» »

11 september in teorija zarote!?

11 september in teorija zarote!?

«
1
2 3

Stajerc ::

V bistvu je danes 5 let pa nihče ni odprl kakšne teme na to tematiko in imam jaz eno vprašanje ki me žuli že en čas pa mislim da je primerno:

PUSTIMO VSE MOTIVE IN VSA OSTALA DOGAJANJA ZAENKRAT (ker nebomo nikamor prišli če bomo skušali vse razjasniti mi na slo-techu) IN SE OSREDOTOČIMO SAMO NA TO VPRAŠANJE:

Kako je možno da sta se 2 tako veliki stavbi v kateri sta se zaleteli letali z neverjetno natančnostjo kot v najbolšem filmu (amaterski filmi nikoli ne izgledajo podobno) in točno v pravo točko TAKO LEPO Z KIRURŠKO NATANČNOSTJO SESEDLI VASE?

Torej vprašanje je tehnične narave in na njega nočem da odgovarjajo ljudje ki sploh niso nič razmislili in bi kar nekaj nakladali ali promovirali neko zaroto in odpirali sto front za katere niti sami nimajo odgovorov.

Moje razmišljanje je pač tako da je to skoraj nemogoče ali pa da je vrjetnost za kaj takega vsaj podobna tisti z loterije.

Razumem da takšna trdna struktura lahko popusti in se začne sesedati ampak v tako kratkem času obe in z tako natančnostjo? Koliko skrbi je potrebne da profesionalci na tak način minirajo zgradbo in dejstvo je da minirajo ob tem v nekem zaporedju podporne nosilce in se zgradba lepo seseda vase. In če se zmotijo je rezultat katastrofalen.

Ampak da bi zaradi tako natančno nadstropje za nadstropjem se sesedalo vase pri OBEH zgradbah brez tega da bi del kake stavbe preživel in štrlel v zrak ali da bi se prevesil na stran ali vsaj da bi se porušitev prevesila in nebi točno pravokotno na zemljo se vršila ampak v neko smer.

NE DA IŠČEM ZAROTO AMPAK TO MI JE TAKO KOT DA BI VRJEL V BOŽIČKA ALI PRAVLJICE. Preprosto to je zgodbica.
Have a nice day.
  • zaklenil: Primoz ()

jest10 ::

Kako je možno da sta se 2 tako veliki stavbi v kateri sta se zaleteli letali z neverjetno natančnostjo kot v najbolšem filmu (amaterski filmi nikoli ne izgledajo podobno) in točno v pravo točko TAKO LEPO Z KIRURŠKO NATANČNOSTJO SESEDLI VASE?
Ja je možno. Pač posledica bedaste gradnje stavbe.

Stajerc ::

Ja no maš kaki link o načinu gradnje al je to tvoja domneva?

Edit: saj jaz pravim da je možno vse ampak določene stvari so pa MALO VRJETNE.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

klemen22 ::

Ampak to temo si pa odrl prov zato da se bo kregalo kaj.

Ma kaka zarota. Ponavadi se je take teme odpiralo na Mobisux in podobnih forumih. Pa tut tle je blo zihr že kaj podobnega
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

mtosev ::

Te teorije zarote so smešne. Na čem naj bi bazirale? na Mooreu in njegovih privržencih.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

kopriva ::

A ni bla fora ravno v tem, da se je zaradi vročine stalil tisti "zunanji obroč", ki je v bistvu vse skupaj držal skupaj? Mogoče gre v tem iskati razlog, da se je stavba začela sesedati in da se ni podrla po strani ...

para! ::

Bedaste gradnje? Bi morda bilo bolje, če bi se sesuli pošrek in podrli še nekaj sosednjih stavb?

lp
Death before dishonor!

Stajerc ::

No dobro vidva sta dala zdaj svoj odgovor zdaj pa kot sem napisal resni prosim samo odgovori.

Sem rekel da ni bistvo te teme teorija zarote ampak nekaj drugega. Nekaj z tehničnega vidika.

