» »

Ekonomski propad v Zda in tudi drugod

Ekonomski propad v Zda in tudi drugod

««
«
1 / 45
»»

PacificBlue ::

Vse pogosteje prihajajo na plan razni indici, da naj bi se kmalu(še to leto) zgodil ekonomski kolaps v Zda, še veliko hujši kot leta 1929..K tem indicam so prispevali veliko razni članki in video prispevki na netu, kot je tale:

PROTOCOLS FOR ECONOMIC COLLAPSE IN AMERICA

Na youtube-u sem našel tole:

Bankers Preparing for Total Collapse


Dirty Secrets and Real Truth about US Debt & Economy


The end of USA!


Poleg tega je še veliko drugih video-v, recimo od Rona Paula, ki tudi napoveduje podobno stvar.(torej to tudi trdijo ljudje na položajih)


Izogibam se teorijam zarot ampak mislim, da dejansko že vsi vidimo kakšna je kriza v Ameriki..čeprav so neke optimistične napovedi ne verjamem vanje. Verjamete vi?

Sem nedolgo nazaj bral na rtvslo.si da lahko 745.000 domov izgubi svojega lastnika, zaradi vse nižjih cen nepremičnin..bi dal link ampak so izgleda že umaknili članek.
Poleg tega tudi mislim, da nam zelo primanjkuje informacij kaj v resnici se dogaja.. in to me zelo skrbi.

Utk ::

ZDA lahko doživi 7 kolapsov v enem tednu, pa bojo še zmeraj živeli bolje od nas. Niti to ne bo kaj dost vplivalo na Slovenijo. Jaz se bi bolj za nas sekiral.

Tilen007 ::

"in to me zelo skrbi."

Brez veze, amerika se bo pobrala. To kar se dogaja z nepremičninskim trgom je samo 'čiščenje' pogoltnih potez velikih... vse se bo pobralo in uredilo, in v desetletju ali dveh spet pokazalo - kapitalizem, ki je na določenih področjih ušel iz vajeti...

Eni pravijo, da je to kar se dogaja v Sloveniji, skoraj konec sveta in in da bomo vsi sužnji tajkunom... pa se bo vse uredilo, zakaj se ne bi v Ameriki?

djordjevic ::

Načeloma sicer ne glodam kosti kaj preveč, se mi pa vendarle zdi neumestno trditi, da morebitna kriza v ZDA ne bi imela vpliva na Evropo in posledično tudi na nas. Tudi posledice finančne krize se kažejo v Evropi, čeprav k sreči milejše in z zamudo. Popolni zlom trga bi se še kako odražal tudi na evropskem, saj vendarle evrogospodarstvo precej izvozi prav na ameriški trg. Toliko samo v teoriji. Kaj se bo izcimilo v praksi, bomo že še videli.

opeter ::

Recimo, če bi prišlo do "tega kolapsa" in bi to posledično občutili tudi v Evropi in drugod po svetu, pomeni za povprečnega človeka kaj?

1.) izguba prihrankov v banki?
2.) razvrednotenje delnic?
3.) zaprtje velikega števila podjetij?
4.) proprad kreditov/leasingov (to bi lahko bilo za slehernika celo pozitivno, ali)?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Keyser Soze ::

4.) proprad kreditov/leasingov (to bi lahko bilo za slehernika celo pozitivno, ali)?

Hm, v bistvu je to dolg. Kako lahko "propade", mi pa ni jasno. Kvečjemu, če ni upnikov, v kar pa močno dvomim.
OM, F, G!

Utk ::

Kaj pa Slovenija dela takega, da bi na nas lahko kaj dost vplivalo? Ljudje bojo vseeno rabli poceni cliote, hrano bojo še zmeraj imeli v gorenjevih hladilnikih, cene plazm in vse kitajske robe bi pa samo (še bolj) padle. Na to, kolk bomo zaslužli naslednje leto, vplivamo najbolj in predvsem sami, ne pa cene ameriških hišic. Je pa vsak izgovor dober.
Sej morda se bi gospodarska rast res zmanjšala za par procentov, samo to ne bi bla še nobena katastrofa.

drejc ::

> Izogibam se teorijam zarot ampak mislim, da dejansko že vsi vidimo kakšna je kriza v Ameriki

Nobene krize, iz kreditov na najemnine je šu folk. Mal država sicer meče denarja med folk ampak to je bl showoff, ker amerika si lahko privošči 2 vojni, hipotekarno krizo in še dvig cene nafte brez da bi se drastično povečal negativni ekonomski kazalci.

