Forum » Loža » WTC_What Was In Building 7 in kaj se je dejansko dogajalo 9/11 -
WTC_What Was In Building 7 in kaj se je dejansko dogajalo 9/11 -
Temo vidijo: vsi
keber ::
Pyr0Beast: Ker je to bila nova stavba, prvič postavljena na ta način in so raje pretiravali pri količinah materiala, kot, da bi tvegali porušitev. Vglavnem, stvar tako predimenzionirana, da bi na vrh ene nakomot postavili še težo druge in stvar bi držala.
A ti to resno? Prvič kovinska konstrukcija?? Statik ni znal zračunat, pa je od oka dvojno udaril?
Kar verjemi, da je bilo vse optimalno dimenzionirano, vse drugo je škart, ki si ga investitor ne privošči.
Kje pa, ultra predimenzionirano, atomski bunker je nič proti WTC-ju.
@Pyr0: Še enkrat, nimaš blage veze o gradbeništvu. Pa o gradnji WTC-stolpov pa še manj. Ni se treba blamirat z bedarijami.
Aja, tole me pa le zanima: kakšen pa je bil ta "novi način gradnje"? Daj malo bolj specifično opiši, da vidim to čudo.
PacificBlue ::
@keber
Dej mal si poglej tisti video link, ki ga je Hypnotic prilepil par postov nazaj. Tam arhitekt vse lepo razloži.
Dej mal si poglej tisti video link, ki ga je Hypnotic prilepil par postov nazaj. Tam arhitekt vse lepo razloži.
I’m out.
:3
Ne ti meni videolink. Jaz vem čisto v redu, me zanima, pa če tudi Pyr0 ve (ali pa ti)? Ker tukaj take nebuloze stresate, da glava peče. Podlaga so pa vam neki videolinki, seveda samo tisti, ki podpirajo neke zarotniške ideje.
To, da čisto vsak normalen inženir gradbeništva, ki ima vsaj malo smisla za statiko, niti pod razno ne more podpreti takih traparij, kot jih piše Pyr0, je pa seveda preslišano, pravzaprav je očitno to celo bogokletno.
Aja: pa zakaj te reči v linku razlaga arhitekt? Kaj pa ima on s trdnostjo stavbe in njeno statiko?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keber ()
TESKAn ::
Če so delali z rezervo je bilo letalo priročna stvar, s katero so praktično dokončali svoje delo.
LOL. Tebi je "priročna stvar" ugrabit letalo, polno potnikov in ga zaletet v WTC?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
pa zakaj te reči v linku razlaga arhitekt? Kaj pa ima on s trdnostjo stavbe in njeno statiko?
Poglej si celoten video potem pa komentiraj.
I’m out.
Matev ::
mislim da so vse skupaj podstavili
in da je letalo ravno v nekem naključnem trenutku treščilo v stolpnico
stolpnica je bila že prej minirana in predvidena za zrušitev
obe sta bili taki
tudi sedmica
in vsi so vedeli za to
novinarka je živa priča
ona je vedele nekaj kar razen mene in pacificblua in probeasta nihče drug ne more razumeti
mi smo razsvetljeni
/sarkazem on
heh
in da je letalo ravno v nekem naključnem trenutku treščilo v stolpnico
stolpnica je bila že prej minirana in predvidena za zrušitev
obe sta bili taki
tudi sedmica
in vsi so vedeli za to
novinarka je živa priča
ona je vedele nekaj kar razen mene in pacificblua in probeasta nihče drug ne more razumeti
mi smo razsvetljeni
/sarkazem on
heh
Pyr0Beast ::
A ti to resno? Prvič kovinska konstrukcija?? Statik ni znal zračunat, pa je od oka dvojno udaril?
Prvič ta način gradnje (kateri se je pokazal za zelo uspešnega pri ostalih stavbah).
Kar verjemi, da je bilo vse optimalno dimenzionirano, vse drugo je škart, ki si ga investitor ne privošči.
Ti pa kar vrjemi 'uradnemu poročilu' kateri se stavbe 7 sploh ne dotakne. Kot so izjavili, je to poročilo vredno edino tega, da ga vržeš v koš.
Boš ti doma nad vecejem zabetoniral pol metra debelo plato za vsak slučaj? (če imaš močne vetrove, recimo)[:)]
Odvisno od tega, kaj bo zgoraj. Vseeno pa z ogromno rezerve, če bo nad tem še kakšen prostor.
Torej, če te povzamem, v natančno določenem nadstropju so liftboji nastavili dinamit, v kleti so pa njihovi kolegi z acetilenskimi švasaparati rezali nosilce - približno na 3/4, da so lepo odrezani pogledali v nebo, ko je vse skupaj prigrmelo do kleti. Podiralo se je točno od zadetka navzdol, ane in stebri niso smeli popustit!
Ne v natančno določenem nadstropju, po celi nosilni konstrukciji.
Če misliš, da bo delavec s kisikovo baklo rezal pod kotom 45°, da si da kar največ dela ...
Niti niso rabili nevemkako rezati, če so vse skupaj podkrepili z zajetno dozo termita, vseeno pa je učinkovitost razstreliva mnogo večja, če že prej ustvariš primerne pogoje.