RES PROSIM PRVI POST DA SE PREBERE IN ODGOVORI ČE SE POZNA KAJ KONKRETNEGA DRUGAČE PA NE.
Have a nice day.

kopriva ::

To explain the unanticipated free-fall collapses of the twin towers at the World Trade Center on September 11, 2001, mainstream experts (also see The American Professional Constructor, October 2004, pp. 12–18) offer a three-stage argument: 1) an airplane impact weakened each structure, 2) an intense fire thermally weakened structural components that may have suffered damage to fireproofing materials, causing buckling failures, which, in turn, 3) allowed the upper floors to pancake onto the floors below.


Pobrano iz tele spletne strani.

Stajerc ::

Samo zunanji obroč zgoraj nekje na tričetert zgradbe ne pa spodaj ali v temelju da nebi niti del stavbe štrlel po sesedanju še kot ruševina proti nebu. In tudi v trenutku da je sputil na način da se je sesedlo ne pa nagnilo?
Have a nice day.

kopriva ::

Stajerc, klikni na tisto stran, za katero sem dal link ... Kot nalašč za tvoja vprašanja je, res ... Avtor se poglablja prav v tehnični del, kot ti v tej temi.

Stajerc ::

Brez zamere kopriva ampak to kaj si pastal je začetek avtor te strani se pa s tem ne strinja in samo pove nekaj izhodišč ki bi ovrgla to teorijo...

Popolno sesedanje pravokotno na zemljo brez odbijanj ostalih roševin ali nagnjenj ob popolnoma zdravem spodnjem delu stavbe se mi ne zdi mogče še vedno žal.

To da bi se stopil zunanji oklep pa kvečjemu pojasnjuje zakaj se je stavba porušila v točki kjer je gorelo ne pa stavba kot celota in njeno popolno sesedanje sama vase.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

MarkV ::

Sicer so teorije zarote povečini (po mojem je % čez 90) navaden BS, ampak kakšna le drži. Nikoli ne moremo biti prepričani v karkoli.

Meni je pa čudno kako so tejle talibanski samomorilci, ki so se baje natrenirali na FlightSimulatorjih na računalnikih po prevzemu letala našli WTC in ga res s kirurško natančnostjo zadeli.

Mogoče pa so le imeli dober trening za sabo. Ampak kje so dobili tako velika letala za trenirati?

Sicer pa so teorije zarote|O

Stepni Volk ::

Kdo pa pravi, da se je "kirurško" natančno sesul sam vase?

Celo kopio okoliških stavb so morali porušiti, popraviti... Da so podobe, ki so prihajale do nas "čiste" pa se imamo zahvaliti avto-cenzuri novinarjev, ki niso kazali klavnice.

In BTW eden izmed razlogov za sesutje dvojčkov je, da se ni smelo več uporabljati izolatorjev na osnovi azbesta. Originalne azbestne materiale so namreč nadomestili z novimi, ki nimajo enake odpornosti na temperaturo. V najslabšem primeru, bi se sesula pač nekaj ur kasneje.
Aja, do 7 milijonov azbestnih delčkov sme biti po ameriških standardih v litru vode, da je še smatrana kot voda za pitje.
neobjavljeno.blogspot.com

Timmah ::

a zdj ti pa ni vsec kako sta se stolpa porusla?

ce bi ti blo res sam do odgovora bi mau pogooglou alpa ksn dokumentarc pogledou pa bi ti blo use jasn ne pa da buce prodajas
donde esta francesca

Stajerc ::

Kake buče?

Ni mi všeč kako sta se sesedla ker je nemogoče. Teorija sesedanja samega vase je preprosto nemogoča ker sta se porušila prehitor (težnostni pospešek) in nemogoče je to z preprostega vidika ker če bi se stavba rušila sama vase bi se upirala porušitvi in rušila bi se dlje časa.

Okoliške stavbe pa je logično da so bile poškodovane saj gre za nebotičnik ki je treščil ob tla in vsak ki je bil kdaj v gozdu in podrl malo večje drevo ve kaj to povzroči.

Nebotičnika bom še enkrat rekel sta se podrla sama vase z KIRURŠKO NATANČNOSTJO in to OBA.

