počasnejše so od sestreljenega satelita!

V vsakem primeru je pa balistična bomba SATELIT, katerega orbita seka površino Zemlje.


Današnje balistične rakete nis več balistične, ker več ne dežujejo prosto z neba, ampak so dejansko sposobne tudi manevrirati med padanjem. Ruska Topol-M raketa je tista, s katero Rusija namerava modernizirati obstoječe balistične rakete, baje da so odporne na atomske ekplozije v neposredni bližini:
Russian accounts have stressed the invulnerability of the new missile to anti-ballistic missile defences, and the missile has a more energetic first-stage engine and incorporates a new warhead and re-entry vehicle. A flight test in June 1999 confirmed that the re-entry vehicle can manoeuvre to avoid interception during the terminal phase, and it must be expected that the payload includes countermeasures. Russian reports suggest that previous Russian warheads could be rendered ineffective by nuclear blasts up to 10 km away, while the new system can withstand explosions closer than 500 m range.

sverde21 ::

Glede na to, da imajo po 9000km dometa in vec, je vsekakor nesmiselno jo kaj blizje sovrazniku vozit. ;)

Ja, samo če ti izstreliš raketo recimo 8000km stran od tarče je večja možnost, da jo bo sovražnik med letom zaznal in sestrelil, saj bo imel dosti časa preden bo padla na njegovo ozemlje, če pa imaš raketo na sovražnikovi meji max. par 100km od tarče bo pa raketa bistveno hitreje pri sovražniku in bo imel precej manj časa da odreagira, ti pa boš imel večje možnosti da bo raketa uspešno zadela tarčo.

P.S.: lahko se ti tudi zgodi, da sovražnik, ki ima izstrelišče bližje tvojemu ozemlju še medtem ko tvoje rakete letijo proti njemu, uniči več tarč na tvojem ozemlju... če pa ti sovražnik prestreže še tvoje izstreljene rakete, pa lahko rečeš temu samo "epic failure" >:D
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sverde21 ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija grozi z jedrskim napadom (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15914312 (11482) gruntfürmich
»

U.S. MIssile Defence

Oddelek: Znanost in tehnologija
402819 (1977) zaj_tam
»

Posnetek Ladnovega Bineta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22257696 (54924) Tomi

Več podobnih tem