Količina staljene kovine v kleteh bi odgovarjala temu, da so morali staliti praktično celotno kovinsko konstrukcijo.
Glede količine uporabljenega železa res ne.
Jaz vem čisto v redu, me zanima, pa če tudi Pyr0 ve (ali pa ti)?
Vem za kaj? Raje vrjamem arhitektu in inžinirju, kateri so vse skupaj zasnovali (upoštevajoč 'zračni
napad') kot pa nekim PR predstavnikom, kateri običajno nimajo pojma o čem govorijo.
Aja: pa zakaj te reči v linku razlaga arhitekt? Kaj pa ima on s trdnostjo stavbe in njeno statiko?
Mogoče je izdelal načrte ? Kaj ima pa FEMA komisija z njeno trdnostjo in statiko ?
/sarkazem on heh
Wouldn't that make it off ?
Prvič ta način gradnje (kateri se je pokazal za zelo uspešnega pri ostalih stavbah).
Ti pa kar vrjemi 'uradnemu poročilu' kateri se stavbe 7 sploh ne dotakne. Kot so izjavili, je to poročilo vredno edino tega, da ga vržeš v koš.
Boš ti doma nad vecejem zabetoniral pol metra debelo plato za vsak slučaj? (če imaš močne vetrove, recimo)[:)]
Odvisno od tega, kaj bo zgoraj. Vseeno pa z ogromno rezerve, če bo nad tem še kakšen prostor.
Torej, če te povzamem, v natančno določenem nadstropju so liftboji nastavili dinamit, v kleti so pa njihovi kolegi z acetilenskimi švasaparati rezali nosilce - približno na 3/4, da so lepo odrezani pogledali v nebo, ko je vse skupaj prigrmelo do kleti. Podiralo se je točno od zadetka navzdol, ane in stebri niso smeli popustit!
Ne v natančno določenem nadstropju, po celi nosilni konstrukciji.
Če misliš, da bo delavec s kisikovo baklo rezal pod kotom 45°, da si da kar največ dela ...
Niti niso rabili nevemkako rezati, če so vse skupaj podkrepili z zajetno dozo termita, vseeno pa je učinkovitost razstreliva mnogo večja, če že prej ustvariš primerne pogoje.
Količina staljene kovine v kleteh bi odgovarjala temu, da so morali staliti praktično celotno kovinsko konstrukcijo.
Glede količine uporabljenega železa res ne.
Jaz vem čisto v redu, me zanima, pa če tudi Pyr0 ve (ali pa ti)?
Vem za kaj? Raje vrjamem arhitektu in inžinirju, kateri so vse skupaj zasnovali (upoštevajoč 'zračni
napad') kot pa nekim PR predstavnikom, kateri običajno nimajo pojma o čem govorijo.
Mogoče je izdelal načrte ? Kaj ima pa FEMA komisija z njeno trdnostjo in statiko ?
/sarkazem on heh
Wouldn't that make it off ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()
teorija ::
Zakaj od vseh kamer okoli Pentagona, ni nobene ki bi dejansko pokazala trk letala?
Pa ne mi reci, da vam to ni malo cudno.
Sej ne rabi snemat Pentagon, lahko so okoliške kamere - primer: http://www.hotelpalomar-arlington.com/
Hamax, po tvoje se tam nahaja le ena kamera?:) Ena kamera ki nadzoruje celo stran?
Zanimivo da tega nobeden ne komentira:)
BigWhale ::
Raje vrjamem arhitektu in inžinirju, kateri so vse skupaj zasnovali (upoštevajoč 'zračni
Na youtube je tudi video kjer Damjan Murko pove, da je srecen ker je moski in da je najbolj zazeljen samec v nasi drzavi. In to pove na televiziji!!!
It was on TV it must be true!
A ne?
Nehaj lagat, že glava peče. Kdo je arhitekt WTC-ja? Kdo je glavni statik? In še enkrat: kaj ima arhitekt s trdnostjo stavbe in s statiko? Ta kekec na videu gotovo ne (katerega ne mislim gledati 2 uri, ker je itak vseskupaj čista neumnost, sem pogledal par odsekov, pač naklada iste neumnosti kot ostali na 911 linkih. Ne more arhitekt razlagat stvari, o katerih nima pojma. Kot da bi oblikovalec avta govoril o zmogljivostih motorja.
Pa o kakšni FEMA komisiji govoriš? Se tebi malo blede? Daj si razjasni, kdo je sploh naredil uradno poročilo.
Škoda se ukvarjati s tabo, nimaš razjasnjenih niti najbolj osnovnih pojmov.
Zanimivo da tega nobeden ne komentira:)
bom jaz:
Zakaj bi pa bila njihova kamera obrnjena ravno na Pentagon in ne recimo na parkirišče/vhodna vrata/zadnji vhod ... hotela?
In to hotela, ki je na nasprotni strani Pentagona 3 kilometre proč?
Zgodovina sprememb…
Ta kekec na videu gotovo ne (katerega ne mislim gledati 2 uri, ker je itak vseskupaj čista neumnost, sem pogledal par odsekov, pač naklada iste neumnosti kot ostali na 911 linkih. Ne more arhitekt razlagat stvari, o katerih nima pojma. Kot da bi oblikovalec avta govoril o zmogljivostih motorja.