Nemogoče.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

Stajerc ::

Googlal pa nebom ker sem zato odprl temo na slo-techu ker me zanima če kdo vidi isti tehnični problem te zgodbice tako kot jaz.
Have a nice day.

Stajerc ::

Težava je mogoče v tem da me vidite kot teoretika zarot...

Jaz pa iščem le odgovor na tehnično vprašanje o konkretni stvari in nič drugega. Zato razmišljajte v tej smeri prosim. Vse ostalo potem pač naj bo kaj bo.
Have a nice day.

OwcA ::

Kako lahko iščeš le odgovor na tehnično vprašanje o konkretni stvari in nič drugega in hkrati izjaviš Ni mi všeč kako sta se sesedla ker je nemogoče. Teorija sesedanja samega vase je preprosto nemogoča. Tako močna predispozicija jasno diskvalificira resno iskanje odgovora.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Stajerc ::

No mogoče nebi smel uporabiti v naslovu besede zarota ker vidim da je to beseda ki nesme biti izrečena. Moja pomota.

Torej namesto da analiziramo mene analizirajmo tehnični problem ki sem ga zastavil?

Edit: ni mi všeč z TEHNIČNEGA vidika. Je OSEBNO mnenje to res ampak zanima me TEHNIČNI ali GRADBENI... vidik.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

Mobidick ::

The future is digital!

OwcA ::

Teorija sesedanja samega vase je preprosto nemogoča ker sta se porušila prehitor (težnostni pospešek) in nemogoče je to z preprostega vidika ker če bi se stavba rušila sama vase bi se upirala porušitvi in rušila bi se dlje časa.

Meni se zdi čisto verjetno, vse kar moraš sprejeti je, da je bila masa nad poškodovanim delom zadostna, da lahko poruši eno nadstropje. Na začetku ti pomaga oslabljena konstrukcija, po nekaj nadstropjih pa si nabral že dovolj mase, da je vseeno. Če me spomin ne vara, se je na podoben način porušil montažni blok v VB. Eksplozija plina je povzročila, da so vsa nadaljna nadstropja "poskočila", ko so priletela nazaj dol je bila sila prevelika in nadstropje za nadstropjem se je začelo podirati. Resda se je tam zrušila le polovica bloka, ampak princip je isti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Stepni Volk ::

Najprej si poglej kako sta dvojčka bila sestavljena, ponovi osnove gradbeniške statike in izračuna virtualne sile.

Vsako zgradbo se da sesuti tako, da se sesuje sama vase. Imamo experte zato. In teroristom bi bilo bolj všeč, da bi bilo drugače. Širše.

Ponavljam: nista se sesula sama vase. Imamo colateral damage:

In addition to the 110-floor Twin Towers of the World Trade Center itself, five other buildings at the World Trade Center site, including 7 World Trade Center and the Marriott Hotel, four New York City Subway stations, and St. Nicholas Greek Orthodox Church were destroyed or badly damaged. In total, in Manhattan, 25 buildings were damaged and all seven buildings of the World Trade Center Complex had to be razed. Later, an eighth building, the Deutsche Bank Building across Liberty Street from the World Trade Center complex had to be demolished as well, due to the uninhabitable, toxic conditions inside the office tower. Communications equipment such as broadcast radio, television and two-way radio antenna towers were damaged beyond repair.
Wikipedia
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

Stajerc ::

Po ogledu filma ki ga je prilepil Mobidick (nekaj podobnega sem že videl) sem ugotovil sledeče:

Ni res da sta 2 stavbi WTC se isti dan porušili z kirurško natančnostjo ampak TRI

Zdaj dost je blo ker če bom držal neko debato tukaj odprto bom res označen za kakega zarotnika.

Ampak rekel bom tako 3 zgradbe porušene z kirurško natančnostjo? v v istem dnevu?

Nemogoče.

Jaz vglavnem ne vrjamem v pravljice. To kaj je na kameri posneto je z tehničnega vidika nemogoče za moj okus oziroma je vrjetnost da se vse tako izide enaka neskončno minus ena.

