» »

Ekonomski propad v Zda in tudi drugod

Ekonomski propad v Zda in tudi drugod

««
45 / 45
»
»»

redstrasse ::

Primerjava zadolženosti Evropskih držav

Država Javni dolg Zunanji dolg
( % BDP-ja) ( % BDP-ja)
Grčija 142.8% 174%
Islandija 123.8% 35%
Italija 119.0% 108%
Belgija 96.8% 266%
Irska 96.2% 1103%
Portugalska 93.0% 217%
Nemčija 83.2% 142%
Francija 81.7% 182%
Madžarska 77.0% 115%
V. Britanija 76.5% 400%
Malta 72.6% 72%
Avstrija 72.3% 200%
Nizozemska 62.7% 471%
Ciper 60.8% 129%
Španija 60.1% 154%
Albanija 59.3% 23%
Hrvaška 55.0% 99%
Poljska 55.0% 54%
Finska 48.1% 155%
Norveška 47.7% 538%
Latvija 46.2% 155%
Danska 43.6% 180%
Srbija 41.5% 80%
Slovaška 41.0% 68%
Švedska 39.8% 187%
BIH 39.0% 48%
Češka 38.5% 45%
Ukrajina 38.4% 71%
Švica 38.2% 229%
Črna Gora 38.0% 24%
Slovenija 38.0% 108%
Makedonija 34.2% 60%
Romunija 30.8% 67%
Bolgarija 16.2% 99%
Luksemburg 16.2% 3443%

Podatki so za leto 2010, danes so številke malo večje.
Slovenija je nekje na sredini, boljši smo od Hrvatov :). Rekorder po zunanjem dolgu je Luksemburg, s čim so prišli do take številke ?

poweroff ::

Sakin je izjavil:

Ko berem tele vaše nebuloze (nekaterih), se mi poraja vprašanje; ali antisemitizem povzroča hudo pomanjkanje intelekta, ali pa pomanjkanje pameti povzroča antisemitizem?

Po moje je to ena taka spirala. Pomanjkanje pameti je verjetno osnovni pogoj za nastanek antisemitizma, posledica je pa, da ljudje izgubijo še preostanek razuma. :))

No, v resnici je antisemitizem, ki ga širijo nekateri na tem forumu (pa tudi sovraštvo do Romov, gejev, itd.) posledica socializma. Otroci socializma so bili navajeni, da mama Država skrbi zanje. S koncem socializma je pa mama Država umrla. Otroci pa naj bi odrasli in bili sposobni skrbeti sami zase.

Ampak nekateri niso. In mislijo, da jih mama ne mara več. Da ima raje druge otroke. In te otroke zato sovražijo.

Namesto da bi odrasli in prevzeli skrb za svojo usodo v lastne roke.

Pol pa od raznih forumaških trolov, ki so v svojem življenju v resnici navadne izgube beremo nebuloze kako so za vse krivi Židje, Izbrisani, komunisti, Janša, Strojani, itd. Samo oni niso krivi ničesar.

P. S. A niso imeli D-Fact en komad z naslovom "Daj dinar"?
sudo poweroff

Ramon dekers ::

gee si ti psihologijo študiral ali si kak pametnjakovič s fdv-ja?

poweroff ::

Ti si s svojim postom razkril, da spadaš med enega onih luzerjev, o katerih sem govoril.
sudo poweroff

Ramon dekers ::

še vedno čakam kaj si doštudiral. Če si doštudiral psihologijo potem si res štručko da si na podlagi mojega pisanja razkril moj profil:) Vse kar sem napisal so fakti, objavljeni z imeni in priimki, ter zraven linki.

poweroff ::

Si se prepoznal? V bistvu nisem pisal o tebi, ampak če mački stopiš na rep...
sudo poweroff

donfilipo ::

Sumim, da je tudi zateženi Štrajn iz liberalne akademije žid, saj je njegov priimek Strein zelo židovski, pa še po svojem prepričanju je čisti trockist...


No potem sem pa jaz tudi žid. Tako kot so nekateri cigani stalno trdili:))

Antisemitizem ni ravno samo posledica socializma, kot si je ob kokici, ali vinčku domislil kak kvazipsiholog z FDV. Trdega antisemitizma je recimo več celo v Nemčiji ali Avstriji, kot pri nas, kjer smo socializme imeli v bolj mehki varianti, ali Sarajevu ali Beogradu, kjer so imeli tršo varianto in celo omembe vredno število deklariranih Judov. Pri antisemitizmu pri recimo Avstrijcih, človek kar začuti ves bes preteklosti in pravo zlobo hudiča. Pa so preživeli terapevtske batine tudi dobesedno. Pomaga pa nič.