Saj ne govori samo o statiki,,, predstavi svoje poglede na razvoj in posledico dogodkov. In če je arhitekt z veliko izkušnjami bo že vedel o čem govori. Saj statika ni samo domena gradbeništva..imaš veliko ved, kjer je tudi vključena. Da pa sodiš takole na prvi pogled in po "par odsekih" je pa Imho neodgovorno in neumno.
I’m out.
@keber
Ti verjameš v uradno poročilo? V poročilo, kjer WTC7 sploh ni omenjen?
In če si tako dober statik, potem pa nam lepo razloži kako se je podrl WTC7. Prosim.
P.s Tega do danes še noben ni znal ustrezno razjasniti. No nekateri ponujamo najbolj elegantno rešitev, ki je tudi dokazljiva.
In če si tako dober statik, potem pa nam lepo razloži kako se je podrl WTC7. Prosim.
P.s Tega do danes še noben ni znal ustrezno razjasniti. No nekateri ponujamo najbolj elegantno rešitev, ki je tudi dokazljiva.
I’m out.
Na youtube je tudi video kjer Damjan Murko pove, da je srecen ker je moski in da je najbolj zazeljen samec v nasi drzavi. In to pove na televiziji!!!
A ne?
Nisem vedel, da ti je všeč Damijan Murko. Ampak kaj hudiča ima to zveze z to temo?
I’m out.
>>> Saj ne govori samo o statiki,,,
Škoda, pa bi lahko. Ker točno o tem govorimo vseskozi ... zakaj se je podrlo - domena statike.
>>> In če je arhitekt z veliko izkušnjami bo že vedel o čem govori.
Kakšne pa ima kaj reference? Kaj pomembnega je zasnoval?
>>> Saj statika ni samo domena gradbeništva..imaš veliko ved, kjer je tudi vključena.
Tudi res. Vseeno, trenutno govorimo o statiki stavbe in zakaj se je stavba porušila. Statika, statika!
>>> Da pa sodiš takole na prvi pogled in po "par odsekih" je pa Imho neodgovorno in neumno.
Neumno je tudi razglabljati, kakšne vrste rezalcev kovine so uporabljali za oslabitev nosilcev, da je razstrelivo lažje opravilo "svoj posel". Popolnoma neumno.
Hej, on je arhitekt, očitno brez pomembnejših referenc. Ampak očitno tega nočete ločevati. Se spomnim kak teden po napadu, ko je v sredini prilogi Znanost nek naš arhitekt (prof. dr. iz faksa - torej za nekatere od tukaj veliki strokovnjak) bleknil, kako so bili slabi zunanji nosilci (ciljal je na nenosilne fasadne elemente, tako kot nekateri od vas tukaj), saj niso zadržali zrušenja. Naslednji teden je bil močno "popravljen" (da ne bom rekel spljuvan) in se kasneje ni več javljal.
Škoda, pa bi lahko. Ker točno o tem govorimo vseskozi ... zakaj se je podrlo - domena statike.
>>> In če je arhitekt z veliko izkušnjami bo že vedel o čem govori.
Kakšne pa ima kaj reference? Kaj pomembnega je zasnoval?
>>> Saj statika ni samo domena gradbeništva..imaš veliko ved, kjer je tudi vključena.
Tudi res. Vseeno, trenutno govorimo o statiki stavbe in zakaj se je stavba porušila. Statika, statika!
>>> Da pa sodiš takole na prvi pogled in po "par odsekih" je pa Imho neodgovorno in neumno.
Neumno je tudi razglabljati, kakšne vrste rezalcev kovine so uporabljali za oslabitev nosilcev, da je razstrelivo lažje opravilo "svoj posel". Popolnoma neumno.
Hej, on je arhitekt, očitno brez pomembnejših referenc. Ampak očitno tega nočete ločevati. Se spomnim kak teden po napadu, ko je v sredini prilogi Znanost nek naš arhitekt (prof. dr. iz faksa - torej za nekatere od tukaj veliki strokovnjak) bleknil, kako so bili slabi zunanji nosilci (ciljal je na nenosilne fasadne elemente, tako kot nekateri od vas tukaj), saj niso zadržali zrušenja. Naslednji teden je bil močno "popravljen" (da ne bom rekel spljuvan) in se kasneje ni več javljal.
@keber
Zakaj bi se trudili razlagat prepričanim. Vas ne bi z dinamitom premaknil.
Tebi so Tom&Jerry style načrti elegantne rešitve? Torej zakomplicirano do amena? In do sedaj niste dokazali ničesar, saj razen "saj je ja jasno!" in pavšalnih sodb ne spravite skupaj drugega argumenta.
Ti verjameš v uradno poročilo? V poročilo, kjer WTC7 sploh ni omenjen? .
Seveda verjamem. V uradnem poročilu ne klobasajo z neumnostmi.
Pa zakaj, da WTC7 ni omenjen? A ti ne čitaš linkov, ki jih jaz napišem?