Jedro dvojčkov je bilo železo in da pri sesedanju vsaj enega nebi del jedra v neki točki pogledal nad oblak če že vrjamemo temu da je padel okoliški beton z težnostnim pospeškom od vrha do dna ker je pač sila bila dovolj velika da je ni moglo nič ovirati.

Tako popolno sesedanje in preglasni glasovi ne samo zarotniške ampak tudi znanstvene sfere da je preveč nejasnosti mi pač da misliti.

pa ne to, najbolj me moti to da moj um nima miru in ne more sprejeti tako naivne razlage in nekaj tako kompleksnega strpati v tako preprosto razlago.

Ne za eno ali dve stavbi ampak TRI v roku dveh ur. Edit: z tako natančnostjo ki se je nebi sramoval dobeden profesonalni podiralec stavb?

A-a.

Edit: Pa da še dodam samo dve misli za konec ki mislim da sta zaskrbljujoči:

1.) Mislim da bi kaj takega (zarota) v ameriki dejansko bila možna in me to nebi preveč presenetilo. CIA, Politika, vplivni posamezniki sami ali v navezi z Al-kaido... saj vseeno kakšen scenarij pisci pač da so oni sami (američani). Skladno z njihovo politiko majnše žrtve za višje clje ali čisto kakih praktičnih razlogov.

2.) Za tako izjavo in razmišljanje bi v ameriki vrjetno vsaj spremljali moje prometne podatke brez moje vednosti seveda in če bi me označili za terorista (brez dokazov) bi zaradi paranoje vi in pa drugi ljudje še to jim kje vrjeli. (slepo)
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

roba87 ::

Zasledil sem da se je WTC na njegovi največji točki premikal tudi do 10m sem pa tja (nihal je levo desno do 10 m ) in tudi to je pripomoglo da se je stavba tako hitro sesedla.Seveda je bla teža prevelika da bi lahko stavba zdržala in se je pač sesedla, meni je povsem logično... Če pomislim še nisem nikjer videl da bi stolpnica ali nebotočnik padla poševno=), vse se sesede zaradi sile teže in materiala ( beri betonske plošče, železo....ogromno ton predvsem betona).

Tisto ko praviš da je nemogoče kak ni pogledal noben kos železa ven iz oblaka je povsem mogoče zamojo logiko...Npr. maš železni steber pa vržeš gor 1tono betona , se le malo zvije mogoče, zaj pa spusti gor par tisoč ton, ga sfašira ko paradajz....

Enostavno je bila masa zgornjega dela wtc-ja pretežka in je enostavno se vse skupaj sesedlo...Razmisli logično: Pade 1/4 nebotičnika iz višine na preostali del stolpnice s tem se sesede 1 nadstropje potem drugo... In vedno večja masa gromi proti prtličju...nvm meni se zdi sesutje povsem logično.

lep pozdrav.

Stajerc ::

Z hitrostjo težnostnega pospeška brez kakršnega koli upiranja?

Vse je mogoče ja tako kot sem rekel.

Samo določene stvari so malo vrjetne.

Ja točno to me moti da ob zdravem tričetrt spodnjega dela tista malenkost zgoraj z hitrostjo prostega pada se sesuje sama v sebe pravokotno na zemljo brez kakšnih zasukov, nagibanj, ali vsaj kakršnega koli znaka ki bi vsaj malo to idealno sesedanje iznekazil.

In to ne pri enem ampak pri obeh stoplih in ne samo pri obeh stolpih pri vseh treh zgradbah! Ko bi vsaj ena padla na način da karikiram ko se sesuje stara bajta ali pogori in da ni vse takoi popolno ampak da je vsaj nek znak nepopolnosti dogodka ki bi lahko rekel aha to pa kaže na to da je vse ok z to zgodbo. Edit: vrjetnost da tri zgradbe na tak način tako lepo padejo to pač ne štima. Vse je logično in možno kot sem rekel samo določene stvari so malo vrjetne a ne? Pa ne vrjamem da je to tista 1 na miljon pač ki se tako zgodi.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

roba87 ::