Generalno gledano jim gre od 83' vse sam up up up!
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

PacificBlue ::

Nobene krize, iz kreditov na najemnine je šu folk. Mal država sicer meče denarja med folk ampak to je bl showoff, ker amerika si lahko privošči 2 vojni, hipotekarno krizo in še dvig cene nafte brez da bi se drastično povečal negativni ekonomski kazalci.

Generalno gledano jim gre od 83' vse sam up up up!


George Soros: 'We face the most serious recession of our lifetime'

Utk ::

Ah zmeraj imaš 20% večnih optimistov in 20% večnih pesimistov, ostali so pa nekje vmes. No, v vsakem primeru ima zmeraj nekdo od njih prav. In ga naslednjič spet ven vlečejo, ko se pa (lahko) moti. V resnici pa nihče nima pojma kaj bo.

Keyser Soze ::

Ah, folk ve kaj bo. Ker imajo kristalne kugle doma. =P
OM, F, G!

drejc ::

No, še .com zlom pa 9/11 sm pozabu od vseh kvazi-K.O.-jev ki jih je doživelo gospodarstvo "land of the free". Po levo-marksističnih mantrah bi moral Američani sedaj najmanj živeti po kanalizacijah ipd.

Kolikor me ne skrbi za prihodnost najbolj free market ekonomije na svetu, me zelo skrbi za Slovenijo, ker ni v 18 letih zaradi centralplanerjev postala "Balkanski tiger".
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

drejc> Po levo-marksističnih mantrah bi moral Američani sedaj najmanj živeti po kanalizacijah ipd.

Škoda, da to ni res.

(Da "bi morali po levo-marskističnih mantrah", ker tudi brez njih.)

drejc> Kolikor me ne skrbi za prihodnost najbolj free market ekonomije na svetu, me zelo skrbi za Slovenijo, ker ni v 18 letih zaradi centralplanerjev postala "Balkanski tiger".

Zaradi centralplanerjev? Volilci imajo vedno prav, kot verjetno veš.

Thomas ::

Fraza, da "volilci imajo vedno prav", je oslarija. Samo veedno se mora upoštevati njihova izbira. Podobno kot volja vrhovnih sodnikov, izvoljenih poslancev in podobno.

Prav pa ni nujno da imajo. Zapopadel?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Prav pa ni nujno da imajo. Zapopadel?

Videti je, da ne razumeš semantike te fraze. Nič novega.

Če vsi želijo A, potem je A tisto, kar je edino pravilno. B sploh ne more biti boljša izbira, sicer bi se odločili zanjo. Saj to je jasno, ane?

USS Liberty ::

ZDA bodo propadle verjetno še v prvi polovici tega stoletja, samo to sigurno ne bo propad zaradi ekonomskih razlogov, ampak RAZPAD države zaradi demografskih razlagov... Nekaj podobnega se bo verjetno še prej zgodilo tudi s Kanado...

Kliknite na spodnje linke, pa vam bo jasno, zakaj bodo ZDA razpadle...

Los Angeles county 1940

Los Angeles county 1950

Los Angeles county 1960

Los Angeles county 1970

Los Angeles county 1980

Los Angeles county 1990

Los Angeles county 2000
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Ziga Dolhar ::

Kaj 'napoveduje' nek 'ljud na polozaju', nima veze s tem, da bi ta 'nekaj vedel'.

Spomnimo se pokojnega Drnovska.

Sicer pa - vsake toliko casa je moderno razmisljati, da so gospodarski cikli stvar preteklosti. Ko taka miselnost pride v kri, se vsaka nasprotna napoved o preteci krizi slisi kot nekaj novega in strasnega.
https://dolhar.si/

donfilipo ::

USS Nimitz>>ZDA bodo propadle verjetno še v prvi polovici tega stoletja, samo to sigurno ne bo propad zaradi ekonomskih razlogov, ampak RAZPAD države zaradi demografskih razlagov... Nekaj podobnega se bo verjetno še prej zgodilo tudi s Kanado...