Še enkrat:
http://wtc.nist.gov/
Pa da ne boš preveč iskal - FAQ zelo na kratko:
http://www.nist.gov/public_affairs/fact...
Ter malo daljše (115 strani) uvodno poglavje poročila:
http://wtc.nist.gov/media/NIST_NCSTAR_1...
No, pa še kak poučen video, žal brez razstreliva in molekularnih orožij (vem da ti to ne diši)
http://www.nist.gov/public_affairs/rele...
Sedaj si pa vse oglej in natančno preberi, potem pa komentiraj nejasnosti.
@Teskan
Ti verjameš v uradno poročilo? V pročilo ki vsebuje toliko nebuloz, da je že everjetno. V poročilo ki sploh ne omenja WTC/, v poročilo, kjer napačno(nevede?:) predstavijo zgradbo WTC-ja(twin towers)? Da kaj drugega sploh ne omenjam..
In če verjamete v vse te nebuloze..ok pač verjamete. Bo pač vaše življenje potekalo v neki iluziji in prepričanju, ki je daleč od resnice. Preposto povedano verjamete BUshevim zgodbam in natolcevanju. Mediji so vas prepričali, da je uradno poročilo resnično. Če se zaradi tega počutite srečne..pa bodite srečni.
Ti verjameš v uradno poročilo? V pročilo ki vsebuje toliko nebuloz, da je že everjetno. V poročilo ki sploh ne omenja WTC/, v poročilo, kjer napačno(nevede?:) predstavijo zgradbo WTC-ja(twin towers)? Da kaj drugega sploh ne omenjam..
In če verjamete v vse te nebuloze..ok pač verjamete. Bo pač vaše življenje potekalo v neki iluziji in prepričanju, ki je daleč od resnice. Preposto povedano verjamete BUshevim zgodbam in natolcevanju. Mediji so vas prepričali, da je uradno poročilo resnično. Če se zaradi tega počutite srečne..pa bodite srečni.
I’m out.
What we found was that uncontrolled building fires—similar to fires experienced in other tall buildings—caused an extraordinary event, the collapse of World Trade Center 7.
This is the first time that we are aware of, that a building taller than about 15 stories has collapsed primarily due to fires.
Hehe zaradi ognja? Ma ne me basat.. v tistem WTC7 ni bilo ognja niti za en dober kres.Get real.
I’m out.
JohanP ::
(ciljal je na nenosilne fasadne elemente, tako kot nekateri od vas tukaj),
O kateri stavbi je govora? Oba dvojčka sta namreč imela nosilni fasadni ovoj.
teorija ::
Zakaj bi pa bila njihova kamera obrnjena ravno na Pentagon in ne recimo na parkirišče/vhodna vrata/zadnji vhod ... hotela?
Ker posredno snema in ujame tudi Pentagon?:p
Pa sej je menda vec hotelov v okolici.
http://www.hotelpalomar-dc.com/paldcp_n...
http://doubletree1.hilton.com/en_US/dt/...
En posnetek: ...in vprašanje je koliko jih je še:p Ko utegnem bom poiskal, če kakšen dejansko snema cel čas. Je pa vprašanje če je takrat snemal in zdaj npr. ne več.
(ciljal je na nenosilne fasadne elemente, tako kot nekateri od vas tukaj),
O kateri stavbi je govora? Oba dvojčka sta namreč imela nosilni fasadni ovoj.
WTC 1 in 2.
Fasadni ovoj ni bil nosilen. Delno je bil nosilen okvir, ki je nosi fasado.
Ker posredno snema in ujame tudi Pentagon?:p
Pojdi do kakega hotela pa vprašaj varnostnike, kaj snemajo kamere. Boš zelo presnečen, panorame okolice niso.
Poleg tega, hotel je preko 3 km proč, vmes so druge zgradbe, vojaško pokopališče z drevesi in celoten Pentagon. In ti praviš, da bi nizkoločljivostna kamera s tega hotela slučajno ujela raketo, ki leti v Pentagon?
A se tebi sploh kaj sanja o razdaljah, vmesnih ovirah, ločljivostih in velikostih? Ne, se mi je zdelo ...
Hehe zaradi ognja? Ma ne me basat.. v tistem WTC7 ni bilo ognja niti za en dober kres.Get real.
Drugic nam takoj povej, da si bil zraven.
Ti verjameš v uradno poročilo? V pročilo ki vsebuje toliko nebuloz, da je že everjetno.
Hehe, ti govoriš o nebulozah...
Mediji so vas prepričali, da je uradno poročilo resnično.
Mene mediji nič ne prepričujejo. Me pa ti ves čas skušaš prepričat, da je zapleten načrt, ki vključuje tisoče ljudi (od katerih lahko vsak kaj izblebeta) bolj verjeten od čisto preprostega "sponzorstva" ene teroristične skupine. Na kratko, ti nas prepričuješ, da je za ujet miš veliko pametneje izdelat eno od Tomovih stvaritev, kot nastavit mišelovko. Potem se pa še čudiš, ker te ne jemljemo resno?
Na, še en link, ki ga boš ignoriral:klik. Res, niti za kres...
Pyr0Beast ::
.. saj je bilo tudi uradno poročilo po TV-ju :)
Pa o kakšni FEMA komisiji govoriš?