Kot rečeno tudi ne gre direktno ves antisemitizem pripisati zavisti, iz poučnega naci filmčka smo videli, da so Judje bili številni in tudi zelo ubogi.... in ne vsi rotschieldi. Nasprotno rotschieldov je hudičevo malo in najraje bi od njih, vsaj polovica njih, judovstvo tudi zakrila. Veliko bolj jim prija recimo plemiški jodlpergerski status, kar je povsem razumljivo!

Nasploh menim, da so si judje sami premalo nekdaj in danes prizadevali razvolzljati, kaj dejansko stoji za bliskovitimi pojavi antisemitizma, ne glede na to, da glave, načelno akademsko usposobljenost in denar nedvomno imajo. Ali pa do tja še nismo prišli:) No Wilhelm Reich sigurno zadeve ni zadovoljivo razvozljal.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Moja morda rahlo trda teza je, kot sem že sicer v šali dejal.

Judje, Izrael, stojijo nekako ob svetilniku preteklosti koncentracijskih taborišč, ne zavedajoč se, da jih ta ne bo ščitil v nedogled. Antisemitizem se prihuli pritlehno, pomagajo mu z izdatnimi sredstvi zaradi Palestine, tudi kot sem omenil, Saudski šejki, judje pa ne (terorizem je jasno da, cinična šala!), da bi prisluhnili in analizirali, pač pa se zanašajo na.... ne vem kaj? Ljudsko modrost?

Po moje krepka napaka, enaka kot pred 1936!

Pa še nekaj. Vsaka navidezna zmerljivka z žid, ali kritiziranje nekaterih res nagnusnih karakternih lastnosti posameznikov, ki bi denimo lahko bili judje, pa še zdaleč ni antisemitizem! Zapomnite si to. Zlasti Sakin, ki se za juda deklarira in lahko rečem vsaka čast.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

guest #44 ::

Pa saj z antisemitizmom ni nič narobe. To je ideologija proti judovski kulturi, ki je bolj ali manj religijskega porekla.

Jaz ne maram nobene skupine, glavno vodilo katere je religija.

If you're a jew, just lock yourself up somewhere!

If you're a person whose ancestors were jewish or you happened to be born in Izrael, but are secular or an atheist...welcome on board!

donfilipo ::

JVerne z vsem spoštovanjem ne balinaj neumnih kuglic.

Antisemitizem NI samo ideologija proti judovski kulturi religijskega porekla. Takih antisemitov imajo celo Judje sami kar dosti. Govorimo o trendih, ki se končajo nazadnje z pogorišči in taborišči. Batinami. Razlastninjenji.
Začne pa z zmerjanjem brez vzroka in povoda, ki sem ga izkusil sam, morda pa celo Sakin še ne, čeprav je res pravi Jud!

Je pa čisto jasno, da religijske obrede ortodoksni Judje, po celem svetu opravljajo ravno omenjene praktičnosti radi, v zaprtem krogu, tako kot vse druge religije in so do oblasti (razen morda v Izrealu), v sekularnem odnosu.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Na kratko. Nevarne antisemitizme že krepko v nacizmu, poznamo po priročnih poenostavitvah in kar lažeh. Pogosto v istem izdelku:

-judje so najbolj bogati
-judje so raztrgani zajedalci podobni podganam
-judje so edina nevarnost sveta, ali naroda
-judje so levičarji in anarhisti
-judje so neokonzervativci in neoliberali, ki bodo z oneworldgowerment zapopadli cel svet
itd.

In tako naprej. Variant je kar nekaj, glasniki pa vedno glasnejši. Odziva, primernega, analitičnega s strani judov, pa od nikoder. Le take analize, kot je recimo Matthaijeva, ki so pa enako mimo, kot tista Alexa Jonesa.

Velika samozavest ne škodi.

Samo, da ne bi potem jokali:) No saj vem. Priznam, edina in najbolj zanesljiva analiza in tolažba je, da so najpomembnejše zase dosegli. 150 ali več jedrskih imajo, če gre verjeti Carterju, ki ni glup (IQ155), ni nek anti pa tudi pro semit ne, in ni lažnivec.

Ja, če recimo simpatizirate z rešitvijo palestinskega problema, ste pri Izraelcih, kaj hitro označeni tudi za antisemita, kar pomeni enostavno, da priznali, ali ne, Judje so v v vojni in nekakšna sveta vojna za Palestino, še traja, zato se mi, ki nas boli patka (enako kot Izraelce slovenija ne zanima posebno!), težko prilagodimo tej vojni dinamiki.