Nimajo samo američani teh problemov. Nekaj podobnega sem videl v neki drugi temi tudi v Evropi. Multietičnost postaja ne 'lefty' simpatetična izbira, pač pa kruta in v določenih okoliščinah tudi dobesedno moreča realnost in nuja globalizma in njegovih predhodnikov. Slabe ekonomske razmere pa so prav zagotovo uvod u 'balkan'. Kot eno rdečih lučk bi postavil morda drzno tezo: vsi ti fizikalci, ki se uvozijo za pičle mezde in potem z visoko nataliteto osvojijo genoplex, pravzaprav sodobno gledano opravijo več computinga kot recimo bela elita, ki številčno upada. Nekaj časa imamo resda, večinoma bele von Štaufenberg genije...pozneje pa se pokaže, da tudi ti počasi odmirajo in niti ne funkcionirajo tako grofovsko kot včasih. Če malce odprašim Dolfijevo sliko in potočim solzico, kaj lahko naredimo? Morda bo kapitalizem iznašel metodo za pravilno vrednotenje dela, (ki je v končni fazi organizacijsko le computing), ali pa bomo belci počasi zaščiteni kot medvedje, ki so nekoč krasili prelepo in še neomadeževano divjino vzleta človeštva v vesolje:) Ja in ne glede da bodo pripadniki'alle menchen sind gleich und weiss' doktrine malce popizdili, imaš lahko kar prav Nimitz. Le en vzvod moraš povezati še z drugimi 'leverji'. Resnejše ekonomske krize lahko privedejo do 'balkanizacije' praktično vseh multietičnih enot. In kot smo se naučili 'kod nas': etično čiščenje je učinkovito toliko kot brisanje riti. Neprijetno in ponavlja se vsak dan:) Angelske solucije, ki ponekod vendarle uspevajo zaradi zdravil ali drog (odvisno od gledanja:) potrošniške družbe blaginje, vsekakor niso nesmrtne in večne...čeravno na drugi strani kaže, da pa pravzaprav tudi nič dejansko ne določa, da to ne bi bile! Če vam je to težko verjeti, boste morda lažje verjeli, če si preberete, kaj o možnostih nesmrtnosti posameznika vsakdanjega janeza, v zaenkrat sicer utopični, a ne v nedogled oddaljeni prihodnosti. No ravno tako ni čisto nemogoče, da ne bi celotno človeštvo živelo v blaginji in ne sekirajoč se preveč zaradi rdečih številk tovarn, ki proizvajajo kremo za sončenje:) Bo pač Copertone začel delati očala, ki povečajo 'intelekt' in skrajšajo curaka. Kaj veš, morda ob neprestanem redčenju, beli rahlo puklasti in raztreseni beli 'einsteinčki' postanejo celo neke vrste sex simbol? No ja...hm. Smola. Etnomoda je prebežno hitra, da bi solidno vplivala na nagone...ali pač ne? Ko sem več 'profesionalk' vprašal, kaj bi imele raje kot stranko: ali Schwarzennegerja ali Einsteina so izbrale prvega, ne glede na to, da je več kot očitno, da je prvi blestel po mišicah, drugi pa po možganih. Zdi se, da nek kalkulator v večini žensk, vendarle lahko še vedno bolj pošteno ceni pravo vrednost computinga, (če mi dovolite biti informacijsko radikalen) in nekako skozi čisto konzervativnost včasih pravilno oceni, da vsa Kasparova umetnost danes gre v en 1000€ vreden računalnik...vsa sodobna 'japanska nauka' pa ni sposobna narediti enega dobrega kelnarja, da o kelnaricah niti sanjamo ne:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

mpernat ::

ves svet gre v k*****

rndm2008 ::

Elektro-ekonomisti na temle forumu vedo bolje od:



pa bolje od tegale:


najbrž bodo znali pokomentirati (strokovno razsuti) tudi tole:


in predvidevam, da bodo znali demantirati tudi tole:


Pa ne samo nabijati prazne floskule v stilu Drejca, ki ne poda niti enega samega argumenta, ampak samo ponavlja in ponavlja in ponavlja ene in iste neumnosti. Ja, seveda, Drejc, Amerika gre samo up and up and up. Trdnjava svobodnega trga in demokracije, ne? Raje se malo izobrazi še kje drugje, iz Jave in C++ ne boš pobral dovolj, da bi si znal razlagati dogajanje okoli sebe, kar vztrajno tudi dokazuješ.
Jej, jej... Še Thomas vsake toliko poda kakšen link (sicer iz mainstream medijev, seveda, a vseeno).

drejc ::

> a, seveda, Drejc, Amerika gre samo up and up and up.

http://www.finance.si/219609/Gospodarsk...