FEMA, NIST, in 9/11 komisija .. to so vse, katere so izdale uradno poročilo.
FEMA Report
.. no, in od nekje je ta komisija privlekla črpalke za gorivo za zasilne agregate, katere naj bi načrpale enormne količine goriva in tako ustvarile pravi pekel v tisti stavbi.
Si bil ti, da lahko potrdiš pekel ?
Mene mediji nič ne prepričujejo. Me pa ti ves čas skušaš prepričat, da je zapleten načrt, ki vključuje tisoče ljudi (od katerih lahko vsak kaj izblebeta) bolj verjeten od čisto preprostega "sponzorstva" ene teroristične skupine.
Manhattan Project je bil veliko veliko večji projekt pa kar lep čas nobeden ni črhnil niti besedice.
To kar vidiš na slikah in videih je prah od WTC1/2 kateri se zaradi vetra vrtinči okoli vogalov stavbe. Podobno kot povratni tok na kakšnih jezovih, na katerih se vidi, da se voda pretaka v nasprotno smer.
.. saj je bilo tudi uradno poročilo po TV-ju :)
Pa o kakšni FEMA komisiji govoriš?
FEMA, NIST, in 9/11 komisija .. to so vse, katere so izdale uradno poročilo.
FEMA Report
.. no, in od nekje je ta komisija privlekla črpalke za gorivo za zasilne agregate, katere naj bi načrpale enormne količine goriva in tako ustvarile pravi pekel v tisti stavbi.
Mene mediji nič ne prepričujejo. Me pa ti ves čas skušaš prepričat, da je zapleten načrt, ki vključuje tisoče ljudi (od katerih lahko vsak kaj izblebeta) bolj verjeten od čisto preprostega "sponzorstva" ene teroristične skupine.
Manhattan Project je bil veliko veliko večji projekt pa kar lep čas nobeden ni črhnil niti besedice.
To kar vidiš na slikah in videih je prah od WTC1/2 kateri se zaradi vetra vrtinči okoli vogalov stavbe. Podobno kot povratni tok na kakšnih jezovih, na katerih se vidi, da se voda pretaka v nasprotno smer.
Some nanoparticles are more equal than others
Fasada dvojčkov je dejansko bila kovina in steklo, kar je bila tudi ena od kritik v času gradnje (L. Mumford). V principu je šlo za gosto posejano mrežo jeklenih škatlastih profilov (59 po stranici), ki so bili nanizani po obodu objekta. Med temi škatlami, ki so bile osno cca 1,m narazen je bilo samo še steklo (širine 45cm). Velik del teže objekta se je prenašal preko oboda.
Gre pa se predvsem za terminologijo - in tu ima ta profesor iz FA prav.
Prejšne zasnove nebotičnikov so izrabljale princip stebrov (in sten), ki so bili posejani po celotnem tlorisu. WTC je poseben v tem, da se nosi preko fasadnega oboda (verjetno bolj posrečen izraz kot le ovoj) in osrednjega jedra. Vmes je do 20m praznega prostora, ki se ga lahko poljubno izkoristi za katerikoli namen. Bistveno pri vsej stvari pa je, da je takšna zasnova do 40% bolj varčna glede porabe jekla.
Nosilni mreži, brez diagonalnih profilov, po fasadnem obodu se reče tudi virindelov nosilec. in to je v bistvu fasada wtcja tudi bila. Ogromen virindelov nosilec, ki je zgradbi dajal strukturo in teksturo. Obod je nosil malo manj kot dve tretjini prej omenjenega praznega tlorisa, ostalo tretjino je nosilo jedro. Poleg tega je gosta mreža po obodu zavetrovala celoten objekt in bistveno znižala nihanje (veter, potres). Pomemben del varčevanja s težo so bile še etažne plošče, ki so bile grajene po hi-bond principu t.j. dvojno (ali enojno) sovprežna konstrukcija. Gre za tanko a.b ploščo, ki je vlita v rebrasto jekleno pločevino. Obtežba se je s plošč preko paličnih nosilcev prenašala na obod in jedro.....
Na tejle sliki mi pokaži ta tvoj: "Delno nosilen okvir, ki nosi fasado."
Azrael ::
O tem, da ni posnetkov Pentagona.
Vidim, da nihče od ljubiteljev in teoretikov zarot še nikoli ni videl kakšno sliko riše varnostna kamera.
Očitno mislijo, da dobiš en HD diapozitiv vsako sekundo. Tako kot riše grafa 5200FX, DX9 špile na ultra high, ane? Miškoti, zadeva je analogna!
Že pri normalni hoji ljudi dobiš zmazek in ghosting, izgleda kot Matrica. Da bi zadeva zaznala hitre gibe rok ni misliti.
In potm bo taka kamera zaznala avijon ali raketo? Yeah Right. Nič od tega.
Vidim, da nihče od ljubiteljev in teoretikov zarot še nikoli ni videl kakšno sliko riše varnostna kamera.
Očitno mislijo, da dobiš en HD diapozitiv vsako sekundo. Tako kot riše grafa 5200FX, DX9 špile na ultra high, ane? Miškoti, zadeva je analogna!