Ja samo predstavljaj si kakšna masa je to...koliko ton.. Za razliko od tega je še letalo ki se je zaletelo v wtc ostalo v njem , kar pomeni še dodatno težo... To je samo moje mnenje, drugač pa se nebom delal pametnega ker nevem kako je bila stavba zgrajena in podobne lastnosti...Pobrskaj malo po googlu če boš našel kje kakšen clip, da si osvežimo spomin in pogledamo kako se je vse skupaj sesulo.

roba87 ::

www.greatbuildings.com/cgi-bin/gbi.cgi/...

za osvežitev spomina hehe

http://www.twin-towers.net/tt_video.htm
Tu pa so posnetki od cnn kak je vsekalo....Prvi clip je opasn, ko en gasilec pokrov od kanalizacije odpira pa naenkrat avion mimo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roba87 ()

perci ::

Kakšna kirurška natančnost neki. Ti je ze stepni povedal, da so morali potem porušiti še par okoliških stavb. Zakaj, če je blo pa vse tko natančno.

In afaik je tudi po porušitvi del enega dvojčka gledal ven iz ruševin.

krho ::

@Stajerc: Poglej si tole: 911 - Loose Change 2nd Edition, ne bom razlagal, ti fantje povedo večino.

Bolj sem se smejal, ko sem pred približno pol leta naletel na Hollwodski film, kateri je bil posnet 2? leti pred nesrečo, v njem poizkuša PAZI!! skupina arabskih teroristov zapeljati letalo v WTC.

edit: Jaz se strinjam s Teorijo zarote, ki jo je skuhal Bušman s sodelavci. So preveč pridobili, 99% američanov je pa itak preveč butastih.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

frudi ::

kaka kirurška natančnost neki... poglej si še enkrat posnetek padca prvega stolpa. jasno se vidi, da se vrh stavbe ni začel rušiti sam vase, temveč se je najprej nagnil. to pa je konsistentno s poškodbami na stolpu - bil je namreč zadet od strani, tako da je udarec uničil nosilne stebre predvsem na eni strani. na tisti strani so nato popustili zunanji nosilni stebri (ki so bili najbolj poškodovani), zato se je vrh stolpa ob začetku rušenja nagnil na to stran.
ko pa se je enkrat začel sesedati, pa za tako veliko stavbo ni druge možnosti, kot da se sesede direktno navzdol. tudi če se prične nagibati v eno smer, bo strižna sila na spodnja nadstropja tako velika, da bodo enostavno popustila - in ko se to zgodi, več ni ničesar, kar bi silo gravitacije odklonilo v horizontalno smer. nimam pojma o gradbeništvu, ampak močno dvomim, da bi tako velika stavba prenesla nagib v eno stran, večji od recimo polovice njene širine.

kar se pa drugega stolpa tiče, pa se posnetki spet skladajo s tipom poškodbe. tam je namreč letalo zadelo po sredini stolpa in uničilo predvsem centralne nosilne stebre. in na posnetku se lepo vidi (glej anteno, ki prične padati pred zunanjim ogrodjem), da so prvi popustili prav centralni stebri.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Senitel ::

Torej že to da so zadel WTC je tko hudičevo neverjetno (probaj poljuben Flight Simulator in ponovi akcijo kjer ti pase)... Ampak ne potem so oba stolpa zadel do nadstropja natančno tam kjer je nekdo postavil razstrelivo za kontrolirano eksplozijo? Al predlagas da je se en "terorist" stekel v dvojcka in postavil razstrelivo po tistem ko je letalo ze trescilo v zgradbo?
In pa kolikor se spomnim se je severni stolp podrl prej kot juzni, čeprav je bil zadet kasneje (ampak je letalo trescilo nekoliko nizje). Ter kaj naj bi ostalo spodaj celega, če je itak pod par 10m ruševin vse kar bi sploh lahko ostal?

opeter ::

Stajerc, upam, da ti bo ta slikica poenostavila razumevanje same konstrukcije zgradbe:


Ali pa pomisli samo na bambus, na drevesne veje, celo cvetlice itd. Vse se odpira/zapira v samega sebe. Te velike zgradbe se zato "sesedejo" same vase, ker imajo "podobno /mehansko/ strukturo"
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Boeing ::

Stepni, saj ni šlo za to, da so se zadeve porušile same vase. V bistvu se je en tel WTC-ja razsul na stavbo (wtc7), v kateri je bil županov emergency bunker. No, zanimivo je, da je ta bunker za shrambo dokumentov uporabljala komisija, ki je preiskovala sleparije na wall streetu, med drugim tudi busheve in cheneyeve packarije, ko je bil slednji še v enronu... :)

Zanimivo je tudi, da so takoj po koncu tragedije ground-zero hermetično zaprli nad in pod zemljo (wtc-ja sta imela kar precej podzemnih hodnikov), dostop je ščitil secret service. Zanimivo je tudi, da je imel severni stolp pod zemljo ogromne sefe, v katerih so hranili zlate rezerve različnih tujih nacionalnih bank. Še bolj zanimivo pa je, da so nekaj dni po porušitvi, ko so že prišli malo globje v ruševine, sredi noči opazili konvoj blindiranih džipov, v katere so agenti secret servica nalagali manjše predmete očitno precejšnje teže. Najbolj zanimivo od vsega pa je, da so bili ti džipi registrirani oz. so nosili oznake, da pripadajo predsedniški floti spremljevalnih vozil.

Zanimivo je tudi dejstvo, da nikomur niso dovolili odvzeti vzorcev jekla iz ruševin. Edini vzorci, ki so bili pregledani, jih je izročila FBI in niso dokazovali ničesar. Vso ostalo železo so iz manhattna vozili direktno v pristanišče na ladje, ki so ga odpeljale na reciklažo v indijo in na kitajsko. Šef firme, ki je prevzela odvoz železa in reciklažo je žid in tesen prijatelj guillianija (takratnega župana NYC) in dober znanec familije bush...

:)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Vikking ::

Men tale odgovor čist odtehta razlago + slike ki kažejo da se je zadeva tudi delno nagnila, sicer pa ti ki pišejo te "zarote" povejo samo dejstva, pokažejo slike ki so njim v prid ostalo pa zanemarijo kot brezpredmetno.:

First, the building is not solid; it is 95 percent air and, hence, can implode onto itself.
Second, there is no lateral load, even the impact of a speeding aircraft, which is sufficient to move the center of gravity one hundred feet to the side such that it is not within the base footprint of the structure.
Third, given the near free-fall collapse, there was insufficient time for portions to attain significant lateral velocity. To summarize all of these points, a 500,000 t structure has too much inertia to fall in any direction other than nearly straight down.


še slikca:

Vikking ::

No mogoče bi dodal še to: da se od vseh teh zarotnikov ni nihče poglobil dejansko v to, kako se pripravi takšna stavba na rušenje. Ni to glih vreča exploziva pa buma.

keber ::

Zarotniki pišejo čirulečarule. Saj je bilo vse že stokrat predebatirano (tudi na S-T), ampak nekateri kar ne nehajo. Stajerc, pa Boeing, nazaj za knjige, mogoče celo gradbeništvo študirat.

Še štajercu: zakaj tvojih trapastih teorij ne zagovarja NITI EDEN od znanih (pa tudi manj znanih) arhitektov, inženirjev, gradbenikov, metalurgov?

jan01 ::

Zloadejti si dokumentarec Terrorstorm.A.History.Of.Government.Sponsored.Terrorism.

Morda še malo offtopic se nekaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

iggy ::

@štajerc: No da boš dobil veselje, ki si ga iskal ob odprtju te teme. Da dvojčka sta bila zaminirana do konca in le zato sta se lahko tako "kirurško" zrušila sama vase!

Sicer pa en zelo zanimiv film, vendar ostajam malce skeptik glede tega.
klikot
Hey, you're fat!