Še kar rase..zgodovino rasti si pa poguglaj sam.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

kixs ::

Eno je GDP, drugo je zadolzenost, tretje je inflacija, cetrto likvidnost, peto devalvacija, sesto iluzija...

drejc ::

> The most recent estimate of gross public debt (also known as national debt and refers to what is owed by the combined public sector to both domestic and foreign creditors) was 37% of GDP in 2007, which was lower than that of Japan, Italy, France, Germany, Canada, India, Brazil, or the United Kingdom.

> The Congressional Budget Office projects an annual budget surplus by 2012.

Nič zastrašujočega na divjem zahodu..zaenkrat :)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

borchi ::

>> The Congressional Budget Office projects an annual budget surplus by 2012.

a to so že predvideli, da bo demokrat v beli hiši? :D
l'jga

pecorin ::

The Congressional Budget Office projects an annual budget surplus by 2012.


zanimivo, torej so ze upostevali, da bo na volitvah zmagal obama :)

poweroff ::

Kar se mene tiče bi bil pa prav vesel, da ena resna nepremičninska kriza zajame tudi naše kraje.

Seveda taka, ki bo cene nepremičnin, ki v zadnjem desetletju vztrajno rastejo spravila na nek normalen nivo, predvsem pa pometla s tistimi, ki lepo živijo od visokih najemnin, ne plačujejo davkov in izkoriščajo svoje najemnike.
sudo poweroff

PacificBlue ::

Nič zastrašujočega na divjem zahodu..zaenkrat :)


Pa si res tako prepričan? KLIK

dukenukem ::

sj tole situacijo je zakuhal bush,zdj bo spakiral, pa se bo zacel pocas spet popravlat,isto je blo takrat, k je za bushom clinton pršu

PacificBlue ::

The Royal Bank of Scotland issues global stock and credit crash alert

@dukenukem

Mislim, da bo takrat že prepozno za kakršnokoli ukrepanje in popravljanje nastale škode.

PacificBlue ::

drejc ::

> Brezposelnost na območju EU po poročanju tujih tiskovnih agencij ostaja na rekordno nizki ravni, najnižji po letu 1993. Eurostat je za primerjavo sporočil, da je decembra lani stopnja brezposelnosti v ZDA znašala 5,0 odstotka, na Japonskem pa 3,8 odstotka.

> (o znižanju brezposelnosti) v celotni EU pa s 7,0 na 6,4 odstotka.

> V območju evra je bilo lani brezposelnih 11 milijonov oseb, v celotni EU pa 16,2 milijona. Leto poprej je bilo v območju evra brezposelnih 11,8 milijona, v celotni sedemindvajseterici pa 18 milijonov ljudi.

> Po ocenah Eurostata je letna inflacija v območju evra 3,2 odstotna, brezposelnost pa 7,2 odstotna.

Kot sem rekel...nič zastrašujočega pri stricu Sam-u.

En del tistih 500 miljard $ iz gospodarske rasti v parih mesecih bo prejkoslej našlo pot do tistih 0.7% ali več nezaposlenih v US of A (Invisible white hand of Saruman :) ).
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

BigWhale ::

Hm, Pacific. A mas ti sploh kako dobro novico za nas svet al bo slo vse u maloro? Sam tko, me zanima. Pa kolk hitr, da vidim, ce se mi splaca vzet kak dolgorocni kredit...

Double_J ::

Tudi dnevi niso več tako lepi kot nekoč. Se kdo spomni 2005?

:)

PacificBlue ::

Hm, Pacific. A mas ti sploh kako dobro novico za nas svet al bo slo vse u maloro? Sam tko, me zanima. Pa kolk hitr, da vidim, ce se mi splaca vzet kak dolgorocni kredit...


Bi ti zelo rad kaj lepega tudi povedal, pa niti ne izgleda da bo kj takšnega.Najbolje pozabit na to in uživat koker se še da..
Hm zelo optimistična napoved do konca leta?

Odin ::

PacificBlue, a to napoved o propadu ZDA crpas iz istih viroh, ki so napovedali zmago Clintonove na volitvah?