Že pri normalni hoji ljudi dobiš zmazek in ghosting, izgleda kot Matrica. Da bi zadeva zaznala hitre gibe rok ni misliti.
In potm bo taka kamera zaznala avijon ali raketo? Yeah Right. Nič od tega.
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
Ne, ampak stavba se zaradi necesa podrla. Na slikah smo videli precej ognja in dima. Ti pa pravis, da nicesar ni bilo. Vrtincenje prahu je do sedaj tvoj najboljsi kontra argument.
Torej se ves gost prah preselil od ruševin naravnost na južno stran WTC7 in očitno samo tja. Pameten je tale prah, ni kaj.
Zgodovina sprememb…
@JohanP:
vse štima, le tole mi ni jasno: če bi obod nosil dve tretjini (praznega prostora - torej plošče z vso šaro na njih - pisarne), center pa samo eno tretjino, potem je notranje jedro bolj simbolične narave. Spodaj bi pa moral imeti izjemno masivne elemente oboda, pa to niso bili. Obremenitev z lastno težo namreč narašča z višino konstrukcije.
vse štima, le tole mi ni jasno: če bi obod nosil dve tretjini (praznega prostora - torej plošče z vso šaro na njih - pisarne), center pa samo eno tretjino, potem je notranje jedro bolj simbolične narave. Spodaj bi pa moral imeti izjemno masivne elemente oboda, pa to niso bili. Obremenitev z lastno težo namreč narašča z višino konstrukcije.
Torej se ves gost prah preselil od ruševin naravnost na južno stran WTC7 in očitno samo tja. Pameten je tale prah, ni kaj.
Ja. D d d d d. Ce so ga pa zadel z high energy top secret orozjem. In to orozje je invertiralo polarizacijo polozaja elektronov v prahu kar je rezultiralo v kreiranju staticnega protonskega toka od stavbe k delcem prahu. In zaradi tega so negativno nabiti delci pritegnili pozitivno nabite in ti so se zaradi rotiranja faznega zamika potem grupirali na negativno naelektreni stavbi WTC 7 (sej lahko razlozim zakaj je bla negativno naelektrena sam je ful kompliciran, pa ne vem ce bi kdo razumu) in tko zdej zgleda k da je tist dim od pozarov. Ampak pozarov sploh ni blo!!!
Tist kar vidis je samo BBQ camp fire, ki so si ga minerci tajnih vladnih sluzb (izkljuceni niso niti kaki vesoljski vohuni iz drugih galaksij in illuminati bratje, ter agenti raeliancev) - preobleceni v gasilce - zakurli zato da so v stavbi preziveli dolocen cas, da bi zgledal da kao gasijo ampak so miniral v resnici.
A razumes zdej? A ne vidis dejstev?? Tam na enem oknu se vid enga k lih hrenovko na palco natika! Cak bom zbrskal youtube film!
satyr ::
Poleg tega še vedno pogrešam odseve eksplozije v oknih pisarn.
Evo, spet en lep primer tega (nepovezani/nerelevantni opažanja), kar sem napisal v svojem prvem postu v tej temi. Manjka pa bistvo: kaj si s tem (da to in to pogrešaš) sploh hotel povedati??!
Točneje, napisal sem tole spodaj:
Meni osebno je sedaj, ko sem prebral večino postov v tej diskusiji, še posebej smešno to, da zagovorniki teorije zarote, ko jim zmanjka argumentov, ali pa kar tako, nepovezano nizajo razne drobce opažanj (papir, ki ne gori, pa bi baje moral, itd.), bolj ali manj neverjetnih špekulacij (tajna orožja, nastavljen eksploziv, detoniran iz FEMA helikopterja itd.), nepreverjenih informacij (v smislu: "ta in ta novinar/priča je rekel"), ostalih teorij zarot (Bohemian Grove, prostozidarji, NWO ali New World Order itd.) in dogodkov iz svetovne politike (npr. morebitni napad na Iran v prihodnosti), ki so ali popolnoma nerelavantni, ali pa včasih celo kontradiktirajo njihove lastne teorije!!
Poleg tega je bila stavba načrtovana z trkom 747ke v mislih, skupaj s požarom in vsemi poškodbami katere bi pri tem nastale.
Kolikor vem v času projektiranja WTC kompleksa 747-ke sploh še niso obstajale. In zdi se mi, da je bilo tudi to že večkrat omenjeno tule!!
satyr
lufthammer ::
Tole pa so argumenti, ni kaj. NIST-ovi strokovnjaki so pa del "ekipe" in povrh vsega še pojma nimajo.
Saj res Pacifik, še vedno nisi odgovoril, koliko ljudi je sodelovalo v akciji. Jim lahko prištejemo še sodelujoče novinarje, policaje in gasilce, reševalne ekipe? Še vesoljske vohune iz drugih galaksij in illuminati brate, kot pravi BigWhale?
Mimogrede, saj v palčke tudi verjameš, anede. O ja, so, so, pa rojenice tud...
Obremenitev z lastno težo namreč narašča z višino konstrukcije.
Točno tega ne razume Pacifik, ko naklada o predimenzioniranju. Če bi vsaj imel kaj pojma, ma ne pojma, zdrave pameti...