Ampak ravno nacisti pa ni treba, da izpademo. Nacizem je za boga udaril, kar krepko tudi po slovencih!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

In na koncu koncev, antisemitizem najtrše oblike z heilanjem in grožnjami pogroma imajo občasno odprte, ali skrite tudi v USA, trdnjavi liberalizma.

Ne vem, če kdo lahko najde kakšno bolj samoreklamirano, s tepežem po celem svetu in vplivno trdnjavo liberalizma.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

guest #44 ::

No no, sej veš kaj sem hotel reči. Malo dražim. ;)

donfilipo ::

Recimo, da bo prebral tudi Sakim in da nas ne bo jemal za popolne idiote.

MI judovske kulture pač ne moremo sprejeti kar tako, podobno kot oni ne morejo Jezusa za mesijo.
Kar nam je stično, je sodobna znanost in tudi družboslovje, ki pa vsi priznavamo, JE v dobri meri zasluga tudi in predvsem Judov. Ampak ne posebej religioznih:)

Mi se nekako ne znamo postaviti zgolj na eno stran konflikta za Palestino, ker nismo materialno in čustveno vpleteni. Vsaj večina. Naša naravna reakcija je:
-dogovorite se v miru, spopad ne prinese ničesar, obstajajo mednarodni razsodniki in UN.

Tako smo rešili tudi na koncu vojno v Sloveniji, in tako se bo rešilo večina v bistvu po nekaterih simptomih, še veliko bolj strastnih prepirov med sosedi na Balkanu.

Povsem pa razumemo, boj Judov za svojo deželo.

Nekako tako za Sakina od povprečnega Slovenca.

No še by the way, google je 10 let staro čudo, ki rabi samo še pospeševalnik branja. Knjigo in študije o vzrokih antisemitizma sem pa seveda našel:)

Pa da vidmo valja li išta:) Kot sem pokazal, se da hitro preveriti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

ki rabi samo še pospeševalnik branja.
Predvsem potrebuje pospeševalnik kritičnega razmišljanja. Ker tudi tule je kar nekaj primerkov, ki dokazujejo, da je preveč informacij, če ne znaš ločevati zrnja od ljuljke, škodljivo.

O.

donfilipo ::

To se pa ne bi mogel bolj strinjati.
Poznam namreč ljudi, ki so namesto ton plehkega seksa (moj greh:), brali tone knjig..imajo titule, a to kar praviš ti, jim je pa daleč daleč proč.

Pravzaprav je taka morda celo večina uglednih verskih, političnih in morda celo kulturnih liderjev. Drobna peščica, pa se nekateri hrabro, drugi pa manj hrabro in neuspešno upira.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Ramon dekers ::

guest #44 je izjavil:

Pa saj z antisemitizmom ni nič narobe. To je ideologija proti judovski kulturi, ki je bolj ali manj religijskega porekla.

Jaz ne maram nobene skupine, glavno vodilo katere je religija.

If you're a jew, just lock yourself up somewhere!

If you're a person whose ancestors were jewish or you happened to be born in Izrael, but are secular or an atheist...welcome on board!


ja samo čakaj malo, če daš ti na plano imena, vire, kdo je kje bil vpleten in v kaj, to ne pomeni da je vseh 100% židov slabih, pač pa imapš v mislih samo tiste ki so takrat pozicijo zasedali, oz. jo še. Ne vem kaj vam ni jasno.

Ramon dekers ::

Okapi je izjavil:

ki rabi samo še pospeševalnik branja.
Predvsem potrebuje pospeševalnik kritičnega razmišljanja. Ker tudi tule je kar nekaj primerkov, ki dokazujejo, da je preveč informacij, če ne znaš ločevati zrnja od ljuljke, škodljivo.

O.



zgodovino pišejo zmagovalci, le redki so sposobni ločiti zrno od ljulke. Brez zamere ampak tebi še manjka.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

:))

O.

Ramon dekers ::

Ziga Dolhar ::

Glede na to, da je argumentirana debata nekaterim tuja ...

... čestitke ob zaklepu teme in spuščanju na osebni nivo. Na točno te kršitve si bil, Ramon Dekers, že opozorjen.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

««
45 / 45
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nobelova nagrada za ekonomijo 2010 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8724237 (22760) Manu
»

Bohinjska deklaracija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14914890 (13053) lurker
»

Freemarket, pravna drzava, regulativa (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
544914 (4601) nevone
»

Liberalne reforme (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29769951 (66011) Grey
»

Kapitalizem, sindikati in industrija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
34319095 (14028) jype

Več podobnih tem