Kr tako naprej, pa se vec takih si zmisli! Se ti bo mogoce se kdaj kaj vsralo, potem bos pa glavni;)

Keyser Soze ::

PacificBlue, a to napoved o propadu ZDA crpas iz istih viroh, ki so napovedali zmago Clintonove na volitvah?

Matr vola, a tvoja kristalna kugla je mela pa prav? Zgleda, da se je tebi tudi usralo glede Clintonove, zdej mamo pa glavnega petelina kupu gnoja.

Mislim, tle vsi ene Maruče špilajo, samo računat ne znajo tako dobro kot ona, in potem na podlagi tega delajo ene sodbe, kdo je bolj kredibilen. O_o Svašta.
OM, F, G!

BigWhale ::

Prosim, da ne omenjate kristalne krogle. Pravice za kristalno kroglo si lastim jaz in taksno omenjanje kristalne krogle je zaljivo za kroglo.

Hvala.

Odin ::

Kot receno kristalna krogla ni v moji lasti in jaz si ne bi niti drznil gledat vanjo! Tako da jaz lahko samo upam, kaj se bo zgodilo.

Drugace pa ne nekaj na pamet Soze. Tako da naslednjic, ko bosta razrivala svetovne zarote s svojim partnerjem, vsaj Big Whalea vprasajta za nasvet.

PacificBlue ::

PacificBlue, a to napoved o propadu ZDA crpas iz istih viroh, ki so napovedali zmago Clintonove na volitvah?

Kr tako naprej, pa se vec takih si zmisli! Se ti bo mogoce se kdaj kaj vsralo, potem bos pa glavni;)


Ne. Viri so nekaj drugega.

Upam, da se mi ne bo nič kaj usralo. Upam, da bo res tako.

BigWhale ::

Torej zelis si ekonomskega propada ZDA in drugod po svetu?

PacificBlue ::

Ne.:) Sj sem povedal, da upam da se mi ne bo nič kj usralo, torej upam da bo res tako, da se mi ne bo nič kj usralo. Sorry tricky words..

drejc ::

Idrvej si EMO. :)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

OChack ::

mah ka se sekirate. bo pa tko blo ko v bivši jugi z 500% inflacijo :)
Int€l inside, IDIOT Outside

Keyser Soze ::

Drugace pa ne nekaj na pamet Soze. Tako da naslednjic, ko bosta razrivala svetovne zarote s svojim partnerjem, vsaj Big Whalea vprasajta za nasvet.

A to je prob diskvalifikacije? Mičken patetičen način vlačenja lastne riti iz lastne mineštre. Ampak, itak ni bilo pričakovano, da boš dojel. ;)
OM, F, G!

Odin ::

Soze, kaj je s tabo?

Kdaj sem jaz nekaj napovedoval v tri dni? Kdaj sem jaz rekel, da bo Obama premagal Hillary? Pa kaka lastna minestra??
Ali si debil ali pa si me zamesal s kom..

PacificBlue je pred kratkim rekel:

> Ne, Hillary bo IMHO zmagala.Definitivno. Ne glede kake možnosti ima trenutno.
...
>Aja in zakaj vem, da bo zmagala na predsedniških volitvah? Ker pač vem..in ker nočem vam težit z raznimi teorijami zarote.

Okay vsi se zajebemo vcasih, ampak taka izjava meni pove, da PacificBlue crpa svoje ideje iz nekih mutnih cudnih virov in da je ocitno pod vpliviom nekih se bolj cudnih teorij zarot..
Zdaj mene gladko dol visi, ce tebe to tako boli, ko ga jaz opomnim na dejstvo, da Hillary ni demokratska kandidatka in s tem impliciram, da ne rabi verjet vsem tem "zarotam". Ce on tega ne bo dojel, potem vsaj upam, da bodo (nic hudega sluteci) obiskovalci slo-techa sprevideli te nebuloze. Nekateri verjetno bodo, nekaterim pa bo to verjetno slo strasno v nos (pa ne bom omenjal nobenih imen Soze), pa kaj.