In zaradi tega ogenjčka se je stavba podrla do tal? In sredi podrte stavbe zeva ena široka luknja, kot da bi bila posledica tisti majhen požarček in mal dima? Joj, joj...
En je omenil mal prej Tom &Jerry varianto..še ta je bolj verjetna.
I’m out.
Ps. Smo že videli posnetek, kjer gasilci ali policisti kričijo naokoli da bo stavba šla dol(pull down)..tule je en nov zanimiv posnetek kjer gospod pravi, da so stavbo načrtno porušili "zaradi prevelikega ognja"...
heh so pa imeli res čas nastavljat eksplozivo..smešnica.
Torej vedeli so na BBCju in vedeli so tisti gasilci ali policisti. Kaj za vraga se je dogajalo?:)
Edit:typo
heh so pa imeli res čas nastavljat eksplozivo..smešnica.
Torej vedeli so na BBCju in vedeli so tisti gasilci ali policisti. Kaj za vraga se je dogajalo?:)
Edit:typo
I’m out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
>>>Poleg tega je bila stavba načrtovana z trkom 747ke v mislih, skupaj s požarom in vsemi poškodbami katere bi pri tem nastale.
Nope. Stavba je bila načrtovasna, da prenese trk Boeing 707. ki je bil v času gradnje največji airliner.
O sami možnosti trka so prepostavili scenarij, ki se je že zgodil 1945, ko je bombnik B-25 trčil v Empire State Building, več. Torej letalo, malo pred pristankom, z malo goriva, ki se je zaradi slabe vidljivosti in navigacijskih napak izgubilo.
758 in 767 sta približno take velikosti in teže kot 707 in trk sta stavbi zdržali. Nista pa zdržali požara, saj sta bili letali polni goriva in ne "suhi", kot bi bili, če bi se trk zgodil tik pred načrtovanim pristankom.
Na možnost, da se trk zgidi z letalom kmalu po vzletu, ni računal nihče, saj na letališčih letala usmerijo stran od mest, na norega pilota, ki bi letalo namerno zabil v stavbo, pa še toliko manj.
Nope. Stavba je bila načrtovasna, da prenese trk Boeing 707. ki je bil v času gradnje največji airliner.
O sami možnosti trka so prepostavili scenarij, ki se je že zgodil 1945, ko je bombnik B-25 trčil v Empire State Building, več. Torej letalo, malo pred pristankom, z malo goriva, ki se je zaradi slabe vidljivosti in navigacijskih napak izgubilo.
758 in 767 sta približno take velikosti in teže kot 707 in trk sta stavbi zdržali. Nista pa zdržali požara, saj sta bili letali polni goriva in ne "suhi", kot bi bili, če bi se trk zgodil tik pred načrtovanim pristankom.
Na možnost, da se trk zgidi z letalom kmalu po vzletu, ni računal nihče, saj na letališčih letala usmerijo stran od mest, na norega pilota, ki bi letalo namerno zabil v stavbo, pa še toliko manj.
Nekoč je bil Slo-tech.
PaX_MaN ::
Ps. Smo že videli posnetek, kjer gasilci ali policisti kričijo naokoli da bo stavba šla dol(pull down)..tule je en nov zanimiv posnetek kjer gospod pravi, da so stavbo načrtno porušili "zaradi prevelikega ognja"...
Nikjer nisem slišal, da bi model rekel pull down, demolish, destroy, annihilate, destruct, pull the trigger in podobne sinonime.
Vse kar reče je pull it. Pull out pomeni, da se osebje odmakne, odstrani, odide stran.
Niti to ne. V času projektiranja ni bilo na voljo ne računske moči niti računskih postopkov za analizo česa tako velikega in zapletenega, kot je trk Boeinga 707 (kaj šele česa večjega). V nobeni tehnični dokumentaciji namreč niso nikoli našli kakih dokazov, da bi kdajkoli v času projektiranja opravljali resno analizo trka velikega letala v stavbo.
@JohanP:
Pri ~2/3 vs. ~1/3 je bilo govora o praznem prostoru med obodom in jedrom vendar, če pa gledaš celotno etažno površino je razmerje nošenja v prid jedru (45÷55%).
Jedro zato gotovo ni bilo simbolične narave, ni pa bilo klasično jedro, ki ga definirano z nekim stenastim ovojem. V kvadratu 27x41m je bilo razporejenih 47 stebrov (4+4, 4+4, 3+3, 3+3, 4+4, 4+4, trije pa so bili postavljeni izven mreže blizu težišča). Stebri po obodu jedra (16kom) so bili ogromni, saj je 8 stebrov na daljši strani jedra prenašati enako težo kot cca 100 škatel po obodu zgradbe.
Škatle po obodu so bile izdelane v enaki dimenziji po celotni višini objekta. Prvih sedem etaž pri tleh so bila škatle združene nato so se razcepile v tri dele .
Torej dimenzija škatle je bila enaka - ni pa bila enaka kvaliteta jekla in pa debelina jekla. Oboje se je manjšalo z višino.