Timmah ::

Ja Stajerc predn so letala prletela u dvojcke so navrtal luknje po obeh stavbah in v tisth miljon lukenj vstavl TNT in povezal skp in pocakal na taprav trenutk in sprozl, mislm kuga tep pride na misu an
donde esta francesca

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Timmah ()

Boeing ::

poet: ekzekli your point ;)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

krneki0001 ::

Kaj pa tist izstrelek pod avionom. Na počasnem posnetku zgleda kot da bi explodirala mogoče meter pred trkom aviona v stavbo.

Vikking ::

nebivedu: lahko da zaradi udarca, pač na nižjem flovru nekaj ven vrglo zaradi pritiska... problem je v tem da zarotniki teorije trdijo, da se je eksploziv aktiviru ob sesutju WTC-ja in ne pri udarcu letala. Se pravi eno uro za to tvojo t.i. vidno eksplozijo. Če gremo naprej se zadeva totalno kronološko nelogično izgubi, čeprav trdijo da je edina logična predpostavka da se je sesul zarad pravilno nameščenega eksploziva.

Kot prvo, da postaviš eksploziv rabiš par mesecev, potrebuješ napeljavo oz. povezavo med vsem nameščenim eksplozivom, nato se spodreže/prevrta večina pomembnih noslicev, tudi do 90% nosilnosti. Se prav.: se zaleti letalo, ki bi moglo prekiniti vso napeljavo ki veže eksploziv oz. bi se stavba morala podreti že zaradi tega oz. takoj eksplodirati. A se je šele eno uro za-tem.

Recimo hec je drug, letalo se zaleti v kovinski okvir z steklom (WTC) in na veliko trdijo ni šans da bi se zaradi tega podrl WTC, a ko se letalo zaleti skozi betonske pentagone mislim da je prebilo 4 (pentagon) pa vpijejo da bi moralo polovico vse stavbe falit... taki so dobri za bučke prodajat na tržnici.

kunigunda ::

Tole vse pove

Koliko je se tega bo z leti ven prislo...

roba87 ::

Ma za to je definitivno kriva al-kaida. Američane so dobili nepripravljene... Če je kdo gledal slučajno film United 93, je lepo prikazano kako dolgo je trajalo da so v zrak spustili lovce f-16.Morali so dobiti ogromno dovoljenj nadrejenih za vzlet vojaških lovcev ( saj to veliko stane). Če bi bila ameriška vojska pripravljena, bi samo prvi avion, ki so ga ugrabli dosegel svoj cilj, saj bi lovci druge ugrabljene avione sestrelili... Dokazano je tudi da je lovec f-16 bil oddaljen on letala ki je strmoglavilo v pensilvanji le 100milj, to je par minut. Vseeno pa podpiram Bushovo izjavo da je treba teroriste polovit in postavit pred sodišče, neglede al je vojna al ne...Treba genocid nad al-kaido naret pa hezbolah, ker to je golazen.
Zamisli si da je tvoja družina na vlaku al pa v kakem trgovskem centru , pa se en fukjen musliman vleti noter z bombo pa jih vse pobije, ker mu je pač alah povedo da se more razstrelit... pobit jih treba ni druge.

Potem pa poslušam oddajo trenja , pa Tomo Križnar reče da ga je iz sudana alah rešil...kr dim mije skozi uhe vdaro ko sn ga slišal to rečt... Bedak zabit! Rešli pa smo ga mi davkoplačevalci, da so lahko iz državnega proračuna pojemali denar za njega in ga rešili(offtopic)

kixs ::

Vsaka stvar se sesede po poti najmanjsega upora. Torej je mala verjetnost, da se bo sesedla ravno tako kot se je! Se posebej kot vidimo, se je vrh nagnil.

Stavba st. 7 je bila pa ocitno sesuta. Ni tako visoka, ni bilo videti, da bi na veliko gorela, pa kar naenkrat se je sesedla?!

Zakaj eni pravite, da bi moral navrtat ne vem koliko lukenj in povezat vse to z dinamitom in zicami??