Se kako vprasanje Soze? Vse jasno?

drejc ::

"Mislim, da so nekatere stvari očitne. Očitno je, da se bo kreditna kriza končala, očitno je, da se bo končala nepremičninska kriza in da bodo kreditni trgi delovali zadovoljivo. Padanje cen nepremičnin se bo končalo in spet se bodo začele dražiti. Očitno je, da bo ameriški potrošnik trošil zadosti, da bo na dolgi rok gospodarstvo raslo. Očitno je, da bo gospodarstvo ZDA, že sedaj najbolj produktivno, postalo še produktivnejše, se bo prilagodilo in raslo. Očitno je tudi, da bodo cene delnic v bodoče višje kot so sedaj."

- Bill Miller, upravljavec sklada Legg Mason Value Trust
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

poweroff ::

Totalna referenca. Ni kaj.
sudo poweroff

Ziga Dolhar ::

Precej pogum(/b)no bi bilo zagovarjati stalisce, da so gospodarski cikli stvar preteklosti.
https://dolhar.si/

pejt_u_kujac ::

> The most recent estimate of gross public debt (also known as national debt and refers to what is owed by the combined public sector to both domestic and foreign creditors) was 37% of GDP in 2007, which was lower than that of Japan, Italy, France, Germany, Canada, India, Brazil, or the United Kingdom.

> The Congressional Budget Office projects an annual budget surplus by 2012.

Nič zastrašujočega na divjem zahodu..zaenkrat :)


@drejc, zaradi takih optimistov kot si ti, bo ZDA vzel sam "hudič", ker so take izjave enostavno povedano, nebuloze! Zakaj? Zato, ker dajo lažen občutek, da je vse OK in da se vsako leto pritisne na tipko "reset" in se dolg izniči. No, da temu ni tako in da so zadeve glede ameriške valute zelo resne priča velikost skupnega javnega dolga (drejc, ta se pa ne kaže v relativnem razmerju do GDP na letni ravni, ampak se akumulira skozi zgodovino, kjer vskoči dobri stari obrestno obrestni račun!!), ki sedaj znaša že skoraj 10 TRILIJONOV dolarjev (10.000 milijard $) in dobiva na "masi" vsakih 15 mesecev po en trilijon. Kar je najhuje je, da se veliko kongresnikov dela neumne (razen Ron Paul in še nekaj posameznikov zaposlenih v administraciji) in očitno ne razumejo (ali pa nočejo) osnov obrestno obrestnega računa. Zaradi tega bo dolar in z njim ameriško državo vzel "hudič", saj bodo bankrotirali.
Zadaj je že Ameriška Unija in pa Amero (nova valuta), vendar se je potrebno zavedati, da v ameriški uniji ni prostora za ameriško ustavo, ki pa je zadnji branik svobode in zato mi vse skupaj povzroča nelagoden občutek, da mogoče vse skupaj le ni naključje, ker ko enkrat postaneš predsednik ZDA enostavno ne moreš delati takih napak, saj imaš okoli sebe same genije in noben mi ne bo govoril, da Bush ne dojema razsežnosti problema in da njegov tim strokovnjakov ne premore nekoga, ki bi poznal osnove obrestno obrestnega računa. Na žalost vas je večina še na nivoju držav in enostavno ne dojemate, da je čist vseen drek ali pride Hilary al pa Obama, ker to so navadni kmetje na šahovnici, ki ne odločajo o šahovski igri.

Elektro-ekonomisti, kot vas je poimenoval @rndm2008, boste itak vse to demantirali in boste do zadnjega trobili nebuloze o kvazi svobodnem trgu in o kvazi kapitalizmu, ki si prej zasluži ime "monopolizem" ali pa vsaj "kartelizem", ampak OK bo pač čas pokazal svoje.
Moje mnenje je, da se bo kontrakcija svetovnega gospodarstva nadaljevala in se bo svetovna recesija prelevila v "Veliko" depresijo enkrat med letoma 2010-2012.

Utk ::

Upam, da bo kdaj tudi v Sloveniji taka depresija kot je zadnjih 20 let v ZDA. Sem že počasi sit tega raja z 800 evri povprečne plače.
««
«
1 / 45
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nobelova nagrada za ekonomijo 2010 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8724220 (22743) Manu
»

Bohinjska deklaracija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14914884 (13047) lurker
»

Freemarket, pravna drzava, regulativa (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
544912 (4599) nevone
»

Liberalne reforme (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29769950 (66010) Grey
»

Kapitalizem, sindikati in industrija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
34319094 (14027) jype

Več podobnih tem