@keber
O tem, da naj vi WTC zdržal trk z 707, je bilo omenjeno v dokumentarcu BBC, kjer so razlagali posledice bombnega napada na WTC 1994. Dokumentarec je bil posnet in predvajan pred 9/11.
Seveda pa ni rečeno, da je bila, po današnjih merilih, tista analiza kaj prida, če je bila res izvedena, ampak bajta je zdržala karambol. Tudi pri Titanicu so šele po brodolomu ugotavljali, kaj vse taka ladja v resnici zmore in prenese.
O tem, da naj vi WTC zdržal trk z 707, je bilo omenjeno v dokumentarcu BBC, kjer so razlagali posledice bombnega napada na WTC 1994. Dokumentarec je bil posnet in predvajan pred 9/11.
Seveda pa ni rečeno, da je bila, po današnjih merilih, tista analiza kaj prida, če je bila res izvedena, ampak bajta je zdržala karambol. Tudi pri Titanicu so šele po brodolomu ugotavljali, kaj vse taka ladja v resnici zmore in prenese.
Nekoč je bil Slo-tech.
Ps. Smo že videli posnetek, kjer gasilci ali policisti kričijo naokoli da bo stavba šla dol(pull down)..tule je en nov zanimiv posnetek kjer gospod pravi, da so stavbo načrtno porušili "zaradi prevelikega ognja"......
Nikjer nisem slišal, da bi model rekel pull down, demolish, destroy, annihilate, destruct, pull the trigger in podobne sinonime.
Vse kar reče je pull it. Pull out pomeni, da se osebje odmakne, odstrani, odide stran.
Eh, model spet si izmišljuješ po svoje:)
Reče res pull it oz. to pull, ampak nadaljuje "and we watch the bulding to collapsed"..Če pa to dvoje ne znaš povezat skupaj..hm.
I’m out.
hamax ::
Seveda znam. Svoje gasilce je upozoril, naj se umaknejo, ker se zgradba lahko podre, nato pa so gledali, kako se je podrla.
bluefish ::
Hudo, iz enega stavka, ki še to ni, se sklepa o celotnem poteku dogodka. Videa sicer nisem pogledal, saj pasovno širino raje kurim za kaj drugega, vendar pa sta obe izjavi po možnosti podani z nekaj sekundno ali pa minutno razliko ali pa celo pozneje.
@keber
Kar sem napisal, sem prebral v poročilu NIST (ja, ne moreš verjeti, eni to beremo in celo kaj zastopimo, razni piroti in pacifiki pač ne že iz principa, ker je to, fuj in fej, delo umazane ameriške vlade). Če grupa strokovnjakov, profesorjev, doktorjev, inženirjev, arhitekov ni našla neke smiselne analize, potem najbrž kar drži, da WTC ni bil narejen za primer atomske vojne, kar trdijo zarotniki.
http://wtc.nist.gov/NISTNCSTAR1Collapse...
Stran 55, točka 5.3.2
Matev ::
za visoke stolpnice je velika nevarnost že močan veter
kaj šele če se vanj zakanta ena truga od giga velikega letala, napojenega s kerozinom
kaj šele če se vanj zakanta ena truga od giga velikega letala, napojenega s kerozinom
perfect ::
WTC 1 in 2.
V gradbeništvu..''delno nosilen''..:) To se mi zdi nekako tako, kot delno noseča v medicini..:))
Hej, keber keber .Me prav zanima kje vse si ti zidal. JohanP ti je dal pa lepo lekcijo.
Potem je pa kar naenkrat vse štimal ane ?..:)
''Keber>vse štima, le tole mi ni jasno: LOL
hamax ::
> Hej, keber keber .Me prav zanima kje vse si ti zidal.
Ce je on sezidal ze vsaj pasjo utico, bi moral ti, glede na tvoje poznavalske poste, zgraditi ze vsaj vesoljsko postajo.
Ce je on sezidal ze vsaj pasjo utico, bi moral ti, glede na tvoje poznavalske poste, zgraditi ze vsaj vesoljsko postajo.
Reče res pull it oz. to pull, ampak nadaljuje "and we watch the bulding to collapsed"..Če pa to dvoje ne znaš povezat skupaj..hm.[8-O]
Dej nehi nabijat! To je bebava semantika in ce ti je to dokaz si en tepec.
To pull out and to pull down.
Ce nekdo rece samo 'we had to pull'... ne mores z zagotovostjo nicesar trditi. Ce potem nadaljuje z 'we watched the building collapse' NE VES kaj je clovek mislil in kaj je hotel povedati s prvim delom stavka.
'to pull back', 'to pull out', oboje nakazuje na umik iz neke lokacije. Tudi 'we had to pull' namiguje na umik.
To pull se redko uporablja za rusenje, pa se to, ce se uporablja pa se v vecini uporablja med tistimi, ki so iz stroke.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kdo vodi svet in podobne zarote (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 32933 (3822) | T-h-o-r |
» | Resnična zgodovina - kdo zares vlada na zemlji (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Problemi človeštva | 44030 (30938) | Matev |
⊘ | Irak ll. Mogoče se bo pa komu posvetilo :) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 24549 (20435) | jype |
⊘ | 11 september in teorija zarote!? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13998 (9621) | jype |