Verjamem, da imajo danes vsi neboticniki ze ob gradnji narejene prostore, kjer se naknadno postavi TNT za rusenje stavbe, ko ta ni vec uporabna. Kako drugace mislite, da bi zrusili tako stavbo cez recimo 100 let?

Ja, tudi zice se da nadomestit z wireless detonatorji in se sprozijo v tocno dolocenih zamikih.

Druga stvar je jekleno jedro, vse ostalo je obeseno na to jedro.

Dvojcka sta bila tudi dimenzionirana tako, da prezivita zalet letala!

Pomislite koliko casa bi moral goreti kerozin, ki sploh ni eksploziven in tudi ne gori tako mocno in vroce, da bi stalil jedro. Se posebej, dim, ki je na posnetku, je zelo crn, kar je posledica slabega izgorevanja - ce ste kdaj halogeno varili, potem veste, da sta plin in kisik zmesana pod pritiskom in tako ustvarita dodatno moc. Ce kisik odvzames, je plamen rumen, se smodi in ne mores varit!

Na zalost je prevec neznank!

LP

Poldi112 ::

>Dvojcka sta bila tudi dimenzionirana tako, da prezivita zalet letala!

Lahko to prosim s kakšnim linkom potrdiš. Ker bi bilo zelo zanimovo, če bi bilo res.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

kixs ::

The WTC towers were the first structures outside of the military and the nuclear industries whose design considered the impact of a jet airliner, the Boeing 707.


Tudi link.

Vsi danasnji visoki neboticniki imajo upostevan mozen zalet letala! Nesrece se dogajajo.

LP

Vikking ::

kixs97: potem so morali pred meseci neopazno nastaviti razstrelivo, detonatorje namestiti tako da se ob zaletu letala ne bi slučajno aktivirali, potem so morali točno izračunati, kam se bo čez par mesecu zaletelo letalo do nadstropja natančno, da so lahko namestili na pravilno nadstropje eksploziv.

Ob tem seveda da so čakali do detonacije eno uro po tem ko se je letalo že zaletelo, in še vedno je bil eksploziv nedotaknjen nameščen pravilno in vsi linki so delovali da so lahko aktivirali celo detonacijo "WIRELESS":\ , kolikor je meni poznano, ni nič wirless. ampak je ves exploziv povezan s kabli do vozlišč..itd...

recimo ti dam samo za info: Memphis Baptist Hospital (ena največjih kontorliranih porušitev v ZDA):

Drill team mobilized to the site months ahead of time to begin the arduous task of drilling nearly 2,500 holes for subsequent explosives placement. Concurrently, Chandler Demolition crews began performing CDI-directed wall removal and in-building covering operations.
CDI’s 10-person explosives-handling crew arrived on site one (1) week before the scheduled implosion date to commence loading and wiring operations. A total of 921 lb of explosives were used, including 18,000 lineal feet of 18 grain detonating cord in the initiation system, alone. To ensure that air overpressure was kept to a minimum, the charges were detonated over 16 primary delays, broken up with smaller surface connector delays. The entire implosion sequence took 21 seconds. The dust cleared in several minutes, revealing a neat, 30’ pile of debris totaling roughly 240,00 cubic yards.

kixs ::

Vikking:

po moje je celo mozno, da razstrelivo namestijo ze ob gradnji. Dodatno pa vstavijo samo dentonatorje.

Ja, zakaj pa ne bi bilo mozno na daljinsko sprozit detonatorje? S takim nacinom imas vec kontrole pri rusenju. Tajming detonatorjev se da nastavit naknadno in lahko naredis kakrsnokoli rusenje hoces. Tocno od katerega nadstropja in tudi katera stran. Nice and easy 8-)

Tisto kar vidis in gledas po TV, so pa stare stavbe in takrat res niso razmisljal kaj bodo z njimi, ko ne bodo vec uporabne!

lp
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kdo vodi svet in podobne zarote (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45631069 (1958) T-h-o-r
»

Resnična zgodovina - kdo zares vlada na zemlji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68741938 (28846) Matev

Irak ll. Mogoče se bo pa komu posvetilo :) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42022982 (18868) jype

Več podobnih tem